Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet, Aleviler abdest almaz
Ahlaksız
24-07-2013, 15:26
http://www.odatv.com/images/2013_07/2013_07_21/evet-aleviler-abdest-almaz-2107131200_m.jpg
Hünkâr Hace [Hacı değil] Bektaş Veli der ki; “Her ne arar isen kendinde ara, Kudüs’te Mekke’de Hac’da değildir.” Alevinin yaşamında temel ilke insan olmaktır. Bu yüzden asimilasyona yenilen, yoldan dönen ve size benzeyen ‘Alevileri’ saymazsak geri kalanı şu düstura inanır;
Alevinin Kıblesi insandır…
Abdest almaz, Namaz kılmaz,
Camiye, Hacca gitmez,
Ramazan orucu tutmaz, Allah’ı kandırmaya kalkmazlar.
DEVAMI... (http://www.odatv.com/n.php?n=evet-aleviler-abdest-almaz-2107131200)
marvelous
24-07-2013, 17:19
Böylelikle;
Kurana da inanmazlar..
Dolayısı ile Alevilik İslam değildir. ayrı bir dindir.
Herkes amelinin hayrını görsün, kim kendini nasıl hissediyor inanıyor, manevi huzur buluyorsa en doğrusu öyle inanmaktır. Günahı da sevabı da Onu bağlar; beni de hiç ilgilendirmez. Yeter ki, Tayip Erdoğan, Ebusuud, Yavuz, İdris Bitlisi ve benzerlerinin yaptığı gibi kimse kimsenin yaşamına-inancına musallat olmasın, baskı yapmasın hâşâ Allah’ın yerine geçip “şöyle inanacaksın, yoksa asarım, keserim!” demesin…
Dediğim gibi Aleviler hem yaşamlarında hem de inançlarında yukarıda yazılı değerleri esas alır haramla ibadet etmez. Tanrı buyruğu bile olsa cana kıymazlar… Biz buyuz; bunu herkes bir tarafına not etsin! Kabul eden eder etmeyenin cehennemin dibine kadar yolu var
Çelişki 1: Hem "kimse Allah yerine geçip şöyle inanacaksın demesin" deyip hem de Allah yerine geçip kendi ilkelerini kabul etmeyeni cehennemin dibine postalamak
Tanrı buyruğu bile olsa cana kıymazlar…
Gören de bütün Aleviler vicdani retçi sanır. Tanrı buyruğuyla kıymazlarsa paşa buyruğuyla kıyarlar?
Ya demokrasinin en temel değeri olan çoğulculuk kavramını özümseyip birbirimizi olduğu gibi kabul edeceğiz ya da bu kamplaşma giderek daha da boyutlanacak… Mesele şu; kim söylüyor olursa olsun, farklı inanmayı küfür sayan, ona düşmanlık güden bir dinin mensubu olmayacağız; Mervan’a boyun eğmeyeceğiz!
Çelişki 2: Her daim azınlık oldukları halde çoğunluk olan sünnilerden üstün tutulmuş. Her daim ağızlarında demokrasi sloganlarıyla, ellerinde silahlarla sünnilere karşı yapılmış darbeleri desteklemiş. Tanrı buyruğuyla cana kıymadıklarını söyleyenler, paşa buyruğuyla cana kıymış. Bugün Esed'i destekleyenler, Tanrı buyruğuyla da olsa cana kıymayız diyenlerdir. Demek ki bunlara göre Esed Tanrı'dan üstün. İnsanları "Rabbim Esed'dir" demeye zorlayanları destekleyenlerin bunlar olduğu düşünülürse bunlara şaşmamak lazım. Her daim bir yandan inançlarının aşağılandığından yakınarak mağdur edebiyatı yapıp bir yandan da kendileri gibi inanmayan sünnileri "gerici, yobaz, örümcek kafalı" diyerek inançları sebebiyle aşağılamışlar.
İstemiyoruz diye Muaviye, Yezid ya da Yavuz gibi kesecek misiniz? Toplu katliam mı yapacaksınız? Pir Sultanlar gibi asacak mısınız; yoksa Sivas’ta olduğu gibi yakacak mısınız?
