PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizme göre hayatın gerçekte bir anlamı yoksa...

BRUTAL
17-07-2013, 00:58
hayata yüklediğimiz anlamları bizler uyduruyorsak..

Ateist kişi, kendi hayatının bir teistin hayatından daha anlamlı olduğunu ya da gerçek olan ve yaşanması gereken anlamın kendisininki olduğunu savlayabilir mi?

evrensel-insan
17-07-2013, 01:13

Ateist kişi, kendi hayatının bir teistin hayatından daha anlamlı olduğunu ya da gerçek olan ve yaşanması gereken anlamın kendisininki olduğunu savlayabilir mi?

Onemli olan hayati insanca yasamak ve yasatmaktir. Bunun icin de amac verilen ve giydirilen ego elbisesinden kurtulmak ve insanin kendisi olmaktir.

Bu da tum yasam boyu surecek beyindekileri sorgulama ve zihinsel insanlasmadir.

Zaten bu zihinsel insanlasma, insanoglunun diger canlilara evrene dunyaya dogaya v.s. bakisini da degistirecek, insanoglu biribirinin ego elbisesi temelinde girtlagina sarilmayacaktir.

Yasamin amaci insanlasmak ve ego elbisesinin her turlu cikarci ayrimci bolucu distalayici biribirine kirdirtici anima/animus caresizliginden kurtulmaktir.

errata
17-07-2013, 01:15
Bu tip iddialar kişinin inanç dünyasından bağımsızdır.
Hayata bir şey yükleseniz de yüklemeseniz de en nihayetinde inançların gerçekten etki etmediği normal bir yaşam sürersiniz.

Bir etiketin altına girmek yaşamınıza anlam katmaz, katmamalı.

BRUTAL
17-07-2013, 01:27
Yasamin amaci insanlasmak ve ego elbisesinin her turlu cikarci ayrimci bolucu distalayici biribirine kirdirtici anima/animus caresizliginden kurtulmaktir.

Bu amacın, zihinlerimizin dışında bir gerçekliği var mı?

Senin ki nasıl bir yanılsamaysa, egosunu tatmin için yaşayan, zihinsel insanlaşmanın canı cehenneme diyen kişi de farklı bir yanılsama yaşamıyor mu?

Yalanların birbirinden üstünlüğü olabilir mi?

evrensel-insan
17-07-2013, 01:29
Bu amacın, zihinlerimizin dışında bir gerçekliği var mı?

Senin ki nasıl bir yanılsamaysa, egosunu tatmin için yaşayan, zihinsel insanlaşmanın canı cehenneme diyen kişi de farklı bir yanılsama yaşamıyor mu?

Yalanların birbirinden üstünlüğü olabilir mi?

Birseyin gercekligi onun gozlemidir.

Sen bir yanilsama misin?

BRUTAL
17-07-2013, 01:35
Birseyin gercekligi onun gozlemidir.

Sen bir yanilsama misin?

Gerçeklik, insan algısından bağımsızdır..

Ve evet ateizme göre insan algısının ürünü olan benlik de bir yanılsamadır..

evrensel-insan
17-07-2013, 01:53
Gerçeklik, insan algısından bağımsızdır..

Kime/neye gore?

Ve evet ateizme göre insan algısının ürünü olan benlik de bir yanılsamadır..[/QUOTE]

Ben benligi sormadim, senin verdigin yansiyan ve insanogluna gozlem veren fenomenini sordum.

BRUTAL
17-07-2013, 11:15
Sen bir yanılsama mısın diye sordun..
Bana dair tüm verilerin, zihinlerde ortaya çıkardığı algıya benlik diyoruz.
Kimliğim, karakterim, boyum kilom vs psikolojik ve fiziksel tüm niteliklerin toplamına ''ben'' demiyor muyuz?

Bu niteliklerin insan zihninin dışında bir gerçekliği var mı?
Benim aynada gördüğüm şey, gerçekliğin ta kendisi mi?

Audaz
17-07-2013, 14:00
Bu dünyada neden varız ?

Ateizmin cevap veremiyeceği tek soru budur heralde.

speech
17-07-2013, 15:11
Öldükten sonra inek cennetine gideceğine inanarak ineğe tapmak dahi öldükten sonra yok olacağını bile bile "insanlık" gibi idealistik (hayâlî) şeyleri amaç edinerek yaşamaktan daha mantıklıdır.

Selalim
17-07-2013, 15:56
Ateizm bir boşluktur. Ateist kişi o boşluğu kendi doldurur. Ateist kişi, kendi hayatının bir teistin hayatından daha anlamlı olduğunu ya da gerçek olan ve yaşanması gereken anlamın kendisininki olduğunu hiçbir zaman savlayamaz.

İyi, kötü, güzellik, çirkinlik, sadakat, erdem, şeref, onur, günah, sevap... Tüm bu kavramlar din uydurması ya da toplumların gelenek ve göreneklerinin uydurması ise, insanın aklına işlenmiş bir yanılsamadır. Hiçbirisi gerçek ve doğru değildir. Anlamlı da değildir.

Güçlünün güçsüzü yenebildiği bir gerçeğin içinde daha iyi bir yere gelmek için her şeyi yapmak neden engellesin bir ateisti?

Sakın olan bana onur, şeref, insanlık gibi kavramlarla gelmeyin! Bu yalnızca sizin aklınızdan zorunuz olduğunu gösterir. Kavramları kişi kabul edip etmemekte özgürdür.

Sizin onur dediğinizi, şeref, sadakat, vatan, millet dediğinizi hiçbir kimse kabul etmek zorunda değildir. Devlet güçlüdür, kanun yapar, dayatır, uymak zorunda kalırsınız o ayrı. Devletin yakalayamadığı, kanunların görmediği yerde yine kabul etmezsiniz o kavramları. Gücünüzün yettiği yere kadar.

Zerre aklı olan bunu olsun idrak edebilir.

İnsanlara Ateizm dini dayatmayın!

Birlikte olduğunuz kadından ya da erkekten size sadık olmasını beklemeyin, onun için sadakat de din gibi bir uydurma olabilir!

Sevgiler...

Sevgi mi o da ne?

Ne saçmalıksa işte öyle.

