PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Banu Avar ve Ulusalcılar eleştirisi

prometheZEus
23-08-2013, 11:47
Günümüzde atılan tüm politik adımlar,tarihimizden bağımsız değildir.Bunu düşünerek yazıyorum.Son zamanlarda bir ulusalcılar akımıdır gidiyor.Savundukları değerlerin eleştirisini burada yapmayacağım,o başlı başına bir konu.Kesinlikle savunduğum görüşleri de vardır.
Ulusalcılar diye ortaya çıkan kesim,genelde İşçi Partisi ve Ulusal Kanal(TV)çevresinde kenetlendi.Eski solcusu,sağcısı,kemalisti,muhafazakarı,laik olanı,milliyetçisi,ırkçısı,neredeyse tüm kesimlerden insanlar tek bir çatı altında,şuan da varolan iktidara karşı tek çatı altında,toplandılar.Ve bu kesim çok ateşli.Özellikle gençlerin içerisinde örgütlendiği TGB(işçi partisinin gençlik örgütlenmesi.)Ve bu ulusalcı kesimin örnek aldığı bir kişi var.Gazeteci-yazar Banu Avar.Neredeyse her videosu,her sözü ulusalcı kesim tarafından slogan olarak kullanılıyor,sosyal medyada.Onun yayınladığı belgeselleri izleyen çoğu genç birden aydınlanıyor,Soros'u öğreniyor,ABD'yi,Yeni Dünya Düzeni'ni,Rockefellar,Rotschild ailelerini,dünyayı yöneten gizli güçleri,masonları öğreniyor.Anlattıklarını dinledim,kitaplarını okudum,belgesellerini izledim,gerçekten çok doğru söylediği şeylerde var.Ve katıldığım birçok fikride var.Yalnız son zamanlarda,özellikle facebook sayfasından tam tersi bir dönüş yaptı sayın avar.Okuyunuz;

Gezi parkı olayları ilk başladığında sayın Avar bu bir SOROS projesidir dedi.Ve tabi o haberin sayfası o güne kadar banu avara destek vermiş,birçok kişi tarafından hakaretlerle doldu.Ve şaşkınlık içinde kalakaldı takipçileri.Nasıl olurda yıllarca halkı bu kıvama getirmek için belgeseller,kitaplar,söyleşiler hazırlayan bir i şimdi onun meyvelerinin alındığını görürde buna SOROS projesidir der şeklinde.
Bu takipçilere söyleyecek bir çift sözüm var:Banu Avar amerikan emperyalizmine karşı neyi öneriyor?Altarnetifi ne?Çin,Rusya ve İran?Aynen bunu söylüyor sayın avar.Bizim dostumuz Çin olmalı diyor,Rusya olmalı diyor.Gitmiş mollaların ülkesi İran'ın reklamını yapmış vakti zamanında.Yani bence çokta tekin bir tip olmasa gerek.Oraların misyonerliğini yapıyor da olabilir.Yani aslında sandığınız gibi bağımsız bir gazeteci olmayabilir.Abd emperyalizmine karşı,önerdiği ülkelere bak;Çin,Rusya,İran.Yani yağmurdan kaçın doluya tutulun diyor sayın Avar!
Kendisi yıllarca BBC'de çalıştı.Yani İngiltere de.Orada üniversitede doktorası var hatta.Zamanında TRT'de belgeseller hazırladı,sundu.Oradan atılana kadar herhangi bir sorun yoktu.Ama atıldıktan sonra bir şekilde,çok koyu bir ulusalcı kesildi.

Ulusalcıların bir kesimi ve Sayın Avar'ın Suriye konusundaki tavıları çok net değil mi?Onlara göre Esat kahraman,emperyalizme karşı direnen bir cengaver(!)Bu böyle değil mi ?Böyle söylemiyorlarmı esada,diren esat seninleyiz esat.Elbette Esad şuan yandaş medyanın gösterdiği gibi canavar biriside değil.Kendi halkını öldürdüğünüde düşünmüyorum.Ancak,ulusalcılara ve avar'a eleştirim,sanki esad bir kahramanmış gibi gösteriliyor.İlginçtir ne çabuk unuttular,baba esad'ı?Hafız apo isimli terörist maymunu saklamadı mı yıllarca şam'da?Yıllarca başa belan olan,mide bulandıran bu bilgisiz sineği,beslemedimi Suriye?
Su sorunu yüzünden,savaş çıkacaktı be aramızda savaş.Bunu neden hatırlatmıyor banu?Nasıl oluyorda,Ulusal Kanal gidip Esadla röportaj yapabiliyor?Yani Esad bunu nasıl kabul ediyor.Nasıl güvenmiş sözlerinin cımbızlanmayacağına?Demekki karşılıklı bir güven var birbirlerine.

Bütün ulusalcı,muhafazakar,solcu artık kim varsa arkadaşlara sesleniyorum;lütfen arkadaşlar kimseye körü körüne bağlanmayın onların politikalarına,belgesellerine,videolarına,söylemle rine,kitaplarına...
Her fikre ait kitapları okuyun,ama onları eleştirmeden kabul etmeyin.Hatta savunduğunuz fikirleride eleştirin.Yılmadan,korkmadan eleştirin...

