Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist arkadaşların evlilik dışı ilişkiye bakışı
belangaz
05-09-2013, 13:45
Bu başlığı açmamdaki maksat kimseyi incitmek değil sadece kürtaj ile ilgli mesajlarınızı inceledikten sonra sizlerin evlilik dışı ilişkiye bakışınızı merak ettim .
Evlilik dışı cinsel ilişki ile düşünceleriniz nedir arkadaşlar?
Bir ateist olarak evlilik dışı cinsel ilişki kadar zevk verici bir başka bir şey düşünemiyorum. Düşünsene herkesle free bir şekilde seks yapabiliyorsun.
Keşke zina hep artsa, hep seks yapsak mütemadiyen. "Nerede seks orada bereket" demiş atalarımız. Bereket tanrısının heykeline bakınca atalarımı daha iyi anlayabiliyorum.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/6304/BEREKET-TANRISI-CAKMAK__63048227_0.jpg
(Ateizm de esasında atalarının dinine tapmaktan gelmektedir. Ataizm günden günde değişerek ateizm olmuştur. İngilizce atheism kelimesi büyük ihtimalle Türkçe'den geçmiş bir kelimedir. Aynen kap, kacak, taşak vb. gibi)
İşte İslâm'ın ve diğerlerinin ne kadar geri bir dinler oldukları buradan kolaylıkla anlaşılmaktadır. En büyük zevklerden birini yasaklayarak, varsa bir Tanrı'nın yarattığı en büyük duygulardan olan seks duygusunu yasaklamaktadırlar.
"Kürtaj meselesine kesinlikle evet, kadınların hakkı kadınların bedeni!" demek istiyorum...
Bence bir bebeğin insan sayılabilmesi için 2-3 yaşına gelmesi gerekir. 9 aylık bir bebek doğar doğmaz öldürülse bence bu mühim bir olay değildir. Zira düşünsene bebek henüz konuşmuyor, nefes alıyormuş vs. Yahu tavuklar, inekler, balıklar da bir şekilde nefes alıyor. Peki onları neden onları öldürebiliyoruz? Konuşamadıkları için... E konuşamayan bebek de öldürülmelidir bence.
Demek o ki; "Herkesle ve her yerde özgür sekse evet!"
belangaz
05-09-2013, 14:09
Yazınızı okuyunca dehşete kapıldım ..
Yazınızı okuyunca dehşete kapıldım ..
Benim inanç ve düşüncelerime saygısızlık yapamazsın!
Ben böyle inanıyor ve düşünüyorum, "dehşete kapıldım" demen beni rencide etti açıkçası! Kötü bir şey mi söyledim? Benim inancım bu yönde ve fikirlerimi belirttim. Her kim ne olursa olsun başkasının değerlerine saygı duymak zorundadır!
Burası laik bir Atatürk Cumhuriyeti'dir fikirlere saygılı olmayı öğrenin.
belangaz
05-09-2013, 14:18
Niyetim sizi incitmek değildi .. Ama yazdıklarınızı okuyunca gerçekten de dehşete kapıldım .
Belangaz, hakikaten saf missin sen.:)
Ahlaksız
05-09-2013, 16:26
Niyetim sizi incitmek değildi .. Ama yazdıklarınızı okuyunca gerçekten de dehşete kapıldım .
:D
Böyle bir forumda soracak o kadar şey varken,neden seks konusunda soru soruyorsunuz?
Müslüman olduğunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?
Yinede size cevap veriyim:)
Evliliğe karşıyım ve çok saçma buluyorum..Bu toplumda çocuk doğurmakta çok saçma..Herkes nikahsız seks yapmalı ve bir müddet toplum düzelene kadar da çocuk yapmamalı..!
Erdem Alaca
05-09-2013, 16:32
Benim gibi adamlar için, eğer yuvasını dağıtmak istemiyorlarsa, evlilik dışı ilişki sadece "kaçak et kesimi" şeklinde olmalı (duygusallık, vs. olmadan - sırf cinsellik)
Bu da riskli tabii (yakalanma ihtimali), ama yapıyor insan işte. Kiminle konuştuysam aynı: Bir müddet sonra, tensel yadsıma beliriyor ve erkek başlıyor hovardalığa. Birde karıyı alıyorsun bir delik için, sonra delikler oluyor 10 tane (bütçe meseleleri), stres-mtres, falan filan - fırsat bulduk mu kesiyoruz kaçak eti.
Buna da kızma sn.belangaz :)
belangaz
05-09-2013, 16:46
Benim gibi adamlar için, eğer yuvasını dağıtmak istemiyorlarsa, evlilik dışı ilişki sadece "kaçak et kesimi" şeklinde olmalı (duygusallık, vs. olmadan - sırf cinsellik)
Bu da riskli tabii (yakalanma ihtimali), ama yapıyor insan işte. Kiminle konuştuysam aynı: Bir müddet sonra, tensel yadsıma beliriyor ve erkek başlıyor hovardalığa. Birde karıyı alıyorsun bir delik için, sonra delikler oluyor 10 tane (bütçe meseleleri), stres-mtres, falan filan - fırsat bulduk mu kesiyoruz kaçak eti.
Buna da kızma sn.belangaz :)
:lol::lol::lol::lol:
evlilik, eti kaçak kesmemektir, barkodlu-fişli et almaktır. atayizlerin hayatları yalan olduğundan, etleri de kaçaktır. şimdi barkodsuz-fişsiz et alsanız sonra da et bozuk çıksa, hakkınızı nasıl arayacaksınız? hah işte, nasıl ki böyle bir durumda hakkınızı arayamazsanız, öyle bir durumda da arayamazsınız.
Erdem Alaca
05-09-2013, 17:16
atayizlerin hayatları yalan olduğundan, etleri de kaçaktır.
Ne alakası var sn.speech? Ben Müslüman'ken de böyleydi. Ya da evli erkeklerde kaçak et kesimi çok çok yaygındır, denk getiren işi bitirir, onların ne kadarı Ateist ne kadarı Müslüman?
Sonra Müslüman'lar için durum farklı mı? 4 karı-yetmedi cariye istekleri falan?
Genelde böyle bu işler.
sevgili speech...
o barcodu kim verecek... iki kisi kendi aralarinda barkodlassalar bu yetmez mi.? beraberlik karsilikli riza ile olur... riza olmadiktan sonra devlette illa berbaer olacaksinz dese veya yukarda oldugunu dusundukleri bir dussel otorite ayrilamazsin dese de bir ise yarar mi??? yaramaz
sevgili belengaz..
evlilik guzel bir sosyal kurum.kisilerin etrafina birlikteliklerini de aciklamalari ve bunu kutlamalari, herkesin onaylamasi falan son derece sosyal yonu kuvvetli bir duygu.. hem toplumsal hem evrimsel acidan faydalari var.evlilik dini bir kurum degil hem. ayrica bozmak istenirse de bunu kimse engelleyemez...
escinsel evliligi de buna dahil.. hatta bence eger kisiler raziysa cok esli evlilik de olabilir.. buradaki temek sozcuk (keyword) karsilikli riza ;))
o barkodu devlet verecek. şimdi sen markete gitsen ve et alsan ancak marketçi sana barkodsuz bir ürün verse ve de fiş vermese sonra da "gel biz bu işe resmiyet bulaştırmayalım. ben sana ürün hakkında ve yaptığımız alışveriş hakkında bir söz vereyim. bir sorun olursa burada çalışan x bey aldığım ürünler hakkında şu şu bilgileri verdi ve alışveriş hakkında da bu bu bilgileri verdi" dese, kabul eder misin?
http://kusdemir.com.tr/Uploads/resimler/Resimli%20Men%C3%BCler/vergi_haftasi_afis.jpg
Cumayagittimgelicem
05-09-2013, 19:16
o barkodu devlet verecek. şimdi sen markete gitsen ve et alsan ancak marketçi sana barkodsuz bir ürün verse ve de fiş vermese sonra da "gel biz bu işe resmiyet bulaştırmayalım. ben sana ürün hakkında ve yaptığımız alışveriş hakkında bir söz vereyim. bir sorun olursa burada çalışan x bey aldığım ürünler hakkında şu şu bilgileri verdi ve alışveriş hakkında da bu bu bilgileri verdi" dese, kabul eder misin?
http://kusdemir.com.tr/Uploads/resimler/Resimli%20Men%C3%BCler/vergi_haftasi_afis.jpg
Atayiz ne ola ki? Acaba basit kelimeleri bile aklınızda tutmakta zorlanıyor musunuz?
Evliliği alışverişe benzeterek belki bir yerinden tuttun ama mantıklı olarak bakınca evlenmeden yaşadığın ilişkide eğer bir sorun görürsen rahat bir şekilde ayrılmak senin elinde değil mi? Buna göre benzetmen aslında biraz saçma kalmamış mı evlilik dışı ilişki sonucunda? Eğer 2 tarafta ekonomik açıdan beklenti içinde değil veya muhtaçlık yok ise problem var mı? Ha eğer evliliği düşünüp boşanınca kenarda kalmayayım diye önceden kurgusunu oluşturacak bir kafa yapısı var ise o zaman evlensinler. Evliliği saçma bulsamda uyar'ın dediği gibi evlenip bunu kutlamak isteyen gidip evlenebilir. Çoluk çocuk yapmak isteyende olabilir ve el ne der diye düşünüp evlenen olabilir. Derdim şu saçma sapan bir şekilde evliliği ve kaçak eti dükkan sahibine şikayete benzetmenizde.
Bu arada konuyla ilgili olarak, bende 7 yıldır birlikteyim ve 6 yıldır birlikte yaşıyoruz. Ama tartışmamız bile çok nadir olur. Çevremdeki evli insanlardan çok daha az tartıştığımı biliyorum, ve eminim mutlu geçirdiğimiz vakit daha fazla.
mrdragon
05-09-2013, 20:23
Cinsellik için evlilik şart olsaydı sevgili yaratıcı muhtemelen evlenmeden cinsel birşeşmeyi aktifleştirmezdi. O yüzden küçük kız çocuklarına dahi tecavüz eden heyvenler türemezdi....
Peki, cinsellik için ne gerekir? bilinçli bireylerin aynı eylemi dilekleri doğrultusunda gerçekleştirmeleri.
Siz müslümanlar neye inanırsınız bilemem ama varlığınızın kodlarında cinsellik mevcuttur. Vicdan denilen kavram, empati kurma yeteneği de mevcut.
Bu durumda, biri ile birlikte olmanın saygısal boyutu, karşı tarafa dürüst olmaktan geçer. Kişisel zevkleriniz karşıda sonunda bir yıkım oluşturmamalı.
Doğal dürtülerin temelde baskılanması, ciddi psikolojik sorunlara neden olabiliyor. İnsan özünden sürekli kaçmayı deniyor. Oysa birini ciddi anlamda arzulamanız ve aynı karşılığı görmeniz kadar güzel ne olabilir ki?
Duygularınızı anlayacak kadar kendinizi tanıyor musunuz?
Cinselliğin doğallığından kaçan insanların evlilik boyunca zamanla daha fazla sorun yaşadığının farkındamısınız?
Bence cinsellik böyle olmalı demiyorum. Cinselliğe herkes farklı bir anlam bulabilir. Önemli olan ortak düşüncelerde buluşabileceğin hür birinde o güzelliği yaşamaktır.
Kendi özünden soyutlanmış özellikle arap ülkelerinde, kadının ismine bile bakış açısı hayvani gelişiyor. Hayat bir deneyim havuzu, hayatı, insanları yaşadıkça yorumlarsınız. Her yaşayışta fikir üretmenizi engelleyen setler yoksa daha doğru davranışları keşfedersiniz.