Ateizm karanlık, boş bir çukurdur. İnsanı yalnız karanlığa getiren, hiçbir gelecek, hiçbir ümit, hiçbir anlam ifade etmeyen. İnsanı insan olmaktan uzaklara iten.

İnsanı insanlıktan uzaklaştırarak, yırtıcı bir hayvan olmaya iten.

Bir canavar...

Adi bir canavar.

İnanç ise, hele de dini bir inanç, insanları birleştiren, onlara değerleri, insanın ne demek olduğu öğreten, insanı insan edendir.

Kıyasa ya da tartışmaya gerek olmayan bu konuda azıcık izanı olanın bunu görmesi zor olmayacaktır.

Ahlaksız
17-07-2013, 16:47

Bir canavar...

Adi bir canavar.
Evet biz bir canavarız..Bazen toplantılar düzenleyip aramızdan seçtiğimiz kurbanın ciğerini çıkarıp yiyerek ''Darwin büyüksün'' deriz:)

Sanırım sende müslüman olmasan alttaki karikatürdeki gibi birisi olursun;

http://t1307.hizliresim.com/1c/k/qdt3t.jpg

Selalim
17-07-2013, 17:03
Evet biz bir canavarız..Bazen toplantılar düzenleyip aramızdan seçtiğimiz kurbanın ciğerini çıkarıp yiyerek ''Darwin büyüksün'' deriz:)

Sanırım sende müslüman olmasan alttaki karikatürdeki gibi birisi olursun;

http://t1307.hizliresim.com/1c/k/qdt3t.jpg
Keşke anlayabilseniz yazdıklarımı.

Siz dinin ya da toplumun adet, gelenek ve göreneklerinin öngördüğü kavramları kabul etmiş ve o şekilde yaşıyor olabilirsiniz, size o kavramları öğretenin ne olduğunun üzerine düşünmenizi öneririm. Benim anlattığım, o kavramların tümünün iyi, kötü, doğru ya da yanlış olduğuna ateist kişi ancak kendi karar verir.

Bana ''sanırım sen de müslüman olmasan bunun gibi biri olursun'' derken dalga geçtiğin, kötü gördüğün o karikatürdeki tüm kavramların bir uydurma olduğu, bir ateist için bir anlam ifade etmesi gerekmediği anlayışından yoksun biriyle ne konuşulabilir ki?

Din kavramının uydurma olduğuna inan birinin iyi ve kötü kavramının uydurma olmadığına inanmaması asıl komik olan.

Nasreddin hocanın kazan hikayesi gibi.

Allah akıl versin dilerim (tümünüze). Akıl verirse gerisi de gelir.

Din uydurma ise düşünün... Hayatta öğrendiğiniz her şey, her varlık, her düzen, her kavram da yalnızca birer uydurma!

İyi ve kötü kavramını kabul etmeyen birisine gösterdiğiniz o karikatür yalnızca sizin ne kadar gülünç bir durum içerisinde olduğunuzu gösterir.

Kendi kendinizle dalga geçtiğinizin farkında bile değilsiniz

Gerçi kendini bilmeyen birinden bu farkındalığı beklemiyorum ben.

Erdem Alaca
17-07-2013, 17:16
Siz dinin ya da toplumun adet, gelenek ve göreneklerinin öngördüğü kavramları kabul etmiş ve o şekilde yaşıyor olabilirsiniz, size o kavramları öğretenin ne olduğunun üzerine düşünmenizi öneririm.

Sn. Selalim, sanırım iyilik, doğruluk, insanlık gibi kavramları ancak dinler sayesinde kazanabiliriz demek istemişsiniz. Bir de şöyle düşünsek, diyelim dünya her zamanki haliyle işliyor, ama din/yaratıcı gibi kavramlar hiç olmamış, o zaman hayat gene "en az bu kadar iyi ya da en fazla bu kadar kötü" şeklinde işlemez miydi? Yani dinler/yaratıcı kavramı olmasa; insanlık her yerde birbirini öldürür, her an gözünü çıkarır, her an zevk için tecavüz eder bir durumda mı olurdu?

Bence böyle olmazdı, çünkü dinler varken dahi böyle olayları önlemek için insanlar yasalara başvuruyor, gene de tam olarak başedemiyor. İnsanın iyi, merhametli ya da kötü, gaddar olmasının dinlerle alakası yoktur diye düşünüyorum.

Selalim
17-07-2013, 17:29
Sn. Selalim, sanırım iyilik, doğruluk, insanlık gibi kavramları ancak dinler sayesinde kazanabiliriz demek istemişsiniz. Bir de şöyle düşünsek, diyelim dünya her zamanki haliyle işliyor, ama din/yaratıcı gibi kavramlar hiç olmamış, o zaman hayat gene "en az bu kadar iyi ya da en fazla bu kadar kötü" şeklinde işlemez miydi? Yani dinler/yaratıcı kavramı olmasa; insanlık her yerde birbirini öldürür, her an gözünü çıkarır, her an zevk için tecavüz eder bir durumda mı olurdu?

Bence böyle olmazdı, çünkü dinler varken dahi böyle olayları önlemek için insanlar yasalara başvuruyor, gene de tam olarak başedemiyor. İnsanın iyi, merhametli ya da kötü, gaddar olmasının dinlerle alakası yoktur diye düşünüyorum.
Hayır yanılıyorsunuz.

Dünyada boşluğa yer yok ve insanlar kontrol edilemez varlıklar.

İnsanların dine inanmadığı bir dünya ancak güçlünün güçsüzü yediği bir dünya olur. Öyle bir dünyayı tasavvur etmesi bile korkunç. Sizler belki bunu anlayamıyor, tasavvur edemiyorsunuz, dünya yine güçlünün güçsüzü yediği dünya değil mi diyorsunuz ama öyle değil.

Bunun üzerine düşünen herkes cevabını bulur.

Bizi bugünlere getiren yalnızca din.

İnanın din üzerine varolan tüm önyargılarınızı yitirir ve düşünürseniz dinin eşsiz güzelliğini göreceksiniz.

Bir insan nasıl böyle bir güzellikten vazgeçer ve onu yok etmek ister.

Bu akıl alır gibi değil.

Din insanı duygusal kılar, duygular insanı canlı tutar, sokakta biri ölse dönüp bakmayacak insanların olduğu bir dünyada yaşamak istemiyorsanız dinlerle savaşmayı bırakın.

