PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu siteyi nasil duydunuz/buldunuz?

earthling
17-07-2013, 15:52
Siteye yeni gelen arkadaslar, merak ettigim bir sey var. Sakincasi yoksa burayi nasil buldugunuzu (google aramasi, eksisozluk, arkadas onerisi, reklam linki vs.) soyleyebilir misiniz?

Erdem Alaca
17-07-2013, 15:55
Ben İslam diniyle ilgili araştırma yaparken Google arama motorundan keşfettim. Aramalarım da "İslam Kandırmacası" "İslam Çelişkileri" "Kuran Çelişkileri" gibi bilindik sözlerdi. Google ilk sayfada burayı işaret etmişti.

Ahlaksız
17-07-2013, 16:15
Bir konu hakkında nette geziniyordum ve bu forumu böylelikle keşfettim..Bu forumda eskiden harika konular açmış olan sn.sodomo'nun sayesinde foruma üye olduğumu da belirtiyim..

ALKA
17-07-2013, 16:18
Google araması ile buldum. Ama başka forum ve sözlüklerde üye olduğum için sadece okuyordum başlangıçta. Sonra üye olmaya karar verdim.

enkia
17-07-2013, 16:20
tam olarak arkadaş önerisi sayılmaz ama onun gibi bir şey oldu benim için. bir arkadaşım turan dursun makalelerinden birinin linkini göndermişti bana. siteyi öyle buldum

murted
17-07-2013, 21:06
Ateist kızlar kendileri teklif ediyorlarmış dediler. Ben de hemen ateist site arayışına başladım. Ateistforum ile burasını buldum. :)

earthling
17-07-2013, 21:41
Bilim Teknik dergisindeki evrim tartismalari surerken, Richard Dawkins'in sitesini bulmustum. Ana sayfasinda Turkiye'de yasaklidir diye buyukce bir ilan vardi. Turkiye'de baska hangi siteler yasakli diye arastirdigimda bir yigin XXX sitesinin yaninda turandursun.com gozume carpmisti.

Reklamin iyisi kotusu diye buna diyorlar sanirim :)

upuaut
18-07-2013, 00:51
Anlaşıldığı kadarıyla, herkes Turan Sitesi'ni arama motorlarında tesadüfen bulmuş. Benimkisi ise (Kemal Sunal'ın söylediği gibi) herşey bir plan dahilinde gerçekleşti (ki Kemal Sunal ile yapılan bir röportajda kendisine bir gün bu kadar ünlü olacağınızı biliyor muydunuz şeklinde bir soru sorulmuş; o da bu işin bir tesadüf olmadığını, tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktaya geleceğini bildiğini söylemişti). Ben de aynı şekilde, "Kuran'daki Miras Sistemi" hakkında daha önceden bir anamoli (açık) bulmuş ve bu anamoliden haraketle başarıya ulaşacağımı biliyor ve Google'dan bu konuda çalışma yapabileceğim iyi bir site arıyordum. Google'dan bir sürü siteye baktım ve en iyi yerin burası olduğunu gördüm. Ve sonrası bildiğiniz gibi arkadaşlar.

Nevandaar
18-07-2013, 02:10
Üye olmadan önce de bildiğim ve senede birkaç kez de olsa girip baktığım bir siteydi. Ancak nasıl ve nerden bildiğimi hiç hatırlamıyorum. Muhtemelen Turan Dursun'un öldürülmesi ile alakalı yazılardan etkilenip googlede arama yaptırarak bulmuşumdur.

Ebu Sübyan
18-07-2013, 04:50
ben de islamın çelişkilerini ararken buldum.
aslında direk bulmadım.
facede islamı eleştiren bir yazıyı paylaşmıştım. konuyu da hatırlıyorum. şu "deve sidiği için" diyen hadisti.
müslü bir arkadaş; kesin turan dursun sitesinden almışsındır bu yazıyı, diyerek t.d hakkında küçümser bir söylemde bulunmuştu.
ben de merak edip arayınca hemen buldum tabi.
o müslü arkadaşıma burdan tüm site olarak teşekkürlerimizi iletelim. :)

