Orijinalini görmek için tıklayınız : "Balinanın Anatomisi" sorusu.
Erdem Alaca
26-07-2013, 16:54
Aşağıdaki video'ya denk geldim. Hazırlayan arkadaşın 01:25 'den itibaren balinanın anatomisiyle ilgili bir açıklaması var,
Balinanın arka tarafında kalça kemiğinin ve atrofiğe (küçülmeye) uğramış ayakların olduğunu göreceksiniz. Eğer bu canlı denizde yaşamak için yaratıldıysa, kalça kemiği ve küçük ayaklar bu canlıda ne arıyor?
Neden şimdiki canlıları olduğu gibi yaratan bir Tanrı, böyle bir şey koymak istemiş olabilir?
http://www.youtube.com/watch?v=IJG_fa1RG7c
Bu soruları yaradılışa inanan arkadaşlara sorup cevap istememizi söylüyor; ben de objektif olarak sormak istiyorum:
a) Arkadaşın belirttiği balina anatomisinde herhangi bir yanlışlık var mıdır?
b) Eğer yoksa, inançlı arkadaşlar bu durumu ve bu soruları nasıl açıklarlar?
Teşekkür ediyorum...
http://www.answersingenesis.org/assets/images/articles/ee/v2/whale-vestigial-structure.jpg
Apandist genç yaşlarda vucudta direncin artımasına katkıda bulunur. Kalın Bağırsakda Mikropları önler. Bu Arkadaş Bilmiyor İse Öğensin
Arkadaş Diyorki : "Atalarımız Geçmişde Ot Yedikleri İçin Apandist Vardır. "
Sormak İstiyorum Peki Bu Varlıklar Ot Yiyor Görünüşe Görede Yıllar Boyu Ot Yiyecekler .Bir Apandiste
İhtiyaç Var Buna Karar Veren Akılsız Hücrelermidir ?
Şimdide Biliniyorki Apandist Yeni Nesilde Daha Küçük Boyutlarla Oluşuyor Ve İleridede Kaybolacaktır. Artık
İnsanların Apandiste İhtiyaçları Yok Yavaş Yavaş Yok Olması Gerekir Buna Karar Veren Yine Akılsız Hücrelerimizmidir ?
Yoksa Durumu Tasarlayan Biri Varmıdır ?
Son Sorum İse Biliniyorki İnsanlar Bir Hücrenin Sadece%10 Kısmını Açıklayabiliyor. Bu Arkadaş Daha Bilim
Bu Konuyu Tartışırken Nasıl Bunun Evrim Kanıtı Olduğunu İddaa Edebiliyor ?
"Allah tan başka dostlar edinenlerin örneği, "
kendisine ev edinen dişi örümceğin örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en çürüğü (en güvensizi) dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi!(Ankebut Sûresi: 41)
Açıklama : Dişi Örümcekler Çiftleşdiklerinden Sonra Eğer Erkek Kaçmayı Başaramaz İse Onu Yerler. Ve Dişi Örümcek Evini Korunmak Amacı Yerine Öldürmek Amacı İle Yapar. Bu Yüzden Evlerin En Çürüğü Dişi Örümceğin Evidir...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26318
Şimdide Biliniyorki Apandist Yeni Nesilde Daha Küçük Boyutlarla Oluşuyor Ve İleridede Kaybolacaktır. Artık
İnsanların Apandiste İhtiyaçları Yok Yavaş Yavaş Yok Olması Gerekir Buna Karar Veren Yine Akılsız Hücrelerimizmidir ?
Bu kadar tuhaf birini görmedim. Hem Artık biliniyor ki diyor, ihtiyaç olmadan küçülmeye başladı diyor, hem ilerde kaybolacak diyor.. Evrimsel süreç işte. İşe yaramayan organ körelir.
Balinada ayağın ne işi var dostum, ona açıklama bekliyor bu insan.
Büyük olasılıkla ona da vereceğin cevap, "önceden karada yaşadığı için" olur. Ve bu cevabını anti-evrimci zannedersin.
Apandist genç yaşlarda vucudta direncin artımasına katkıda bulunur. Kalın Bağırsakda Mikropları önler. Bu Arkadaş Bilmiyor İse Öğensin
Arkadaş Diyorki : "Atalarımız Geçmişde Ot Yedikleri İçin Apandist Vardır. "
Sormak İstiyorum Peki Bu Varlıklar Ot Yiyor Görünüşe Görede Yıllar Boyu Ot Yiyecekler .Bir Apandiste
İhtiyaç Var Buna Karar Veren Akılsız Hücrelermidir ?