Düşünün!

Erdem Alaca
17-07-2013, 17:47
Sn. Selalim, hem nalına hem mıhına konuşmak gerekirse, dinlerin güzel anlatımları da var elbet. Örneğin İslam dininin, fakirlerin karnını doyurma, muhtaç durumdakilere yardım, vb. emirlerinin güzel olmadığını hangi aklı-selim sahibi insan iddia edebilir ki?

Ama bunlarla birlikte öyle çarpıklıklar ve zalimlikler de var ki (Müslüman olmayanların katli, genel olarak kadına bakış açısı, vb.) bunları da yine aklı-selim sahibi bir insanın kabul edebilmesi mümkün değil bence.

Şahsım adına ben yine de her kesimle beraber Müslüman insanlarımızı da anlamaya, kapasitem dahilinde analiz etmeye, hislerime yenik düşerek saygısızlık durumuna düşmemeye gayret ediyorum, sevemesem de saygılı olmak istiyorum ki aynı şeyi ben de bulabileyim.

Ama dinler yüzünden yaşanan vahşetleri, üstüne üstlük bir vatansever olarak dinin kullanılması vasıtasıyla son on küsur yılda ne hale geldiğimizi görerek ayrıca kahroluyorum içten içe, o da bir gerçek.

Saygılarımla,
Erdem

Ahlaksız
17-07-2013, 18:43
Düşünün!
Müslümansın ve bize düşünün diyorsun:)

Sen acaba neden müslüman olduğunu,müslümanların neden tekbir getirerek müslümanların kafasını kestiğini,Allah diyerek Deniz Feneri gibi derneklerle müslümanların müslümanları neden dolandırdığını,Irak ve İran savaşını,Suriye'deki iç savaşı veya Cebel savaşını filan hiç düşündün mü?

Buyur,sen düşün;
http://www.worldometers.info/tr/

crazy_pretty_murat
17-07-2013, 18:49
Yalnız benim anlamadığım bir durum var.Burası müslüman bir ülke olduğu için mi sürekli Allah yokla ateistlik karşılaştırılıyor ? Yani ateizm basit birşey değil.Bir insanın ateist olması bence yılları almalıdır.Bir kere bütün dinleri araştırmalıdır.Yüzeysel değil ama Aynı islam gibi...Ondan sonra bütün dinler saçma geldiyse de bundan çıkacak sonuç ateizm değildir...

Sonra deist çıkmazına girersiniz.Deistlikten agnostikliğe veya ateizme geçmek kolay olmasa gerek.Bu zaman zarfının çok uzun olması lazım.Çünkü koskaca evrenle karşı karşıyayız.TÜRKİYEDEKİ Bir ateiste sorduğumuzda islamla alakalı bir çok çelişki diye ifade ettiği şeyleri sayabilir.Ama bi bu kadarda evreni araştırsa ? Eğer araştırırsa deistlikten kolay kolay kurtulamazdı zaten.Saplanır kalırdı diye düşünüyorum.

Ama böyle bir ateist göremiyorum ? Kuranı okuyup yok su saçma bu saçma diyor,bir bakmışsın adam ateist olmuş.Nerde diğer dinler,nerde diğer inanış biçimleri? Sorsanız araştırdım der fakat sadece mitolojisine bakmıştır.Eee diğer inanış biçimleri nerde onlar niye yanlış ? Bunlara ne gerek var ki demi yani.Kurandaki çelişkiler adamları ateist yapıyor.Çok ilginç.

Böyle bir ateistin düşünceleri beni gıdım bile etkilemez.Zaten etkileyende olmadı.Forumdaki bir başlıkta onlarca kez üstüne basa basa genel bir tanrı inancına göre cevap verin,Allah üzerine değil dememe rağmen yine Allah üzerine konuşan bir çok ateist var bu forumda.Ben bunu bir kaçış olarak algılıyorum.Dolayısıylada bu tür ateistlerin düşünceleri beni hiç etkilemiyor.

Yani tavsiyem evreni güzel araştırmanızdır.Bir kaç video veya bir kaç kitap ile değil.İnce detaylarına kadar araştırırsanız tanrıyı görebilirsiniz.Tanrıyı görün,ondan sonra bakarsınız bu tanrı Allah mı yoksa başka tanrılar mı diye.

evrensel-insan
17-07-2013, 20:16
Sen bir yanılsama mısın diye sordun..
Bana dair tüm verilerin, zihinlerde ortaya çıkardığı algıya benlik diyoruz.
Kimliğim, karakterim, boyum kilom vs psikolojik ve fiziksel tüm niteliklerin toplamına ''ben'' demiyor muyuz?

Bu niteliklerin insan zihninin dışında bir gerçekliği var mı?
Benim aynada gördüğüm şey, gerçekliğin ta kendisi mi?

Gerceklik epistemolojik (bilgisel) olarak insanoglu yapilandirilmisligidir.

Burada konu gerceklik degil; fenomen olarak insanoglu algisina gozlem verenin "sen" olarak isaretlenmesidir.

Sen dogdugunda, insanoglu algisina gozlem vermissin ki, ailen sana bir isim kendi soyadini, kendi ulke vatandasligini ve kendi sosyo-etik degerlerini vermis. Iste benlik bu verilerdir. Yani fenomenasl seni sen yapan soyut degerler.

Sana ait bir suru ve iki ana cesit bilgi vardir. Yukarida saydiklarin algiya goruntu veren fenomenal temelli fiziksel bilgilerdir. Psikolojik ya da sosyo-etik bilgiler ise sosyal bilgilerdir.

Ayrica fenomenal goruntune eklenmis matematiksel/mantiksal bilgiler de vardir.

Senin aynada gordugun sey sana gozlem veren fenomen. Eger bunu algiya ve kavramsal bilgiye tasirsan, o zaman da ozellik/genellik olur.

Epistemolojik olarak yapilandirilmis gerceklik, bilginin temelini veren bir algidir.

Yani gercegin ne oldugunun inancla dogrulanmasi bilgidir. Senin ben dedigin, sana baskalari ya da senin kendi tarafindan kendine giydirdigin kavramsal (fiziksel sosyal ve matematiksel/mantiksal temelde sifat olarak ideolojik inancsal dogrusal etik estetik v.s.) bilgi elbisesidir.

yucemanitu
18-07-2013, 00:12
Güçlünün güçsüzü yenebildiği bir gerçeğin içinde daha iyi bir yere gelmek için her şeyi yapmak neden engellesin bir ateisti?