Corpse Bride
18-07-2013, 12:15
bi gün yolda giderken forum şıp diye önüme düşüverdi. şaka şaka ben genelde sık sık kafa dinlemek için gittiğim bi mağarada yine bi gün otururken kendi hışırtımdan başka sesin sedanın olmadığı bi anda turan dursun!! diye bir ses duydum ortam akustik ses yankılandı ben hemen tası tarağı toplayıp bilinçsizce aslında korkudan koşmaya başladım koştum koştum ve kendimi forumda buldum.

bundan 4-5 sene önce internette belkide tüm forumlara uye ve genelde hepsinden atılan çok sevgili bi arkadaşım vardı. bu foruma ısrarla uye olmamı soylemişti ateizm konusunda bir numaralı forum çok donanımlı aklı başında yazarlar var illa gel nolur gel, senin engin bilgilerinden de faydalansınlar demişti, hatta alelacele forumu araştırmadan uye olmuştum. o bu forumdan da atıldı şimdi nerede hangi forumu galeyana getiriyor bilmem, umarım sağdır. işte bele.

mücerred
18-07-2013, 14:27
Turan dursun sitesinin yasaklandıgı ile ilgili bir haber okumuştum .ordan buldum.Bu siteyle dinsiz oldugumu yıllar sonra hatırlamış oldum.

Heimdall
18-07-2013, 14:48
Müslüman iken "dogru yolu " (sirat-ul-mustakim'i) ariyordum. O kadar cok akim varki, hangisi dogruyu söylüyor/yaziyor kafan karisiyor. En son kendilerini Hanif veya Kuranci olarak tanitan müslümanlari buldum. Onlarin degisik dillerde yazilmis kendi görüslerini anlatan bir pdf'leri vardi (hatirladigim kadariyla 400 - 500 sayfalik). Orada Ilhan Arsel'in ve Turan Dursun'un isimileri geciyordu. Bu isimleri ilk kez duydugumdan, merak ettim, googleladim. Ve ilk karsima cikan Turan Dursun sayfasi oldu. Biraz göz gezdirdikten sonra, tirstim. Yazilanlar aklima yatmisti, ama "seytan aldatmacasi" diye heme kapattim sayfayi. Sonralari insan meraki baskin cikti, sayfayi yine tikladim, bir kac makaleden sonra (hele Kuran'daki miras hatasi üzerine yazilanlardan sonra) Islam'dan irtidad ettim.

qlause
19-08-2013, 14:23
Kuranı okumuştum, sonra internette dolaşıyordum, islami siteler işin içine iyice edince böyle bir site bulup her şeyi netliğe kavuşturdum :)

Vefik Sami
19-08-2013, 16:17
Turan Dursun adı, forumu bulmama yetti. Daha evvel başka forumlarda İslâmi tartışmalar esnâsında "atesitforum" ve "Turan Dursun" forumları sıkça konu edilmekteydi. Yaklaşık dört-beş yıldır bu forumun varlığından haberdârım. Fakat yeni üye oldum. Müslüman değilim. Ateist" de değilim. Gerekirse, inanca dair kimliğimden söz ederim.

Şimdilik, forumu tâkip etmeye çalışıyorum.

unbe
20-08-2013, 00:56
allahsız bi arkadaşım önermişti bi kaç yıl önce.

Natürelist
20-08-2013, 01:34
Anlasilan google amcamiz sayesinde cogumuz burayi bulmusuz:) ve amcamizin degerini kiymetini bilelim ve mümkünse google arama taramalar daki ilk siralara yerlesmemize bakalim... Sen nelere hikmetsin google.... Bizleri dogru yola hidayete kavusturdugun icin sana günde 10 kez namaz kilmak az bile gelir :D

Espri bir yana, ben uzun zaman önce ibrahim kimdir? musa kimdir? bir arastirma yaparken turan dursun diye bir yazarin oldugu aklima geldi, hatta bir kitabini is arkadasim bana 1994 yilinda okumam icin vermisti, ne yazikki kitabi yüzeysel bir kac sayfa ile birlikte kisa olarak okumustum, o zamanlar tabii ki pek fazla üstünde durmamistim, ancak google de arastirma yaparken bu isim'e rasladigimda hah.. iste buldum simdi bunu tekrar okumanin zamani derken karsima burasi cikti, cünkü turan dursun kitabindaki birtakim seylerin islam ile ilgili celiskilerin oldugu aklima takilmisti...

