Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinilesmek Ya da/Ve de Millilesmek, Ya Insanlasmak ve Bilimsellesmek?
evrensel-insan
06-08-2013, 00:22
Bunyesinde yasadigimiz cografi topraklarin tarihler boyu suregelen ve pek degisime ugramayan, iki etik yonlendirimi ve yaptirimi vardir. Bunlardan biri;
Dinilesmek, digeri
Millilesmektir.
Insanoglunun basina musallat olan bu iki inancsal ideolojik ve dogan her bir insanogluna verilen deger, veri ve tabu; genelde uzerinde yasam ve iliski surdugumuz topraklarin, neden cagdisi kaldigi ve cagi yakalamak yerine de cagdan gerilediginin en guzel izahidir.
Osmanlidan basliyan, dinilesme politikasi bir yerde Ataturk eliyle TC tarihini millilestirme ile baslatmis ve gunumuze gelene kadar ise, iktidarlar ve onlarin devleti yonlendirmesi eliyle bu iki etik yonlendirme donem donem el degistirerek devam etmistir.
Bilindigi gibi, 2000 lerle gelen ve halen devam eden, dinlilestirme su an on planda ve iktidarin devlet eli ile topluma ve farkli halklarina dayattigidir.
Evet, bir kisinin bunyesinde bulundugu cografya ve toplumda dini ve milli yonlendirim ve yaptirim almasi kacinilmazdir. Burada sorun, bunlarin her seyin basini cekmesi ve kisiden toplumsal bir kutuplasmaya sicratilmasi ve de her turlu iktidarin politik cikar somurusu halini almasidir.
Iste toplumun yetistirim, egitim, ogretim ve yonlendirim olarak bu temelde bilgilendirilmesi; cagdasligin onundeki en onemli engeldir.
Bugun toplumun ve her bir ferdinin insanoglunun geldigi duzeyde alacagi egitim, aslinda zihinsel ve davranissal insanlasma, bilimsellesme ve bilissellesme olmasidir.
Bu her seyden once bir kisinin birey bilisselligi ve yasam ve iliskisini kendi serbest iradesi ile yurutmesi ve kontrol etmesi demektir.
Devletin ve iktidarlarin gorevi ise, iste toplumuna ve ferdine bu egitimi olanagi ve secenegi saglama olmalidir.
Beyinler tek duze calisamaz ve dusunemez hale getirilmek yerine, biat ve suru psikolojisi yerine; her turlu kritik, analitik beynini kendi serbest iradesi ile dusundurtebilmesi ve hem kendi hem toplumu hem ulkesi hem de insanlik adina, dunyasina bilginin bilimin her turlu gelisiminde beyin gucu ile yardimci olabilmesidir.
Amac emir eri olan robot olan boyun egen biast eden v.s. nesiller yetistirmek degil; neyin ne oldugunu arastiran sorgulayan arayan bulan ve her turlu beyin jimnastigini serbestce yapabilen bilgili bilincli ve bilimsel nesiller yetistirebilmektir.
Evet bir kisi kendi adina dini ve de milli kokenini inancini ideolojisini kimlik degeri olarak yasam ve iliskisine tasiyabilir ve bu onun hak ve ozgurlugudur.
Fakat bunun ne bilgiye ne bilime ne beynin dusunmesine ne insanliga ne de herhangibir gelisime yenilenime hic bir katkisi yoktur. Aksine ferdi eliyle toplumu gericilige tutuculuga yobazliga dirence mahkum etmek ve dusunmeyen sadece verileni robot ya da emir eri gibi uygulayan beyinlerden olusturur.
Zaten basta bilimsellik ve bilissellik, iste bu kimlik deger farklarinin bir arada birbirine saygili olarak birlikte yasamasini saglamada en onemli rolu oynar. Dolayisi ile ferd bu konuda kendi kimlik farkini baskasina kabul ettirme mucadelesi degil; kendi beyninin ortaya koydugu dusuncenin insanliga ve bilime olan yararini gosterme mucadelesi verir.
Iste asil baris sakinlik normallik sivillik sosyallik ve saygili birlikte yasam butun bu etik farklara ve bunlarin hak ve ozgurlukler temelinde yasamda ve iliskide yer almalarina ragmen; boyle saglanir.
Evet, toplumun birer farkli kimlik degeri olan ferdleri olarak dininizi milliyetinizi koruyun, sorun burda degil; sorun bunu toplumsal ve politik bir otekilestirme ve mucadele haline getirme.
Egeriktidar ve devlet size bunu saglamiyorsa, siz bunu kendinize kendi olanaklarinizla saglayin. Okuyun, ogrenin, bilgilenin. Kendi beyninizle herseyi sorgulayin bilimin ve bilimselligin yararini kendi ve toplumunuz adina gorun ve gosterin.
Devlet ve iktidar sizi birbirinizle savastirarak insanliktan cikarmak istiyorsa, siz ayak direnin ve insanliginizdan sayginizdan bilimden bilgiden ogrenmeden yenilenmeden cekinmeyin.
Sonucta emperyalist zihniyetin her turlu ve her alanda at kostuirdugu ve kisileri toplumlari kendi cikarina alet ettigi dunyamizda, siz buna bilginizxle bilimselliginizle ve insanbliginizla boyun egmeyin.
En azindan bunu toplumunuz icin degil; kendiniz icin kendi vicdaniniz icin ve gelecek nesillere ornek olmak icin yapin.
Yoksa dogustan bir ozelliginiz olmayan ve yasamdan giydirilen etik elbisenin kulu kolesi maddesi ve emir eri robotu olur cikarsiniz.
Ya kendiniz bilimselliginiz insanliginiz; ya da kullugunuz koleliginiz maddeliginiz ve bunlar ve her turlu isdeolojik inancsal degerleri, verileri ve tabulari ugruna harcadiginiz yasam ve baskalarinin yasamlari.
Aslinda secim bu kadar acik ve net.
Erdem Alaca
06-08-2013, 02:11
Eger iktidar ve devlet size bunu saglamiyorsa, siz bunu kendinize kendi olanaklarinizla saglayin. Okuyun, ogrenin, bilgilenin.Sn. evrensel-insan'ın bu dediğine okuması-yazması olan her vatandaş çok değil, günde 15 dakikasını ayırsa, bence şu an bu halde olmazdık. Gazete okumuyoruz, gündemi takip etmiyoruz, kitap okumuyoruz, tarih-coğrafya bilmiyoruz, uzar gider.