Saygıyla...

Erdem Alaca
23-08-2013, 12:07
Güzel yazmışsınız sn. promethezeus, çok teşekkür ederim.
Dediğiniz doğru, körü körüne birine bağlanmak yerine, geniş kapsamlı araştırmakta fayda var herşeyi, mümkün olduğu kadar.

Yoksa kimse sütten çıkmış ak kaşık değil - pek de olamaz zaten.

Misal, en sevdiğim gazeteci Sn. Emin Çölaşan: Geçmişte eşinin (Tansel Çölaşan) Danıştay üyesi olarak atanması için bir takım politikacılara rica etmişliği var.

Ya da pek kimse bilmez bunu, seneler önce Cengiz Çandar'la 2-3 gün polemiğe girmişti Emin Ağbi. Sonunda Cengiz Çandar dedi:

"O kadar konuşuyorsun, var mısın bir de servetlerimizi açıklıyalım okuyucularımıza?"

Ertesi gün Emin Ağbi "Ben böyle anlamsız tartışmalarla daha fazla uğraşamam, gündeme dönüyorum" dedi, konuyu kapattı.

Eğriye eğri, doğruya doğru; hatasız kul olmuyor. Ama bu demek değildir ki, en ufak bir hatasında bir insanı yerle bir edelim. Total'e bakmak lazım; bu insan genel olarak memleket için faydalı mıdır, yoksa zararlı mıdır?

Aynı şekilde, Sn. Banu Avar bir programında bahsetmişti: "Gözümün önünde ZDF (Alman kamu TV kanalı) Cizre'de bir kaç lastik tutuşturdu, oradaki çocuklara da üzerlerinden atlayın, koşun diye talimat verdi, sonra bunu kameraya aldı. Lastikten çıkan duman, çocukların bağrışmaları, koşmaları, vb. kameradan gören zannedecek ki Türk askeri Cizre'yi yakıp-yıkıyor. Bunu istiyorlar."

Yani böyle bilgileri, paylaşımları önemli Sn. Banu Avar'ın benim için.

Saygılarımla,
Erdem.

Ahlaksız
23-08-2013, 15:16
Sn.prometheZEus;ben Ulusal kanal izleyen,Aydınlık okuyan,gelecek seçimlerde Chp'ye oy vermeye karar veren bir Kemalistim..Sizin dediğiniz gibi Esad'ı da desteklemiyorum..Esad bir katildir..Kendi halkını öldüren bir canidir..Bu ayrı konu ama karşısındaki insanlarda öldürdükleri Esad askerlerinin kalbini çıkarıp yiyen vahşilerdir..
Teröristler gelmişler Suriye'yi işgal etmeye,Esad ne yapsın diye sorulabilir..Esad teröristlerle savaşabilir ama sivillerinde arada kaynamasına göz yumamaz..Bu bakımdan ben Esad'ı katil olarak görüyorum..Esad'ın düşmemesi çok önemli ama bu önemli hususa rağmen Esad'ın masum insanların üzerini bombalaması kabul edilemez..

Banu Avar bir aydındır..Bir ajan olması gibi birşey düşünülebilir ama bana pek doğru gelmiyor..Türk insanı kadına hiç değer vermez..CIA'in yerinde olsam Banu Avar'ı kullanmak yerine bir erkek kullanırdım..

prometheZEus
23-08-2013, 15:45
Sn.prometheZEus;ben Ulusal kanal izleyen,Aydınlık okuyan,gelecek seçimlerde Chp'ye oy vermeye karar veren bir Kemalistim..Sizin dediğiniz gibi Esad'ı da desteklemiyorum..Esad bir katildir..Kendi halkını öldüren bir canidir..Bu ayrı konu ama karşısındaki insanlarda öldürdükleri Esad askerlerinin kalbini çıkarıp yiyen vahşilerdir..
Teröristler gelmişler Suriye'yi işgal etmeye,Esad ne yapsın diye sorulabilir..Esad teröristlerle savaşabilir ama sivillerinde arada kaynamasına göz yumamaz..Bu bakımdan ben Esad'ı katil olarak görüyorum..Esad'ın düşmemesi çok önemli ama bu önemli hususa rağmen Esad'ın masum insanların üzerini bombalaması kabul edilemez..

Banu Avar bir aydındır..Bir ajan olması gibi birşey düşünülebilir ama bana pek doğru gelmiyor..Türk insanı kadına hiç değer vermez..CIA'in yerinde olsam Banu Avar'ı kullanmak yerine bir erkek kullanırdım..

