PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?


pante
17-12-2006, 14:19
Özellikle dinlerden özgür arkadaşların küsmesi sonucunu doğuran yaşanan üzücü diyalogların
temel konusu sitenin adalet anlayışı idi.
Bu anlayışın doğru tespiti ve her inançtan üyenin bu anlayışın bilincinde hareket etmesi için konuyu tartışmaya açıyorum.
Aşağıda zaman zaman üslubunu doğru bulmadığım ama haklı bulduğum görüşleri olan İstavrit arkadaşın eleştirisi var. İstavrit'in görüşlerinden konuya giriş yapalım:

Hayvan severler dernegine avcilar uye olamaz, olsa bile ilkelerini demokrasi belirlemez, hayvan haklarina saygi belirler…avci kardeslerde uzulmesin diye dusunmek kendi ilkelerine ihanet etmekten baska bir sey olmaz... bu sitede fifty fifty adalet anlayisi esyanin tabiatina aykiridir..sodomo ile liop arasinda esit adalet anlayisi olmali elbette..ama cariye ile liop'u ayni katagoride degerlendiremek ne kadar akilci olur..

simdi bu soylediklerimden inananlara adaletsiz davranalim, hakaret kufur edelim gibi bir anlam cikarmi? ( cikar mi cikar)

her kurulus kendi prensiplerini belirler..genel demokrasi kurallarina gore hareket etmez..taksici benim arabamda sigara icilmez diyorsa yolcular cogunlukta bile olsa demokrasi geregi cogunlugun dedigi gecerli olmaz..

yarin sitede bir reforandum yapilsa bu site degerlerimize aykiridir dense cogunluk demokrasisine gore kapatip gidecekmisiniz..site hakkinda fatihte binlerce imza toplasalar dukkani kapatacakmisinız demokrasi adina...


Demokrasi ve adelet anlayisini gozden gecirelim derim...

mehmetk_kk
17-12-2006, 14:28
selamlar
adalet herkese lazım.bence yk tamamıyle ortada durmalı.hata yapan kim olursa olsun eşit davranılmalı.hayvanseverler derneğine avcılar üye olmaz değil olamaz.yani sizin tüzüğünüzde inananlar üye olmasın diye bir madde yok o halde adaletli hükmetmeniz gerekir.

burcu_islam
17-12-2006, 14:53
tabi ki cıkmaz.inanan kendi yolunda gider.inanmayan kendi yolunda gider.kimse kimseyi bu konuda kınayamaz.herkesin kendine gore dogruları vardır.

17-12-2006, 15:26
Türkiye Cumhuriyeti yani ülkemiz LAİK bir hukuk devletidir.

Çizgisi açıkça bellidir.

Ama,Atatürkçü düşünce derneği üyesi birisi,LAİK liği sonuna kadar benimsemiş birisi cinayet işlediğinde;Cezasını hukukta var olan bu suç'un karşısındaki tanımlanmış yasa maddesine göre alır.
Atatürkçü olması veya laikliği benimsemesi işlediği suçta ona farklı davranılmasını gerektirmediği hepimizin bildiği bir olgudur.Cinayetin tanımlanan pozisyonuna göre ceza alır kim olduğuna,yaftasına bakılmadan.

İstavrit arkadaşımızın 3-5 diye nitelediği kişilerin siteye fikir beyan etmeye değil ortalık karıştırmaya geldiklerini görememek,ve bunlara yaptırım uygulamayı totaliter olarak telakki etmek ne kadar doğrudur ?
Yönetim kurulu bu tarz arkadaşların,hangi isim altında gelirlerse gelsinler hemen site ile ilişkisini kesmelidirler.

Ancak buraya gelip hiç bir vechile hakaret,aşağılama ve küfür etmeyen arkadaşlarımıza "Oğlum" diye hitap edenlerin bizden denilerek kendisine "Oğlum" diye hitap edildiğinde banlanması,arkadaşlarımızdan birinin;bilinen küfürlü yazıları silinip delil yok denilmesi ise adaleti karartıyor görüntüsü veriyor.

"her kurulus kendi prensiplerini belirler..genel demokrasi kurallarina gore hareket etmez..taksici benim arabamda sigara icilmez diyorsa yolcular cogunlukta bile olsa demokrasi geregi cogunlugun dedigi gecerli olmaz.. "

Bu anlayışla bakıldığında sitemizin kendi prensiplerini belirlemesini ama belirlenen bu prensiplere "Anayasayı bir kere çiğnemekten ne çıkar" mantığı ile hareket etmeden,prensipleri koyanlarında,bizdendir dediklerinin de uyması gerekmektedir. Yoksa ağzıma sakız olan şu sözün yansımalarını görmek ve bu adalet mi dememek mümkün olmaz."Hanım etti hayrola halayık etti iki gözü körola"

Konulan prensipler,sitede bulunan herkes içindir.Eğer bu prensipler herkesi değil bazılarını çerçevelerse,ADALET;açık denizde oynanan pokerde kare ası kesen adına trilink denen beş benzemeze dönmez mi ?

burcu_islam
17-12-2006, 15:32
sitenizin kuralları belli olsa bile.bu kurallarda sadece hic kimsenin inancına karısılmaz durumu vardır.yoksa sitenin kuralları var diye herkes bu kuralları benımseyecek hali yok.yani demem su ki.kurallarda sadece dersiniz ki.burda kufur etme.burda oglumlu moglumlu konusma gibi telakkilerde bulunursan eyvallah.ama sitenın kuralları var.peygambere kufret dersen.iste bu kuralı herkes tanımaya bilir.bunların ıcınde bende varım.evrensel olarak barıscıl kuralları bana soyleye bilirsiniz ancak.

pante
17-12-2006, 15:35
Konu, daha önce yine bu sorun üzerine açılan " Dinlerden özgür olanların bir disiplin ayrıcalığı olsun mu?" konusuyla benzerlik gösterse de sorun ayrıcalık olup olmaması değildir.
Ayrıcalık olmasının yanlış olacağı açıktır. Bu direk adaletsiz uygulamaya yol açar.
Asıl konu düşünce ve inançlarını özgürce ortaya koymada sıkıntı yaşayanların bu sıkıntıyı sanal alemde yaşamamaları ve görüşlerinin hakaret olarak algılanmamasıdır.

Şöyle ki;
azınlık inanç sahipleri, çoğunluğun hakim olduğu ortamlarda özgürce konuşamaz, davranamazlar.
Yasalar elverse dahi can güvenlikleri nedeniyle bu özgürlükten yoksundurlar. Bu demokrasi bilincine erişmemiş tüm toplumlarda böyledir. Kendilerine ve inançlarına karşı yapılan tüm sövgü, aşağılama ve iftiralara karşı suskun kalma durumundadırlar. Kendilerini savunamazlar.

Sanal alemdeki forum ortamları, düşünce ve inançların serbestçe sunulması ve tartışılması imkanı sağlamıştır. Bu forumları öncelikle bir inanca taraf olanlar ve olmayanlar olarak iki gruba ayırabiliriz. Taraf olanları İslamcı, ateist, dinlerden özgür, alevi olarak gruplandırabiliriz.
Tarafsız olanlar da her görüşe açık olan ve bir inancın sözcülüğünü yapmayan sitelerdir.

Özellikle ülkemizde sesini duyuramayan ateist ya da dinlerden özgür insanlar, sanal alemde de islamcı sitelerin hemen hemen tamamından sırf görüşleri nedeniyle uzaklaştırılmaktadırlar.
Bu sitelerde ateistlerin, dinsizlerin ahlaksızlığından, sapıklığından, *zalimliğine, kötülüğüne kadar her türlü görüş yer bulmakta ama savunmalara yer verilmemektedir.
Özgürce savunma ve karşı düşünceler ise Turan Dursun gibi, ateizm.org gibi sitelerde sağlanabilmektedir.

Turan Dursun da bu siteler içinde taraf bir sitedir. Dinlerden özgür olanların sitesidir. Ancak her inanç ve düşüncede insana açık olan bir sitedir. Bu siteye üye olan bir Hristiyan, İsa'nın bir Tanrı olmadığı, mucizelerinin de bilimdışı olduğu yazılarıyla karşılaşacaktır. Bu siteye üye olan bir müslüman Muhammed'in evlikleriyle, eşlerinin, cariyelerinin isimleriyle ilgili yazılarla karşılaşacaktır. Bu sitede birçok müslümanın Muhammed diye yazıldığında önüne neden Hz. eki konmadığını, bunun saygısızlık olduğunu söylediği görülmüştür. İslami olmayan, Kur'an'ı eleştiren yazılara büyük tepkiler gösterildiği, hakaret ve tehditler yağdırıldığı görülmüştür. Site yüzlerce hacker saldırısına uğramıştır.

Bu sitede, İslamcı sitelerde islam olmayanlara tanınmayan kendini ve inançlarını savunma hakkı her inanca ayırımsız sağlanmaktadır. Ancak kitaplar, peygamberler, dinler hakkındaki eleştirileri, görüşleri hakaret olarak algılamadan ve mantıksız tepkilere girmeden.

burcu_islam
17-12-2006, 15:42
pante bu yazdıgına katılıyorum bak.turandursun sitesi sonucta.ve kendi inanclarınızı savunacak bir portal kurulmus.eyvallah tabiki goruslerınızı burda savunmak en onemli hakkınız.benım goruslerım sızden ayrı olsa bile.ben sıze saygı duyarım ve hic bir zamanda insanlıgınızdan oturu sıze saygısızlıkta bulunmam.cunku benım ınandıgım dın bana bunu emrediyor.insanları ne pahasına olursa olsun kırmayacaksın.her neyse dedıgın gıbı.burası bir taraf sıte.buraya gelen muslumanlarda .bu yazıları gorunce sasırmamaları gerekiyor.sonucta aynı seylerın zıttı ıslam sıtelerınde de gozukuyor.

saygılarımla

Cemal
17-12-2006, 16:45
ADALETLİ davran PAnte abim..adaletli davran..

Buranın beş vakit namas sitesi olmadıını bilerek adaletli davran..
Bir anda siteye müsnüman bisiteden fırlayıp gelen
anında 35 mesac atannarın barınacaı bir olamıyacaını bilerek adaletli davran
Buranın peygamberlere şiir düzme yerini olmadıını bilerek adaletli davran..
Buranın Allaha –peygamberlere sa-lak*ahmak*hıyar deyecek
terbiyeden yoksul issannarın tutunamıyacaı yer olduunu bilerek adaletli davran..
Buranın*Cem abiminde dedi gimi*-yarının aydınnık Türkiyesinde-dinner *hakkında bölede düşünen *
terbiyeli issanlar varmış dedirtcek-yere gelmesini isteyerek *adaletli davran.

Ve unutmayalım *abim:

İki şey, aklı ve tedbiri bozar; biri acele etmek, diğeri de olmayacak şeyi istemek. (Hz. Ali)
Kılıcın yapamadığını adalet yapar. (Kanuni Sultan Süleyman)
Güzel ahlâk, suyun kiri yok ettiği gibi kusuru yok eder. (Hz. Ali)

Verilen öğütlerden yalnız akıllılar yararlanır. SYRUS
Konuşacak zamanı bil; krallara öğüt vermek tehlikelerin en büyüğüdür. HERRİCK
Sakın bir toplulukta öğüt vermeye kalkma. ARAP ATASÖZÜ

Ne öğüt verirsen ver, yalnız kısa olsun. HORİTUS
Öğüt, geçer akçelerin en küçüğüdür. BİERCE

En iyi öğüdü ancak kendine verebilirsin. CİCERO

Yokardaki sözler herkeşeydi.
Aşadaki 2si kendime:

Sersemler bile ara sıra iyi öğütler verir. BOİLEAU
Aklı az olanın verdiği öğüt çok olur. BOİLEAU

Son buldum sözde sana Pante abim:
*
*Çok bilenin,derdi de çok olur. LESSİNG

cml.krdşn.

soro
17-12-2006, 17:56
(bu yazimdaki biz'ler ben demektir.)
(bu yazidaki hicbir siz, veya sen pante'ye hitap degildir)

arkadaslar,

adaletten kasdiniz nedir?hangi konuda adaletsizlik olmali sizce?

simdi ikili munakasalarda,zaten dinsiz uye ayricaligini yasiyor.
musluman olan zaten derdini anlatamiyo.bak son olayda dinsiz uye sayfalarca konustu yk karari hakkinda.diger uyeler hakkinda karisan olmadi ona.
ayni olay musluman birinin basina gelince kisa yoldan is kapatildi hep.
bu bir adaletsizliktir ve de tamam sizin yerinizde sizin de isteyebileceginiz bu kadar olmalidir.
daha fazla nasil adaletsizlik istiyorsunuz anlamadim.
yani daha napilabilir,bize para cezasi da mi uygulayacaksiniz.veya tazminat mi odeyelim tartistigimiz *dinsiz uyeye.

anlamiyorum daha ne istiyorsunuz,adaletsizlik adina.
var iste yeteri kadar adaletsizlik zaten.fazlasi artik adaletsizlik tanimini asar.
e biz de biliyoz zaten bu sitenin demokratik olmadigini zira,hem adindan belli taraf oldugu ,hem de yk uyelerinin degisik zamanlarda ferdi aciklamalari oldu bu konuda.dolayisiyla bir adalet beklememiz zaten beklenemez bizden.
bizim beklentimiz sudur:bilgi ,sorma ogrenme,redetme,elestirme, vs amacli pozitif sebeblerle ne yazarsaniz yazin,zaten yaziyorsunuz ve de ebu cehilden ebu lehebden beri ayni seyler mevzu ediliyo.
ama isi sinkafa,ve agir hakarete getirince,ki bu bilimsel metoddan ve ciddi bir stk olmanin agirligindan ve ciddiyetinden uzaklastirmakla kalmiyor meseleyi,ayni zamanda bizleri kizdiriyor.bir dinsizin asli vazifesi muslumanlari kizdirmak,gicik etmek,gaza getirmek degilse,bilimsel bir metod olmamasina ve bilgi amacli olmamasina ragmen neden sinkafli veya agir tabirler kullanir ki 1500 sen once vefat etmis ve kendilerini savunacak halleri olmayan insanlara.?
bu durumu hos gormek ve de bunu tahammulsuz karsilayan muslumani linc etmek,sizin bahsettiginiz ve arzu edilen ,taleb edilen adaletsizlik *mefhumuna uygunsa,karsiliyorsa diyecek birseyim yok.ama stk felan olamaz bu site bu durumda.
emsalleri olan diger ateisst site ve forumlar gibi *kalir.
kalirsa kalsin tabi kendi tercihiniz,bize akil vermek dusmez.ama tercihinizi biran once yapin da bilelim,fazla da kendimize kufrettirecek tahammulumuz yok,bavulumuz hazir.

ayrica dk ve dk baskanindan bir mesih gibi bahsedilip bu kadar beklentiye girilmesini de anlamis degilim.site burda,dinsiz site,3-5 tane musluman var,yani bu 3-5 muslumanin da yazmaktan baska yaptiklari birsey yok,yani bizden peygamber halkkinda her seye tahammul etmemiz beklenirken ,kendilerinzi tamamen dokunulmaz addeetmeniz aslinda cok buyuk bir celiski.sabir ve tahammulu bizden isteyip,kendinizin hic sabir ve tahammul gostermemek ugruna hemen bizleri yoketme planlari yapmaniz ve de aman adalet ve demokrasi olmasin demeniz aslinda herkesin icyuzunu de ortaya cikariyor.sabir sabir....
size laf edenlerin gosterdiginin yarisi kadar sabir gosterseniz hic dk ya felan da gerek olmaz.
sizler dokunulamaz,elestirilemez yuce efendilersiniz.
Di mi?

mehmetk_kk
17-12-2006, 20:04
Türkiye Cumhuriyeti yani ülkemiz LAİK bir hukuk devletidir.

Çizgisi açıkça bellidir.

Ama,Atatürkçü düşünce derneği üyesi birisi,LAİK liği sonuna kadar benimsemiş birisi cinayet işlediğinde;Cezasını hukukta var olan bu suç'un karşısındaki tanımlanmış yasa maddesine göre alır.
Atatürkçü olması veya laikliği benimsemesi işlediği suçta ona farklı davranılmasını gerektirmediği hepimizin bildiği bir olgudur.Cinayetin tanımlanan pozisyonuna göre ceza alır kim olduğuna,yaftasına bakılmadan.

İstavrit arkadaşımızın 3-5 diye nitelediği kişilerin siteye fikir beyan etmeye değil ortalık karıştırmaya geldiklerini görememek,ve bunlara yaptırım uygulamayı totaliter olarak telakki etmek ne kadar doğrudur ?
Yönetim kurulu bu tarz arkadaşların,hangi isim altında gelirlerse gelsinler hemen site ile ilişkisini kesmelidirler.

Ancak buraya gelip hiç bir vechile hakaret,aşağılama ve küfür etmeyen arkadaşlarımıza "Oğlum" diye hitap edenlerin bizden denilerek kendisine "Oğlum" diye hitap edildiğinde banlanması,arkadaşlarımızdan birinin;bilinen küfürlü yazıları silinip delil yok denilmesi ise adaleti karartıyor görüntüsü veriyor.

"her kurulus kendi prensiplerini belirler..genel demokrasi kurallarina gore hareket etmez..taksici benim arabamda sigara icilmez diyorsa yolcular cogunlukta bile olsa demokrasi geregi cogunlugun dedigi gecerli olmaz.. "

Bu anlayışla bakıldığında sitemizin kendi prensiplerini belirlemesini ama belirlenen bu prensiplere "Anayasayı bir kere çiğnemekten ne çıkar" mantığı ile hareket etmeden,prensipleri koyanlarında,bizdendir dediklerinin de uyması gerekmektedir. Yoksa ağzıma sakız olan şu sözün yansımalarını görmek ve bu adalet mi dememek mümkün olmaz."Hanım etti hayrola halayık etti iki gözü körola"

Konulan prensipler,sitede bulunan herkes içindir.Eğer bu prensipler herkesi değil bazılarını çerçevelerse,ADALET;açık denizde oynanan pokerde kare ası kesen adına trilink denen beş benzemeze dönmez mi ?
selamlar
sevgili psiko bravo kardeş gerçekten saygıyı hakediyorsun.

vartor
17-12-2006, 20:11
Soro kardesimizin anlamak istemedigi bir nokta var. Esas soru, foruma hicbir pozitif katkisi bulunmayan biri ile, kendini buna adamis, arastirmaci, yazdiklari her yazinin bir anlami olan biriyle, provokasyon veya basit tartisma sonucu, suc dedigimiz, hakaret veya kufurlesme halinde, ayni, yani esit tutulup tutulmamasi. Ister dinci, isterse ateist olsun, benim mantigim kabul etmez bu esitligi. Cunku zaten esit degiller, birisi devamli calisirken digeri laf ebeligini gecmiyen yanitlariyla karsisindakini zivanadan cikartmayi gaye edinmistir.
* * Benim tanidigim Soro adalet beklemez boyle bir durumda, daha dogrusu hakiki adalet, calisanin hakkini vermek olacaktir.
* *Verilen uyarilara gelince, her uyari foruma aksamiyor, bazilari ozelden yapiliyor, kendilerine ceki duzen verdikleri takdirde mevzu orada
kapaniyor gorusundeyim. Ateisti basi bos birakan yok bana kalirsa. Bizlerin gormuyor olmasi, ateistin uyari almadigini,yazilarinin silinmedigi anlamina gelmez.

deli_cevat
17-12-2006, 20:33
ya ben hatırlıyorum üslubu bozuk olduğu için banlanan ateist vardı burda hem ben müslümandım o zamanlar

soro
17-12-2006, 21:00
sevgili vartor abim,
"Esas soru, foruma hicbir pozitif katkisi bulunmayan biri ile, kendini buna adamis, arastirmaci, yazdiklari her yazinin bir anlami olan biriyle, provokasyon veya basit tartisma sonucu, suc dedigimiz, hakaret veya kufurlesme halinde, ayni, yani esit tutulup tutulmamasi. Ister dinci, isterse ateist olsun, benim mantigim kabul etmez bu esitligi. Cunku zaten esit degiller, birisi devamli calisirken digeri laf ebeligini gecmiyen yanitlariyla karsisindakini zivanadan cikartmayi gaye edinmistir.
* *Benim tanidigim Soro adalet beklemez boyle bir durumda"


haklisin .bu dedigin tamam.
ama sunu da unutma:

1-ben zaten adalet isterim demedim ki hic.
2-senin bu yazdigin manayi ben pek diger yazanlarda goremedim.senin iyi niyet kabiliyetinin bir tezahuru olan yazin, aslinda benim mevzu ettigim *ile ayni degil.ama bu yine sorun degil.ben belli olcudeki adaletsizligi zaten kabul etmis,yani razi olmus durumdayim.

pante
17-12-2006, 21:09
"simdi ikili munakasalarda,zaten dinsiz uye ayricaligini yasiyor.
musluman olan zaten derdini anlatamiyo.bak son olayda dinsiz uye sayfalarca konustu yk karari hakkinda.diger uyeler hakkinda karisan olmadi ona."

Sevgili Soro;
Şimdiye kadar hangi ikili tartışmada derdini anlatamadın, ezildin. Son tartışmada Sodomo derdini anlatmaya çalışırken sen ise konuya muhatap değilken her yazısının arkasından ona cevap yetiştirmedin mi? Senin bu sitedeki rahatın, huzurun, özgürlüğün hangi hangi islami sitede bir ateiste sağlanıyor?

daha fazla nasil adaletsizlik istiyorsunuz anlamadim.
yani daha napilabilir,bize para cezasi da mi uygulayacaksiniz.veya tazminat mi odeyelim tartistigimiz *dinsiz uyeye.
anlamiyorum daha ne istiyorsunuz,adaletsizlik adina.
var iste yeteri kadar adaletsizlik zaten.fazlasi artik adaletsizlik tanimini asar.

Bu sözler çok dengesiz ve yakışıksız. Sitenin iki önemli şahsiyeti adaletin İslamcılardan yana olduğunu şikayet ederek küsmüşken sen sanki alay eder gibisin. İnsaf yani Soro.


bizim beklentimiz sudur:bilgi ,sorma ogrenme,redetme,elestirme, vs amacli pozitif sebeblerle ne yazarsaniz yazin,zaten yaziyorsunuz ve de ebu cehilden ebu lehebden beri ayni seyler mevzu ediliyo.
ama isi sinkafa,ve agir hakarete getirince,ki bu bilimsel metoddan ve ciddi bir stk olmanin agirligindan ve ciddiyetinden uzaklastirmakla kalmiyor meseleyi,ayni zamanda bizleri kizdiriyor.bir dinsizin asli vazifesi muslumanlari kizdirmak,gicik etmek,gaza getirmek degilse,bilimsel bir metod olmamasina ve bilgi amacli olmamasina ragmen neden sinkafli veya agir tabirler kullanir ki 1500 sen once vefat etmis ve kendilerini savunacak halleri olmayan insanlara.?