Mustafa Kemal gibi bombalayacaklardır belki?
Dinleyin din simsarları: Alevinin haram ettiği parayla ibadet eden, bu ibadeti Tanrının kabul edeceğini sanan, çoluk-çocuğunu bu parayla doyuran, sonra da “abdest almaz, kestiği yenmez” diyerek Alevi’yi aşağıladığını sanan ahmaklar:
“Din öğretmenleri”, ulema; cumhuriyet, Atatürk ve insanlık düşmanları; devletin imkânlarını kullanarak çocuklarımıza manevi işkence yapan, ders notlarını kıran, fişleme yapan statükonun devamı için yetiştirilen- görevlendirilen, aklı-fikri uçkurunda gezen sapıklar, kadına türban taktırıp kendileri beş karı peşinde sürten, 12-13 yaşındaki kız çocuklarına musallat olan, alan-satan ahlaksızlar! Osmanlının sapık ilişki merkezleri olan medrese özlemcileri… Bu yazılanlara da itibar etmeyeceğinize şüphem yok ama önce yazının konusu olan gazete haberine bakalım, sonra da anlayacağınız dilden devam edelim.
Abdest aldın da ne oldu ahlaksız? “Bir kez gönül yıktı isen/bu kıldığın namaz değil/72 millet dahi /elin yüzün yumaz değil…” diyen Anadolu ulusu Yunus’u bilir misin? Yunus’u, Mevlana’yı bilmediğin için Abdest, namaz insan olmana yetmemiş. Ülkemi cehaletten, yoksulluktan ABD’nin sömürgesi, Batı’nın çöplüğü, çöpçüsü olmaktan kurtarmamış. Baş görüyor musun, oyunu-iradeni bir file iaşeye satacak kadar sefil ve muhtaçsın… Sadece sen değil bütün İslam âlemi aynı durumda… Biri diğerinin kuyusunu kazıyor, öteki diğerinin boğazına sarılıyor. Senin gibi ahlaksız ve onursuzların yetiştiği okullara, sana öğretmenlik sorumluluğu veren adamlara bin kere lanet olsun!
“Abdest al, namaz kıl, oruç tut, nerelisin, Alevi misin, Kürt müsün” diyemezsin. Çocukların aidiyetini sorgulayamazsın… Eşkıya mısın, yoksa öğretmen mi? Önce ne olduğuna karar ver, sonra karar kıldığın işi yap. Hem mezhep militanlığı hem öğretmenlik olmaz! Sen onursuzsun tamam da hiç değilse öğretmenliğin onurunu koru!
Beyinsizsin! Ülkemizi ve birliğimizi zerre kadar önemsemiyorsun. Varsa yoksa mezhebin ve kahrolası çıkarın! Vatandaşlık duygularımızı o kadar derinden örseliyor, o kadar itiyor-ötekileştiriyorsun ki, tamiri-tedavisi yüzyıllar alıyor. Tutuyor her şeyden daha aziz tutmamız gereken ilim yuvalarını mezhep mekteplerine çeviriyor, kin tohumları ekiyor, çocukları daha o yaşlarda bölmeye çalışıyorsun. Bunca fitneden sonra Alevi ve Sünni gençlerin gerçekten-içtenlikli biçimde arkadaş olmaları, birbirine güven duymaları mümkün mü?
Öz yoksa söylevinle işlevin çelişiyorsa cehenneme kadar yolun var!
"İstemiyoruz diye asak mısınız, kesecek misiniz?", "kim söylüyor olursa olsun, farklı inanmayı küfür sayan, ona düşmanlık güden bir dinin mensubu olmayacağız" diyenlere bakar mısınız? Kendileri gibi düşünmeyen, inanmayan, yaşamayan kişilere nasıl kin ve nefret kusuyorlar?
sizin gibi dedikodu yapan-nefret üreten
Bu yüzden iddia ediyorum: cem ehlinin kov-gıybet yaptığı, diğer inançlara saldırdığı, buğuz ettiği, cem ibadetinden çıkıp insan yaktığı, insana kıydığı görülmemiştir. Biz buyuz böyle inanmaya devam edeceğiz… İnancımızı yaşamak, yaşatmak için hangi bedel isteniyorsa onu da vereceğiz. En esaslı problem alanı şu; bizi değiştirmeye, sizin gibi inanmaya, size benzemeye zorluyor; hatta zorunlu tutuyorsunuz.