Sayın NOLAN!
Tabi ki görüşlerime katılmayabilirsiniz,saygı duyarım sonuna kadar..Ancak 'şeytan ayrıntıda gizlidir'.Bunu unutmamanızı rica ederim.Doğrudur,Esad'ın şuanda gitmesini isteyen ülkelere bakıyoruz,içlerinde hiçbiri demokrasiyle yönetilmiyor.Yani Esad'a git diyecek en son bu arap ülkeleri olmalıyken,en baştan bağıra bağıra gitmesini istiyorlar ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyorlar,arap ligivs.
Esad şuan emperyalizmin ağına düşürmeye çalıştığı birimidir?Hayır,işte kuyruk burada kopuyor.Sayın NOLAN,Esad 7 göbekten Rusya'ya ve İran'a hatta Çin'e bağlıdır.Baba Hafız Esad'ı hatırlayın.Kime güvenerek ona buna gider atıyordu?Tabi ki Sovyetler Birliğine.Peki soruyorum,baba Esad bildiğiniz gibi bir Kürt kıyımı yapmıştır korkunç bir şekilde..Türkiye'ye çokça kafa tutmuştur,fütursuzca.Peki eski osmanlı vilayeti olan Suriye nereden cesaret alıpta bunları yapabilmiştir.
Hatırlayın,İran dışişleri bakanı gelip,apo'yu teslim edin yoksa Türkiye pire için yorgan yakacak demişti.Ancak öyle apo'yu çıkardılar.Yani bir 'uyarı' aldıklarında.Kimden peki?Türkiyedenmi elbette hayır.Hamilerinden,dayılarından aldılar emri ve apo'ya tekmeyi bastılar.
Bunların Esad ailesinin de geçmişi temiz değil.AYNI TAYYİP ERDOĞAN'ın olduğu gibi.Kimisi kızıl,kimisi yeşil sermaye destekli.
Banu Avar konusuna gelince.Kendisini yüzyüze görme şansım oldu.Konuşmasını canlı olarak dinledim.Kitap imzalattım.Çoktandır biliyorum,tanıyorum,okuyorum.Ve yaptığı birçok belgeseli zevkle izledim,izliyorum.Kendisi önemli işlere imza atıyor,atacaktır da.Ancak bunun eleştirisini sadece ben yapmıyorum.Sayın Avar'ın birçok takipçisi çokça şaşırmış durumda.Hatırlayın,Gezi olayları başladığı sırada sayın Avar bunun bir OTPOR'vari bir örgütlenme şekli olduğunu,bizide Mısır yapacaklar,Libya yapacaklar korkusuyla hareket ettiğini biliyoruz.Ve en acısıda halk hareketi olan,uzun zamandır uyuyan bir halkın şahlanışını,yanlış değerlendirmiş ve bu olayları örgütleyenin halkımız,gençlerimiz,öğrencilerimiz değilde SOROS isimli küresel milyarderin olduğunu söylemiştir.Ve yavaş yavaş görmüştür ki bu hareket halk hareketi,sonra tersinden bir dönüş yaparak,şuanda sayfasında Gezi olaylarını destekler haberler yayınlamaktadır.Ancak,sayın Avar'ın takipçilerinin dikkat etmesi gereken nokta şudur;Çok güzel,saygın,iyi konuşan,eğitimli yani bizim toplumda çok ender bulunan kadın tiplerinden,vatansever( olup olmadığı konusunu tartışamayız,k,m daha çok yurtsever orasını belirlemek bana düşmez)sevecen,inançlı bir kadın.
Bu onun makyajıdır,maskesidir demem diyemem.Ama şunu söylüyorum,kendisi azılı bir İran hayranıdır.Bunu sizde kabul edersiniz.Ve Çin,Rusya onun için kurtarıcı ülkelerdir.
Sayın avar,kahrolsun ABD yaşasın ÇİN,RUSYA,İRAN yani AVRASYA bloğu diyeceğine, NE AMERİKA NE RUSYA YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ POLİTİKA demesi daha uygun düşer, ULUSALCILIĞINA diyorum.

Ulusal Kanal'ın yaptığı birçok haberi bende takip ediyorum.Beğeniyorum.Ancak haksız,şaibeli gördüğüm yerleride söylemem gerekiyor.Bu kadar Esad hayranı olmak elbette ki eleştirilmesi gereken bir durumdur.Esad bir diktatördür,Kaddafi,Saddam,Mübarek bunların hepsi diktatördür.Bunların gitmesi gerektiği doğrudur,ancak şura yanlış ki;yüzyıllar süren bir aydınlanma sonucu avrupa rönesans ve reformu yaratabildi.Bu arap ülkeleri onların yüzyıllar sonucu üretip buldukları şeylere,çok kısa sürede ulaşamazlar.Yapılarında bu yok.Bu yüzden halk en az bir yüzyıl eğitilmeli.Eşitlik sağlanmalı.Kadın erkek,zengin fakir vb.Sanat,bilim,teknoloji gelişmeli,insana saygı gelişmeli.Dini gericilikler yok edilmeli tamamen vs. vs...
Ancak böyle halk devrimi olur,diktatörler devrilir,sonra eskisini aratacak yeni br diktatör gelmez.Ve tüm bu mübarekti,esaddı,kaddafiydi,saddamdı hepsinin batı oyunlarıyla getirildiklerini,ve gene batı desteğiyle götürüldüklerini gördük,göreceğiz.Malesef bu böyle sayın Nolan.
Saygıyla...

prometheZEus
23-08-2013, 15:51
Güzel yazmışsınız sn. promethezeus, çok teşekkür ederim.
Dediğiniz doğru, körü körüne birine bağlanmak yerine, geniş kapsamlı araştırmakta fayda var herşeyi, mümkün olduğu kadar.