Soro, zaten bu tür seviyesiz davranışları önlemek amacındayız. Hangi taraftan gelirse gelsin bu seviyesizliği minimuma indirme çabasının arayışı içindeyiz.
Ama sen mazlum edebiyatı yapıyorsun. Kıymetnadirbindebir neden gitti? Dön bir araştır bakalım.
Peygamberi aşağılaması nedeniyle tartıştığımız için. Aldostu neden istifa etti? Peygambere karşı İstavrit'in sözlerini hakaret olarak gördüğünden. Sodomo neden gitti? Aynı konuda Hiramusta ile seviyesiz tartışmasından dolayı kınandığı için. Ezkamo neden istifa etti? Sodomo'ya haksızlık yapıldığını düşünerek..

Tüm bu örneklere rağmen sen hala bunları yazıyorsan ve adaletsizlikten yakınıyorsan insaf demem abartı değil herhalde.

ayrica dk ve dk baskanindan bir mesih gibi bahsedilip bu kadar beklentiye girilmesini de anlamis degilim.site burda,dinsiz site,3-5 tane musluman var,yani bu 3-5 muslumanin da yazmaktan baska yaptiklari birsey yok,yani bizden peygamber halkkinda her seye tahammul etmemiz beklenirken ,kendilerinzi tamamen dokunulmaz addeetmeniz aslinda cok buyuk bir celiski.sabir ve tahammulu bizden isteyip,kendinizin hic sabir ve tahammul gostermemek ugruna hemen bizleri yoketme planlari yapmaniz ve de aman adalet ve demokrasi olmasin demeniz aslinda herkesin icyuzunu de ortaya cikariyor.sabir sabir....
size laf edenlerin gosterdiginin yarisi kadar sabir gosterseniz hic dk ya felan da gerek olmaz.
sizler dokunulamaz,elestirilemez yuce efendilersiniz.
Di mi?

Şimdi laf mı bu söylediğin Soro? Kime dokunulmazlık isteniyor? Kim istiyor? Saçmalamışsın, yok öyle birşey. Kim kimi yokediyor? Bu kadar abartmayı nasıl yapabiliyorsun? Hiç mi ayıplanmaktan, kınanmaktan çekinmiyorsun? Biraz karşındakilerin yerine koy kendini bakalım?
Senin ordan böyle mi görünüyor site ortamı?

Bu yazın gerçekten kınanacak bir yazı. Alay içeren, aklınca dalga geçmeye çalışan bir üslup.
Son cümlenle de bağdaşacak hiç kimse yok burada ve yazdığının tersi bir durum var ortada.
Sen ise buna rağmen bu tür bir yazı ile tahrik amaçlıyorsun. Aynı Sodomo'ya her yazısına cevap yetiştirerek tahrik etmen gibi.
Seni daha olgun, daha aklıselim, daha tutarlı yazmaya davet ediyorum. Tahrikten vazgeç..

17-12-2006, 22:22
Sevgili Pante,

Yukarıdaki yazının altına imzamı atıyor, Soro seni de yazından ötürü kınıyorum.

dersimmm
17-12-2006, 22:45
adaletli ol pante
kimseyi kemalizmi eleştirdiği için platformdan atma,
kimseyi pornocuları eleştirdiği için platformdan atma,

bunları senden bekliyoruz, umarım yaparsın.

umarım :roll: *:roll:

yaparsı yaaa *:roll: *:roll:

yok yok kesin yaparsın sen, iyi adamsın

Cemal
17-12-2006, 22:55
Kolay gelsin Pante abim.o kadar zor bi iştesinki..Hiçkimse memnun kalmayacak
.Ama yılma.Bilirsin *kimse yourdum eşki *demez.
Sen lafa bakma abim-yourdu eşki olana..
*Bu dukkana *
odunun eğriside
Yourdun ekşisi de
Girmez de.
O istedi kadan *tıpkıma tevelerde gördümüs gimi
.”SEn benim kim olduumu biliyomusun lann*?”deyi şarlasada *ipleme.

Terbiye ve adalet birgün*kendini güçlü sannedenlerede lazım olur.
Sanada lazım olduunda*
*Ben görevimi adalet üstüne yaptım*kimseye kayırmadım”
deyebilcek gönül raatlıında ol.Gerisi önemli deil.
Sen bırakıp gittiindede bilki “ohh gitti be...”dicek bissürü issancık olacaktır.

Zor işler sana kolay gelsin,
Allahyar ve yardımçın olsun abim.

Sıkıldın zaman ben hep yanındayım abim.. *8O *

(:oops: * ... *:cry: *..benim sonlafımdan sona Pante abimin yüzünün vaziyetleri..:lol: *..)

soro
17-12-2006, 23:00
sayin dk baskani pante,
ve sayin imza atici merwe hanimlar,

dediginiz gibi tek tip uye yaratma projenize atilamayacagim.kinanacak yerleri kafaniza gore yazmissiniz.cevabimi daha sonra gerek gorursem yazarim.benim yazim yukarda.
daha baska yorumlar gelirse hepsine birden bakacam.

ama hataniz yine ayni,
yazili olmayan kurallarla,tamamen kendi insiyatifinizle anlik,spontone kurallar vaz'ediyorsunuz.
padisahlik ozentisi bir durum bu.
kural yazili olur.ben de neye gore kinandigimi bilirim.
simdilik yorumu okuyucuya birakiyorum.
amma pante ,
sadece dk baskanisin.ve atanarak geldin.
olmadigin sifati veya elinde olmayan yetkileri kendinde vehmederek bana akil hocaligi yapmamani tercih ederim.sen sitenin yetkili temsile haiz bir elemani degilsin.
dk demek sitenin temsilcisi demek degildir.siteyi yk temsil eder.dediklerin siteyi baglamaz.dolayisiyla ben de yetkisiz birinin bana boyle akilveriri tarzini gerektigi zaman rahatca cevaplarim.
sadece uygularsin.kural vaz'edemezsin.

merwe *hanim sizin imza atmanizi ise,hos karsiliyorum.nazik bir bayanin azlaca zahmete girmeden hazir bir yaziyi imzalamasi tabi cok daha pratik olurdu.

pante
17-12-2006, 23:38
"adaletli ol pante
kimseyi kemalizmi eleştirdiği için platformdan atma,
kimseyi pornocuları eleştirdiği için platformdan atma,

bunları senden bekliyoruz, umarım yaparsın.

umarım * *

yaparsı yaaa * *

yok yok kesin yaparsın sen, iyi adamsın"

Dersim kardeş;
Kemalizmi de eleştirebilirsin,başka izm'leri de. Eleştirilerinin haklı gerekçelere dayanması, iddialarının belgeli, ispatlı olması senin yararına, inandırıcı olursun, güven verirsin. "Çamur at izi kalsın" tarzı yaparsan atılmazsın gerçi ama itibarın kalmaz, fikirlerinin değeri olmaz.
Tutarlı Kemalizm eleştirilerinde benden de destek bulabilirsin, yeter ki Kemalizmi eleştirirken şovenizme saplanmayalım. :)

17-12-2006, 23:39
bence site taraflı olmalıdır, bir ateist ile bir müslüman bir tutulmamalıdır
bu sitenin amacı dinleri sorgulamak, adalalet dağıtmak değil,mahkeme salonu değil burası, yönetim sırf ne kadar adaletli olduklarını göstermek için iki kedi için bir aslan kurban etti, sodomo nun katkısı çok büyüktü, adamların amacı
bu kadar katkısı olan birini siteden uzaklaştırmaktı, ayak oyunlarıyla bunu başardılar, şimdi yeni kelle peşindeler, bu gidişle sadece ikisi kalcak sitede.

istavrit
17-12-2006, 23:46
arastirmaci ve karistirmaci kisiligi ile soro'yu izlemeye devam ediyoruz..

yaz arkadasim..takiyeye gibi ilkesizlikleri ilke edinmis dinin askina yaz...

demokrasiyi amac *degil arac edininlerin kilavuzu olarak yaz...

teblig asamasindan provakatif asamaya geldiginizi sark demokrasileri genel baskanlari gormedigi icin yazin...

haksizda degilsin hani..beyaz peynir kivaminda bir yonetim, zemin tam size gore..

kaleyi icten fethettiniz..bravo

pante
17-12-2006, 23:49
Soro kardeşim;
Yazdığım yazıları Pante olarak yazıyorum. DK başkanı olarak değil. Yazılarımda sana kural da koymadım. Uyarı da vermedim. Henüz göreve başlamış sayılmam.
Yazılarının abartılı, haksız, insafsız olduğunu belirttim. Seni daha olgun, daha tutarlı, daha aklıselim yazmaya davet ettim. Tahrikten uzak durmanı istedim.
Bu her zaman ki tavrım. Sodomo'nun her yazısına cevap yetiştirdiğinde de sana "Yeter, sus" demiştim. DK ortada yoktu o zaman. Demek ki şimdi benzer birşey söylesem "DK başkanı bana kafayı taktı, beni atmak istiyor" diyeceksin.
Ama bu kafayla devam edersen ilerde cezayı yersin. Mesela seni " İslam Bilimle niye çelişsin ki" başlığına hapsederim. Orada Liop hakkından gelir senin. :) *:wink:

Cemal
17-12-2006, 23:52
gandaf abim..yaw yazdıına accık dıkkat et abim..bak yazmışın:

"bu kadar katkısı olan birini siteden uzaklaştırmaktı, ayak oyunlarıyla bunu başardılar, şimdi yeni kelle peşindeler, bu gidişle sadece ikisi kalcak sitede."

yanı bizim yöneticilerimis kaz kafalımı*?
ayak oyununa annamıcak kadan boş kafalımı?
Yeni yeni kelle talebine karşı komayıp-siteyi2 kişiye bırakcek kadan sa-lakmı?

Pante abim*sen sakin düşün*Cem abim sende sakin düşün.
Abim kılavuzunuz aklınız olsun.Gaza gelmeyin*Sate gelmessinizde..
Töbe töbe ..verilen akla bak..hizaya gel...8 deil ..88 çıkar walla..

cml...ne dese boşş..

mhmd
18-12-2006, 00:05
Sn. Pante,

"-Adalet güzeldir fakat liderlerde olursa daha da güzel olur."
Hz.MUHAMMED

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

18-12-2006, 00:08
Soro,

Benim pratik olsun diye hazıra konmadığımı bilirsin.
Yazılarımın coğunda da kendi fikrimi ortaya koydugumu, ne slogancılık, yaptığımı, ne de başka bir şeyi.

Bayanlığımı öne çıkarmanı da yakışıksız buldum. Zarif, nazik, bir bayan bunları yazamaz anlamına getirdiniz sanırım. Yazamyacağım bir seyin altına imza atmam.

Hareketleriniz konuları hep kişisel polemiğe çevirmeye yönelik...

Sizinle polemiğe girme arzusunda değilim.
Sadece hareketlerinize dikkat etmenizi öneriyorum. Size yazdığım yazılar şu ana kadar hep üye kimliğim ile idi. Kendinizi tehdit altında hissetmeyin.

Ancak bir üye olarak görüşüm, bu tarz yazılar ile devam ederseniz, disiplin kurulu ile çok yüzyüze geleceğinizdir.

Neyse, umarım bu başlık kişisel polemiklerle boğulmaz.

soro
18-12-2006, 00:10
istavrit ve de pante,

ben bu konuda araniza girmek istemiyorum.dinsiz dinsiz naparsaniz yapin.

su anda da sustum.bir daha adim gectiginde konusurum gerekirse.

ben adalet istemedim kimseden.adaletsizlik isteyen sizlersiniz vede buna hakkiniz var dedim hep.
ama benim bu dedigimi hic duymamis gibisiniz.
yine de susuyorum,su anda.tahrik edilmis olmama ragmen,son bir kac mesajda....

yahu birakin su konuyu da,isimize bakalim.

ezkamo buralarda ,sodomo daha evvel de 2 kez gittiydi geldi.simdi de gelir.onu kovan olmadi.birsey diyen olmadi.

e kimsenin de problemi yok su anda,daha ne kurcaliyorsunuz.

yani adalet olursa dindarlarla basa cikamaz misiniz?
yazilari sizi alt mi eder ki,gerektiginde susturulabilsinler?
zaten sinkaflilar hemen atilmiyor mu,yazilari silin miyor mu?
niye korkuyorsunuz adaletten?
bu kadar mi kendinize guveniniz yok?ki torpil pesindesiniz.


ben hicbirinden korkmadigim icin de adalet istemiyom,varsin adaletsiz olsun.


pante bana cevaben yazdigin ilk ve ikinci yazin su an beklemede.

vartor
18-12-2006, 00:16
Gelin dokun arkadaslar icinizi, dokun ama birlikten de uzaklastimayin birbirimizi.
* *Hepimizin amaci ayni, gorus acilarimiz farkli olabilir, bu da sitemize ancak renk katar kadar olmali, daha fazlasi degil.
Sodomo degerli bir uyemiz, hepimizi de uzer onu kusturmek.
Aslinda hepimizi de bir ailenin fertleri gibi guruyorum ben. Insan en cok sevdigine yakinina uzulur, darilir. Bu tur hislerin ortaya dokulmesinin *de yikici degil, yapici olduguna inaniyor, butun uyelerimizi aileye donmeye cagiriyor, kollarimi aciyorum....

soro
18-12-2006, 00:23
merwehanim *yazinizi henuz gordum.


soyle diyelim,
..........
..........
.........


yk ve siz uyelerine dolayisiyle tabi, kafa tutulan bir ortamda ben de olaya karismak istemem.
ben burdayim *murur-u zaman da yok nasilsa,her zaman beni bulabilirsiniz.ben karismiyorum su anda.
dolayisiyla musaade ederseniz,simdilik cevap vermemis olayim size.
ayrica ben hatasizlik atfetmem kendime,hata yaptigimi anlamam vakit alabilir bazen.oyle birsey olursa da bunu paylasirim sizlerle.

istavrit
18-12-2006, 00:25
sevgili gandalf,

tespitleriniz bana gore %100 dogrudur..

yazinizin altina imzami atabilirmiydim musadenizle?

istavrit
18-12-2006, 01:40
bay soro,

maskeli balo bitti, cikarin maskenizi...

birakin demokrasi, insan haklari, baris dostluk soylemlerinizi...

herkes gidebilir bu siteden...ben buradayim ve sizinle ve site yonetiminle mucadeleye devam edecegim..

burasi senin gibi 3.5 kurnaza birakilmayacak kadar onemli..

kimsiniz, kimin adamisiniz, kime hizmet ediyorsunuz sorularini sormak yersiz...

ama bilinen bir sey varki sizin bir mikser oldugunuz..

cevap veremediginiz onlarca baslik var...hatta takiyye ve zorlamalarinizin bile yetmedigi...
sessiz kalmayi tercih ediyorsunuz..poker deyimi ile bob tutuyorsunuz..

ama bildiginiz, hatta cok iyi bildiginiz sey insanlarin demokrasi anlayisini somurmek..

sodomonun aylar once veda basligini neden guncellestirdiginiz bunun en iyi kaniti...

onur ve gurur abidesi sodomonun basligini guncelleyerek sen daha oncede gitmistin..esssek degilsin yaaa,, donmezsin artik mesajini vermekti....basardin bay mikser

uzelerek soyluyorumki sodomoda senin bu ayak oyunlarina geldi ve siteyi terketti..

turan dursun'un mirascisi cem denen zati muhteremde sen ve senin giblerin demokrasi saltosunda kundeye geldiler...

soro biraz daha bastirirsan site yonetim kurulundada yerini alacaksin...

teblig gorevinde basarilar..

dilaver
18-12-2006, 02:59
Pante'nin, bundan sonra Bu anlayışın doğru tespiti ve her inançtan üyenin bu anlayışın bilincinde hareket etmesi için konuyu tartışmaya açıyorum. * *diyerek son derece yapıcı tavırla bir politika oluşturmak için iyi niyetle açtıgı başlık gene kayıkçı kavgasına dönmek üzere.

* * *Birici mesele sitenin adalet anlayışın oldugu ve bu anlayışın tartışmaya açılması. Sitenin adalet anlayışını eleştiren her üye forum kuralları 4 ve 5 te hüküm bulunan söylemi yeniden yapılandırmak zorundadır. Yapılandırıp bir metin haline getirmelidir. Mesela bu forumlarda 'inanalara hakaret edilebilir' diye bir başlık atılabilir. Bu yanlıştır ama gene de fikirdir. Ama hiç böyle bir formulasyon yapmadan soyut üzerinde ahkam kesmenin yıpranmaktan başka bir işe yaramayacagını düşünüyorum.

* * * Somut bir iddia var turan dursun'un mirascisi cem denen zati muhteremde sen ve senin giblerin demokrasi saltosunda kundeye geldiler... istavrit tarafından. O halde bu iddiaya dayanak ve sonuç olan yeni formulasyonu yazması gerekir. Onun haricindeki söylemler mesnetsiz kalır ve havanda su dövülür. Ne tarzda bir kurallar bütünü olmalıdır buna net cevap verilmelidir.

* * * Demokrasi saltosunda kündeye geliniyorsa demokrasi kavranmamış demektir. O halde ne yapalım diktatörlük mü uygulayalım. O zaman kuralları degiştireceksiniz. Diyeceksiniz ki bu forumda yalnız din karşıtı yazılara izin vardır. Mesele de toptan hallolur böylece.

* * * Peki bu çözüm müdür, bana göre asla *degildir. Biraz fikir jimnastigi yapıyorum ve inananların niye forumda olduklarını irdeliyorum.

* * * *1- Kuşkularını sorgulamak için, inançlarında çelişki sezdikleri için

* * * *2- Provakasyon için

* * * *3- Misyonerlik hizmeti verdikleri için

* * * *4-İnançlarını test etmek için, saglamlıgını ölçmek için

* * * *5- Karşıt görüşleri ögrenebilmek için

* * * *6-Faydalandıklarına inandıkları için

* * * *7-Hiç bir yerde barınamadıkları için

* * * *8-Başka yapacak iş bulamadıkları için

* * * *9- İstihbarat için


* * * * Bunlar ilk agızda akla gelenler. Forum tarihi incelenirse tüm yukarıdaki maddelere uyan profiller bulabilmek mümkün. Bunların ikinci maddede geçenler haricindeki katılımcılara bu forum kuralları ile herhangi bir yaptırım uygulama olanagımız yok. Bizzat Turan Dursun 'un geçmişi incelendiginde ise böyle bir şeye gerek de yok. Herhalde bu forumda yer alan hiç bir inanan katılımcı Turan Dursun'un gençligindekinden daha fazla inançlı degillerdir. Ama dindeki ve uygulayımdaki bu çelişkiler onu bile reddiyeye götürdüyse tüm inananlara bu şansı tanımak lazım diye düşünüyorum.

* * * * *Şayet rehberimizin bilim oldugunu düşünüyorsak onun gücünü de biliyor olmamız gerekir. Biliyorsak sonuçtan korkmamamız gerekir. Önümüz açık ve emindir. Bir tarafta binlerce yıllık hurafe yıgınlarından oluşan dogmalar, diger taraftan her geçen gün degerini ve kalıcılıgını binlerce kez ispatlayan bilimsel düşünce. Dinsel inanışların cehaletten kaynaklandıgını ve cehaletle beslendigini biliyoruz, amacımız bu karanlıga bir mum tutabilmek. Bu amaç üzerine çok fazla kendimizi yogunlaştırdıgımızda bunun bedelleri oldugunun da farkındayız. Kendi kabugumuzda rahatça düzenin bize sundugu imkanlarla avunacagımıza zor bir işe girişmişiz. Aydın olabilmeye çalışıyoruz. Aydın olabilmenin sorumlulugunu paylaşmaya ve yükümlülügünü yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kadar agır bir yükle dikkat edermisini neyi tartışıyoruz. Muhammede cinsi sapık diyelim mi demeyelim mi.

* * * * *Meselenin özü budur arkadaşlar; tüm kavga da bundan kopmuştur. Katil densin mi denmesin mi. Tüm tartışmaları bu iki başlıkta toparlayabiliriz. Evet katile katil demenin bir mahzuru yoktur. Ancak bu lafzı *söylemesek ne olur. Ne kaybederiz. Bilimselligimizden mi kaybederiz, onurumuzu mu kaybederiz, fikirlerimiz saygınlıgını mı kaybeder. Biz ateistler bu düşüncelerimizi kimseyi rencide etmeyecek şekilde formüle edebilsek ne eksigimiz kalır.

* * * * Aman müslümanlar gitmesin diye bir düşüncem yok. Ama onları eninde sonunda ikna edecegimiz bir platformda kemikleştirmenin de alemi yok.

* * * * Herhalde çogumuz dinin bir sömürü aracı oldugu tespitinde birleşiyoruz. Dogrudan sömürücü olmayan hiç bir birey sınıf mücadelesinin yükseldigi ortamlarda sorgulamaktan kaçınamaz. İslamiyetin ve islami uygulamaların kirli yüzü her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Müslümanlar bunu gözardı edebilmek için hep kişileri red, ve bizi baglamaz noktasına geliyorlar. Son vardıkları nokta hadisin baglamadıgı; bir süre sonra Kur'anın baglamadıgı noktasına gelecekler. Geldiler de reform istiyorlar. 1400 sene evvelki şartlar diyorlar.

* * * *Fikri olarak degil ama kişi olarak karşımızdakine saygın davranmakta ne kaybederiz onu anlamakta zorluk çekiyorum. Onların kutsallarına biraz daha usturuplu kelimelerle yaklaşsak ne kaybederiz onu da anlamıyorum. Elbette Muhammede Hazreti demeyecegiz, bizim lugatımızda öyle bir kelime yok. Katil demek de zorunda degiliz.

* * * *Dinliye dinsize ayrı adalet diye bir şeyi kavramakta zorlanıyorum. Adaletin tek bir tanımı olur. Ama kast sistemi getiriyorsanız ayrı. Getirmeyip eşit üyelik tanıyıp, kıdemli üyelik gibi bir paye verebiliyorsanız adalette de şaşamazsınız.

* * * *Sodomo ile hiram arasındaki tartışmalara müdahale edilmeseydi ya da sadece ikaz edilip geçilseydi olay bu kadar büyümezdi belki de. Benzer tartışmaları liop ile soro arasında da büyük bir keyifle izliyoruz. Taraflar bundan muzdarip olmadıgı gibi gayet ince esprilerle de geçip gidiyor. Bazı şeyleri çok fazla büyütüp işin içinden çıkılmaz hale getirdigimizi düşünüyorum.

* * * *Temel düsturumuz kitle önünde ve insanların yüzüne karşı gerçek hayatta söyleyemeyecegimiz hiç bir şeyi burada da söylemememiz olmalıdır. Mahkeme karşısında savunamayacagımız hiç bir şeyi söylem konusu yapmamamız olmalıdır. Şayet demokrasi ise azınlık haklarını korumak düstur olmalıdır. Ya da yalnız ateistler için demokrasi diye tüzük degişmelidir.

