PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kurtuldum mu ? kurutuldum mu ?

fanatik
20-08-2013, 01:40
Bundan 5-6 sene önceye kadar bende dindar bir çocuktum. Ateistler düşman gibiydi gözümüzde ne yapalım anneden gelen bir olay. Babam serbest adamdır kendi kafasında,kendi anlayışına göre bir Müslümanlık kurmuş onu yaşıyor. Dindar birisi değil hiçbir şekilde baskısı da olmadı şu güne kadar. Ona göre cehennem cennetten iyi bir yer.Yani olsaydı öyle bişey cehenneme gidecekti peder bey.Ama anne sıkıntı işte daha küçüklükten cehennemle korkutmaya başlamış beni.Kızmıyorum anneme. Ben doğduktan sonra nurcu bir teyzeyle takılmaya başlamış,yıkamışlar beynini.Radikal müslümandır kendisi.Koyu tartışmalar olur evde.Neyse asıl muhabbete dönelim.Ortaokula kadar problem yok yukarda allah var diyoruz geçiyoruz. İbadet olayı yok daha.7.sınıfa geldik semtteki tüm çocuklar abiler diye bir yere gidiyor.Ders çalışıp,oyunlar falan oynanıyor.Annem sende git dedi.Benim kankalarda orda bizde bir uğrayalım dedik. Tanışıklığımız 7. sınıftan bu şakirtlerle. Neyse beni pek sarmadı 1 yıl uğramadım bunlara.Ama 8. sınıfta sınava çalışacaz diye en yakın 2 arkadaşım(şimdi ateistler) ikna etti 6 ay kaldık bu evlerde. Risaleler,yok işte sonsuz nur'lar hep bunları okuduk. Güya ders çalışacaz.İman gücüyle sınavı kazanacağımızı sandık.Adam anlattı biz inandık çocukluk işte.Birisi çok risale okuyormuş.Sınav sırasında bir sinek gelmiş tüm soruları işaretlemiş sonra o da istediği yeri kazanmış.Ulan buna 4 yaşındaki çocuk inanmaz ama biz inanıyorduk.Neyse ben bunlara kader,recm,eşitsizlik hakkında sorular soruyordum.Aldığım cevaplar ya çok zorlama olurdu ya da "din de mantık aranmaz" deyip geçiştirirlerdi.O zamandan bıraktılar bombayı,4-5 sene sonrası allahsız olup çıktık.Bu kitapları okumaktan ders çalışamazdık.Sınava Günde ortalama 15 dk çalışarak hazırlandık.abartı yok.Neyse gel zaman git zaman sınava girdik sonuç geldi. İstediğimiz yeri kazanamadık. Yazın da çağırdılar bizi ben kızgın olduğumdan gitmedim. Ondan sonra namaz niyazda kalmadı. Ya herro ya merro yakacaksan yak beni dedim yukarıya.Velhasıl kelam muhabbeti kestik dinle. Annemde üstüne düşmedi fazla. Çevrem değişti,yakın arkadaşlarımın kafası değişti,siyasi görüş değişti,üniye girdik.İnternetten okuduklarımla,çevremdekilerin telkiniyle "aç şu kuranı oku,hadislere bak vs. çelişkiler göreceksin" diye açtık okuduk inceledik. İlk deist olduk. İnkar etsemde hala bir korku vardı içimde. Sonra evrimle tanıştım. Kafama yattı . Sonra hepten metafizik saçma gelmeye başladı. Ateist olduk.

1 senedir ateist agnostik takılıyoruz.Arada bir geliyor o boşluk hissi.İnsanların o boşluğu doldurmak için yok olup gitmekten korktuğu için dinleri ve tanrıyı icat ettiklerini düşünüyorum.

Yeniden merhaba

Ahlaksız
20-08-2013, 01:52
Aklımızın alamayacağı kadar büyük bir Evren'de,daracık yaşam alanlarımızda hayatta kalmaya çalışıyoruz..Korkunç bir rekabet,korkunç egolara sahip insanlar,çok vahşi düşmanlar,çok kıskanç dostlar..Böyle bir durumda korkmamız tabi ki doğal,boşluk hissi yaşamamız tabi ki doğal..Din denilen uyuşturucu,işte bu boşluğu/korkuyu yok ediyor..Tıpkı birkaç saat sigara içmeyen birinin sigara içince rahatlaması gibi bir şeydir din..Evet biz dinsisiz ama uyuşturucu almadan gerçeklerle yüzleşecek kadar da cesuruz..
Hoşgeldin tekrar:)

Erdem Alaca
20-08-2013, 02:39
Hoşgeldiniz tekrar sn. fanatik. Yaşınızın genç olduğunu düşünerek yazıyorum, insanlar gençken daha bir agresif olabiliyor; annenizin de fanatik İslam'cı olduğunu söylediniz. Bence olası Ateistlik-Müslümanlık tartışmalarında, annenizi kırmayınız asla; sizin gibi düşünemediği için, bunu ayrı tutunuz. Derler ya, "Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz"; o hesap işte...

