PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bende geldimm

ebedisaadet
28-07-2013, 04:38
2006 yilina kadar namaz kilan, kuran okuyan inancli biriydim. Bir gun dinimi daha iyi ogrenmeliyim dusuncesiyle internete cafeye gidip kuran meailini okuyayim dedim.. sonuc 3 saat icinde hayatim degisti herseyin yalan oldugunu anladim. anladikca okuyor okudukca agliyordum "(( koca bir yalan keske dogru olsaydi diye olup gidecez diye ... kimseye aciklamadim bu durumu.. :(( sitenizi cok begendim arasira bakarim ama bu kez uye olup yazayim dedim ... merhabalar..

Natürelist
28-07-2013, 04:58
Hosgeldiniz gecenin bu vaktinde sayin ebedisaadet... Bazilari icin 3 saat bile yetmez akil süzgecinden gecirmedikce hatta ömürleri bile yetmez... Güzel paylasimlar....

ebedisaadet
28-07-2013, 05:05
hosbulduk tskrler. Benim canim cok sıkılıyor. Ailem is cevrem hep dindar.. patlayacak gibi oluyorum. su internet olmasa:((

ereninthenature
28-07-2013, 06:31
Vay be 3 saat hızlıymıs cidden :D. Neyse kalıcı olmanız dileyiğle.

Erdem Alaca
28-07-2013, 11:54
Hoşgeldiniz sn. ebedisaadet.

Ahlaksız
28-07-2013, 14:02
Hoşgeldiniz..

Bayrak
28-07-2013, 15:56
Hoşgeldin 3 saat haa varya ben çevremdeki danalara 5 yıldır bu dindeki hertürlü yalan dolanı anlatıyorum hala uyandırmayı başaramadım üstüne de ben Ateist olduğum için bana gıcık kapar oldular.. Tabi yaca ve mevkice buyuk olduğum için tepkileri sınırlı kaldı ama sonuçta hale bir halt anlamadan bu yalanlar yumağı dinin gereklerini yapıyorlar..

Oysa 1400 yıl önce uyanık bir bedevi beli numara belki akli dengesi bozuk olduğuğu için yada zaman zaman her ikiside birsürü palavra üfürmüş gününü gün etmiş kendine saltanat ve harem kurmuş sonrada ölmüş gitmiş.

Arkada bıraktığı çarpık ve tehlikeli dinle uğraşmak nesiller boyu aydın insanlara düşmüş.

Natan
28-07-2013, 21:12
Hoşgeldin...

ebedisaadet
29-07-2013, 00:55
Hemen olmadi tabi o okumadan sonra 1-2 yil surekli arastirdim. tamamen kurtulmam 2 yili buldu. o donem unv 1 siniftaydim ve cemaat yurdunda kaliyordum. yil sonunu beklemeden ciktim yurttan. son sinifta tamamen ozgurdum dusunsel anlamda. simdi 29 yasindayim ve zerre kadar suphm yok.. tek sıkıntim ozgur olamamam fizken yasam tarzi olarak. '((

ebedisaadet
29-07-2013, 00:56
Hosbulduk bu arada tskrler.

muraterbek
29-07-2013, 03:13
hoşgeldiniz ebedisaadet

ebedisaadet
29-07-2013, 18:48
hb tskrler

vartor
29-07-2013, 19:08
Aramiza, evine hos geldin. umarim karsilikli gorus, fikir alisverisi hepimize faydali olur.

bakkalmahmud
29-07-2013, 22:22
Bilince kavusmak cok güzel bir duygu veriyor ,acik bilincle hayati yasamak cok güzel,hersaniyesi ayri bir tat,,,Kalan kismi doya doya yasaman dilegiyle ebedisaadet,hosgeldin.

balyapan
30-07-2013, 01:07
Hoşgeldin 3 saat haa varya ben çevremdeki danalara 5 yıldır bu dindeki hertürlü yalan dolanı anlatıyorum hala uyandırmayı başaramadım üstüne de ben Ateist olduğum için bana gıcık kapar oldular.. Tabi yaca ve mevkice buyuk olduğum için tepkileri sınırlı kaldı ama sonuçta hale bir halt anlamadan bu yalanlar yumağı dinin gereklerini yapıyorlar..

Oysa 1400 yıl önce uyanık bir bedevi beli numara belki akli dengesi bozuk olduğuğu için yada zaman zaman her ikiside birsürü palavra üfürmüş gününü gün etmiş kendine saltanat ve harem kurmuş sonrada ölmüş gitmiş.