Sevgiler...

Sevgi mi o da ne?

Ne saçmalıksa işte öyle.

Ateizm karanlık, boş bir çukurdur. İnsanı yalnız karanlığa getiren, hiçbir gelecek, hiçbir ümit, hiçbir anlam ifade etmeyen. İnsanı insan olmaktan uzaklara iten.

Bir canavar...

Adi bir canavar.

İnanç ise, hele de dini bir inanç, insanları birleştiren, onlara değerleri, insanın ne demek olduğu öğreten, insanı insan edendir.

Şaka yapmıyorum, laf sokmuyorum, emin ol kesinlikle ciddiyim. Dostum sakın dinini sorgulama, Ateist kişilerden, Ateist forumlardan vb. şeylerden uzak dur. Dinine sıkı sıkıya sarıl. Sakın ha, sakın Ateist olma.

BRUTAL
18-07-2013, 00:54
Öldükten sonra inek cennetine gideceğine inanarak ineğe tapmak dahi öldükten sonra yok olacağını bile bile "insanlık" gibi idealistik (hayâlî) şeyleri amaç edinerek yaşamaktan daha mantıklıdır.

Hahhahah.. Bu güzeldi işte..

BRUTAL
18-07-2013, 01:16
Ateizm bir boşluktur. Ateist kişi o boşluğu kendi doldurur. Ateist kişi, kendi hayatının bir teistin hayatından daha anlamlı olduğunu ya da gerçek olan ve yaşanması gereken anlamın kendisininki olduğunu hiçbir zaman savlayamaz.

İyi, kötü, güzellik, çirkinlik, sadakat, erdem, şeref, onur, günah, sevap... Tüm bu kavramlar din uydurması ya da toplumların gelenek ve göreneklerinin uydurması ise, insanın aklına işlenmiş bir yanılsamadır. Hiçbirisi gerçek ve doğru değildir. Anlamlı da değildir.

Sakın olan bana onur, şeref, insanlık gibi kavramlarla gelmeyin! Bu yalnızca sizin aklınızdan zorunuz olduğunu gösterir. Kavramları kişi kabul edip etmemekte özgürdür.

Arkadaşla dalga geçmek yerine bu savları yanlışlayabilecek bir ateist yok mu?

yucemanitu
18-07-2013, 20:46
İslam bir iğrençliktir. Müslüman kişi o iğrençliği kabul eder. Müslüman kişi, kendi hayatının bir Ateistin hayatından daha anlamlı olduğunu ya da gerçek olan ve yaşanması gereken anlamın kendisininki olduğunu hiçbir zaman savlayamaz.

İyi, kötü, güzellik, çirkinlik, sadakat, erdem, şeref, onur... Tüm bu kavramlar dinden baüımsızdır. Dinde iki kavram vardır: günah ve sevap. Beni Mustalık'taki tecavüz rezaleti din ruhsat verdikten sonra Müslüman'da vicdanın devreye girmediğini bize gösterir. Vicdan, ahlak, onur, şeref değil Allah'ın emirleri önemlidir.

Müslüman olmayanı öldürmenin bile farz olduğu gerçeği dururken cennete gitmek için her şeyi yapmak neden engellesin bir Müslümanı?

İslam karanlık, boş bir çukurdur. İnsanı yalnız karanlığa getiren, hiçbir gelecek, hiçbir ümit, hiçbir anlam ifade etmeyen. İnsanı insan olmaktan uzaklara iten.

Bir canavar...

Adi bir canavar.

Mantık ise, insanları birleştiren, onlara değerleri, insanın ne demek olduğu öğreten, insanı insan edendir.

angel333
19-07-2013, 01:56

Hayata yükledimiz anlamları bizler uyduruyoruz.

Hayata %100 gerçeklikle bakarsak hayatın hiçbir anlamı yok.

Bir gün ölüp ebedi hiçliğe gidecez kazancımız ne olacak sadece bir hiç.

Bir gün dünya yok olup ededi hiçliğe gidecek. Dünyanın kazancı ne yok.

Neva
19-07-2013, 04:36
Arkadaslar Ensest ile ilgili mesajlariniz su basliga kaydirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8793

Diger Tanri, buyuk patlama vs. icerikli mesajlar su linke kaydirilmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=28123

Selalim
19-07-2013, 12:17

(Sizin cevabınızı alıntılayarak yazmak istedim, mazur görün size özel değildir yazdıklarım, genele; )

Benim yazdıklarımı alıntılayarak sözde aynını benim savıma karşı kullandığını sanan zavallıya cevabı siz vermişsiniz aslında ama benim yazdıklarımı anlayamayacak ve verdiğim değerlerle ateizmin içinin doldurabileceğini sanacak kadar zavallı birinin bunu anlaması mümkün değil.

Ateizmde değer yoktur. Değer kavramını din üretir. Bunu anlayamayacak birine ben ne desem ancak hakaret olur.

Düşünemediğinizi biliyor musunuz?

Ateizmde değer yoktur!

Yüzde yüz olan bu doğruluğu savunan ancak düşünmekten yoksun bir zavallıdır!

Değeri kişi kendi üretecek, bu değer sizin için adilik, aşağılık, pislik de olsa kişi için değer olabilir.

Bunu anlayamayacak bir zavallıyla ne konuşulabilir?

Yazık! Yazık ki kendinizi düşünebilen hayvan sanmanız ki aslında hiç düşünemeyen zavallılarsınız!

İyi, kötü, doğru, yanlış yoktur ateizmde. Tecavüz, dolandırıcılık, aldatma, insanlık, erdem gibi kavramlar yoktur. Kişi kendi isterse o öğretileri değer olarak alır, o öğretiler de din gibi safsata ve saçmalık olabilir biri için.

Dinin değeri bellidir.

En kötü değer bile, hiç değersizlikten iyidir.

Bunu ancak beyni olanlar kavrayabilir.

Kendinden bile bihaber olacak kadar aciz ve zavallılar değil!

