Orijinalini görmek için tıklayınız : KUBİLAY
ozgur_beyin
23-12-2006, 10:50
KUBİLAY *(1906-1930)
* *
* * * * * *Adı , MustafaFehmi KUBİLAY ,Bir öğretmen ve asker. Bir simge,ağzından şeriat *isterük,
kalk eyyy ümmeti-muhammed dinimiz elden gidiyor, diye bağıran zırtapozların elinden devrim
şehidi olmuş güzide bir insan.
* * * * * *adı sonsuzluk çeşmesinin başındaki kitabeden hiç silinmesin.
* * * * * yeni nesiller bu yüce insanın adını hiç unutmasın.
Kubilay 'ın başına gelenleri anlatan Emin Çölaşan'ın güzel bir yazısı. Lütfen okuyun..
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5658423&yazarid=5
ozgur_beyin
23-12-2006, 14:17
arkadaşlar bugün Menemen'de *sivil toplum örgütleri KUBİLAYın
* şehit edilişinin 76 ıncı yılı dolayısıyla bir miting * düzenledi.
* * * *vaktiniz olursa kanaltürkten mitingi izleyiniz.
KUBİLAY *(1906-1930)
* *
* * * * * *Adı , MustafaFehmi KUBİLAY ,Bir öğretmen ve asker. Bir simge,ağzından şeriat *isterük,
kalk eyyy ümmeti-muhammed dinimiz elden gidiyor, diye bağıran zırtapozların elinden devrim
şehidi olmuş güzide bir insan.
* * * * * *adı sonsuzluk çeşmesinin başındaki kitabeden hiç silinmesin.
* * * * * yeni nesiller bu yüce insanın adını hiç unutmasın. Amin.Asker ailesinden gelen biri olarak Şehit Asteğmenimiz Kubilayı rahmetle , sevgi ve saygıyla anıyorum.Mekanı cennet olsun.Bu ülkeyi ne kara cahil dinciler ne de ayrımcılık yapan bölücüler bölemiyecek.Tabi bizler var olduğumuz sürece...
Ben de Kubilay'ı şehit edilişinin 76.yıl dönümünde saygıyla anıyorum.
Umarım önümüzdeki süreçte başka Kubilay'lar hayatını yitirmez.
KUBİLAY DESTANI
- Kubilay ve iki bekçinin anısına -
23 Aralık 1930'dur,
Gece yeşilimsi,
Dağlar ak,
Bir altın çizgi gibi yerle gök,
Gün doğdu doğacak.
Don yoktur ama donmuştur sanki
Sarı yapraklarla kış kocaman bir yüz
Tarla çizgileri ile bir kilim işte
Menemen ovası dümdüz.
Yalancı Mehdi Derviş Mehmet,
Yürümüş Manisa'dan bir sarı su gibi,
Beş on adamıyla Menemen'e varmak üzere
Yılan uykusu gibi.
Düştü Kubilay'ın başsız gövdesi,
Bir çınar dalı gibi yere.
Sarktı yakasından anasından gelmiş
Mavi çiçek mor çiçek bir çevre.
Düştü Kubilay'ın başsız gövdesi
Bir söğüt dalı gibi yere,
Aydınlık aydınlığa yaklaşır iken,
Sonsuzluğa ere ere.
Düştü Kubilay'ın başsız gövdesi,
Bir zeytin dalı gibi yere,
Düştü cebinden bir kitap,
Açıldı göklere… * *
Fazıl Hüsnü Dağlarca
Benim bildiğim Kubilay'ı bir kaç esrarkeş öldürmüş. Onlara yardım edenler de korkularından etmişer, ölümle tehdit edilmişler ve 70000 Arap geliyor diye etrafı inletmişler. Bunu Can Dündar'ın Milliyet Pazar ekinde okumuştum galiba.
Bilgisi olan varsa yazabilir mi ?
ozgur_beyin
23-12-2006, 18:42
http://www.belgenet.com/1930/kubilay-01.html
*
* * sevgili jayjay yukardaki linkte mahkeme zabıtları , suçluların ifa-
deleri ve aldıkları cezaların belgeleri var.
kUBİLAya şehit eden yobazların ALLAH belasını vesin*zate verdide.