Arkada bıraktığı çarpık ve tehlikeli dinle uğraşmak nesiller boyu aydın insanlara düşmüş.

Çirkinleşmeye gerek yok.
Varsa bir fikriniz tartışalım.
Bu uslüpla bir yere varamazsınız.

balyapan
30-07-2013, 01:10
2006 yilina kadar namaz kilan, kuran okuyan inancli biriydim. Bir gun dinimi daha iyi ogrenmeliyim dusuncesiyle internete cafeye gidip kuran meailini okuyayim dedim.. sonuc 3 saat icinde hayatim degisti herseyin yalan oldugunu anladim. anladikca okuyor okudukca agliyordum "(( koca bir yalan keske dogru olsaydi diye olup gidecez diye ... kimseye aciklamadim bu durumu.. :(( sitenizi cok begendim arasira bakarim ama bu kez uye olup yazayim dedim ... merhabalar..

Şu an ki durumunuz ebedi saadeti vaad ediyor mu ebedisaadet?

Fear
30-07-2013, 01:12

Pek çok ayet hala anlaşılamazken, misal
Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 12)

(Allah) Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar; güneşi ve ayı emre amade kılmıştır, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedir. İşte bunları (yaratıp düzene koyan) Allah sizin Rabbiniz'dir; mülk O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, 'bir çekirdeğin incecik zarına' bile malik olamazlar. (Fatır Suresi, 13)

Ve daha buraya yazamadığım tüm ayetleri 3 saat içinde nasıl anladın ya Einstein den 1 milyon kat daha zekisin yada düpe düz yalancısın. Yada hayatını değiştiren ayetleri söylede bende ağlayayım ? höngür högür hıçkır hıçkır

(http://www.alberteinstein.info/)

mrdragon
30-07-2013, 02:48
Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)

Yer üzerine inşa edilen korunaklı tavan=gök öyle bir gök Bunun için büyük bir güç gerektiğine işaret etmiş.

Burada tartışılacak kısım genişleticiyiz olarak çeviren yeni yetmelerin yorumu.

Kuran bilgisine göre müteşabih midir? (bu kısmı geçiyorum uzatmayalım)

Akla göre kelime itibari ile kudretimiz gücümüz buna yeter bu güce sahibiz kudretimiz geniştir v.s. diye çevriliyordu bir zamanlar.

Peki göğü inşa ettiğinizde kuranın bakış açısına göre bu gökte neler var? Süs eşyası yolunuzu aydınlatan icap ederse yere patır patır dökülen kandiller(yıldızlar) ay ve güneş var. Görülmez direkler ile havada tutulan tavan bu şekilde hayal edilmiş. Algılardan ötede değil.

Tanrının dilediğini oldurabilme yetisi kuran tabanında düşünüldüğünde, gök kubbenin süs eşyaları tanrı dileği ile artabilir tanrının gücü buna yeter sonucuna gitmek zor değildir. Gece açık bir havada ve uygun bir zamanda görülen yıldız sayılarının artması gibi. (düşünen insan için kuran algoritması zor değil o dönemin insanı yerine koyduğunuz saniyede herşeyin cevabı netleşiyor.)

Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır. (Nahl Suresi, 12)

Bu ayetin anlaşılmaz kısmı nedir merak ettim. Semavi dinler dünya ve onun üstündeki tavan gök mitini insanlığa adamıştır. Gece ve gündüz, güneş ve ay yıldızlar hepsi bizim için varlar. Güneş havayı ısıtır gece dinlenmemiz içindir gündüz çalışmamız ay zamanı belirlemek yıldızlar ile birlikte gece yolu aydınlatmak(kuran'ın bakış açısı oldukça kıttır haliyle kitabı ve verdiği örnekleri okuyun anlamanız için fazla iq'ya ihtiyacınız yok.) Ayetin sonunda belirtilen ayet delil, işaret niteliğindedir. Kuranın alim sınıfı temel olarak evrene bakıp bunların bir tanrıdan geleceğine ibadet etmek üzerine kuruludur. Tevhid inancı. Putlar değil şirk koştuklarınız değil bakın aya güneşe onları putlar yapamaz Muhammed'in dilinden dökülen tanrı yaptı miti söz konusu.

