PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Siyasi" Islamin Katliam Bilancosu

evrensel-insan
29-08-2013, 10:41
.................................................. ..

Müslüman dünyasındaki savaşlarda ölenlerin sayısı 4 milyon...
Kayıp sayısı 200 bin...
Ölen çocuk ve kadın sayısı 1.5 milyon...
Tecavüz edilen kadın sayısı 500 bin...
*
Şimdi...
Sıra Mısır ve Suriye’de...
*
63 Müslüman ülkenin bir tekinde insan hakları, çağdaş yaşam, modern hukuk, adam gibi demokrasi var mı?..
Yok...
Birbirlerini kestikleri yetmiyormuş gibi egemenleri çağırıyorlar yardıma...
“Siyasi İslam” adı...

http://www.muhalifgazete.com/haber/77166/bekir-coskun-parmak.html

Fazla soze gerek varmi?

Acaba psikolojide "kendi varligini yok eden ve bunun icin de emperyalizm ve onun her turlu kan emici guc ve otoritesinden yardim ve yataklik alan ve her daim kendi varligini yok etmek icin eylem ve propaganda yapanin" bir adi var mi?

Yalniz burada en onemli farkindalik, YAPAN ILE YAPTIRAN ARASINDA. Cunku yapan yok oluyor, yaptiran besleniyor/palazlaniyor.

Emperyalist zihniyetin icyuzunu bundan daha acik ve net gosterebilecek baska bir ornek var mi?

Vefik Sami
29-08-2013, 11:41
Acaba psikolojide "kendi varligini yok eden (...) ve her daim kendi varligini yok etmek icin eylem ve propaganda yapanin" bir adi var mi?

Psikolojide bu vak'alara ne ad verilir, bilmiyorum.
Lâkin; müslümanların gerçekleştirdiği"ölme ve öldürme"lerin mushaf'ta yeri var.

"Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler..." (Tevbe: 111)

Kullarının kendilerini ve dahi başkalarını öldürmeleri için Cennet'i rüşvet olarak kullanan Allah, istedikleri gerçekleşince "başarı"(!)yı hemen sâhiplenir.

"Onları siz oldurmediniz fakat Allah oldurdu. Attığınn zaman da sen atmamıştın, fakat Allah atmıştı.. Allah bunu, inananları guzel bir imtihana tabi tutmak icin yapmıştı Dogrusu O işitir ve bilir." (Enfâl: 17)

Ama mağlûbiyet olursa, aradan ustaca sıyrılır ve "suç"u hemen kullarına atar.

"Onların (müşriklerin) başına (Bedir’de) iki mislini getirdiğiniz bir musibet (Uhud’da) sizin başınıza geldiğinde, “Bu, nereden başımıza geldi?” dediniz, öyle mi? De ki: “O (musibet), kendinizdendir.” Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter." (Âl-i İmran: 165)

"Zafer" vukû bulursa Allah'tan.
Mağlûbiyet olur ise, imtihan...
Can ve malların "Cennet karşılığı" satın alındığı imtihan.

Yâni Allah'a tevekkül ve koşulsuz teslimiyet, ebedî hayat ve Cennet için.
Bir de dürüstülükten, ahlâktan ve imandan bahsederler.
Bakınız Muhammed, bu ebedi hayat ve Cennet vaadini kullanarak insanları ne hâle getirmiş.

Medine döneminde Ben-i Nâdir, Ben-i Kaynuka ve Ben-i Kureyzâ henüz yerlerinde iken, bunlarla anlaşamayan Muhammed, müslümanlara "Yahudilerden ele geçirebildiğiniz erkekleri öldürün" emri verir.

Bu esnâda Muhayyisâ ve Hüveyyisâ adlı iki kardeşten Muhayyisâ olanı müslüman olmuştur. Muhammedin emrini duymadığı için hiç bir şeyden habersiz olarak yanına gelen, yirmi yıl birlikte iş yapıp ekmeğimi yediği Yahudi ortağını bir çırpıda oracıkta öldürür. Durumu gören ve henüz müslüman olmamış bulunan diğer kardeş Hüveyyisa infiale kapılıp kardeşine isyân eder.

"Bire ALLAH düşmanı, adamı öldürdün mü ne? Vallahi senin şu karnındaki yağlar bile bu adamın malından meydana gelmedir" diye söylenmeye başladı.

Bunu gören kardeşi'de:
"Vallahi onu öldürmeyi bana emreden zat, seni öldürmeyi bana emretmiş olsaydı, hiç tereddüt etmeden senin de boynunu vururdum" dedi.

Bunu gören Huveyyisa'da:
"Muhammed sana beni öldürmeyi emretseydi, Vallahi mi beni öldürürdün?"dedi.

Muhayyısa'da:
"Evet, vallahi o emretseydi, kesinlikle seni öldürürdüm" deyince,

O:
- Seni bu dereceye ulaştıran bir din gerçekten çok enteresan bir dindir; diyerek Müslüman oldu.

îbni İshâk derki: Peygamber (s.a.v.) yahudilerin öldürülmesi hususundaki emrini - bir şeyle kayıtlamadan - mutlak manada söylemiş ve: "Yahudilerden ele geçirebildiğiniz erkekleri öldürün" buyurmuştu.

İbni Hişâm 3/19; Beyhakî Delâil 3/200; Taberî Tarih 2/; Vakidî Meğazî 1/191, 192; Taberî Tarih 2/54; El-Muhabber 121; El-Kâmil tlt-Târih 2/144; Uyûnü'l Eser 1/301; İbni Sa'd 2/1/22. Hadis için bak Ebû Dâvûd 3002.

evrensel-insan
29-08-2013, 22:47
Sosyo-psikolojide bunun adi "kendilik bilisselligi noksanligi" yani KENDILIK NONCOGNITIVIZMI dir.

Engse Hohol
09-01-2017, 09:57
Kemal Atatürk ; Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Adeta halkı bir kapana kıstırırlar.

Albert Einstein ; Bir insanın ahlaki ve etik davranışları diğerlerini anlamasına, eğitimine ve sosyal ilişkilere dayalı olmalıdır, dini dayatmalara gerek yoktur. Zira ölümden sonra ceza korkusu veya ödül iştahı ile hareket eden kişi zavallıdır.

https://lh3.googleusercontent.com/j04JEqJ0hHYYiDtj8yXCDsw1LzGy18quQFXJCW7mslshVniDQT P-iWuHT_Nkwcex3JYPRlNbfPa_PA=w1490-h838-no