Bu ülkemisde ALLAHa *inaçda olcek-ilime bilime saygıda*modennikde.olcek.
ALLAH ramet etsinKubilay abim.Yattın yer nur olsun.(amin)
http://egitek.meb.gov.tr/uretim/atacd/008/Resimler/5a05b.jpg
ATATÜRKüm eyitim çalışması yaparkan.
CROSSWISE
23-12-2006, 21:11
Olayı ne zaman okusam veya bir yerlerden gözüme ilişse , tüylerim diken diken olur.
headache
23-12-2006, 23:14
Daha fazla Kubilay olmasın............
cemal senin Türkçen mi bozuk yoksa yazman mı kötü?
fazla hata var yazdıklarında.
önemli olan içeriği diyebilirsin tabii
Değerli headache:
* * * * * Cemal bizim sitenin Picasso'sudur. Bakma öyle yazdığına. :lol:
Bu arada hoş geldin..
hadise abim*-sitemize hoşgeldin..(senin isme okuyamadım ben*hadise deyi uydurdum*işallah bozulmassın. cml.)
FIrodo abim*-sen çok yaşa.ben eveli pikoso(öle okunuyomuş) annamadıydım neyin nesi.ama bozulmadım.fırodo abim benim için kötü düşünmes dedim.netekim öle çıktı.gogola arattım..oOOoooOOoooooooOOOOo abim..sen bana çok takdir etmişn.saol.dünyanın enmeşur resamlarındanmış..
yannız beni türKÇenin kafasına gözüne yardıım gimi..:cry:
oda resmin kafasına gözüne yarmış .. :lol:
resimlerinedegösterdi..bişe annadıysam arabolayım abim.Bitane dorudürüs issan resmi yok adamda 8O ..hep abidik kubidik resimler.
Ama çok meeşurmuş..o resimlernen..eee bizde tÜrkçenin bu kadan ruhuna okuyoz..hamdossun(tosun deil ama.. :wink: )bizde meşşur oldukburda..Fıroda abim bi yerde senin *-gaşar peynir(bizim köylüler pindir der) gaşar pindir gezegenine takıldıydım..ona cevabına bekliyom abim.
(selamlar.krdşn.cml.
nOT:Cem abim şindi bu sitemize saldırannar varya..artık afedersin ana arvat küfrü haketti haa(korkma korkma..öle bi terbiyesislik yapmam..lafın gelişi..)..Yaw abim ne zaman girsem..hep yazı çıkıyo..işte depo yapıyoz bilgilere filece diye..herhelde bu XXXXXX(afedersin a kadan artık döküleyim..)saldırı zamanımı oluyo..öle siteye kapatıyonus.YAW hak yapan XXXXX arkadaşlar.Bakın abim bu site dinsis sitesi.bu adamlar dine inanmıyo..Bunun için açmışlar bu siteye.ve çokda meşur bi site.Ayrıcadana küfür yok.terbiyeisslik yok.hakaret yok.Yaw bu hücüm yaparak bişe kazanmıyonuski.İnaç saibi olarak ben bilene size Allah bilmamnenizi vesin*diyom.Abim yaw bu haketmeyi yapmayın.gelin mucadele yi fikirle yapın..(sankim inandırceksinizöle veyama böle..)onunçin ne kendinize yorun*-ne bize abim.ayıp oluyo..
şindi büyük ATATÜRKümden bi resim daa asıyom.varsa duşmannarına inat.. :wink:
(img)http://www.karpuz.com/ata/renkli/001.jpg(img)
abim resme becerememişis.yeniden yolluyom.yama kabul edin.cml.
http://www.karpuz.com/ata/renkli/001.jpg
Profum cemalim:
* * * * * *Öyle resimler yapabilmek için resim sanatının tüm inceliklerinde
usta olman lazım.Picasso klasik resimde de ustadır bilgin ola.Ben de
bu anlamda Picasso dedim. Malum sen uzay bilNleri filece meŞgul olduğundan sanattan uzak kalmışsındır.