* * * *Bu forum ilmi olarak kanıtlarla fikrini destekleyebilecek her bireye özgür olmalıdır. Ancak sizin için dua ediyorum ya da ben biliyorum, mürşidim bilir diyen her sazan da ilk ikazdan sonra kapının dışına bırakılmalı ve banlanmalıdır.

* * * *Tartışmak, ögrenmek, ögretmek, sormak isteyen her insan saygın bir üslup içinde oldugu müddetçe fikri ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun saygıyı haketmeli ve herkese eşit mesafede olmalıdır. Dinlere özgür bir forumda olmak onun için zaten yeteri kadar sorgulayıcıdır. Kaldı ki yönetim kademelerinde yer alamaması da yeterlidir.

* * * Bolşevik devrimi sırasında MK üyesi Malinovski nin ajan oldugu ortaya çıkar. Lenin Şubat devrimine kadar hiç bir şey yapmaz. Onun ufak tefek şeylerine göz yumar, bilerek bilgi verir. Fakat yasadışı yayınların ülke içine sokulması sorumlulugunu ona verir. İşler de son derece tıkırında gider. *Mücadelede adım atmak için dogru stratejiye uygun taktikler bütünü eklemek gerekir. *

* * * Son olarak sitenin teknik problemlerinin çözümünde soro'nun kuvvetli nefesinin etkisini unutmamak gerekir *:D


* * * *saygılarımla

vartor
18-12-2006, 06:17
Biktim artik Dilavere katiliyorum demekten, Surtusmeyi, durtusmeyi birakip isimize bakmamizin zamani coktan geldi. Hep beraber sesimizi duyurmanin yontemlerini arastirmaliyiz artik. Tekrar kardesce insanca birbirimize destek olup, dogruyu egriyi tartismaya devam etmeliyiz. Biz akilliyiz diyorsak aklimizi kullanabildigimizi ispat edebilmeliyiz.

18-12-2006, 09:04
Sevgili soro;
Sevgili Sodomo-Ezkamo olayları ilk olduğunda yazdığın bazı yazılar nedeni ile sana odada bir şey söylemiştim eğer hatırlarsan :(

Bak üstteki yazımda sayın yöneticilerimizin anlayacağı "Ancak buraya gelip hiç bir vechile hakaret,aşağılama ve küfür etmeyen arkadaşlarımıza "Oğlum" diye hitap edenlerin bizden denilerek kendisine "Oğlum" diye hitap edildiğinde banlanması,arkadaşlarımızdan birinin;bilinen küfürlü yazıları silinip delil yok denilmesi ise adaleti karartıyor görüntüsü veriyor. " bu yazıda bir örnek verdim.Neden bildiğin,birebir yaşanmış bir örneği vermiyorsun genel konuşuyorsun ?

Tek kelime ile senin üzüm yemek gibi bir isteğin var mı ?

soro
18-12-2006, 10:08
istavrit,

bakın size karışmadım ve yazılarınıza cevaplar yazmadım ama son iftiranız çok ucuz geldi bana.


yani bu kadar olur.

demişsin ki,
"ama bildiginiz, hatta cok iyi bildiginiz sey insanlarin demokrasi anlayisini somurmek..

sodomonun aylar once veda basligini neden guncellestirdiginiz bunun en iyi kaniti...

onur ve gurur abidesi sodomonun basligini guncelleyerek sen daha oncede gitmistin..esssek degilsin yaaa,, donmezsin artik mesajini vermekti....basardin bay mikser

uzelerek soyluyorumki sodomoda senin bu ayak oyunlarina geldi ve siteyi terketti.. "



kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.


kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.

kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.

kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.

kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.


o başlığı senin tavsiye ve dileğin ile dk başkanı sayın pante bey güncelledi.

o başlığı senin tavsiye ve dileğin ile dk başkanı sayın pante bey güncelledi.

şimdi ne demem lazım bilmiyom.en iyisi ben susuyum da siz ne diyeceksin,onu bir görelim.bence birilerinin birşeyler demesi gerekecek ama du bakali nolcak.

diğer konular beni aştığı için girmiyorum.
ama iftira *kötüdür,kötü söz de döner dolaşır sahibini yer.

spartacus
18-12-2006, 11:02
Merhaba

Sevgili Pante ço güzel ifade etmiş.

Adalet kavramı üzerine fikrimi söylemek istiyorum.

Nerede insanlar adalete ihtiyaç duyarlar, orada adalet arzu edilen bir şey yada aksi egemen demektir. Adaleti istemek zorunda kalmayacağımız bir paylaşım alanı oluşturmak için fikiralışverişlerinde bulunacaksak ki ben böyle anlarım, o halde değil birinin yada ötekinin, herkesin, ortak paylaşım alanında uyması gereken kurallar olmak zorundadır.

Kural denince hemen akla maddeler geliyor, oysa, her kamuya açık ve toplumsal iletişim alanlarında ilk elden hepimizin ulaşması gerektiği bir bütünsel davranış etiği olmak zorundadır. Tartışmanın dahi bir etiği olacak ise, bu konulara göre derece olarak dahi değişse, etik kurallar etik kurallardır ve bu sadece ahlak anlamına gelmez.

Kullandığımız araçlarda, iletişim ortamları olsun, inceleme ve fikir paylaşımı yada tartışma anları olsun, bunların bir etiği var ise, ayrıca araçların teknik kurallarıda olmak zorundadır.
Aracınızın kontağını çevirdiğinizde çalıştırmanız, ileri giderken geri vitese takmamanız gereği nedir? Bir kuraldır, illa madde olarak yazmaz ama teknik bir kuraldır, toplumsal kullanıma açık araçlarda ayrıcalık yada ayrımcılık olamaz. İşte basit bir gerivitese takma örneği, bunda ayrıcalık olabilir mi?

Ancak adalet ve demokrasi kavramlarının boşluğundan da faydalanmamak gerekir. Fikir paylaşımı ile kural ihlalini birbirine boca etmemek gerekir. Mesala çokca gördüğümüz, adalet ve demokrasi kavramının fikirleri ifade ettirmeme namına, kişisel inançları koruma adına alet edilmeleridir. Buda doğru bir yaklaşım değildir, etikde değildir. İnsanlar fikirlerini özgürce ifade edebilecek, edecek ki, yerine göre hem eleştirebilelim, hem katıldığımızı belirtebilelim hemde bilgi edinebilelim. Örnek, ben hiç bir ilaha inanmıyorsam, inanmadığım gibi, bu tür inançların egemenlik ve maddi-menfi kullanımı vardır diyorsam, böyle düşünüyorsam bu düşünceme yada benim böyle düşünmeme kim engel olabilir ki? Tek bir şey engel olabilir, oda fikri temelde bana benim ifade ettiklerimi benimle birlikte, beni dışlamadan çürütmek. Aksi, böylesi araçlarda insanların düşünmelerine engel olma çabası(bilhassa tebliğ ve tehditlerle) nafile bir uğraştır.

Öncelikle anlamamız gereken, hiç kimse hiç bir başka kimsenin inancının amentüsünü okumak zorunda değildir. İşte asıl başlangıç burasıdır. Kimse kimseden kendi amentüsünü ne beklemeli nede bir çok şeyin arkasına sığınarak dayatmalıdır. Dini felsefe ise tam tersidir, önce benim amentümü oku, kabul et der, sözü edilmiş, dini sitelerde özgürce fikir alışverişi yoktur deniyor, olamaz, çünkü amentü bekleniyorsa, siz fikrinizi söyleyemezsiniz, bunun böyle olması bizi etkilemedi, etkilemezde, tam tersine burası kimseden kendi amentüsünü okumasını ne istedi nede dayattı, kendi yapısınada, özgür düşüncesinede temelden terstir.

Çıkan bütün sorunlar çok basit şeylerden çıkıyor, kişiye göre belirlenmiş kişisel hakaretten. Gönül isterdi ki, fikirlerini ifade edenler bir gün olsun da, ben fikirlerimi, düşüncemi ifade edemiyorum diye yakınsın, ama nerede ? O bana civciv dedi, bu bana şunu dedi, o bana öyle dedi, böyle dedi, vıdı vıdı yaptı vs... Buradan çıkan sonuç, hepimizin şu iletişim ve paylaşım aracından faydalanabilmemiz için, hem teknik hemde etik düzeyi hep birlikte, ayrımsız yakalamamızdır. Aksi bir kez olsun şikayet etmediğimiz, fikirlerimizi paylaşamamaktan yakınmak zorunda kalmadığımız ortamda, kendi kendimize fikirlerimizi paylaşmamızın önüne geçmiş olacağız, ne adına basit bir kaç, hem insani hemde teknik kural adına. Kısaca aracı geri vitese takmayalım, ısrarda etmeyelim.

Sevgili Soro, sevgili İstavrit ?

soro
18-12-2006, 11:05
anlamadım?

dersimmm
18-12-2006, 13:09
"-Adalet güzeldir fakat liderlerde olursa daha da güzel olur."
Hz.MUHAMMED

8O *8O *8O *8O
muhammed'den böyle güzel söz çıksın

maddeoz
18-12-2006, 13:29
Soru demokratik bir sistem kendi kendinin yıkılmasına izin verecek kadar demokratik olmalı mıdır sorusu?
Sistemin tabiatına aykırıdır. Cevap tabi ki hayırdır.
Çünkü her sistemde ilk kural, öncelikle kendi bütünliğü, varlığının devamıyla ilgilidir (bakınız anayasa).
Dolayısıyla Turan Dursun Sitesi de, kendi görüş açısıyla çakışacak çizgide kararlar vermek durumunda değildir.
Burası bir dinsizleri sitesidir, öyle içeri giren herkesin kucaklandığı (forumtr gibi) bir paylaşım platformu değil. Dinsiz sitesinde islam kuralları geçemez.
Ereğimiz dinsizlik adına birşeyler başabilmek, topluma bu konuda katkıda bulunabilmektir, kimseyi küstürmemek gibi idealist bir ereğimiz olamaz.
Dolayısıyla, siteye katılan herkes kuralları baştan kabul etmiştir.
Kuralla kabul etmeyenlere, Said-i Nursi, Harun Yayha zırvaları önerilir.

mhmd
18-12-2006, 13:40
Sn. dersimmm,

Dersimciğim; bilmediklerimizden değil, bilmediklerimizi öğrenemediğimizden hayıflanalım.
Birincisinde olmayan irade ikincisinde vardır.

"-Allah naziktir ve nezaketi sever. Sana yanlışlık yapanı affet, seni ayırana katıl; sana kötülük yapana iyilik yap ve kendine karşı bile olsa, hakikâti söyle. (Hz. Muhammed)"

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

burcu_islam
18-12-2006, 14:02
ben sizi anlamıs degilim.bir adaletten soz edıyorsunuz sonrada adalet anlayısına dıyorsunuz ki.biri laf ebeligi digeri calısıyor dıyorsunuz.ıyı de bu yalnızca sızın gorusunuz.nerden biliyorsunuz bir adamın calısmadıgını.buna kim karar verıyor.sizler mi karar verıyorsunuz? neye gore.bu sitede peygambere kufretmem ben.eger sizler kufrederseniz.ben sizi ancak Allaha havale ederim.baska yapacagım bir sey olmaz.kalkıpta sanal bir ortamda size kufretmem.herkesin goruslerı farklıdır.öldükten sonra herkes hakkında hukum verilecek hic merak etmeyin.(bu benim dusuncem.sizinkisi neyse saygı duyarım.)

frodo
18-12-2006, 14:09
Sitemiz bir taraf mıdır ?
Evet taraftır .Dinsel tüm dogmalar karşısında aklın,bilimin aydınlığına inanan bir taraftır.
Bu sitede dinsel “kutsallıkların” tamamı mercek altındadır ,araştırılacak ,eleştirilecek
didik didik edilecektir .Forumlar bu çabanın yürütüldüğü “şimdilik “ tek araçtır. Forumlarda
bilgi üretmenin ,araştırmanın,emek vermenin yöntemi ;tartışmaktır..
Kiminle tartışılacaktır ?
Karşısında olduğumuz *dinsel düşünüşün savunucuları ile...
Sizin fikirlerinize karşı çıkan kimse olmadığı zaman kendinizi geliştirebilir misiniz ?
Herkesin aynı, veya benzer düşüncelerde olduğu ortamlar *düşünsel üretimin azaldığı
giderek yok olduğu ortamlar değil midir ?

“Yüz çiçek açsın,bin fikir yarışsın” Ama bu yarış nasıl olmalı ?
Bir dönem forum yöneticiliği yaptım. En büyük sorunum fikirlerin bittiği yerde kişisel
sataşmaları , giderek küfürleşmeleri önleme çabası oldu.

Sohbet odasında ilk banladığım kişi bir ateistti. Kimseye şirin görünmek gibi bir derdim
yok ama aklın ve bilimin aydınlığına inanan bir insan olma derdim var. O arkadaş sohbet
ortamında hiç bir düşünsel faaliyeti olmadan ,hiç bir fikir ileri sürmeden ,slogan ve küfürlerle
kendini ifade ediyordu...

Eğer istediğimiz “teorik” yetkinlikle donatılmış ,karşı olduğu düşünceleri en az savunucuları
kadar bilen bir STK olmak ise forumlarda “belli” bir “edep” çizgisini oturmak zorundasınız.

Aksi durumda forumlar bilgi paylaşımının, yeni şeyler öğrenebilmenin bir aracı olmaktan
çıkıp kim daha iyi küfür ediyor platformuna dönüşür. Bazen başka forumları dolaşıyorum.
İlginç olan islami forumlarda bile mezhep veya düşünsel farklar nedeniyle *küfürlerin
havada uçuyor olması. Bu site giderek diğerlerinden farklılaşıyor..Akla kara aynı ortamda
bulunup (ki bu sanal olmanın avantajıdır) küfür etmeden bilgi paylaşımını, tartışmayı
başarabilecek gibi görünüyor.

Türkçe oldukça zengin bir dil..

Ayçiçeğine kimi yörelerde günebakan, kimi yörelerde gündöndü diyorlar..

Kelimeleri seçerken biraz özen göstermenin yazının gücünü, vurgusunu değiştirmeden
aynı etkiyi yaratabileceğini düşünüyorum.

Sadece özen göstermek yeterli...

burcu_islam
18-12-2006, 14:28
Evet taraftır .Dinsel tüm dogmalar karşısında aklın,bilimin aydınlığına inanan bir taraftır


emin ol bilimin kuramcısı Allahtır.yeryuzunde tesadufen bir sy olusmadıgı gibi.bilimde tesadufen olusmamıstır.


Sizin fikirlerinize karşı çıkan kimse olmadığı zaman kendinizi geliştirebilir misiniz ?


bu cumlenın altına ımzamı atarım.cok dogru.sizin dusuncelerinize cevap
www.islamisigi.com

adresinde var.


eee sizde de tam tersi var iste.bunda bilimsellik felan yok.sadece gorustur bu.herkes bilim adamı oldugunu zannetmesin.eınsteın ın kemiklerini sızlatmayalım. :D

yani tabiki kufursuz bir ortamı bizde kendi sitemizde istiyoruz.ozgurce konusulan.ozgurce fıkır beyan eden toplulukların gozunu yıyeyım ben.ben herkesi cok seviyorum.ben kımseye dusman olmam.ama gorus farklılıkları tabıkı mutlaka olacaktır.bu dogaldır da zaten.ancak gorusunuzden dolayı bana hic bir zaman laf ebelıgı yapıyorsun demeye de kımsenın hakkı yok.

bu sitede cok var.demın kı yazıları okursan.biri calısıyor biri calısmıyor.biri laf ebelıgı yaparak birini zıvanadan cıkarıyor.bu ne demek oluyor peki?

kardesım goruslere saygı duymuyorsan burda ne isin var.burası ateıst bir site olsada ozgur bir platform degıl mı gelen ıstedıgını konusamaz mı..sız kufredersınız peygambere ben ıse kufretmem...herkesın goruslerı farklıdır.bunda gorus var sadece kalkıpta kımse ben dahi bilimsel konusuyorum dıyemez.sadece gorus paylasıyoruz...sizin dusuncelerınız bana yanlıs benımkıler sıze yanlıs....saygı duymaktan baska hic kimse bir sey yapamaz.

ben bunu anlatmaya calısıyorum?

18-12-2006, 15:29
asıl tartışılması gerken bu sitenin amacı nedir, neye hizmet eder, tartışılması gereken budur.

şimdi şöyle birşey düşünelim, kafası karşık bir vatandaş, dini ile ilgili çelişkileri var, kafasında sorular var ve cevap arıyor, en kolay bilgiye nerden ulaşacak tabiki internetten, harun yahya nın sitelerine girdi, başka dini sitelere girdi ama tatmin olmadı, *onun aradığı cevaplar bunlar değil
googl a ateizm kelimesini yazdı,ne görsün,,, aaa bu adam turan dursun dinciler bunu öldürmemişmiydi, dur şunun sitesine bir gireyim dedi, önce forum sayfalarına baktı, aaa ne görsün forum sayfalarında çarşaf çarşaf nur kulliyatı, heemde bunu foruma taşıyan arkadaş ballandıra *ballandıra kendince yorumlamış, şimdi bu vatandaş ne düşünecek

a- nurcular aynı zamanda ateist
b-ateistler evrim geçirip nurcu olmuş
c-vatandaş turan dursun'un biyografisini okuyacak acaba nurcu muydu
d-cami ye tekrar geri *dönecek
e- hepsi

doğru cevap * -e - hepsi

oysaki o vatandaş başka şeyler görmek, okumak istemişti, kendi dini ile ilgili zaten sayısız site ye girmişti, çelişkileri vardı cevap arıyordu, dinini başka bir pencereden görmek istemişti, peygamberini başka bir dilden tanımak istemişti, ama son umudu da suya düştü, cami ye dönmekten başka caresi kalmadı, ve döndü, hepinize geçmiş olsun

18-12-2006, 15:43
Değerli burcu_islam;
Ne zamandır sitedesiniz ?Bu başlığın açılma nedeni ne ?Hangi gereksinim için açıldı bu başlık ?

Siteye üye olmuş olmanız var olan başlıklara kendi anlayışınızı ifede etmek üzere gerekli bilgi ve belgelerle hareket etmek üzerine olmalı değil midir ?Eğer kendilerimizi ifade edersek 7 milyar fikir çıkacağına şüphe yoktur.

Başlık sitede yaşanmış bazı olaylar neticesinde tüm siteyi kucaklayan bir yapılanma gerekliliğinden doğmuş ve bu gerekliliği karşılayacak olan disiplin kuruluna başkan seçilen arkadaşımız tüm sitede bunu yaşayan arkadaşlarımızdan görüş istemiştir.Bu harika bir gelişmedir demokratlıktır,paylaşımdır,adaletin istenilen değil yaşanılan,sitenin kültürü olması yolunda mükemmel bir adımdır.

Adalet kavramına veya başka kavramlara ilişkin mutlaka ki hepimizin bir bakışı vardır ve olmalıdır ve kimsenin kısıtlaması olmadan özgürce.kimseye hakaret etmeden,aşağılamadan,sövmeden dile getirilmelidir.

Ancak "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu ?" ya görede;;" biri laf ebeligi digeri calısıyor dıyorsunuz.ıyı de bu yalnızca sızın gorusunuz.nerden biliyorsunuz bir adamın calısmadıgını.buna kim karar verıyor.sizler mi karar verıyorsunuz? neye gore" *demişsiniz biz olayları yaşadık gördük ŞAHİDİZ peki siz neye göre bu başlığa katkıda bulunuyor veya bulunacaksınız ?

Sitede gelişen olayları takip etmiş ne nedir,nedendiri bilen bir arkadaşımız olsanız da keşke katkıda bulunsanız inanılmaz sevinç duyardım çünkü (Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil seyirci kalanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir" sözü gereği bildiğiniz bir atmosfere karışıp katkınız olmuş olurdu. Ama kusura bakmaz iseniz bu konuda "Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" nun hangi tarafında kaldığınızı bir düşünmek lütfunda bulunursanız nasıl olur ?

Sayın frodo;
"Sitemiz bir taraf mıdır ?
Evet taraftır .
Olmalıdır da ama taraftarlığını ortaya koyarken;Görüntüde ki yaftada,tarafında olduğu bir kişinin sövgüsünü,hakaretini,aşağılamasını görmezden gelmek olarakta algılamamalıdır.

Burada siteyi oluşturan her iki tarafında Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulundan istediği şey bu taraftarlığın tarifidir.

dilaver
18-12-2006, 16:12
oysaki o vatandaş başka şeyler görmek, okumak istemişti, kendi dini ile ilgili zaten sayısız site ye girmişti, çelişkileri vardı cevap arıyordu, dinini başka bir pencereden görmek istemişti, peygamberini başka bir dilden tanımak istemişti, ama son umudu da suya düştü, cami ye dönmekten başka caresi kalmadı, ve döndü, hepinize geçmiş olsun

--------------

* * * *Gandalf bu biraz abartma olmuş. Siteye giren vatandaş ilk tanıtım yazılarını okuyacaktır. Burada nur külliyatı yok, camiye teşvik de yok. Ana sayfayı okuyup da camiye dönmesi için bir nedeni de yok.

* * * *Daha sonra forumlara girmek isteyecektir. Forumlarda hiç bir dini söylem karşılıksız bırakılmamuştır. Hiç bir sonsöz de dincilere bırakılmamıştır. Teorik planda bunun böyle oldugu çok nettir. Kafası karışık oldugu her konuda neredeyse bir başlık vardır. Bu başlıklarda dini açıdan savunmalar olması başlıkları daha da zenginleştirmektedir. Konunun daha da detaya inmesini gerekli kılmaktadır. Böylece söylenmemiş hiç bir şey kalmamaktadır. Bu kadar ayrıntılı bir bilgi birikiminin oldugu sayfalarda ateistlerin aciz kaldıgını düşünüyorsanız zaten biz baştan kaybetmişiz demektir.

* * * Ama ben bunun böyle olmadıgını düşünüyorum, üstüne üstlük her konuda da ileride oldugumuzu düşünüyorum. O halde neden çekinecegiz. Neden korkacagız. Bırakın varsa bizim açıklarımızı ortaya koysunlar, bizi güdülesinler, bizi hırslandırsınlar. Ne yazık ki bunu yapamıyorlar. Yapabildikleri en iyi şey evrimi de kabul edip tanrıya baglamalarıdır. Bu sefer de din ile baglantısını kuramıyorlar. Sonuçta nereden dönerlerse dönsünler, ben inanıyorum ya da benim dinin bana seninki sana nın daha üzerine çıkamıyorlar ve çıkamazlar.

* * * * *O halde korkulacak çekinilecek hiç bir şey yok. Slogancılar ve tebligciler zaten barınamıyorlar, bunda da bir tartışma noktası yok. Ama inanın ki buraya camiden gelen hiç bir kişi ,aydınlanmak için gelen hiç bir kişi, bir şey bulamamış olarak çıkmaz. Tekrar da camiye dönmez.