Yoksa kimse sütten çıkmış ak kaşık değil - pek de olamaz zaten.

Misal, en sevdiğim gazeteci Sn. Emin Çölaşan: Geçmişte eşinin (Tansel Çölaşan) Danıştay üyesi olarak atanması için bir takım politikacılara rica etmişliği var.

Ya da pek kimse bilmez bunu, seneler önce Cengiz Çandar'la 2-3 gün polemiğe girmişti Emin Ağbi. Sonunda Cengiz Çandar dedi:

"O kadar konuşuyorsun, var mısın bir de servetlerimizi açıklıyalım okuyucularımıza?"

Ertesi gün Emin Ağbi "Ben böyle anlamsız tartışmalarla daha fazla uğraşamam, gündeme dönüyorum" dedi, konuyu kapattı.

Eğriye eğri, doğruya doğru; hatasız kul olmuyor. Ama bu demek değildir ki, en ufak bir hatasında bir insanı yerle bir edelim. Total'e bakmak lazım; bu insan genel olarak memleket için faydalı mıdır, yoksa zararlı mıdır?

Aynı şekilde, Sn. Banu Avar bir programında bahsetmişti: "Gözümün önünde ZDF (Alman kamu TV kanalı) Cizre'de bir kaç lastik tutuşturdu, oradaki çocuklara da üzerlerinden atlayın, koşun diye talimat verdi, sonra bunu kameraya aldı. Lastikten çıkan duman, çocukların bağrışmaları, koşmaları, vb. kameradan gören zannedecek ki Türk askeri Cizre'yi yakıp-yıkıyor. Bunu istiyorlar."

Yani böyle bilgileri, paylaşımları önemli Sn. Banu Avar'ın benim için.

Saygılarımla,
Erdem.

Sayın Erdem!
Yazıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.Sizin bahsettiğiniz gazeteci hakkında bildiğim birşey daha var onuda söylemek istiyorum.
Ertuğrul Özkök anlatıyor bir tv programındaydı galiba.(Özkök'ten nefret ederim bence kişiliksiz biri,burası ayrı konu.) Gittik Emin beyle general'in yanına.28 şubat malum 1000 yıl sürecekti ya hani.10 yıl dayanamadı.Emin Çölaşan,ben,general sohbet ediyoruz.Çölaşan hemen atıldı lafa,paşam lafı dolandırmayın darbe yapacakmısınız yapmayacakmısınız diye sordu..Bunun üzerine general ne darbesi sayın çölaşan,ne münasebet demiş ve Çölaşanın buna bozulduğunu söylemişti.
Bunu paylaşmak istedim.Elbetteki sizde biliyorsunuzdur.Haberi olmayan arkadaşlar en azından öğrenmiş olur.Bu özkök'ün anlattığına güven olurmu?
Emin Çölaşandan herhangi bir yalanlama gelmedi.

Eminçölaşanın en fazla kazanan gazetecilerden olduğunu okumuştum biryerde.Elbette tüm bunlar onları birer ajan oldukları anlamına gelmez.Ancak çok çok dikkat edilmesi gerekiyor.Bu ülke'nin solcusu,sağcısı,ulusalcısı,ırkçısı,kürtçüsü,türkçü sü,hepsi'nin birileri tarafından desteklenmesi söz konusu olabilir.Halkımızın çok dikkatli olması gerekiyor.
Saygıyla...

murted
23-08-2013, 15:53
Banu Avar, benim gözümde komplo teorileriyle kafayı bozmuş bir hanımefendidir. Bu tiplerin yandaş/dinci yazarlardan daha zararlı olduğunu düşünüyorum.

İnsanların bir yandan rasyonel düşüncenin sonucu olan sekülerizmi savunup bir yandan da rasyonel düşünememenin bağnazlıktan başka bir şekilde zuhur etmesi olan komplo teorisyenliğine kendilerini kaptırmaları acayip bir durum.

prometheZEus
23-08-2013, 16:07
Banu Avar, benim gözümde komplo teorileriyle kafayı bozmuş bir hanımefendidir. Bu tiplerin yandaş/dinci yazarlardan daha zararlı olduğunu düşünüyorum.

İnsanların bir yandan rasyonel düşüncenin sonucu olan sekülerizmi savunup bir yandan da rasyonel düşünememenin bağnazlıktan başka bir şekilde zuhur etmesi olan komplo teorisyenliğine kendilerini kaptırmaları acayip bir durum.

Doğrudur.İnsanları bir yandan aydınlatıyoruz diyorlar.Diğer yandan din bataklığına çekmeye çalışıyolar.Sayın Avar'ın canlı tanıdığıydım,şehit ailelerini çağırdı konuşma yerine ve onlarla güzel bir çeşni katarak konuşmasını sonlandırdı..
Yani insanların dini duygularını,en az dinciler kadar sömürüyor sayın Avar.Sürekli dinden,kitaptan,inançtan,islamdan 'gerçek' islamdan(nasıl oluyorsa,sahtesidemi var?)bahsediyor.

