Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir merhaba ve hoşçakal!!
Kemaloğlu
31-08-2013, 15:24
Belki hatırlayan vardır bilmiyorum yıllar önce yani bir 5-6 sene oluyor herhalde "karadenizli" nicle bu foruma üye olmuştum.aklımda olan tek şey şuydu acaba bir kişiyi dahi olsa müslüman yapabilirmiydim vesile olabilirmiydim acaba çünkü bunu yaparsam ben çok mutlu olacaktım.
bir kaç yıl mücadeleden sonra bunun boşuna olduğunu anladım onlarca nick değiştirdim yasaklandım zannedersem bu son nicki 2009 da almıştım ondan sonra bıraktım çok nadiren aklıma geliyordu ve giriş yapmadan bakıp çıkıyordum.
Yanlış anlamayın hata bendeydi aslında bunu düşünmem yanlıştı çünkü arayan adam zaten bulur sen onunla tartışıyorsun ama aslında onun beyniyle değil başını yastığa koyduğu zaman aklındaki vehimlerle,hezeyanlarla tartışıyorsun belli bir süreden sonra aslında tartışmıyorsun ve senin ona söyledğin mantıklı bulduğun şeylerde manasını yitiriyor onun demagoji yaptığını söylüyorsun evet ama bir süreden sonra sende demagojiye başvuruyorsun doğal olarak.
evet arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim bunu peki bu sitenin bana kattığı ne oldu inkar edemem artık başka sitelerde yazılan inancımla ilgili saçma sapan şeyleri sakinlikle karşılıyorum ve mutlaka altında bir yalan olduğunu biliyorum artık tartışmaya bile lüzum duymuyorum.
prozac diye bir üye vardı bilmiyorum hala varmı o adam çok samimiydi diğerleri gibi nefret dolu değildi hala arada bir aklıma gelir dua ederim ona hidayet için...
dilaver abide yaşlanmıştır hatırlamaz beni:))
aklınıza geleni yazabilirsiniz kesinlikle cevap yazmayacağım.
Merhaba,
Allah bizim kalpleri mühürlemiş, yapacak bir şey yok gibi duruyor.
Kalp nakli mi olsak ne? Belki işe yarar. :)
Ahlaksız
31-08-2013, 16:24
acaba bir kişiyi dahi olsa müslüman yapabilirmiydim vesile olabilirmiydim acaba çünkü bunu yaparsam ben çok mutlu olacaktım
Kimse kimseyi değiştiremez..Değişmek isteyen kişi değişir ancak..Bu bağlamda sizin bu düşünceniz veya dinsiz birinin inançlı insanları dinsiz yapma düşüncesi anlamsızdır..Bu niyetle yapılan eylemler,söylenen sözler beyhudedir..
Kişi sadece bildiklerini aktarabilir karşısındakine,kimsenin bildiklerini empoze etmeye hakkı yoktur..Biz burada inançlı insanları kafir yapmaya uğraşmıyoruz..Sadece bildiklerimizi söylüyoruz..Gerisi kişinin kendisine kalmış..
Merhaba,
Allah bizim kalpleri mühürlemiş, yapacak bir şey yok gibi duruyor.
Kalp nakli mi olsak ne? Belki işe yarar. :)
Aklıma Güney Afrika'da 1967 de ilk kalp nakli yapıldığında, ruhun kalpte olduğuna inanan müslümanların küçük dillerini yutması geldi :p
kimse kimseyi 2 konusma 3 tartismayla degistiremez... bu tur degisimler gayet zahmetli yollardir.. yolunuz acik ola
Neden degistirelim ki! İnanan inanir, inanmayan inanmaz. Bu insanlara bagli birsey. Degistirmeyi vazife edinmek de ne oluyor. Ben seni hatirladim.Belki beni bilmezsin.Sorun degil.
