PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun mutlak bilgi kaynağı değildir...

merakeden07
08-09-2013, 21:53
sırf yobazlar tarafından katledildiği için bu kadar dillendiriliyor, yoksa turan dursun kitaplarına bakarak ateist olamak, ateist olmak için bahane aramaktan kaynaklanır...

"şeytan ayetleri" denen rezil kitap neden rağbet görüyorsa turan dursun da o yüzden rağbet görüyor...

bir ateistin bu yetersiz kitaplara bilgilere dayanarak birşeyler söylemesi acınası bir durumdur...

turan dursun'a gelene kadar bu işi hakkını vererek yapan bir çok ateist de var ama görüntü olsun diye ateist olan adam nerden bilsin

Erdem Alaca
08-09-2013, 22:12
turan dursun'a gelene kadar bu işi hakkını vererek yapan bir çok ateist de var ama görüntü olsun diye ateist olan adam nerden bilsin
Öncelikle hoşgeldiniz sn.merakeden07.

Yalnız kim görüntü olsun diye Ateist olur ki? Onu anlamadım.
Yani Ateist olabilmek gayet ciddi bir iştir, hiç kolay değildir bana göre; çünkü doğuştan beri kafamıza kazınan Cehennem korkusunu yenebilmek ciddi mücadele ister.

Benim yıllarımı almıştı, kimsenin de pat diye 1-2 günde, 1-2 kitap okuyarak Ateist olabileceğini sanmam.

Sn.Turan Dursun'a gelince, insanlığın aydınlanması yolunda büyük bir ışıktır, bunun bedelini hayatıyla ödemiştir.

evrensel-insan
08-09-2013, 22:26
sırf yobazlar tarafından katledildiği için bu kadar dillendiriliyor, yoksa turan dursun kitaplarına bakarak ateist olamak, ateist olmak için bahane aramaktan kaynaklanır...

"şeytan ayetleri" denen rezil kitap neden rağbet görüyorsa turan dursun da o yüzden rağbet görüyor...

bir ateistin bu yetersiz kitaplara bilgilere dayanarak birşeyler söylemesi acınası bir durumdur...

Onemli olan kisiler degil, yapmis olduklari katki ve bunun kitleselligidir.

Dolayisi ile kitleye mal olmus kisilerin her bir soylemi/yazimi bilinclenmek ve sorgulamak isteyen her bir beyin icin bir isik kaynagidir.

Turan Dursun da 1990'liyillarda sirf kitleleri sorgulamaya ve bilince yonlendirmek icin yazdiklari ve soyledikleri ile canini bu yolda feda etmistir.

Zaten onun boyle bir faili mechule kurban gitmesi, toplum bunyesindeki etkisinin de bir gostergesidir.

Ahlaksız
08-09-2013, 22:44
sırf yobazlar tarafından katledildiği için
Müslüman biri(leri) tarafından katledildi..Dikkatinizi çekerim..
Yobaz,sofu,radikal gibi sıfatlar ile müslümanlığı arka plana itmeye çalışmak;müslümanlığı anlamamaktan kaynaklanır..

antilop
09-09-2013, 00:36

ilk iddianda haklılık payın olabilir ancak yüzdesine bakmak lazım.
aslında rezil kitap olan kuran dır. onun eleştirisini yapan kitap değil.

ve asıl acınası durum ise arap olmadığı halde araptan daha iyi arapca bildiğini idda eden türk olmak tır
şekil bir a yani sen.

belangaz
09-09-2013, 00:44
Gunesi balcikla sivamaya calisan biri idi t.d

antilop
09-09-2013, 00:52

belkide gazla sıvamaya çalışmıştır
markasıda belan dır , olamaz mı ?

murted
09-09-2013, 13:58

Ülkemizde entelektüel açıdan Turan Dursun'dan daha yüksek düzeyde tonla ateist olduğu doğrudur. Ama hepsini toplasan bir Turan Dursun etkisi yaratamazlar. Turan Dursun, cesaretiyle öne çıkıyor ve diğerleri suya sabuna dokunmadıkları sürece Jean Paul Sartre, Bertrand Russell düzeyinde adamlar bile olsalar da bu açıdan bir ehemmiyetleri yok.

Öte yandan katledilmesiydi -ki çizgisini bozmadığı ve Türkiye'de yaşadığı sürece bence bundan kaçısı yoktu- bu kadar sembolleşemeyeceği de görmek zor değil. Fakat bu durumda bile oldukça özel bir yerin sahibi olacağı bence kesin gözüküyor.

Bir de Turan Dursun insanlara dinin gerçek yüzünü göstermeye çalıştı, ateizmin felesefesi üzerine dair pek bir şeyler söylemedi. Kendisini okumak İslam'ın ne olduğunu gerçekçi bir biçimde görmeye, bireye ve topluma verdiği zararları anlamaya kafidir. Eğer Müslüman iseniz ondan sonra ne yapmanız gerektiğine girmez, gerisi size kalır. Zaten felsefi açıdan İslam konusundaki kadar yetkin olduğunu söylemek mümkün değildir.

turan dursun mutlak bilgi kaynağı değildir...

Mutlak bilgi kaynağı diye bir şey bizim açımızdan zaten yoktur.

MadScientist
09-09-2013, 15:20
belkide gazla sıvamaya çalışmıştır
markasıda belan dır , olamaz mı ?
Yorumunuz beni benden aldi arada boyle saka yapanlar iyi oluyor.