Selalim
19-07-2013, 12:40

Bir müslüman için hayat anlamdır. Yaşam sonsuzdur. Müslüman her zaman ümitvardır. Attığı her adımda, yaptığı her iyilikte onu teşvik eden o güç inançtır. Yaptıklarının faydalı olacağına inanır ve fayda sevgisiyle kalbi huzur bulur.

İnanç eşsiz bir güçtür.

Ve bunu bir insana en güzel din verebilir.

Dinlerin eşşsizliğine, gücüne hayranlığımı kelimelerle anlatamam.

O kadar büyük, o kadar eşsiz bir güç ancak ilahi olabilir.

Uydurma olduğuna inanmak gülünçtür, bu zeka seviyesiyle bu eşsizliğin uydurulması mümkün değil :)

Sevgiler.

Erdem Alaca
19-07-2013, 13:01
İşte bir de kutsal kitaplarda, masaya yatırılmış büyük çelişkiler olmasa dediğinizde haklı olabilirdiniz Sn. Selalim, ama böyle de bir gerçek var. Dinler kimine göre gerçekliğinden, kimine göre uydurma olduğundan şüphe edilemezdir insanlarca. Vaziyet bu :)

Esen kalın,

Selalim
19-07-2013, 14:45
İşte bir de kutsal kitaplarda, masaya yatırılmış büyük çelişkiler olmasa dediğinizde haklı olabilirdiniz Sn. Selalim, ama böyle de bir gerçek var. Dinler kimine göre gerçekliğinden, kimine göre uydurma olduğundan şüphe edilemezdir insanlarca. Vaziyet bu :)

Esen kalın,
Çelişki yok. Sadece insanın çelişki sandığı var. İkiyle ikiyi toplayamayan insandan çelişki sanrısı yaratmaktan başka şey beklenemez.

''O kadar kusur kadı kızında da olur'' deyiminin anlamını belir misiniz? Bu deyim bazı olguları anlamanızda yeterli olabilir belki yerinde olmasa da. O kadar fayda ve güzellik karşısında kusur saymak insanda düşüncenin zerresinin olmadığının delili. Dinlerle savaşan bir insanda diyelim...

Dinler kusursuz denecek kadar eşsiz bir oluşum.

Ben insanı kusurlu görüyorum, dini değil.

Elimde olsa dinle savaşanların tümüne bir dünya verirdim, kendi diledikleri gibi dinsiz yaşayabilecekleri... Ve onları asla dindarların arasına geri dönemeyecekleri şekilde dünyadan gönderirdim.

Ben sonucu biliyorum. O kadar açık bir sonucu göremeyecek kadar zavallıların içine düştükleri durumu izlemek büyük zevk olurdu.

Dindarların sırtından yaşadıklarına katlanamıyorum, sırtından yaşadıkları insanlara ve inançlarına kin kusmalarına. Kısaca; beyinsizliklerine.

Sevgiler.

Erdem Alaca
19-07-2013, 15:27
Sn. Selalim, işte ben de diyorum ki beş parmağın beşi de farklı misali, her insanın hayat görüşü çok çok farklı.

Müslümanken, ben de tahammül edemezdim sizin gibi bunlara, Allah'la veya Hz.Muhammed'le ilgili küfürler, fıkralar, vs. anlatılmasına. Sonra bir aşamaya girdim, Müslüman'ken Müslüman'lara kızmaya başladım. Bir teorim vardı kendimce: "Ulan şu ülkede bana namaz kılımazsın, oruç tutmazsın, Cuma'ya gitmezsin diye takılan/eleştirenler; düşünmezlermi ki şu oruç tutanların kaç tanesi 5 vakit namazını eksiksiz eda ediyor? Kimdir gerçek Müslüman, neye göredir? Karışmayalım birbirimize artık" gibi düşüncelere girmeye başladım.

Gün geldi, dinin siyasete sokulduğunu ve tamamen sağ gösterip sol vurulduğunu izleyerek öğrendim, bu sefer iyice soğuma başladı. En son bu halime geldim (bir yaratıcının olup olmayacağını kestiremeyen, ama kutsal kitapların insan ürünü olduğuna inanan).

Bu aşamalardan geçerken öğrenebildiğim tek doğru "Saygı" kavramı oldu. Bu bir anahtardı belki de, bir umuttu insanların birbirine biraz daha az düşmanlık beslemesi için. Bazen yine sinirlensemde, öfkem kabarsada (insanız nihayet) yine de "Saygı" kavramını birinci önceliğim olarak tutmak ana prensibim olacaktır.

Şunun gibi: "Ya kardeşim, saçma saçma mantık yürütme. Al şu link'i bak, işte bilimsel olarak masaya yatırılmış senin tezin oku da kafana biraz girer belki" de diyebilir bir insan; aynı şeye: "Bakınız Sn. abcde, şu link'te şunun şöyle olacağına dair kanıtlar ortaya konmuş bazı arkadaşlarca, siz ne düşünürsünüz ?"

1.si şeklinde söylersem naptım? Bana bir diş bileyen daha kazanmış oldum. Sırf benle kalsa iyi, tüm Ateizm camiasına karşı (tam olarak benim inanış durumum Ateizm denemez, bilimsel olarak tanımının ne olduğunu ben de bilmiyorum, ama genel kanı böyle olacaktır) belki pek çok okuyan kişi önyargıya varabilir, ya da bu camianın kötü olması gerektiğine inanmak isteyen birinin isteğini perçinleyebilir.

2.si şeklinde söylersem? Söylediğim kişi bana diş bilemeyebilir, belki bir ara sakin kafayla düşünür de benim de haklı olabilme ihtimalime kulak verir.

Peki dürüstçe midir böyle bir yaklaşım tarzı? Değildir, en azından benim mevcut durumum için değildir, sinirlenmemek için çok çaba sarfediyorum her an, kah burada yazarken, kah çevremdeki insanlarla muhattap olurken hep baskılıyorum kendimi. "Çok dürüstçe değildir ama zararsızdır" şeklinde kendimi avutuyorum.

Nerden nereye geldik :) Bu forumda daha ziyade bilimsellikten öte sohbet tarzında yazıyorum hep, içinde bulunduğum boşluk durumundan belki de (genel hayat şartlarıyla alakalı) Zaten bilimsel yazmaya ne bilgim yeter, ne de bu yaştan sonra tonla bilgiyi ince ince okuyup öğrenecek kafa kaldı bende. Başka bir tür boyutlardayım şu an.