Her insan ayrı bir değer güzellik ve öğrenimdir. Toplumun cinselliğe bakış açısının değişmesi gerekiyor. Siz kendinize göre bir sınır çizebilirsiniz;
Mesela ben, kız arkadaşımın benden önceki deneyimlerine değil, bende bulduğu, yaşadığı ve yaşattığı gerçekliğe odaklanırım. Doğru olduğuna inandığınız biri ile yaşanacak süreci doya doya yaşarsınız. Gelecek adına kararlar da açıkça masaya yatırılabilir. Hayata nasıl baktığınızı dürüstçe paylaşmaktan çekinmeyin. Gizlerin dünyası yüzünden bu toplum ağır ilerliyor.
şimdi sen markete gitsen ve et alsan
sevgili speech sen evliligi mal almak gibi goruyorsun.. bu dogru mu??
bu bir anlasma... ortada mal yok
sana bir soru: eşini kıskanır mısın? eşinin seninle birlikteyken başka birisiyle ilişki kurması seni rahatsız eder mi?
sana bir soru: eşini kıskanır mısın? eşinin seninle birlikteyken başka birisiyle ilişki kurması seni rahatsız eder mi?
İslamda ahlak var mı?
Savaşlarda esir alınan ki savaşla hiçbir alakası olmayan kadınların kızların ırzına geçilmesine izin veren bir dinde ahlak ne gezer?
Bir müslüman ahlaktan enson bahsedebilecek kişidir çünkü islam dünyada ki en ahlaksız dindir kanıtıda kurandır.
Kurandaki ahkalsızlıklar.
Zina veya tecavüz: Nisa-3, Mearic-30, Müminun-6
Para karşılığı Fuhuş ve Fahişeliğe müsamaha: Nisa-24 (muta), Nur-33
Soruyorum içinde bu ahlaksızlıkları barındıran bir kitaba iman edenler acaba eşlerini kıskanıyormudur? Bunları normal gören birinde eşini kıskanma duygusu olması ikiyüzlülük değilmidir?
Atayiz ne ola ki? Acaba basit kelimeleri bile aklınızda tutmakta zorlanıyor musunuz?
Evliliği alışverişe benzeterek belki bir yerinden tuttun ama mantıklı olarak bakınca evlenmeden yaşadığın ilişkide eğer bir sorun görürsen rahat bir şekilde ayrılmak senin elinde değil mi? Buna göre benzetmen aslında biraz saçma kalmamış mı evlilik dışı ilişki sonucunda? Eğer 2 tarafta ekonomik açıdan beklenti içinde değil veya muhtaçlık yok ise problem var mı? Ha eğer evliliği düşünüp boşanınca kenarda kalmayayım diye önceden kurgusunu oluşturacak bir kafa yapısı var ise o zaman evlensinler. Evliliği saçma bulsamda uyar'ın dediği gibi evlenip bunu kutlamak isteyen gidip evlenebilir. Çoluk çocuk yapmak isteyende olabilir ve el ne der diye düşünüp evlenen olabilir. Derdim şu saçma sapan bir şekilde evliliği ve kaçak eti dükkan sahibine şikayete benzetmenizde.
Bu arada konuyla ilgili olarak, bende 7 yıldır birlikteyim ve 6 yıldır birlikte yaşıyoruz. Ama tartışmamız bile çok nadir olur. Çevremdeki evli insanlardan çok daha az tartıştığımı biliyorum, ve eminim mutlu geçirdiğimiz vakit daha fazla.
evet, evlilik dışı ilişkilerde bir sürü resmi işe bulaşmadan (mahkeme vs.) ayrılma gibi bir kolaylık olduğu söylenebilir belki ancak sırf böyle bir kolaylık için başka şeyleri riske atmaya değer mi?
bazı ilişkilerde ekonomi sözkonusu olmayabilir belki ta ki her şey bitene kadar. her şey yolundayken elbette kimse evdeki şu eşya benim, o eşya onun gibi bir ayrım yapmayabilir ama öküz ölünce ortaklık da bitiyor malumunuz.
böylesi durumlar için ise barkod ve fiş şart. fişiniz yoksa kimseye gidip de bu mal benimdir diyemezsiniz.
bu guvenle ilgili bir konu.. kiskanmak guzel bir duygu .. malign olmadigi surece.. kiskanmak deger vermek onemsemek ve saygi duymak anlaminda olmali..
sen evlimisin?
Şüpheci Dinsiz
05-09-2013, 23:33
Sevgili belangaz,
Bu soruyu okuyunca aklıma ilk olarak sevgili Kapitan'ın sizi ürküten bu mesajını (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=496981&postcount=2) aşan bir mesaj yazmak geldi. Sevgili Kapitan'da benzer bir tepki duyarak yazmış ve haklı.
Bizi ne sandığınızı anlamıyorum. Soruş biçiminizden ahlaki endişeler-kaygılar taşıdığınız, hatta ahlakın kökenini bilmeden insanları yargıladığınız açıkça anlaşılıyor.
Bakınız Türkiye'de evlilik (ister imam nikahı, ister medeni nikah) nedir biliyor musunuz ?
Evlenmekte olan erkek ve kadının ebeveynler ve toplum huzurunda "bakın biz artık evlendik, pis-yargılayan gözlerinizi üzerimizden çekin, uğursuz çenelerinizi kapatın" ilanıdır. Düğüne veya nikaha herkes bu sebeple çağırılır ki hepsi görsün, şahit olsun, kız evi de, oğlan evi de rahat etsin.
Bundan başka, "kız evine başkası gelip kız istemesin, kıza kimse yan gözle bakmasın çünkü kız gelin oldu gitti" de demiş olurlar.
Evlenmeden önceki söz-nişan gelenekleri de bu amaca hizmet eder.
Feodal yapıda ev kadını olacak kadının imam nikahıyla elde edebileceği hak pek yoktur. Kadının akıbeti kocasının iki dudağı arasındadır. Medeni nikahta ise mal paylaşımı, nafaka gibi devlet korumasındaki haklara sahip olur.
Modern yaşamda kadının ekonomik özgürlüğü vardır. Bu sebeple mal paylaşımını, nafakayı sorun etmeyebilir. Bu durumda medeni evlilik akdine gerek duymayabilir. Yani, kadın bir erkeğin himayesine sığınmaya ihtiyaç duymayabilir. Böyle kendi başının çaresine bakabilen, kariyer-meslek-öz güven sahibi kadınları çok beğenir, çok saygı duyarım. Aslanlar gibi çalışır, çocuk da yaparlar kariyer de, çocuklarını da büyütürler.
Bunun ahlakla ilgisi yoktur. Ahlak ne imamın üfürüğündedir, ne de evlilik cüzdanında.
Sevgiler
Firestorm
05-09-2013, 23:41
İki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş.
Derler :heh:
Şimdi bu iki gönül illa lisanslı sözleşmeli filan olmak zorunda yada illa sözleşme hazırlığı olmak zorunda değil ya :heh:
Cumayagittimgelicem
06-09-2013, 00:33
evet, evlilik dışı ilişkilerde bir sürü resmi işe bulaşmadan (mahkeme vs.) ayrılma gibi bir kolaylık olduğu söylenebilir belki ancak sırf böyle bir kolaylık için başka şeyleri riske atmaya değer mi?
bazı ilişkilerde ekonomi sözkonusu olmayabilir belki ta ki her şey bitene kadar. her şey yolundayken elbette kimse evdeki şu eşya benim, o eşya onun gibi bir ayrım yapmayabilir ama öküz ölünce ortaklık da bitiyor malumunuz.
böylesi durumlar için ise barkod ve fiş şart. fişiniz yoksa kimseye gidip de bu mal benimdir diyemezsiniz.
Eğer ev araba gibi birşey ortak parayla alınacaksa 2 kişi ortaklaşa evlenmeden rahatlıkla alır zaten. Barkoda fişe gerek yok. Eğer ayrılırlarsa biri diğerinin payını satın alır veya ev/araba satılır 2 ye bölünür para. Ev eşyalarını dert etmem zaten toplasan 15bin tl yi geçmez. Gider veririm yarı parasını yada satılacak ev arabadan düşerim. 10 sene birlikte yaşayıp ayrıldıktan sonra ev içindeki tv nin kanepenin derdi koymaz zaten. Eğer taraflardan birisi çirkeflik yapacaksa ev eşyaları için mahkemeye verirsin olur biter. Kanıtlamak zor değil o kadar süre birlikte yaşadıktan sonra. Boşanmada çok temiz geçiyormuş gibi bahsettiniz. Mahkeme ve mal kagvası olmuyor sanki.
thenedos
06-09-2013, 00:42
Müslüman olduğu halde (evli/bekar ) evlilik dışı cinsel ilişki yaşayanların da bakış açıları merak ettiniz mi sayın belangaz niye yapıyorlar acaba?
Sadik kalmanin ateistlikle, imanla hicbir iliskisi olamaz kanimca. Neredeyse 40 yildir evliyim ve evlilik disi cinsel bir iliskimiz hic olmadi; Herseyden once, benim icin, bir durustluk meselesidir. 50 yildan uzun bir sureden beri ateist oldugumu goz onune alirsaniz, hicbir tanri, peygamber korkusu olmadan da sadik kalinabilecegini belki anlayabilirsiniz.
Ahlaksız
06-09-2013, 01:26
Muhammed,eş değiştirme(becayiş)yapmış.
Muhammed,grup yapmış(Biri ile sevişirken diğeri seyretmiş)..Cinsel fantezi(göğüslere çalışma gibi) yapmış..Bir gecede tüm eşlerini gezmiş..Cebrail'e cinsel ilişkideki zaafiyetinden bahsetmiş..
Muhammed Safiye gibi kadınlara iddet süresini beklemeden tecavüz etmiş..
Muhammed,bir çocuk olan Aişe ile zifafa girmiş..
Muhammed,kadınları aklen ve dinen dun olarak lanse etmiş..
Böyle bir peygambere tapıyorlar,sonra da bize dönüp evlilik dışı ilişki hakkında ne düşünüyorsunuz diyorlar..
''Ben onu sevmişim,o da beni sevmiş..Belediye memuru sana ne oluyor''diyorum:)
Aklıma Adem geldi şu an..
Adem ile Havva'nın nikahını kim kıydı?
Bu evliliğin şahitleri kimdi?
:)
bu guvenle ilgili bir konu.. kiskanmak guzel bir duygu .. malign olmadigi surece.. kiskanmak deger vermek onemsemek ve saygi duymak anlaminda olmali..
sen evlimisin?
eğer eşinin kendinden başkasıyla birlikte olamayacağını düşünüyorsan, kendini onun sahibi dolayısıyla onu da kendi malın olarak görüyorsun demektir. bu açıdan bakarsak, eşini mal olarak görmeyen insan yok gibi.
Eğer ev araba gibi birşey ortak parayla alınacaksa 2 kişi ortaklaşa evlenmeden rahatlıkla alır zaten. Barkoda fişe gerek yok. Eğer ayrılırlarsa biri diğerinin payını satın alır veya ev/araba satılır 2 ye bölünür para. Ev eşyalarını dert etmem zaten toplasan 15bin tl yi geçmez. Gider veririm yarı parasını yada satılacak ev arabadan düşerim. 10 sene birlikte yaşayıp ayrıldıktan sonra ev içindeki tv nin kanepenin derdi koymaz zaten. Eğer taraflardan birisi çirkeflik yapacaksa ev eşyaları için mahkemeye verirsin olur biter. Kanıtlamak zor değil o kadar süre birlikte yaşadıktan sonra. Boşanmada çok temiz geçiyormuş gibi bahsettiniz. Mahkeme ve mal kagvası olmuyor sanki.