He, bu arada, yastiga kafami koydugum gibi uyurum hamdolsun:-)
Gidiyorsan kal saglicakla
Kendine iyi bak
bursali68
03-09-2013, 11:45
Merhaba,
Sn.Kemaloğlu...Sizi pek tanımıyorum, sanırım tartışmaların içerisinde hiç birlikte olmadık, o yüzden olabilir...Forumdan ayrılmışsınız, ancak belki misafir olarak okursunuz....
Yukarıda söyledikleriniz, sizin bu foruma giriş amacınız...Doğrudur da...
Ancak düşüncede bir yanlış var sanırım...Çoğumuzun yaptığı yanlış şu " En iyi ve doğruyu ben bilirim " yanlışı...Oysaki insanların, aileleri, eğitimleri, çevreleri ve düşünceleri birbirinden çok farklı....Herkesin kendine göre doğruları ve yanlışları var, özellikle inanç konusunda...
Ben de bir müslümanım....Ancak bu foruma üye olduğumdan buyana, ne ben bir başkasını müslüman yapmaya çalıştım, ne de buradaki arkadaşlar beni ateist yapmaya uğraştı...Burası açık bir platform, herkes kendi düşüncesini belli sınırlar çerçevesinde rahatlıkla söyleyebilmekte....Ve aslında belki farkındayız, belki değiliz, ancak hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz....Konuya böyle bakmak bence çok daha yararlı...
Bundan sonraki yaşamınızda size mutluluklar dilerim...
Sağlıcakla kalınız...
belangaz
03-09-2013, 17:10
Keşke gitmeseydin abi inan içinde şüphe olan kardeşlerimiz var burada şüpheleri gidermeye çalışıyorlar .Eğer bunlara yardımcı olamasan inan buradaki bir çok gerçek dışı şeyden etkilenip Allah korusun imanını yitirebilirler.
Keşke gitmeseydin abi inan içinde şüphe olan kardeşlerimiz var burada şüpheleri gidermeye çalışıyorlar .Eğer bunlara yardımcı olamasan inan buradaki bir çok gerçek dışı şeyden etkilenip Allah korusun imanını yitirebilirler.
mesela sen??
belangaz
03-09-2013, 17:48
Icimdeki supheleri evrim sacmaliklarini okuduktan sonra giderdim..
Allah`in varligi ile ilgili icimde hic bir suphe kalmadi
Icimdeki supheleri evrim sacmaliklarini okuduktan sonra giderdim..
Allah`in varligi ile ilgili icimde hic bir suphe kalmadi
Sen bu kafaya ulasmak icin ne kullaniyon bilader:-)
belangaz
03-09-2013, 18:10
Bol bol dua ediyorum ve bol bol okuyarak imanimi pekistiriyorum.
Asilsiz bu kafada kalmak icin ne kuulaniyorsunuz?:loco:
Bol bol dua ediyorum ve bol bol okuyarak imanimi pekistiriyorum.:
niye buradasin peki??
mrdragon
03-09-2013, 19:58
niye buradasin peki??
Neden burada? Aslında tüm müslümanlar için bunun cevabı net. Sadece düşüncelerinde zorla var ettikleri tanrının gerçekte hiç olmamasının sıkıntıları.
Birileri tanrıyı o kadar rahat masaya yatırıp tartışıyor ki, sonsuz güç sahibi olduklarını düşündükleri tanrı ise aynı pasiflikte hiçleri oynuyor. Nice dualar edilse de, hayatları aynı şekilde işlemeye devam ediyor. Zarı hayal dünyasına atıyorlar ve içten içe gerçek olmasını diliyorlar ama somut yaşantıları bunun aksini onlara defalarca gösteriyor.
Fantastik hikayeler okuyup gerçek olmasını diliyorlar, bazen tanrının bir şekilde görülmesini, aferim demesini bekliyorlar. Böyle bir siteye girdiklerinde düşünen insanların fikir patlaması yaparken, az düşünen ve itaatkarların sürekli dindar olmasının altındaki nedenleri merak ediyorlar.
