PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yürümeyi 370 milyon yıllık balıktan öğrendik

belangaz
09-09-2013, 10:14
http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=505:yueruemeyi-370-milyon-yllk-balktan-oerendik&catid=1:evrim-haberleri&Itemid=104

Kısaca, insanlığın en büyük yeteneklerinden birini 370 milyon yıl yaşındaki bir balıktan almış olma ihtimali hiç de düşük değil.

Evrimi savunanları gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum bu kadar hikayeyi nerden buluyorlar anlamış değilim

370 milyon yılık balıktan yürümeyi öğreniyoruz ama , milyonlarca yıldır var olan bir kuştan uçmayı öğrenemiyoruz ....:pound:

aliyarasfal
09-09-2013, 10:50
Sayın belengaz uçuyor olsaydık bu defada yarasalar gibi baş aşağı uyuyamadığımızdan mı şikayet edecektiniz? Sizin mantığınızla tüm canlılar aynı şeye evrilmeli, kuş gibi uçmalı, balık gibi yüzmeli, çita gibi koşmalı vesaire ki o zaman zaten evrim bunun neresinde olurdu?Bir birine benzer tek canlı türü olurdu anlıyacağınız.

Şimdilik saygımla gittim...

belangaz
09-09-2013, 11:02
Sayın belengaz uçuyor olsaydık bu defada yarasalar gibi baş aşağı uyuyamadığımızdan mı şikayet edecektiniz? Sizin mantığınızla tüm canlılar aynı şeye evrilmeli, kuş gibi uçmalı, balık gibi yüzmeli, çita gibi koşmalı vesaire ki o zaman zaten evrim bunun neresinde olurdu?Bir birine benzer tek canlı türü olurdu anlıyacağınız.

Şimdilik saygımla gittim...

aliyarasfal ;karada yaşayan insanlar hiç balık görmedi ama bu balıktan yürümeyi öğrendi size mantıklı geliyormu ? :confused:

Erdem Alaca
09-09-2013, 11:20
Balinanın anatomisi (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32792&highlight=balinan%FDn+anatomisi) ile ilgili şu başlık belki bir fikir verebilir sn.belangaz.

belangaz
09-09-2013, 11:29
Sevgili Erdem Alaca ,videoyu izleyeedim ama en kısa sürede izleyecem inşallah .

Evrimciler sanki biraz düz mantıkla hareket ediyorlar . Örneğin bir balık fosili buldular ve bu fosilde balığın ayakları var (gerçi pek ayağa da benzemiyor ) o zaman biz bundan yürümeyi öğrendik diye çokta gerçekçi olmayan tezler ortaya atıyorlar.
Başka bir örnekte az da olsa görünüşüyle benzeyen maymun gördüler mi aha bu da insanların atası diyorlar.

Yani her sakalıyı dede sanıyorlar :) haksızmıyım ?
Aklıma temelin düz mantık fıkrası geldi bir an

Erdem Alaca
09-09-2013, 11:43
Ben de çözemiyorum henüz sn.belangaz. Yani ben Agnostik sınıfındayım (dinleri reddeden, ancak bir yaratıcının olup olmadığını kestiremeyen kişi).

Evrimi iyi öğrenmek, araştırmak lazım. İçgüdülerime göre, bana yol gösterecek olan odur. Müsait bir periyod bulduğumda yapacağım bunu ilk iş...

Saygılarımla,
Erdem.

aliyarasfal
09-09-2013, 12:13
aliyarasfal ;karada yaşayan insanlar hiç balık görmedi ama bu balıktan yürümeyi öğrendi size mantıklı geliyormu ? :confused:

Sayın belangaz kazanın doğurduğuna inanan siz ölümüne inanmıyorsunuz. Tanrı çamurdan yaratıp ademi, ademden havvayı yarattı masalı mantıklı amma canlıların birbirine evrilme sürecinde nasıl bir mantık gerekiyor size anlayamadım henüz?

Hadi bu masal olsun, bilim insanlarının yalan söylediği yada sahtekarlığı kanıtlanır nasılsa, ya hiç kanıtlanamayacak 1500 yıl önceki ben vahiy aldım tanrıdan masalını napcaz? mantıklı mı?

Ona kanıt istemeyen mantığınız bilim insanlarının sunduğu bir teoriye neden acep bu kadar tepkili.

Mantık? Yapmayın ne mantığından bahsediyorsunuz? Evrim kendi mantığı içinde gayet tutarlıdır. Eksikleri veya yanlışları kutsal kılıfı olmadığından çıkarılıp atılabilir.

E adem havva masalını napcaz. Mantık demişken tanrıyı hangi mantıkla açıklıycaz. Ya melek ,cin vesaireyi.

Sıkmayın kendinizi, bilim vahiy değil bilgiye dayanır. Mantık dışı veya mantıklı olması kanıtlara göre değerlendirilir. Sizin gibi duygusal yaklaşımlarla mantık yürütmez yani.