Toparlamaya çalışırsak, diyeceğim o ki karşıt görüşlü insanlar tartışırken karşılıklı "Saygı" kavramı belki bir şeyler kazandırıyor olabilir, belki de olamaz; bu görüşümü diğer arkadaşlar hemen çürütebilirler. Neyden tam emin olabiliriz ki?

Son sözüm, samimiyetimle söylediğime inanmanızı isterim: Deseniz ki "Erdem, sana iki seçenek, her türlü yiyecek-içecek-barınak, vs. hazır olduğu bir dünya, ama tek olarak yaşayıp öleceksin" ya da "Zor şartlar var, aletin edevatın hiç bir şeyin yok, yiyeceğini kendin temin edebileceksin, ama yanında çok koyu bir Müslüman'la birlikte yaşayacaksın"

Ben 2. şıkkı seçerdim.

Saygılarımla,
Erdem

Ahlaksız
19-07-2013, 15:32
Sn.Selalim burada gayet rahat bir şekilde yazıyor..Yazsın tabi,bize yazan adam lazım ki;ona burada kimin ne olduğunu gösterelim..Yani beyin kimde belli olsun:)

Ben şimdi Sn.Selalim'e,Muhammed'in ısrarla Kuran'a ters davrandığını göstereceğim..Yani aslında Allah'ı umursamayan bir peygamberi göstereceğim..Bunun adı bir çeşit kafirliktir..Evet,Muhammed'in kafir olduğunu yazacağım şimdi..Burada bize maval okuyanlar görsünler gerçekleri..

Kuran'a göre bir kadının eşi ölürse ikinci bir erkekle ilişki yaşayabilmesi için en az 4 AY 10 GÜN beklemesi lazımdır..(Bakara 234)
Hadi bu ayeti geçtim..Muhammed zamanında bir kadınla ilişki yaşayabilmek için en azından bir adet görmesi beklenirmiş..Bunun sebebi de kadının hamile olup olmadığını anlamak içinmiş..
Peki..
Muhammed ne yapmış,hemen bakalım..
Hayber'de Safiye ile,Beni Mustalık'ta Cüveyriye ve bir başka baskında ise Reyhane ile bırakın 4 ay 10 gün beklemeyi,kadınların bir defa adet olmalarını bile beklemeden cinsel ilişkiye girmiş..Yani Muhammed ne Kuran'ı takmış,ne de gelenekleri..!
Peki..
Başka birisi var mı böyle yapan?
Halid B.Velid var..O da Malik isimli müslümanın karısına vurulur ve bu müslümanı öldürür..Aynı anda da karısı Leyla ile ilişkiye girer..Hiç beklemeden..!
Buna büyük itirazlar olur..Hatta Ömer Halid'i recm ettirmek ister ama başaramaz..!
(Halid'in Suriye tarafındaki ölümünde Ömer'in parmağı olduğu söylenir..)

Yani Muhammed Kuran'a ve geleneklere göre recm edilmeyi hak eden bir peygamber:)
Mevzuya bakın sn.selalim:)

Buyrun beyin konusunda haklı olduğunuzu gösterin ve bu konuyu bir izah edin bize..Öyle kahvehanede konuşur gibi boş laflarla olmaz bu işler..

Selalim
19-07-2013, 16:03
Sn.Selalim burada gayet rahat bir şekilde yazıyor..Yazsın tabi,bize yazan adam lazım ki;ona burada kimin ne olduğunu gösterelim..Yani beyin kimde belli olsun:)

Ben şimdi Sn.Selalim'e,Muhammed'in ısrarla Kuran'a ters davrandığını göstereceğim..Yani aslında Allah'ı umursamayan bir peygamberi göstereceğim..Bunun adı bir çeşit kafirliktir..Evet,Muhammed'in kafir olduğunu yazacağım şimdi..Burada bize maval okuyanlar görsünler gerçekleri..

Kuran'a göre bir kadının eşi ölürse ikinci bir erkekle ilişki yaşayabilmesi için en az 4 AY 10 GÜN beklemesi lazımdır..(Bakara 234)
Hadi bu ayeti geçtim..Muhammed zamanında bir kadınla ilişki yaşayabilmek için en azından bir adet görmesi beklenirmiş..Bunun sebebi de kadının hamile olup olmadığını anlamak içinmiş..
Peki..
Muhammed ne yapmış,hemen bakalım..
Hayber'de Safiye ile,Beni Mustalık'ta Cüveyriye ve bir başka baskında ise Reyhane ile bırakın 4 ay 10 gün beklemeyi,kadınların bir defa adet olmalarını bile beklemeden cinsel ilişkiye girmiş..Yani Muhammed ne Kuran'ı takmış,ne de gelenekleri..!
Peki..
Başka birisi var mı böyle yapan?
Halid B.Velid var..O da Malik isimli müslümanın karısına vurulur ve bu müslümanı öldürür..Aynı anda da karısı Leyla ile ilişkiye girer..Hiç beklemeden..!
Buna büyük itirazlar olur..Hatta Ömer Halid'i recm ettirmek ister ama başaramaz..!
(Halid'in Suriye tarafındaki ölümünde Ömer'in parmağı olduğu söylenir..)

Yani Muhammed Kuran'a ve geleneklere göre recm edilmeyi hak eden bir peygamber:)
Mevzuya bakın sn.selalim:)

Buyrun beyin konusunda haklı olduğunuzu gösterin ve bu konuyu bir izah edin bize..Öyle kahvehanede konuşur gibi boş laflarla olmaz bu işler..
Ben benim için neyin önemli olup olmadığını yazdım. Din nedir, Ateizm nedir, neden insan ürünü değildir belirttim. Bunu algılayamayıp doğruluğu yanlışlığı kesin ve net olmayan rivayetlerle hiç sevmediğim ve benim için bütünü dururken önemsiz olduğunu düşündüğüm konulardan mı konuşacağız?

Sizler nelere takılıp kaldığınızın farkında değilsiniz...

Rivayetler... rivayetler... rivayetler...

Buyrun rivayet;

(Buharî, Mağazî, 38).

(Müslim, Nikah, 87).

Açın ne yazıyor bakın...

Alıntılamak bile hoşuma gitmiyor. Bu işler boş işler.