O yüzden vive la google.... :clap2:

Proculte
20-08-2013, 02:12
Ben Turan Dursun'un kitaplarini okumustum ve bazi gazetelerde tartisma vardi ama ne yazikki o donem internet yoktu.internet bulunup yeni bir cag baslayinca mutlaka bir internet sitesi kuran olmustur diye dusunmustum,acikcasi bu kadar bilgili insanlar beklemiyordum klasik olarak kitaplarindan ozetler yada belirli kariyer yapmak isteyen ukala bir kac yazar bozuntusu bekliyordum ve korktugum olmadi.

fanatik
20-08-2013, 03:02
Google sağolsun. Pek fazla reklamı yapılmıyor sitenin. Böylesi daha iyi gibi duruyor. Turan Dursun ismini duymuştum ama suikasti dışında hiçbir bilgim yoktu. Yavaş yavaş kitaplarını okuyoruz.

Erdem Alaca
20-08-2013, 15:12
Sn. Natürelist'den alıntı:
Anlasilan google amcamiz sayesinde cogumuz burayi bulmusuz:) ve amcamizin degerini kiymetini bilelim ve mümkünse google arama taramalar daki ilk siralara yerlesmemize bakalim...Sn. Natürelist'in bahsettiği gibi Google aramalarında üst sıralarda olabilmek, daha çok ziyaretçi akışı olarak dönecektir TD sitesine. Kendimizden düşünelim, hangi aramamızda Google'ın 2., 3., vb. sayfalarına kadar gidiyoruz? Çok nadir, genellikle 1. sayfada işi bitiriyoruz.

Şurada Google'ın İndexleme Sistemi ve Bot'larının Nasıl Çalıştığı? (http://webinyo.com/google-index-sistemi-ve-botlari-nasil-calisir.html) hakkında bir ön-bilgi var.

Burada da (http://forum.iyinet.com/google-optimizasyon-ve-sandbox/113537-google-da-ust-siralara-cikmanin-yollari.html), Google aramalarında üst sıralara çıkmanın bazı püf noktalarından bahsedilmiş:

1) SEO (Search Engine Optimization: Arama Motoru Optimizasyonu): Bu daha ziyade, webmaster'ların (bu sitede sn. spartacus) uğraşacağı bir sistem. Şu link'te (http://www.seohocasi.com/seo-nedir/) konuyla ilgili biraz bilgi var.

2) Özgün İçerik: Bu, biz site kullanıcıları için (üyeler) önemli:
Mümkün olduğunca kendimizin özgün yazılarını, makalelerini, haberlerini, vb. yazmak.

Aksi durumda, diyelim 6 ay önce yazılmış bir makaleyi direk alıp buraya kopyaladınız; Google'ın index sisteminde o makale zaten var, tarihinin de 6 ay önce olduğunu Google biliyor; dolayısıyla adaletli davranarak, önceliği o makalenin ilk tesbit edildiği adrese veriyor.

3) Doğru Başlık Seçimi: Bunu ben bilemiyorum, belki tertipli-düzenli bir başlıktaki kelimelerle; Google araması yapan kişinin kelimelerinin eşleşme oranından dolayı olabilir.

4), 5), 6), 7): Aynı şekilde, konu hakkında fazla bir malumatım yok, araştırmadım. Bilen bir arkadaşımız aydınlatırsa güzel olur.

8) İçeriğin Güncel Tutulması: Kullanıcılar (üyeler) olarak bize de görev düşüyor burda. Mükerrer iletileri, çalışmayan link'leri, resimleri, yanlış yere giden linkleri, vb. farkettiğimiz an; site yönetimini haberdar etmeliyiz.

Kısaca TD sitesi mümkün mertebe bakımlı olmalıdır, olmalıdır ki arayan kişi aradığına kolayca ulaşabilsin; kırık bir link yüzünden problem yaşamasın.