headache
24-12-2006, 15:04
hoşbulduk.
sempati katmış tabi bu yazma stili. ben de okumaya alışırım artık.
bu arada abi değil abla:)
fRodo abim..doru demişin.Şindi biz *sizlere ilim ve irfan.. 8O yaymak için*dukkandan arta kalanvakıtta bütün gücümüslebilinsel çalışmalar yapıyosya.. :oops:
işteo yüzdenbu sanat konusunda biras eksik kaldık.. :D hanı o kadan kusur kadı kızında filece olur.. :lol:
HAdise ablam*öbür konuya afedersin.sen benim ablam ol.hoşgeldin.kıymetli sitemize.
nOT*yukardaki(2 cevap öncesi) kırmızı XXXXXXişaretleri var.oNNara yönetim kaldırmadı.Ben kaldırdım.hem kendime*hemde sitemize yakıştıramadım o laflara.Bizin ustalarımızdan örendiimiz bi laf var.Doru yere*ne lafın-ne odunun bilene erisi yakışmaz*deyi.o yüzden sildim.
cml.
http://www.moralhaber.net/haber_detay.php?haber_id=7068
ozgur_beyin
25-12-2006, 12:39
sevgili soro menemen'deki mehdi belki birkaç safı esrarla kandırmış olabilir. * esas önemki olan bu değil *saidi-nursi ,esrar vermeden bu kadar insanı nasıl kandırmıştır,merak edilmesi gereken bu.
o halde merak etmediğin konuda topic açıp da zaman kaybetmeyelim,neyi merak ediyorsak onu konuşalım .
http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=136284
liopleurodon
28-12-2006, 12:43
Evet, sorodan beklenecek bir haber örneği.. Hırsızın hiç kabahati yok, bütün suç kubilayda.. Geri kalan suçlarda mesela oğlunda..
yaw benle ne alakası var haberi ben mi yazmışım.şikayetlerinizi gazetenin şikayet linkine bildirin.
ben yorum katmışmıyım liop efendi.
Kubilayın katledilmesine yol açan olayları başlatan kişilerin esrarkeş oldukları zaten eskiden beri biliniyordu. Ancak şeriatçi basın bu esrarkeşlerin aynı zamanda nakşibendi tarikatine bağlı gericiler olduğunu nedense söylemiyor. Elbette İslam dininde esrar çekmek yasak bunu biliyoruz. Ancak insanların tutarlı şekilde dinin emirleri uygulayıp uygulayamadıkları kendi bilecekleri bir şey.
Bu nakşibendi müritleri esrarı çekince, ayıkken bulamadıkları cesareti bulmuş ve "kafir devletin" askerini öldürüp kafasını da bir sopaya geçirmişlerdir. Çevrelerinde de kendilerine kısmen taraftar bulmuşlardır.
Menemen olaylarının şahitleri 5-6 yıl öncesine kadar hayatta idiler. Can Dündar'ın onlarla yaptığı röportajları var. Seyretmenizi tavsiye ederim.
Röportaj'ı Can Dündar Milliyet Pazar İlavesindeki bölümünde yayınlamıştı. Orada da olayların bazı çevrelerce çokça büyütüldüğünden ve esrarkeşler tarafından yapıldığından bahsediyordu.
Anlamadığım bir şey var.Esrarın böyle bir şey yaptıracağını sanmıyorum. Maksimum Bob Marley tarzı reggae müzk yaparsınız. Bol bol da şeker baklava yersiniz. Vede kahkahalar atarsınız.
Bunların(6-7 esrarkeş dediklerinizin) ağır bir şey takılmaları lazım bunu yapmaları için. Eroin kokain gibi. 1930 Menemen köyünde bunların bulunması da zor biraz.
Aslında ne "takıldıkları" ortadadır. Yobazlık ve fanatizm takılmışlardır. Bazı çevrelerin elinde bundan daha büyük uyuşturucu yoktur zaten.Baş da keserler, kendi çocuklarının kanlarını da içerler emin olun.