Ahlaksız
23-08-2013, 16:17
Sn.prometheZEus;Banu Avar İran'a hayransa bu garip bir durum tabi..Abd'nin yanında olacağımıza İran'ın yanında olsak daha iyidir filan demiştir belki..Neyse artık..
Tam bağımsız bir Türkiye'yi savunan herkesin yanında olurum..Öyle İran'la veya Abd ile bağımsızlık sağlanmaz..Üreteceksin sadece..Bağımsız olman için fazla da birşeye ihtiyacın yoktur..

Gezi olaylarına ben bu forumda karşı çıktım..Hatta bana ciddi tepki veren arkadaşlar oldu..Dedim ki ''Abd dışişleri bakanı değişti ve yeni bakan Kerry Türkiye'yi arka arkaya ziyaret etmeye başladı ve sonrasında Gezi olayları patlak verdi''..Olur mu canım,bu bir halk ayaklanması dediler ama ben bunun bir kışkırtmadan başka bir şey olmadığını söyledim..O ilk günlerdeki polisin tutumu ve devamındaki vahşeti kasıtlı olarak yapılmıştır bana göre..İnsanların özellikle ayağa kalkması için,isyan etmesi için olağanüstü çaba sarfetmişlerdir ve bunu başarmışlardır..
Bir kere polis teşkilatı tamamen Fethullah'a bağlı ve Fethullah'ta CIA'ye..Bunlar hep gözden kaçtı..
Ben yapmayın/etmeyin,yazık oluyor bu insanlara..Bu insanları öldürecekler/yaralayacaklar ve yine mağdur olup zeytinyağı gibi üste çıkacaklar dedim ve dediğim gibi de oldu..Faiz lobisi gibi şeyler söyleyerek mağdurluklarını yine ilan ettiler..Ölen ve yaralanan gençlere gerçekten yazık oldu..
Şu anda seçim olsa ne olur?
Yine Akp tek başına iktidar olur..
Ben bunu çok iyi bildiğimden başından beri Gezi olaylarına karşı çıktım ama gönlüm o insanlarla birlikte idi..

Şunu da söyleyim..Türk halkı eğer gerçekten bir halk olsa,Akp'yi iki günde yıkar..Hem de eylem filan yapmadan..İki gün hiç kimse arabaya binmesin,tv izlemesin,işe gitmesin..Bu ülkede yer yerinden oynar..Kimsede sokaklarda öldürülmez hem de..İlla tepki verilecekse farklı şekillerde tepki verilebilir ama bizim insanımız tencere/tava çalarak Akp'yi yıkacağını düşündü ve sonuçta yine Akp'liler kazandı..

errata
23-08-2013, 16:19
E. Çölaşan denen sözde gazeteci insan; özde kampanya elemanı, tetikçinin ağa babası, devletçi muktedir yalamalığının en güzel örneklerindendir.

Birileri fitilini ateşledi mi önünü kimse alamaz, hedefe kitlenir ve görevini yapar.

Bağlantılı olduğu devlet görevlileri buna görev verir, bu icabında bilmem ne timleriyle adam kaldırmaya gider. Birileri görev verir bu köşesinden adamı yerin dibine sokar. Devletçi biri, bir yazarın kitabını "sadece kapağını değiştirmek suretiyle" çalıp kendine mal eder onun kitabının reklamını bu Çölaşan dediğimiz zât yapar.

Erdem Alaca'yı ikaz etmek istemiyorum. Herkesin düşün dünyası kendi ilkeleriyle varolur ve zamanla değişir. Ancak Emin Çölaşan denen adama adam diyebilmek için en iyi ihtimalle aynı çıkar odaklarından nemalanıyor olmak lazım.

Banu Avar mevzusu ise Türk Ulusalcılığının farklı bir zirvesidir.
İki gerçek on yalanla türettiği içi boş teorileri tartışmak bile abes.

Ha gel de bunu Zeitgeist dinsizi, 9/11 anti emperyalisti, turnusol Ulusalcıya anlat...

Erdem Alaca
23-08-2013, 17:13
Erdem Alaca'yı ikaz etmek istemiyorum. Herkesin düşün dünyası kendi ilkeleriyle varolur ve zamanla değişir.
Sn. Kapitan'ın bu dediği çok doğru işte: Her kesim, en doğru yolun kendisininki olduğunu düşünüyor, inkar edilemez bir gerçek bu, kendi bağlamında da herkes haklı.

Emperyalizme köle olmuş, tek amacı küpünü doldurmak olan soytarıları bir kenara bırakırsak, her kesim ancak kendi düşündüğü gerçekleşirse adaletin, insanlığın geri geleceğini düşünüyor bu topraklara.

İşin içinden çıkılması çok zor bir durum bence...