Sonra da bir ablamız çıkıp da elbet der: "Başbakanın kolunun kılıyım" diye... İşimiz çok zor.
la la la
06-08-2013, 06:05
Dinileşmeye ve millileşmeye karşı değilim ancak yobazlığa karşıyım. Yobazlık dediğimiz şey ise sadece "Allah, Peygamber", "Fatih, Yavuz, Süleyman" diyenlere mâl edilmemelidir. Yobazlık dediğimiz şey "Evrim, Darwin", "Oğuz, Mustafa Kemal" diyenler için de geçerlidir. Ve ben (bu ikisi de dâhil) her türlüsüne karşıyım.
Bilindigi gibi, 2000 lerle gelen ve halen devam eden, dinlilestirme su an on planda ve iktidarin devlet eli ile topluma ve farkli halklarina dayattigidir.
Sık sık mevcut iktidarın insanlara dini dayattığını iddia ediyorsunuz. Bu iddianızı delillendirir misiniz?
Anima Libera
06-08-2013, 13:20
Yobazlik ayni anda her yazida en az bir kere "emperyalizm" kelimesini kullanmak olarak da nitelendirilebilir.
evrensel-insan
08-08-2013, 00:25
Yobazlik ayni anda her yazida en az bir kere "emperyalizm" kelimesini kullanmak olarak da nitelendirilebilir.
Yukaridaki cumleni aciklaman , mumkun mu?
"Emperyalizm diye bir sey yok" mu demek istiyorsun?
Ya da emperyalizmden bahsetmehin, yobazlik ile nasil bir bagi var?
evrensel-insan
08-08-2013, 00:32
Dinileşmeye ve millileşmeye karşı değilim ancak yobazlığa karşıyım. Yobazlık dediğimiz şey ise sadece "Allah, Peygamber", "Fatih, Yavuz, Süleyman" diyenlere mâl edilmemelidir. Yobazlık dediğimiz şey "Evrim, Darwin", "Oğuz, Mustafa Kemal" diyenler için de geçerlidir. Ve ben (bu ikisi de dâhil) her türlüsüne karşıyım.
yobaz
sf. 1. Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse)
2. mec. Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).
3. hlk. Kaba saba, inceliksiz (kimse).
Yobazin anlami 1'de aciklaniyor. 2'deki aciklama mecazi anlamda, 3'deki ise halk dilinde.
2'nin anlamina cagdasliktan ve bilimselligin cagdasligindan uzak kalan her turlu isdeoloji inanci iceriyor. Kisaca iman ile bagli. Yani neye inanmissa onu sorgulayamamak durumunda, cunku bilincaltina yer etmis.
Sık sık mevcut iktidarın insanlara dini dayattığını iddia ediyorsunuz. Bu iddianızı delillendirir misiniz?
"Dindar/kindar nesil yetistirmek
4+4+4
Her yeri imam hatip okulu yapmak
Her turlu bilimsel calismaya sekte vurmak
la la la
08-08-2013, 00:58
"Dindar/kindar nesil yetistirmek
4+4+4
Her yeri imam hatip okulu yapmak
Her turlu bilimsel calismaya sekte vurmak
İnsanları zorla dindar mı yapmaya çalışıyorlar?
İnsanlara gidin vandallık yapın, kamu malına zarar verin mi diyorlar?
Her yeri imam hatip okulu mu yapmışlar? İmam hatip olmayan hiçbir okul kalmamış mı?
Hangi bilimsel çalışmaya sekte vurmuşlar mesela?
evrensel-insan
08-08-2013, 01:22
İnsanları zorla dindar mı yapmaya çalışıyorlar?
Zora ne gerek var? Tum kurumlari ele gecirip topluma baska secenek birakmamak, her turlu santaj cikar politikasi gutmek yeterli.
İnsanlara gidin vandallık yapın, kamu malına zarar verin mi diyorlar?
Soyle bir diktatorunun konusmalarini dinle, bak; kime ne emirler yagdiriyor, toplumu nasil kendince boluyor.
"Tencere tavacalan komsunu ihbar et" diyen bir diktatorden topluma ne hayir gelir?
Her yeri imam hatip okulu mu yapmışlar? İmam hatip olmayan hiçbir okul kalmamış mı?
Hangi bilimsel çalışmaya sekte vurmuşlar mesela?
Bilmem belki kiyida kosede kalmistir. Bu ne bicim soru? ihtiyactan fazla olarak okul yapmak ne demek? Toplumu seceneksiz birakmak degil mi?
Corpse Bride
08-08-2013, 03:16
şehir merkezinde bir yol, bir yıl içersinde yedi kez değiştirilir mi önce dönüşe kapatıldı sonra yeniden açıldı sonra tekrar kapatıldı sonra tamamen yol kapatıldı sonra yeniden gidiş dönüş sona yeniden tek yön ve şuan yine yol kazılmış ne istediğini bilmeyen sırf iş yapıyor görunmek için orayı burayı kazıp milleti kepaze eden boş beyinsiz yönetici ordusu. ve bu beyinsizlerin başı kalkıp halk adına kendi dayatmalarıyla halkı yönetiyor millette resmen tapıyor. çunki halk da ne istediğini bilmiyor ya da halk olarak gerçketen hiç birşy bilmemek öğrenmemek için ayakta uyumayı seviyoruz. herşey ortada ve ısarla görmezden geliyoruz kendimizi alkışlıyorum. anlaşılan din gerçekten insanlara yaşamın zorluklarına katlanma gücü veriyor. diğer tarafta krallık var nasılsa. adamların ağzından çıkan her söze tapılıyor, bu ne diyor diyen yok.
evrensel-insan
08-08-2013, 03:20
şehir merkezinde bir yol, bir yıl içersinde yedi kez değiştirilir mi önce dönüşe kapatıldı sonra yeniden açıldı sonra tekrar kapatıldı sonra tamamen yol kapatıldı sonra yeniden gidiş dönüş sona yeniden tek yön ve şuan yine yol kazılmış ne istediğini bilmeyen sırf iş yapıyor görunmek için orayı burayı kazıp milleti kepaze eden boş beyinsiz yönetici ordusu. ve bu beyinsizlerin başı kalkıp halk adına kendi dayatmalarıyla halkı yönetiyor millette resmen tapıyor. çunki halk da ne istediğini bilmiyor ya da halk olarak gerçketen hiç birşy bilmemek öğrenmemek için ayakta uyumayı seviyoruz. herşey ortada ve ısarla görmezden geliyoruz kendimizi alkışlıyorum. anlaşılan din gerçekten insanlara yaşamın zorluklarına katlanma gücü veriyor. diğer tarafta krallık var nasılsa. adamların ağzından çıkan her söze tapılıyor, bu ne diyor diyen yok.