:madgrin:

uyar
09-09-2013, 16:43

hem de basariyor ama itiraf edin....

errata
30-09-2013, 16:41
Ülkemizde entelektüel açıdan Turan Dursun'dan daha yüksek düzeyde tonla ateist olduğu doğrudur. Ama hepsini toplasan bir Turan Dursun etkisi yaratamazlar. Turan Dursun, cesaretiyle öne çıkıyor ve diğerleri suya sabuna dokunmadıkları sürece Jean Paul Sartre, Bertrand Russell düzeyinde adamlar bile olsalar da bu açıdan bir ehemmiyetleri yok.

Biraz insafsız bir tanımlama oldu bence.

Lider olmakla kahraman olmak arasında farklar var.
Bana kalırsa Turan Dursun tam anlamıyla bir kahraman, ancak lider değil.

"Russell düzeyinde ama ..." dediğin adamların liderlik vasıflarının, pragmatik yönelimlerinin "dinlerin baskıcı etkileriyle mücadelede" toplam sonuca nasıl, ne kadar etki edebildiklerini bilemeyiz. Dolayısıyla bu adamlar geliştirdikleri fikir ve yöntemlerle sessiz devrimler yapıyor olabilirler. Veya belki sadece akıllıca "yazarak" çok büyük kitleleri sorgulamaya yönlendiriyor olabilirler.

Turan Dursun'un "bazı" dini çıkarımlarını ve fikir öne sürme yöntemimi "hatalı" bulmakla birlikte, kendi zamanında gösterdiği cesaretin kahramanca olup olmadığını en baba dinsizle, yobazla tartışmaya hazırım.

Bu iki tür insana da ihtiyaç var.
Hatta en makulu, hem kahraman ruhlu hem de liderlik vasıfları gelişmiş, işleri akıllıca yönetebilen gerçekten zeki adamlar.

Şüpheci Dinsiz
30-09-2013, 21:25
Turan Dursun benim için, benim gibiler için kimdir ?

* Arapça bilmem, ki; Kuran'ı anlamak için Arapça bilmek yetmez. Kuran coğrafyasındaki dilleri, lehçeleri, dönemsel değişiklikleri ile bilmek gerekir.

* Kuran'ın ortaya çıktığı dönemde, sonrasında yazılmış olan tüm kitapları okumadım, bu kitapların yazıldığı dönemdeki Arapça'yı da bilmem, esinlenme bağlantılarını da bilmem, yazarlarını da tanımam, bu yazarların sosyal durumunu da, konuya hakimiyetini de bilmem.

* Kuran'ın ortaya çıktığı coğrafyadaki gelenekleri, sosyal yapıyı, hiyerarşiyi, gelmiş - geçmiş tarihi bilmem.

* İslamın üzerine bina edildiği tek kaynak diyebileceğimiz hadisleri bilmem, ne kadarının Kuran'a ayet olarak girdiğini bilmem.

* İslamın ortaya çıkışından sonraki uygulamaları, Muhammed peygamberin ölümünden sonraki uygulamaları bilmem.

--/--

Birileri günümüzde bunları yazar, ama doğru mu yazar, çarpıtarak mı yazar, yalan mı söyler bilmem, ömrümü bu işe harcasaydım bile bileceğim şüphelidir.

Turan Dursun, dönemin Arapça'sını yani Kuran Arapça'sını bilen dünyadaki bir kaç kişiden biriydi. Ömrünü Kuran'a ve Kuran ile ilgili kaynaklara adamıştı. O kadar hakimdi ki, bir ayet hakkında tüm İslam alimlerinin yorumlarını bilirdi. Kimin aykırı, kimin müspet, kimin alakasız, kimin çarpıtmalı tefsir yaptığını bilirdi, üstelik hepsinin tefsir ederken dayandığı argümanları da ayrı ayrı bilirdi. Konuya tarihiyle, diliyle, tüm argümanlarıyla çok hakimdi.

Kendisiyle gerek diyanetten, gerekse "din alimi" tayfasından kimse tartışamazdı. Çünkü başka kimse konuya Turan Dursun kadar hakim değildi. Yaptığı tespitleri tüm kaynaklarıyla ortaya koyuverirdi, karşısındaki "gak guk" etmekten başka bir şey yapamazdı.

--/--

Turan Dursun ne yaptı, neyi ortaya koydu ?
İslam kaynaklarının zemininin ne kadar gevşek, ne kadar tutarsız, ne kadar yalan dolu olduğunu ortaya koydu. İlkellikler dolu bir öğretinin üzerinin yıllarca nasıl örtüldüğünü, cilalandığını, şirin gösterilmeye çalışıldığını, aşırı-abartılmış-çarpıtılmış hamaseti, çağa uygun olduğu / evrensel olduğu / tek harfinin bile değişmemiş olduğu / barışçıl olduğu / demokratik olduğu iddialarının tamamen yalan olduğunu ortaya koydu.

--/--

Benim gibiler dinleri mantık, felsefe, insan hakları, bilim, sosyoloji açısından değerlendirir, yorumlar, karar verir. Bu çağdaş, objektif ve tutarlı bir yöntemdir.

Turan Dursun, İslamı; oluşumundaki, gelişimindeki, yayılmasındaki, uygulamasındaki tutarlılıklar açısından değerlendirmiş, altının tamamen çürük olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Turan Dursun bende olmayan İslam bilgisine sahip bir bilgin/otorite olmakla bana çok hitap etmiyor aslında. Ben kendi başımın çaresine bakabilen biri olarak Turan Dursun'u tanımadan önce de dinsizdim. Turan Dursun bana; başta İslam, tüm sözde semavi dinlerin altının çürük olduğunu teyit eden, ispatlayan adamdır. Bu sebeple çok önemli bir toplumsal, -hatta tüm insan nesline küresel- hizmeti yerine getirmiş, bu uğurda canını vermiş idealist bir insandır, devrimcidir.

Ne demişti:
"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım?"

İnsanlığın yüz aklarından biridir.

Sevgiler