Anti
25-08-2013, 01:05
prometheZEus, Banu Avar'ı "komplo teorisyenciliği" yapmakla suçluyorsun ancak yazının ikinci paragrafı da tümüyle komplo teorilerinden ibaret.
"İngiltere'de doktora çalışması varmış" gibi ibareler o devlete hizmet etme gibi bir zaruret mi doğuruyor?
Türkiye'nin siyasi ve sosyal manada ön plâna çıkmış akademisyenlerinin çoğu doktora eğitimlerini İngiltere'de yaparlar.
Senin mantığından bu gerçekliğe bakarsak vah hâlimize demek ki, ülkeyi kimler yönetiyormuş!
Ayrıca yine aynı şekilde zamanında İran'a yanaşmamız gerektiğine dair bir fikrini alıntılamışsın Banu Avar'ın.
Bunun mantıksız olduğunu kanıtlamak için de "mollalar rejimi" tabirini kullanmışsın.
Ortadoğu coğrafyasında başka bir alternatif görebiliyor muyuz?
Ya da Uzakdoğu'da.
Hepsi din olgusunun ön plâna çıkmış olduğu yapılanmalara sahip.
Rusya, Çin, İran, İsrail, Arap ülkeleri vs.
Belki zamanında yüzümüzü Rusya'dan yana çevirseydik şimdi Şangay beşlisinin belkemiğini oluştururduk.
Ya da İran ile farklı bir pakt denemesi...
Bunları düşünmek için ajan olmak değil farklı olmak gerekiyor.
Hepsi bu.

prometheZEus
25-08-2013, 01:29
prometheZEus, Banu Avar'ı "komplo teorisyenciliği" yapmakla suçluyorsun ancak yazının ikinci paragrafı da tümüyle komplo teorilerinden ibaret.
"İngiltere'de doktora çalışması varmış" gibi ibareler o devlete hizmet etme gibi bir zaruret mi doğuruyor?
Türkiye'nin siyasi ve sosyal manada ön plâna çıkmış akademisyenlerinin çoğu doktora eğitimlerini İngiltere'de yaparlar.
Senin mantığından bu gerçekliğe bakarsak vah hâlimize demek ki, ülkeyi kimler yönetiyormuş!
Ayrıca yine aynı şekilde zamanında İran'a yanaşmamız gerektiğine dair bir fikrini alıntılamışsın Banu Avar'ın.
Bunun mantıksız olduğunu kanıtlamak için de "mollalar rejimi" tabirini kullanmışsın.
Ortadoğu coğrafyasında başka bir alternatif görebiliyor muyuz?
Ya da Uzakdoğu'da.
Hepsi din olgusunun ön plâna çıkmış olduğu yapılanmalara sahip.
Rusya, Çin, İran, İsrail, Arap ülkeleri vs.
Belki zamanında yüzümüzü Rusya'dan yana çevirseydik şimdi Şangay beşlisinin belkemiğini oluştururduk.
Ya da İran ile farklı bir pakt denemesi...
Bunları düşünmek için ajan olmak değil farklı olmak gerekiyor.
Hepsi bu.

Sayın Anti!

İngiltere de doktora yapmış derken oranın ajanlığını yapmış gibi bir durumu kastetmedim.Benim demek istediğim,İngiltere de yaşarken,BBC'de çalışırken ve hatta orada üniversite de doktora yaparken,bu kadar eğiliyormuydu ulusalcılığın üzerine,bu araştırılmalı diyorum.
Yani doktorasını veya bir zorunluluk vesilesi ile yurtdışında eğitim görmüş kişiler,haindir.Dolayısıyla ülkeyi hainler yönetiyor,ajanlar cirit atıyor demedim,demem.Bu anlamı siz çıkarmışsınız,yanlış bir anlamadır düzelteyim.
İran,Rusya,Çin ve ABD birbirlerinden farklı değiller.Hepsinin emperyalist amaçları vardır.İranı bunun dışında tutabiliriz.
ABD çözüm değil,ancak kurtuluş Rusya'ya yamanmayla da olmayacaktır.Siz Atatürk'ün tam bağımsız dış politikasını veya benim politikayla dans diye adlandırdığım stratejisini kavramış olsaydınız,bunu kesinlikle benim gibi görürdünüz.Atatürk bir yandan, avrupayı,diğer taraftan sovyetleri,öbür yandan ABD'yi kullandı..Ama hiçbir zaman onların egemenliği,mandası altına girmedi.Bu onun ölümünden sonra değişmiştir,bir şey diyemem.Ben Atatürk döneminin bağımsız politikasını savunuyorum yazımda da zaten.
Yani sayın Avar'ın stratejisi,olaylara bakış açısı ve değerlendirmeleri özellikle son zamanlarda iyice çelişkiler içine düştü.En son gezi olaylarındaki tavrı ile bunu açıkça belli etti.Ve esad'ı korkunç bir savunma içine girerek,büyük bir yanlış yaptığı kanaatindeyim.
Saygıyla...

Neva
25-08-2013, 06:00
İngiltere de doktora yapmış derken oranın ajanlığını yapmış gibi bir durumu kastetmedim.Benim demek istediğim,İngiltere de yaşarken,BBC'de çalışırken ve hatta orada üniversite de doktora yaparken,bu kadar eğiliyormuydu ulusalcılığın üzerine,bu araştırılmalı diyorum. Yani doktorasını veya bir zorunluluk vesilesi ile yurtdışında eğitim görmüş kişiler,haindir.