Bu da Google'dan ziyade, buraya gelen bir ziyaretçinin siteyi benimseyip/benimsememesiyle alakalı; ancak önemli bir durum: Site her daim bakımlı, tabiri caizse "çakı gibi" olmalıdır, bunda fayda vardır.

errata
20-08-2013, 15:20
Ben Guardian (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=832) nickli eski bir dostu takip ederek buldum.

prometheZEus
21-08-2013, 23:41
Siteye yeni üye oldum.Sizi nasıl bulduğum sorusuna gelince;Turan Dursun sayesinde derim.Kendisinin 5 adet kitabını aldım ve onu öyle tanıdım.Sanırım çok sevdiğim birisi.Aşırı bir araştırmam olmasa da hakkında,yazarlığı ve cesaretini takdir ediyorum.
Ve nette arama yaparken onun ismiyle doğrudan siteye denk geldim.Ve sanırım arada sırada girip forumda konuları takip ediyordum.Ama üye olmak aklıma gelmedi.1-2 gün öncede foruma üye olma kararı aldım.Yorumlarımı sizlerle paylaşmak için.
Saygılar...

Felâsife
24-01-2014, 02:39
Rüyalar konusunda araştırma yapıyordum, zaten günümün büyük bölümü pc karşısında geçer, Joomla, WP, Smf ayrıca BSD işletim sistemleri ile haşır neşirimdir.

Rüya konusunda nette bir şey bulamayacağımıda biliyorum, zira rüya insanın kendi kadar eski ama bir o kadarda atıl bir şey çünkü.
Rüyayı kim ne etsin değil mi, heleki bilgi çağında, akıl kavramı bu kadar almış yürümüşken, rüyanın öksürük kadar kıymeti yoktur.
Kendim için ara ara derim/demiştim fikir artıkları, çöpler ilgi alanımdır.
Rüyalarda tam bu noktada hiç kullanılmadan çöpe atılmış şeylere benziyor ki kafa yorması güzel oluyor. :)

Foruma gelince, belkide oluşum mu demeliyim bilemiyorum ama bilgi ve kültür düzeyi ciddi anlamda yüksek, bu açıdan burada olmaktan memnunum elbet.
Gördüğüm kadarıyla bol tartışmada oluyor, onuda garipsemiyorum, zira bilginin olduğu yerde fikirlerde çatışacaktır, normaldir.

Saygılar.

gordion
06-03-2014, 02:45
soğuk bir kış günüydü..

herşey kadıköy'de kitap okumak için gittiğim alkım kitapevi'nin, kitap okumak için müşterilerine hazırladığı sıcacık koltuklarda başladı.

din ile ilgili kitapları karıştırırken kendimi birden ilhan ve turan'ın kitaplarını okurken buldum.

ilk başta okuduklarım dehşet vericiydi, ilk defa islam hakkında bu kadar eleştirisel ve hakarete varacak bilgiler okumuştum...o sıralar islamı sadece yüzeysel olarak biliyordum, dolayısı ile kitaplarında okuduğum detaylı bilgilere yabancı olduğum için turan ve ilhan'ın anlattıklarına şüphe ile yaklaşmama rağmen okuduklarımı değişik kaynaklardan ve internetten araştırırken de kendimi bu sitede buldum.

sözün kısası ne turan ne ilhan ne de diğer ateist ve deistler beni islamdan ayıracak ikna edici bilgiler ve deliller sunamadı.

bu siteye geliş amaçlarımdan biri dünyanın rutin hayat akışından farklı olarak farklı kullanıcılardan farklı yorumlar okuyabilmek, ateistlerin söylemlerinde herhangi bir değişiklik yok, farklı ve müslümanları rahatsız edecek farklı söylemleri bulunmamakla beraber siteye uğrayan müslüman üyelerden farklı bakış açıları ve güzel paylaşımlar okuyorum.

Vefik Sami
30-03-2014, 12:35
Önceleri henüz ehl-i iman/müslüman biri iken, fikirlerimle "kefere"ye karşı cihad anlamında mücâdele etme bâbında net'e takıldığım dönemlerde görmüştüm. O zamanlar, burada yazan ateistlerin İslam hakkındaki birikimlerini görünce yazmaktan tırsmıştım. İslâmı daha derin ve detaylı araştırmaya "kefere"ye haddini bildirmeye karar verdim. Fakat İslâmı okuyup öğrendikçe, tereddütlerim azalıp imanımın kuvvetleneceğini umarken tam zıddı gerçekleşti.

