Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardima ihtiyaci olan hayvanlar hakkinda egitci videolar
http://www.youtube.com/watch?v=M4giaORFP5M
http://www.youtube.com/watch?v=82hsGFVSeiE
Bu başlığı açmakla çok iyi ettin sevgili Neva. İlk videodaki sevimli köpek sevgi ve ilgi görünce nasıl da canlandı.. Doğru davranış, ilgi ve bakım onlara çok yardımcı oluyor gerçekten. Bu tür videolarla hayvan dostlarımızın doğru bakımları nasıl yapılır buna dair tüyolar ve bilgiler almak çok iyi olacak.
Kedi Bakımı - Kulak temizliği
HnO_g0PqtGQ
Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi
q1Sg_vsF6G8
Kedilerin günlük bakımı ve mama seçimi nasıl olmalıdır?
EZg_2V0cuBQ
Kedilere hangi yaşlarda hangi aşılar yapılmalıdır?
V9BR3hzcLCw
Yeni doğmuş (3-4 günlük) annesiz yavru kediye nasıl bakılabileceği konusunda videom yok ancak yazayım.
- 3-4 günlük bebek kedi, inek sütü ve katı yiyecek yiyip, içemez.
- 3-4 günlük bebek kedi uyurken sıcaklık ister.
- 3-4 günlük bebek kedi çiş, kaka yapabilmesi için ilgili yerlerinin ıslak, tahriş etmeyen bir bezle, pamukla hafifçe ovalanması gerekir.
- 3-4 günlük bebek kediler gelişebilmek için her canlı gibi anne sütü gereksinimindedir. Bunu suni yollardan sağlamanın en iyi yolu "Taurin" katkılı ılık mamalar vermektir. Mini bir biberonla verilebilir. Su yine biberonla verilmelidir.
Kediyi, kesinlikle yıkamayın, üşütmeyin, çok ısıtmayın.
Onunla sıcaklığınızı paylaşın, onu ezmeyeceğinizi garanti ederek beraberce yatın. En nihayetinde o tam manasıyla bir bebektir. Koklayın aynı bebek gibi kokar.
Zeytinyağı, aspirin, inek sütü ve katı yiyecekler vermek o çağdaki hayvanın sindirim sistemini mahveder. Poposu dışarı çıkar, acayip hasta olur ve büyük ihtimalle ölür.
Veterinere giderek aşılarını yaptırın, ihmal etmeyin.
http://www.youtube.com/watch?v=HSr4X--KJDo
Neva, o yaştaki yavru kediye süt vermek sanıldığının aksine ölümcül sonuçlar doğurabilir.
Özellikle inek sütü yavru kedi için oldukça zararlıdır.
http://blog.sfgate.com/pets/2009/12/09/pet-myths-is-cows-milk-good-for-cats/
http://eksisozluk.com/kediye-sut-vermek--3299639
Yeni doğmuş (3-4 günlük) annesiz yavru kediye nasıl bakılabileceği konusunda videom yok ancak yazayım.
...
- 3-4 günlük bebek kedi çiş, kaka yapabilmesi için ilgili yerlerinin ıslak, tahriş etmeyen bir bezle, pamukla hafifçe ovalanması gerekir.
Bu kısım için bir video var. Şu şekilde yapılıyormuş tam olarak..
av0mAs1dK24
Neva, o yaştaki yavru kediye süt vermek sanıldığının aksine ölümcül sonuçlar doğurabilir.
http://blog.sfgate.com/pets/2009/12/09/pet-myths-is-cows-milk-good-for-cats/
http://eksisozluk.com/kediye-sut-vermek--3299639
Yakınlarınızda bir pet shop varsa orada kedi yavruları için süt tozları bulunabilir (mesela royal canin markasından süt tozları var).
3 hafta altındaki yavrular için her 2 saatte bir, geceleri de
3. haftadan sonra her 3 saatte bir, geceleri dahil
4. haftadan sonra her 4 saatte bir, geceleri de
süt verilmelidir. 4. haftadan sonra hem süt hem de katı yemekler verilmeye başlanabilir.
Bazıları yeni doğmuş kedi yavrularına zarar vermez diye içine su katarak inek sütü veriyor ama laktoz yüzünden yine de ishal oluyorlar, bu yüzden çok zor kalmadıkça lütfen inek sütü veya koyun sütü vermemeye özen gösterilmeli. Yemek yedikten veya süt içtikten sonra yavrunun karnından poposuna doğru hafifçe masaj yaparsanız daha kolay sindirir ve zorluk çekmez.
Shibumi, ben ne verdigi konusuna dair asmamistim, besleme esnasinda nasil tutulur vs. bu baglamda asmistim.
Kaldi ki cogu zaman biberonun icindeki, bildigin inek sutu degildir. Genel gecerde sut denilse de.
http://www.kittenbaby.com/
2. Fill bottle with desired amount of commercial kitten milk replacement such as KMR and a pinch of plain yogurt (for every feeding) which will help the kitty's digestion. There are several good milk replacers on the market, available in liquid or powder form. The ready-mix liquid is more convenient. Be sure the product is engineered for kittens and that it is fresh (some have a short shelf-life). Milk replacers can be found in any pet supplies store, most veterinary clinics, and even in some variety stores.