şöyle diyelim: nikahsız bir çift var. birgün eşlerden biri diğerini başka birisiyle yakalıyor ancak nikah olmadığı için bu kişinin kendi eşi olduğunu isbat edip beni aldattı diye hakkında suç duyurusunda bulunamaz. oysa nikahları olsa bu kişinin kendi eşi olduğunu isbat edip kendisini aldattığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunabilir.
eğer eşinin kendinden başkasıyla birlikte olamayacağını düşünüyorsan, kendini onun sahibi dolayısıyla onu da kendi malın olarak görüyorsun demektir.
bu kişinin kendi eşi olduğunu isbat edip beni aldattı diye hakkında suç duyurusunda bulunamaz. .
bak speech eger biri beraberlik istemiyorsa digeri neden onu tutmaya kalksin ki...
birliktelik ancak karsilikli istenirse olur... ne demek suc duyurusu??? kimi kime suc duyuruyorsun... iki kisinin birlikteligi neden ucuncu kisiye suc olarak duyursun..
ortada suc yok ki!!!!!!
Cumayagittimgelicem
06-09-2013, 10:16
eğer eşinin kendinden başkasıyla birlikte olamayacağını düşünüyorsan, kendini onun sahibi dolayısıyla onu da kendi malın olarak görüyorsun demektir. bu açıdan bakarsak, eşini mal olarak görmeyen insan yok gibi.
şöyle diyelim: nikahsız bir çift var. birgün eşlerden biri diğerini başka birisiyle yakalıyor ancak nikah olmadığı için bu kişinin kendi eşi olduğunu isbat edip beni aldattı diye hakkında suç duyurusunda bulunamaz. oysa nikahları olsa bu kişinin kendi eşi olduğunu isbat edip kendisini aldattığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunabilir.
Evlenin veya evlenmeyin, eğer ilişkinin bir zamanında açık bir ilişki bu demediyseniz ve sözleriniz tek eşliliğin olmadığını ima edecek şekilde hiçbir zaman ağzınızdan çıkmadıysa, sizi aldatmayacağını düşünmeniz gayet normal. Çünki karşınızda ki güvendiğiniz insan size bu ilişkinin biteceği güne kadar birbirine karşılıklı güven içerisinde geçeceğini direk veya direk olmayarak söylemiş olacaktır. Ayrılmayı kabul edememe farklı bir durumdur.
Suç duyurusunda bulunup rahatça boşanmak mı istiyor yoksa mal varlığından daha fazla pay mı koparmak istiyor? Suç duyurusu ile amacı nedir?
Çatır çatır giriyorum, gidip de matbaadan çıkan bir kağıda imza atmak için mi bekleyeceğim
kimse kimseyi aldattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunamaz, ancak boşanır.
bak speech eger biri beraberlik istemiyorsa digeri neden onu tutmaya kalksin ki...
birliktelik ancak karsilikli istenirse olur... ne demek suc duyurusu??? kimi kime suc duyuruyorsun... iki kisinin birlikteligi neden ucuncu kisiye suc olarak duyursun..
ortada suc yok ki!!!!!!
atayiz kardeşim, tam olarak anlamadın galiba; ayrıntıyı kaçırdın.
kimse kimseyi aldattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunamaz, ancak boşanır.
dolandırıcılara da ceza verilmemeli midir? sadece dolandırdığı miktar kendisinden alınıp sahibine teslim edilmeli ve kendisi de serbest bırakılmalı mıdır?
Evlenin veya evlenmeyin, eğer ilişkinin bir zamanında açık bir ilişki bu demediyseniz ve sözleriniz tek eşliliğin olmadığını ima edecek şekilde hiçbir zaman ağzınızdan çıkmadıysa, sizi aldatmayacağını düşünmeniz gayet normal. Çünki karşınızda ki güvendiğiniz insan size bu ilişkinin biteceği güne kadar birbirine karşılıklı güven içerisinde geçeceğini direk veya direk olmayarak söylemiş olacaktır. Ayrılmayı kabul edememe farklı bir durumdur.
Suç duyurusunda bulunup rahatça boşanmak mı istiyor yoksa mal varlığından daha fazla pay mı koparmak istiyor? Suç duyurusu ile amacı nedir?
seni dolandıran biri hakkında suç duyurusunda bulunmanın amacı ne olur? aklıma iki seçenek geliyor;
1. adaletin tecellisi: suçlunun cezalandırılması.
2. maddi kazanç: tazminat.
eğer ki ilişkiniz sadakat üzere değil de gavatlık üzere kuruluysa o sizi bağlar. ancak ben gavat değilim derseniz ve bana boynuz takacak olanın boynuzlarını alıp münasib bir yerine monte ederim derseniz de size resmiyeti tavsiye ederim. bunun dışında miras olayı da var. birlikte olduğunuz kişinin mirasından pay almak istiyorsanız yine resmiyete muhtaçsınız demektir.
atayiz kardeşim, tam olarak anlamadın ...?
yobaz kardesim ;) anlat nedir suc burada?????
Adamların her şeyi para her şeyi mal, yahu insanda biraz maneviyat olur be.
seni dolandıran biri hakkında suç duyurusunda bulunmanın amacı ne olur? aklıma iki seçenek geliyor;
eğer ki ilişkiniz sadakat üzere değil de gavatlık üzere kuruluysa o sizi bağlar. ancak ben gavat değilim derseniz ve bana boynuz takacak olanın boynuzlarını alıp münasib bir yerine monte ederim derseniz de size resmiyeti tavsiye ederim. bunun dışında miras olayı da var. birlikte olduğunuz kişinin mirasından pay almak istiyorsanız yine resmiyete muhtaçsınız demektir.
Kadını Halife Ömer nikahıyla nikahlayıp, sen yokken ne yapıp ediyor diye peşine Tapınak Şovalyelerini de taksan o kafasında kimlerle yiyişecek, fırsatını bulduğunda kimlere ardını dövdürecek hiç bir zaman bilemezsin.
Mevzuyu öylesine safça ele alıyorsun ki bütün foyan ortaya seriliyor. Et kesmekmiş, bandrolmüş falan filanmış, canlarım benim.
Samimi duygu, bağlılık, güven...
Siz bunları anladığınız da muhtemelen iş işten geçmiş olacak ya neyse.
belangaz
06-09-2013, 13:39
Ateist arkadaşlar sizce Evlilik dışı doğan bir çocuğun ebeveynlerinin hatasını çekmesi normal midir?
Evlilik dışı doğan bir çocuğun yaşamı ,sahip oldukları ,anne baba sevgisi vb.. evli olan çiftlerin çocukları ile kıyaslanabilir mi(istisnalar hariç)
Samimi duygu, bağlılık, güven...
diyoruz belangaz.
Bunlar mevcut değilse evlilik içinde veya dışında bir çocuğun mevcudiyeti ne olur?
Bugün yurtlarda yetişmek zorunda olan, dışarıda dilenen, selpak satan, tinerci, yankesici olan çocukları evlilik dışı ilişkilerden ortaya çıkmış çocuklar mı sanıyorsunuz siz?
Ateist arkadaşlar sizce Evlilik dışı doğan bir çocuğun ebeveynlerinin hatasını çekmesi normal midir?
Evlilik dışı doğan bir çocuğun yaşamı ,sahip oldukları ,anne baba sevgisi vb.. evli olan çiftlerin çocukları ile kıyaslanabilir mi(istisnalar hariç)
sence fakir bir ailede doganin ebebeynlerinin hatasini cekmesi normal mi peki? istisna dedigin ne??
eger anne baba cocuga sahipleniyorsa cocuk icin sorun nerde?? evli birsuru anne baba cocugu sahiplemeyebiliyor...
temel olarak evlilik disi dogmada cocuk icin bir hata yok anlayacagin...
yobaz kardesim ;) anlat nedir suc burada?????
ne olabilir? aldatma tabii ki.
Adamların her şeyi para her şeyi mal, yahu insanda biraz maneviyat olur be.
ne demiş mıdana bacımız;
yu nov det vi ar livin in a matıriyıl vörld enn ay ım a matıriyıl görl
baskasiyla olmak istiyorsa neden suc olsun? utanma pismanlik falan gibi duygular olabilir ama cezaya gerek var mi? veya bu o iki kisiyi ilgilendirmez mi?
aldatma ceza gerektirmez.. konusulup yola devam edilir veya ayrililir.. dogrusu bu
goruyorun din olmasa isler ne kadar kolay halledilecek..
baskasiyla olmak istiyorsa neden suc olsun? utanma pismanlik falan gibi duygular olabilir ama cezaya gerek var mi? veya bu o iki kisiyi ilgilendirmez mi?
aldatma ceza gerektirmez.. konusulup yola devam edilir veya ayrililir.. dogrusu bu
Merhaba uyar,
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında bu nasıldır bilmiyorum ama aldatmak "insanlık" olarak suçtur.
Başkası ile olmak isteyen aldatmadan konuşup ayrılıp yapmalı bunu, aldatarak yapar ise bu suçtur.
Uzun zamandır nete girmiyordum.Kendime her şeyden uzak doğayla baş başa güzel bir tatil ısmarladım.Mağarada falan takılıp darwini andım aydınlandım kafamdaki tüm karmaşayı attım geldim.Dinsizler net kapanmış üzüldüm kendime nette meydana çıkabilecek bir delik aradım turan dursun forumunda aldım soluğu.Başlık ilgimi çekti bir şeyler karalayayım dedim.Ben bir ateist olarak çevremde zina yapan müslümanlardan başkalarını göremiyorum doğrusu.Aslında çevremde ateist göremiyorum ki eeee doğal olarak şahit olduğum zina yapan kişiler de kendini müslüman zannedenler olmalı.100 kırbacı yemeyince böyle yapıyorlar işte ne yaparsın.Benim fikrim cinsel ilişkinin her şekli normal bir şey ne zaman insan oldukta zina diye bir şey çıkarıyoruz ortaya o kelimeyi hayvanların kıskançlık dürtüsünün etiketi olarak algılayabiliyorum sadece.
Evlilik dışı veya içi ilişkiler konusunda her insanın kendi görüşü olabilir. Ateistlerde de bu farklı değildir. Monogam yaşayan, evlilik dışı ilişkilere ihtiyacı olmayan, cinsel ve duygusal sadakat ve bağlılığı doğru bulan ateistler olduğu gibi, evlilik müessesine karşı olan, evlenmeyen ama cinsel hayatını çeşitli insanlarla veya partnerlerle yaşayan ateistler de vardır. Hatta aseksüel olan, cinselliğe hiç ilgi göstermeyen, ömür boyu bakir veya bakire yaşayan ateistler de vardır. Bu yüzden ateistler böyle düşünür ya da öyle düşünür diye genellemek doğru olmayacaktır. Herkes kendi görüşünü belirtirken bunun her ateist için geçerli olduğu düşünülmemeli.
Benim (diğerleri için geçerli olmayan) kişisel görüşüm:
Evlilik dışı ilişki olup olmayacağı, monogam mı olunacağı biraz da sevip evlendiğin veya aşık olduğun kişiye ve onun düşüncesine bakar. Çünkü evliliği tek başına yapmıyorsun ve evlenirken tek başına evlilik nasıl olmalı diye karar vermiyorsun.