Hangi gerekce ile hain oluyorlar?
Mesela bu ulkenin kuruldugu gunden bu yana, yurtdisinda egitim gormus, cesitli islerde calismis vb. yetkili veya yetkisiz kisilerihangi siyasi fikri guderse gutsun hain midir ?

Tam bağımsız dış politika nedir icerik olarak?

prometheZEus
25-08-2013, 12:08
Mesela bu ulkenin kuruldugu gunden bu yana, yurtdisinda egitim gormus, cesitli islerde calismis vb. yetkili veya yetkisiz kisilerihangi siyasi fikri guderse gutsun hain midir ?

Sayın neva!
Yurtdışında eğitim alan insanlar hain oluyor mu dedim yazımı lütfen dikkatli okuyunuz.Zaten cevabını verdim bunun,tekrar mı yazayım.Alıntı yaptığınız yazımda cevabı hazır.

Tam bağımsız dış politika bize Mustafa Kemal'den miras kaldı.Atatürk cumhuriyetin sancılı kuruluş döneminde,Sovyetler Birliğiyle yakınlaştı.Hatta Lenin'e mektupları vardır.Ve Buhara Cumhuriyet tarafından,kurtuluş savaşına yardım amacıyla gönderilen,tutarı milyonları bulan(günümüz miktarıyla)külçe altınlar sovyetler üzerinden,moskova üzerinden Türkiye'ye yollandı.Aynı şekilde silahlarda sovyetler üzerinden bize ulaştı.Sovyetler bunları hayrına yapmadı tabi ki,ancak Mustafa Kemal'in bürokratik yeteneği sayesinde,bize çabucak güvendiler,bunlar Batı karşıtı ABD karşıtı şeklinde.Ve sorun çıkarmadılar birçokşeyde.Destek dahi oldular.Ve Atatürk cumhuriyet'in kurulmasından önce,yani İstanbul hükümetine karşı alternatif olarak kurdukları Ankara hükümetinide,batıdan önce sovyetler tanıdır.Atatürk birçok konuda,antikapitalist görünerek,Sovyet yardımı aldı.Daha sonra cumhuriyet kurulduktan sonra,ABD ve Batı ile yakın ilişkiler kurdu.İngiltere kralı Edward Türkiye'ye geldi.ABD diplomatlarını,elçilerini gönderdi.İran şahı pehlevi geldi.Yani Atatürk döneminde öyle bir dış politika uygulandı ki,hiçbir şekilde kimsenin egemenliği,mandası altına girilmedi ama herkesle iyi geçinildi,yurtta sulh cihanda sulh sözü yaşama uygulandı.Atatürk'ün tam bağımsız politikası bu'dur..
Saygıyla...

Sözümü yanlış yerde kesmişsiniz,bu da sizin dikkatsiz bir okuyucu olduğunuzu gösteriyor.Alıntı yaptığınız cümlemin devamında şunlar yazılı: 'Dolayısıyla ülkeyi hainler yönetiyor,ajanlar cirit atıyor demedim,demem.Bu anlamı siz çıkarmışsınız,yanlış bir anlamadır düzelteyim.'

Bunu görmemişsiniz sanırım sayın nova!Lütfen bir işi tam yapın.Ve sonrasında bu duruma düşmeyin.

Anti
25-08-2013, 19:00
Sayın neva!
Yurtdışında eğitim alan insanlar hain oluyor mu dedim yazımı lütfen dikkatli okuyunuz.Zaten cevabını verdim bunun,tekrar mı yazayım.Alıntı yaptığınız yazımda cevabı hazır.