Corpse Bride
06-07-2013, 07:38
peki bu zottirikleri sakinleştirecek bitkisel sprey var mı gecenin 4 ün den beri ayaktayız.fredinin kabusu gibi hanfendiyi karanlıkta kulaklarını dikip gözlerini açıp suratıma bakarken buluyorum tırstım yeminlen. nasıl bir heves ordan oraya ne bulursa top terlik bişi bulamazsa yine koşuyor. bira kasasına yatırdım iki gün ordanda çıkyor napicim bilemedim evde nereye gitsem peşimde herşeyi oyun sanıyo bu gerizekalı yaa kızıncada takmıyorr kızmamıda oyun sanıyor geçen az bi bira verdim sakinleşirmi diye banamısın demedi daha bi çoştu.bi tek dışarda korkuyo onu fark ettim. dişi yüzündenmi acaba bu diş oyuncakları için markette baktım kemık şeklınde olan yoktu bebekler(insan) için olanından aldım böle geniş bişi hiç yuzune bile bakmadı. şimdi efendim armut dibine duşermiş filandı falandı dimeden bana akıl verin uyicam ben yahu. lutfen diyorum tamam hatta yalvarıyorum
peki bu zottirikleri sakinleştirecek bitkisel sprey var mı gecenin 4 ün den beri ayaktayız.fredinin kabusu gibi hanfendiyi karanlıkta kulaklarını dikip gözlerini açıp suratıma bakarken buluyorum tırstım yeminlen. nasıl bir heves ordan oraya ne bulursa top terlik bişi bulamazsa yine koşuyor. bira kasasına yatırdım iki gün ordanda çıkyor napicim bilemedim evde nereye gitsem peşimde herşeyi oyun sanıyo bu gerizekalı yaa kızıncada takmıyorr kızmamıda oyun sanıyor geçen az bi bira verdim sakinleşirmi diye banamısın demedi daha bi çoştu.bi tek dışarda korkuyo onu fark ettim. dişi yüzündenmi acaba bu diş oyuncakları için markette baktım kemık şeklınde olan yoktu bebekler(insan) için olanından aldım böle geniş bişi hiç yuzune bile bakmadı. şimdi efendim armut dibine duşermiş filandı falandı dimeden bana akıl verin uyicam ben yahu. lutfen diyorum tamam hatta yalvarıyorum
Sprey mi?
Don arkani yat, niye tirsiyorsun ki? Normal birsey, sahibisin, seninle iliski kuruyor. Onun dogasi bu rakibalik..
Kedilerden mi bahsediyoruz?
Eğer kediyse tabi sakinleştirici ilaçlar veterinerde kediler için de vardır ve akşam vakti sakinleşmesi için kedinin mamasının içine koyulabilir ama bunu yapmak zorunda kalmadan ve kediye ille ilaç verip sağlığını etkilemeden de onun akşamları sakinleşmesini sağlamak mümkün.
Muhtemelen gündüzleri yatıyor geceleri aktif kalıyordur. Bu uyku ritmini düzenlemek için gün içerisinde uyumasını önlemek, daha doğrusu onu oyunlarla meşgul etmek işe yarayabilir. Evin dört köşesine içine saklanabileceği kutular, bu kutuların içine saklanmış mamalar konulabilir, kuru mama gündüzleri verilirken mesela bir oyuncak gibiymiş tek tek fırlatılır ve kedinin mamanın peşinde koşması veya mamaya sıçrayarak havada yakalaması sağlanır. Bütün gün oynayan ve yorulan kediler gece mışıl mışıl yatmayı tercih edecektir.
Ayrıca kediler sudan hoşlanmaz, geceleri yanınıza geliyor ve yatakta sizi rahatsız ediyorsa üzerine su spray edip ıslatarak, ona şiddet uygulamak veya terlik atmak zorunda kalmadan uzaklaştırabilirsiniz yanınızdan.
Genç yaştaki kedi yavruları büyümeye başlayınca sizin uyku ritminize ayak uydururlar, endişe etmeye gerek yok yani. Sadece çok genç oldukları dönemde geceleri böyle afacanlık edebilirler. Bizim kediler mesela, biz akşam yatağa gittikten hemen sonra yorulmak ve uykuya hazır olmak için kendi aralarında 5-10 dakika kapışır ve kovalamaca oynardı ve sonra hemen yatağımıza gelip mışıl mışıl uyurlardı. Yani kendilerini nasıl yorup bizimle uykuya geleceklerini öğrenmişlerdi kendiliklerinden.
Kedilerden mi bahsediyoruz?
ALKA, rakibalik kopek almisti. Sanirim ondan soz ediyor.