Her iki kişi de monogam olma konusunda anlaşmış ve bu konuda gerçekten samimi iseler o ilişki monogam ve mutlu bir ilişki olur.
Bunun gibi partnerlerden birisi gerçekten monogamdır ama diğeri ara sıra kaçamak yapar ve bu partner için pek önemli olmayabilir ve aşırıya kaçmamak, evliliği duygusal olarak tehlikeye sokmadığı sürece bunu kabul edebilir veya göz yumabilir. Bunu kendine fazla dert etmeyebilir.
Hatta her ikisi de kendi aralarında anlaşmıştır, her ikisi de ara sıra kaçamak yapabilir ve bir başkasıyla cinsellik paylaşabilir ve bunda hiç bir sorun görmeyebilir. Eğer her ikisi de böyle bir evlilik hayal etmişler ve birbirlerini bulmuşlarsa onlar için bu iyidir ve normaldir, bu şekilde mutlu olmayı amaçlamışlardır ve sorun yoktur.
Hatta bunun tam tersine yapılan evlilik her türlü seksten ve cinsellikten yoksundur, seks onlar için önemli değildir, partnerler kendi aralarında böyle anlaşmıştır ve bu tümden sekssiz bir evliliktir, ne evlilik içinde ne de evlilik dışında seks yapılmaz ve sadece duygusal insani ve dostani bir hayat ortaklığı sürdürülür, seksten ziyade birlerine sarılma, saçını okşama, ellerine dokunma gibi davranışlar önemlidir, yaşlanıncaya kadar birbirlerini sevme, birbirlerine bakma ve kollama sözü verilir, çünkü bu iki insan için seks yapmak hayatın hiç bir döneminde önemli olmamış olabilir ve sekse yabancılardır ama insanlar genelde evlilikte seksi önemli gördüğü için kendileri gibi birisini bulamayacaklarından bu türlü bir evlilik onlar için çok değerlidir ve mutlu bir evliliktir. (Zaten çoğu evlilikler 20-30 yıl sonra böyle sonlandır, seks yapmak sadece başlangıçta genç iken önemlidir).
Çoğu insanlar genelde bu 3 evlilik şeklinden birincisine şartlanmıştır, çünkü aile ve toplumsal normlar böyledir ama bu her insan için geçerli olmayabilir. Çoğu kişi monogam olmak zorunda olunduğu için monogamdır ama bir türlü başaramazlar çünkü kendi fikir ve görüşlerini oluşturamamışlardır. Monogam olmayı neden doğru veya yanlış bulduklarını bile bilmezler, toplum öyle dediği için öyledirler. Bu yüzden iki yüzlü davranış sergilerler ve gizlice aldatırlar. Eşleri de öyledir, onlar da monogam olduklarını söyler ama ikisi de birbirini habersiz şekilde aldatır. Bu da açığa çıkınca ya cinayet ya cinnet ya da şiddet ya da kezzaplı su devreye girer, çünkü kendi kurdukları hayal dünya tümüyle yıkılmıştır. Bunda kendilerinde de biraz suç vardır, çünkü topluma kanmışlardır ve kendi görüşlerini oluşturmamışlardır.
başkasıyla olmasının suç olduğunu söyleyen kim? başkasıyla olmak istiyorsa evli olduğu kişiden boşanır sonra da ne halt yemek istiyorsa yer. aldatma ceza gerektirmez ise sahtekarlık, üçkağıtçılık, dolandırıcılık... da ceza gerektirmemeli size göre.
Cumayagittimgelicem
06-09-2013, 16:50
Evlenmeden sürdürülen herhangi bir ilişki gavatlık üzerine mi oluyor yani? İnsan gibi konuşmaya çalışanda suç. Sanırsam bu tür mahlukatların aldatmamalarının tek sebebi mal mülk kaybı korkusu? Kafa basmıyor heralde boş konuşmaktan ama ekonomik olarak zaten temeli kurulu bir ilişkiden bahsediyordum. Önceki mesajlarımın içeriğini tekrar tekrar yazmama gerek yoktur umarım. Herkezi kendin gibi zannettiğin için sanırsam bu kadar saçmalayabiliyorsun.
Cumayagittimgelicem
06-09-2013, 16:53
ne olabilir? aldatma tabii ki.
ne demiş mıdana bacımız;
yu nov det vi ar livin in a matıriyıl vörld enn ay ım a matıriyıl görl
Ama senin kafa almamış ki bu söz her zaman doğru değildir, kişiden kişiye değişir, insan bilinci farklı hazlar mutluluklar tadabilir. Herşey materyal olabilir ama her materyal para değildir. Gene kendin gibi düşünen birisinin lafını örnek göstermişsin. aferin.
başkasıyla olmasının suç olduğunu söyleyen kim? başkasıyla olmak istiyorsa evli olduğu kişiden boşanır sonra da ne halt yemek istiyorsa yer. aldatma ceza gerektirmez ise sahtekarlık, üçkağıtçılık, dolandırıcılık... da ceza gerektirmemeli size göre.
aldatma sahtekarlik degildir
aldatma uckagitcilik degildir
aldatma dolandiricilik degildir
aldatmada toplum tarafindan cezalandirma gerekmez.. digerlerinde ise gerekir
once bu farki bir kafanda oturtturmalisin
Evlenmeden sürdürülen herhangi bir ilişki gavatlık üzerine mi oluyor yani? İnsan gibi konuşmaya çalışanda suç. Sanırsam bu tür mahlukatların aldatmamalarının tek sebebi mal mülk kaybı korkusu? Kafa basmıyor heralde boş konuşmaktan ama ekonomik olarak zaten temeli kurulu bir ilişkiden bahsediyordum. Önceki mesajlarımın içeriğini tekrar tekrar yazmama gerek yoktur umarım. Herkezi kendin gibi zannettiğin için sanırsam bu kadar saçmalayabiliyorsun.
Evlenmeye neden bu kadar karşısınız? Herşeyin bir karşılığı vardır, sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu alamayacaksanız niye seversiniz ki?
İlave olarak; günümüz evlenmelerinin çok ama çokça yanlış şekilde yapıldığını da dile getireyim. Nişanmış, kınaymış, düğünmüş vs. gibi şeylerin hepsi anlamsızca çıkartılmış ve birilerinin para kazanması için oluşturulmuş aptalca bir şekilde "şart" olarak görülen şeylerdir. İslamiyet'te evlilik böyle değildir ama malesef müslümanım diyenler bile bunların hiçbirine uymuyorlar. Bundan dolayı da kimi insanlar, nikahsız birliktelik yaşama özlemine düşüyor.
Merhaba uyar,
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında bu nasıldır bilmiyorum ama aldatmak "insanlık" olarak suçtur.
Başkası ile olmak isteyen aldatmadan konuşup ayrılıp yapmalı bunu, aldatarak yapar ise bu suçtur.
selam dostum.. oncelikle evlilige kesinlikle karsi degilim.. oldukca saygi gerektiren bir kurum.. iki kisinin birbirine kendilerini adamasi cok takdire sayan bir durum.. bunu hayatimda gayet guzel yasiyorum...
hatta escinsel evliligi veya cok esli evlilik neden olmasin.. kisiler anlastiktan sonra..
aldatma ise bunu bozan birsey.. buradaki konumuz bunun cezai bir yaptirimi olup olmamasi ki ben 2 kisi arasinda olabilir ama devlet veya toplum ceza veremez diyorum hepsi bu.....
selam dostum.. oncelikle evlilige kesinlikle karsi degilim.. oldukca saygi gerektiren bir kurum.. iki kisinin birbirine kendilerini adamasi cok takdire sayan bir durum.. bunu hayatimda gayet guzel yasiyorum...
hatta escinsel evliligi veya cok esli evlilik neden olmasin.. kisiler anlastiktan sonra..
aldatma ise bunu bozan birsey.. buradaki konumuz bunun cezai bir yaptirimi olup olmamasi ki ben 2 kisi arasinda olabilir ama devlet veya toplum ceza veremez diyorum hepsi bu.....
Aleyküm selam uyar,
Eşcinsel evlilik ve çok eşli evlilik ayrı tartışılabilecek bir konu ona şimdi değinmeyim.
Devletin veya toplumun bir ceza vermesine gelince, bence toplum değil ama devlet bir ceza vermeli. Ama tabi bu ceza, hapisti falan değil, çok daha farklı bir ceza olabilir. Bu ceza konusu tartışılabilir, illa ki olmalı da demiyorum sonuçta olup olmaması sonucu değiştirmez.
Aldatma her daim insan için bir suç olarak görülmeli, görülmeli ki karşısındakine yalan söylemeden de bir çözüme kavuşabileceğini bilmeli.
ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. benim gavatlık dediğim şey, eşlerin başkalarıyla birlikte olmalarını benimsemeleridir. gavat demek insanca olmayan bir şey değildir. gavat dediğimiz şey bir kelimedir ve kullanılması gayet doğaldır. am, göt, meme, yarak, sik, daşak... gibi. benim bu kelimelerle aram iyi değil dersen başka kelimeler de kullanabiliriz, seni mi kırıcaz? gavatlık yerine ne diyelim, svingır diyelim mi mesela? (teneffüs zili) dil dersi biter.
aldatmanın cezalandırılmasının istenmesinin başlıca nedeni, adaletin yerini bulması ve insanların suçtan caydırılmasının sağlanmasıdır. diyorsan ki ben mazoşistim ya da benim svingır fantazim var o halde sen şikayetçi olmayabilirsin ancak kimse kalkıp da aldatmanın cezasız kalması gerektiği gibi bir saçmalığı savunmaya kalkmasın.
Ama senin kafa almamış ki bu söz her zaman doğru değildir, kişiden kişiye değişir, insan bilinci farklı hazlar mutluluklar tadabilir. Herşey materyal olabilir ama her materyal para değildir. Gene kendin gibi düşünen birisinin lafını örnek göstermişsin. aferin.
ben senin kafanın benim yazdıklarımı almadığını düşünüyorum. zira, benim "herkes" %100 maddecidir diye bir iddiam olmadı ki bana bunları yazıyorsun. benim kastettiğim şey, "bazı" canlıların %100 maddeci olmalarıdır.
her maddeci maneviyatçı olmayabilir ancak her maneviyatçı maddecidir.
bi sor bakalım niye
kız vi ar livin in a matıriyıl vörld
aldatma sahtekarlik degildir
aldatma uckagitcilik degildir
aldatma dolandiricilik degildir
aldatmada toplum tarafindan cezalandirma gerekmez.. digerlerinde ise gerekir
once bu farki bir kafanda oturtturmalisin
üçkağıtçı, dolandırıcı, sahtekar kişiler insanları aldatmıyorlar diyorsun yani
yüzüne "sen benim tek aşkımsın" deyip arkasından onu boynuzlamak sahtekarlık değil yani
Aldatma her daim insan için bir suç olarak görülmeli, görülmeli ki karşısındakine yalan söylemeden de bir çözüme kavuşabileceğini bilmeli.
sevgili yergin dostum... aldatmadan sadece esini aldatmayi anliyoruz degil mi? yoksa aldatma kelimesi herseye uygulanabilir tabii.. ozaman yalan soylemek de suc sayilsin mi? hani oglunun sana soyledigi beyaz yalanlar vardir.. soylerken hafif yuzu kizarir.. bilirsin yalandir ama affedersin gormemezlige bilmemezlige gelirsin... hafifce gulersin icinden.. seni kerata dersin
insan iliskileri girifttir.. ben affetmeyi ogrendim ;))
üçkağıtçı, dolandırıcı, sahtekar kişiler insanları aldatmıyorlar diyorsun yani
biz kadin erkek iliskisindeki aldatmadan bahsediyoruz.. o aldatma baska
Cumayagittimgelicem
06-09-2013, 21:08
ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. benim gavatlık dediğim şey, eşlerin başkalarıyla birlikte olmalarını benimsemeleridir. gavat demek insanca olmayan bir şey değildir. gavat dediğimiz şey bir kelimedir ve kullanılması gayet doğaldır. am, göt, meme, yarak, sik, daşak... gibi. benim bu kelimelerle aram iyi değil dersen başka kelimeler de kullanabiliriz, seni mi kırıcaz? gavatlık yerine ne diyelim, svingır diyelim mi mesela? (teneffüs zili) dil dersi biter.
aldatmanın cezalandırılmasının istenmesinin başlıca nedeni, adaletin yerini bulması ve insanların suçtan caydırılmasının sağlanmasıdır. diyorsan ki ben mazoşistim ya da benim svingır fantazim var o halde sen şikayetçi olmayabilirsin ancak kimse kalkıp da aldatmanın cezasız kalması gerektiği gibi bir saçmalığı savunmaya kalkmasın.