Iste onemli olan bu tesbiti sorgulayip, nedenlerini ortaya koyabilmek, hem bilinclenmek hem de sorunu alguilamis olabilmek adina.
Cunku teshis tedaviyi getirmiyor. Ustelik teslimiyeti bile getirebiliyor, "boyle gelmis, boyle gider/eski tas eski hamam" v.s. temelinde.
la la la
08-08-2013, 08:33
Zora ne gerek var? Tum kurumlari ele gecirip topluma baska secenek birakmamak, her turlu santaj cikar politikasi gutmek yeterli.
Nasıl başka seçenek bırakmamak? Örneğin, "peygamberin hayatı" ve "kur'an-ı kerim" derslerinin seçmeli olması, bu derslerin seçilmesinin zorunlu olduğu anlamına mı geliyor? Beğenmeyen gider azınlık okulunda okur, bunları da beğenmeyen hiçbirini okumaz. Bu kadar basit. Bu ülkede zorunlu olan şeyler varsa onlar, andımız-inkılap tarihi gibi kemalist şeylerdir.
Soyle bir diktatorunun konusmalarini dinle, bak; kime ne emirler yagdiriyor, toplumu nasil kendince boluyor.
"Tencere tavacalan komsunu ihbar et" diyen bir diktatorden topluma ne hayir gelir? Allah Allah! Millet gelip benim kafamı dikecek ama ben hiçbir şey yapmayacağım, yaparsam da muhbir olacağım, öyle mi? Madem gürültü kirliliği yapıp insanları rahatsız etmek bir suç/ihbar sebebi değil o halde geleyim Londra'ya da gecenin bir vakti kapının önünde davul çalayım, olur mu? Muhbir olurum korkusuyla, hakkını aramak için polise-mahkemeye de gitmiyorsundur sen şimdi
Bilmem belki kiyida kosede kalmistir. Bu ne bicim soru? ihtiyactan fazla olarak okul yapmak ne demek? Toplumu seceneksiz birakmak degil mi?Bilmemlerle, belkilerle olmuyor işte bu işler. Varsa bir iddian, delille-kanıtla konuşacaksın, varsayımlarla-tahminlerle değil.
Toplumun seçeneksiz olması için, tek bir seçenek dışında hiçbir seçeneğin olmaması gerekiyor. Peki bu ülkede imam hatiplerle birlikte, fen, anadolu, düz, süper vs. liseleri var mı? Var. O halde ne seçeneksizliğinden bahsediyorsun sen?
Erdem Alaca
08-08-2013, 18:36
şehir merkezinde bir yol, bir yıl içersinde yedi kez değiştirilir mi önce dönüşe kapatıldı sonra yeniden açıldı sonra tekrar kapatıldı sonra tamamen yol kapatıldı sonra yeniden gidiş dönüş sona yeniden tek yön ve şuan yine yol kazılmış ne istediğini bilmeyen sırf iş yapıyor görunmek için orayı burayı kazıp milleti kepaze eden boş beyinsiz yönetici ordusu.Sn. rakıbalık güzel bir noktaya temas etmiş. Buna ilaveten, bu restorasyon-çalışma-yenileme-vb. gibi işlerde, tabelalardaki işi üstlenen firmalara bakın, hemen hemen her işte aynı 2-3 firma adının olduğunu göreceksiniz. En azından benim bulunduğum şehirde bu böyle... Yani işin gösteriş boyutu gibi, bir de rant boyutu var.
evrensel-insan
08-08-2013, 19:42
Nasıl başka seçenek bırakmamak? Örneğin, "peygamberin hayatı" ve "kur'an-ı kerim" derslerinin seçmeli olması, bu derslerin seçilmesinin zorunlu olduğu anlamına mı geliyor? Beğenmeyen gider azınlık okulunda okur, bunları da beğenmeyen hiçbirini okumaz. Bu kadar basit. Bu ülkede zorunlu olan şeyler varsa onlar, andımız-inkılap tarihi gibi kemalist şeylerdir.
Bunun boyle olmadigini kherkesin fislendigini ve santaja ugratildigini herkes biliyor.
Allah Allah! Millet gelip benim kafamı dikecek ama ben hiçbir şey yapmayacağım, yaparsam da muhbir olacağım, öyle mi? Madem gürültü kirliliği yapıp insanları rahatsız etmek bir suç/ihbar sebebi değil o halde geleyim Londra'ya da gecenin bir vakti kapının önünde davul çalayım, olur mu? Muhbir olurum korkusuyla, hakkını aramak için polise-mahkemeye de gitmiyorsundur sen şimdi
Okadar kendine yontuyorsun ki, ben de ezandan rahatsizim ne olacak simdi.
Bilmemlerle, belkilerle olmuyor işte bu işler. Varsa bir iddian, delille-kanıtla konuşacaksın, varsayımlarla-tahminlerle değil.
Delilleri gormek isteyenler gorur, biat etmisler zaten goremez.
Toplumun seçeneksiz olması için, tek bir seçenek dışında hiçbir seçeneğin olmaması gerekiyor. Peki bu ülkede imam hatiplerle birlikte, fen, anadolu, düz, süper vs. liseleri var mı? Var. O halde ne seçeneksizliğinden bahsediyorsun sen?
Dedim ya senin cikarci santajci diktatorden haberin yok. Bu gidisle olamazda zaten. Cunku biat etmissin ve her yaptigini sorgusuz sualsiz kabullenmissin.
la la la
09-08-2013, 00:23
Bunun boyle olmadigini kherkesin fislendigini ve santaja ugratildigini herkes biliyor. O fişleri bize de göster ki iddianı ispatlayabilesin. Sen fiş-şantaj gibi kuruntularını gerçekmiş gibi göstermeye çalışacağına, insanlara dayatılan "andımız, inkılap tarihi" gibi somut şeyler hakkındaki düşüncelerini söyle bakalım.