Belki de bunu sorgulamaları daha mantıklı; müslüman bir ülkede doğupta, ne kadar az düşünen bir yapıya sahipseniz o kadar dindarsınızdır. Bu düşüncesizlik tanrının işine geliyorsa, düşünce potansiyelini geliştiren insanların varlığı başka bir tanrının eseri olmalı :) Arapların tasarladığı geliştirilmiş tanrı modeli, günümüzde fazlası ile ilkel.
Aynı zamanda biz o ilkel tanrı modeline neler söylersek söyleyelim, yine yokları oynayacak, sadece bir kitabın sayfalarında masal edaları ile okuyup zihinlerinde zorla var etmeyi deneyecekler ama bilinçaltında işler böyle gelişmeyecek, olmayan tanrıyı kurtarma çabaları adına, hayal dünyalarına sarılıp tanrı yerine kelimeler parmaklarından dökülecek.
Neden? Çünkü bu tanrı, sadece bir insanın dilinden dökülmüş bir masal olmanın ötesinde değil. Çocukluklarından beri onlara aşılanan bu masalın korku ve vaad tekniklerine esir düşen zihin kolay kolay özgürleşemiyor. Cesur olanların, ben aklımı sonuna kadar zorlarım ona uymayan, çocukça tasarlanmış tüm tanrı modellerini de çöpe atarım diyenlere muhtemelen şaşkınlık içinde bakıyorlardır.
belangaz
03-09-2013, 20:19
Ben sadece bu sitede degilim bir cok islami sitedeyim aslinda haata birde islami sitem var onu hocalarim ile gelistirecegim . Sitem tam bitince sizleride oraya bekliyor olacagim . Kimbilir belki oraya girip imana gelen imansiz arkadaslarimiz olur.
Bence Allah`in varligini ispatlamak kolay inkar etmek ise imkansiz..
Evrimci arkadaslar herseyin tesaduflerden meydana geldigini idda eder ama DNA'nin yapisini ,parmak izinin nasil bu kadar benzersiz oldugunu bir turlu acuklayamiyor
kamiloğlu
03-09-2013, 20:31
Neden burada? Aslında tüm müslümanlar için bunun cevabı net. Sadece düşüncelerinde zorla var ettikleri tanrının gerçekte hiç olmamasının sıkıntıları.
Birileri tanrıyı o kadar rahat masaya yatırıp tartışıyor ki, sonsuz güç sahibi olduklarını düşündükleri tanrı ise aynı pasiflikte hiçleri oynuyor. Nice dualar edilse de, hayatları aynı şekilde işlemeye devam ediyor. Zarı hayal dünyasına atıyorlar ve içten içe gerçek olmasını diliyorlar ama somut yaşantıları bunun aksini onlara defalarca gösteriyor.
Fantastik hikayeler okuyup gerçek olmasını diliyorlar, bazen tanrının bir şekilde görülmesini, aferim demesini bekliyorlar. Böyle bir siteye girdiklerinde düşünen insanların fikir patlaması yaparken, az düşünen ve itaatkarların sürekli dindar olmasının altındaki nedenleri merak ediyorlar.
Belki de bunu sorgulamaları daha mantıklı; müslüman bir ülkede doğupta, ne kadar az düşünen bir yapıya sahipseniz o kadar dindarsınızdır. Bu düşüncesizlik tanrının işine geliyorsa, düşünce potansiyelini geliştiren insanların varlığı başka bir tanrının eseri olmalı :) Arapların tasarladığı geliştirilmiş tanrı modeli, günümüzde fazlası ile ilkel.
Aynı zamanda biz o ilkel tanrı modeline neler söylersek söyleyelim, yine yokları oynayacak, sadece bir kitabın sayfalarında masal edaları ile okuyup zihinlerinde zorla var etmeyi deneyecekler ama bilinçaltında işler böyle gelişmeyecek, olmayan tanrıyı kurtarma çabaları adına, hayal dünyalarına sarılıp tanrı yerine kelimeler parmaklarından dökülecek.