"eğer ki ilişkiniz sadakat üzere değil de gavatlık üzere kuruluysa o sizi bağlar."
Senin sözlerin sizi derken bana olmasa bile cümlenin gittiği yer ilişkide gavatlık yok ise yada elemek istiyorsan, evleneceksin. Bir kelimedir ve ima ediliş şekli de senden beklenecek şekilde zavallıcadır. Gavatlığın tanımını yapıp da sanki evlenince eşlerin birbirini aldatmamasını beklemek gerekir gibi komik birşey söyleme. Tekrar oku bakayım yazdıklarını.
Gene kafanın basmadığı şey 2 insan birbirine ve kendine güveniyorsa evlenmeden rahatça yaşamayı seçebilir, bir sorun çıkarsa gelipde sana ağlamayacaklar bu kadar sıkma canını. İnsanlar birbirini aldatabilir de aldatmayabilir de. Benim anlamadığım gelip sana mı şikayet ediyorlar? Bir olayın mı oldu? Neden sürekli gidip de önermelerde bulunup, o zaman şöyle yapmayın, ağlamayın, etmeyin diyorsun? Seni geren nedir?
Sen gene yazdıklarını bir oku, ama sorayım ben, %100 materyal değilsek ve kişinin kendi tercihi ise neden seni geriyor bu kadar? Nedir bu laubali tavırlar? sanki aldatılan insanların karşısına geçip nanay yapacak şansı bekliyorsun. Yada çok düşünceli bir insansın kimsenin aldatılıpda kötü duruma düşmesini istemediğin için bu kadar alaylı tavırlarla da olsa onlara nasihatlar veriyorsun. Hangisi bakayım?
biz kadin erkek iliskisindeki aldatmadan bahsediyoruz.. o aldatma baska
kadın-erkek arkasındaki aldatma ile üçkağıtçı-kurban arasındaki aldatma arasında ne fark var? her iki tarafta da bir aldatma, bir suçlu ile bir kurban var değil mi?
evrensel-insan
06-09-2013, 22:24
Iki yetiskin kendi aralarinda kendilerinin rizalari ile cinsel iliskiye girebilir.
Iki tarafinda yetiskin olmasi, bir tarafin cocuk olmamasi sartiyla-pedofili
Yetiskinlerden birinin digeriyle zorla cinsel iliski kurmamasi sartiyla-tecavuz
Bir de olmus bir vucut ile cinsel iliski kurmayacak kadar sapik olmamak sartiyla-nekrofili
evrensel-insan
06-09-2013, 22:28
Kisaca cinsel iliskinin parafili icermemesidir.
Parafili bir kişinin yoğun fantezi, anormal arzular içinde bulunmasını tanımlayan psikoloji terimidir. Bu kişinin arzuları cansız varlıklara, hayvanlara (zoofili), ölülere (nekrofili), kendine veya eşine işkence yapmaya (sadomazoşizm) ya da çocuklara (pedofili) karşı olabilir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Parafili
irsArtvin
06-09-2013, 23:25
İki tarafın da rızası olduğu sürece üçüncü bir şahsa bu konuyla herhangi bir şekilde alakadar olmak ya da bu konu hakkında muhtelif biçimlerde söz söylemek düşmez. Ayrıca karşı cinsle cinsi bir münasebet yaşamak için illaki evli mi olmak gerek, evli olmadan bu eylem gerçekleştirilemiyor mu?!
Teist arkadaşlar rica ediyorum, artık cinsellikle bu kadar uğraşmayın, bırakın insanlar bu güzel hazzı, duyguyu istedikleri gibi yaşasınlar; kim kimle ne yapmak istiyorsa yapsın. Neden insana böylesine mutluluk veren bir zevki, mefhumlar içinde yadsımaya, kısıtlamaya çalışıyorsunuz anlam veremiyorum doğrusu. Sizin bu yaptığınız insanın kendisine ve doğaya yabancılaşması demektir. Bizimle düşünsel yeti haricinde her anlamda aynı olan doğadaki diğer tüm canlılara bakın, onların hayatında cinsellik ne kadar neşe verici ve ne kadar tabii bir olgu.
Peki, ama en az yemek, içmek kadar tabii bir insani ihtiyaç ve eylem olan cinselliği neden bu kadar yasaklayıcı bir zihniyetle yadırgıyorsunuz ve de cinsellikten neden bu kadar korkuyorsunuz?!!!
Sizden ricamdır, bu sorunun cevabını bulmaya çalışın; ancak size bir sır vereyim, sorunun cevabı inançlarınızda ve yaşadığınız toplumun size doğduğunuzdan itibaren tahmil ettiği toplumsal ve kültürel değerlerde gizli.
kadın-erkek arkasındaki aldatma ile üçkağıtçı-kurban arasındaki aldatma arasında ne fark var? her iki tarafta da bir aldatma, bir suçlu ile bir kurban var değil mi?
kurban mi?? neden kurban oluyor?? aldatilanin zarari ne?? sacma
İki tarafın da rızası olduğu sürece üçüncü bir şahsa bu konuyla herhangi bir şekilde alakadar olmak ya da bu konu hakkında muhtelif biçimlerde söz söylemek düşmez. Ayrıca karşı cinsle cinsi bir münasebet yaşamak için illaki evli mi olmak gerek, evli olmadan bu eylem gerçekleştirilemiyor mu?!
Teist arkadaşlar rica ediyorum, artık cinsellikle bu kadar uğraşmayın, bırakın insanlar bu güzel hazzı, duyguyu istedikleri gibi yaşasınlar; kim kimle ne yapmak istiyorsa yapsın. Neden insana böylesine mutluluk veren bir zevki, mefhumlar içinde yadsımaya, kısıtlamaya çalışıyorsunuz anlam veremiyorum doğrusu. Sizin bu yaptığınız insanın kendisine ve doğaya yabancılaşması demektir. Bizimle düşünsel yeti haricinde her anlamda aynı olan doğadaki diğer tüm canlılara bakın, onların hayatında cinsellik ne kadar neşe verici ve ne kadar tabii bir olgu.
Peki, ama en az yemek, içmek kadar tabii bir insani ihtiyaç ve eylem olan cinselliği neden bu kadar yasaklayıcı bir zihniyetle yadırgıyorsunuz ve de cinsellikten neden bu kadar korkuyorsunuz?!!!
Sizden ricamdır, bu sorunun cevabını bulmaya çalışın; ancak size bir sır vereyim, sorunun cevabı inançlarınızda ve yaşadığınız toplumun size doğduğunuzdan itibaren tahmil ettiği toplumsal ve kültürel değerlerde gizli.
aynen öyle, kimse size gelip de evlenmeden ilişkiye gireceksiniz diye zorla dayatmıyor, kimsenin başkasına da gidip evlenene kadar ilişkiye giremezsin diye dayatamaz.
"eğer ki ilişkiniz sadakat üzere değil de gavatlık üzere kuruluysa o sizi bağlar."
Senin sözlerin sizi derken bana olmasa bile cümlenin gittiği yer ilişkide gavatlık yok ise yada elemek istiyorsan, evleneceksin. Bir kelimedir ve ima ediliş şekli de senden beklenecek şekilde zavallıcadır. Gavatlığın tanımını yapıp da sanki evlenince eşlerin birbirini aldatmamasını beklemek gerekir gibi komik birşey söyleme. Tekrar oku bakayım yazdıklarını.
Gene kafanın basmadığı şey 2 insan birbirine ve kendine güveniyorsa evlenmeden rahatça yaşamayı seçebilir, bir sorun çıkarsa gelipde sana ağlamayacaklar bu kadar sıkma canını. İnsanlar birbirini aldatabilir de aldatmayabilir de. Benim anlamadığım gelip sana mı şikayet ediyorlar? Bir olayın mı oldu? Neden sürekli gidip de önermelerde bulunup, o zaman şöyle yapmayın, ağlamayın, etmeyin diyorsun? Seni geren nedir?
Sen gene yazdıklarını bir oku, ama sorayım ben, %100 materyal değilsek ve kişinin kendi tercihi ise neden seni geriyor bu kadar? Nedir bu laubali tavırlar? sanki aldatılan insanların karşısına geçip nanay yapacak şansı bekliyorsun. Yada çok düşünceli bir insansın kimsenin aldatılıpda kötü duruma düşmesini istemediğin için bu kadar alaylı tavırlarla da olsa onlara nasihatlar veriyorsun. Hangisi bakayım?
sen söyle bakayım, ah seni seni. beni geren bir şey yok. ben burada düşüncelerimi ifade ediyorum. bu düşüncelerimden biri de evliliğin olması gerektiğidir. insanlar evlenmeden de yaşayabilirler, teknik açıdan bu mümkündür ancak ictimai-iktisadi-hukuki vs. açılardan sakıncaları vardır. sizin materyal olup olmamanız da beni germiyor, ben sadece içinde bulunduğunuz çelişkiye dikkat çekiyorum. evet, bitti.
kurban mi?? neden kurban oluyor?? aldatilanin zarari ne?? sacma
çünkü mağdur da ondan. sen aldatılmanın faydaları olduğunu mu iddia ediyorsun yoksa?
Cumayagittimgelicem
06-09-2013, 23:46
sen söyle bakayım, ah seni seni. beni geren bir şey yok. ben burada düşüncelerimi ifade ediyorum. bu düşüncelerimden biri de evliliğin olması gerektiğidir. insanlar evlenmeden de yaşayabilirler, teknik açıdan bu mümkündür ancak ictimai-iktisadi-hukuki vs. açılardan sakıncaları vardır. sizin materyal olup olmamanız da beni germiyor, ben sadece içinde bulunduğunuz çelişkiye dikkat çekiyorum. evet, bitti.
2 kişide rahatsa, derdi yok ise ekonomik olarak ve hadi sizin toplum rahatınız için diyeyim ki çocukda düşünmüyorlar yakın zamanda, var mıdır ictimai-iktisadi-hukuki bir problem bu kişilerin açısından? Benim daha önceden de belirttiğim gibi bahsettiğim durum ekonomik bağı olmayanlar için.
Sayın yergin, ben evliliğe karşı değilim. Ama bir faydasını görmedim ve şu anda göreceğimide düşünmüyorum. İşin içine ailelerinde birbiri ile münakaşaları girecek, türlü türlü problem :) Dediğim gibi etrafımdaki evli ailelerin birçoğundan daha mutluyuz ama belkide bunun sebebi birbirimize benzememiz(ortak zevkler, düşünce şekli vs..) Evlenirsek aşk ölür diye hiç düşünmedim. Sadece daha erken ve mutluyuz şu anda birşeyi değiştirmeyi düşünmüyoruz bu düzende şu an için.