Okadar kendine yontuyorsun ki, ben de ezandan rahatsizim ne olacak simdi.Londra'da ezan mı okunuyormuş, hiç haberim yok vallahi.
Delilleri gormek isteyenler gorur, biat etmisler zaten goremez. Seni çözdüm ben. Her mesajında olmazsa olmaz kilit sözcüklerinden biridir bu "biat" sözcüğü. Bir diğeri de "diktatör" sözcüğüdür. Bir iddian varsa ispatlayacaksın. Konuyu değiştirip de insanları "bir şey" olmakla, "bir şey yapmakla" itham ederek iddianı ispatlamış olmaz sadece desteksiz atmış olursun.
Dedim ya senin cikarci santajci diktatorden haberin yok. Bu gidisle olamazda zaten. Cunku biat etmissin ve her yaptigini sorgusuz sualsiz kabullenmissin.El-yanıt? Elbette yok. Ne var peki? "Diktatör", "biat" gibi klişe ithamlar tabi ki.
evrensel-insan
09-08-2013, 01:43
O fişleri bize de göster ki iddianı ispatlayabilesin. Sen fiş-şantaj gibi kuruntularını gerçekmiş gibi göstermeye çalışacağına, insanlara dayatılan "andımız, inkılap tarihi" gibi somut şeyler hakkındaki düşüncelerini söyle bakalım.
Ben toplumuserbest birakmayan ve topluca yonlendiren her turlu seye karsiyim. Buna islamin imanin sartlari da dahil, and da dahil.
[quote]Londra'da ezan mı okunuyormuş, hiç haberim yok vallahi.
Onu da kim soyledi. Hic kimseyi bir inancin ideolojinin ozel sesine mahkum edemezsin. Namaz oruc zekat v.s. kisiye baglidir, ama ezan toplumu rahatsiz eden bir sestir.
Seni çözdüm ben. Her mesajında olmazsa olmaz kilit sözcüklerinden biridir bu "biat" sözcüğü. Bir diğeri de "diktatör" sözcüğüdür. Bir iddian varsa ispatlayacaksın. Konuyu değiştirip de insanları "bir şey" olmakla, "bir şey yapmakla" itham ederek iddianı ispatlamış olmaz sadece desteksiz atmış olursun.
El-yanıt? Elbette yok. Ne var peki? "Diktatör", "biat" gibi klişe ithamlar tabi ki.
Dedimya ben ispatliyorum da, sadece bu ispat olani sorgulayanlar icin gecerli.
diktatör Fr. dictateur
a. 1. Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse
Soyle bakalim hangi siyasi yetki Erdogan'da yok.
biat etmek
birinin egemenliğini tanımak, kabul etmek:
Sen Erdoganin egemenligini taniyor ve kabul etmiyor musun?
la la la
09-08-2013, 09:46
Ben toplumuserbest birakmayan ve topluca yonlendiren her turlu seye karsiyim. Buna islamin imanin sartlari da dahil, and da dahil.
6 ok ve inkılaplar (dayatmalar) da dâhil mi?
Onu da kim soyledi. Hic kimseyi bir inancin ideolojinin ozel sesine mahkum edemezsin. Namaz oruc zekat v.s. kisiye baglidir, ama ezan toplumu rahatsiz eden bir sestir.Sen cankurtaran, güvenlik, yangın söndürme araçlarının sirenlerinden, okul zillerinden falan da rahatsız oluyorsundur şimdi.
Dedimya ben ispatliyorum da, sadece bu ispat olani sorgulayanlar icin gecerli.
diktatör Fr. dictateur
a. 1. Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse
Soyle bakalim hangi siyasi yetki Erdogan'da yok.
biat etmek
birinin egemenliğini tanımak, kabul etmek:
Sen Erdoganin egemenligini taniyor ve kabul etmiyor musun?Hangi yetki yok? Bir düşünelim bakalım, hmmm...
Basını susturma yetkisi yok (takrir-i sükun)
İnsanlara kılık kıyafet dayatma yetkisi yok (şapka kanunu)
İnsanlara belli bir müzik türünü dayatma yetkisi yok (türk halk müziğinin yasaklanması)
İnsanların konuştuğu dili ve yazıştığı alfabeyi değiştirme yetkisi yok (Latin alfabesi ve Türkçe dayatmaları)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sonradan aklıma gelenler olursa, onları da yazarım belki bi' ara.
Ben kimsenin egemenliğini tanımam, kabul etmem (Allah hariç)
Karşındakine sürekli "falancaya biat ediyorsun" dediğine göre sen anarşist takılıyor olmalısın. Sen Elizabeth neneye ve veziri David Cameron'a biat etmiyor musun?
evrensel-insan
09-08-2013, 21:30
6 ok ve inkılaplar (dayatmalar) da dâhil mi?
Niye bu kadar sig dusunuyorsun? Sana soyledim. Insan haklari evrensel hukuk temelindeki ihlal iceremeyen, her turlu hak ve ozgurlukler
Sen cankurtaran, güvenlik, yangın söndürme araçlarının sirenlerinden, okul zillerinden falan da rahatsız oluyorsundur şimdi.
Ayni sig dusunce devam ediyor. Cankurtaran adi ustunde yolda rahat gidebilmek icin ve gecis ustunlugu oldugu icindir, cunku can kurtarmaya gidiyor. Yangin da ayni sekilde, sen hic gecis ustunlugu taninan araclari duymadin mi? Neden taniniyor bu araclara gecis ustunlugu ve de bu ustunlugu uygulayabilmek icin neden yol acmak icin ses cikariyorlar.?
Hangi yetki yok? Bir düşünelim bakalım, hmmm...
Basını susturma yetkisi yok (takrir-i sükun)
İnsanlara kılık kıyafet dayatma yetkisi yok (şapka kanunu)
İnsanlara belli bir müzik türünü dayatma yetkisi yok (türk halk müziğinin yasaklanması)
İnsanların konuştuğu dili ve yazıştığı alfabeyi değiştirme yetkisi yok (Latin alfabesi ve Türkçe dayatmaları)
Evet kimsenin kimseye hic bir sey dayatma hakki ve ozgurlugu yok.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sonradan aklıma gelenler olursa, onları da yazarım belki bi' ara.