* * * * *saygılarımla

K.C.
18-12-2006, 16:39
ıyı de bu yalnızca sızın gorusunuz.nerden biliyorsunuz bir adamın calısmadıgını.
Bakıp okuyunca anlaşılıyor.

18-12-2006, 16:53
dilaver, tartışma forumları olan tüm sitelerin istatistiklerine bakın, siteye
giren insanlar ilk önce forum sayfalarına bakıyor, demek istediğim merak
eden gitsin nur kulliyatını sitesinden öğrensin.turan dursun *sitesi ateizm' i savunuyorsa bu tür yayınlara izin verilmesin, ateizm panteizm evrim ile
ilgili yazılara yer verilsin, muslümanların verecekleri cevapları varsa versinler
çürütecek delilleri varsa sunsunlar, ama bu sitede din propagandası yapmasınlar. yineliyorum kesinlikle site taraflı olmalıdır, çizgisini belirlemelidir

saygılarımla

vartor
18-12-2006, 18:36
Sevgili Gandalf,
Sitemizin boylesi yayinlara zaten musade etmedigini dusunuyorum. Copy-paste yapmaga cogu zaman mani olunuyor. Belki biraz daha dikkatli davranmamiz gerek ama goz yumuldugunu da zannetmiyorum.Sitemiz tarafsiz degil, musamahakar.
* Sn Burcu_islam, sizin yukarda bahsettigim kisiliklerden bir anlam cikarabilmeniz icin, forumlari devamli takip etmis olmaniz gerekir. Ilk bakista carpici olan bu sozden ne anlam ciktigini anlayabilirsiniz. Ustelik genel soylenmistir. O calismayan dinli veya dinsiz olabilir. Sizin itirazlarinizdan bir particilik kokusu duyorum, lutfen okuyun arastirin sonra itirazinizi tekrar yapin gerek gorurseniz.

commandante
18-12-2006, 18:42
gandalf diyorki:

dilaver, tartışma forumları olan tüm sitelerin istatistiklerine bakın, siteye
giren insanlar ilk önce forum sayfalarına bakıyor, demek istediğim merak
eden gitsin nur kulliyatını sitesinden öğrensin.turan dursun *sitesi ateizm' i savunuyorsa bu tür yayınlara izin verilmesin, ateizm panteizm evrim ile
ilgili yazılara yer verilsin, muslümanların verecekleri cevapları varsa versinler
çürütecek delilleri varsa sunsunlar, ama bu sitede din propagandası yapmasınlar. yineliyorum kesinlikle site taraflı olmalıdır, çizgisini belirlemelidir

saygılarımla


sana sonuna kadar katılıyorum gandalf

burcu_islam
18-12-2006, 19:44
biz olayları yaşadık gördük ŞAHİDİZ peki siz neye göre bu başlığa katkıda bulunuyor veya bulunacaksınız ?


psiko kardesım ne gordugunu anlatmayacakmısın?



Ama ben bunun böyle olmadıgını düşünüyorum, üstüne üstlük her konuda da ileride oldugumuzu düşünüyorum. O halde neden çekinecegiz. Neden korkacagız


dilaver hangi konuda ileridesiniz.ogrene bilir miyim.matematik fizik kimya.astronomi .bıyolojı.jeolojı vs. hangisi....her konu hepsını mı kapsıyor.ben anlayamadım.acıklarsan sevınırım.

dilaver
18-12-2006, 20:43
dilaver hangi konuda ileridesiniz.ogrene bilir miyim.matematik fizik kimya.astronomi .bıyolojı.jeolojı vs. hangisi....her konu hepsını mı kapsıyor.ben anlayamadım.acıklarsan sevınırım

--------------

* * * Siteye girdigin günden beri soru cevap oyunu sürdürüp tek kendine has olayın islami org yazmak olduguna baklırsa sen bunu benden iyi kavramış ve görmüşsün burcu.

* * * Psiko nun dedigi gibi bu başlık seni pek ilgilendirmiyor. Yukarıda alıntıladıgın sözlerime istersen yeni bir başlık aç ve cevap ver, belki bir katkın olabilir. Orada istersen tartışabiliriz ama bu topik bunu gerektirmiyor

* * * saygılarımla

mehmetk_kk
18-12-2006, 22:44
SELAMLAR
maddeöz demişki Dinsiz sitesinde islam kuralları geçemez.
adalet yalnızca islami bir kural değildir.
yk dan çok çekmiş biri olarak söyleyebilirimki sitenin adalet çizgisine oturtulması gerekir.
yada tüzüğünüzü değiştirin inananları siteye almayın.kendiniz çalın kendiniz oynayın.ha bizi siteye alıyorsanız adil olmak zorundasınız.şimdiye kadar başaramadınız ama şimdiden sonra ümitliyim..

18-12-2006, 22:53
mehmet_kk,

Cidden obsesif olduğunuzu düşünmeye başladım.
Bir konu için başvurdunuz, karar açıklandı.
Bunu kabullenmeniz gerekmekte.
Çocuk gibi her dakika bunu öne sürmeniz sizin olgunluğunuza yakışmamaktadır.
Bir karar alındı, ve bu kararı kabullenin artık.
Bu YK 'nın vereceği karar budur.
Genel bir konu tartışılır iken kendi kişisel olayınızı bu şekilde ortaya koymanız *pek yakışık almıyor.

Artık tartışmayı öğrensek, tartışırken kendimizi bir kenara koyabilsek, sadece fikre baksak....

Ah o günler bi gelse...

mehmetk_kk
18-12-2006, 23:01
selamlar
sevgili merve ne alakası var konu adalet değilmi?bende adaletin uygulanış biçiminden bahsediyorum neden gocunuyorsunki aynı fikirde olmamızı beklemiyorsun sanırım.o konu benim için kapandı zaten ben genel olarak söyledim k larıma baksana bir keremi atıldım siteden.

18-12-2006, 23:12
O atılmalarının sonucunda ozur dilemedin mi seni atan kişiden?

Neyse mehmet bu konuya girmeyeceğim. Biraz ileriye bakmalısın bence..

mehmetk_kk
18-12-2006, 23:36
selamlar
sevgili merve ben atıldım diye özür dilemedim konuyu çarpıtma.ben küfürlü konuştum diye özür diledim.ezkamoya sorabilirsin.neden takıldın anlamadım?hayır bir yaranızamı dokundum acaba diye düşünüyorum.

19-12-2006, 00:02
Konu gereksiz uzuyor. Bence gerek yok buna.
neutrino

pante
19-12-2006, 01:19
Bu başlığı açmaktaki amacımı yazımın başında belirtmiştim. "Sitenin adalet anlayışının doğru tespiti ve her inançtan üyenin bu anlayışın bilincinde hareket etmesi" idi amaç.
Değerli katkılarda ve önerilerde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bazılarının ise bu başlığı dahi provake etme gayreti içinde olduğunu görmekteyim. Kendileri "Ben cihat vazifemi ifa ediyorum. Ateistlere-dinsizlere karşı mücadele veriyorum." söylemi için sitede bulunabilir ve bu doğrultuda hareket edebilirler. Ancak hiçbiri site sakinlerinin bir konuyu birlikte ele alma, görüşlerini, önerilerini paylaşarak en doğru tespitleri elde etme yönündeki bir çalışmayı sabote etme hakkına sahip değildir.

Bu başlığa atılan mesajları tek tek okursanız kimlerin iyi niyetle görüş ve önerilerini sunduğunu, kimlerin ise sabote etmeye yönelik yazılar yazdığını görebilirsiniz. *Bu başlık, bir çekişme, tartışma, eleştirme konusu içermiyor. Ama o yöne çekmeye çalışılarak amacından saptırılmak isteniyor. Kim ne yazdığına baksın ve başlığın amacı doğrultusunda bir fikri, önerisi yoksa yazmasın.

Sevgili Psiko yazılarında bu amacı çok güzel açıklamış. Dilaverin, Spartacüs'ün görüşlerine de aynen katılıyorum.
İstavrit, Gandalf, Commandante arkadaşların görüşlerine tam olarak katılmasam da haklı yanları var. Elbette çoğu arkadaşımız özgürce yazabilecekleri ve sohbet edebilecekleri bir ortam hakkına da sahip olmalılar. Saygılı olmak, dindar ya da dincileri kırmamak adına özgürce yazmalarından mahrum edilmeleri karşısında tepkilerinde haklılar.
Ama Dilaver arkadaşın belirttiği gibi hırsıza hırsız, fahişeye ******, şizofrene deli demek zorunda değil hiç kimse. Hele kötü bir sıfat takılan kişi karşı tarafın kutsallarından ise hiç doğru değil.
Bu dikkati ve özeni normal forumlarda göstermenin şart olduğuna inanıyorum. Ama sınırsız bir özgürlük içinde ve teistlerin olmadığı ortamda yazmak isteyenler için "Dinlerden Özgürlük" forumu var. Bu düşüncedeki arkadaşlara ben Ateist forumlar yerine kendi sitemizdeki bu forumu öneriyorum.
Kimseyi bir başka siteye gönderme, küstürme niyetinde olamayız. Hele hele yönetimin başındaki insan bunu hiç istemez. Tersine üye sayısıyla, ziyaretçisiyle, aktifliği, performansı ile çok daha güçlü bir siteye ulaşması için yeni projeler geliştirilmelidir.
Bu siteyi büyük bir aile ortamı gibi düşünmeliyiz. Bir ailede dahi kardeşler arasında farklı fikirler, inançlar vardır. Hiçbiri de bu ayrı dünya görüşleri nedeniyle birbirine düşman olmaz. Birbirini zorla aynı fikre getirmeye de çalışmaz. Zaman zaman küskünlükler, ayrılıklar, haddini aşanlara cezalar olabilir. Ama bilinmelidir ki kimse yok edilmeye, atılmaya çalışılmıyor. Tersine tüm gayretimiz ve arayışımız kimseyi küstürmemek, atmamak. Sitede olmasından mutluluk duymasını, haz almasını, hoş vakit geçirmesini, yeni bilgiler öğrenmesini, öğretmesini sağlamak. Tabi ki bu arada aydınlanma yolunda mesafe katetmek de var. Herkesin aydınlanmadan anladığı farklı da olsa. Ama burası ne cihat yeri ne de din yıkma amacında olan bir yer. Misyonerlere de burada yer yok. Bu anlayış ve amaçta olanlar bilsinler ki boşa kürek çekerler. Yol alamazlar.

pante
19-12-2006, 01:22
Yazım iki kez çıkmış. Bu vesileyle atladığım bir konuya açıklık getireyim;

"kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.
o başlığı senin tavsiye ve dileğin ile dk başkanı sayın pante bey güncelledi."

Soro burada doğru söylüyor İstavrit. Herhalde tarihlere bakmadan yazdığın için yanıldın.
Sodomo'ya bir çağrı ve sevenlerinin katkısını sağlamak amacıyla güncellemiştim.

spartacus
19-12-2006, 16:18
burcu_islam

ilerideyiz kelimesine, dün geldin bu gün her şeyi çözdün, sizden site iç yaşamı hakkında ileride olanlar var, anladıysanız bu konuya bir başlık açmayın, ben gelip reklamını yaptığınız yerde başlık açarım, orada tartışırız. Sorarım orada astroloji, biyoloji, kimya, teoloji, antropoloji, psikoloji, kozmoloji..... Adaletide sorarım, saygıyıda bakalım ne yanıt vereceksiniz. Ama artık yeter, bakın konu başlığına ne diyor, ne soruyor?
Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı? Sizi ilgilendirmiyor mu, o halde aşağıdaki paragraftan devam..

Siz reklamını yaptığınız sitede eğer konulara ve başlıklara, böyle alakasız, kendi kafanızdakiler ile yaklaşıyorsanız, şu konu başlığında gölge etmeyin başka ihsan istemez. Bir başlık, böylesine ciddi bir konu ancak bu kadar lakaitce tersyüz edilebilirdi. Sırf yazmış olmak, sırf muhalif oluyor gibi, gibi, gibi görünmek ardından site reklamını yapmak, resmen buradaki bazı arkadaşlara göz kırpmak aslen şov yapmaktır. Bir daha konu dışından sırf kişileri hedefleyen ve yeren başlığınız olur, konular böyle dağılırsa, sitenin adalet anlayışının nasıl olması gerektiğini hemde hiç zahmetsizce sizde anlamış olacaksınız.

Tekrar hatırlatayım.
Konu: Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?

spartacus
19-12-2006, 16:45
Kendi kafasındakileri dayatmak, bunu anlaman mümkün değil, her önüne gelen yere boş boş sırf site reklamı yapmak, sözde muhalefet yapıyor gibi görünüp, imanlı arkadaşlar koşun koşun, şov yapıyorum diye bağırmak, işte kendi kafanızın içindekiler.

Ancak, konu ne? Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı? İşte konu bu, sen ne yapıyorsun, bu konu için, muhalefet ediyor gibi yapıp(muhalefet edersen epey kişi toplarsın yöntemi herhalde), şov yapıp reklam yapıyorsun, alakası var mı yok. İşte kafanıza göre gittiğinizin ifadesidir bu. Anlamadıysanız
Reklam yaptığınız sitede demek konu dışından her telden çalınıyor, üye kayıt bölümünüzde problem var, bir an önce düzeltirseniz, tartışmamıza kaldığımız yerden oradan herhangi bir konudan devam ederiz.

Konu için son hatırlatma.

Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?

vartor
19-12-2006, 19:45
Simdi, bu burcu burcu islam kokan vatandas, kelime oyunlariyla, site sakinlari icin cok onemli olan bir konuda, sabotaj yapmasina izin verilmeli mi, yoksa daha ilk agzini actiginda kapi disari edilmeli mi? Benim adalet anlayisim kapinin disini gosterir boylelerine. Burada yazmasina musade etmek, diger uyelere adaletsizliktir.

soro
19-12-2006, 20:26
vartor haklisin.

istavrit
19-12-2006, 21:17
bay soro,

bir yanilgimdan oturu sizi itham etmistim..detaylarina girmek istemiyorum...yanilmisim...bu konuda sizden ozur dilerim...

ozurum kabahatimden buyuk olmaz umarim...sizinle ilgili goruslerim degismis degil...

size zaman zaman destek bile ciktim bu sitede..ezkamo yonetimde iken, sodomonun biraz abarttigini bile yazdim..hatta demokrasi adina sizden yana tavir bile koydum...acikcasi simdi hata etttigimi daha iyi anliyorum..cunki sizin *demokrasi ve iyi niyet kullandiginizi dusunuyorum..

su an yazma moodunda degilim...
daha ayrintili yazacagim...

butun arkadaslara sevgiler...

soro
20-12-2006, 00:02
sayin istavrit rumuzlu beyefendi,

ozur dileme *inceliginiz icin tesekkur ederim.insaniyet geregi yanlis anlama olabilir haliyle sorun degil.Aramizda lafi olmaz.
hakkimdaki dusuncelerinizi kendimi check etme adina memnuniyetle karsiliyorum.
Benim hakkimdaki evvelki yazilarinizi zaten hic unutmadiydim.Ama yine de bu yazilarinizdan pismansaniz silebilirsiniz.

Demokrasi ve iyi niyeti kullandigimi dusunmussunuz,bu konuda da kendimi bir revize edebilirim sanirim amma ,merak ettim ben kimseden demokrasi ve iyi niyet istemedim ki.ve de eger verdilerse bana bunlari hangi cikarlari kazandim karsiliginda.benim bir kazancim mi var.

neyse.dusuncelerinizde serbestsiniz.ama yazma moduna geldiginizde bana ozelden sizi buna sevkeden sebepleri bildirirseniz kendimi periyodik bakim icin servise alirim.
tekrar iyi gunler ve basarili calismalar dilerim.

spartacus
20-12-2006, 00:51
Sevgili Vartor Hocam, Haklısınız.
Yazmasına izin vermese idik nasıl haklı olabilirdiniz. :)

Burası bir site, bu tür davranışların ardında yatan beklentilerdir. Kişi beklentisini elde edebileceğini düşündüğü sürece, farklı nicklerlede olsa bunu sürdürecektir, ak ile kara üzümü ayırt etmek için bu kadar sabrı göstermeliyiz derim. Başka bir forumda beklentisinin, açıkca dürüst yaklaşmadığının, bizlerinde çabası ile iyice teşhir olmasından sonra, bıkkınlığını belirterek gidiyorum dedi. Çıkarken kapıyı aralık bırakmıştı Neutrino'da arkasından kapattı.
Bir çok arkadaşımız inançlı olduğu dönemlerine şöyle bir gidiş yapsa, o zamanlar tepkisi ne olurdu?

Böylesi ciddi bir başlıkta böyle bir tutuma girmesi, adaletin ne olduğu ne olmadığı hangi hallerde kişinin adalet ve demokrasi kelimelerini kullanamayacağınıda somut bir örnek oldu. Ben bu başlıkta eksik olan bir somut örneğin varlığını olumsuz tarafından değil, olumlu, somut örnek olarak görüyorum. burcu_islam, sabotaj-reklam yönlü yaklaşımından solayı siteden adilce atılmıştır.

vartor
20-12-2006, 01:22
Spartacus, haklisin. hatta bu ornegi verdigi icin kendine bir tesekkur mektubu yazmaliyiz. Saka bir yana, sabirli olmak her zaman guzel de, bazilari bastan belli oluyor, uyariya ragmen kendini duzeltemiyorsa, ne maksatla yazdigi kurandan daha apacik ortada gorunuyor.

KızıL
29-05-2008, 17:48
adalet?? buraya gelip abuk subuk sorularla mühürlenmiş beyinlerle karartılmış zihinlere ne kadar adalet?? burasu Turan Dursun un sitesi ona göre adalet bence....

evrensel-insan
10-08-2008, 03:46
Saygideger yoneticiler;

Insanoglu tarihinde, yine insanoglu, dusunceye hicbir zaman yasak koyamamis, ama yetkisi olanlar eliyle dusunceye her zaman bir set cekmeye calismistir.

Bu insanoglunun, dusunce karsisinda ne kadar aciz ve caresizliginin bir gostergesidir. Iste bu caresizliktir ki, elinde yetkisi olanlara yetkiyi kullandirir, cunku elinde yetkisi olanlarin, dusunceleri, kendilerine uymayan dusunceyi susturmaktan baska bir care bulamaz.

Bu bir zihniyet ve davranis bozuklugudur. Dusunceye, dusunceyle karsilik verebilmeyi insanoglu ogrendigi zaman, ancak o zaman gucunu ve yetkisini kullanmayacaktir. Tabi buda, gucunu ve yetkisini kullananin, dusuncesini kullanabilme becerisi ve bilgisi birikimi ile mumkundur.

Sayin yoneticiler ve yetkililer; dusunceye, yetkinizi kullanarak, belki gecici bir set cekebilirsiniz, ama unutmayin, dusunceyi hapsedemezsiniz, durduramazsiniz, kendi dusuncenize uyduramazsiniz.

O yuzden, hicbir yonetici- yetkisi kullananin, dusunceyi, yetkisiyle susturmaya calisanin, ne dusunceden ne de dusunce ozgurlugunden, bahsetmeye hakki yoktur. Onun duyabilecegi, kapasitesinin alabilecegi dusunce, ancak; kendi dusuncesidir.

Yaziklar olsun, dusunceye yetkisiyle karsilik verenlere. Bu yetkiyi kullanarak ta, dusunceyi susturdugunu zannedenlere.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-08-2008, 04:08
Evrensel

Üç kere ikaz edildigin halde sohbeti sabote ettigin için tarafımdan odadan atıldın. Hiç kimseyi dinlemiyor, hiç bir uyarıyı dinlemiyor ve çılgınca yazıyordun. Odada ise çok verimli bir tartışma yapılıyordu ve bilgi üretiliyordu.

Senin buraya yazman acizliginin göstergesidir ve düşüncenin fakirligini gösterir. Şayet kendine ve düşüncene ve haklılıgına güveniyor idiysen ve hala öyleysen site DK sına beni şikayet edersin. Sohbet odası kayıtları bulunur ve benim yetkimi adilane mi, zavallıca mı kullandıgım ortaya çıkar.

Site tüzügü bellidir. Buyur Dk ya şikayet et, buna hakkın vardır. Dk bu kararı alsın. Ama her aciz oldugun, haksız oldugun noktada da her önüne gelen başlıga sanki hakkın yenmiş gibi şikayet huyundan vaz geç.

saygılarımla

evrensel-insan
10-08-2008, 17:08
Saygideger dilaver;

Yazdigim yaziyi, bakiyorum hemen sahiplenmissin. Ama aslinda, bu yaziyi benim yazmamdan once senin yazman gerekirdi. Sohbet odasinda bende herkes gibi dusuncelerimi dile getiriyorum. Ama ne hikmetse, hep benim yazilarim ve dusuncelerim sana dokunuyor. Hep benim yazilarim ve dusuncelerim, zatialinizden uyari aliyor. Gerci aramizdaki 300 yillik fark, herseyi ortaya koyuyor.

Kimin hakli olup olmadigina, zaten odada bulunanlar karar verecektir. Ben tuzugu ihlal edici hicbir davranista bulunmadim. Ama maalesef, zatalilerinizi memnun edemedim. Benim, kisilerle bir alip veremedigim yok. Sirf yetkini kullanmayasin diye, seni de memnun etmek zorunda degilim. Ustelik, ne yapacagima da, ben karar veririm. O yuzden bana sunu yap, bunu yap diye akil verip durma, aklini kendine ceki duzen vermek icin kullan.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci
10-08-2008, 17:41
evren,

olayları kurallara dayalı olarak değerlendireceksin ve kurallara göre hareket edecesksin. senin yapman gereken, eğer bir usulsüzlük varsa yönetim veya disiplin kuruluna verilerini sunarak bildirmen. bunu yapmak dışında başvurduğun yollar ya diğer kişileri yerdiğin için seni tatmin edici olur ya da bir sonuç alamadığından dolayı yıpratıcı olur.
eğer kuralların yeterli olmadığı kanısındaysan kuralların değişimine yönelik düşünceni etkin olarak belirteceksin. çözümü ortaya koymadan herşeyin sürüncemede devam etmesini istiyorsan başka tabii.

saygılarımla

evrensel-insan
10-08-2008, 18:08
Saygideger delx;

Yapmis oldugun, onerilerin icin tesekkurler. Ben bir birey olarak, ne yapacagima her zaman kendim karar veririm. Ayrica kisileri, sistemin yetkisini kullanarak, sikayet etmek te benim dusunceme yakismaz.

Madem demokrasi var, o zaman ben olanlari bildiririm. Okuyanlar da, kendi yorumlarini yaparlar. Bildirmemin, nedeni de, bir gun odaya girmesem, kisilerin merak edip, bana ozel mesaj atmasidir. En azindan, herkes ne oldugunu yazdiklarimi okuyarak algilarsa, en azindan, benim nerde ve nasil davrandigim hakkinda bir bilgisi olur. Bu benim site yazismamdaki, uyguladigim sorumluluk kuralidir. Cunku, bana gore sitedeki her uye, biribirinden sorumludur. Dolayisiyle, normalin disinda bir gelisme varsa,site yazarlarinin bunu duyurmak ve bilmek hem hakki hemde sorumlulugudur.