Devletin gücünü kullanıyor; “ya bizim gibi ol, ya da yok ol” diyorsunuz!
Mz. Hüseyn’e dönüp; “Yezid’e biat etmezsen su yok” diyen Yezid’in askerlerine benziyor, aşımıza, ekmeğimize, işimize, eğitimimize, terfiimize göz koyuyorsunuz! “Asimilasyonu reddedersen ekmek yok” diyorsunuz. Kamu kurumu” dediğiniz Diyanet’e meşru olmayan bütçe ayırıyor, ne kadar itiraz edersek edelim kulak vermiyor Sünniliği imtiyazlı inanç durumuna getiriyorsunuz. Yaradanın ve yaradılanın ahını alıyor, iflah olmuyorsunuz.
Biz de dönüp; “yıkılacaksın Mervan” diyoruz! Yıkılacaksın ve Mervan gibi lanetle anılacaksın…
Değişmeyen tek şey değişimdir. Dolaysıyla ikna edilerek, iyi örnek olunarak insan elbette değişir. Esasen biz Türk ve Türkmenler kötü, bedbin ve hoyrat olandan kaçmış hep iyi olana evrilerek bugüne ulaşmışız. Ama siz, sizin olanı dayatmayı seçiyor; eza-cefa ediyor olmadı yakıyorsunuz! Evlerimizi işaretliyor, korku salıyor, “Allahın evi” dediğiniz camiden çıkıp acımasızca katlediyorsunuz!
Bu akıl almaz dayatmalarınıza, eşitsizliğe, hukuk tanımazlığınıza muhatap olan Alevi gençleri; “biz böyle bir dine inanamayız, insana kıyamayız, haramla ibadet edemeyiz, eğer İslam bu ise Alevilik İslam’ın içinde olmaz” diyorlar… Ve bu sav Alevi gençler içinde maya tutuyor…
Siz; “namaz kıl, abdest al, Ramazan orucu tut, davul çal, sahura kalk-ışıkları yak, hacca git, zorla din dersi al” dedikçe, size özgü olanı yasa ve devlet zoruyla dayattıkça biz İslam’dan ve sizden uzaklaşıyoruz. Artık şu gerçeği kafanıza sokun; zorla güzellik de olmuyor, inanç da…
Şimdi yeniden düşünelim ve meseleye demokratik düzlemden bakarak anlamaya çalışalım; ‘sorunun’ sorumlusu kim; Aleviler mi?
Çelişkilere bakar mısınız?
Şimdi yeniden düşünelim ve meseleye demokratik düzlemden bakarak anlamaya çalışalım; ‘sorunun’ sorumlusu kim; Aleviler mi?
Evet
ozgur_beyin
24-07-2013, 19:35
verilen linkte enteresan bir yazı daha var.
yazı tanrı varmı ?? ben okuyunca heee dadim
https://www.kampusweb.com/makaleler/varmi.html?gclid=CILGorTEyLgCFSGWtAodbEwAoQ
Erdem Alaca
24-07-2013, 19:54
sn. ozgur_beyin'in verdiği yazıyı okudum, okudum da bunlar boş şeylerdir. Yani bilinçli insanları ikna etmek için yeterli değildir; bu tür işlerle uğraşanların derslerine çok daha fazla çalışması gereklidir günümüzde.
Benim gibi çiçeği burnunda bir din inkarcısı bile çıkar; yazarın dediği gibi "Seven bir Tanrı" lafının çok boş olduğunu ona söyler. Bir taraftan bizi o yaratıyor, dilediğini doğru yola sevkediyor, dilediğinin kalbine fenalık verip dinden, imandan çıkarıyor. Sonra bu fenalık verdiklerini cehennemde ebediyen yakıyor?