Ben kefere oldum. :D

İnancımda değişim yaşadığım dönemler bir başka forumda yazmaktaydım. O forumda çok değerli insanlar bulunuyordu. Fakat nedense o yazarlar birer birer ayrıldılar. Forum, kapanma noktasına gelmişken, ben de arayışlara başladım. Daha önceleri bir vesile ile tanıdığım bu forum geldi aklıma.

Şimdi de burada kem-küm etmekteyim.

Natan
13-04-2014, 02:28
Ben plansız bir şekilde Turan Dursun'un bir kitabını elde ettim.
Bir solukta okudum ve bu Turan amcayla tanışayım dedim.

Google a yazıp -adres-mail bulma umuduyla- kendisine ulaşmak istedim.
Bir de ne öğreneyim! Cahil yobaz insanlarca hunharca katledilmiş!!

Google da daha sonra bu siteye ulaştım.

Felâsife
13-04-2014, 23:35
Iste tam da burda bilgilenmek ile inanmak eylemleri, ters orantilidir.

Bir seyi bildigin zaman, ona inanmaya gerek kalmaz.

(Bence) bu söz her halükârda doğru değildir, duruma göredir.
Bazen bildiğin şeye aynı zamanda inanırsında, bazen bildiğin şeyi inkarda edersin.
Veya ne bilirsin nede inanırsın.

Bebekliğini yaşayan bir insan sonradan bunu unutup gidiyor, şimdi bu insan bebekliğini biliyor mu? yoksa inanıyor mu? yoksa ne?

İşin garibi hiçte hatırlamıyor.
Bilgi ise hatırlanan bir şeydir, daha doğrusu "hatırda" olan bir şeydir, o konuda o yüzden tereddüt etmezsin.

Ama gel gör ki insan bebekliğini ve çocukluğunun çoğunu hatırlamıyor.

Aynı şekil 60 yaşında ki bir insan 20 yaşında ki pek çok detayınıda hatırlamayacaktır.
Burada olay bilgi ve inancında ötesine geçer ki buda başka bir şeydir.
Ne bilirsin nede inanırsın ama o sensindir.
Bilinmeyensindir, inanılmayansındır..

evrensel-insan
13-04-2014, 23:40
(Bence) bu söz her halükârda doğru değildir, duruma göredir.
Bazen bildiğin şeye aynı zamanda inanırsında, bazen bildiğin şeyi inkarda edersin.
Veya ne bilirsin nede inanırsın.

Iste burada ogrenmek, bilmek ve bildiginin bilincinde olmak yani bilissellik farkli anlamlardadir.

Bebekliğini yaşayan bir insan sonradan bunu unutup gidiyor, şimdi bu insan bebekliğini biliyor mu? yoksa inanıyor mu? yoksa ne?

Bebeklik derken. Zaten 3 yasina kadar olanlar hatirlanmiyor, belki cok etkileyici olanlar hayal/meyal.

İşin garibi hiçte hatırlamıyor.
Bilgi ise hatırlanan bir şeydir, daha doğrusu "hatırda" olan bir şeydir, o konuda o yüzden tereddüt etmezsin.

Ama gel gör ki insan bebekliğini ve çocukluğunun çoğunu hatırlamıyor.

Bunun bir kac nedeni var. Onemseme ilgilenme ve etkilenme. Ayrica yeni bilgilenmeler eski bilgileri kullanimdan kaldirdigindan unutuluyor.

Aynı şekil 60 yaşında ki bir insan 20 yaşında ki pek çok detayınıda hatırlamayacaktır.
Burada olay bilgi ve inancında ötesine geçer ki buda başka bir şeydir.
Ne bilirsin nede inanırsın ama o sensindir.
Bilinmeyensindir, inanılmayansındır..

Burada olay hafiza da olandir. Hafizanin nakli eksik yanlis ve hatta hatali da olabilir.

Felâsife
14-04-2014, 00:39
Burada olay hafiza da olandir. Hafizanin nakli eksik yanlis ve hatta hatali da olabilir.