Site de yazismanin ve sohbet etmenin mantigindan, benim algiladigim, budur. Ben sikayetten ziyade, site de olup biteni, tum okurlarin okumasina sunmaktan yanayim. Bu benim, hem bireysel hak ve ozgurlukler, hemde site yazarlari arasi iletisim anlayisimdir. Cunku ben olaylari, kisisel degil, yapilmis bir olay olarak algilarim. Olaya karsi, bireysel tavrimi koyabilmekle birlikte de, olayin-ki herkesin basina gelebilir-duyurulmasi ve yorumlanmasindan yana olurum.

Benim demokratik anlayisim budur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

okinono
10-08-2008, 18:21
Sayin yoneticiler ve yetkililer; dusunceye, yetkinizi kullanarak, belki gecici bir set cekebilirsiniz, ama unutmayin, dusunceyi hapsedemezsiniz, durduramazsiniz, kendi dusuncenize uyduramazsiniz.
....

Sayın Evrensel İnsan

İnanın çok çaba sarfetmemize rağmen bir türlü sizin düşüncenizi anlayamadık. Bu nedenle anlayamadığımız düşünceyi taktir edersiniz ki ne hapsedebiliriz ne de durdurabiliriz. Bu konuda haklısnız.

Ancak;
Özellikle sohbet odasında tam bir megolaman gibi hep ben ben diyerek zaten akşama kadar Ben diyenleri duymaktan gına gelmiş bir gurup insanı çileden çıkartıyorsunuz.

Ben bizati kaç kez şahit oldum uyardım. Ama dinlemiyorsunuz.

Ayrıca çok özür dilerim ama, konuştuğunuzda bişeye benzemiyor. Şahsen ben artık sizi odada gördüğümde nasılsa bişey çıkmaz buradan diyor ve girmiyorum.

Siz olmadığınız zamanlrda ise herkez birbirine aman evrensel gelemden herkes ne söyleyecekse söylesin, yoksa fırsat kalmaz diyerek birbirimizi uyarıyoruz.

İnanın bunu çok ciddi olarak söylüyorum; Lütfen bir psikoloğa görünün. Çok çok ciddiyim.

Özünde bu kadar sevgi dolu bir insanın, EGO ve dahası ENE ile kaplanarak, dokunulmak istenmeyen bir meta haline gelmesine hakkınız yok.

Bizler sizlerin deneyimleriniz, yaşadıklarınızı gördüklerinizi sizden dinleyerek sizin pencerenizi görmek okumak ve duyumsamak istiyoruz.

Lütfen bu uyarımı dikkate alınız. Bu sitede herkez bir zaman sonra aile gibi oluyor. Sizde bu ailenin bir ferdi olarak dostlarınızın uyarılarına kulak veriniz.

Tahammül edilemeyen Evrenin İnsanını neyleyim ben. Bu cümlemi de düşününüz..

Anlayışınız için teşekkür eder Saygılar sunarım.

Sizi gerçekten seven ve dost olmak isteyen;
Okinono
TD Sitesi Doğrucu Davut Kurul Çaycısı

walla
10-08-2008, 19:00
Saygideger yoneticiler;

Insanoglu tarihinde, yine insanoglu, dusunceye hicbir zaman yasak koyamamis, ama yetkisi olanlar eliyle dusunceye her zaman bir set cekmeye calismistir.

Bu insanoglunun, dusunce karsisinda ne kadar aciz ve caresizliginin bir gostergesidir. Iste bu caresizliktir ki, elinde yetkisi olanlara yetkiyi kullandirir, cunku elinde yetkisi olanlarin, dusunceleri, kendilerine uymayan dusunceyi susturmaktan baska bir care bulamaz.

Bu bir zihniyet ve davranis bozuklugudur. Dusunceye, dusunceyle karsilik verebilmeyi insanoglu ogrendigi zaman, ancak o zaman gucunu ve yetkisini kullanmayacaktir. Tabi buda, gucunu ve yetkisini kullananin, dusuncesini kullanabilme becerisi ve bilgisi birikimi ile mumkundur.

Sayin yoneticiler ve yetkililer; dusunceye, yetkinizi kullanarak, belki gecici bir set cekebilirsiniz, ama unutmayin, dusunceyi hapsedemezsiniz, durduramazsiniz, kendi dusuncenize uyduramazsiniz.

O yuzden, hicbir yonetici- yetkisi kullananin, dusunceyi, yetkisiyle susturmaya calisanin, ne dusunceden ne de dusunce ozgurlugunden, bahsetmeye hakki yoktur. Onun duyabilecegi, kapasitesinin alabilecegi dusunce, ancak; kendi dusuncesidir.

Yaziklar olsun, dusunceye yetkisiyle karsilik verenlere. Bu yetkiyi kullanarak ta, dusunceyi susturdugunu zannedenlere.

Saygilarimla;
evrensel-insan

3 gun siteye giremedim, döndüğümde Evrensel İnsanın sohbet odasından atıldığını duydum. Onu odadan atan her kim ise ona soruyorum.
Evrensel odada:
KÜFÜR mü yaptı?
ağıza alınmayacak kadar ayıp şeylermi söyledi.
Odadaki hanımefendilere nezaketsizlikmi yaptı.
Odayı sabote etmek nasıl oluyor virus mu yolladı.

Evrensel

Üç kere ikaz edildigin halde sohbeti sabote ettigin için tarafımdan odadan atıldın. Hiç kimseyi dinlemiyor, hiç bir uyarıyı dinlemiyor ve çılgınca yazıyordun. Odada ise çok verimli bir tartışma yapılıyordu ve bilgi üretiliyordu.

Senin buraya yazman acizliginin göstergesidir ve düşüncenin fakirligini gösterir. Şayet kendine ve düşüncene ve haklılıgına güveniyor idiysen ve hala öyleysen site DK sına beni şikayet edersin. Sohbet odası kayıtları bulunur ve benim yetkimi adilane mi, zavallıca mı kullandıgım ortaya çıkar.

Site tüzügü bellidir. Buyur Dk ya şikayet et, buna hakkın vardır. Dk bu kararı alsın. Ama her aciz oldugun, haksız oldugun noktada da her önüne gelen başlıga sanki hakkın yenmiş gibi şikayet huyundan vaz geç.

saygılarımla

Dilaver bircok kez senin odada Evrenseli uyardığına Şahit oldum. ama bu senin kendi husnu kuruntuların nedeni ileydi. Bu yazıyı yazdıktan sonra Serdarda aynı şekilde yazmış. evrensel odada herhengi bir kural dışı hareket yapmadı. yaptıgı tek şey kendi fikrini söylemesi id.
Bu sitede ATATURKE hakaret edenler, cumhuriyete hakaret edenler, PKK destekcileri, insan haklarını gormezden gelenler cok rahatca fikirlerini soyleyebiliyorda evrenselin fikirleri sana nasıl kural dısı gelior.PKK mevzusu acıldımı ODADA SENDE CILGINCA YAZIYORSUN.

senin sohbet odası kuralları anlayısın ne. PKK yı ovenler ve digerlerimi. sence

Neden EVRENSEL İNSANIN YAZDIKLARI BANA ANORMAL GELMİYOR DA SANA ANORMAL GELİYOR. adam ne derse çogunlukla dogru. Bır insanın her konuda fikri olması sucmu. yada evrenseli anlayamamak evrenselin sucumu?

evrensel-insan
10-08-2008, 19:02
Saygideger okinono;

Yazmis oldugun goruslerin icin tesekkurler. Surasi cok net anlasiliyorki, benim bulundugum yerde kontrolu ben aliyorum ve sizde hic bir mucadele etmeden, kontrolunuzu bana birakiyorsunuz.

Bu bana, buralarda, arkadaslarla yaptigimiz-ki 10-15 sene onceydi- toplantidaki soylemleri hatirlatti. Peki sorun degil, sizler sirf kontrolunuzu bana devretmeyesiniz diye, benden bir seyler bekliyorsaniz, bunu seve seve uygularim. Ama gonul isterki, hic kimse kendi kontrolunu, baskasina teslim edecek kadar zayif olmasin.

Benim amacim, ne kontrol etmek, ne de herkesin kontrolunu elinden almak, bu basta benim dusunceme ters, yalniz farkida cok iyi algiliyorum.Aslinda, psikoloji onerisini siz, eski alisilagelmis dogal dusuncenin cikmazinda bogulanlara ve 18. yuzyildan, kalma dusunceyle bu gunleri degerlendirenlere soylemeniz iyi olacak ya neyse.

Sonucta hepimizin yasami ve her turlu iliskisi algilayabildigimiz kadardir. Sizlerin beni algilamaya calismanizi zaten beklemiyorum, ama kendinize bakmaniz ve elestirmeniz yerine, hep beni one cikarmanizi bir 18. cag hastaligi olarak addediyorum. Sonucta, her koyun gendi bacagindan asilir.

Benim sizleri, bir yere getirme gibi bir amacim yok. Zaten ancak sizler isterseniz bir yere gelebilirsiniz. Tek arzum, su beni degerlendirdiginiz gibi, birde kendinizi degerlendirebilseniz, en azindan tek tarafli bir yorum olmaz. Tabi, aslinda bu da bir bilinc meselesi, ne desem bos.

Tamam, yeterki siz rahatsiz olmayin, ben sohbet odasina girmem olur biter. Bu sizin, icinde bulundugunuz duruma ne kadar yardimci olur bilinmez.

Ama elbet bir gun bir yerde, sizlerde, hep baskalarini elestirmek yerine, donup birgun aynada kendinize bakarsiniz ve baskalariyla ugrasmanin size hicbir yarar saglamadiginin ustelik sizleri bir adim ilerletmediginin bilincine varirsiniz.

Ummaktan, baska bir sey elimden gelmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Serdar
10-08-2008, 19:49
Haksızlık ediyorsunuz. Her zaman olduğu gibi herkes düşüncülerini söylüyordu. Ve her zaman olduğu gibi farklı düşünceler de vardı. Ve olacaktır. Kısacası böyle şey de görmedim. Evrensel İnsan'a haksızlık edildiği kanısındayım. Zaten odaya ne zaman girsem, hep farklı veya kaşıt düşüncelerde tartışan insanlar gördüm. Bu hayatın doğası ve hayatın kendisi de böyle değil mi her ortamda?

Şurayı düzeltelim: evrensel 1 yazıyorsa dilaver 10 yazıyordu. Dilaver kendini kaptırmıştı, durmadan yazıyordu, kimse yetişemiyordu ona. Birşeyler anlatmaya çalışıyordu. Belki doğru, belki yanlış. Önemli olan bu değil. Ama yaptığı yanlış. Herkes yazıyor ve çeşitli görüşlerden yazanların yazıları da birbirine karışıyor her zaman. Dolayısıyla dün de öyle bir durumdu. Kendisininkinden farklı bir görüşü kabullenemedi gibi geldi bana dilaver.

Ben "dilaver"e düşman değilim, "evrensel"e de değilim. Benim gördüklerim bunlar sadece.

qw19
10-08-2008, 19:59
Sevgili evrensel-insan;

Dilaver'in, Oki'nin eleştirilerini yabana atmayın ve ordan kendinize kontrol sizdeymiş payelerini de çıkarmayın, çıkarırsanız zaten o eleştirilerin tümünü bizatihi kendiniz kanıtlamış olursunuz, nitekim kanıtladınızda.

Madde nedir diye soruyorsunuz, bir satırla yanıtlıyorum, bir satıra iki paragraf yazıyorsunuz. Bilgi rafine edilip öyle sunulur, yoksa her ham fikri bilgiymiş gibi sunamazsınız. Hakkınızda yok.

Selamlar.

walla
10-08-2008, 20:21
Haksızlık ediyorsunuz. Her zaman olduğu gibi herkes düşüncülerini söylüyordu. Ve her zaman olduğu gibi farklı düşünceler de vardı. Ve olacaktır. Kısacası böyle şey de görmedim. Evrensel İnsan'a haksızlık edildiği kanısındayım. Zaten odaya ne zaman girsem, hep farklı veya kaşıt düşüncelerde tartışan insanlar gördüm. Bu hayatın doğası ve hayatın kendisi de böyle değil mi her ortamda?

Şurayı düzeltelim: evrensel 1 yazıyorsa dilaver 10 yazıyordu. Dilaver kendini kaptırmıştı, durmadan yazıyordu, kimse yetişemiyordu ona. Birşeyler anlatmaya çalışıyordu. Belki doğru, belki yanlış. Önemli olan bu değil. Ama yaptığı yanlış. Herkes yazıyor ve çeşitli görüşlerden yazanların yazıları da birbirine karışıyor her zaman. Dolayısıyla dün de öyle bir durumdu. Kendisininkinden farklı bir görüşü kabullenemedi gibi geldi bana dilaver.

Ben "dilaver"e düşman değilim, "evrensel"e de değilim. Benim gördüklerim bunlar sadece.

Sayın vgm
Bak Serdar ne demiş. sende lutfen bunu dikkate al yabana atma...

evrensel-insan
10-08-2008, 20:26
Saygideger walla ve serdar;

Benim, dusuncelerime paralel gorusler belirttiginiz icin tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-08-2008, 20:30
Saygideger vgm;

Ayni zihniyete sahip olan, okinono ve dilaver'e yanitlarimi ilettim. Ayni seyleri bir daha tekrarlamak istemiyorum. Tek, onerim yazilarimi, tarafsiz bir acidan okuyup, degerlendirebilmen, tabi basarabilirsen.

Saygilarimla;
evrensel-insan

okinono
10-08-2008, 20:41
Tamam, yeterki siz rahatsiz olmayin, ben sohbet odasina girmem olur biter. Bu sizin, icinde bulundugunuz duruma ne kadar yardimci olur bilinmez.

........

Sayın Evrensel İnsan

Egonuzu eleştirdiğim yazınıza istinaden cevabınızda; hitap hariç 13 cümle kullanmışsınız. Ve bu 13 cümlede tam 11 adet BEN kelimesi kullanarak cümlelerin öznesini birinci teki şahıs kurmuşsunuz.

Bu oranı tutturabilmek büyük başarıdır.

Gerçketen de kontrolu size veriyormuşuz, siz yazınca farkına vardım. Hata bizim. bu tespininize bağlı olarak almış olduğunuz kararınız için ise teşekkürler.


Selamlar

evrensel-insan
10-08-2008, 20:55
Saygideger okinono;

Ben, bu karari siz istediginiz icin degil, ben sizin gibi kontrolunu baskasina verebilecek kadar dusunce uretemeyen kisilere zarar vermemek icin aldim.

Yalniz, yazinizdan anlasiliyorki, yazdiklarimdan, hic bir ders cikaracak bir dusunce uretememissiniz. Benim dusuncelerim, yazar; dolayisiyle aldigim karar, beni odada gormek isteyenlerle celismektedir. Ben onlara da zarar vermek istemem. Madem, durum bu duzeye geldi. Konu arz ve talep durumudur.

Beni oda da gormek isteyenlerin arzularini da kirmak bana ve dusunceme yakismaz. O yuzden, hem dereyi gormeden pacalari sivamayin. Hem de fazla sevinmeyin, olur mu?

Ustelik, hatirlatirim. BEN ifadesinin iki temeli vardir. Birincisi, bireyci temeldir-ki bu egoist ve bencildir- Ikincisi ise bireysel temeldir-ki bu da bireysel hak ve ozgurluklerin savunusuyla paraleldir. Ben, iki BEN farkini sadece belirtmek istedim. Tabi ki, farki gormek isterseniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-08-2008, 21:07
Saygideger okinono;

Su noktayi da gozardi etmeseniz iyi olur. Ben, genelde yazilarimi, disaridan bakis acisiyla ve notr algiyla kaleme alirim. Bu baslikta ise, sahsima uygulanan bir yetki soz konusu.

Dolayisiyle, bu baslik altinda yazdigim yazilar, tamamen bireysel iceriklidir.

Size tek bir soru? Siz benim, simdiye kadar herhangibir yazarin,- gerek sohbet odasinda olsun, gerekse sitedeki karsilikli yazismalarda olsun-kisiligine ve kisiselligine herhangi bir mudahelemi, kendimi ona kabul ettirme yanasimimi, ona yanit verirken, dusuncesine saygisizlik ettigimi; sizler gibi-ki bilhassa sacmalama v.s. temelli kisiyi rencide edici terimler kullandigimi gordunuzmu?
Veya, benim bu sekilde bir yazi turu kullanmamamin sebebini hic dusundunuz mu?

Site de benim 1400' den fazla yazim var. Isterseniz, bu sorum uzerine bir dusunun, ve tabi ne demek istedigimi anlayabilirseniz de, cevap verin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

okinono
10-08-2008, 21:19
Sayın Evrensel İnsan

Birisi size sırtınızdaki akrebi gösterdiğinde o kişiye kızmak yerine teşekür etmelisiniz.

Siz kararınızdan dönmeyin yeter. Ne derseniz kabul.

Selamlar.

aydoe
10-08-2008, 21:25
Herkes kendi davasında haklıdır.
Rahmetli amcam böyle söyle oğlum kavga çıkmasın derdi.
Atanda haklı ,atılanda haklı .
Ya sabır ya selamet Ya hızır ya Muhammed diyerekten mevzuya gireyim ..

Oğlan içerden bağırmış baba hırsız yakaladım diye
Baba getir oğlum demiş
Gelmiyor
Sal gitsin demiş
Gitmiyor
Atsan atılmaz
Satsan satılmaz
Al birini vur ötekine
Odadan hakaret tehdid ve tebliğ dışında atılınmasına karşıyım.
Evrensel-insan bazen tebliğ formatına girmektedir ,kendi şahsına münhasır bir düşünce sistematiği vardır ve bazı yanlışlar üzerine çoğu doğru tespitlerle kendine özgü bir evrensel felsefe geliştirmiştir,özü hümanizmdir.

İnsan olmanın gereği dinlemeyi bilmektir,çok konuşmak yerine ne alındığını ve ne verildiğini gözeterek yapılacak bilgi paylaşımlarından yanayım.
Lafın tamamı deliye anlatılır derler ,bilmem anlatabildim mi?:p

evrensel-insan
10-08-2008, 21:30
Saygideger okinono;

Ben, kisinin once kendi sirtindaki akrebi farketmesini yeglerim. Cunku, kendi sirtindaki akrebi goremeyenin, baskasinin sirtindaki akrebi gormesi, onu kurtarmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-08-2008, 21:32
Saygideger aydoe;

Cidi duzeyde giden bir yazisma maratonuna, biraz espri katman fena olmamis. Umarim, yazilari, baslangicindan beri okuyup, oyle bu esprili yazini kaleme almissindir.

Ustelik, benim dun ne yaptigim; herzaman veya genelde yaptigimi tekrarladigim anlamina da gelmez. Olayin, sonucu degil; olayin yapilis nedeni ve mentalitesi onemlidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

okinono
10-08-2008, 21:44
Ben, kisinin once kendi sirtindaki akrebi farketmesini yeglerim.

.......
Olay anlaşılmıştır. :)

Sizde daha ne numaralar vardır. Sırtını gören daha nerelerini görebilir kimbilir :)


Selamlar

serüvenci
10-08-2008, 21:54
evren - Ayrica kisileri, sistemin yetkisini kullanarak, sikayet etmek te benim dusunceme yakismaz. -

evren,

yukarıdaki sözüne, diğer yazdıklarına ve yaşadıklarımıza binaen hitap ediyorum.

yukarıdaki sözün kendinle yaşadığın çelişkinin tam nişanesidir. cem'e özel mesaj atıp şikayet eden kişi sen değil misin? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

o mevzuyu geçtik. ben seni kaç kez uyardım hatırlıyor musun? bir birey olmaktan söz ediyorsun. sen birey olmanın koşullarını bilecek kadar ne deneyime ne de bilgiye sahipsin. vatandaş dediğin insanlar bile senden daha bireydir.

uyarılarıma gelelim:
1. bir kaç kez uyardığım konu insanlara sıra vermeden konuşuyor olmandı. hala da bunu yapıyorsun. konuşmanın gidişatını kendin yönlendirip kimseye sıra vermek istemiyorsun. birinin o konuda soru sorması durumunda bile hala yazmaya ve açıklamaya devam ediyorsun. tabii soruya cevap olarak değil kendi isteiğine göre.
2. dinlemeyi bilmiyorsun. dünyayı kendi ekseninde dönüyor sanıyorsun.
3. eleştirilere kesinlikle açık bir insan değilsin.
4. insanlar senden bir konu hakkında izin istediğinde susmayıp yazmaya devam ediyorsun. insan seni birkaç kez uyardıktan sonra ancak olayın farkına varabiliyorsun. bu da beyninle gördüklerin arasında bağlantıda bozukluk olduğunu gösteriyor.
5. sana dair eleştirilerimin ve analizimi hatırlıyorsundur. analizimde söz ettiğim unsurlar şunlardı: a) dili kullanımın yanlış
b) iletişim kabiliyetin yok.
c) ben merkezci bir insansın. yarıca benci bir insansın.
d) bu da ek olsun: iradesizsin.

tavsiyem:

okinono'nun dediği gibi git bir doktora görün.
sohbet odasına girmeyi bırak.
iradene hakim olmayı öğren. bu yaştan sonra kolay olmasa da yaparsın umarım.

saygılarımla.
(senden 300 yıl geride olan bir insan)

evrensel-insan
10-08-2008, 22:01
Saygideger okinono;

Esprituel, cevabiniz, icin tesekkurler. Ben, akrepi yazimda, mecazi anlamda kullanmistim, maddesel degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-08-2008, 22:09
Saygideger delx;

Kusura bakma ama, senin ne bilgi duzeyin, ne yasin, ne bu dunyada yasadiklarin ne de dusunce duzeyin; ne beni algilamaya yeter, ne de bana ogut vermeye.

Bilgi ve birikimi olan, once kendine ogut vermelidir, baskasina degil. Lutfen ogutlerini kendine sakla, cunku saygisiz ve terbiyesiz ve duzeysiz bir yazi dilin var.

Sen, once kisilerle nasil saygi cercevesinde iliski kurulacagini ogren. Bir daha boyle, kisilige yonelen ve terbiyesiz ve saygisiz yazi yazarsan, cevap vermeyecegimi de bil. Sonucta herkesin yaptigi terbiyesizlik ve saygisizlik, kendinedir. Dediklerini sana aynen iade ediyorum.

(senden 300 yıl geride olan bir insan)-delx
Yazi dilinden, parentez icindeki ifadenin yansisi aliniyor zaten.