(Allah) Geceyi gündüze bağlayıp-katar, gündüzü de geceye bağlayıp-katar; güneşi ve ayı emre amade kılmıştır, her biri adı konulmuş bir süreye kadar akıp gitmektedir. İşte bunları (yaratıp düzene koyan) Allah sizin Rabbiniz'dir; mülk O'nundur. O'ndan başka taptıklarınız ise, 'bir çekirdeğin incecik zarına' bile malik olamazlar. (Fatır Suresi, 13)

Bunu ilk okuduğumda ilk yaptığım şey 1400 yıl öncesine gitmek olmuştu. Arabistandayım çölün ortasında, dedelerimin çevremin hikayelerini dinliyorum ve doğduğum günden itibaren gökyüzünü geceyi gündüzü gözlemliyorum. Ne görüyorum peki?

gecenin arkasından gündüzün geldiğini gündüzün arkasından gecenin, bu hiç değişiyor mu? Hayır. Peki bu elin arapları güneşi her gün gözlemliyor doğuşuna ve batışına şahit oluyorlar mı? Her insan gibi haliyle, Aynı şekilde ay belli periyotlarda sürekli aynı şekilde periyodik hareketini yapıyor mu? Evet adamlar ay takvimi kullanıyorlar, yıldız takvimleri de var. Tüm bu ilkel gözlem yöntemini yine aynı tanrıya bağlıyor. Putların hiçbir şey yapamyacağını yine ayetten okuyorsunuz.

Şimdi temel soruna gelelim. Daha modern bir tanrı mitini yine ilkel gözlemlere dayandırıp onların sahibi yerine getirirseniz aynı söylem yine geçerli olur. Bütün bu gördüklerinizi var ya kuranın tanrısı yapamaz dili bile yok varlığı sadece bir kitabın sayfalarına bağlı, dilediğiniz kadar dua da etseniz oflasanız puflasanız, zıplasanız tüm müslüman alemi olarak kenetlenseniz, kabeye gidip bildiğiniz tüm duaları da okusanız, kuran tabanlı tanrı hikayesi de bir taşı bir cm yerinden oynatamayacak. O sadece aklınızda yaşayacak.

Peki ne değişti? Ne değişecek araplar sabitlenmiş bir kullanım kitapçığına sahip oldular yeni bir din inşaa ettiler ve bu din eşliğinde istilacı politika ile ortadoğu üzerinden yayılmaya başladılar da kitap sabit olunca gelişemediklerinden kas ve kılıç gücü önemliyken nereye kadar sıçradılarsa sıçradılar. Aklın ön plana çıkması ile de sefilleri oynamaya başladılar.

Düşünen insana sabitlenmiş kullanım kitapçıkları hangi koşulda mantıklı gelebilir ki, çağın oldukça gerisinde oldukça ilkel düşüncelerde hayat bulmuşlarsa....

vartor
30-07-2013, 10:32
Inandiginiz Al Ilah, kurani apacik, herkesin anlayacagi bir dlde indirdim dedigine gore, ayetlerinden zorlama masallar uydurmak yakismaz bir inanana; hatta kafir sayilir apacik kurani saptirdigi icin.

ebedisaadet
30-07-2013, 13:20

Ve daha buraya yazamadığım tüm ayetleri 3 saat içinde nasıl anladın ya Einstein den 1 milyon kat daha zekisin yada düpe düz yalancısın. Yada hayatını değiştiren ayetleri söylede bende ağlayayım ? höngür högür hıçkır hıçkır

Eger ki gecmiste bir cok seyi bilen birilerine inansaydim emin ol ki kurandan farkli bir cok kaynak var. Zira 1400 yil oncesinden bahsediyorsun. En basit ornek piramitleri yapan her kimse gidip ona inanirdim. Piramitlerin ozelleklerini biliyorsundur harika yapilar. Mesela Baba Vanga var kahin gelecek hakkinda bir cok seyi bilen bir kahin. Yani bilimsel kesifleri yapmak allahin varligini ispatlamaz... Ac kurani oku tek tuk ayetlerden ziyade bir butun olarak oku. Ama notr haldeyken oku tutarsizliklari mutlaka gorecen. Benim sahsi cozumlemem o donemdeki inanislarin siyasi yapilara evrimlesmesi i sonucu muhammed ortaya cikmistir. Za

ebedisaadet
30-07-2013, 13:31
Bu arada ben o kadar zeki degilim. Ama gercekleri goremeyecek kadarda aptal degilim.

Fear
30-07-2013, 13:58
internete cafeye gidip kuran meailini okuyayim dedim.. sonuc 3 saat icinde hayatim degisti herseyin yalan oldugunu anladim.