Biraz düşündüm ama bu cümleye karşı bir savunma yapmama gerek kalmadı, biz insanoğlu baştan sona "hata" yız galiba :D

Nova
24-08-2014, 15:45
Biraz düşündüm ama bu cümleye karşı bir savunma yapmama gerek kalmadı, biz insanoğlu baştan sona "hata" yız galiba :D

Modern insan denen olgu zaten budur, hatalarını düzeltmeye bir ömür adayan insan :)

Diğer türlü allah belamızı versin la bizim der dururuz :D

Felâsife
25-08-2014, 01:11
Modern insan denen olgu zaten budur, hatalarını düzeltmeye bir ömür adayan insan :)

Diğer türlü allah belamızı versin la bizim der dururuz :D

Allah belamızı versin diyenle, Ömrünü hatalarını düzeltmeye çalışanda aynı insan zannımca.

Fakat diğer türün ne olduğu meçhul. :noidea:

evrensel-insan
25-08-2014, 01:21
6 kusur sene once, uyesi oldugum forum, "dindar ve tanrili" icerikiydi oradan bir arkadas, "sen dini de Allah'i da tanriyi da sorun olarak goruyorsun, su site sana daha uygun" diyerek; buranin linkini vermisti.

evrensel-insan
25-08-2014, 01:23
Allah belamızı versin diyenle, Ömrünü hatalarını düzeltmeye çalışanda aynı insan zannımca.

"Diger tur" dedigin, hangi "tur?"

Nova
25-08-2014, 01:29

Aynen, mesaj alınmıştır :)

drecco
25-08-2014, 01:29
Uzun süredir sadece okuyordum eski mesajları tarayarak.Dilime kadar gelen bir çok düşünceyi uzun bir süre tutmuşken belki birşeyler öğrenirken soru sorar veya dağarcığımdan bir iki kelam ederim diye üye oldum.
Dip not:Bir kaç konu hariç bazı şeyler tekrar ediyor.konuları okumaya devam

Felâsife
25-08-2014, 01:37
"Diger tur" dedigin, hangi "tur?"

Bilirsin yav, süret'en insan dedikleri.
İnsan konuşan bir hayvan mıdır? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34711)

Felâsife
25-08-2014, 01:38
Aynen, mesaj alınmıştır :)

Eyvallah. :)

evrensel-insan
25-08-2014, 01:41
Bilirsin yav, süret'en insan dedikleri.
İnsan konuşan bir hayvan mıdır? (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34711)

Tamam, anlasildi.

Bu sekilde siralarsak; her bir farkli inanc farkli ideoloji farkli izm ve farkli etik deger birer tur olur. :)

Cunku turler arasi dialog yoktur.

anthemoessa
25-08-2014, 12:10
Tam 10 yıl önceydi. Turan Dursun'u ilk kez okuduktan sonra nette gezerken tesadüfen bulup hemen kaydolmuştum. Şimdi pek çok şey sıradanlaştı ama o zamanlar yani 10 yıl önce "Kur'an'da çelişki" ifadesini duymak bile tüylerimi diken diken eder şaşırtırdı. Korkuyla karışık şaşkınlık içinde gezerdim forum sayfalarında. Hey gidi günler...

vishnu
25-08-2014, 13:26
5 sene önce medreseyi bıraktım. inancım çok zayıflamıştı , şiddet vs olayları... bu siteye kısa surede yazmaya başladım.

gordion
12-09-2014, 10:13
selamlar..

başka bir forumda turan dursun'un süpürge deneyi hakkında bir yazı okumuştum, duyar duymaz sesli olarak güldükten sonra merak edip turan dursun'u araştırdım ve kendimi bu sitede buldum.

ara ara gelip cevap yazıp çıkarım, işim gereği fazla takılamıyorum.

bayraktaro1
12-09-2014, 10:29
1998'de İstanbul - Beşiktaş'ta bir kitapçıyı dolaşırken; İslamı daha iyi öğrenmek amacıyla Turan DURSUN'un kitabıyla tanıştım. Ne günlerdi, kitapçıda sayfalarını karıştırırken; Muhammed, Allah hakkındaki yazıları ne korkutmuştu beni ve uzun bir süre ellemedim.