Cem konusuna gelince, o benim sitedeki ilk tecrubemdi. Ben her tecrubeden ders cikarmasini bilen, bir birikime ve deneye sahibim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

serüvenci
10-08-2008, 22:29
evren,

sen git derdini belediyeye anlat bence. iradesiz oluşun yazından belli oluyor:
her defasında bu şekilde yazı yazarsan cevap vermeyeceğim diyorsun ama cevap veriyorsun. sohbet odasında da aynı şeyi yaptın.

saygılarımla

serüvenci
10-08-2008, 22:31
evren,

saygı temelinde bana yönelttiğin hakaretlere de cevap vermediğimin farkındasındır. çünkü bu benim işim değil.

saygılarımla

evrensel-insan
10-08-2008, 22:40
Saygideger delx;

Senin en buyuk saygisizligin, bana gerek sohbet odasinda, gerekse kisiligime yonelik yazilarinda hitabederken; sitedeki ismime saygi gostermemen, daha bundan buyuk bir saygisizlik olurmu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19
10-08-2008, 22:52
Hocam son derece genel tartışmada kendini odak haline getirdin, kasteddiğim de bu.
Yapmaman gereken bu zaten. Allahaşkına sitede adına köşen var, herkes sana saygılı, sevgili bırak da imparator da ilan etmeyelim seni.

Selamlar.

dilaver
10-08-2008, 22:53
Evrensel odada:
KÜFÜR mü yaptı?
ağıza alınmayacak kadar ayıp şeylermi söyledi.
Odadaki hanımefendilere nezaketsizlikmi yaptı.
Odayı sabote etmek nasıl oluyor virus mu yolladı.

Bu konunun tartışılmasın ı yadırgıyrum. Atan benim, şayet yanlış yapmış isem Bu iş dk -yı ilgilendirir, Ama görüyorum ki herkesler yorum sevdasında.

Evrensel in de derdi şikayet deil sansasyon.

Evrensel hodri meydan haklı ise şikayet et, ben yok olacagım. Vya diger evren seli savunan arkadaşlar için de gçrli bu tespit. Buyrun Dk yı çalıştırın.

Evrensel özellikle sana hodri meydan diyorum ve senin dk şikayetini bekliyorum.

Walla senin kini de. Buyrun beyler, demokrasiy,i uygulayın.

saygılarımla

evrensel-insan
10-08-2008, 23:00
Saygideger vgm;

Ne yapmami onerirsin?, soylermisin, yaptigim " yanlis" nedir? ve nerdedir?.

Samimi aciklamalarini bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-08-2008, 23:03
Evrensel insanın şahsıma atfettigi şikayetleriDk ya yönlendirdim ve şahsıma ait olan şikayetleri suç duyurusu olarak ele aldım.

Evrensel Dk ya verecegin veri var mı, yokdsa kayıtlı olan mı her şey.

saygılarımla

Cem
10-08-2008, 23:05
Geçici olarak bu başlığı kilitliyorum. Aşağı yukarı denilecek şeyler denilmiş. Başlık karşılıklı atışmalara dönüyor.

Moderatörlerin uyguladıkları disiplin cezalarına karşı itiraz yolu tüzükte belirtildiği şekilde açıktır:

Şikayet

6-) 30 mesaj sayısını dolduran her üye Site ve forum yöneticilerinin bireysel olarak uyguladıkları ceza yaptırımlarına karşı bir hafta içerisinde disiplin kuruluna itirazda bulunma hakkına sahiptir. Her hangi bir nedenle üyeligi dondurulan kullanıcı itirazını Bize Yazın linkinden yapabilir.

qw19
10-08-2008, 23:09
Hocam bir kere odaya gelmeye devam et, sana hiç kimse (yönetimi kastediyorum) gelme demez, diyemezde, dememiştirde, çünkü hakkı yok buna. Benim size dediğim net ve basit yazın, bu söylediğimi de şahsınıza müdahale olarak almayın, ben net yazılarla sizin çok daha verimli olacağınız kanaatindeyim.

Kaldıki dilaver de sizin yazılarınızı anlayabilecek 3,5 kişiden biridir.

Sevgilerimle;

dilaver
14-03-2009, 03:51
pantenin istegi üzerine güncelleme.

pante
14-03-2009, 04:24
Teşekkürler sevgili Dilaver.

Bu başlıktan anlaşılacağı üzere sitenin adalet anlayışı tartışılabilir.
Gelelim tüzüğe:

9-) Disiplin Kurulu kararları kesindir. Forumlarda ve sohbet odalarında tekrar tartışmaya açılamaz veya üzerinde yorum yapılamaz.


DK'da alınan karar tartışılamaz ve karar hakkında yorum yapılamaz.
Evet, özele indirilerek herhangi bir kararın haksız olduğu, yanlış olduğu tartışılamaz. Çünkü bunun tartışmasını yapmakla ve karara bağlamakla yetkilendirilmiş olan DK'dır.
Ama herhangi bir kararın ardından gelişen durumlar nedeniyle karar değil ama genele indirgenerek konu tartışılabilir.

Örneğin bir üye, bir başka üyeye "hayvan" diye hitap etmiştir. Daha önce bir uyarısı vardır. Konu DK'ya gitmiştir ve üyeye 1 hafta uzaklaştırma verilmiştir.
Bir başka olayda yine daha önce uyarılmış bir üye, bir başka üyeye hayvan diye hitap eder ve DK'dan 1 ay uzaklaştırma alır.
Bu örnekteki DK'nın kararı tartışılmaz ama genel anlamda aldığı kararlardaki uyumsuzluklar, farklılıklar tartışılabilir. Eleştiriler getirilebilir. Suçların ve cezaların belirlenmesi önerilebilir.

Moderatörlerin, YK üyelerinin kişisel kararları ve tasarrufları ise her zaman tartışılmaya açıktır. Hatta bir YK üyesinin kişisel tasarrufu hakkında DK'ya şikayette bulunulabilir. YK üyesi hakkında da ceza kararı alınabilir. Geçmişte bunun örneği vardır.

dilaver
14-03-2009, 04:36
YK üyesi hakkında da ceza kararı alınabilir. Geçmişte bunun örneği vardır.

örneklerden biri benim.

saygılarımla

sanssızspermramazan
14-03-2009, 16:59
Bütün kürtleri cerkesleri mod yapmışlar, bolşevik particiliği oynuyorlar, adıda demokratçılık.Demokrasicilik oynamaya gerek yok dürüst olun bizi sizi anlarız.:)

K.C.
14-03-2009, 17:07
Bütün kürtleri cerkesleri mod yapmışlar, bolşevik particiliği oynuyorlar,
İddianızı ispatlamanızı rica etsem...

pante
14-03-2009, 17:09
Bütün kürtleri cerkesleri mod yapmışlar, bolşevik particiliği oynuyorlar, adıda demokratçılık.Demokrasicilik oynamaya gerek yok dürüst olun bizi sizi anlarız

Şanssızspermramazan;
Çok haksız ve insafsız bir ithamda bulunmuşsun.
Sitenin en eski üyelerinden biriyim. Ben dahi mod'ların etnik kökenlerini tam olarak bilmezken sen nasıl 1-2 ayda bu kanıya vardın anlayamadım.
Ağırlıklı görüş olarak sol düşüncede olmaları da hepsinin özel olarak bu yüzden seçildiğini göstermez. Demokratik olma çabalarını da bir oyun olarak görmemek gerekir. Önemli olan forumlardaki sorunları minimuma indirmek ve tartışma düzeyinin kalitesini maksimuma çıkarma gayretidir. Bunu bir oyun olarak nitelemek haksızlık olur.
Senin önerilerini duymak isteriz.

sanssızspermramazan
14-03-2009, 17:18
Şanssızspermramazan;
Çok haksız ve insafsız bir ithamda bulunmuşsun.
Sitenin en eski üyelerinden biriyim. Ben dahi mod'ların etnik kökenlerini tam olarak bilmezken sen nasıl 1-2 ayda bu kanıya vardın anlayamadım.
Ağırlıklı görüş olarak sol düşüncede olmaları da hepsinin özel olarak bu yüzden seçildiğini göstermez. Demokratik olma çabalarını da bir oyun olarak görmemek gerekir. Önemli olan forumlardaki sorunları minimuma indirmek ve tartışma düzeyinin kalitesini maksimuma çıkarma gayretidir. Bunu bir oyun olarak nitelemek haksızlık olur.
Senin önerilerini duymak isteriz.

pante,
insan görmek istediğini görür, istemediğini görmez.
net üzerinde turan dursun forum demek pkk forum demektir. bunu herkes bilir.Bunun solculuklada uzaktan yakından alakası yoktur.yurdum yandan yemiş solculuğu , sol'un ne demek olduğunu 3 tane lenin çevirisnden öğrendikleri için etnisite milliyetçiliği yapmayı solculuk sanırlar.
forumda sorun bitmez, ve kaliteli yazarlar birer birer gider, son örnekte VGM olacaktır.sorunun çözümü bellidir fakat yapmak kimsenin işine gelmez.hadi çıkarın yönetimden tüm kürtleri görelim, yada yönetime Türk milliyetçisi alın bakalım.kendini kandırma pante, bu islam dini böyle bir şey işte, komünde diğer yüzü, beynini uyuştur ve düşünme..:):):)

sanssızspermramazan
14-03-2009, 17:20
İddianızı ispatlamanızı rica etsem...

ispatı her dönem mevcut olup en son pkk'lı kürttün sitenin saygıdeğer üyesi VGM ye ağza almayacak küfrler etmesi karşısında yönetimdeki kürtlerin VGM 'yi provakasyon yapmakla suçlaması en basit örnek ve Turan dursun komedisidir.:):):)

pante
14-03-2009, 17:24
net üzerinde turan dursun forum demek pkk forum demektir. bunu herkes bilir.

Böyle algılanabileceği konusunda az tartışmamıştık geçmişte.
Buna yanıt vermek bana düşmez. Çünkü bu konuda ben tarafım.

mep
14-03-2009, 17:49
Bütün kürtleri cerkesleri mod yapmışlar

( Arada kaynamışız he..demekki beni Kürt yada Çerkez sanıyolar..Uyandırmamak lazım..)
Vara..!
vara..!

frodo
14-03-2009, 17:58
Böyle algılanabileceği konusunda az tartışmamıştık geçmişte.
Buna yanıt vermek bana düşmez. Çünkü bu konuda ben tarafım.

Tam aksine sevgili başkan. Tam da senin yanıt vermen gereken çirkin iddia bu.
Göğsünü gere gere "bu çirkin bir iftiradır, çamur atmaya çalışan, ırkçı düşüncelerini Kemalist maskeyle yutulur hale getirmeye çabalayanların hezayanlarıdır demen gerekir."

Çünkü bizi en iyi tanıyanlardan birisisin.

pante
14-03-2009, 18:16
Tam aksine sevgili başkan. Tam da senin yanıt vermen gereken çirkin iddia bu.
Göğsünü gere gere "bu çirkin bir iftiradır, çamur atmaya çalışan, ırkçı düşüncelerini Kemalist maskeyle yutulur hale getirmeye çabalayanların hezayanlarıdır demen gerekir."

Çünkü bizi en iyi tanıyanlardan birisisin.

Sevgili Frodo;
Ben ne olunduğu konusuna değil, nasıl algılanıldığı konusuna verilecek yanıtı kastetmiştim.

Böyle algılanabileceği konusunda az tartışmamıştık geçmişte.

Yoksa elbette kimin ne olduğunu, ne düşündüğünü gayet iyi biliyoruz.
O nedenle ilk mesajımda gereken yanıtı verdim.
Ama algılanmak konusunda ben bir tarafım ve bunun tartışmasını çok kez yaptım. Buna özel başlık dahi açmıştım.
Sadece şu kadarını söyleyebilirim, şanssızspermramazan biraz fazla abartmış.
Siteye yabancı olmadığı kesin. Önceki tartışmaların içinden geçmiş olmalı. :)

sanssızspermramazan
14-03-2009, 18:26
Göğsünü gere gere "bu çirkin bir iftiradır, çamur atmaya çalışan, ırkçı düşüncelerini Kemalist maskeyle yutulur hale getirmeye çabalayanların hezayanlarıdır demen gerekir."




artık tc ortamında bu klasik söylemler oldukça eskidi.klasik koyun mutluluğu içinde yaşamayı kendine hedef almış, Rus komincülerin kendi düşüncesinin haricindeki herşeyi ırkçı , faşist , şu bu, sıfatlandırmalarından kurtulmak, insanlık için faydalı olacaktır.Nihayetinde Bu ülke Türkiye ve Türklerin yaşadığı bir ülke değilmi.Kimse çıkp amerika veya fransa için söylem yapmıyor.Siz önce insanları ırkçı , faşist olarak sıfatlandırma yapmaktan öte devletlerinizin olaması nedeniyle içine girmiş olduğunuz içsel boşluğu en yakın sağlık kuruluşuna uğrayarak aşmaya çalışmanız.

dilaver
14-03-2009, 18:33
net üzerinde turan dursun forum demek pkk forum demektir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7759

Net üzerinde ne kadar da çok pkk destekçisi varmış. Kemalistler net bile buna dahil olmuş. Milliyet gazetesi de pkk lı olmuş.

Belli ki ramazanın da bir kuyruk acısı var ya da kuyruk acısı olan bir agabeyi var. Birileri uluorta hakaret etmeye çalışmış, ırkçılık yapmaya çalışmış ve engellenmiş ve engellendigini hazmedememiş ve derhal çamur at izi kalır hesabına soyunmuş.

Bu sitede bir tek üye gösterin ki düşüncesini ifade ettigi için dışlanmış olsun. Bu sitede dışlanan, ceza alan üyelerin ortak noktası küfür ve hakarettir. Uslup sorunudur. Ne düşünürse düşünsün ifade özgürlügü sınırlarını aşmadıgı müddetçe herkes engellenmeden diledigi düşünceyi söylemiştir ve söyleyecektir.

pkk lı olmamanın kıstası küfür etmek ve karşıt düşünceyi hakaret ile susturmak ise biz bu kıstaslara girmiyoruz dogrudur. Böyle bir kıstası da kabul etmiyoruz. Bir insana küfür ve hakaret edilemeyecegini, bunun insanca olmadıgını ve bu tarz bir tartışmanın sonuç getiremeyecegini düşünüyoruz. Bu yüzden de ne düşünürlerse düşünsünler düşünceyi ifade etme özgürlügünden yana olan herkes bu sitede yer alır ve yazar.

Böyle düşündügümüz ve uyguladıgımız için de Kürt Meselesi başlıgı en uzun soluklu başlıklardan biri oldu. 130 sayfayı geçti ve neredeyse bir seneden uzun bir süredir de başlıkta hakaret ve küfür yer almadı, rahatça ve medeni ölçülerde tartışılabildi. Diger sitelere bir göz atın. Tek taraflı olmayan yerlerin haricinde, her kesim ve görüşten insanların yer aldıgı sitelerde böyle bir tartışma başlıgı var mı.

Ramazana göre o başlık yanlış, çünkü içinde Kürt kelimesi geçiyor, bu yüzden de kapatılmalı ya da kahrolsun edebiyatı yapılmalı, düşmanca davranılmalı, kin tohumları ekilmeli ve düşmanlık körüklenmeli. Ne diyeyim, siz yolunuza biz yolumuza.

Bizler insanca ve barış içinde bir dünya hayal ediyoruz ama anlatabilmek çok zor.

saygılarımla

sanssızspermramazan
14-03-2009, 19:49
dilaver,
konu çarpıtma , saptırma, kendine yandaş site arama.
eğer ki VGM ' yi ırkçı olarak nitelendiriyorsan zaten sana verilecek cevap bile yoktur.İnsanlara edilen küfürü görmezden gelip, konuyu ırkçılık bağlamına çekmen senin konu hakkındaki dürüstlüğünün ve samimiyetinin göstergesidir.

bu sitede ceza alanlarla ilgili söylem yapmışsın, yazdıklarına kendin inanıyormusun diye sorarlar adama bak, ona göre demedi deme.

düşünce ifadesi söylemi bizim yandan yemiş eski solcu yeni amerikancı emperyalist uşakların söylemindende vazgeç artık.bu ülkede kimse çocuk değil.

kürt meselesi açmışsın, kafana göre istediğin yazıları basmış, istediğin üyeleri atmış istediğin üyeleri kontrol altına alıp yazılarını vermemişsin.nedense buda hep kürt sorunu yoktur yazanlara yapılmış, allahın hikmeti işte.

bizim kürt meselemeiz veya sorunumuz yoktur bu sınırlar içinde, kendine kürt diyen ve eski çakma solcularımızın Cunhuriyet rejimindene duydukları öfke sebebiyle emperyalizme maşa görevleri vardır ki , bu ülke insanın sahip olduğu toprakları emperyalist maşalara karşı savunması kadar doğla bir şey yoktur.

sizin amacınız barış içinde bir dünya değil, sadece kuyruk acısının dışa vurumu der, psikologlar.

dilaver
14-03-2009, 20:06
ramazan

anlattıklarından ve uslubundan ciddiye alınacak biri olmadıgın anlaşılıyor. Onun için seninle muhatap olmaya degmez. İçini boşalt rahatla, ancak uslubuna dikkat et onu bunu suçlama.

Sana iyi katılımlar .

saygılarımla

sanssızspermramazan
14-03-2009, 20:13
ne o üstü kapalı tehditmi, yoksa denetimemi aldıracaksın......
gerçekler acıdır ve acıtır, acıttığı zamansa görmemezlikten gelinir, çünkü verecek cevap yoktur.

asıl küfür edilen bir insana ceza vermeyi savunan bir düşünce dikkate alınmaz, o yüzden kendi kendine havalara girme.küfür edeni savun sonra gel haktan hukuktan bahset..:):):).ama bu senin sicilinde dolu.önce dürüstlük.

prozac
14-03-2009, 21:03
Bütün kürtleri cerkesleri mod yapmışlar, bolşevik particiliği oynuyorlar, adıda demokratçılık.Demokrasicilik oynamaya gerek yok dürüst olun bizi sizi anlarız.:)


üyelik tarihi : 23/02/2009
mesaj sayısı : 17

ramazan tebrık ederım 19 gunde herseyi çözmüşsün..
Ya çok safsın yada birileri kulağına birşeyler fısıldamış..:rolleyes:

iddianı ıspatlamanı rica ediyorum madem bir söz söyledin iddianın arkasında dur..

bir ipucu ben egeliyim ..

net üzerinde turan dursun forum demek pkk forum demektir.Her kürt kökenli vatandaşımızı pkk sanarsan her pkk liyidi kürt olarak görürsün..

Asılsız idiialarla tanımadan insanları zan altında bırakıyorsunuz..
TD sitesi dinlerden özgür bir sitedir amacını ve işleyişini başka tarafa çekmeyelim..
Kimsenin kimseyi kayırdığı yok..Bu kişiliğimizle bağdaşmaz ,Bazı şeyleri aşamadık mı ?

Dinleri Tabuları yıkmış insan sevgisinden dem vuran arkadaşlarımı neden göremiyorum?

evrensel-insan
14-03-2009, 22:18
Saygideger arkadaslar;

Din ve tanri konusunda oldugu gibi; milliyet konusuda bir inanctir. Onemli olan Anadolunun bu farkli milli zenginliginde; kimse kendi milli inancini iman duzeyine tasimazsa; milli inanclar da; Anadolu,nun tarihi ve kulturel yapisindan gelen bir temelde; hic bir milliyetci imana teslim olmaz.

Dinde oldugu gibi; Anadolu milliyette de tek imanlasmis bir milli inancla yonlendiremez. Ama, emperyalizme yardimci olmak isteyenler zaten; milli inanci da mikro ayrimciliga tasimaya gayret etmektedir. Her milli inancin; kendi disindaki milli inanca; imani baski yapmadan saygili olmasini dilerim.

Bu dilekte; milli inanclari bir arada yasatacak; farkliliklari antiayrimci butunlukte iliskilendirecek, bilinc ve bilginin getirdigi birikim olacaktir. Bu da zaten; Anadolu toplumunun yapisinda yer etmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

sanssızspermramazan
14-03-2009, 23:08
üyelik tarihi : 23/02/2009
mesaj sayısı : 17



Sen portakalda vitaminken biz buralarda yazıyorduk.Sana bir şey ispat gibi bir endişemiz yok.

aydoe
14-03-2009, 23:40
Oynayıp durma ,seçtiğin avatar yakışmamış sana arkadaşım.
Benim bildiğim yönetimde etnik ayrımcılık yapılmamakta.
Etnik ayrımcılığı yapan ve körükleyenler emperyalist güçler ve işbirlikçileridir.

prozac
14-03-2009, 23:51
Sen portakalda vitaminken biz buralarda yazıyorduk.Sana bir şey ispat gibi bir endişemiz yok.

Kendinizden emin bir şekilde ortaya bir iddia atıp kişileri zan altında bırakmamanızı istemiştim..
portakaldaki vitamin olmamla kıvırtma cevaplar istemedim iddianız benide kapsadığı için yazdım..
Hataları kabul etmek bukadar zor olmamalı...

unbe
15-03-2009, 10:20
şanssızspermramazan
dediğiniz başlıkta kürt sorunu yoktur diyenlerin başında gelenlerden biriyim
hala daha böyle bir sorun yoktur diyorum
ama ne denetime alındım ne de dışlandım
bilip bilmeden forumları doğru düzgün okumadan kusura bakmayın ama saçmalamışsınız.

K.C.
15-03-2009, 14:40
Yönetime alınacak arkadaşlar bundan böyle mal beyanı verir gibi soy / milliyet beyanı versin :D

Mesela Dilaver daha önce bu beyanı vermiş olsaydı onun bir Tatar olduğunu gördüğümde şok geçirmez, placebo'nun dirseğiyle kendime gelmeme gerek kalmazdı :D

sanssızspermramazan
15-03-2009, 14:50
şanssızspermramazan
dediğiniz başlıkta kürt sorunu yoktur diyenlerin başında gelenlerden biriyim
hala daha böyle bir sorun yoktur diyorum
ama ne denetime alındım ne de dışlandım
bilip bilmeden forumları doğru düzgün okumadan kusura bakmayın ama saçmalamışsınız.

o başlıkta sizi kimse dikkate almadığındandır.perihan maden tarzı yorumlamalar yaparsanız tabiki kimse size birşey demez.
dediğim gibi bu ülkenin kürt sorunu yoktur, kürtlerin kendisi bir sorundur , yaşadıkları tüm coğrafyalarda oldukları gibi.

cigi
15-03-2009, 15:39
dediğim gibi bu ülkenin kürt sorunu yoktur, kürtlerin kendisi bir sorundur , yaşadıkları tüm coğrafyalarda oldukları gibi.

Bu düsünce tartisilir fakat bunun site yönetiminin tartisildigi baslikta olmamasi gerekir diye düsünüyorum.

TUZUK

Sitemiz herhangi bir siyasi partinin, örgütün veya kuruluşun uzantısı değildir.


