PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 Agustos ve Iktidarin Her iki Kanadinin da Cark Edisi

evrensel-insan
30-08-2013, 12:43
Bugun 30 Agustos Zafer Bayrami. Turkiye genelinde tum yetkili kurum ve kuruluslari ile kutlaniyor.

Anitkabir'de hem cemaatin basi hem de diktator hazir bulundu.

Kosk'te resepsiyon veriliyor, her yetkili esi ile birlikte davetli.

Daha once olanin aksine, Parlementodaki partiler bu resepsiyonda bulunmayacagini bildirdiler.

Bu arada kutlamalarda Osmanli mehter takimi da yerini aldi.

Peki neler oluyor?

Daha bu 19 mayis'ta diktator teror estirmedi mi?

2010'dan baslayarak her turlu T.C. kurulus degerlerine yasaklar konmadi mi?

Her turlu T.C. Kurulus degerlerinin uzerine, T.C. ibaresi dahil; soylemlerde ve eylemlerde gidilmedi mi?

Bayrak tasiyanlar tutuklanmadi mi?

Daha bundan onceki her turlu T.C.kurulus degerleri olan, 23 Nisan, 19 Mayis, 29 Ekim tarihlerinde cemaatin basinin bir yerleri agridi da torenlere katilmamazlik etmedi mi?

Diktator bu torenlerden kendini muaf tutmadi mi?

Canakkale zaferi tarihinde farkli bir kutlama yapilmadi mi?

Suriye'ye emir altinda saldirmak icin can atan diktator, gezi parki halk direnisinde teror estiren diktator, her turlu toplumun farkli halkini farkli kesimlerini karsisina alan diktator, su an bile her turlu politik hareketini uygulamali yuruten diktator; politik guc ve iktidar temelinde T.C.Kurulus degerlerini savunan askere ve her turlu kitleye mal olmus kisiye Ergenekon gibi duzmecelerle ozgurluk hakki tanimayan diktator nasil oldu da bugun anitkabire tesrif etti?

Neler oluyor dersiniz? 30 Agustos'taki bu T.C.Kurulus degerlerine sahip cikma neyin gostergesi?

Bekleyip, gorecegiz. Bu politik duygu somurusunun arkasindan, bakalim nasil bir capanoglu cikacak?

Erdem Alaca
30-08-2013, 13:39
Ben de bugün ilk iş bundan bahsetmeyi düşünüyordum, iyi olmuş siz açmışssınız konuyu sn.evrensel-insan.

...

Dün gece 01.00 sularında bulunduğum şehrin işlek caddelerinden birinde yürüyorum.
"Yanlış mı görüyorum acaba?" diye düşündüm. Sağlı sollu binalar, "Bayrak+Atatürk+Bayrak" formülünde devasa Türk bayrağı ve Atatürk resimleriyle giydirilmişti. Tören için standlar geceden hazır edilmiş, göklerde sıra sıra ay-yıldızlı koca balonlar yükseliyordu.

Tüm bu organizasyonu yapan, AKP'li büyükşehir belediyesi...

Kıskandım bir an... "Ulan ben bu kadar sevmiyorum Atatürk'ü, Türk bayrağını!" diye. :)

...

Şimdi aynı zihniyetin daha bir sene öncesinde, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen Hasibe Teyze'mize yaptıklarını hatırladım:

http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/esh4730_4.jpg

...

O gün Hasibe Teyze'nin kemikleri kırılırken, eski bakan Taklacı İdris, bu olanları havadan helikopterle izleyip sırıtıyordu.

İlginç hakikaten, aradan daha bir sene geçmeden böyle bir değişim gösteren zihniyet.

...

İlginç olan bir şey yok aslında. Büyük Usta fena halde köşeye sıkışmış durumda. Çareler arıyor kendince. Cemil Bayık ve kadrosu açık açık olacakları söylüyor 1 Eylül'den sonra, bunları da yazdık bu forumda.

Daha önce adını ağzına bir türlü alamadığı "Türk Milleti" nden medet umuyor aklı sıra da, geç bunları - anam babam geç bunları...

Daha önce de yazmıştım, eğer rüzgar tersinden eserse "En büyük Atatürk'çü benim!" diyecek bir karakter yapısına sahiptir bizim Büyük Usta...

Neva
30-08-2013, 22:58
Kosullar oyle gerektirdigi icindir evrensel. Politika bu..

evrensel-insan
01-09-2013, 20:06
Kosullar oyle gerektirdigi icindir evrensel. Politika bu..

Belki de bu diktatorun toplum ile bir yumusamasi adina bir firsatti.

Ama oyle olmadi, her turlu halk eylemi engellenmek istendi ve izin verilmedi.

Neva
01-09-2013, 22:22
Belki de bu diktatorun toplum ile bir yumusamasi adina bir firsatti.

