PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saldırı mı oldu siteye?

Erdem Alaca
11-09-2013, 03:32
Sabahtan beri 10-15 kez belli aralıklarla denedim, siteye ulaşamadım.
Taarruza mı uğradık yine ?

Ahlaksız
11-09-2013, 03:33
Öyle olmuştur sn.Erdem:)
Malum,faşist muhazafakarlar sardı her yerimizi:)

Erdem Alaca
11-09-2013, 03:35
Yani sn.NOLAN, görüyorsunuz değil mi elemanların "Adalet" anlayışını...
Zıt görüşlüysem gel burda fikrini beyan et, çürü ya da çürüt.

Ama bu, belden aşağı vurmaktır, başka bir şey değildir.

Ahlaksız
11-09-2013, 03:41
Yani sn.NOLAN, görüyorsunuz değil mi elemanların "Adalet" anlayışını...
Zıt görüşlüysem gel burda fikrini beyan et, çürü ya da çürüt.

Ama bu, belden aşağı vurmaktır, başka bir şey değildir.
İnancı olan birinden adalet bekleyemeyiz..O inanç öyle bir sihirdir ki,kendisi gibi inanmayanlara nefretle bakmalarını sağlar..Melek gibi görünen bir inançlı,zamanı geldiğinde hiç çekinmeden insanları öldürebilir..Bu bakımdan inançlı birisinin adaletli olacağına inanamam..

Mesela,Obama inançlı ve görüyoruz inancını..Erdoğan inançlı ve görüyoruz inancını..

Erdem Alaca
11-09-2013, 03:48
İnancı olan birinden adalet bekleyemeyiz..O inanç öyle bir sihirdir ki,kendisi gibi inanmayanlara nefretle bakmalarını sağlar..Melek gibi görünen bir inançlı,zamanı geldiğinde hiç çekinmeden insanları öldürebilir..Bu bakımdan inançlı birisinin adaletli olacağına inanamam..

Mesela,Obama inançlı ve görüyoruz inancını..Erdoğan inançlı ve görüyoruz inancını..
Doğru ya, bendeki de laf işte. Daha geçen gün görmedik mi namazın kaç rekat kılındığını bilemeyen şöförleri kurşuna dizen teröristleri? Ne köy olur ne kasaba bu zihniyetten.

...

Saygıdeğer sitemizi hack'leyenler, siz saldırı yaptınız; ama ben size dua yapacağım:

Allah hepinizi ölmüşlerine kavuştursun inşallah, amin. :)

errata
11-09-2013, 05:25
Saldırı olur, site durur, bunlar olağan şeyler.

Olağan olmayan şey; bu saldırılarıların mahiyetini, çapını, ne zaman tekrar yayına geçileceğini ne twitter üzerinden ne de facebook hesabından öğrenemememiz.

turandursun.com çökmüş, ne twitter'da ne de facebook hesabında bir bildiri yok.

Nasıl irtibat kuracağız?
"Amaan ne gerek var..."

vartor
11-09-2013, 05:53
Teknik sorumluluk tek bir kisinin ustune kalirsa, bu kisi diger islerinin arasinda, siteyi tekrar ayaga kaldirmaya ugrasirken, sonuclandiramidigi proplemi de facebook veya herhangi baska bir medyada aciklamasi bence guc olacaktir. Gunun 24 saati, bilgisayar karsisinda olamiyacagi da asikar.

errata
11-09-2013, 06:03
vartor, mevzunun spartacus'le ilgisi yok.
Ama örneğin Facebook veya Twitter'la ilgilenen vatandaşlarla doğrudan ilgisi var. Hadi twitter'i de geçtim Facebook hesabı neredeyse saat başı aktif, adam günde bir defa da olsa bir bakmaz mı sitenin durumu nedir diye? Bir aksaklık gördüğünde ileti yazmaz mı facebook üzerinden?

unbe
11-09-2013, 12:42
Ama örneğin Facebook veya Twitter'la ilgilenen vatandaşlarla doğrudan ilgisi var. Hadi twitter'i de geçtim Facebook hesabı neredeyse saat başı aktif, adam günde bir defa da olsa bir bakmaz mı sitenin durumu nedir diye? Bir aksaklık gördüğünde ileti yazmaz mı facebook üzerinden?

facebook hesabına şu an 3 kişi bakıyoruz,kızıl,ben ve firestorm.fire arada yorumları editliyor,paylaşımları kızılla ben yapıyoruz.kızıl işi gereği fazla bakamıyor gün içerisinde,bende teknik işlerden anlamadığımdan TD forum teknik işleri spartacusun üstünde.

murted
11-09-2013, 13:09
Ha işte, Kapitän de diyor ki teknik işlerle ilgilenen arkadaşla facebook ile ilgilenen arkadaşlar arasında iletişim olsun, sıkıntı durumunda teknik işlere bakan arkadaş facebook ile ilgilenenlere durumu bildirdirsin, onlar da facebook'tan bilgilendirme yapsın diyor. Yani teknik işlere bakanın zaten derdi azmış gibi bir de facebook hesabında açıklama yayınlamasına, facebook ile ilgilenenlerin de teknik işlerden çakmasına gerek yok diyor.
Ya da muhtemelen sıradaki iletisinde diyecekti. :)