Bu kanıya varmanı sağlayan ayetler hangileridir ? Veya gerçekleri nasıl gördün ? Neye dayanarak gerçekleri gördün? Gerçekleri görmeni sağlayan gözler sana ne göstertti?

Natürelist
30-07-2013, 18:34
Bu kanıya varmanı sağlayan ayetler hangileridir ? Veya gerçekleri nasıl gördün ? Neye dayanarak gerçekleri gördün? Gerçekleri görmeni sağlayan gözler sana ne göstertti?

Erkek kadindan her yönden olsun derece derece üstündür,
Miras konularinda üstünlügü vardir. Erkegin akilca üstünlügü vardir, diyette denilen yani kurtulmalikta üstünlügü vardir ayrica süphelendinizmi "dövün" der, Nisa-34. Erkek sahitlige da daha uygundur. Erkek,kendi karisinin üstüne evlenebilir. Dilerse karisinin, yada 4 karisinin üstüne cariye de alabilir sakinca yok yani. Bir kadin icin kocasinin üstüne evlenmek gibi bir lüksü yoktur. Mirasta erkegin payi daha coktur kadina havagazi düser, bakara-228. Erkek kadini isterse bosayabilir ancak kadin erkegi bosayamaz. Erkek karisini bosadiktan sonra ve pisman olursa süresi icinde dönüs yapabilir, kadinin böyle bir hakki yoktur, ancak kocasi tarafindan üc talak ile bosamissa ve ikisi de pisman olursa, kadin gidip baska bir erkek ile evlenerek cinsi münasabette bulunarak ve bosanip eski kocasina geri dönebilir, varmi böyle dünyada bir kadinin haysiyetini ayaklar altina alan bir din. Bunun cözümü de islami sartlar yani zorlama usülü "hülle" ile mümkündür bakara-229,230

Kuran da cok eslilik, sayisizca cariye almak, cariyelerinize fuhus yaptirmak istiyorsaniz eger, bunu anlasma yaparak rizasini aldiktan sonra sorun yoktur.. fuhus serbest yani! Nur-33

Muhammed ogullugu zeyd'in karisi ile evleniyor!
Islam öncesi güzel bir gelenegi muhammed ogullugunun karisini kendine alarak bu gelenegi bozuyor ve kötü bir düzenleme getiriyor. Kim ister böyle bir sey yapilmasini? Bosansa dahi istermisiniz ogullugunuzun karisi ile evlenmenizi? bunu yapanlarin aklina bin sasarim!... daha varmi böyle bozuk olan bir zihniyet? Ahzab-37

Kur'an'in allahi zeytinin üzerine yemin eder, atlarin üzerine yemin eder, askerlerin üzerine yemin eder, lokman elcisinin üzerine yemin eder, ay'a günese tan yerine bilmem daha neler vs.vs... hep yemin eder. Allah kendi kendine söz vermis neymis? cehennemi yalniz insanlar ile cinlerle dolduracagina dair agzindan bir kere söz cikmis! isteseymis eger, herkesi hidayete erdirirmis? Bir de hüküm verip de "din" "islam" dini olana kadar buldugunuz yerden cikarin öldürün demesi yok mu! kur'an'in allahi burada kendisi calip kendisi oynuyor... cünkü bir kere kendi kendine söz vermis;

Secde-13 Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağıma dair Benden söz çıkmıştır.... Yani istemese tüm bu din adina yapilan savaslar katliamlar olmazmis... Ne diyelim böyle bir tanri dan bizi zeus korusun...

Bir de fatiha suresini okudunuzmu? burada konusan allah degil muhammed dir!

Ayetler cok yeterki isteyiniz sayin Fear....

ebedisaadet
30-07-2013, 19:41
Saygi deger fear;
Benim gordugumu anlayabilmen icin ayni asamalardan gecmen gerekiyor. Sana burada istemeyecegin kadar arguman sunabilirim ki site anasayfasinda bunlar mevcut. Beni anlayabilmen icin ki kabul edersen asagidaki yolu izlemeni oneriyorum.
1- Oncelikle ispat yukumlulugunun inanan tarafin yerine getirmesi gerekliligini kabul etmelisin.
2- Ispat niteligi tasiyan ayet, hadis, fetva vs tespit etmelisin. ( mucize, hikaye vs ayrik )
3- Tum verileri bir butun halinde analiz edebilmen icin sorgulama cesaretini kendinde bulmalisin.
4- Sorgulama yaparken objektif olmalisin

Sorgulamaya bir kez basladiysan bizlerin gordugunu gormene az kalmis demektir.