Dünyanın dinle döndüğünü düşünen birine geçmişte ne olduğunu bilmediğiniz, ve gerçekliğini ispatlayamacağınız olgularla gelmeyin.

Şu konu altında bile dinsizliğin umutsuzluk olduğu ispatlanmışken.

Sevgiler.

Erdem Alaca
19-07-2013, 16:32
Şu konu altında bile dinsizliğin umutsuzluk olduğu ispatlanmışken.Sn. Selalim, kastettiğinizin ben olduğumu düşünerek yazdım; ama sizin düşündüğünüz gibi değildir.

Sizce doğrudur, yanlıştır; ben bir vatanseverim, Atatürk'e hayranım ve onun ilkelerinin memleketin mutluluğu için en doğru yol olduğuna inanırım, tüm bunlar yerle yeksan oldu son 12 senede, memleket bölünme aşamasında, belki bölünecek belki çok kanlı bir süreçten sonra tekrar bütünlüğünü koruyacak; benim bu yaştan sonra çocuklarımı bırakıp da elime tekrardan silah almam icap edebilecek belki bu kanlı süreçte, nerede kafama bir mermi gireceği ya da göğsümü bir rpg'nin delip geçtiği belli olmadan çocuklarıma doyamadan göçüp gideceğim, muhtemelen ben de insan öldürmek zorunda kalacağım (ne tuhaf bir durumdur, nasıl bir tezattır bu benim gibi biri için değil mi?), kansız bir şekilde memlekete şeriat gelecek belki, bu durumda çocuklarımın suçu neydi diye kahrolacağım, işsizim bir süredir. Çözüm süreci denilen şey çıkmazda şu an, belki Murat Karayılan'ın dediği gibi daha önce görülmedik şekilde terör başlıyacak, nerede bir canlı bombaya kim denk gelecek, belli olmayacak, vs. uzuyor gidiyor.

Yani dinden çıkmamla bir alakası yoktur benim içimdeki boşluğun, yukarıdaki saydığım nedenler ve kendimce olabilme ihtimalleri yüzündendir.

Selalim
19-07-2013, 16:52
Sn. Selalim, kastettiğinizin ben olduğumu düşünerek yazdım; ama sizin düşündüğünüz gibi değildir.

Sizce doğrudur, yanlıştır; ben bir vatanseverim, Atatürk'e hayranım ve onun ilkelerinin memleketin mutluluğu için en doğru yol olduğuna inanırım, tüm bunlar yerle yeksan oldu son 12 senede, memleket bölünme aşamasında, belki bölünecek belki çok kanlı bir süreçten sonra tekrar bütünlüğünü koruyacak; benim bu yaştan sonra çocuklarımı bırakıp da elime tekrardan silah almam icap edebilecek belki bu kanlı süreçte, nerede kafama bir mermi gireceği ya da göğsümü bir rpg'nin delip geçtiği belli olmadan çocuklarıma doyamadan göçüp gideceğim, muhtemelen ben de insan öldürmek zorunda kalacağım (ne tuhaf bir durumdur, nasıl bir tezattır bu benim gibi biri için değil mi?), kansız bir şekilde memlekete şeriat gelecek belki, bu durumda çocuklarımın suçu neydi diye kahrolacağım, işsizim bir süredir. Çözüm süreci denilen şey çıkmazda şu an, belki Murat Karayılan'ın dediği gibi daha önce görülmedik şekilde terör başlıyacak, nerede bir canlı bombaya kim denk gelecek, belli olmayacak, vs. uzuyor gidiyor.

Yani dinden çıkmamla bir alakası yoktur benim içimdeki boşluğun, yukarıdaki saydığım nedenler ve kendimce olabilme ihtimalleri yüzündendir.
Hayır genel olarak yazdım;

Misal;

Ben genel düşüncemi yazdım, siyasetle, politikayla, tarihle, dinle, daha doğrusu dinlerle içiçe biriyim. Sosyolojiyi, psikolojiyi iyi bilirim. Hayatta varolan her aşamadan da geçmiş biriyim, hani hava basmak için değil de siz bilesiniz diye söylüyorum, hani anlatıyorsunuz ya yok zamanın müslümanlarından mışsınız bazı olgulara kızmışsınız vs. vs. Yani kimbilir belki ben de nelere kızmışımdır, koyu ateislerinden mişimdir belki de. Kimbilir Allah'la ne kavgalar etmişimdir o küçük aklımla. Allah'ın beni sevdiğini biliyorum, bana akıl verdiğinden öyle düşünüyorum :)

Yazmayı çok fazla sevmiyorum. Anlatmaktan yoruluyorum, çünkü anlamayacağını biliyorum çok kişinin. Hele de buradakilerin. Siyasetse konumuz aynı yolda yürümüyoruz. Sizin için yanlış olan benim için en doğrusu.

Allah gerçekten inanan insanları, iyi insanları başımızdan eksik etmesin, yönetimden düşürmesin.

Sevgiler.

Erdem Alaca
19-07-2013, 17:07
Yazmayı çok fazla sevmiyorum. Anlatmaktan yoruluyorum, çünkü anlamayacağını biliyorum çok kişinin. Hele de buradakilerinSn. Selalim, anlatmaktan yorulmayın, anlatın ki tartışılsın, bir neticeye varılmaya çalışılsın.

Bence "Hele de buradakilerin" diye genelleme yapmayın, hakikaten büyük bir mozaik bu forum, çok farklı düşünceden insanlar bir araya gelmiş. Sadece Müslüman-Ateist olayı değil durum yani. Şöyle ki; mesela şahsım için "İyi, en azından kutsal kitapların uydurma olduğunu anlamış, ama çok mesafe var katetmesi gereken, bu kafayla ömrü yetmez" diye düşünen de vardır, "Bu Atatürk'çü, kafatasçı, bir yerde Oskar Schnidler'e şükran duyuyor, bir yerde eline silah alma zorunluluğundan bahsediyor şaka mıdır nedir bu adam yahu?" diye düşünen de vardır; kimseye "Benim düşündüğüm en doğrusudur, siz de öyle düşünmelisiniz" diye dayatamam ki... İşin aslı o ki moderatörler şurada iki gün görev yapmasa forum birbirine girer. Ben ne yapayım, moderatörlerden kibarca bir uyarı, vs. gelmiyor, ben de doğru olduğunu düşündüklerimi yazıyorum işte, öyle bir an denk geldi burdayım.