ALKA
11-09-2013, 14:04
Facebook'a, Twitter hesabına bakan kişilerin de bilgisi en az sizlerinki kadar az. Ne zaman açılır, saldırı mı oldu yoksa serverden mi kaynaklanıyor bunu biz de bilemiyoruz. Spartacus genelde iş yerinde olduğu için gece yarıları eve geldiğinde siteye el atıyor. İş yerinde bize tek tek mail atıp bildirecek durumu ve isteği var mı ve bu ne kadar gerçekçi pek tahmin edemiyorum. Ama sitenin kapalı olduğu zamanlar kısaca "site saldırılar yüzünden (?) bir süre kapalı kalacak, bu gece teknik işlere el atılacak ve muhtemelen açılacak" gibi bir şeyler yazılabilir belki.

errata
11-09-2013, 14:45
Ha işte, Kapitän de diyor ki teknik işlerle ilgilenen arkadaşla facebook ile ilgilenen arkadaşlar arasında iletişim olsun, sıkıntı durumunda teknik işlere bakan arkadaş facebook ile ilgilenenlere durumu bildirdirsin, onlar da facebook'tan bilgilendirme yapsın diyor. Yani teknik işlere bakanın zaten derdi azmış gibi bir de facebook hesabında açıklama yayınlamasına, facebook ile ilgilenenlerin de teknik işlerden çakmasına gerek yok diyor.
Ya da muhtemelen sıradaki iletisinde diyecekti. :)

Aynen!

Ve

Ama sitenin kapalı olduğu zamanlar kısaca "site saldırılar yüzünden (?) bir süre kapalı kalacak, bu gece teknik işlere el atılacak ve muhtemelen açılacak" gibi bir şeyler yazılabilir belki.

İşte bu!

belangaz
11-09-2013, 16:18

Sizin gibi inançsız arkadaşlarda bir cami ve cem evi projesine hoş görüyle yaklaşamıyor ve siz burada inançlı olan bizleri böyle itham ediyorsunuz?

-Yıllarca hoş görüsüzlük gösterip gencecik kızlarımızın başını açtırmaya çalıştınız,
-İnançlı bireylerin hep önünü tıkadınız
Halka yüksekten baktınız şimdi siz gelip burada bizi hoş görüsüzlükle itham ediyorsunuz .
Size ne diyeyim. Bilmiyorum ki

ESTER
11-09-2013, 18:33
-Yıllarca hoş görüsüzlük gösterip gencecik kızlarımızın başını açtırmaya çalıştınız,

Sorun gencecik olan kızların başını açmaya çalışmakmış.

Nedense birazcık daha yaşlı olanların baş kısmı sorun olmamış.

Hoşgörü ve genç kızların başı. Vayyy genç kızlarının başını görünce bizlere ayet iner mi ki.

O kadar kıymetli saçları var bunların genç kızlarının sormayın gitsin.

Bizlerin saçını ömrümüz süresince milyonlar görüyor. Kimseye de nur yağdıramadık.

Bu kızların saç tellerinde büyük mucizeler saklı püf.

Ahlaksız
11-09-2013, 19:07
Sizin gibi inançsız arkadaşlarda bir cami ve cem evi projesine hoş görüyle yaklaşamıyor ve siz burada inançlı olan bizleri böyle itham ediyorsunuz?

-İnançlı bireylerin hep önünü tıkadınız
Halka yüksekten baktınız şimdi siz gelip burada bizi hoş görüsüzlükle itham ediyorsunuz .
Size ne diyeyim. Bilmiyorum ki
Söz dönüp dolaşıp yine başörtüsüne geliyor:)
Ben kimsenin başını açmaya çalışmadım..Ben insanların evinde inançlarını yaşamalarını söylüyorum..Yani sokağa çıkan inanca kesinlikle karşıyım..Cami imiş,havra imiş;kesinlikle kabul edemem ben bunları..İbadet yerlerine bile karşı olan birine başörtüsünden söz etmeniz pek doğru değil:)
Ayrıca inançlıların önünü kimse tıkamadı..Son 11 yıldır bu ülkeyi bir imam yönetiyor..Farkındamısınız acaba?

Corpse Bride
11-09-2013, 22:16
forumun başına gelenlerle alakası varmı yokmu bilmiyorum ama,

...

“Uzaktan Kontrol Sistemi”, İtalya merkezli Hacking Team adlı bir yazılım firması tarafından geliştiriliyor. Firma, bu sistemi yalnızca devletlere satıyor, özel kişi ve şirketlere satmıyor. Sistem, sızdığı bilgisayar veya akıllı telefondaki tüm özel yazışmaları, şifreleri ve benzeri bilgileri alabilmesinin yanında, makinenin mikrofonunu da açarak ortam dinlemesi yapılabilmesini ve Skype gibi sesli sohbet programları kanalıyla yapılan görüşmelerin kaydedilmesini sağlıyor.