Arkadaş bu nasıl bir sevgi anlamadım ki?
Zaten islamin iman ediyorum dedigi kitapta da abdest diye birsey yoktur, yikamak vardir. Abdest'i birileri uydurup islama monte etmis her nasilsa...
Keza Cami de yoktur, mescit vardir, cami de sonradan uydurulup monte edilmistir.
Anima Libera
25-07-2013, 03:04
Zaten islamin iman ediyorum dedigi kitapta da abdest diye birsey yoktur, yikamak vardir. Abdest'i birileri uydurup islama monte etmis her nasilsa...
Keza Cami de yoktur, mescit vardir, cami de sonradan uydurulup monte edilmistir.
Sonradan uydurulan seyler hakkinda forumda bir baslik falan var mi? Birsey bulamadim bu konu hakkinda.
Bir güncelleme yaparsaniz sevinirim.
"Abdest" ile kastettiğiniz; elleri, ayakları, yüzü ve başı yıkamak ise yanlışınız var. Zira sözünü ettiğim eylemler İslam'ın kitabında vardır. Kavram olarak derseniz, İslam'ın kitabında "abdest" denilen Farsça sözcük geçmemektedir, tıpkı "namaz" sözcüğü gibi.
Sonradan uydurulan seyler hakkinda forumda bir baslik falan var mi? Birsey bulamadim bu konu hakkinda.
Bir güncelleme yaparsaniz sevinirim.
Sayin Anima Libera;
Tartisma basliklarimizin icinde vardi, denk gelirsem guncellerim.
verilen linkte enteresan bir yazı daha var.
yazı tanrı varmı ?? ben okuyunca heee dadim
https://www.kampusweb.com/makaleler/varmi.html?gclid=CILGorTEyLgCFSGWtAodbEwAoQ
Iyiymis sevgili ozgur_beyin;
Mesih'i kabul ettiyseniz tiklayiniz. :)
Metuselath
02-08-2013, 22:49
eğer bir inanç özgürlüğünü savunuyorsak, namaz kılan oruç tutan tutmayan abdest alan almayan, bütün alevilerin aslında maleviliğin net bir şey olmadığının düşünceler, kendi içinde mezhepler ve gruplarla ayrılmış olduğunun, kişilerinin kendi isteğine göre davrandığının farkında olmalıyız.
prometheZEus
14-08-2013, 23:27
Alevilik'de farklı değil Sünnilikten..Hepsi aynı kültür.Hepsi yaratılmış Arap'tan.
Çıkmış kimi güruh,aleviliği övüyor..Yok ilerici yok bilmem ne.Bilir mi ki varmış hala dede denen
herifin elini yıkadığı suyu içen.Boş bunlar boş..Almasın abdest.Kılmasın namaz.Değişen bir şey yok.İnan ki yok.
Alidir, Muhammed'e zarar gelmesin diye yatağa yatan.Ölümü onun için göze almıştır.Kabul etmiştir yani peygamberliğini.Ali'dir onca müşrik denen kimselerin kanını döken.Olmuş mu bundan sonra Allah'ın arslanı?
Pek de övünürler aleviler Ali ile.Ne de olsa peygamber damadı...
Zülfikar'la kesti onca masumu belki.Kim kanıtlayacak yapmadığını bunu?Bir de sorulması gereken en önemli soru şu:Değil midir bunların ayrılmasının sebebi İKTİDAR kavgası?
Ali istemedimi Aişe'yi boşasın peygamber?Ali değil miydi basan gece yarıları yahudi kabilelerini?Öldüren çocukları,koynuna karı alan?Diyelim işlemedi dersin benim Ali'm,en azından işbirlikçidir.Bundan suçlanabilir gani gani..
İktidar kavgası...Hırstır yani bu mezhebi yaratan...