Neden? Çünkü bu tanrı, sadece bir insanın dilinden dökülmüş bir masal olmanın ötesinde değil. Çocukluklarından beri onlara aşılanan bu masalın korku ve vaad tekniklerine esir düşen zihin kolay kolay özgürleşemiyor. Cesur olanların, ben aklımı sonuna kadar zorlarım ona uymayan, çocukça tasarlanmış tüm tanrı modellerini de çöpe atarım diyenlere muhtemelen şaşkınlık içinde bakıyorlardır.
sayın mrdragon bence Allah'ın gerçekte var olmasının sizin açınızdan sıkıntıları.
Aslında buraya gelen müslüman arkadaşların çok büyük bir alt yapısı yok tabiki sizlerin onlardan daha büyük altyapınız var Allah' ın varlığına % 100 bir kesinlikle inanıyorlar ve sizin bunu anlayamamanızı büyük bir şaşkınlıkla karşılıyorlar.
Allah vardır diyoruz bunu size anlatmak çok zor biliyorum bir toplu iğnenin bile bir ustası varsa bu kainatında bir yaratıcısı vardır demenin sizin için hiç bir anlamı olmadığını size bunu söyleminin hiç bir faydası olmayacağını yıllar önce anladım.
şu yukarıda yazan mrdragon' un görmediğim halde düşünen, sorgulayan bir insan olduğunu kendi küçük odamdan görebiliyorum belki hiç bir zaman görmeyeceğim ama biliyorum iki kolu var, iki bacağı, iki gözü bir insan bu düşünen bir insan yukarıda yazılanlar tesadüfen oluşamaz.
hani hafızasını kaybeden insanlar vardır filmlerde görürüz bir şok geçirmeden kendilerine gelemezler Allah bizim her yanımızda aslında sizinde öyle farkında değilsiniz ama bunu kaybetmişsiniz.
öyle benim yazmamla olacak iş değil hayatta öyle bir şok geçirmeden Allah fikrini tekrar kazanamassınız.
Hangi varlıktan bahsediyorsun sen ya! Ne varlığından bahsediyorsun. Allah dediğin yaratık sadece senin beyninde var. Anlamıyor musun. Sen, öl bakalım. Bu allah fikri yine sende duracak mı?
Diyeceksin Ruh! Sanki ruh kavramı her şeyi çözü. Ne ruhu? Ruh dediğin şey nedir tam olarak? Önce bunu söyle. Hadi cevap bekliyoruz. Ruh dediğin şey nasıl bir şeydir ?
Sen, Ruhla (düşünce) zihni (beyin-düşünce de olabilir) ayırabilir misin? Zihninden bağımsız olarak ayır bakalım nasıl ayıracaksın. Ayır ve bunu kanıtla bize. Aynı şekilde düşünceyi, zihinden ayırabilir misin? Bunu kanıtlarsan seni dinlemek için fırsat yaratacağım.
Sana büz bin kere anllattık bu allah masalını anlamadın. Demek sormak lazım sana. Hadi yukarıdaki soruyu yanıtla da görelim senin şu allahını
s
Allah vardır diyoruz bunu size anlatmak çok zor biliyorum bir toplu iğnenin bile bir ustası varsa bu kainatında bir yaratıcısı vardır demenin sizin için hiç bir anlamı olmadığını size bunu söyleminin hiç bir faydası olmayacağını yıllar önce anladım.
.
Sen al bunu Allahın varlığına yorumla. Bu kadar saçma sapan bir argüman olamaz. Hangi zihin bunu üretebilir. Herşeyin bir yaratanı varsa, Allah nasıl var oldu? Allah hep var idiyse bunu nereden biliyorsun? Cevap: "heeeçççç, sadece inanıyom öyle olduğuna" Sen öyle inanıyon diye o inandığın şey GERÇEK olmuyor!! Yani bir şeye inanman, o şeyi gerçek kılmıyor.
Biri de kalksın, Vişnu'ya inansın. Vişnu diye bir tanrı'yı kabul ediyor musun sen? Yoookkk, nerdeee...O zaman vişnu yok sana göre. İnansaydın "vişnu cc'den" başlayacaktın gazel okumaya.