Oyle de desen, toplumun hic degilse bir kesimi bunu yemeyecek denli cok sey yasadi, gordu, duydu evrensel.

evrensel-insan
01-09-2013, 22:31
Oyle de desen, toplumun hic degilse bir kesimi bunu yemeyecek denli cok sey yasadi, gordu, duydu evrensel.

Burada konu "yemeden" ziyade, diktatorun tutumundaki anlamsiz gereksiz luzumsuz bir degisiklik gosterme cabasi.

errata
01-09-2013, 22:58
Atatürk bir put.
Devletin engin olanaklarından sonuna kadar yararlanabilmek isteyen kişi/kişiler bu put ile birlikte, ordu, Türkçülük, İslâmcılık putlarını da birlikte benimsemelidir. Türkiye'de yaşayan insanların çok büyük bir kısmı bir çeşit "putperest". Bu insanlar; cebinden dini, milli putları çıkarabilen herkesin arkasından yürür, oyunu verir.

AKP'nin bir anda büyük Türkçü, Atatürkçü olması eşyanın tabiatı gereğidir. Eğitim sistemimiz, teknolojimiz, edebi seviyemiz ne ise elbette ki iç siyasetimiz de bunların dengi seviyede seyretmektedir, şaşırtmamalı. Türkiye iç siyaseti "nabza göre şerbetten" ibarettir.

En özgürlükçü, sosyal demokrat diye lanse edilen siyasi partilerin dahi hükümet olduklarında bir süre sonra gelecekleri nokta AKP'den farklı olmayacaktır. Nihayetinde tüm "uyumlu" partilere şekil veren hatta partileri bizzat üreten yapının çekirdeğinde, bilinen basit devlet ideolojileri ve varyantları bulunur. Bu ideoloji ve yapının aksine gelişebilmiş tüm diğer ideolojiler/yapılar ya marjinalleşir ya da sistem tarafından tümüyle dışlanarak görünmez hale getirilir.

Doğal olarak; demokrasisi tarihinin hiç bir döneminde yürürlüğe girmemiş bir memlekette "darbe", "darbe şakşakçılığı" olağan, olması gerekendir. Bu anti demokratik uygulamaların hilafına yazan/çizen/söyleyenler ya teröristtir ya da bir yerlerden para almaktadırlar. Bu tür "demokrasi" görünümlü memleketlerde, bazı insanların gerçekten öyle düşündüğü için "liberal" olabilmesi "özgürlükçü olabilmesi" "komünist" olabilmesi mümkün değildir. İlle de dış mihraklar tarafından finanse edilmektedirler.

AKP, şimdi kendisinin yeniden şekil verdiği ordu, Atatürk, İslâm afyonlarını kullanma derdinde. Bunu büyük Türk-İslâm ülküleri safsatalarıyla, ülke dışı siyasette muktedir imiş gibi yaparak pekiştirmeye çalışıyor. Bu yapı bu memlekette işlerlik kazanır, ancak Erdoğan'la zor. Erdoğan, inadı yüzünden kendisiyle birlikte yarattığı tüm sistemi kuyuya çekiyor.

evrensel-insan
01-09-2013, 23:57
Aslinda Turk kavmi musluman yapilmadan once de putperestti.

Bu temelde put ile ilah arasindaki fark, gorunurluk farkidir. Sonucta eger ortada "kuran'a tapmak" varsa, o da puttur.

Yani tapilan hersey puttur. Buradaki sorun tapilana teslim olunmasi ve onun otomatikman sorgulanmaz olmasidir.

Ayrica bir degerin verinin tabu olmasi yani "dokunulmazligi" da, onu put yapar.

Aslinda buradaki sorun puttan ziyade, putlastirma eylemi ve gelenegidir.

Her turlu etik deger veri olarak putlastirilan her ne olursa olsun, ONA DOKUNULAMAZ.

Genelde biatci ve teslim olan toplumlarda, putlastirma gecerlidir.

Turkiye toplumunun da gunumuzde putlastirdigi iki ana etik deger veri vardir, T.C.Kurulus degerleri verileri ve muslumanlik algisi.

Gunumuzde ise diktator ve iktidari, T.C.Kurulus degerlerini yikmakta iken, muslumanligi hem ideolojik hem politik olarak islamin sunni iktidari temelinde sekillendirmek istemektedir.

Ayrica ilginc olan bu iki etik deger tabusundan kurtuilmak ta farkli bilinc gerektirir. Dini tabudan kurtulup ta, T.C.Kurulus degerleri tabularindan kurtulamayanlar vardir.

Ya da tam tersi, yani; T.C.Kurulus tabularindan kurtulup ta, dini tabulardan kurtulamayanlar.

Tarihsel olarak ta dini tabular, T.C.Kurulus tabularindan daha oncedir.