Tam bağımsız dış politika bize Mustafa Kemal'den miras kaldı.Atatürk cumhuriyetin sancılı kuruluş döneminde,Sovyetler Birliğiyle yakınlaştı.Hatta Lenin'e mektupları vardır.Ve Buhara Cumhuriyet tarafından,kurtuluş savaşına yardım amacıyla gönderilen,tutarı milyonları bulan(günümüz miktarıyla)külçe altınlar sovyetler üzerinden,moskova üzerinden Türkiye'ye yollandı.Aynı şekilde silahlarda sovyetler üzerinden bize ulaştı.Sovyetler bunları hayrına yapmadı tabi ki,ancak Mustafa Kemal'in bürokratik yeteneği sayesinde,bize çabucak güvendiler,bunlar Batı karşıtı ABD karşıtı şeklinde.Ve sorun çıkarmadılar birçokşeyde.Destek dahi oldular.Ve Atatürk cumhuriyet'in kurulmasından önce,yani İstanbul hükümetine karşı alternatif olarak kurdukları Ankara hükümetinide,batıdan önce sovyetler tanıdır.Atatürk birçok konuda,antikapitalist görünerek,Sovyet yardımı aldı.Daha sonra cumhuriyet kurulduktan sonra,ABD ve Batı ile yakın ilişkiler kurdu.İngiltere kralı Edward Türkiye'ye geldi.ABD diplomatlarını,elçilerini gönderdi.İran şahı pehlevi geldi.Yani Atatürk döneminde öyle bir dış politika uygulandı ki,hiçbir şekilde kimsenin egemenliği,mandası altına girilmedi ama herkesle iyi geçinildi,yurtta sulh cihanda sulh sözü yaşama uygulandı.Atatürk'ün tam bağımsız politikası bu'dur..
Saygıyla...Bu tarz politika anlayışı günü kurtarmak için birebirdir.
Mustafa Kemal'de bir pragmatist olarak günün şartlarını çok iyi analiz etmiş ve cumhuriyet rejiminin inşasında hangi devletin daha çok faydası olacak ise onunla işbirliğine gitmiştir.
Bugün böyle bir ortam yok, o yüzden tam bağımsız dış politikadan da söz edemeyiz.
Soğuk Savaş sürecinin sona ermesi ile beraber çok farklı dış ilişkiler sözkonusu. Türkiye'de kendi çıkarları doğrultusunda "taraf" olmak zorundadır.
Ama ABD olur ama Şangay, orası tartışılır.
Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye sloganı kulakta çok güzel duruyor, duygulanıyoruz ama bir de reel dünya var.
Keşke dünya siyasetine yön veren enerji kaynakları savaşında emperyal amaçlar güden devletler ile değil de bizatihi bu kaynaklara sahip olan ülkeler ile yakınlaşabilseydik.
AKP'nin Ortadoğu'ya yönelik dönüşü umut vaat ediyordu ancak hiç başarılı olamadılar ve Türkiye'yi dünyanın en pahalı benzin kullanan ülkesi hâline getirdiler.
Böyle İslâmcılık olur mu? Ayıptır.
İsmail Cem'in dış politikası iyiydi, ancak orada da koalisyon denen zımbırtıya yakalandık.
Tabi Ecevit üzerinden oynanan oyunları da göz ardı edemeyiz, demek ki o dönem Türkiye doğru bir minvalde ilerliyordu.
Alın size bağımsız dış politika...

Neva
25-08-2013, 22:03
Sayın neva!

Saygıyla...

Hayir hayir yanlis anlamissiniz. Mesajinizin tamamini okudum, aksine ilginc gelen yerini alintiladim ve soru sordum.

Soyle ki; gorduklerinizle yorumlamak ve global cercevede yorumlamak farkli seylerdir. Gordugunuze dair, burnunuzun onundeki gorup yorumlarsiniz, digerinde ise global olarak bakip nicin oyle olmasi gerektigine dair fikir yurutursunuz.

Bu minvalde Banu Avar, tam da olmasi gerektigi sekilde davraniyor, bu yuzden sormustum, filanca filanca olanlar hain midir diye....

Aksine mesajlarinizin tamamini okudum, yalnizca dikkatimi ceken yere iliskin bir soru sordum.

bahis2008
07-04-2015, 01:17
Herkese merhaba, foruma yeni üye oldum. Konu oldukça eskimis. Mevcut tartismalar gündemden düsmüs durumda.

Bir soru sormak istiyorum, Banu Avar çok uzun süredir ulusal kanal'a çikmiyor. Kendisine sordugumda "onlara sor" dedi, ulusal kanal'a ve cevizkabuguna sordum bir cevap alamadim.

Cok mu önemli diye soran olabilir, benim için çok önemli çünkü ayni görüsü savunan insanlarin, birleserek seslerini güçlendireceklerine ayri düsmesi bu islerin disardan göründügü gibi olmadigini gösteriyor. Sade bir seçmen olarak da merak ediyorum. CHP bizi sattinca baraj altinda kalan bir partiye gönül verdik, istiyoruz burda toplanalim büyüyelim ama gel gör ayni görüsü savunan kisiler birlesmeyi beceremiyorlar. Tipki Emine Ülker'in ayri bir parti kurmasi gibi. Süheyl Batum'un vatana katilmamasi gibi

İlahimasal
07-04-2015, 01:25
Herkese merhaba, foruma yeni üye oldum. Konu oldukça eskimis. Mevcut tartismalar gündemden düsmüs durumda.

Bir soru sormak istiyorum, Banu Avar çok uzun süredir ulusal kanal'a çikmiyor. Kendisine sordugumda "onlara sor" dedi, ulusal kanal'a ve cevizkabuguna sordum bir cevap alamadim.

Cok mu önemli diye soran olabilir, benim için çok önemli çünkü ayni görüsü savunan insanlarin, birleserek seslerini güçlendireceklerine ayri düsmesi bu islerin disardan göründügü gibi olmadigini gösteriyor. Sade bir seçmen olarak da merak ediyorum. CHP bizi sattinca baraj altinda kalan bir partiye gönül verdik, istiyoruz burda toplanalim büyüyelim ama gel gör ayni görüsü savunan kisiler birlesmeyi beceremiyorlar. Tipki Emine Ülker'in ayri bir parti kurmasi gibi. Süheyl Batum'un vatana katilmamasi gibi

siyaset kıvrak işdir.slalomlarına yetişemessin.boşver...

Bedevi
07-04-2015, 09:53
Banu Avar şu Zaytung'u kaynak olarak veren abla değil mi?