10) Her Yönetim Kurulu üyesi adayına site tüzüğü, email veya özel mesaj yoluyla bildirilir. Aday, yukarıda sıralanan maddeleri öğrendiğini ve kıstaslara uygun olduğunu bildiren bir mesajı yazdıktan sonra Yönetim Kurulu'na katılma kriterine kavuşmuş olur.
Şikayet

6-) 30 mesaj sayısını dolduran her üye Site ve forum yöneticilerinin bireysel olarak uyguladıkları ceza yaptırımlarına karşı bir hafta içerisinde disiplin kuruluna itirazda bulunma hakkına sahiptir. Her hangi bir nedenle üyeligi dondurulan kullanıcı itirazını Bize Yazın (http://www.turandursun.com/cgi-bin/ttx/ttx.cgi) linkinden yapabilir.

Hepimiz hata yapabiliriz. Fakat ben bu tüzügü, üyelerin cogunun okumadiklarini düsünüyorum.

Kurallara uymadan yasamayi seven bir toplumuz. Internet de dahi bunlara uyamiyoruz.Kuralsiz, düzensiz, disiplinsiz, sevgisiz, saygisiz, sistemsiz ve lacka bir yasantinin en güzel canli örnegi Türkiye.;)

50 sene geriden geliyorduk, elhmadurillah 7 senede 75 yaptik.:)
Sükürler olsun yarabbim.

Saygilar.

evrensel-insan
15-03-2009, 18:56
Saygideger cigi;

Ne 75'i sen sunu; yasam ve iliskide 300, dusuncede de; 200'e cikar da gerceklere uysun bari.:o

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
15-03-2009, 19:13
Saygideger cigi;

Ne 75'i sen sunu; yasam ve iliskide 300, dusuncede de; 200'e cikar da gerceklere uysun bari.:o

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

Alistira, alistira... Sende küüüüüüüt diye söylüyorsun.:D
Kalbi ve yüksek tansiyonu olan arkadaslarimizida mi düsünmezsin?
Yapma lütfen...
Sitemizde doktorlarimiz var ama donanimli bir ambulansimizin olup, olmadigini bilmiyorum.:)

Saygilar.

sanssızspermramazan
15-03-2009, 22:37
TUZUK

Sitemiz herhangi bir siyasi partinin, örgütün veya kuruluşun uzantısı değildir.


Burnunuz uzar bak.
pkk'lı vatandaşların yazılarını forum içinde göstertme bana şimdi.



Hepimiz hata yapabiliriz. Fakat ben bu tüzügü, üyelerin cogunun okumadiklarini düsünüyorum.

Saygilar.

Nedense yapılan bu hatalarda hep belirli koularda gözden kaçıyor.Yönetimde oluşmuş çizgi dışında oluşanlar birden tarih oluyor.Tüzüğü okumaya gerek mi var , kürtçülük yapın yeter yazmanız yeterli.aksi halde size küfür etseler dahi suçlu siz olursunuz....isn't it.....:):):):)

cigi
15-03-2009, 22:51
Burnunuz uzar bak.
pkk'lı vatandaşların yazılarını forum içinde göstertme bana şimdi.


Burnumun uzamasini istiyorum.
Pinokyo oluruz yani ne olur.:)

Hadi göster hep birlikte okuyalim.Bende merak ettim simdi.
Kanitli belgeli yazilara bayilirim.
Bak burnum gittikce uzamaya basladi PC nin ekranini delecek simdi.:)
Hadi cabuk ol.

sanssızspermramazan
15-03-2009, 23:03
Burnumun uzamasini istiyorum.

Bak burnum gittikce uzamaya basladi PC nin ekranini delecek simdi.:)
Hadi cabuk ol.

Ama bu kadar kolay olmamalı değilmi.Mesela bana öyle bir şey gösterdiğiniz anda yönetimi kınıyacağınıza dair başlaık acacağınız garantisi falan vermelisiniz.Siz ne kadar olmadığından eminseniz bende olduğundan eminim.Gerisi size kalmış.Başlık açıp tüm yönetimi istifaya davet edeceğiniz konusunda yazı yazın hemen linkleri vermeye başlayım.

cigi
15-03-2009, 23:38
Ama bu kadar kolay olmamalı değilmi.Mesela bana öyle bir şey gösterdiğiniz anda yönetimi kınıyacağınıza dair başlaık acacağınız garantisi falan vermelisiniz.Siz ne kadar olmadığından eminseniz bende olduğundan eminim.Gerisi size kalmış.Başlık açıp tüm yönetimi istifaya davet edeceğiniz konusunda yazı yazın hemen linkleri vermeye başlayım.

Ben emin degilim. Bu sekilde bir yazi yazmadim. Klavyemin Türkce karakterleri olmamasi, forumlari tarama yapmamda kolaylik tanimiyor, yapamiyorum. Emin olabilmem icin bulun okuyalim diyorum.

Iddaalarin kanitlanmasi halinde, benim ortaya cikarak yönetimde olan arkadaslara, bu baslik altinda gerekenin yapilmasi icin yazi yazmam etik olmaz. Ben bunu yapmam.

Onurlu insanlar, böyle durumlarda kimselerin dürtüklemelerine gerek duymadan, yapilmasi gerekeni, yerine getirirler diye düsünüyorum.

Sizin ise bu konuda durumu santaj sekline getirmeniz etik olmamistir.

Bu konu cok sulanmaya basladi ve benim konumumda olan bir üyenin yetki sinirlarini asmis bulunuyor. Yönetimde olan bir arkadasa, sizinle muhatap olmasini öneriyorum.

Bu baslik altinda ve bu konu hakkinda size yazdigim son iletidir bu.

Saygilar.

frodo
15-03-2009, 23:52
Sevgili ciqi bu tartışmaya neden girdiniz anlamadım. TD forumlarında tüzüğe uygun olmak üzere her türden ileti bulmak mümkündür.

Sadece kürt milliyetçilerinin-ırkçılarının değil türk ırkçılarının da yazılarına yukarıda yazdığım çerçevede izin veriyoruz.

cigi
16-03-2009, 00:19
Sevgili ciqi bu tartışmaya neden girdiniz anlamadım. TD forumlarında tüzüğe uygun olmak üzere her türden ileti bulmak mümkündür.


Sevgili frodo;

Anladigim kadari ile eski bir üye, oraya buraya aklinca camur atiyor. Yönetimde olan arkadaslari yeteri kadar tanidigimi saniyorum.

Dolayisi ile bu sekilde olan yazilara ve iftiralara dayanamiyorum. Gercekten ne kadar bos islerle ugrasan insanlar var yurdumda, hayret ediyorum.

Sanalda bile ve bu sitede, mertce kendini ve durusunu kanitlayamiyacak yazilar asan insanlar, beni rahatsiz ediyor.

Saygilar.

sanssızspermramazan
16-03-2009, 00:58
Sevgili frodo;


Sanalda bile ve bu sitede, mertce kendini ve durusunu kanitlayamiyacak yazilar asan insanlar, beni rahatsiz ediyor.

Saygilar.

Halep ordaysa şansız burda, kaçıp sonra arkadan laf etmeyin , yukarıdaki soruma cevap verin link verirsem yönetimi istifaya davet edecekmisiniz.

K.C.
16-03-2009, 01:00
Maksat nedir?
Cigi'nin yönetimi istifaya DAVET etmesi mi?
Yönetimin İSTİFA etmesi mi?

pante
16-03-2009, 02:46
Halep ordaysa şansız burda, kaçıp sonra arkadan laf etmeyin , yukarıdaki soruma cevap verin link verirsem yönetimi istifaya davet edecekmisiniz.

Gözümüzden kaçıp ta eleştiremediğimiz ırkçı-bölücü bir mesaj mı var acaba?

Vereceğin linkteki yazının içeriği önemli.
Ama Türkçü arkadaşların yazdıklarından daha ileri derecede ırkçı olduğunu sanmam.
En ırkçılarını Dersim ile Jayjay yazmış ve ihraç edilmişlerdi.
Yönetimi istifaya davet etmek, yazının gerçekten aşırı derecede ırkçı olmasına ve göz göre göre müdahale edilmemiş olmasına bağlıdır.
Bu kadar laftan sonra linki vermen gerekir.
Yazıyı aşırı gören olursa, Jigi olmasa da istifaya davet eden çıkar, merak etme.

sanssızspermramazan
16-03-2009, 21:30
Yazıyı aşırı gören olursa, Jigi olmasa da istifaya davet eden çıkar, merak etme.

Pante bunları bize bırak , blogundaki şu bögüren buzağı yazısını değiştir.Baştan aşağı yanlış bilgi çükü ,

Tıpkı ateistlerin Bible sitelerinden çalmış olduğu babil heykellerine , aha bak allahın putu demeleri gibi derinliksiz ve sığ bir yazı olmuş.

Ha bu arada site girişine babil heykeli koyup bu islamın tanrısıdır yazısınız yazan kişininde Hristiyan olduğunu düşünüyorum.Çünkü böyle bir yorum ve yazı ancak Hristiyan kalemden çıkar.

Biraz daha derinlikli bilgi yurdum ateistleri biraz daha..:):):):)

pante
16-03-2009, 21:36
Şimdi yakayı ele verdin Akhenaton! :D
Seni Dilaver'in şefkatli kucağına, insaflı ellerine havale ediyorum. :)

pervane
16-03-2009, 21:36
Sevgili Pante kusura bakmayın ama kendiniz arandınız:o site eleştirisi çok şükür bitti sıra sizde, Allah! kurtarsın bakalım buna nasıl göğüs gereceksiniz işiniz zor:D

sanssızspermramazan
16-03-2009, 21:38
Şimdi yakayı ele verdin Akhenaton! :D
Seni Dilaver'in şefkatli kucağına, insaflı ellerine havale ediyorum. :)

Üzgünüm pante, sana tek tavsiyem edit olman izlenmediğin anlamına gelmediğindir..:):)

vartor
18-03-2009, 18:11
Spermin de sansizi olur mu diye dusundum ismi ilk gordugumde; Oyle ya, tek bir sanslisi olur, o da yumurtayi dolleyebilen. Yazdiklarini okuduktan sonra, neden hem hayatta , hem de sanssiz oldugunu kendin aciklamalarinla anlamis oldum. Bu sitede vaktini geciren, hala da senin anlayissizligin derecesinde kalabilen birinin hayata kavusmasina sebep veren, sevgi yerine nefret, kardeslik yerine dusmanlik, yapici yerine yikicilik oneren bir sperme bence de sansiz denilebilir. Sevgili Evrensel-insan'in dedigi gibi, birinin barizce gorulebilen bir algilama sorunu olmasi ise, hakikaten buyuk bir sansizliktir.

evrensel-insan
18-03-2009, 19:06
Saygideger vartor;

Eger ortada belirgin bir algilama sorunu varsa; bu sorun tamamen algilamamayi "beceremeyen" kisiye aittir. Eger, algiyi vereni sucluyorda; kendisini gormuyor ve degerlendirmiyorsa; o zaman da zaten, yapacak bir sey yoktur. Cunku, bir dusuncenin davranis olarak yansisi; dusuncenin ifadesine gore algilanmazsa; hem karsilikli anlayis ve bilgi alis verisi mumkun olmaz, hem de karsilikli davranisin, duygusalliga, kisisellige ve sonucta da; atisma ve satasmaya donmesi kacinilmazdir. Kisi algilamamakta direnirse; bu onun gercekci olmadigini ve gercek disina cikarak; yukarida saydigin; insanlikdisi; duygu ve dusuncelere sapmasi da; kacinilmazdir.

Taki; kendisini aynada gorene ve kenddi ile ilgili, oz degerlendirmesini yapana kadar. Bu sirada; bir kisi varliginin nedenini, sansa ve de ustelik olumsuz sansa bagliyorsa; o kisinin yasam ve ilisklerinde; hicbir olumlu adim atabilmesi beklenemez. Kendi sanssizligini; kendi disindaki kisilerde, dunyada ve sartlarda arar. Kendisi mi? Kendisi mevcut degildir. Kendisi, sadece; kendi disi tarafindan yonetilen ve yonlendirilen, bir sanssizliktir. Aslinda, bu; nihilizmin; birey olamamis bir kisiye sundugu negativitedir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

BASKALTURK
19-03-2009, 02:57
Oncelikle tarafsiz olmali,belli bir zumrenin soyledikleri irkcilik olarak algilanirken yine ayni soylenenleri baska bir zumre soyleyince bunun adi fikir acilimi oluyor.Bence bu yanlis.

KızıL
19-03-2009, 17:54
Irkçılık, ırkçılıktır burada herhangi bir ırkçı, milliyetçi söylem aynı muameleyi görür!
türk-kürt-arap v.s milliyetçiliği fark etmez...

BASKALTURK
20-03-2009, 03:39
Irkçılık, ırkçılıktır burada herhangi bir ırkçı, milliyetçi söylem aynı muameleyi görür!
türk-kürt-arap v.s milliyetçiliği fark etmez...

O zaman su meshur ermeni meselesini iceren(ermenilerden ozur diliyoruz) konusuna biraz bakiniz sayin kizlordu!esenlikle

pante
13-04-2009, 13:35
Sitenin adalet anlayışı kalmamıştır.
Son alınan DK kararlarında bunu açıkça görmekteyiz.
Bir üyemiz Ö.M. ile diğer bir üyeye küfür ettiği için uzaklaştırma aldığı gibi, kıdem ünvanı da elinden alınmış ve DÖ meclis üyeliğinden mahrum edilmişken;
bir başka üye yine Ö.M. ile şahsıma ağır küfürler etmesine rağmen hiçbir ceza verilmemiştir.

Disiplin Kurulu, (içindeki değerli 1-2 şahsiyeti tenzih ederek) aldığı son kararlar ile güvenirliliğini tamamen yitirmiştir.
Derhal istifa etmelidir.

cigi
13-04-2009, 16:47
Bu siteyi simdiye kadar ayakta tutmayi basarmis ve hangi üye olursa olsun, kisiliklere karsi bu sekilde küfür ve hakaret edilmesi cok cirkindir.

Suratlarina maske takarak internet ortamina giren bu kafa yapisindaki kisilikler; küfür mesajini yazar, yazmaz hemen aynaya baksinlar.

Sanal alemde dahi egolarini yenememis, yüreklerinde ki sevgileri tükenmis insanlarin, kendi benlikleri ile sorunlari olduklarini düsünüyorum.

Fakat pireye kizarak, yatagimizi terkedip betonda yatmak olmaz diye düsünüyorum.

Hasaret ilaci aliriz olur biter.:)

sinner
13-04-2009, 17:27
Daha önce D.K. ya yönelik Sn. Pante'nin yaptığına benzer eleştirilerim olmuştu. Çözüm olarak yeni bir tüzük ve site meclisi önerisi olgunlaştırıldı.
Nihayetinde artık site tüzüğü hazır ve onun gereği olarak site meclisi için başvurular başladı. Geriye eski yönetimin feshi ve yenilerinin site meclisince seçilmesi kalıyor :)

vartor
13-04-2009, 18:00
Sevgili pante,
Kararimin nedenlerini hic de aciklamaya mecbur olmadigim halde, pante icin degil, bu konuyu okuyanlar icin bir iki soz soyleme ihtiyacini duydum.
Dk'ye pante degil, atlas adli uyemiz, ozel mesaj yoluyla panteye kufur ettigini, verilecek cezaya razi oldugunu aciklayan bir ileti ile muraacat etmistir. Olaydan haberdar olmayan DK uyeleri, sadece pante dostumuzun pervaneye yaptigi tahrik nitelikli iletilerine ve dedikodu mahiyetindeki suc delillerine bakabilmis; atlas'in zaten yonetimden istifa edip, TD;den kendini uzaklastirarak, verilebilecek cezanin fazlasina maruz kaldigi dusunulerek duyurular kisminda karaimiz aciklanmistir.
Disiplin Kurulu, (içindeki değerli 1-2 şahsiyeti tenzih ederek) aldığı son kararlar ile güvenirliliğini tamamen yitirmiştir.
Derhal istifa etmelidir.
Disiplin kurulu baskanligi yapmis biri olarak, oy birligiyle alinan bir karari tartismanin bile tuzuge aykiri oldugunu bildigi halde, hislerine hakim olamayan, baskalatina ornek diye tanidigim alintidaki yazinin sahibini de ben, vartor olarak, tenzih ederim.
sevgi ve saygilarimla...

pante
13-04-2009, 19:39
DK uyeleri, sadece pante dostumuzun pervaneye yaptigi tahrik nitelikli iletilerine ve dedikodu mahiyetindeki suc delillerine bakabilmis;

Sevgili Vartor;
Biz böyle mi çalışıyorduk?
Ne demek yani, DK işin aslını öğrenmekten aciz midir?
Muhataptan sarfedilen küfürlü mesajı neden istememiştir?
Üstelik de benim pervaneye tahrik yaptığım ve dedikodu mahiyetinde iletiler gönderdiğimi yazmışsın. Herhalde bu da DK'nın oybirliği ile sahip olduğu görüş olmalı. Tahriki yapan açıkça ortadadır ama görmek isteyene.
Ayrıca ne alakası var o konuyla bunun?
Küfredilen kişi bensem, bilgiyi benden almalıydınız.

Suçlunun siteye uğramadığı sürenin göz önüne alınması ne zamandan beri DK'da dikkate alınan bir özellik oldu?
Böyle bir mantık olabilir mi?
Ben de birisine en ağır küfürleri sayıp sıralayayım. Sonra bir ay siteye uğramayayım. Siz de millete DK kararı açıklayın. "Pante'ye küfürlerinden dolayı 7 gün uzaklaştırma cezası verdik ama zaten siteden uzun zaman kendisi uzaklaştığı için cezasını tecil ettik."
Ohh! Ne güzel!

Disiplin kurulu baskanligi yapmis biri olarak, oy birligiyle alinan bir karari tartismanin bile tuzuge aykiri oldugunu bildigi halde, hislerine hakim olamayan, baskalatina ornek diye tanidigim alintidaki yazinin sahibini de ben, vartor olarak, tenzih ederim.

DK kararlarının tartışılmazlığı, aldığı kararlardaki hakkaniyetle sağlanmalıdır.
Son zamanlarda DK sıkça tartışılıyorsa bunun nedenini kendinde aramalıdır.

Adamın biri kalkıp diyor ki "Pante'ye dokunulamaz, korunuyor."
Ben de tersine benim geçmişte türlü hakaretlere ve iftiralara uğradığımı, ama bunu yapanlar yönetim kademesinden olduğu için bir uyarı dahi almadıklarını söylüyorum. Bu iddiasını ispatlamasını istiyorum ve DK'ya şikayet ediyorum.
DK, adama sormuyor dahi, "Sen bizim Pante'yi kolladığımızı söyleyerek site yönetimini suçlamışsın, kanıtın nedir?" diye. Kanıt getiremezse ver uyarı cezasını. Ama sözlerinde "herhangi bir suç bulunamadı" sonucuna varılıyor.
Ve bana mesajla "Belki de kendisi gider" deniyor.
Böyle bir adalet anlayışı olur mu?

Bu başlığı ben DK başkanlığına gelir gelmez açmıştım. Tartışmaktan eleştirilmekten çekinmemeli. Eleştirilmek, daha doğru kararlar almaya yöneltir.
"Tartışmak yasak" diye susturmak ise despotluğa götürür.

Bana Atlas hakkında düşüncem sorulsaydı eğer "Ben şikayetçi değilim, duygusal davrandı, şimdi pişmanlık duyuyor. Ceza almasını istemem." derdim.
Ama sorulmadı. Tavırlar ve kararlar, kendilerinden gördüklerini savunur, karşılarında gördüklerini dışlar şekildedir ve bunun Site Meclisi seçimlerine yakın zamanda yoğunlaşması tesadüf değildir.

sargon
13-04-2009, 19:57
Bana Atlas hakkında düşüncem sorulsaydı eğer "Ben şikayetçi değilim, duygusal davrandı, şimdi pişmanlık duyuyor. Ceza almasını istemem." derdim.
Ama sorulmadı.

Biz de ayni sekilde düsündük. Atlas'in ciddi sekilde kendisini sorgulamis oldugu ve pisman oldugu, kendisine ceza verdigi ortada. Herkes bunu acikca görüyor. Senin amacin üzüm yemek degil, bagciyi dövmek o zaman. Her firsatta yöneticilere cikismak, DK istifa etsin demek sana hic yakismiyor pante.

K.C.
13-04-2009, 20:04
Bana Atlas hakkında düşüncem sorulsaydı eğer... Ama sorulmadı.
Sevgili Pante,
gündemimizde sana sorulması vardı, daha doğrusu Atlas'ın kendisini şikayet ettiği mesajlar senden istenecekti. Ancak -sen bir süredir foruma uğramıyordun. ki gördüğüm kadarıyla benim disiplin mesajım yayımlandıktan sonra girdin.
Ne zaman gireceğin belli olmadığı ve önümüze gelen meseleyi en kısa sürede çözmemiz gerektiğinden DK'dan böyle bir karar çıktı.

pante
13-04-2009, 20:10
Biz de ayni sekilde düsündük. Atlas'in ciddi sekilde kendisini sorgulamis oldugu ve pisman oldugu, kendisine ceza verdigi ortada. Herkes bunu acikca görüyor. Senin amacin üzüm yemek degil, bagciyi dövmek o zaman. Her firsatta yöneticilere cikismak, DK istifa etsin demek sana hic yakismiyor pante.

Siz benim yerime düşünme hakkına sahip değilsiniz.
Siz ortada olan suçu yargılamak ve karara bağlamakla sorumlusunuz.
Bilgiyi de başkalarından değil, asıl muhataplarından almak zorundasınız.

Ben her zaman her konuda yanlış bulduğumu yazdım ve tavrımı koydum.
Bunu da en iyi siz bilirsiniz.
Bir mesaj çekip ayrıntıları öğrenmeye dahi gerek duymayan DK artık objektifliğini yitirmiştir. Hazır site meclisi seçimi aşamasında herkes yönetici ünvanlarını terkedip seçim sonuçlanana kadar sadece mod. olarak görev yapmalıdır.
Çünkü belli olmaz, siz şimdi benim de kıdemimi alır oy hakkından mahrum edebilirsiniz.

evrensel-insan
13-04-2009, 20:16
Saygideger arkadaslar;

Sitenin adalet anlayisi; KISIYE YONELIK DEGILDE; KISININ DUSUNCESINI YANSITMADAKI INSANLIKDISI DIL VE USLUBUNA OLUR; ve adalet uygulamasida; KISININ KENDISINE OLURSA, bence sorun kalmaz.

Hem adalet anlayisindaki; kisi konusu ortadan kalkmis olur-yonetici, mod, kidemli uye, uye v.s.- hemde adalet uygulamasindaki, kisinin sitedeki durumu gozonune alinipta; herhangibir "kayirma, arka cikma, farkli tutum" v.s. olacaksa da onlenmis olur.

