PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rivayet: Kız Taşı Efsanesi

Fear
02-08-2013, 17:02
Vaktiyle VAN Amik köyünden delikanlının biri Adilcevaz dizdarının güzel kızına âşık olur.

Delikanlı her gece koskoca gölü yüze yüze karşıya geçer sevdiğiyle görüşürmüş. Dizdarın kızı da sevgilisi kendisini kolayca bulabilsin diye kıyıdaki yüksekçe bir taşın göle bakan cephesinde ışık yaktırırmış.

Bu iki sevgili böyle uzun bir müddet buluşmaya devam ederler. Delikanlı her gece gölü yüzerek geçer sevgilisi de kıyıda ışığı yakar. Ne delikanlı gölün dalgalarından korkarne de dizdarın kızı babasından...

Bir gece kuvvetli fırtına ışığı söndürür. Bütün aramalarına rağmen ışığı göremeyen delikanlı azgın dalgalarla boğuşa boğuşa perişan olur. Sonunda kaybolup gider.

Sevdiği gencin gelmediğini gören genç kız sabaha kadar bekler. Sonunda Allah’a yalvarmaktan başka çare bulamaz: “Allahım niyetim sana isyan etmek değil lakin onuszda yaşayamam. Allah’ımya benim de canımı al yada beni taş yap; kıyamete kadar sevgilimin başucunda kalayım.”

Duası kabul olan kız taş olur. Bugün Adilcevaz’da gölün kıyısında bir taş vardır. Adına Kıztaşı derler ve ilâve ederler: “Bugölün dalgaları arasında kaybolan sevgilisini bekleyen dizdarın kızıdır.

Ülkemizde bunun gibi pekçok rivayet vardır, içlerinden sevdiğim efsanelerden biridir , kısada olsa paylaşmak istedim

EcemRng
02-08-2013, 17:20
Gerçekten 3. dünya ülkesiyiz galiba.

Fear
02-08-2013, 19:51
Gerçekten 3. dünya ülkesiyiz galiba.,
Gezi parkı zararlarından sonra bi ihtimal !
Ama
İstersen onuncu dünya ülkesi ol.
Beni ırgalamaz.
Ben bu hikayeleri seviyorum

vartor
03-08-2013, 13:00
Bu hikayeyin Ahtamar adasi icin soylendigini duymustum. Kizin adi Tamar'mis ve delikanli azgin dalgalarla savasirken Ah! Tamar diye bagira bagira yok olmus.
fear kardes.
Bu arada, masallari cok sevdigini zaten fark etmistik fear kardes.

mrdragon
03-08-2013, 23:30
öyle tabi oysa milyon insan toplansa ve tanrıya dua etse hiçbir etki olmayacağını gayet iyi biliyorlar.

Masallar diyarında yaşamak genelde küçük yaş döngüsünden kurtulamayanlara özgü.

Tabi tanrı adına, tanrıdan çok birşeyin sevilmesi doğal olmayınca, sevgilisi için can vermek isteyeni duyan tanrı hikayesi oldukça ironik.

Tanrım aşk denilen bir kavram var gözüm kara beni taş yaptın bari üzerime imza atsaydın bunu taş yapan benim ibret alın bre kafiruslar.

İphone 1s ile çekip taş olma anını youtubeye koymuşlar. Kızı taş olurken gördüm işte gördüm. Önce bacaklarından başladı taş olmaya tanrı ol dedi ama ağırdan aldı kız tereddüt etti acaba yaşasam yeni birini sevebilirmiyim kader çizgimi çizemedim tanrı bir işe yara bak kabe etrafında deli divane dönen adamlar ayaklar altında ezilebiliyorken beni taş yapıver.

ugandalıların inandıkları hikayeleri de mi paylaşsak acaba, Yada taşı efsanesi daha karizmatik gökten gelen güç taşımız iş başında.