Son Sorum İse Biliniyorki İnsanlar Bir Hücrenin Sadece%10 Kısmını Açıklayabiliyor. Bu Arkadaş Daha Bilim
Bu Konuyu Tartışırken Nasıl Bunun Evrim Kanıtı Olduğunu İddaa Edebiliyor ?
"Allah tan başka dostlar edinenlerin örneği, "
kendisine ev edinen dişi örümceğin örneğine benzer. Gerçek şu ki, evlerin en çürüğü (en güvensizi) dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi!(Ankebut Sûresi: 41)
Açıklama : Dişi Örümcekler Çiftleşdiklerinden Sonra Eğer Erkek Kaçmayı Başaramaz İse Onu Yerler. Ve Dişi Örümcek Evini Korunmak Amacı Yerine Öldürmek Amacı İle Yapar. Bu Yüzden Evlerin En Çürüğü Dişi Örümceğin Evidir...
işkembeden sallamak buna deniyor herhalde.
Apandis, uzun yıllar ne işe yaradığı tespit edilmeye çalışılan bir organ olup henüz tatminkar ve somut bir şekilde kesin olarak bilinen bir işlevi ortaya konulamamıştır. Ayrıca yakın zamanda yapılan deneyler sonucunda apandisin besin sindirimi için gerekli olan "yararlı bakterilerin"' ölmesi durumunda etkin bir rol oynayıp yararlı bakteri üretimine katkı sağladığı ortaya atılmıştır. Fakat bu da literatürde kabul görmüş kesin bir bilgi değildir. Kaldı ki bu yararlı bakterilerin oluşması için apandise de ihtiyaç yoktur. Zaten vücutta "yararlı bakteri" diye tabir edilen bakteriler sürekli oluşmaktadır.
Yani dediğin gibi vücutta dirence katkı sağlaması veya kalın bağırsaktaki mikropları önlediği gibi hiçbir bilimsel temeli olmayan bilgileri işkembeden sallamamak gerekir. Kaldı ki bahsettiğin bu organın iltihaplanması sonucunda hemen müdahale edilmemesi durumunda insanı öldürür. Bu bakımdan diğer bütün organlardan daha tehlikeli bir organlardır. Yani eğer yukarıda bahsettiğim gibi bir yararı var ise zararıyla kıyasladığımızda, bu fayda devede kulak kalmaktadır.
O sebeple bu konuda sahte faydaları saymak bile abes.
Ayrıca üçüncü paragrafında zaten kendi kendini çürütmüşsün. Resmen evrimin temel ilkesinden bahsetmişsin. Savunmaya çalıştığın şeyler birbiriyle çelişiyor zaten.
Bir hücrenin %10u açıklanabiliyor lafına da anlam veremedim. Bugün birçok hücre yapısı tüm detaylarına kadar bilinmektedir. Öyle yüzde oranlar vermekle olmaz bu iş. Söyleyeceksin tespit edilmeyen %90'lık kısmı.
Açıklamaya cevap: Dişi örümcekler erkek örümcekleri çiftleştikten sonra yemez. Sadece bir örümcek çeşidi olan karadul cinsi dişi örümcekte bu özellik vardır. Diğer hiçbir örümcekte bu özellik yoktur.
Açıklamaya cevap: Dişi örümcekler erkek örümcekleri çiftleştikten sonra yemez. Sadece bir örümcek çeşidi olan karadul cinsi dişi örümcekte bu özellik vardır. Diğer hiçbir örümcekte bu özellik yoktur.
bu konudaki asil meshur bocek peygamber devesidir...
Peygamberdevelerinin ömrü en çok bir mevsimdir. Yaz sonlarında birden bire ortaya çıkar, sonbahar sonlarında da yumurtladıktan sonra ölürler. Çiftleşme sonunda genellikle erkek dişiye yem olur. Dişi yumurtalarını paketler hâlinde köpük bir kapsül içinde ağaç, çalı dallarına yapıştırır. Köpüklü madde sonra sertleşir. Ceviz büyüklüğünü bulan bu kümeden 125-350 kadar yavru çıkar. Kanatsız doğan yavrular, birkaç deri değişiminden sonra erginlere benzerler. Yavrular anne ve babalarını hiç görmedikleri ve onlardan birşey öğrenmedikleri hâlde, aynı onlar gibi avlanır ve hayatlarını sürdürürler.
http://www.varsayilan.com/wp-content/uploads/2011/01/peygamber-devesi.jpg