Sonucta dusunceler ozgurce ifade edilmeli; ama kisi ve kisilik haklari da; bu ifade seklinde korunmalidir. Eger, bir kisi ifade ederken dusunceden ziyade; kisi ve kisilik haklarina yonelik bir dil ve uslup kullaniyor ve bunu da insanlikdisi-hakaret, atisma, satasma, asagilama v.s.- olarak yansitiyorsa; o kisi ; baska bir kisinin kisilik hakkina mudaheleden dolayi; cezalandirilmalidir.

Birde aciklik ve seffaflik geregi; site yonetimi; bu aldigi adalet kararini sadece aciklamayla kalmayip; nedeni ile aciklarsa; tum site uyelerinin bilgisine sunarsa;sadece kimin degil; o kisinin neden cezalandigi da bilinmis olur.

Bence, sitenin adalet anlayisi, adalet uygulamasi ve seffaflik; bu sitenin temel ilkeleri olmalidir.

Boyle bir isleyis; site okur ve yazarlarinin hem siteyi hem de adaleti uygulayan kadrosunu daha iyi algilamasini sagliyacak ve yonetime daha bir adalet yanlisi olarak bakmasina yardimci olacaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
13-04-2009, 20:19
Ben Atlas ortamın gerilmesini istemiyorum ve bunun için ceza ertelenmiş de olsa kendim siteye bir hafta girmeyeceğim. Sebep olduğum bu tartışma uzamasın istiyorum.

Not: Bir kabahatte bulunmuşsam beni Pante ya da DK üyeleri eleştirebilir ama diğer üyelerin olaya fazla müdahil olmaları hoş değil. İsteyen üye yine eleştirsin de bunu da belirteyim.


Atlas

pante
13-04-2009, 20:27
gündemimizde sana sorulması vardı, daha doğrusu Atlas'ın kendisini şikayet ettiği mesajlar senden istenecekti. Ancak -sen bir süredir foruma uğramıyordun. ki gördüğüm kadarıyla benim disiplin mesajım yayımlandıktan sonra girdin.
Ne zaman gireceğin belli olmadığı ve önümüze gelen meseleyi en kısa sürede çözmemiz gerektiğinden DK'dan böyle bir karar çıktı.

Tahmin edebiliyorum sevgili K.C.
Farkındayım dönenlerin. Siz habersiz olabilirsiniz belki.
"Nasıl olsa Pante yok. Boşver. Zaten tahrik etmiş, özü sözü bir insana asılsız iddialarda bulunmuş. Çocukcağız da pişman olmuş, yazık."
denmiştir muhakkak. Birileri de avuçlarını ovuşturmuştur, "oldu bu iş" diye.

Benim siteye uğramadığım düşünülse bile e-mail adresim var.
Neyse, ben siz değerli arkadaşlar için üzülüyorum. Siz de eleştirilere hedefmiş gibi görünüyorsunuz diye. Asıl eleştirim yönlendiricilere. Topicleri kilitleyen, başlıkları ve mesajları silen, yorumları silen, gruplaşıp "biz biriz, aynıyız" diyerek bizi de karşı grup haline getirmeye kalkışanlara.
Ama daha önce bana gelen tüm teklifleri, "Biz güçlüyüz, birleşelim birlikte hareket edelim" diyenleri reddetmiş ve grupçuluğa karşı çıkmış, daima tek ve özgür hareket etmiş biri olarak acizane tavsiyemdir; ideolojiyi öne çıkartan ve çizgilerini siteye hakim kılmak isteyenlere dikkat edin ve grup anlayışını reddedin. Aksi takdirde siteye kötülük etmiş olursunuz. Çizgi Turan Dursun çizgisi olmalıdır. Bunun dışına çıkılmamalıdır, çıkmak isteyenlere destek verilmemelidir.

frodo
13-04-2009, 20:32
Arkadaşlar Site Tüzüğümüz Gereği tüm yönetim kademeleri istifa etmiş hükmündedir.

Yeni yönetim organlarının oluşumu ile ilgili süreç başladı.

DK kararı içimize sinsin sinmesin verilmiş ve konu kapanmıştır.

Eğer yönetim kademelerinin yeterli olmadığını düşünüyor isek değiştirmenin yolu açılmıştır.

Lütfen buraya odaklanalım ve bu tartışmaları sonlandıralım.

pante
13-04-2009, 20:36
Herşeyden önce şunu belirteyim ki; (yanlış anlaşıldığı yanıtlardan belli oluyor ve " Bir hafta uzaklaşacağım" deniliyor.) benim derdim Atlas değil, mesele Atlas'a verilmeyen cezadan ziyade Çakırcalı'nın kıdeminin kaldırılması meselesidir. Uzaklaşmak ya da uzaklaştırılmak bu haksızlığı kapatmaz.
Bir düzeltme yapılacaksa Çakırcalı'nın kıdemi geri verilmelidir.

evrensel-insan
13-04-2009, 20:42
Saygideger yucemanitu;

Bilmiyorum, "baskalari" derken kimi kastettin. Benim mesajim geneldi ve sizlerin uzerinize yonelik degildi. Eger oyle bir izlenim vermis isem, ozur dilerim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
13-04-2009, 22:22
Cezam yarın sabah başlayacak ve salı sabahından evvel siteye girmeyeceğim madem olay bu şekilde genele yansımış o zaman ben de genelden Pante'den özür diliyor ve tamamen kendi isteğimle kendime ceza veriyorum. Pante'nin de benimle sorunu olmadığı sözünü kabul ediyor cezayı ben kendim isteyip kendi kendime uyguluyorum. Ayrıca eleştirilerinde olgun davrandığı için Pante'yi takdir ediyorum, çünkü çok daha sert olabilirdi ve hak ettim de.
Lafım size değildi evrensel hocam. Kendisiyle ilgili olmayan bir durumda durumdan vazife çıkarıp zevzeklenen bir sevgi kelebeğine dedim o lafı. Bir insan hata yapmış pişman olmuş kendine ceza vermiş, bir daha kendini cezalandırmış. Vicdan azabını çekmiştir. Hariçten gazel okuyan münasebetsiz arkadaş karakter tahlilini bırakıp önce kendisi aynaya bir baksın. Böyle bir durumda en kolay şey durumdan vazife çıkarıp hatalı tarafa saldırarak prim yapmaktır. Zevzek arkadaşıma haşerat ilacını kendine sıkmasını tavsiye ediyor, evrensel hocama alınma diyorum. Pante'ye kendisine sarf ettiğim davranıştan sonra beni affetmese de bir kez daha özür diliyorum lütfen hariçten burnunu sokan olmasın. (Lafım kesinlikle size değil evrensel hocam)

cigi
13-04-2009, 22:50
Hariçten gazel okuyan münasebetsiz arkadaş karakter tahlilini bırakıp önce kendisi aynaya bir baksın. Böyle bir durumda en kolay şey durumdan vazife çıkarıp hatalı tarafa saldırarak prim yapmaktır. Zevzek arkadaşıma haşerat ilacını kendine sıkmasını tavsiye ediyor, evrensel hocama alınma diyorum. Pante'ye kendisine sarf ettiğim davranıştan sonra beni affetmese de bir kez daha özür diliyorum lütfen hariçten burnunu sokan olmasın. (Lafım kesinlikle size değil evrensel hocam)

Bunlari edit cok önce düsünseydin olaylar bu duruma gelmezdi. Bir kisiye edit yok fakat eger böyle bir davranis sergilersem ilaca gerek yok...

Merak etme kendimi kirec kuyusuna atarim. Bir dahada oradan cikmam.

Ben kendime sanal sazaniyim diyorum fakat görüyorum ki bu alemde sade ve oldugu gibi görünmek; edit

Eger herkesin gönlü olmus ise senden rica ediyorum bu konuyu daha fazla uzatma bak keyfine.

yucemanitu
13-04-2009, 22:55
Bunlari edit cok önce düsünseydin olaylar bu duruma gelmezdi. Bir kisiye edit yok fakat eger böyle bir davranis sergilersem ilaca gerek yok...

Merak etme kendimi kirec kuyusuna atarim. Bir dahada oradan cikmam.

Ben kendime sanal sazaniyim diyorum fakat görüyorum ki bu alemde sade ve oldugu gibi görünmek; edit

Eger herkesin gönlü olmus ise senden rica ediyorum bu konuyu daha fazla uzatma bak keyfine.

Cigi ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum hatamı getirip bir kez daha edit yapıyorsun. Sana ne başkasının edit önce sen aynaya bak ve edit.

yucemanitu
13-04-2009, 23:07
Ya arkadaşlar Allah aşkına şurda bana Pante YK ya da DK istediğini desin bu adam bana saldırarak prim yapıyor bel altı vuruyor kendisini ilgilendirmeyen konulara karışıyor ve şahsıma saldırıyor bu normal midir?

cigi
13-04-2009, 23:14
Ya arkadaşlar Allah aşkına şurda bana Pante YK ya da DK istediğini desin bu adam bana saldırarak prim yapıyor bel altı vuruyor kendisini ilgilendirmeyen konulara karışıyor ve şahsıma saldırıyor bu normal midir?

Ne saldirmasi, ne primi, ne bel alti? Aklimin ucundan dahi gecmeyen seyler bunlar.

Sen bir bardak ayran ic kardesim rahatlarsin, sakin düsünürsün.:)
Hadi uzatma artik.

yucemanitu
13-04-2009, 23:19
Ne saldirmasi, ne primi, ne bel alti? Aklimin ucundan dahi gecmeyen seyler bunlar.

Sen bir bardak ayran ic kardesim rahatlarsin, sakin düsünürsün.:)
Hadi uzatma artik.

Pante bana istedigini diyebilir sen niye saldırıyorsun olayın seninle ne ilgisi var?
EDİT

aydoe
13-04-2009, 23:23
yücemanitu bir arkadaştan özür dilerken diğer bir arkadaşa hakaret etmemiz doğru değildir.
cigi'nin konuya vakıf olduğunu bile zannetmiyorum ,yalnızca panteye destek vermek amacıyla asmış olduğu bir iletidir ve bir kişiyi veya sizi hedef alarak yazılmış bir ileti değildir.
Konuyu uzatmayalım ve kişisel saldırılara girmiyelim derim.
sevgiler

cigi
13-04-2009, 23:26
[quote=yucemanitu;166670]Pante bana istedigini diyebilir sen niye saldırıyorsun olayın seninle ne ilgisi var? quote]

Hhhhsssssss. Sus artik, yukarida cocuklar uyuyor.:)

yucemanitu
13-04-2009, 23:28
Görüyorsunuz değil mi amacı beni kızdırmak benim kötü bir şey dememi sağlamak ve bana bu yolla zarar vermek tahrik var mı yok mu şimdi?

cigi
13-04-2009, 23:29
cigi'nin konuya vakıf olduğunu bile zannetmiyorum ,yalnızca panteye destek vermek amacıyla asmış olduğu bir iletidir ve bir kişiyi veya sizi hedef alarak yazılmış bir ileti değildir.


Sevgili aydoe;

Hala bunu anlamiyor ve saldiriyor.Birak devam etsin.:)

evrensel-insan
13-04-2009, 23:31
Saygideger cigi;

Hepimiz birer kisiyiz ve dogumdan beri cesitli verilerle buyuyup yetistik. Bazi seyleri sorgulamayi akil ettik. Bazi seyleri sorgulamayi akil edemedigimiz gibi; onun dogruluguna kendimizi inandirdik. Herkesin hem veri olarak korudugu, hemde kendi kendine olusturdugu dogrulari var. Kisiler arasi mucadelede zaten, bu dogrular arasi mucadele. Sonucta; bir kisinin hemde duygusal bir temelde dogru olarak inandigi bir dusunceyi davranisa tasimasi ve bunun yanlis olacagini o an dusunememesi herbirimizin yapacagi hatadir. Onemli olan; bu hatanin farkina varmak ve bu hatayi nedenleyip-sorgulayip; ustelik bir gurur, haysiyet v.s. gibi egoist bir temele tasimadan; ozveri ve ozelestiri temelinde ozur dilemektir. Bir kisinin bu ozveriyi ve ozelestiriyi gosterebilmesi bile; bizim toplumumuz icin "ileri" bir gorustur. Bir kisi bu ozveriyi gostermis ve oz elestirisini yapmisken; onu kutlamak yerine ve desteklemek yerine "vurun abaliya" dusuncesiyle davranmak; ne insana ne de onun insanligina yakismaz.

Aslinda cok acidir, bir kisi hata yaptiginda ve bu hatasinin kendisine verdigi uzuntu ile bogusurken, baskasinin bu durumdan "yararlanmasi" o yuzden; biribirimizin davranislarini degerlendirirken; ozveri ve ozelestirinin, bir birey olma bilinci oldugunu algilamak ve destek vermek; bence, yapilabilecek en guzel destektir. Tabi eger, amacimiz "kostek" degilse.

Bu mesaji senin nickine yonelik atmam; senin dusuncene yoneliktir. Yoksa; bu mesajin sen ile yucemanitu arasinda "olanlara", yonelik degildir. Ki aranizda ne oldugunu da; bilmiyorum zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
13-04-2009, 23:31
Ya sen bir kere sevgi kelebeği olsan yangına körükle gitmezsin. Rol yapma.

azınlık
13-04-2009, 23:35
Arkadaşlar,

Aranızda yeni sayılırım, belki de susmam gerekiyor ama doğru bildiğimi söylemek zorundayım.

Şu andaki konuşmalar dışarıdan son derece anlamsız ve itici görünüyor. Eminim ki konunun üzerine uyuyup yarın devam ederseniz problemler çok daha kolay hallolur.

Üç kuruşluk fikrim budur.

A.

pante
13-04-2009, 23:40
Arkadaşlar lütfen bitirelim.
Yoksa topiği kilitlerler yine. :D

Titan
13-04-2009, 23:42
Kilitçiiiiii......

sinner
13-04-2009, 23:43
Yahu hepimiz dinlerden özgürlük grubundayız tartışmanın burada sürmesinin ne anlamı var ? ;)

cigi
13-04-2009, 23:44
Sevgili evrensel hocam;

Bu sitede bulunmamin özel nedenleri var. Öncelikle bunun altini kalinca cizmek istiyorum. Yoksa benim ne bu site ile, nede baska bir sanal alem ile ugrasacak ne isim olur, nede vaktim. Beni hic mi hic ilgilendirmiyor bu sanal alem.

Ikincisi: Bu sitede diger inancli insanlara destek aciklamalari yapiliyor, aralara giriliyorda ben sevgili pante'ye mi destek vermeyecegim?

Ücüncüsü: Sevgili aydoe belirtmis iste. Bizler silinmis yazilari görmüyoruz ki. Olayin ne oldugunu sevgili vartor'un yazisindan sonra ögrendim.

Arkadas yücemanuti olmus ya. Ates dansi yaparak, baltasini bosa sallayip duruyor iste.:)

Saygilar.

yucemanitu
13-04-2009, 23:47
Arkadas yücemanuti olmus ya. Ates dansi yaparak, baltasini bosa sallayip duruyor iste.:)

Saygilar.[/quote]

Şimdi bu şekilde alay ediyor niyeti beni kızdırmak ve kötü bir şey dememi sağlamak ben kendim yaptığım hatadan pişman ve üzgünken bana saldırıyor bir taraftan bir de kartakterden bahsediyor.

K.C.
13-04-2009, 23:47
Arkadaşlar lütfen bitirelim.
Yoksa topiği kilitlerler yine. :D
Yok, artık kilitlemeye, silmeye, müdahale etmeye, sandık odasına yollamaya, uyarmaya, ihtar vermeye v.s. korkar olduk. :D

Acaba sonu nereye varacak, otokontrol ne zaman devreye girecek diye ben ööle bakıyorum mesela. :)

yucemanitu
13-04-2009, 23:48
Siteden atılsamda sana cevap vereceğim cigi yetti yaptıkların bırak terbiyesizliği

cigi
13-04-2009, 23:51
Siteden atılsamda sana cevap vereceğim cigi yetti yaptıkların bırak terbiyesizliği

Ya sus cocuklari yatirdik.:)

prozac
13-04-2009, 23:52
Arkadaşlar biraz abartmadık mı ?

yucemanitu
13-04-2009, 23:54
Dünya'da yapılacak en kolay şey benim durumumdaki birine saldırmak bir o kadar çirkin. Hiç değilse ben hata yapınca özür diliyorum cigi gibi ego sorunum olsa böyle hatamda diretirdim.

cigi
13-04-2009, 23:59
Dünya'da yapılacak en kolay şey benim durumumdaki birine saldırmak bir o kadar çirkin. Hiç değilse ben hata yapınca özür diliyorum cigi gibi ego sorunum olsa böyle hatamda diretirdim.

Tamam sen haklisin.Ben cok egoist biriyim.

evrensel-insan
13-04-2009, 23:59
Saygideger cigi ve yucemanitu;

En azindan bu tip yazismaniz, sitenin basligiyla ortusmuyor. Baslik "Sitenin adaleti nasil saglanmali?" Bu sekilde, yazisarak saglayabileceginizi dusunmuyorsaniz, lutfen; o zaman; nasil saglanacagini dusunuyorsaniz oyle yazisin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

yucemanitu
14-04-2009, 00:01
Tamam sen haklisin.Ben cok egoist biriyim.

Bana neden bunu yapıyorsun?

evrensel-insan
14-04-2009, 00:26
Saygideger cigi;

Bu sitede bulunmamin özel nedenleri var. Öncelikle bunun altini kalinca cizmek istiyorum-cigi-

Yaw, su "ozel nedenler" i aciklasan da, rahat etsek. Bende, merak ettim dogrusu!:rolleyes: Tabi bir sakincasi yoksa, aksi taktirde; yonetim pesine dusebilir, "nedir bu ozel nedenler?", diye.:p

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
14-04-2009, 00:50
Yaw, su "ozel nedenler" i aciklasan da, rahat etsek. Bende, merak ettim dogrusu!:rolleyes: Tabi bir sakincasi yoksa, aksi taktirde; yonetim pesine dusebilir, "nedir bu ozel nedenler?", diye.:p


evrensel hocam;

Birlikte piknige gidecegiz ya..
Dostun yogiyi ne cabuk unuttun?:)

dilaver
19-04-2009, 01:33
Hazır site meclisi seçimi aşamasında herkes yönetici ünvanlarını terkedip seçim sonuçlanana kadar sadece mod. olarak görev yapmalıdır. pante

Geçici Madde 2 : Meclis fiilen hayata geçinceye dek YK, DK ve GY'in görevleri fiilen devam eder


Herkesten tüzügümüzü dikkatle okumalarını diliyorum. Oldukça emek verildi ve pek çok şey de düşünülmeye çalışıldı. Ayrıca bu tüzükte aksayan yerler varsa, var olan tüzügün çizdigi sınırlar dahilinde site meclisinde degiştirilmesi imkanı vardır. Bu degişiklikler de meclis dışında kalarak degil meclise dahil olarak ve orada mücadele ederek yapılabilir.

Turan Dursun sitesi ne bir kişinin ne de bir ideolojinin etkisi altında degildir, olmamıştır ve de umarım bundan sonra da olmayacaktır. Öyle olsaydı site meclisi kararı çıkmaz ve bununla bu kadar ugraşılmazdı. Amaçlanan tek şey her kesin her türlü düşüncesini karşısındakine saygı çerçevesinde ifade edebilmesidir.

En kolay şey suçlamaktır, en kolay şey yıkmaktır. ERdem yapıcı olmaktan geçer. Herkes yönetimi eleştirebilir, haklı ya da haksız eleştirileri dile getirebilir, bu imkan tüm üyelerimiz için mevcuttur.

Ancak daha da iyi bir imkan sunulmuştur, buyrun görev alın ve aksaklık dediginiz yerleri düzeltin. Bence samimi olmak buradan başlar.

saygılarımla

Mutezile
10-05-2009, 08:25
''Turan Dursun sitesi ne bir kişinin ne de bir ideolojinin etkisi altında degildir, olmamıştır ve de umarım bundan sonra da olmayacaktır.''


Bu cümle bana bir yerden çok tanıdık geldi..Kalp kalbe karşıdır desek, dilaverle olacak iş değil..Hehe

Hadi aklın yolu bir diyelim.

pante
10-05-2009, 23:18
Sitenin adalet anlayışı, bu günlerde ilginç ve önemli bir sınav veriyor.
Sonucu birlikte göreceğiz. :)

Akhenaton
10-05-2009, 23:44
Sitenin adalet anlayışı, bu günlerde ilginç ve önemli bir sınav veriyor.
Sonucu birlikte göreceğiz. :)


Ne gibi pante, bizde bilelim. http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/doh.gif

pante
10-05-2009, 23:46
Ne gibi pante, bizde bilelim.

Seçimler gibi. :D

Akhenaton
10-05-2009, 23:52
Seçimler gibi. :D


Yahu seçim dediğin nedir.Tiyatro. http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/cheers2.gif

serüvenci
10-05-2009, 23:56
hürriyet eşitlik adalet - ittihat ve terakki geliyor, savul akhenaton :D

pante
11-05-2009, 02:43
Yahu seçim dediğin nedir.Tiyatro.

Yine de diktatoryadan iyidir. :)

TANRI-ZONARK
11-05-2009, 02:46
Türkiye Cumhuriyeti yani ülkemiz LAİK bir hukuk devletidir.

komik sin çocuk herkes inandığını yşar sende benim askerimsin

Akhenaton
11-05-2009, 03:01
Hımmm sen yenisin galiba Zonark.
Biraz ortalığı tanısaydın.:)

TANRI-ZONARK
11-05-2009, 03:04
Hımmm sen yenisin galiba Zonark.
Biraz ortalığı tanısaydın.:)

gerek yok motomot düz mantık bunlar madem demokratısın cocuklarılar benıde kabullenecekleeeeeeeer

Akhenaton
11-05-2009, 03:08
gerek yok motomot düz mantık bunlar madem demokratısın cocuklarılar benıde kabullenecekleeeeeeeer


Bak işte tanımadığın belli.
Ben demokrat falan değilim.:)
Sosyalist hiç değilim.:)
Liberal hiç değilim.:)
Dinci hiç değilim.:)

one
14-05-2009, 17:06
zonark zonark lama sabaktani !!! :)

parmis
15-05-2009, 00:30
sitenin adalet anlayışı kişisel tartışmalardan mı geçiyor?

parmis Güneşin_kızı

kuranyeter
24-05-2009, 01:27
merhaba.

her sitede olduğu gibi burda da çok fazla adalet yok,bunu sağlamakta çok zor,site yetkilileri farklı fikirlere saygı duyabilir ama üyelerini kontrol etme konusunda çok zorlanacaktır ve bu kontrolu bir yerden sonra çok detaylı yapmayacaklarını düşünüyorum.

ağzından çıkanı kulağı duymayan,sinirine hakim olamayan her şeyi en iyi bilen kendiymiş gibi davranan,kendi doğrularını bastıran doğruları kabullenemeyen,bir sürü üye var hangi birini nasıl bir şekilde düzene koyacaksında adil olacaksın,sadece argo ve küfürlü söylemlerde bulunan tüm üyeleri BAN lama adil bir yönetim olma konusunda,geçerli puanı alacaktır.