Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba
Erdem Alaca
15-07-2013, 03:07
Merhaba. Ben bir yaratıcının olup olmadığı konusunda emin olamayan, ancak adına din denilen şeyin tamamen toplumların afyonu olduğuna inanan bir insanım. Daha da bilgilenmek, aydınlanmak istiyorum. Forumunuzu çok seviyor ve gerekli görüyorum.
Saygılarımla,
Erdem.
Baskoylu
15-07-2013, 03:10
Foruma hosgeldiniz.
Iyi paylasimlar.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Erdem Alaca, merhaba ve hoşgeldin.
Umarım buradan hayal ettiğin oranda istifade edersin.
Önceliği yeni tarihli konulara vermek yerine, iki seneden daha eski konuları okumanı tavsiye ederim.
Erdem Alaca
15-07-2013, 03:16
Sn. AbuzittinDeliSazan, (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4433)
Tavsiyeniz için teşekkür ederim; vakit buldukça eski konulara bakacağım. Bir de yöneticilerin önerdiği başlıklara.
Diğer arkadaşlara da cevap yazdıkları için teşekkür ediyorum.
Ahlaksız
15-07-2013, 13:19
Hoşgeldiniz foruma:wave:
Hoş geldin Erdem,
Aklına gelen sorular olursa buna dair başlık açabilir ve diğerlerinin fikirlerini de sorabilirsin tabi. Ayrıca dinleri doğru bulmadığını, bir yaratıcının olup olmadığı konusunda ise emin olamadığını söylemişsin. Belki kendini ateist veya başka bir şey olarak tanımlamıyorsundur, ama Ateizmin yanında Deizmin ve Agnostizmin de var olduğunu, bunların Ateizmden farklı şeyler olduğunu da belirtmek istedim sadece.
Mucize Yalanları sitemizde de mucize iddialarına karşı epey reddiye yazıları bulabilirsin.
ozgur_beyin
15-07-2013, 19:34
sevgili erdem senin fikrin panteizme daha yakın
http://www.tasavvufdergisi.net/Makaleler/1884585137_23.2.pdf
bir bakmanı öneririm
Erdem Alaca
15-07-2013, 23:52
Tekrar hoşbulduk arkadaşlar. Ben bu konuya tekrar geri dönmediğimden mesajlarınızı şimdi fark edebildim. Benim durumum evet, dediğiniz gibi tam Ateist denemez herhalde. Dinlere kesinlikle inanmıyorum, yani o kutsal kitapların göklerden gelemeyeceğine kendi adım kadar eminim. Belgeye dayalı (Ayetler) verdiğiniz örnekler benim için gayet yeterli, bu kitapların Tanrı ürünü olamayacağı konusunda.
Ama bir yaratıcının olup olamayacağı düşüncesi de beynimi kemiriyor nedense, bunu çözemiyorum. İnsan vücudu denilen makinayı mükemmel buluyorum, aklım almıyor bu kadar düzenli işleyen bir sistem nasıl olabilir diye? Ama tabii bunu bir yaratıcıya bağlamak ya da bağlama yönüne kaymak da ne derece doğru? Bilmiyorum ki, okunması, öğrenilmesi gereken çok şeyler var. Belki ilerde beynimi kemiren bu düşünceye emin olduğum bir yanıt bulurum.
İlginize teşekkür ederim tekrardan,