Cemal efendi, yazıların bence Picasso değil de Paul Klee'ninkilere ye benzio:) Picasso halt yemiş yanında üstad. Zaten burun yerine göz çizmek pek marifet değil sen de yaparsın:)))
Bu arada dün bir siteden okudum. Kubilay'ın başını kesen cani meclis başkanımız sayın Bülent Arınç'ın öz dedesi imiş. Bir yazar kitabında bu konuya değinmiş. Devlet arşivlerini didik didik etmiş, 6000 sf.lık kaynaklara dayandırarak anlatmış.
sayın ozgur_beyin,
buyrun bir de olayın canlı şahitlerini dinleyin:
tarihsel olaylara yaklaşımınız bu kadar kat'i yargılara dayanmasın.
http://www.milliyet.com.tr/2005/12/29/pazar/yazdundar.html
SAMİ ÖZYILMAZ
"Kubilay 'Hücum' dese hepsi süngünün ucunda kalırdı"
Eniştem bakkaldı. Sabah dükkanı açmış. 'Menemen'in etrafını 70 bin Arap'ın çevirdiğini' duymuş. Eniştem 'Gel dükkanı kapatalım' diye beni kaldırdı. Dükkanı kapattık. O eve gitti. Ben Hükümet'in (Vilayet'in) önüne gittim.
6-7 kişi vardı orada... Normal adamlardı, kafaları kasketli, omuzlarında çanta var. Birinin eli silahlı... Ellerinde bir bayrak... Musabey köyünün Çarşı Camii'nden almışlar sabah namazında... 'Öğlene kadar o bayrağın altından geçen geçecek, geçmeyen kılıçtan geçecek' diyorlarmış.
Millet etraflarını çevirmiş. Ben köşeden onlara bakıyorum. Epey durdular. Hükümet tarafından ya da büyüklerden kaymakam, hoca falan gelse, sivillere 'Yakalayın bu adamları' dese, yakalarlardı.
Ondan sonra telefon ettiler Alay'a... Bir manga asker geldi karşı sokaktan... Asker süngüyü taktı. Siviller açıldı. Orada Kubilay askere süngüyü taktıktan sonra 'Hücum' dese, hepsi süngünün ucunda kalacaktı.
Bir silah patladı. Bir tek el ateş edildi. Kubilay ayağından vuruldu. Asker geri kaçtı. Millet kaçıştı.
Kubilay önce Hükümet'e giriyor, kapılar kapalı. Oradan geri, camiye dönüyor, cami avlusundaki taşın dibinde düşüyor. Bunlar da gidip başını kesiyorlar.
Sonra askere telefon ediyorlar Hükümet'ten... Asker geliyor. Kahveden onlara makineleri tüfeklerle ateş ediyor. Hepsi esrarkeşmiş zaten. Asker hepsini vurdu, yalnız bir tanesi kaçtı, onu gördüm.
Sonra bütün cesetleri topladılar oraya... Halk toplandı, jandarmalar, subaylar geldi, ölülerin torbalarından esrar çıktı, parça parça... Ben de esrarı ilk orada gördüm. Cesetleri kamyonlarla götürdüler.
Sonra sıkıyönetim oldu. Kaçan adamı bulmak için haftalarca nöbet tuttuk. Evleri aradılar tek tek... Manisa'da bulundu. Bir oduncunun ekmek torbasını almış. Oduncu da ihbar etmiş, yakalanmış orada... 28-29 gün sonra... Mahkemeye getirdiler. Adama bizi gösterip 'Bunlardan kimse var mıydı?' diye sordular. O da bakıp 'Bu vardı', 'Bu yoktu' diyordu. 'Var' dese yandın.
Ben şofördüm. Mahkemenin emrinde akşam iki araba nöbet bekliyorduk. Adam kimin ismini söylediyse 'Getirin' diye telefon ediyorlardı. Getiriyorduk, içeride mahkeme ediyorlardı.
Onların asılacağı gün, nöbet yine bendeydi. Korkudan otomobilin dışına çıkmıyordum. Hep seyrettik, üzüldük.