Şimdilik saygımla gittim...:yo:

belangaz
09-09-2013, 13:07
Bence Evrim'e inan arkadaşların bir çoğu başka inanacak birşey bullamadığından evrime inanıyor..

uyar
09-09-2013, 13:13
Bence Evrim'e inan arkadaşların bir çoğu başka inanacak birşey bullamadığından evrime inanıyor..

bu mantikla siz de baska inanacak birsey bulamadiginiz icin allaha inaniyorsunuz... gerci bu dogru ya..

sorun su ki siz de bir kabullenme var sevgili belangaz.. kuran dogru... ve tum cikarimlari buna gore yapip digerlerini es geciyorsunuz..

once acaba evrim ne diyor diye baslayip bir de bunu bir arastirmak gerek.merak ediyorsaniz tabii. evrim kanitlari "hic aklima yatmiyor veya cok yatiyor" seklinde basit cikarimlari icermez.. senelerin birikmis bir kanit kumesi var.. bu ayaga benziyor bu insana benziyor diye kanitlar degil bunlar...

sevgiler

belangaz
09-09-2013, 13:25
Sayın uyar ,

Bir kaç gün önce bir kurbağa türü bulunmuş ve kurbağanın kulağı olmadığını duyma organının ağzında olduğu ve bunun böyle olmasının da bilmem ne adalarında çok iyi izole olması diyor. Sanki diğer kurbağalar hepsi anlaşmış biz kullaktan duyalım diye?

uyar
09-09-2013, 13:32
Sayın uyar ,

Bir kaç gün önce bir kurbağa türü bulunmuş ve kurbağanın kulağı olmadığını duyma organının ağzında olduğu ve bunun böyle olmasının da bilmem ne adalarında çok iyi izole olması diyor. Sanki diğer kurbağalar hepsi anlaşmış biz kullaktan duyalım diye?

iste cikarimlarin bu duzeyde dostum.. soylemek istedigim bu..

sinekler ayaklariyla tadalir.. bazi kurtlar kiciyla... dogadaki bu cesitlilik muhtesem birsey.. ve hergun yeni birseyler ogreniyoruz.. bu gariplik sadece insan icin herseyi yarattigini soyleyen bir allah varligina karsi seni sasirtmiyor mu mesela??

murted
09-09-2013, 13:35
http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=505:yueruemeyi-370-milyon-yllk-balktan-oerendik&catid=1:evrim-haberleri&Itemid=104

Evrimi savunanları gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum bu kadar hikayeyi nerden buluyorlar anlamış değilim

370 milyon yılık balıktan yürümeyi öğreniyoruz ama , milyonlarca yıldır var olan bir kuştan uçmayı öğrenemiyoruz ....:pound:

Sayın uyar ,

Vay canına!
Bu düzeyde bir irdeleme kafede yapılsa daha yerinde olur.

belangaz
09-09-2013, 13:40
iste cikarimlarin bu duzeyde dostum.. soylemek istedigim bu..

sinekler ayaklariyla tadalir.. bazi kurtlar kiciyla... dogadaki bu cesitlilik muhtesem birsey.. ve hergun yeni birseyler ogreniyoruz.. bu gariplik sadece insan icin herseyi yarattigini soyleyen bir allah varligina karsi seni sasirtmiyor mu mesela??

Aksine Allah c.c bütün yaratıkları farklı farklı yaratması bence onun büyüklüğüdür.

Örneğin bir karıncayı dik yürüyen bir hayvan olarak yaratmış olsaydı o küçük cüsesi ile onca ağırlığı taşıyabilir miydi? veya sizin evrim bunu bu şekilde düşünebilirmiydi? veya bir insanın gözlerini ayak diplerinde olmuş olsaydı sizce insan yaşamını sürdürebilir miydi ..

Ama bu söylenenler tesadüfen olmuş olsaydı mutlaka bu tür kişilerde olurdu .

uyar
09-09-2013, 16:36
Aksine Allah bütün yaratıkları farklı farklı yaratması bence onun büyüklüğüdür.
Ama bu söylenenler tesadüfen olmuş olsaydı mutlaka bu tür kişilerde olurdu .

soyler misin dunya insan icin mi yaratildi sana gore??? veya kurana gore

uyar
09-09-2013, 17:28
Aksine Allah c.c bütün yaratıkları farklı farklı yaratması bence onun büyüklüğüdür.

bir de sunu dusun neden mesela farede gelistirilen bir agri kesici ilac insanda ise yariyor... veya domuzda gelistirilen bir idrar sokucu insanda ise yariyor....ahtapodda bulunan bir sinir fonksiyonu aynen bir insanda calisiyor??? hatta bir sinegin genlerinin bircok fonksiyonu insanla ayni.. bir salyangozun sinir agi ilkel bir beyini andiriyor... bonobolarin %95den fazla DNAsi insanla ayni

bu farkli farkli yaratma mi???