BİZİM ALİ
Kızılbaş tanımaz ümmetçi Ali
Bizim Ali özgürlükten yanadır
Ne cenneti bilir nede cehennem
Bizim Ali tabiattan yanadır
Kılmadı namazı etmedi biat
Getirmedi kimselere salavat
İnsana kıymadı bilmedi cihat
Bizim Ali mazlumlardan yanadır
Hem Hızır-dır hemde Bektaş-i Veli
Gahi abdal olur bazen de deli
Munzur'da gezmiştir nal izi belli
Bizim Ali Desimliden yanadır
Ol Tanrısı bilir onu Alevi
Varetmiştir onsekiz bin alemi
Yüzüldü derisi oldu Nesimi
Bizim Ali ENELHAK-tan yanadır
Çekilirken dara Pirsultan idi
Kızılbaşlar oldu onun şahidi
Öldürürüm sandı hınzır hey gidi
Bizim Ali varolmaktan yanadır
Gah turabdır gahi gökte bir bulut
Gah eldedir gahi yürekte umut
Verdiysen ikrarı ebediyen tut
Bizim Ali dürüstlükten yanadır
Kral çıplak dersin düşmanın çoktur
Hak diyen dilinde ikilik yoktur
Bu demde sahtekar Ali mübahtır
Bizim Ali yalancıya düşmandır.
Sinan IŞIK ( kral ciplak )
04-12-2010
VAH BE ALEVİM
Geçti bunca yüzyıl lanet etmekle
Ettin de ne oldu söyle Alevim
Muaviye Yezit Osman ve Ayşe
Sövdünde ne oldu söyle Alevim
Onlar kavga etti taht-ı baht için
Yediler bir birin sefahat için
Hepsi akrabaydı aynı sülale
Derdi seni tuttu ah be Alevim
Sanırsın kendini hasso Müslüman
Edersin Yezide lanet her zaman
Unutma o bir emirül müminan
Senin bunda ilgin yok be Alevim
Sen bir Alevisin onlar Müslüman
Onlara gelmişti peygamber kuran
Müminin hesabı yalnız Allahlan
Senin se hesabın dar da Alevim
Yüz yıllar boyunca yandın asıldın
Senin olmayanı senindir sandın
Ömer Osman ile yoktur bir derdin
Sen kendi derdine yan be Alevim
Onlar amca oğlu hısım akraba
Resul iki kızın verdi Osmana
Ali ile Osman oldu bacanak
Sen önce bunları bil be Alevim
Boşuna kızarsın bu hazretlere
Yok yere salarsın kendini derde
Çekmişler gözüne bir kara perde
Kaldır şu perdeyi gör be Alevim
Övünür her yerde dersin aydınım
Bilimdir rehperim sevgidir dinim
Meğerse bunların hepsi laf imiş
Bir masal peşinde tüh be Alevim
Ne yapsak ne etsek uyarsak seni
Ah bi uyansan da görsen kendini
Yıkman gerek şu cehalet bendini
Yoksa boğulacan vah be Alevim
Sinan IŞIK - ( kral ciplak )
27-11-2011
Alevilerin ve Aleviligin islamin icinde sürünmesinde, islamin icinde görünmesinde, gizli izzettinlerin yanisira, gizli izzettinler diye tabir ettigimiz misyonerlerde bulunmaktadir. Murtaza Demir isimli vatandasta bunlardan biridir...
izzo-$-lar bellidir. Murtaza Demir gibi gizli izzo-$-lari teshir etmek ve Aleviligin islamdisi, baslibasina felsefi bir doga dini oldugunu ifade etmek icin actigimiz sayfalari begenerek destek vermenizi, asimilasyona ve isbirlikcilere karsi oldugunuzu göstermenizi rica ediyoruz...
Sevgi ve saygilarimla
DEMAN
https://www.facebook.com/AleviAsimilasyonunaHayir
https://www.facebook.com/BirAlevininKimlikMucadelesi
Erdem Alaca
17-08-2013, 20:55
Hem Alevi'lik hakkındaki görüşlerimi söylemek hem de bir soru sormak istiyorum.