Bir sözüm de size var yeri gelmişken sn.NOLAN, başka bir yerde, sigarayı bıraktığınızı söylemiştiniz. Ama derim ki, asla tam emin olmayınız, henüz 3 seneyi doldurmamışsanız :)

Ben 9 ay civarı bırakmıştım, "Oh be, kurtuldum artık senden" diye düşünüyordum, ancak o illet, kafadan çıkmıyormuş bu kadar kısa sürede. (Tıbben 2-3 sene diyorlar tam bağımlılıktan kurtulmak)

9 ay sonra bir gün, "Artık kurtuldum nasıl olsa bu illetden, şimdi zevk için bir puro içiyorum" dedim; dememle film koptu orda.

Bir arkadaş tavsiyesi: Asla ve asla ara sıra aklınızı gıdıklayan o tek sigarayı yakmayınız. İster keyiften, ister kederden olsun.

Saygılarımla,
Erdem.

fanatik
20-08-2013, 02:48
Hoşgeldiniz tekrar sn. fanatik. Yaşınızın genç olduğunu düşünerek yazıyorum, insanlar gençken daha bir agresif olabiliyor; annenizin de fanatik İslam'cı olduğunu söylediniz. Bence anne kavramıyla Ateist-Müslüman tartışmalarında, annenizi kırmayınız asla, sizin gibi düşünmediği için. Derler ya, "Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz"; o hesap işte...

Bir sözüm de size var yeri gelmişken sn.NOLAN, başka bir yerde, sigarayı bıraktığınızı söylemiştiniz. Ama derim ki, asla tam emin olmayınız, henüz 3 seneyi doldurmamışsanız :)

Ben 9 ay civarı bırakmıştım, "Oh be, kurtuldum artık senden" diye düşünüyordum, ancak o illet, kafadan çıkmıyormuş bu kadar kısa sürede. (Tıbben 2-3 sene diyorlar tam bağımlılıktan kurtulmak)

9 ay sonra bir gün, "Artık kurtuldum nasıl olsa bu illetden, şimdi zevk için bir puro içiyorum" dedim; dememle film koptu orda.

Bir arkadaş tavsiyesi: Asla ve asla ara sıra aklınızı gıdıklayan o tek sigarayı yakmayınız. İster keyiften, ister kederden olsun.

Saygılarımla,
Erdem.

Annemi kesinlikle üzmem. Ateist olduğumu da söylemedim,söylemem. Yaşayacağı duyguyu az çok tahmin ediyorum. Geceleri benim için boş yere dua edecek.Örn; " Allahım sen benim oğlumu kurtar,yanlış yoldan geri döndür" vs. Sadece ben yobaz olduğundan dem vururum.Biraz kızdırırım.Koyu tartışmalar genelde politik oluyor. 2 tarafta birbirine istediğini veremiyor. Genelde olduğu gibi o kendine göre haklı, ben kendime göre haklıyım.

Ahlaksız
20-08-2013, 02:53
Nerdeyse 15 sene içtim ve sigarayı bırakalı nerdeyse 4,5 sene oldu:)
Bıraktıktan 3 ay sonra canım sıkıldığı için bir paket içtim..O zamandan sonra hiç içmedim..Canım sıkılırsa da,rakı filan içerim artık ama sigara içmem:)

Erdem Alaca
20-08-2013, 02:54
Annemi kesinlikle üzmem. Ateist olduğumu da söylemedim,söylemem.
Bence bu konumda en güzelini yaparsınız sn. fanatik. Herkesin herşeyi bilmesi diye bir gereklilik yok - hele de bu kadar hassas bir mevzuda...

Erdem Alaca
20-08-2013, 02:56
Nerdeyse 15 sene içtim ve sigarayı bırakalı nerdeyse 4,5 sene oldu:)
Ha, o zaman iyi, zor zamanları atlatmışsınız demektir. Ama "o tek sigara" kafanızın bir köşesinde bulunsun isterim gene de.

Şöyle bir şey, benim peder 80'e merdiven dayıyor, tahminen 10-15 sene oldu sigaradan kurtulalı, o da benim gibi sağlam içiciydi; ama halen diyor ki "Bir tane yakarsam şayet, gerisi gelecek."

Bu illeti bırakan tüm arkadaşlarımın buna hassasiyet göstermelerini isterim.

Ahlaksız
20-08-2013, 13:37
Ha, o zaman iyi, zor zamanları atlatmışsınız demektir. Ama "o tek sigara" kafanızın bir köşesinde bulunsun isterim gene de.

Şöyle bir şey, benim peder 80'e merdiven dayıyor, tahminen 10-15 sene oldu sigaradan kurtulalı, o da benim gibi sağlam içiciydi; ama halen diyor ki "Bir tane yakarsam şayet, gerisi gelecek."