Hükümet'in altında Birincieller'in evi var, önce onu astılar: Manisalı Hocazade Ahmet Efendi... Astıktan sonra önüne ismini asıyorlar. Ondan sonra geldik akasyaların altında birini astılar. Sonra Ali Efendi'yi tütün satılan barakanın yanında astılar. Adamlara mecburen cigara satan Molla Osman'ı astılar. O çok bağırdı asılırken 'Kurtarın' diye, askerler vaziyet aldı. Ondan sonra sırayla asıldı, asıldı, ta çarşının içine kadar hepsini gördüm.Kamyonlarla atıp mezara götürdüler öğlene kadar...
Bence asılanlar içinde suçlu olan yoktu. 6-7 tane sarhoşun işi... Bunlar içinde Menemen'den bir Gazozcu Abbas vardı, bir de Kubilay'ın kafasını bayrağa asmakta kullandıkları urganı elinden aldıkları çocuk...
Olaydan sonra bizi caminin önünde topladılar. Sivil birkaç kişi vardı, bir de alay komutanı paşa... Orada gözlüklü bir sivil "Menemen'i toprak halinde (yerle bir) görseydim, iftihar ederdim" dedi.
Bunlar gelmeden Menemen'de gericilik yoktu. Ama parti meselesi vardı. Serbest Fırka kazanmıştı. Onun intikamı mı, bilmem. Bildiğim şu ki Menemen'in bu işte hiçbir suçu yok. Zaten içlerinde Menemenli de yok."can dündarın bir araştırması (http://www.milliyet.com.tr/2005/12/29/pazar/yazdundar.html)
bu konuda biraz sessiz kaldınız!!!
seyyah3441
21-01-2007, 09:26
Sayın *Merakli,
http://www.belgenet.com/1930/kubilay-01.html
Bu linkte tüm mahkeme tutanakları, sanık ifadeleri,olayın geçtiği zamandaki meclis görüşmeleri mevcut.Okursanız aydınlanırsınız zannederim.
Öte yandan Genel Kurmay arşivindeki belgeler fotoğraflı olaraj genel kurmay sitesinde mevcut oradanda bilgialabilirsiniz.
Gerçekleri delil tahrifatı ile veya delil niteliği taşıması için yalan bilgilerle değiştiremezsiniz.Bu ve bunun benzeri faliyetler nedense kendilerine islamcı *denilen ama aslında kendilerinin * İSLAM ile uzaktan yakından ilgisi olmayan zümrelerin uygulamaları.Benzer *örneğini en son türbanlı doktor *olayında gördük.
Kubilay olayı yobazlar tarafından gerçekleştirilmiş bir örgütlü başkaldırı ve katliamdır.Aynı zihniyetin devamı maalesef şu anda iktidardadır ve *sivil bir başkaldırı içindedir.Ne acıdır ki kendilerini bu devletin bekçisi olarak gören bazı kurumların gücü sadece sol görüşlü aydınlara yetmektedir.Sorarım sizlere ülke şu anda 12/eylül/1980 öncesinden daha mı az tehdit altındadır.Nerededir *rejimin ve devletin teminatı olan kesimler..........................................
sayın seyyah,
unutmayın ki verdiğiniz kaynaklar 23 yıllık tek parti iktidarından kalan tutanak ve belgelerdir. benim verdiğim kaynak ise canlı şahitlerdir. ayrıca kafanızdaki önyargı zincirini yıkmak için sizin yobaz diye tarif etmediğiniz bir kaynaktan verdim. tabi kaynağı incelemediyseniz bilemem.
sizde rejim tehlikededir saplantısı mevcut. zihninizi bu kalıptan çıkarmadığınız sürece yapılan icraatlara objektif bakamayacaksınız ve sürekli olarak malzemesi aynı safsatalarla zihninizi besleyeceksiniz. rejim tehlikededir saplantısından kurtulduğunuz zaman gerçekleri daha rahat göreceğinize inanıyorum.
seyyah3441
21-01-2007, 18:01
Sayın merakli,
Sevgili arkadaşım ne diyeyim ki?
Ne söyler isem söyliyeyim ne kaynak gösterirsem göstereyim sen kendi inanmak istediğini söylemeye devam edeceksin.