Ben kimsenin egemenliğini tanımam, kabul etmem (Allah hariç)
Ben de benim uzerimde kendimden baska kimsenin egemenligini tanimam, kabul etmem. Baskasini da egemenlik altina almak istemem. Aslinda Allah'in dan cok onemli bir fark bu.
Karşındakine sürekli "falancaya biat ediyorsun" dediğine göre sen anarşist takılıyor olmalısın. Sen Elizabeth neneye ve veziri David Cameron'a biat etmiyor musun?
Yoo neden anarsist takilayim, ben serbest takiliyorum. Yani biatin karsiti.
la la la
10-08-2013, 12:10
Niye bu kadar sig dusunuyorsun? Sana soyledim. Insan haklari evrensel hukuk temelindeki ihlal iceremeyen, her turlu hak ve ozgurlukler
Ne sığ düşünmesi? Ben sadece soruyorum ama nedense bir türlü açık ve net bir cevab alamyorum. 6 ok ve inkılaplara da karşı mısın? Evet ya da hayır demek çok zor bir şey olmasa gerek.
Ayni sig dusunce devam ediyor. Cankurtaran adi ustunde yolda rahat gidebilmek icin ve gecis ustunlugu oldugu icindir, cunku can kurtarmaya gidiyor. Yangin da ayni sekilde, sen hic gecis ustunlugu taninan araclari duymadin mi? Neden taniniyor bu araclara gecis ustunlugu ve de bu ustunlugu uygulayabilmek icin neden yol acmak icin ses cikariyorlar.?Bunlardan rahatsız olmuyorsan, ezandan neden rahatsız oluyorsun? Ezan okuyan da insanları çağırıp cehennemden kurtarmaya çalışıyor. Ambulanstaki can da, camideki patlıcan mı?
Evet kimsenin kimseye hic bir sey dayatma hakki ve ozgurlugu yok.
Halen daha yürürlükte olan dayatmalara karşı bir şeyler yapıyor musunuz peki?
Ben de benim uzerimde kendimden baska kimsenin egemenligini tanimam, kabul etmem. Baskasini da egemenlik altina almak istemem. Aslinda Allah'in dan cok onemli bir fark bu.
Yoo neden anarsist takilayim, ben serbest takiliyorum. Yani biatin karsiti.Sen serbest takılamazsın, anarşist olmayan kimse serbest takılamaz. Anarşist olmayan kişi, bir kişiye ve/ya bir kuruma biat etmiş demektir. Sen de Elizabeth Sultan ve Sadrazam I.David Cameron Paşa'ya biat etmiş durumdasın.
evrensel-insan
10-08-2013, 20:19
Ne sığ düşünmesi? Ben sadece soruyorum ama nedense bir türlü açık ve net bir cevab alamyorum. 6 ok ve inkılaplara da karşı mısın? Evet ya da hayır demek çok zor bir şey olmasa gerek.
CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.
1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.
Cumhuriyetcilik-Toplumun farkli sosyo-etik hak ve ozgurluklerinin her birini iceren ve bu temelde tum toplumu kapsayan bir halk idaresi ise, hayir karsi degilim.
Halkcilik-Eger bir toplumda butun toplumun farkli sosyo-etik haklarinin her birinin hak ve ozgurlugunu koruyan kollayan tanitan ve temile eden ise, hayir karsi degilim.
Milliyetcilik-Evet, her turlu olan milliyeti dusunce de baska milliyetlere ustunluk ve hakimiyet savasimina tasimaya karsiyim.
Liklik, evet sekuler olmayan laiklik anlayisina karsiyim.
Devletcilik-Evet bir toplumun ve farkli sosyo-etikhalklarini taniyan temsil eden ve kollayan koruyan ve kendsisinin hic bir farki one cikarmasi ya da yok saymasi olmayan devlete hayir karsi degilim.
Devrimcilik-eger buradaki anlami insanoglunu dusunce ve davranista duzen/sistem kurmada ve kurumsallastirmada, bilimsel bilgisel ve bilissel birey bilincli olan bir beynin kendi zihinsel insanlasma ve evrensellesme temelinde yenilemesine gelistirmesine ve degistirmesine karsi degilim.
Bunlarin disinda yuklenen anlam ve iceriklere ve bunlarin politik/ideolojik bir oy ve duygu somurusu olarak kullanilmasina karsiyim.
Bunlardan rahatsız olmuyorsan, ezandan neden rahatsız oluyorsun? Ezan okuyan da insanları çağırıp cehennemden kurtarmaya çalışıyor. Ambulanstaki can da, camideki patlıcan mı?
Ezan SADECE MUSLUMANLAR ICINDIR. Bunun disinda kalanlari ilgilendirmez ve onlarin bu sesi mecburi dinlemeye maruz tutulmalari hak ve ozgurluk ihlalidir.
Halen daha yürürlükte olan dayatmalara karşı bir şeyler yapıyor musunuz peki?
Her zaman her ortamda her firsatta.
Sen serbest takılamazsın, anarşist olmayan kimse serbest takılamaz. Anarşist olmayan kişi, bir kişiye ve/ya bir kuruma biat etmiş demektir. Sen de Elizabeth Sultan ve Sadrazam I.David Cameron Paşa'ya biat etmiş durumdasın.
Dedimya beyin duzeyin ve bilisselsizligin serbestligi algilamaya yetmez. Anarsistler serbest degil, OLANA KARSIDIR.
Sen kendi beyin duzeyinin algisini benimle karistirma, cunku o sinirlari asmadan senin serbestligi algilaman mumkun degildir. BIAT EDEN BEYIN BIAT ETTIGI KONUNUN VE KAVRAMIN ESIRIDIR. ONDAN ARINAMADIKCA DA SERBEST OLAMAZ.
la la la
11-08-2013, 14:05
CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.
1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.
Cumhuriyetcilik-Toplumun farkli sosyo-etik hak ve ozgurluklerinin her birini iceren ve bu temelde tum toplumu kapsayan bir halk idaresi ise, hayir karsi degilim.
Halkcilik-Eger bir toplumda butun toplumun farkli sosyo-etik haklarinin her birinin hak ve ozgurlugunu koruyan kollayan tanitan ve temile eden ise, hayir karsi degilim.