Bu illeti bırakan tüm arkadaşlarımın buna hassasiyet göstermelerini isterim.
İçmem sn.Erdem..Hiç aklıma bile gelmiyor sigara..

prometheZEus
21-08-2013, 23:06
Sen bu boşluğu rahat atlatabilen bir tipe benziyorsun arkadaş.Yazından çıkardığım bu.Rahat bir tarzın var sanırım.Keşke herkes senin gibi rahatça bu illetten kurtulabilse.Çok kişi var çıktım dinden peki şimdi diye soran.Yani çıktım ama bundan sonrası ne olacak.Şimdi namaz kılmayacak,camiye gitmeyecek,oruç tutmayacakmıyım?Peki kime dua edeceğim ben?Diye sorular soran yüzbinlerce insanımız olduğunu biliyorum.
Malesef bu soruların sonunda cesaretini yitiren insanlarımız,geri dönüş yapıyor dine.Ve sımsıkı sarılıyor,eskisinden daha çok inanmaya başlıyor metafiziğe.Korkunç bir inanış hemde.En dindar kişiden daha dindar oluyor.Çok vardır böyle dinden çıkıp tekrar giren ve hacı hoca olan.Yani seni tebrik ediyorum arkadaş.Çıkmışsın ve rahatça bunu anlatabiliyorsun.

Ben bizleri neye benzetiyorum biliyormusun?Başkaldırabilen cesur insanlarız.Bizleri gene metafizik bir varlık olan,şeytana benzetiyorum.Bu bir abartmada olabilir.Ama şeytan tasviri nedir tüm inançlarda?Başkaldıran,sorgulayan,itaat etmeyen,isyankar ve kötü bir varlık.
Lord Byron gibi şairler şeytanı yüceltmiştir.Bunu ben tabiki yapmayacağım.Ama bizler gerçekten aykırıyız.Sorguluyoruz.Korkmuyoruz.Ve en önemlisi sürüden değiliz.Sen,ben ve bizim gibi düşünenler.

Umarım seninde benimde bizimde içimizdeki ateş hiçbir zaman sönmez.Cesaretinden dolayı seni tekrar kutluyorum.
Saygıyla...

fanatik
22-08-2013, 04:11
Sen bu boşluğu rahat atlatabilen bir tipe benziyorsun arkadaş.Yazından çıkardığım bu.Rahat bir tarzın var sanırım.Keşke herkes senin gibi rahatça bu illetten kurtulabilse.Çok kişi var çıktım dinden peki şimdi diye soran.Yani çıktım ama bundan sonrası ne olacak.Şimdi namaz kılmayacak,camiye gitmeyecek,oruç tutmayacakmıyım?Peki kime dua edeceğim ben?Diye sorular soran yüzbinlerce insanımız olduğunu biliyorum.
Malesef bu soruların sonunda cesaretini yitiren insanlarımız,geri dönüş yapıyor dine.Ve sımsıkı sarılıyor,eskisinden daha çok inanmaya başlıyor metafiziğe.Korkunç bir inanış hemde.En dindar kişiden daha dindar oluyor.Çok vardır böyle dinden çıkıp tekrar giren ve hacı hoca olan.Yani seni tebrik ediyorum arkadaş.Çıkmışsın ve rahatça bunu anlatabiliyorsun.

Ben bizleri neye benzetiyorum biliyormusun?Başkaldırabilen cesur insanlarız.Bizleri gene metafizik bir varlık olan,şeytana benzetiyorum.Bu bir abartmada olabilir.Ama şeytan tasviri nedir tüm inançlarda?Başkaldıran,sorgulayan,itaat etmeyen,isyankar ve kötü bir varlık.
Lord Byron gibi şairler şeytanı yüceltmiştir.Bunu ben tabiki yapmayacağım.Ama bizler gerçekten aykırıyız.Sorguluyoruz.Korkmuyoruz.Ve en önemlisi sürüden değiliz.Sen,ben ve bizim gibi düşünenler.

Umarım seninde benimde bizimde içimizdeki ateş hiçbir zaman sönmez.Cesaretinden dolayı seni tekrar kutluyorum.
Saygıyla...
İyi bilirim o dönüş yapanları.Çok yakınımda var birisi ben daha müslümanken o ateistti. Sonra geri dönüş yaptı inansam bana ne zararı var diyor. Yaşadığı boşluk hırpaladı heralde. Her insan kaldıramıyor galiba ölümü.Onlarada kızmamak gerek.Benim içimdeki ateş söner mi sönmez mi bilinmez.Büyük konuşmamak gerek. İleride belki bizde kapılırız bu ölüm korkusuna sonra bozarız kafayı. Bilgisizlikten oluyor bunlar. Bana öyle geliyor. Bilgilendikçe insanlarda bu korkuda kalmıyor.