Neyse, şimdi biraz eleştiri olacak ama siz benden de çabuk sinirleniyorsunuz, tekrar diyorum doğru olduğuna inandıklarınızı usanmadan anlatın, anlattığınız ölçüde yeni cevaplar gelecek, okuyanlar da hangisi mantıklı/hangisi değil şeklinde fikir sahibi olacak; herkes için faydalı bir şey bence.

Selalim
19-07-2013, 17:30
Sn. Selalim, anlatmaktan yorulmayın, anlatın ki tartışılsın, bir neticeye varılmaya çalışılsın.

Neyse, şimdi biraz eleştiri olacak ama siz benden de çabuk sinirleniyorsunuz,
:)

Tebessüm etmem lazımdı. Doğru çünkü :)

Bir zamana kadar bu kadar çabuk sinirlenmiyordum aslında, hatta sinirlenemiyorum da son zamanlarda ne olduysa, her taraftan doğruluğa ve iyiliğe karşı bir saldırı olunca sözde demokrasiyi savunan dünyanın ikiyüzlülüğü karşısında (politika) oldu ne olduysa. Bu kimselerin sözden değil kötekten anlayacakları kanaatine vardım :)

"Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir / Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"

Bu kadar açık, canlı ve yakın görmemiştim bu çirkinliği...

"Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz / Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde"

Son olayların açıklaması da yalnızca bu.

Her şey ortada ve açık.

Sevgiler.

Selalim
19-07-2013, 18:38
Son sözüm, samimiyetimle söylediğime inanmanızı isterim: Deseniz ki "Erdem, sana iki seçenek, her türlü yiyecek-içecek-barınak, vs. hazır olduğu bir dünya, ama tek olarak yaşayıp öleceksin" ya da "Zor şartlar var, aletin edevatın hiç bir şeyin yok, yiyeceğini kendin temin edebileceksin, ama yanında çok koyu bir Müslüman'la birlikte yaşayacaksın"

Ben 2. şıkkı seçerdim.

Saygılarımla,
Erdem
:)

Siz benden de uçukmuşsunuz :)

Bakın ben burda ilkini seçebilirdim :)

Şaka bir yana öyleyse siz gerçek bir inanırsınız. İnanmanın anlamı benim için zaten bu.

Sevgiler.

EcemRng
19-07-2013, 18:43
Ateizmi tam anlamıyorum ama agnostisizm daha tutarlı bi tavır sanki.

Erdem Alaca
19-07-2013, 19:02
Sn. Selalim, şaka değil gerçekten öyle :)

Yanımda "N'aber, nasılsın?" dahi diyebileceğim bir kişi bile olmadan kaç gün durabilirdim ki? Ya da ömrümün sonuna kadar durabilseydim diyelim, iki insan daha mutlu, daha huzurlu yaşamazmıydık, en azından eskilerden anlatacak, gülecek bir şeylerimiz olurdu. Öyle bir durumda kendimize barınak, alet, edevat yapmak, doğal tehlikelere karşı önlem almak, yiyecek ve su temin etmek gibi işlerle uğraşacağımızdan geçmiş düşüncelerimizle ilgili belki tartışmazdık, birbirimize sahip çıkardık belli mi olur? Yani tam kafamdaki ütopya gibi (7 milyar insanın birbirine anlayışlı davranabilmesi) gerçek olurdu belki de :)

Saygılarımla,
Erdem Alaca

yucemanitu
19-07-2013, 21:23
Benim yazdıklarımı alıntılayarak sözde aynını benim savıma karşı kullandığını sanan zavallıya cevabı siz vermişsiniz aslında ama benim yazdıklarımı anlayamayacak ve verdiğim değerlerle ateizmin içinin doldurabileceğini sanacak kadar zavallı birinin bunu anlaması mümkün değil.
Hoşt mikrop zavallı sensin. işkembeden atarak bir şeyleri dayanak göstermeden karalamak istersen bunu her şekilde yaparsın. Sen Ateizm için dersin başkası da başka bir şey için der. Bunu gösterince niye kudurup zavallı mavallı diye hakarete yöneliyorsun edepsiz. Lafını bil de konuş her hakaretinin karşılığını alacaksın.

Düşünemediğinizi biliyor musunuz?

Ateizmde değer yoktur!

Yüzde yüz olan bu doğruluğu savunan ancak düşünmekten yoksun bir zavallıdır!

Değeri kişi kendi üretecek, bu değer sizin için adilik, aşağılık, pislik de olsa kişi için değer olabilir.

Bunu anlayamayacak bir zavallıyla ne konuşulabilir?

Yazık! Yazık ki kendinizi düşünebilen hayvan sanmanız ki aslında hiç düşünemeyen zavallılarsınız!

Hayvan senin gibi bir kişiliği yetiştiren ana babadır ancak. Bu sözlerin Ateizmde değer olmadığını göstermez senin Allah'a inanmasan her haltı yiyebilecek kadar çapsız olduğunu gösterir.

İyi, kötü, doğru, yanlış yoktur ateizmde. Tecavüz, dolandırıcılık, aldatma, insanlık, erdem gibi kavramlar yoktur. Kişi kendi isterse o öğretileri değer olarak alır, o öğretiler de din gibi safsata ve saçmalık olabilir biri için.

Dinin değeri bellidir.

En kötü değer bile, hiç değersizlikten iyidir.

Bunu ancak beyni olanlar kavrayabilir.

Kendinden bile bihaber olacak kadar aciz ve zavallılar değil!
İşte sen Allah'a inanmasan bu pislikleri tereddüt etmeden yapacak bir yaratıksın. Ne mutlu sana git badeci hoca seni de badelesin ucunda cennet varmış. Beyinsiz de sensin pislik. Sözlerine dikkat et, istediğini diyen istemediğini duyar.

DinsizKisi
18-11-2013, 18:45
Böyle bir şey yapmasına gerek yok. "Hayatın Anlamı" nesnel olması gereken bir şey değil. Başkalarına zarar vermediği sürece bir insan hayatın anlamını her gün grup sekste yapmakta da bulabilir, felsefeye gömülmekte de bulabilir, sürekli dizi izlemekte de bulabilir...