2006'da kafam hala karışık. Ya bu Kur'an neyin nesidir diye internette araştırmaya başladım. Önce, Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün "Dört Kitap" ile biraz ilerledim. Sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın - internet sitesinden Kur'anı iniş sırasına göre kelime kelime incelemeye başladım. Dedim ki; "Hiç de mucizevi bir kitap değil" uzun süre düşündükten sonra, bu Turan DURSUN neyin nesidir diye araştırmaya başladım. Önce, özgeçmiş ve düşüncelerini incelerken; internetten TD sitesi ile karşılaştım. Önceleri hayretler içerisinde izleme ile geçti. Arkadaşlarla tartışmalar falan derken, bu iş böyle olmayacak diyerek; işi kaynağından öğreneyim dedim. Tabii bu arada İlhan ARSEL'in internet sitesinin de hakkını yemeyelim. 2006 nın sonuna doğru, Turan abinin ilk kitabı olan Din BU 1 ile başladım. Tabii bu sırada bu siteye de üye oldum. 1 - 1,5 yıllık site geçmişimden sonra, bir süre siteden ayrılmaya karar verdim. Bu süre zarfından incelemelerim devam etti;

Turan DURSUN
-----------------
Din Bu 1 - 2 - 3
Kutsal Kitapların Kaynakları 1 - 2 - 3
Külliteyn
Din ve Seks
Dua
Kur'an
Allah
Evren Bir Şaka Mı ?
Müslümanlık ve Nurculuk

İlhan ARSEL
-------------------
Şeriatçıyla Mücadelenin El Kitabı
Şeriatın Getirdiği Hoşgörüsüzlük
Müslümanlık Sınavı
Muhammed'e Göre Muhammed
Tevrat ve İncil'in Eleştirisi
İslam'a Göre Diğer Dinler
Kur'andaki Tanrı : Muhammed'in Tanrı Anlayışı
Şeriat, İnsan ve Akıl

Arif TEKİN
-------------------------
Kur'an'ın Kökeni 1 - 2
Bilinmeyen Yönleriyle Hz. Muhammed'in Ölümü
Kur'anda Kadın ve Hz. Muhammed'in Hanımları
Kur'an'da Allah
Sümerlerden İslam'a Kutsal Kitaplar ve Dinler
İslam'da İçki
İslam'da Cinsellik (okumaya devam ediyorum)

Erdoğan AYDIN
-----------------------
İslamiyet Gerçeği 1-2-3-4

Muazzez İlmiye ÇIĞ
---------------------
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sümerdeki Kökeni
İbrahim Peygamber - Sümer Yazılarına ve Arkeolojik Buluntularına Göre

Bu eserlerden sonra (senin peygamberlerin ve kutsal kitapların diyor arkadaşlar); Arif Tekin'in dediği gibi; bütün olarak genel olarak islamın ve dinin ne olduğunu oturttum. Zamanında ne ağlardım Çağrı Filmine - hele yaşlı amcanın okla vurulma sahnesi yıkardı beni..
--------------------------------------------------------------------------------
Muhammed'in hayatı, islamiyetin savaş ve talanlarla ekonomisi
Kadınlara, Kölelere bakış
Muhammed'in bilimin (B)'sinden anlamayan bir adam olması
Hiç bir yenilik getirmediği gibi, onun yüzünden insanlığın karanlık çağının devam ettiği
Dinler ve Mitolojinin devamı
Töre denilen kavramların kökenleri

Ben bile kitap başlıkları oluşturdum.

mehmet02
08-02-2021, 22:10
Eğitici Masallar Okumaktaki Amaç ve Öğrenmeye etkisi

Eğitici Masallar okumaktaki amaç her zaman dolaylı bir şekilde çocuklarımıza güzeli ve iyiliği aşılmak olmalıdır, iyilik yapan ve insanları seven bir hayal dünyası oluşturduğumuz zaman, çocuk etrafındaki insanları sevecek ve dolayısıyla mutlu bir birey olarak yetişecektir.

Çocuğa iyiliği anlatırken zaman zamanda kötülük ve zarar verme boyutundaki davranış biçimlerinin içerisinde bulunduğu masalları anlatılarak kötülük kavramının da çocuğun beyninde oluşması yönünde çocuğa yardımcı olmamızda gerekmektedir. Çünkü bireyin çevresinde veya gördükleri karşısında bir muhasebe işlemi yapabilmesi, iyiliği ve kötülüğü doğru bir şekilde birbirinden ayırt edebilmesi adına bu iki olgunun bilinmesi gerekmektedir. Kaynak:https://masallaroku.org/

O yüzden daima masal okumayı seviyorum.

bu forumdaki yazıların çoğunu okudum ve beğenerek okumaya devam ediyorum.