Milliyetcilik-Evet, her turlu olan milliyeti dusunce de baska milliyetlere ustunluk ve hakimiyet savasimina tasimaya karsiyim.
Liklik, evet sekuler olmayan laiklik anlayisina karsiyim.
Devletcilik-Evet bir toplumun ve farkli sosyo-etikhalklarini taniyan temsil eden ve kollayan koruyan ve kendsisinin hic bir farki one cikarmasi ya da yok saymasi olmayan devlete hayir karsi degilim.
Devrimcilik-eger buradaki anlami insanoglunu dusunce ve davranista duzen/sistem kurmada ve kurumsallastirmada, bilimsel bilgisel ve bilissel birey bilincli olan bir beynin kendi zihinsel insanlasma ve evrensellesme temelinde yenilemesine gelistirmesine ve degistirmesine karsi degilim.
Bunlarin disinda yuklenen anlam ve iceriklere ve bunlarin politik/ideolojik bir oy ve duygu somurusu olarak kullanilmasina karsiyim.
Bu 6 okun dayatılmasına karşı mısın, değil misin? Bu 6 ok halkın oylamasına sunularak mı devletin resmi ilkeleri haline getirilmiştir yoksa tepeden inilerek mi? Halk 6 oku istemyorsa ne olacak?
Ezan SADECE MUSLUMANLAR ICINDIR. Bunun disinda kalanlari ilgilendirmez ve onlarin bu sesi mecburi dinlemeye maruz tutulmalari hak ve ozgurluk ihlalidir.
Ölüm de sadece hasta için, yangın da sadece evi yanan için, okul da sadece okuyan içindir. Bunun dışında kalanları ilgilendirmez ve onların bu sesi mecburi dinlemeye maruz tutulmaları hak ve özgürlük ihlalidir.
Her zaman her ortamda her firsatta.Burada ya da başka ortamlarda yaptığınız şeylere bir örnek verebilir misiniz?
Dedimya beyin duzeyin ve bilisselsizligin serbestligi algilamaya yetmez. Anarsistler serbest degil, OLANA KARSIDIR.
Sen kendi beyin duzeyinin algisini benimle karistirma, cunku o sinirlari asmadan senin serbestligi algilaman mumkun degildir. BIAT EDEN BEYIN BIAT ETTIGI KONUNUN VE KAVRAMIN ESIRIDIR. ONDAN ARINAMADIKCA DA SERBEST OLAMAZ.
Anarşist demek, yönetimsiz/yöneticisiz yani herhangi bir kişi veya kuruma biat etmeyen (egemenliğini tanımayan, kabul etmeyen) demektir. Sen Sultan II. Elizabeth ve Sadrazam I. David Cameron Paşa'ya biat etmiyor musun yani bunların egemenliklerini tanımıyor, kabul etmiyor musun?
mrdragon
11-08-2013, 14:36
Sadece ezan mı? Ramazan davulcularını da öpesim var ama ileri demokrasi anlayışında total azınlıkların haklarının korunması kısmını ihlal eden az gelişmiş zihinler olduğu sürece başa gelen çekiliyor.
Efendim, gecenin bir vakti minicik çocuklar da o davula uyanıyorlar. Sorun değil arkasına koy dini tabuyu, koy az gelişmiş zihinlerde korku sendromunu, tanrıya yaklaşıyoruz yarasın çal benim için çal davulcu modu.
Sabahın köründe okunan ezan, megafon ve herkes duysun ilişkisi de cabası,
Hani arapların ilkel çağ döngüsünde, gece dinlenilir, gündüz çalışılır, gece çok çok baskın yapılır. Bu aşamada teknolojiden habersiz arapları anlarımda, bunca gelişimde dahi aklını çalıştıramayan, dini baskı altında kimliğini, özgürlüğünü yitirmiş zihinleri anlayamam.
Totalde her türlü dayatım hatalıdır ama, insaların temel özgürlüklerinin korunması, onlara özgür seçim ve düşünebilme ortamlarının tanınması, başka düşüncelere saygı duyabilmek, herşeyden öte düşünceleri ezberler ile doldurmak yerine, onlara rahat seçim şansları tanıyarak, ileriye götürmek akılcı seçim olacaktır.
Eğitim seviyesinin yeterince düşük olduğu, bireylerin atadan aldıkları bilgileri körlemesine yaşattığı bir ortamda demokrasinin seçim ilkesi geçerliliğini yitirmiştir.
Halk oylamasına sunduk halkın yüzde 51'i geriye kalan yüzde 49'u ortadan kaldırmak öldürmek istiyor. Kılıçları kuşan ey ahali! Totalde böyle bir demokrasi anlayışı var da sevgili memleketimin insanında...
Birey varlığını keşfedecek, her türlü esnek düşünceye yelken açan temel bilgiler ile donatılacak, sonrasında karşısına her türlü yol konulacak ki, aklında öğüterek yorumladığı kendisince en doğru yolu seçebilsin. (ütopya)
Oysa insanlar geleneklerin, ezberlerin, tabuların kölesi olarak özgürce düşünebildiklerini sanmaktalar. Copy to ata Paste to Çocuk (Oldu anam tam da istediğimiz gibi oldu bu çocuk, baba ya da ana ne derse papağan gibi aynısını diyor bak, alim mübarek)
evrensel-insan
11-08-2013, 20:34
Bu 6 okun dayatılmasına karşı mısın, değil misin? Bu 6 ok halkın oylamasına sunularak mı devletin resmi ilkeleri haline getirilmiştir yoksa tepeden inilerek mi? Halk 6 oku istemyorsa ne olacak?
Yukarida bunlari hangi temelde hak ve ozgurluk olarak algiladigimi acikladim.
Ölüm de sadece hasta için, yangın da sadece evi yanan için, okul da sadece okuyan içindir. Bunun dışında kalanları ilgilendirmez ve onların bu sesi mecburi dinlemeye maruz tutulmaları hak ve özgürlük ihlalidir.