Corpse Bride
06-07-2013, 21:48
neva@,
uyurken başımın dibinde ayakalanmış fıldır fıldır gözlerle bakarken görunce elimde olmadan tırsıyorum yoksa onunla oynamak çok keyfli.nasıl sevmem aramızdan su sızmıyor
ALKA@,
hayır şiddet filan uygulamıyorum kötü kadın muzeyyen diilim. bilakis sürekli onunla oyun oynadığım için tüm bu muzurlukları tek sorun gece uyumuyor ve evt gündüz daha az uyutursam çözum olur ama bu zor gündüz evde yalnız kalınca uyuması kaçınılmaz.
spartacus
06-07-2013, 21:54
Kedilerden çok anlamam, ama köpek ise, bir süre mekanı yadırgar. Her şeyinin düzene girmesi zaman alır, bi bulunduğu ortamı tanısın, her metre karesinin kokusunu alsın, biraz alışsın, kendini güvende hissetsin ufaktan, ufaktan köşesine çekilmeye başlar diye düşünüyorum :)
İster istemez de olsa korkmana gerek yok, onun için kendi canı ne ise, kendi canından farkı yok senin canının. :)
neva@,
uyurken başımın dibinde ayakalanmış fıldır fıldır gözlerle bakarken görunce elimde olmadan tırsıyorum yoksa onunla oynamak çok keyfli.nasıl sevmem aramızdan su sızmıyor
rakibalik yapacak onu, cok normal yani bu, seninle olmak isteyecek, sana yakin olmak isteyecek, agzi burnu, patisi vs. dokunmak isteyecek, daha kucuk cunku, senin aklina hayaline gelmeyecek esyana bile kendi kokusunu birakmak isteyecek.. Kendi koruma alanini yaratacak, tanimlayacak. Herseyden once kendi kendini tanimaya baslayacak.
Biraz daha buyudukten sonra, ona kendi yerinde yatmasi gerektigini vs. ogretebilirsin, ama simdi cok kucuk.
Tirsma , tirsacak birsey yok, sana birsey anlatmak istediginde de bu yolu sececek, yani ne bileyim gelip havlayacak, ustunden battaniyeni cekecek, burnuyla seni ittirecek elini,ayagini filan, cunku onun simdi tek anladigi sey oyun, kendini bu sekilde ifade edecek bir sure.. Senin dikkatini cekmeye calisacak dogal olarak, bunu yaparken de evde alan hakimiyeti kuracak.
Bak sunu sakin unutma; Kedi ve kopekler(ister buyuk cins, ister kucuk cins) evin her kosesinde tam hakimiyet kurmak isterler.
Eger sen bu surecte, duzenli bir program izlersen, ona yardimci olabilirsin, mesela duzenli cikarmak, duzenli yemesini saglamak vs. gibi..Sen istesen de, istemesen de, o buyudukce,ezici bir yuzdeyle sana benzeyecek karakter olarak.. Kopeklerde durum boyledir.
ALKA@,
hayır şiddet filan uygulamıyorum kötü kadın muzeyyen diilim. bilakis sürekli onunla oyun oynadığım için tüm bu muzurlukları tek sorun gece uyumuyor ve evt gündüz daha az uyutursam çözum olur ama bu zor gündüz evde yalnız kalınca uyuması kaçınılmaz.
Şimdi köpekler henüz yavrularken çok şirin, tatlı, sevimli ve küçük yaşta oldukları için genelde yaptıkları her şeye izin veriliyor ama bu bir hata. Eğer köpeğin yatağa gelmemesini veya sofaya oturmaması isteniliyorsa bunu çok küçük yaşta yapmak ve onlara yasaklamak gerekir. Çünkü bunu ergenliğe girdiklerinde, 1 yaşına geldiklerinde yaparsan çok geç olur ve öğrenmekte zorluk çekerler. Bu yüzden çok küçük yaşta bunu öğrenmeleri ve benimsemeleri gerekir. Bunu da ancak yanlış anlaşılmaya mahal vermeyecek şekilde sert ve kesin şekilde söyleyerek ve yasaklayarak yapmak gerekir.
Eğer köpek tüm gün evde yalnız kalıyorsa akşam işten eve gelindiğinde ve geceleri daima senin yanında olmak istemesi de normaldir. Çünkü tüm gün evde yalnız canı sıkılıyor ve aynen insan çocuklarında olduğu gibi özlem çekiyorlar ve anne babasının başından ayrılmayacaklardır. Bu yüzden işten eve geldiğinde yapacak ilk şey evden dışarı çıkarıp onunla uzunca gezilere çıkmak, oynamak ve bir şeyler yapmaktır. Yani özlemini giderecek özel aktiviteler. Sadece evde onunla kalmak ve bir yandan oynayıp diğer yandan ev işlerini yapmak yeterli olmayacaktır köpek yavrusu için. Ayrıca bu şekilde daha çabuk yorulmuş olur ve geceleri uyumak ister. Bunu da düzenli yapmak gerekir ki bu şekilde günlük bir ritme alışsın ve benimsesin. Her gün aynı saatte senin işten eve geldiğinde onunla dışarı çıkıp oynayacağını bilen bir köpek vakitleri beklemeye daha kolay alışır yani.