çünkü mağdur da ondan. sen aldatılmanın faydaları olduğunu mu iddia ediyorsun yoksa?
aldatmak faydali mi dedim simdi?? soyler misin nedir aldatilanin magduriyeti?
kardeşim, sen şaka mısın? eğer öyleysen, kamerayı göster de el sallayak
kardeşim, sen şaka mısın? eğer öyleysen, kamerayı göster de el sallayak
kafan basmiyor farkindayim... buna cognitive dissonance diyor ecnebiler :))
http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance
evet, böyle bir saçmalığın savunulabiliyor olmasını kafam bir türlü basamıyor.
evet, böyle bir saçmalığın savunulabiliyor olmasını kafam bir türlü basamıyor.
siz zaten hep aynı şeyi yapıyorsunuz kafanıznın basmadığı şeyleri yapmakta sizin üstünüze yok.
allahın varlığına da tanımına da kafanız basmıyor ama onun adına her türlü herzeyi yemeyi kafanız basıyor.
evlilik dışı ilişkide öyle onun da en alasını yine siz yapıp birde kafanız basmaz.
ne enteresan insanlarsınız anlamak mümkün değil.
anlamdığınız şeyleri anladığınızın iddası da sizde favorilerde.
siz kalbi ile düşünen beyni ile yemek yiyen lerdensiniz ya
sizin kalp mühürleriniz açık
beyin mühürleriniz kapalı.
bursali68
07-09-2013, 11:04
Ateist arkadaşların evlilik dışı ilişkiye bakışı
Merhaba,
Soru ateist arkadaşlara sorulmuş, ancak sevgili Vartor ağabey'in de dediği gibi evlilik dışı ilişkinin ateist olup olmamamayla bir ilgisi yok...Yıllardır genelevlerin önündeki kuyruklar ateist insanlardan oluşmuyor, her inanç kesiminden insanlardan oluşuyor...
Evlilik, nikah aslında birlikteliğin " resmileşmesi " , doğacak çocukların, nesillerin soylarının takibi, miras konuları v.b. konulardaki takip ve yasal sorunlar için bir problem çözmedir...
Ancak insanın özelliği faklı ilişkilere açık olmasıdır...Evlilik dışı demektense aslında bazı arkadaşların ki özellikle sevgili ALKA nın da dediği gibi konuya poligami-monogami açısından bakmakta yarar vardır...
Hangi inanç ve düşünce kesiminden olursa olsun insanlar, poligami veya monogamiye her zaman açıktır...Dediğim gibi bu insanın özelliği ve edinimlerinden kaynaklanan bir durum...İnançlı biri poligamiyi " 4 eş " savunusu ile yaparken, inançsız biri de bunu serbest olarak, bir yere bağlamadan yapabilmektedir ki, aslında yoktur birbirinde bir farkı....Ki bunu öncelikle evliyken ki durum ile irdeliyorum...
Kişi zaten evli değil ise ister inançlı, ister inançsız kesimden olsun, herhangi sınırlayıcı bir etken olmadığından, daha serbesttir...İnançlı kişiler için inancı belki engeldir, evlilik dışı ilişkiye, ancak inançsız kişiler için de bu yanlış olabilmektedir...
Yani aslında bu konuda inançlı-inançsız, yoktur birbirimizden bir farkımız...
Dini açıdan ise savaş esiri cariye, cariyelik, 4 eşle evlilik konularına girmek istemiyorum, çünkü herkesin değerlendirmesi farklılık içeriyor...Bu da konunun polemik ile dolup taşmasına neden olup, bir çözüm veya son nokta bulmakta sıkıntı yaşanıyor...
Sağlıcakla kalınız...
Nana Buluku
04-04-2015, 15:36
Bence bir bebeğin insan sayılabilmesi için 2-3 yaşına gelmesi gerekir. 9 aylık bir bebek doğar doğmaz öldürülse bence bu mühim bir olay değildir. Zira düşünsene bebek henüz konuşmuyor, nefes alıyormuş vs. Yahu tavuklar, inekler, balıklar da bir şekilde nefes alıyor. Peki onları neden onları öldürebiliyoruz? Konuşamadıkları için... E konuşamayan bebek de öldürülmelidir bence.
Gerçekten böyle düşünüyorsan(?) çok ciddi ruhsal problemlerin var bence. Psikopat.
Normal bir insan bunları söyleyemez.
Yıldıztozu
04-04-2015, 15:38
Bu konuda erkek ve kadınların farklı görüşleri olabilir.
Başlığa yorum yapan ateist bayan oldu mu acaba?
Gerçekten böyle düşünüyorsan(?) çok ciddi ruhsal problemlerin var bence. Psikopat.
Normal bir insan bunları söyleyemez.
İroni yapıyor arkadaş.. :thumb:
Dialectics
04-04-2015, 23:51
Size evlilik ve dolayısı ile kurulan aile kurumu ile ilgili olarak karşılaştığım ilginç bir görüşten bahsedeyim.
Bir insan normalde çocukları ya da eşi için her şeyi yapar değil mi? Örneğin çocukları için bir insan başkalarının hakkını çiğnemeyi göze alabilir mi? Çocuklarına daha fazla miras bırakabilmek, onlar için daha iyi bir gelecek sunmak için hırsızlık yapabilir mi, yolsuzluk yapabilir mi? Dahası çocukları için başkalarının ölümünü ve ızdırabını göze alabilir mi (büyük servet sahibi aileleri düşünün)
Evlilik kurumu aslında aile imparatorluklarının önünü açar.
Çocuklarını korumak adına aslında her şey mübahtır. (ki dikkat edin Amerikan Başkanları dahi başka bir ülkeye savaş açacakları zaman hep "çocuklarına daha iyi bir gelecek, daha iyi bir dünya" bırakmaktan bahseder) Yani özetle evlilik aracılığı ile kurulan "aile" müessesi "herkes eşittir ama bazıları daha eşittir" felsefesinin temellerine dayanır gibi gözükmektedir....
Tek eşlilik konusuna gelecek olur isek...
Normalde evrimsel açıdan şöyle bir gerçek vardır: Dişiler her zaman daha güçlü erkekleri seçmeye çalışır. Sebep basittir. Daha kaliteli ve dolayısıyla doğada daha güçlü hale gelebilecek nesiller üretmek. Evrimsel açıdan da mantıklıdır.
Bu durumda, evrimsel açıdan bakacak olursanız, kaliteli kadınların bir tane kaliteli erkek yerine, birden fazla kaliteli erkek ile çiftleşmesi muhtemelen daha kaliteli nesillerin ortaya çıkmasına sebep olacaktır....
Bu da işte böyle bir farklı bakış açısı idi....
Yıldıztozu
05-04-2015, 00:03
Dialectics şu en alttaki imza yazındaki söz sana mı ait?
O sözü alıp başka bir yerde kullandım ben:D
Dialectics
05-04-2015, 00:08
Dialectics şu en alttaki imza yazındaki söz sana mı ait?
O sözü alıp başka bir yerde kullandım ben:D
Telif hakkı isteyecek değilim. Bir "aydınlanmaya" vesile olacak ise kullan dilediğin kadar.
Bu arada profil resmini değişmişsin, interstellar'dan esinlenmişsin. Başarılı hareket... Merak ettim buna iten sebep neydi?
Yıldıztozu
05-04-2015, 00:14
Telif hakkı isteyecek değilim. Bir "aydınlanmaya" vesile olacak ise kullan dilediğin kadar.
Bu arada profil resmini değişmişsin, interstellar'dan esinlenmişsin. Başarılı hareket... Merak ettim buna iten sebep neydi?
Filmle ilgili başlık da açmıştım hatırlarsın. İzlediğim en iyi film benim için. Sadece film değil aynı zamanda bilimsel bir belgesel.
Interstellar'ı her izlediğimden sonra insanlık olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini hissediyorum. Orada galaksiler var ve gitmeliyiz duygusuna kapılıyorum.
Dialectics
05-04-2015, 00:18
Filmle ilgili başlık da açmıştım hatırlarsın. İzlediğim en iyi film benim için. Sadece film değil aynı zamanda bilimsel bir belgesel.
Interstellar'ı her izlediğimden sonra insanlık olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini hissediyorum. Orada galaksiler var ve gitmeliyiz duygusuna kapılıyorum.
Evet yakalamışsın mevzuyu...
Konudaki 6. mesaja dikkat et.. Son sorusuna... Ve de naçizane bir tavsiye, profil resmini o mesajdaki video resmi ile (one day dark soundtrack'inin çaldığı) değiştirirsen sanki daha şık durur...
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=534754&postcount=6
Bu durumda, evrimsel açıdan bakacak olursanız, kaliteli kadınların bir tane kaliteli erkek yerine, birden fazla kaliteli erkek ile çiftleşmesi muhtemelen daha kaliteli nesillerin ortaya çıkmasına sebep olacaktır....
Bu da işte böyle bir farklı bakış açısı idi....
Bu durumda doğacak yavruyu hangi kaliteli baba sahiplenecektir sizce? Canlıların hayatta kalabilmeleri için bir süre himaye edilmeleri gerekiyor bildiğiniz gibi..
https://www.youtube.com/watch?v=ikMKzpmi-Dw
Dialectics
05-04-2015, 00:25
Bu durumda doğacak yavruyu hangi kaliteli baba sahiplenecektir sizce? Canlıların hayatta kalabilmeleri için bir süre himaye edilmeleri gerekiyor bildiğiniz gibi..
Ne kadar bir süre?
Yıldıztozu
05-04-2015, 00:29
Evet yakalamışsın mevzuyu...
Konudaki 6. mesaja dikkat et.. Son sorusuna... Ve de naçizane bir tavsiye, profil resmini o mesajdaki video resmi ile (one day dark soundtrack'inin çaldığı) değiştirirsen sanki daha şık durur...
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=534754&postcount=6
Baktım resme de boyutunu 132x132 yapınız dediği için çok küçük kaldı ve interstellar olduğu anlaşılamaz hale geldi.
Bir süre böyle kalayım en iyisi
Ne kadar bir süre?
Bu süre, canlıdan canlıya değişkenlik gösteriyor elbette:
- Kuşlarda yuvadan uçmaları
- Otoburlarda yırtıcılardan korunmaları
- Etoburlarda kendi avını yakalayabilmeleri
- İnsanoğlunda kendi ekmeğini kazanabilmeleri
için gerekli fiziksel ve bilişsel olgunluğa erişinceye kadar.
Tabi bu sürenin tanınması için her şeyden önce başka bir erkeğin benim genlerimi taşımıyor tribine ve kıskançlığına girerek videodaki gibi yavruyu öldürmemesi gerekiyor..
Dialectics
05-04-2015, 00:47
Bu süre, canlıdan canlıya değişkenlik gösteriyor elbette:
- Kuşlarda yuvadan uçmaları
- Otoburlarda yırtıcılardan korunmaları
- Etoburlarda kendi avını yakalayabilmeleri
- İnsanoğlunda kendi ekmeğini kazanabilmeleri
için gerekli fiziksel ve bilişsel olgunluğa erişinceye kadar.
Tabi bu sürenin tanınması için her şeyden önce başka bir erkeğin benim genlerimi taşımıyor tribine ve kıskançlığına girerek videodaki gibi yavruyu öldürmemesi gerekiyor..