Hayir, oum de , yangin da okul da toplumdaki herkes icindir. Sadece her bir icin zaman sart durum farki gosterir. Ben o sesleri duydugum zaman, oluye saygi, hastaya sifa, okula da egitim/ogretim olarak bakarim. Zaten aksi insanlikdisidir. Dolayisiyle aksine hepsi hak ve ozgurlugu kurtarma ve yerine getirmedir. Cunku hastayi iyilestirmemek, oluye saygi gostermemek, yanmakta olani kurtarmamak ve kisileri egitim ogretimden yoksun birakmak hak ve ozgurluk ihlalidir.
Burada ya da başka ortamlarda yaptığınız şeylere bir örnek verebilir misiniz?
En basitinden kendi hak ve ozgurluklerimi talep etmek, talep edeni desteklemek, taslep edilmesi icin bilinclendirmek ve kendi hak ve ozgurlugumu elimden almak isteyene karsi durmak, elinden alinmakta olana vermemesi icin destek olmak, insan haklari evrensel hukukun ve de sosyo-etigin bilincini almak ve vermek.
Anarşist demek, yönetimsiz/yöneticisiz yani herhangi bir kişi veya kuruma biat etmeyen (egemenliğini tanımayan, kabul etmeyen) demektir. Sen Sultan II. Elizabeth ve Sadrazam I. David Cameron Paşa'ya biat etmiyor musun yani bunların egemenliklerini tanımıyor, kabul etmiyor musun?
Burada onemli olan benim ve de sosyo-etik hak ve ozgurluklerin talebidir. Onlar beni hic ilgilendirmiyor. Cunku ben sorunumu devlet ve her turlu kurum ve kuruluslar ile hallediyorum.
Zaten o saydiklarinin da bana karisma hakki yok. Onlar da bunun bilincinde.
evrensel-insan
11-08-2013, 20:37
Sadece ezan mı? Ramazan davulcularını da öpesim var ama ileri demokrasi anlayışında total azınlıkların haklarının korunması kısmını ihlal eden az gelişmiş zihinler olduğu sürece başa gelen çekiliyor.
Efendim, gecenin bir vakti minicik çocuklar da o davula uyanıyorlar. Sorun değil arkasına koy dini tabuyu, koy az gelişmiş zihinlerde korku sendromunu, tanrıya yaklaşıyoruz yarasın çal benim için çal davulcu modu.
Sabahın köründe okunan ezan, megafon ve herkes duysun ilişkisi de cabası,
Hani arapların ilkel çağ döngüsünde, gece dinlenilir, gündüz çalışılır, gece çok çok baskın yapılır. Bu aşamada teknolojiden habersiz arapları anlarımda, bunca gelişimde dahi aklını çalıştıramayan, dini baskı altında kimliğini, özgürlüğünü yitirmiş zihinleri anlayamam.
Totalde her türlü dayatım hatalıdır ama, insaların temel özgürlüklerinin korunması, onlara özgür seçim ve düşünebilme ortamlarının tanınması, başka düşüncelere saygı duyabilmek, herşeyden öte düşünceleri ezberler ile doldurmak yerine, onlara rahat seçim şansları tanıyarak, ileriye götürmek akılcı seçim olacaktır.
Eğitim seviyesinin yeterince düşük olduğu, bireylerin atadan aldıkları bilgileri körlemesine yaşattığı bir ortamda demokrasinin seçim ilkesi geçerliliğini yitirmiştir.
Halk oylamasına sunduk halkın yüzde 51'i geriye kalan yüzde 49'u ortadan kaldırmak öldürmek istiyor. Kılıçları kuşan ey ahali! Totalde böyle bir demokrasi anlayışı var da sevgili memleketimin insanında...
Birey varlığını keşfedecek, her türlü esnek düşünceye yelken açan temel bilgiler ile donatılacak, sonrasında karşısına her türlü yol konulacak ki, aklında öğüterek yorumladığı kendisince en doğru yolu seçebilsin. (ütopya)
Oysa insanlar geleneklerin, ezberlerin, tabuların kölesi olarak özgürce düşünebildiklerini sanmaktalar. Copy to ata Paste to Çocuk (Oldu anam tam da istediğimiz gibi oldu bu çocuk, baba ya da ana ne derse papağan gibi aynısını diyor bak, alim mübarek)
Aslinda konuyu detayli dusunursen cok sey var. Mesela cocuklarin kurban vahsetini gormek durumu, beyinlerinin her turlu masallarla doldurulmasi, cocuga hak tanimak ozgurluk vermek ve onu bir birey olarak yetistirmek yerine; biat kulturu suru psikolojisi ve korku felsefesi ile yetistirmek.
Bu temelde sorun sadece din ve dini degerler degil; her turlu etik deger. Cunku hepsi zorlamali mudaheleci.
la la la
12-08-2013, 13:51
Yukarida bunlari hangi temelde hak ve ozgurluk olarak algiladigimi acikladim.
Yukarıda yaptığınız açıklamalar, şu sorularıma yanıt niteliği taşımıyor ama;
Bu 6 okun dayatılmasına karşı mısın, değil misin? Bu 6 ok halkın oylamasına sunularak mı devletin resmi ilkeleri haline getirilmiştir yoksa tepeden inilerek mi? Halk 6 oku istemiyorsa ne olacak?Soruları yanıtlamak çok zor olmasa gerek.
Hayir, oum de , yangin da okul da toplumdaki herkes icindir. Sadece her bir icin zaman sart durum farki gosterir. Ben o sesleri duydugum zaman, oluye saygi, hastaya sifa, okula da egitim/ogretim olarak bakarim. Zaten aksi insanlikdisidir. Dolayisiyle aksine hepsi hak ve ozgurlugu kurtarma ve yerine getirmedir. Cunku hastayi iyilestirmemek, oluye saygi gostermemek, yanmakta olani kurtarmamak ve kisileri egitim ogretimden yoksun birakmak hak ve ozgurluk ihlalidir.Yo, senin ölüp gitmenden bana ne? Beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Evinin yanması ya da çocuğunun okuyup okuyamaması da beni ilgilendirmez, bunlar senin sorunların.
Sen o sesleri duyduğunda ölüye saygı, hastaya şifa, okula da eğitim/öğretim olarak bakıyorsun ve aksini insanlıkdışı olarak kabul ediyorsun da, neden insanların inançsal/dini vecibelerini yapmalarına saygı duymuyor ve aksini insanlıkdışı kabul etmiyorsun? Hastayı iyileştirmemek, ölüyü saymamak, yangında olanı kurtarmamak ve eğitimden/öğretimden yoksun bırakmak hak ve özgürlük ihlalidir de, inançsal/dini vecibelere engel olmak bir hak ve özgürlük ihlali değil de hak ve özgürlük müdür?