Allah dediğin şey, kavramdır.
Toplu iğne dediğin şey bir varlıktır ve ismi vardır.
Toplu iğnenin varlığı gerçektir. O bir gerçektir. Gidersin, kabul etmeyene gösterirsin. Tüm insanlık da bunu kabul eder. Yani tartışmaz. Evrensel bir onayı vardır. Allahına gelince. Allah bir kavramdır ve inanan varsa allah vardır. Yani senin zihninde. Sadece orada. Hapsolmuş, sıkışmış bir düşünce. Belki bir saplantı.
Allah biYüktür!
kamiloğlu
03-09-2013, 20:57
Hangi varlıktan bahsediyorsun sen ya! Ne varlığından bahsediyorsun. Allah dediğin yaratık sadece senin beyninde var. Anlamıyor musun. Sen, öl bakalım. Bu allah fikri yine sende duracak mı?
Diyeceksin Ruh! Sanki ruh kavramı her şeyi çözü. Ne ruhu? Ruh dediğin şey nedir tam olarak? Önce bunu söyle. Hadi cevap bekliyoruz. Ruh dediğin şey nasıl bir şeydir ?
Sen, Ruhla (düşünce) zihni (beyin-düşünce de olabilir) ayırabilir misin? Zihninden bağımsız olarak ayır bakalım nasıl ayıracaksın. Ayır ve bunu kanıtla bize. Aynı şekilde düşünceyi, zihinden ayırabilir misin? Bunu kanıtlarsan seni dinlemek için fırsat yaratacağım.
Sana büz bin kere anllattık bu allah masalını anlamadın. Demek sormak lazım sana. Hadi yukarıdaki soruyu yanıtla da görelim senin şu allahını
sayın natan öncelikle sakin olun, heyecan yapmayın.
cevapla bakayım, hadi bakayım gibi sanki her şeyi çözmüş, aydınlanmış bilge taklidi yapma.
senin karşında lise talebesi yok.
bir demir yığını acıklı bir filmin karşısında ağlamaz ama insan ağlar ağlaması ne içindir bir beden mi ağlıyor ruh mu bir ruha sahip olduğu için mi ağlıyor yoksa bir kaç kilo et, kemik, yağ mı ağlıyor hepimiz biliriz bunlar ağlamaz.
senin korkuların Allah fikrini masal yapmış sen çok iyi biliyosun onun masal olmadığını bir cenaze yolunun üzerinden geçtiğinde aklına türlü türlü şeyler geliyor ama korkuyorsun dostum.
çaban buşuna ne sen bana anlatabilirsin nede ben senin o korkularla örülmüş taşlaşmış yüreğine...
Heyecan yapan yok. Meraklanmayasın. Sen yukarıdaki soruya cevap vermek istiyor musun?
İster lise talebesi olsun ( lise öğrencileri, zihinsel, entelektüel bilgi-birikiminde ölçüt olarak kullanılamaz, düşük bir seviye olarak algılanamaz. ), ister bir prof olsun, önemli değildir aydınlanmada. Konu kimin ne kadar algı-bilgi, deneyim birikimi sahibi olup olmadığı değildir.
Burada yazan çizen, lise öğrencisi arkadaşlarımız da olabilir, Üniversiteden arkadaşlar da. Ben ilk öğretimdeyken (orta okul) ansiklopedi okumayı çok sever ve altını çizerek okumaya çalışırdım mesela. Çok zeki biri olduğumu söyleyemem ama bunu severek yapardım. Kimseye bir ölçüt duvarı biçmezdim. Önce bunu bil!
Kim neyden korkuyor? Sen neyden bahsediyorsun? Ölümden mi korkacaz:) Er geç ölür insan. Ölümden değil, istediğim gibi yaşayamamaktan korkarım ben. Allah mallah vız gelir tırıs gider. "İçten içe korkuyorlar, onlar da inanıyor, karamsarlar" gibi saçma sapan türkülere verecek pirimimiz yok bizim.