Benim bahsettiğim teorideki ana temayı tekrar irdeleyecek olursak:
1. Teori bir kadının birden fazla kaliteli erkekle çiftleşmesi neticesinde doğaya daha kaliteli insanoğlu nesli sunma olasılığını arttırılmasından bahsediyor. Yani bir erkeğin kendine harem kurmasından değil.
2. Ancak matematiksel açıdan incelenirse muhtemelen bir kaliteli kadının birden fazla kaliteli erkekler çiftleşmesi demek, bir kaliteli erkeğin de muhtemelen birden fazla kaliteli kadınla çiftleşmesi anlamına gelecektir. Ancak sonuç doğaya daha fazla kaliteli nesil olacaktır.
3. İnsanoğlunda bir aslandan farklı olarak daha fazla gelişmiş bir limbik sistem vardır. Yani dolayısıyla daha "insancıl" olması beklenir, ya da "babalık" ve "annelik" hissiyatlarını daha çok sahiplenmeleri. Farklı eşlerden farklı yavrular eidnmek bu hissiyatları ne derece etkiler? Tartışılabilir...
Ancak velhasıl şöyle bir tartışma da gündeme gelemez mi asla: "Farklı toplumsal çekirdek yapıların söz konusu olması imkansız mıdır?"
Yani çekirdek yapı ille de bugün bildiğimiz ve en doğru olduğuna inandığımı "çekirdek aile" yapısı mı olmak zorundadır?
1. Teori bir kadının birden fazla kaliteli erkekle çiftleşmesi neticesinde doğaya daha kaliteli insanoğlu nesli sunma olasılığını arttırılmasından bahsediyor. Yani bir erkeğin kendine harem kurmasından değil.
Sizi doğru anlamamış olabilirim, bu yüzden soruyorum:
Kadının çok eşli olmasından mı bahsediyorsunuz yoksa bir kere doğum yaptıktan ve çocuğu büyüttükten sonra farklı bir eşle tekrar çiftleşmesinden mi?
Dialectics
05-04-2015, 01:02
Sizi doğru anlamamış olabilirim, bu yüzden soruyorum:
Kadının çok eşli olmasından mı bahsediyorsunuz yoksa bir kere doğum yaptıktan ve çocuğu büyüttükten sonra farklı bir eşle tekrar çiftleşmesinden mi?
İkincisinden muhtemelen.. Çünkü aslolan bu teoride kaliteli nesillerin doğurganlığı...
İkincisine bir itirazım yok. Ancak aynı zamanda birden fazla erkekle evlilik/birliktelik yaşaması durumunda yukarıda aslanlı videoda belirttiğim sorun baş gösterecektir. Öldürmeseler bile kimse kendi yavrusu olduğuna emin olamadığı için yavru muhtemelen sahipsiz kalacaktır. Kuzguna kendi yavrusu şahin görünür. İnsanlar da ancak kendi kanından ve canından olması durumunda özverili ve fedakar olabilirler. Bunun istisnası çok azdır.
Felâsife
05-04-2015, 03:28
Aslında her zaman öldürmüyor, bu duruma göre değişiyor, durumuda dişi aslanların gücü ile erkeğin gücü belirliyor.
Dişiler genelde akraba oldukları için, yeni gelen istilacı erkeğe karşı ciddi savunma yapıyorlar ama istilacı 1 değilde 2 veya 3 aslansa, hiç şansları olmuyor o zaman, biri dişiyi oyalarken öteki yavruları öldürüyor.
Öldürüyor ki dişi çiftleşmeye hazır olsun, yavruları varken dişi hazır olmuyor.
Aslanın olayı çiftleşme ihtiyacı giderilsin o kadar, yoksa gen olsa 2-3-4 aslan bir araya gelip koalisyon kurmazlar, dişileride paylaşmazlar.
Erkek aslan spikerlerin dediği gibi genlerini taşımak için öldürse, erkek aslan avada katılır, avıda paylaşır yan gelip yatmaz.
Ama paylaşma duygusu yok, illa önce kendi yiyecek, karnı tıka basa doyacak, ondan sonra diğerleri yiyecek.
Ava katılsada bu bencilliği asla değişmiyor, önce ben diyor, hani sadece genler dese, dişilerden daha çok çalışır ama adeta damızlık gibi çoğunca yatıyor bu iri yarı abilerimiz.
Sürüyü savunmasıda aslında sürü elden gitmesin diye çoğunca, yoksa ona kim bakacak, kim ihtiyaçlarını giderecek.
Tabi doğanın ilginç bir yönü anca seyrediyoruz, yorumlamak kolay değil elbet, ama benim gördüğüm gen olayı değilde ben olayı olduğudur.
Nana Buluku
05-04-2015, 08:08
Erkek aslanların öldürmesinin aslan nüfusunu sabit kalmasını sağladığını duymuştum bir belgeselde. Aslanların amacı bu olmayabilir ama doğaya katkısı var. Bildiğiniz gibi aslanların savanda doğal bir düşmanları yok. (İnsan dışında.)
Aslanlar sadece kendi yavrularını öldürmekle kalmaz aynı zamanda çita,leopar gibi hayvanlarında yavrularını öldürür.
Felâsife
05-04-2015, 12:38
50 yıl önce Afrika'da yarım milyona yakın aslan yaşamaktaymış, bugün sayı 20.000 ler civarına gelmiş, nüfusları hayli gerilemiş yani, normalde nüfus olayını yiyecek ve su durumları belirliyorken, kaçak avlanma hatta resmi avlanma nüfus müfus bırakmamış ortada.
Eko turizm, safari gibi av saçmalıkları nüfusun dibe vurmasına sebebiyet vermiş, 500.000 lere geldiklerine göre büyüme potansiyelleri her zaman var, yiyeceğin azalması, bölgelerinin daralması da madalyonun öteki yüzü.
Özetle insan eli güzel bir ayar çekmiş onlara. :\
Özgürce seks yapmanın bünyeye olumlu etkileri yadsınamaz. Ülkelerin gelişmişlik seviyelerini bile etkiliyor. Bakın o ülkelere hiçbirinde seks bastırılmış duygular değildir. İnsan ne kadar doğasına yaklaşırsa o kdr rahat eder ve işlerine de bu rahatlık olumlu olarak yansır.
Ayrıca kürtajdan bahsedilmiş, bana göre embriyo seviyesinde ki şey, pek ala yok edilebilir. Zira o henüz canlı bir varlık, hissedebilen bir organizma değildir. Dolayısıyla 5 yaşında ki çocukla aynı kategoriye koyulmamalı.
-Ayrıca kürtajdan bahsedilmiş, bana göre embriyo seviyesinde ki şey, pek ala yok edilebilir. Zira o henüz canlı bir varlık, hissedebilen bir organizma değildir. Dolayısıyla 5 yaşında ki çocukla aynı kategoriye koyulmamalı.-
Biraz duygusuz olmuş sanki ama işin teorik kısmı böyle.
Ateist arkadaşların evlilik dışı ilişkiye bakışını aşağı yukarı öğrenmiş olduk. Ben asıl, dini bütün arkadaşların cariyelik müessesesine bakışını merak etmekteyim. Bu konuda kendini müslüman hisseden arkadaşlar ne söyleyecekler merak ediyorum.
Ateist arkadaşların evlilik dışı ilişkiye bakışını aşağı yukarı öğrenmiş olduk. Ben asıl, dini bütün arkadaşların cariyelik müessesesine bakışını merak etmekteyim. Bu konuda kendini müslüman hisseden arkadaşlar ne söyleyecekler merak ediyorum.
Ben de.
Benim sorum ise şu olacak; İslam dinine göre, söz gelimi iki erkek kardeşten biri öldüğünde ya da boşandığında diğer erkek kardeş eski yengesi olan o kadınla evlenebilir, İslamî açıdan haram ya da yasak değildir. Kadının da rızası varsa İslamî açıdan hiçbir sorun yoktur. Müslüman arkadaşların bu konudaki düşüncelerini öğrenmek isterim. Ağabeyiniz ya da erkek kardeşiniz boşandı diyelim, eski yengeniz de sizinle evlenmeye sıcak bakıyor, o kadınla evlenir misiniz? Yanıtınız "hayır" ise neden hayır? İnandığınız din açısından hiçbir sakıncası olmayan, "izin verilmiş" bir evliliğe neden sıcak bakmazsınız? Yanıtınız "evet" ise sorun yok, dininizin helal kıldığı bir evlilik yaptınız.
Benim muhatabım bu soruya "hayır" yanıtı verecek olanlar. Sevgili Müslüman arkadaşlar, işte sizlere bu soruya "hayır" dedirten ne ise, bizlere de söz gelimi ensest ilişkiye "hayır" dedirten odur. Bizlere sıklıkla sorduğunuz "madem ateistsiniz neden ensest ilişkiye tabu olarak bakıyorsunuz, sizi ensest ilişkiye tabu olarak baktırtan nedir?" sorusunun da yanıtını almış olursunuz.
Başlıktaki soruya da yanıt vereyim. Söz konusu ilişkide çocuk sahibi olmak gibi bir amaç da varsa, evlilik dışı çocuk sahibi olmaya sıcak bakmam. Çocuk sahibi olma amacı yoksa, söz konusu ilişki sadece o ilişkiyi yaşayan iki kişiyi bağlar, yani evlilik dışı ilişkiye bakışım olumlu. Şahsen çocuk sahibi olma amacı olan biri değilim, muhtemelen bu fikrim değişmeyecek, hiçbir zaman baba olmayacağım. Dolayısıyla evlenmeye de gerek yok bence, hatta birlikte yaşamaya da sıcak bakmıyorum şahsen. Herkes özel yaşamını sürdürmeli, ömür boyu sevgili gibi yaşanabilir, ben bunu savunuyorum :) herkes kendi evinde yaşar, kendi hayatını devam ettirir, görüşülmek istendiğinde görüşülür, sonra herkes evlere dağılır :) Tabii bu tarz bir ilişki sadakatsizlik olacağı anlamına gelmez, yanlış yorumlamayın hemen, tek eşliliği savunuyorum.
İlahimasal
01-04-2016, 23:22
A-teist arkadaşların evlilik dışı ilişkiye bakışı bellide, müslümanların evlilik dışı iliskiye bakışları Karaman'daki olaydan belli oluyor.
Save The Day
03-04-2016, 17:44
kondom kullanılırsa sıkıntı olmaz
müslümanlıkta cariye olayı yoktur. Allah tek evlilik demektedir. Bu bir.
İkincisi evlilik dışı ilişki vs, özgürlük vs denmiş..
"Özgürce seks yapmanın bünyeye olumlu etkileri yadsınamaz."
Gerçekten öylemi ? Özgürlüğün sınırı nedir ? Seni veya bunu sınırlayacak ney ? Cinsel ilişkiye giren her iki kişi buna razı iken onlara
"hayır bu yaptığınız ahlaksızca" hangi durumlarda denebilir ? Bir ateist açısından ?
Kendi kızı ile yapsa ?
Kendi annesi ile yapsa ?
Kendi kızkardeşi ile yapsa ?
At ile ilişkiye girse ?
Köpek ile ilişkiye girse ?
Kesinlikle üreme vs ye karşı önlem alınmış ise... Biyolojik bir sorun yok ise bunlara ney veya ney adına dur diyeceğiz ?
Ya bize "sanane biz memnunuz" derse ?
Onu hangi "evrensel kurala" göre yasaklayacağız ?
müslümanlıkta cariye olayı yoktur. Allah tek evlilik demektedir. Bu bir.