Belki ben de pek çok insan gibi, saygıdeğer Alevi vatandaşlarımıza atılan o iğrenç iftirayla büyüdüm (ms), ve maalesef öyle olduğuna inandım. Sonra Emin Çölaşan'ı farkettim, yazılarında sık sık:
"Alevi vatandaşlarımız bu ülkede laik rejimin sigortasıdır" diyordu. Galiba bundan sonra, bir de biraz internet sayesinde bu iftirayı kafamdan attım.
AKP döneminde yobazlığın tavan yapması sebebiyle olsa gerek, Alevi vatandaşlara sempatim daha da arttı. Hatta yakın bir zamanda Cemevleri'ni merak ettim, bulunduğum şehirde olan bir tanesini gezmek, oradaki Alevi vatandaşlarla biraz güncel siyaset konuşmak istedim; ancak öyle her önüne gelenin Cemevi'ne giremeyeceğini, bir takım usül-erkanlar gerektirdiğini internetten okudum (bir ihtimal bunda yanılıyor olabilirim, çok hızlı geçmiştim çünkü, %75 diyeyim); dolayısıyla şimdilik vazgeçtim...
Evet, Alevi vatandaşlarımızın modern görüşlü, hürafeler yerine aklın yoluna itibar eden insanlar olduğunu biliyorum, Sn. Emin Çölaşan'ın "..laikliğin sigortası" tanımını aynen kabul ediyorum.
--------
Şimdi Alevi arkadaşlara bir soru sormak istiyorum:
Arkadaşlar, bilebildiğim kadarıyla Cemevleri'nin "ibadethane statüsü" talebi ve bu talebin devamlı suretle "Alevi'ler Müslümanlı'ğın bir zenginliğidir" lafıyla geçiştirilmesi var. Acaba başbakan bunu niçin yapıyor?
Bunu çözemedim, çünkü başbakan bunu gerçekleştirse, kendisi için bir dezavantaj olmayacaktır (bilebildiğim kadarıyla); ancak kendisi ve partisi için bir avantaj elde edeceği aşikardır.
Bu konuda cahilliğimi mazur görün de, hakikaten olayları pek de fazla takip edemediğimden bu sorunun cevabını bilemiyorum. Hani Diyanet işlerinden dolayı rant problemi desek, bu adamlar yolunu her türlü buluyor bana göre zaten; Diyanet'ten Cemevleri'ne ayrılacak bütçeyi her şekilde misliyle telafi ederler (diye düşünüyorum?)
Saygılarımla,
Erdem Alaca
Sevgili Neva,
10 bine yakın mesaj sahibi birinin yukarıdaki satırları benim için çok şaşırtıcı oldu. Bazı arkadaşlarımızı tenzih ederim ama bu tavır genelde bütün ateistlerde, agnostiklerde ve non-teistlerde var maalesef. Hem de internette yazıp, internetin nimetlerinden faydalanmadan.
Gerçekten kendilerine, hayat felsefesi olarak öyle yanlış deliller, bilgiler ve mantık hataları buluyorlar ki; siz allame-i cihan olarak anılsanız yeridir.
Çok sık olmasa da ara ara forumumuzu ziyaret ediyorum. Aslında bu benim ilk mesajım. Bunu da yazmayacaktım fakat 10 bin mesajı görünce, emeğe saygı diyerek yazmak zorunda kaldım.
Ben bu forumda olduğuma göre, yargılarımı, imanımı, fikirlerimi sorguladığımı göstermiş oldum. Şu halde size ve forumdaki diğer arkadaşlarıma da yargılarınızı veya önyargılarınızı, inançlarınızı veya inançsızlıklarınızı, fikirlerinizin ve bilgilerinizin doğruluğunu bir kere daha sorgulamanızı önerebilirim zannediyorum.
İncittimse affını dilerim.
Saygı ile...
ilahimasal
13-08-2018, 22:28
Aleviler bilinen muhammed abdestini almaz doğru da , muhammed bile alevilerin suyla teması kadar suyla temas kuramamıştır.
Çölde su mu vardı. Muhammedin ömrü boyunca kullandığı su kadar alevilerin günlük su kullanımı vardır.
Bilindiği üzere aleviler suyun bol olduğu yerin insanı , muhammed ???