En basitinden kendi hak ve ozgurluklerimi talep etmek, talep edeni desteklemek, taslep edilmesi icin bilinclendirmek ve kendi hak ve ozgurlugumu elimden almak isteyene karsi durmak, elinden alinmakta olana vermemesi icin destek olmak, insan haklari evrensel hukukun ve de sosyo-etigin bilincini almak ve vermek.
Ben şahsınıza karşı yapılan dayatmalardan bahsetmedim. Genel dayatmalar özellikle de Türkiye'de Müslümanlara karşı yapılan katliamlar ve dayatmalar hakkında neler yaptığınızı sordum.
Burada onemli olan benim ve de sosyo-etik hak ve ozgurluklerin talebidir. Onlar beni hic ilgilendirmiyor. Cunku ben sorunumu devlet ve her turlu kurum ve kuruluslar ile hallediyorum.
Zaten o saydiklarinin da bana karisma hakki yok. Onlar da bunun bilincinde.
Sana karışma hakları yok, öyle mi? Bunu Bakingım'daki Elizabet ninenin karşısına çıkıp söylesene. Oralardan buradaki seçilmiş yöneticilere "diktatör" demek kolay tabi, sıkıysa oradaki yöneticilere "sizin gibi diktatörler bana karışamaz" dersin de görürsün şeyinin şeyini. Diktatör arıyorsan hemen yanıbaşındaki kraliçeye bakacaksın.
İşte böyle utanma yoksunu tiplerdir bunlar. Yanıbaşlarında kraliçe denen bir diktatöriçe varken, kalkıp utanmadan seçilmiş yöneticilere diktatör derler. Buckingam sarayına huşu ile bakarlar ancak bu ülkede yapılmak istenen bir topçu kışlası için ortalığı ayağa kaldırırlar.
evrensel-insan
12-08-2013, 19:47
Yukarıda yaptığınız açıklamalar, şu sorularıma yanıt niteliği taşımıyor ama;
Soruları yanıtlamak çok zor olmasa gerek.
Acikliyor. Beni ne ok ne 6 ilgilendirmiyor. Kullanilan kavramlarin da anlam ve iceriginin nasil olursa kabullenebilinecegini acikladim.
Yo, senin ölüp gitmenden bana ne? Beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Evinin yanması ya da çocuğunun okuyup okuyamaması da beni ilgilendirmez, bunlar senin sorunların.
Sizlerin neden insanlik tasimadigi, insanligin anlamini bilmediginiz vicdaninizin bile olmadigi v.s. su yukaridaki cumlenden belli. Benim icin her bir kisinin yasami degerlidir.
Sen o sesleri duyduğunda ölüye saygı, hastaya şifa, okula da eğitim/öğretim olarak bakıyorsun ve aksini insanlıkdışı olarak kabul ediyorsun da, neden insanların inançsal/dini vecibelerini yapmalarına saygı duymuyor ve aksini insanlıkdışı kabul etmiyorsun? Hastayı iyileştirmemek, ölüyü saymamak, yangında olanı kurtarmamak ve eğitimden/öğretimden yoksun bırakmak hak ve özgürlük ihlalidir de, inançsal/dini vecibelere engel olmak bir hak ve özgürlük ihlali değil de hak ve özgürlük müdür?
Saygi duymak baska baska bir kisiyi mecbur birakmak baska. Inanan sensin , kurarsin saatini dinlersin ezanini sonrada gider namazini kilarsin , duani edersin. Ben buna saygi duyarim. Yalniz bunlari sadece kendin icin yapar ve baskasini da rehatsiz etmezsin.
Ben şahsınıza karşı yapılan dayatmalardan bahsetmedim. Genel dayatmalar özellikle de Türkiye'de Müslümanlara karşı yapılan katliamlar ve dayatmalar hakkında neler yaptığınızı sordum.
Turkiye'de her zaman her ortam ve zeminde oldurulenler ve katliama ugrayanlar, sunnilikten ayrilmis ya da sunni olmayanlardir. Turkiye'de dinin de inancin da anlami sadece sunniliktir. Daha dinsizlerin kitlesel bir yayin organi bile yok. O yuzden kendini ve inancini acindirmaktan vazgec. Benim icin her bir katliam insanlikdisidir. Kimin kimi neden ve nasil oldurdugunun onemi yoktur. Ben bugun Filistindeki katliamlara da, Irak'takilerine de, Suriye'dekilerine de karsi cikarim. Diktatorunuz gibi politik yanasim gosterip, birini savunup otekine karsi cikmam. Cunku KATLIAM BIR INSANLIK SUCUDUR.
Sana karışma hakları yok, öyle mi? Bunu Bakingım'daki Elizabet ninenin karşısına çıkıp söylesene. Oralardan buradaki seçilmiş yöneticilere "diktatör" demek kolay tabi, sıkıysa oradaki yöneticilere "sizin gibi diktatörler bana karışamaz" dersin de görürsün şeyinin şeyini. Diktatör arıyorsan hemen yanıbaşındaki kraliçeye bakacaksın.
Soylememe gerek yok, yasiyorum ve her turlu hak ve ozgurlugumu de kullaniyorum. Kullanamayanlara, bilmeyenlere de yolunu gosteriyorum. Onun diktatorlugu varsa, kendi ailesine bana degil.
İşte böyle utanma yoksunu tiplerdir bunlar. Yanıbaşlarında kraliçe denen bir diktatöriçe varken, kalkıp utanmadan seçilmiş yöneticilere diktatör derler. Buckingam sarayına huşu ile bakarlar ancak bu ülkede yapılmak istenen bir topçu kışlası için ortalığı ayağa kaldırırlar.
Kralicenin ne devlet ne de hukumet uzerinde hic bir etkisi ve yetkisi yoktur. O yuzden bilmeden atip tutma. Beni onun yasami da sarayida v.s. ilgilendirmez.
Kralice ve kraliyet ailesi bu ulkede bir degerdir. Isteyen bu degeri yuceltir, isteyen bu degerle yasar. Beni ilgilendirmiyor.