Bu anlayisa gore, Muhammed elcilik vazifesini kotuye kullanmi$, ustelik allahla siki fiki olmasina ragmen, ihtar alacagina, tesvik bile gelmistir. Hele uvey oglunun karisiyla evlenmesi, sanki tamamen allahin onayiyla yerine gelmis gorunuyor. Atarken biraz destek, biraz merhamet....
bursali68
08-09-2016, 22:35
Merhaba,
Birincisi, Kur'an'da CARİYELİK müessesesi yoktur da bunu mealciler pek bilmiyor anlaşılan...Bir çok " Ma meleket eymanüküm " kelimesini CARİYE diye çevirilerinde/meallerinde vermekteler...Bu açıdan bakıldığında Müslümanlıkta cariyelik yoktur biraz ŞAİBELİ bir durum yaratmakta...
İkincisi, evlilik kurumu Kur'an'da da NİKAH tır...Ancak " birden fazla eş edinmeye " tolerans tanıyan ayetler Arap ülkesinde yasal olsa dahi, örneğin Türkiye'de yasal olmadığı halde uygulanagelen bir yapıdır...Bu durumda NİKAH hangi anlamdadır ve İLAN edilmeyen bir şey de genel anlamda nikah olamayacağından, resmi yükümlülük de kazanamayacağından birden sonraki, adına eş denenlerle olan ilişki nasıl bir ilişki olmakta...?
Resmiyetin kabul etmediği nikah nikah değildir, o ilişkide ZİNA veya FUHUŞ adına her nederseniz deyin GAYRİ RESMİ bir ilişki vardır...Bu arada MUTA yı saymıyorum bile...
Bu arada es geçmeyeyim, inançlı bir kişi olsam da ateist olan insanların da AHLAK çizgileri dolayısı ile bir Müslümandan çok da ahlaklı olabileceklerini düşünen/bilen biriyim...Ve bu ahlak anlayışları din ile ilgili değil, insan olmanın onuru ile ilgilidir...
Sağlıcakla kalınız...
Ben başkalrının ne yaptığından sorumlu olan biri değilim. Ben kendimden sorumlu yum. Ve islam / kuran tek evliliği öneriyor.
Kapish.
peki siz başkası adına değil de kendi adınıza sorduğum soruya neden cevap vermiyorsunuz ?
hadi söyleyin sizi kendi kızkardeşiniz ile yatmanıza engelleyen ve bunun ahlaksız olduğunu düşündüren şey nedir ?
ben ateist olsam bana göre herkes istedikten sonra zorla olmadıktan sonra herkes ile yatabilir. Çünkü bunu engelleyen etik bir kaynak yok.
Siz ?
Iyi ki ateist degilsin. Kizkardesin ne kadar dua etse azdir.
Muhammed,eş değiştirme(becayiş)yapmış.
Muhammed,grup yapmış(Biri ile sevişirken diğeri seyretmiş)..Cinsel fantezi(göğüslere çalışma gibi) yapmış..Bir gecede tüm eşlerini gezmiş..Cebrail'e cinsel ilişkideki zaafiyetinden bahsetmiş..
Becayiş ve grup seks ?
Ahzab 52. ayete göre becayiş yapmış mıdır ?
Grup seks ve seyretme hakkında nereden bilgi bulabilirim ?
Ahlaksız
12-11-2017, 23:48
Turdur;becayiş konusunu açmıştım;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32760
Bu tarz konularda İlhan Arsel'in ''şeriat ve kadın'' isimli kitabını öneririm..
Grup konusu şöyle..Muhammed eşlerinden biri ile ilişkiye gireceği gece,başka bir eşi ile ilişkiye giriyor ve bu arada sırası atlanan eş,bu ilişkiye tanık oluyor..Sonrası kavga gürültü filan:)
Grup derken abartmışım ama hikayeye göre uzaktan grup gibi..
Turdur;becayiş konusunu açmıştım;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32760
Bu tarz konularda İlhan Arsel'in ''şeriat ve kadın'' isimli kitabını öneririm..
Grup konusu şöyle..Muhammed eşlerinden biri ile ilişkiye gireceği gece,başka bir eşi ile ilişkiye giriyor ve bu arada sırası atlanan eş,bu ilişkiye tanık oluyor..Sonrası kavga gürültü filan:)
Grup derken abartmışım ama hikayeye göre uzaktan grup gibi..
Becayiş ve grup seks olayları gerçek değil, anladığım bu. Bir an -daha okumadığım ne kaldı- diye düşünmüştüm.
Ahlaksız
13-11-2017, 20:22
Turdur;gerçek olan,böyle bir kişinin var olmadığı..Mit bunlar..
Turdur;gerçek olan,böyle bir kişinin var olmadığı..Mit bunlar..
Var olduğunu düşünüyorum.
(...)
"cinsel ilişki yoktur".. (https://www.birgun.net/haber-detay/ask-yeniden-icat-edilmelidir-86376.html)
bilgivehis
25-12-2017, 21:57
"cinsel ilişki yoktur".. (https://www.birgun.net/haber-detay/ask-yeniden-icat-edilmelidir-86376.html)
Ne Lacan'mış, içimi burktu ama tespitleri doğru.
Artık cinsel ilişki yok, çünkü onu taçlandıran aşk ekonomiye bağımlı, kapitalizm böyle istiyor, sevgiliye zorunlu olarak belirli günlerde hediye vereceksin ve vereceğin hediyeyi ya satın alacaksın ya da çalacaksın.
O belirli günlerde kapitalizmi beslemezsen sevgili de yok, aşk da yok, cinsel ilişki de yok...
Bana göre evlilikler insanlara külfet olmaya başladı. Zaten evlilikler belli hesap kitap meselesi oldu. Evlilik sözleşmeleri maaşları birleştirme mülk edinmeden sorunlar ve Evde kadın erkek ayrımının ortadan kalkması gibi.
Boşanmalar kolaylaştı en küçük mesele boşanmaya sebep oluyor.
Artık evlilikler zamanını doldurdu gibi geliyor bana.
Leonardo
27-12-2017, 11:54
Bana göre evlilikler insanlara külfet olmaya başladı. Zaten evlilikler belli hesap kitap meselesi oldu. Evlilik sözleşmeleri maaşları birleştirme mülk edinmeden sorunlar ve Evde kadın erkek ayrımının ortadan kalkması gibi.
Boşanmalar kolaylaştı en küçük mesele boşanmaya sebep oluyor.
- Hesabını tabi ki yapacaksın. Ya da kendin zengin olup "hesaba gerek yok" diyeceksin filan. Herkesin durumu kendine zaten.
- çoğu insan "maaş birleştirme" olayına mecbur, hayat zorlaştı.
- Standart ilişkiler de zorlaştı aslında. Koşullar zorlaştı çünkü, öyle olunca millet strese giriyor ve durum diğer türden ilişkilere de ister istemez yansıyor.
- Avrupa / Japonya'daki gibi nüfusun sabitlenmesi veya İran'daki gibi köklü rejim değişimi lazım. Ben öyle diyorum :)
Karanlıktan aydınlığa
27-12-2017, 17:25
çocukta,çocuğu doğuran kadında hamile bırakan erkekte kanunen sorumlu ve hak sahibi olmalı .
kanunlar insanları hizaya getirmek için vardır.. .insanları başıboş bırakmaya gelmez.
evlilik dinli dinsiz için gerekli bir müessesedir.
- Hesabını tabi ki yapacaksın. Ya da kendin zengin olup "hesaba gerek yok" diyeceksin filan. Herkesin durumu kendine zaten.
- çoğu insan "maaş birleştirme" olayına mecbur, hayat zorlaştı.
- Standart ilişkiler de zorlaştı aslında. Koşullar zorlaştı çünkü, öyle olunca millet strese giriyor ve durum diğer türden ilişkilere de ister istemez yansıyor.
- Avrupa / Japonya'daki gibi nüfusun sabitlenmesi veya İran'daki gibi köklü rejim değişimi lazım. Ben öyle diyorum :)
Hesabı yapsan da sorunlar çözülmüyor. Boşanma ve işlenen cinayetleri birleştirilen maaş lar ortadan kaldırmıyor.
Evlenip 1 yıl sonra anasının evine giden kadınları ortak kurdukları ev de tutamıyor.
Japonya ve İran evlilikleri kurtarıyor belki de ama mutluluklar ne olacak. İnsan yaşadığı zamanı yeniden geri getiremiyor kahreden bir yaşam da evlilik olsa ne olacak. Zorunlu mecburi sıkıntılı bir arada yaşamak.
Çağımız artık evlilikleri taşımıyor.
kanunlar insanları hizaya getirmek için vardır.. .insanları başıboş bırakmaya gelmez.
evlilik dinli dinsiz için gerekli bir müessesedir.
İşte insana güvenmeyen bir model. İnsanı devlet koruyacak devlet insanın yatak odasına girmiyor Korkudan şikayetçi olamayan kadınları koruyamıyor.
Evlilik modası geçmiş giyecek gibi. Avrupa da uzun evliliklere plaket veriyorlar. Yerine başka bir şey konmalı.
Leonardo
28-12-2017, 12:52
- Ben hiç öyle karamsar değilim.
Örneğin fakirlere bakın. Ne yapıp yapıp evleniyorlar. Nesilleri devam etsin diye çocuk yapmaya mecbur hissediyorlar.
"Çağımız evliliği taşımıyor" görüşü de şöyle doğru: 40 sene önce yaşasaydım, biraz da durumu iyi olan ülkede yaşasaydım. Ölünceye kadar da bekar kalmazdım. Yani o açıdan doğru.
Felâsife
29-12-2017, 23:22
Ne Lacan'mış, içimi burktu ama tespitleri doğru.
Aynen. Benimde içimi baydı diyeyim, zira filozofumuz en temel insan açmazına takılmış.
İnsan beyni fazla hareketi kaldırmıyor, o yüzden çeşitlilik denen şeyi ne kadar aza indirebilirse kârdır diyor.
O yüzden sevgi denen şeyin çeşitlerini yok sayıp, onu tek'e düşürüp, bunun üzerinden yürümek, çok mantıklı değil.
Sonuçta da o tek'i kapitalizme bağlamak çok kolay.
Tabi gerçekte çeşitler, farklar olduğu sürece, bu iş o kadar kolay değil.
Evlilikler her zaman külfetlidir aslında. Stratejik bir şeydir.
İnsanlığın bu günlere gelmesinde lokomotif görevi üstlenmiş, geçmişte şimdi ki gibi sadece iki kişinin birlikteliği gibi bir anlamda da kullanılmamış.
Evlilik iki ailenin, kabilenin, topluluğun birleşmesi anlamında da en önemli rolü oynamıştır.
Evlilik her zaman stratejik bir konudur aslında, bu da güç demektir.
Güçlü bir nesil, aile, toplum için elzemdir.
Buna dini anlamlar yüklemek, onun istense de vazgeçilemez olduğu içindir, yani dinler bile onu yasaklayamaz.
Yasaklayamadığı şeye sahip çıkmak, onun sahibi olduğu anlamına da gelmez. Bilen için evlilik kadim çağlardan beridir, güçtür, servettir, gelecektir.
Doldurma değilde, belki bazı düzenlemeler yapılsa iyi olacak, güncelleme/update gerekiyor, zira geşmişin bazı şartları artık yok, onlar aşılmış, çocuk yapmakta amaç olmamalı o da aşılmış.
Neticede artık güçlü devletler var, kanunlar vs.ler artık dünya genelinde aynılaşıyor.
Sevgiler