Sana (aslında belangaz'a yöneltmiştim) bir soru sordum. Bunu konuşalım istersen. Yoksa gerisi polemik oluyor.
kamiloğlu
03-09-2013, 21:16
Heyecan yapan yok. Meraklanmayasın. Sen yukarıdaki soruya cevap vermek istiyor musun?
İster lise talebesi olsun ( lise öğrencileri, zihinsel, entelektüel bilgi-birikiminde ölçüt olarak kullanılamaz, düşük bir seviye olarak algılanamaz. ), ister bir prof olsun, önemli değildir aydınlanmada. Konu kimin ne kadar algı-bilgi, deneyim birikimi sahibi olup olmadığı değildir.
Burada yazan çizen, lise öğrencisi arkadaşlarımız da olabilir, Üniversiteden arkadaşlar da. Ben ilk öğretimdeyken (orta okul) ansiklopedi okumayı çok sever ve altını çizerek okumaya çalışırdım mesela. Çok zeki biri olduğumu söyleyemem ama bunu severek yapardım. Kimseye bir ölçüt duvarı biçmezdim. Önce bunu bil!
Kim neyden korkuyor? Sen neyden bahsediyorsun? Ölümden mi korkacaz:) Er geç ölür insan. Ölümden değil, istediğim gibi yaşayamamaktan korkarım ben. Allah mallah vız gelir tırıs gider. "İçten içe korkuyorlar, onlar da inanıyor, karamsarlar" gibi saçma sapan türkülere verecek pirimimiz yok bizim.
Sana (aslında belangaz'a yöneltmiştim) bir soru sordum. Bunu konuşalım istersen. Yoksa gerisi polemik oluyor.
konuşacak birşey yok vakit kaybından başka birşey değil ne sen değişirsin ne ben sen işini yapda benim üyeliği sonlandır.
yada nerde bu prozac denen teres uzun zamandır girmiyodum uğrayım dedim görünmüyo ortalıkta görevde yükseltme sınavlarına girmiş süper moderatör olmuş söyleyin benim üyeliği sonlandırsın.
çok severim keratayı:)
Hadi sen git. Gidecek adam misafirdir.
Verecek cevabın olunca gelirsin.
Bakarsın imana gelir bu dinsizler.
konuşacak birşey yok vakit kaybından başka birşey değil ne sen değişirsin ne ben
sanki dinine imanina suphe bulasmis gibi konusuyorsun dostum... olur boyle seyler
kamiloğlu
03-09-2013, 21:49
sanki dinine imanina suphe bulasmis gibi konusuyorsun dostum... olur boyle seyler
şükürler olsun ona gücünüz yetmez.
benimde sizi değiştirmeye gücüm yetmez ama korkutabilirim
bir an varmı acaba diye düşündürtürüm sizi
işte gerek yok yıllarca uğraştık vakit kaybından başka birşey değil...
şükürler olsun ona gücünüz yetmez...
dostum bak seni buraya biz cagirmadik.. kendi isteginle geldin degil mi?? demekki bu konudaki istek merak suphe senden geliyor... bizim senle bir guc kullanma derdimiz yok.. sorulari olan sensin ki buradasin
kamiloğlu
03-09-2013, 22:11
üff ne sıkıcı adamsın ya eskiden buraya takılmıştım tamamen gereksiz boşa geçen bir yer olduğunu anladım şöyle bir geçerken uğradım gidicem merak etme gereksiz ortamlarda işimiz yok.
üff ne sıkıcı adamsın ya eskiden buraya takılmıştım tamamen gereksiz boşa geçen bir yer olduğunu anladım şöyle bir geçerken uğradım gidicem merak etme gereksiz ortamlarda işimiz yok.
aklin hep burada kalacak.. arada yine gel yine buyur
Kendinden ve imanindan emin (!) belangaz;
Ne oldu sorumuz havada kaldi.