Sonuç olarak bu tartışma kayıkçı kavgasından öteye gitmeyecek.zira bilimsel tartışma metodolojisine *uyulmamakta.Bir tartışmada asıl olan *belgelerdir.Belge kavramının ne ve nasıl bir nitelik taşıması gerektiğide ayrıca bir tartışma konusudur.
Siz bana göre belge niteliği taşıyan bir olguyu red edeceksiniz ben sizin belge diye getirdiğinizi belge *olmadığını şahısların subjektif söylemleri olduğunu söyliyeceğim.
En iyisi bu konuya *Resulullah s.a.v. söylediği bir *ayet ile *nokta *koymak.
"Sizin dininiz size *benim dinim bana"
Saygılarımla,
not:fırsat bulursanız yinede şu linke bir göz atınhttp://www.tsk.mil.tr/menemen/arsiv_belgeleriyle_menemen_olayi.doc
Menemen mitingindeydim.O ortamda olmak çok duygulu , çok güzeldi *gelemeyen ama kalbi bizimle olanlarla onur duydum.Çok *değildik ama çok kişiyi temsil ettik.O dönemden bu döneme yobazların sadece soyadı değişti beyinleri aynı imkan bulsalar aynısını bizede yapacaklar.Ama korkmadığımızı gösterdik bizim birimiz yobazların 100'üne bedel.Zülfü *Livaneli oradaydım 'da çok güzel bir laf etti.Dil çürük dişin etrafında dolanır dedi.Bugün siyasilerin bişey yapamadığını gördük bu nedenle halk hareketine yönelmeliyiz.Birbirimizi bulmalıyız.Üzerimizde oyun oynayan emperyalist güçlere ve içeride kullandıkları satılık basın ve kanıbozuklara.Halk olarak ciddi bir cevap vermeliyiz.Kemalizm devriminden yolumuzu saptırmaya çalışan şahsiyetler geldikleri gibi gitmeliler....Menemende İki Slogan çok güzeldi basına yansımadı (kanal türk hariç) eklemek bilgilendirmek istedim.''Fettullahçı basın Bunlarıda Yazın''''ABD nin imamı kaça satttın vatanı''Sevgiyle kalın.27 ocak Cumhuriyet Mitinginde buluşmak üzere.
Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay bizlere örnek olsun unutmuyalım.
Ortaçağ karanlığına götürülmek istenen ülkemize sahip çıkalım,teslim olmayalım.
Saygılar,sevgiler
Yanilmiyorsam Harun Yahya nin bir kitabinda Kubilay olayina deginiyor,birkac sahit göstererek bu olayi dinci yobazlarin yapmadigini kanitlamaya calisiyordu.
ozgur_beyin
28-12-2007, 23:09
tüfeğinde mermi (gerçek mermi) bile olmayan gencecik *Kubilay'ı şehit * edenlerin başında kim vardı?
derviş mehmet , peki derviş mehmet kim? *yüz türk büyüğünden! biri *olan bülent arınç'ın dedesi.
manisa sokaklarında ''dedemin intikamını alacağım'' diyen kim? bülent arınç
hayırlı işler türkiye
Kubilay, bugün de uzantıları ve binbir türlüsü bulunan gerici yobaz şerefsiz takımının katlettiği ve bundan dolayı simgeleşmiş bir isimdir. Bu topraklarda Kubilay gibi katledilen pek çok insan vardır!
Asıl konu ise dinci takımının bu olayın içini esrar muhabbetleri ile boşaltmaya ve güya öldürenlerin şeriatçı yobazlar olmadığını kanıtlamaya çalışması! el kaide intihar komandolarının bazılarının, kimlikleri ortaya çıkmasın diye kadınlarla kızlarla düşüp kalkıp, alkol filan alıyor olması *onların gerici yobaz şerefsizler olduğu gerçeğini değiştirmediği gibi bu olayda da Kubilay'ı katleden deyyus-u ekberlerin esrarkeş olmalarının zerre önemi yoktur!
Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısını çağdışı emellerini gerçekleştirebilmelerinin önündeki en büyük engel olarak gören bir grup yobazın, Asteğmen Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçiyi hunharca şehit edişinin bugün, 78’inci yıldönümüdür. Asteğmen Kubilay ve arkadaşları, uzun ve sancılı bir sürecin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizi ve onun çağdaş kazanımlarını yok etmek için laikliği hedef alan köhnemiş zihniyet karşısında ortaya koydukları mücadeleyle onurlu direnişin bayraklaşan sembolü haline gelmişlerdir.
Saygıyla anıyorum.
Ratiönalism
23-12-2008, 18:00
Kubilay Öğretmeni
Allah rahmet eylemesin bilim rahmet eylesin
Allah'ın EDİT eli zaten değmiş ona
gematria
03-02-2010, 04:46
TARİH :24.12.1999
Devrim Şehidimiz Kubilay'ı anma törenleri için Menemen'de toplanan yüzlerce kişi, ‘‘Şeriata geçit yok'' sloganları atılıyor ...
törene katılanların arasında dönemin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan da bulunmakta ...
DEVRİM Şehidi Kubilay'ı anma töreninde, dönemin Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu gönderdiği mesaj da , demokrasi ve laiklik şehidi Kubilay'ın şeriat düzeni ilan etmeye kalkışan isyancılar tarafından şehit edildiğini belirtti ‘‘Laiklik, ilmin, aklın, vicdanın egemenliğini hakim kılmak ve bunu yaşama geçirmektir. Akılcılıktır, çağdaşlaşmaktır. Ne yazık ki, bunu hala anlamayanlar veya anlamak istemeyenler akla, fenne, ilme ve mantığa dayanan, özünde en mükemmel değerleri toplayan güzel dinimizi ve halkın din duygularını istismar ederek çıkar sağlamaya çalışanlar, geçmişte olduğu gibi, bugün de varlıklarını devam ettirmektedirler'' dedi. Kıvrıkoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet'e yönelik tehditlere karşı koyma azim ve kararlılığında olduğunu da belirtti.
Kıvrıkoğlu ecevit aracılığıyla görev süresini bir yıl daha uzatabilseydi ondan sonra yerine hilmi özkök değil çetin doğan gelecekti genel kurmay başkanı olarak .. ama devlet bahçeli bunu engellemişti .. işte bu olanlar ışığında şimdiki zamana dönelim .. kıvrıkoğlu ergenekonun başı olarak nitelendirlirken çetin doğan da balyozcu olarak ... kim laikliği savunmuşsa zamanında şimdi öc alınmakta ve gelecek yıllar için önlem alınmakta...
http://www.cnnturk.com/video/turkiye/2009/01/22/kivrikoglu.ergenekon.hakkinda.konustu/11370/index.html
örnekleri çoğaltmak mümkün kim şehit kubilaya sahip çıkıyorsa bugün sindirilmekte ...
Allah rahmet eylesin kardeşim ,bugün ülkemin geldiği durumu görünce senin gibi insanların gereksiz yere ölmüş olmaları beni çok üzüyor.
Değmezdi be kardeşim bu insanlar için ölmeye ,bıraksaydın sakallıları ne istiyorlarsa yapsalardı.
Seni seviyorum.
http://www.sinemalar.com/film/107969/Kubilay/
ozgur_beyin
24-12-2010, 23:07
en üzücü olayda şu an kubilayı öldürenlerin torunu(bülent arınç) bu ülkede yönetimde.
onurmusa
25-12-2010, 01:11
en üzücü olayda şu an kubilayı öldürenlerin torunu(bülent arınç) bu ülkede yönetimde.
Kesinlikle. İnsana en çok bu koyuyor işte.
Ahlaksız
18-10-2013, 00:49
Kubilay 'ın başına gelenleri anlatan Emin Çölaşan'ın güzel bir yazısı. Lütfen okuyun..
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5658423&yazarid=5
Güncelleme..
Erdem Alaca
18-10-2013, 03:13
Bu mevzunun da ısrarla üstüne basmakta fayda görüyorum.
Degismez klasik, "din elden gidiyor" ..