Hacking Team şirketi, internet sitesinde bu sistemi “artık gerçek savaş alanı olan siber dünyada teröristlerin adımlarını önceden görmek şart” dediği bir reklam filmiyle pazarlıyor.

...
http://turkiyeninkurtulusu.wordpress.com/2013/06/29/fettos-un-hackerleri/

errata
11-09-2013, 22:54
forumun başına gelenlerle alakası varmı yokmu bilmiyorum ama,

...

“Uzaktan Kontrol Sistemi”, İtalya merkezli Hacking Team adlı bir yazılım firması tarafından geliştiriliyor. Firma, bu sistemi yalnızca devletlere satıyor, özel kişi ve şirketlere satmıyor. Sistem, sızdığı bilgisayar veya akıllı telefondaki tüm özel yazışmaları, şifreleri ve benzeri bilgileri alabilmesinin yanında, makinenin mikrofonunu da açarak ortam dinlemesi yapılabilmesini ve Skype gibi sesli sohbet programları kanalıyla yapılan görüşmelerin kaydedilmesini sağlıyor.

Hacking Team şirketi, internet sitesinde bu sistemi “artık gerçek savaş alanı olan siber dünyada teröristlerin adımlarını önceden görmek şart” dediği bir reklam filmiyle pazarlıyor.

...
http://turkiyeninkurtulusu.wordpress.com/2013/06/29/fettos-un-hackerleri/

Olmaz öyle şey.

Bilgisayar dediğimiz şeyin yapısı belli, internet protokollerinin yapısı belli, işletim sistemlerinin nasıl iletişim kurdukları belli...

Sayısal iletişim sistemleri genellikle yapısal bir takım sebeplerden ve kullanıcı/geliştirici hatalarından "hacklenir". Öyle "bilinmeyen gizli über yazılımlar retinamızı tarayıp, kıçımızın kıllarını sayıyor" türü şeyler yok. Onlar devletlerin ürettiği teorisizlik teorisi dediğimiz korkutma, caydırma amaçlı popüler kültür efsaneleri.

Ha telefon santralinde, servis sağlayıcıların yönetim bilgisayarlarında, terminallerinde elbette onlarca filtre, yazılım çalışıyor doğrudur. İş yasal takibe gelince devlet sizi anasının herekesinde de enseleyebilir doğrudur. Ancak bunu özel bir şirketin kendi başına yapıp devlete satması gibi bir şey söz konusu bile olamaz. Bu çok büyük bir alt yapı ve devletler arası protokol işi. Üstelik bu, devlet adına çok büyük bir ulusal güvenlik zaafiyeti olmaz mı? Devletin devletliğine ne olur?

Elbette internet için hizmet veren binlerce uygulama mevcut ve bunların çoğunda uzman kişilerce bulunabilecek bir takım marazlardan sistemlere sızılması muhtemeldir. Bundan başka, internet dediğimiz şeyin omurgasını oluşturan OSI Model'inin ve o modelde tanımlanmış iletişim protokollerinin bir takım zehirlemelere, mom, ddos türü yapısal saldırılara açık olduğu "gizli bilgi" değildir. Güvenlik duvarları, filtreler, yarı geçirgen proxy'ler vs. hep bu yapının yamasıdır.

Ancak tek bir yazılımla her şeyi yapabilmek, böyle bir iddia ortaya atabilmek son derece çocukça. Bu tip şeyler gazeteci müsvettelerinin haber bulamadığında başvurduğu yöntemlerden biridir.

unbe
13-09-2013, 17:17
soruyor bazı takipçiler bize,o zaman cevap veriyoruz zaten saldırı ya da teknik arıza v.b. diye.

spartacus
25-10-2013, 22:30
Arkadaşlar eğer siteye girdiğinizde ulaşılamıyor yazıyorsa saldırı olmuş demektir.Bizim yaptığımız bir çalışma vb olsa mutlaka mesaj verilir. 1 yılda bir iki kez böylesi bir durumla karşılaştık bunun dışında saldırı hali tespit edildiğinde saldırı bertaraf edilir edilmez(ki bu da saldırı farkedildikten hemen sonraki 5 dakikada gerçekleşiyor) sitede mesaj veriliyor. Sorun saldırıların BOTNET saldırıları olmasıdır, öyle basit türden saldırılar değil, haliyle bütün mesele saldırı anında benim PC başında olup, olmamamda düğümleniyor.

Mutemel denk gelmiyorsunuz, şu an sitede bakım vardır, atıyorum 20:00 da yazılır, 20:15 de açılacaktır denir, saldırı vardır demiyorum bakım vardır diyorum :)

Böyle bir imkan yoksa site kısa süreliğine kesintiye uğrar ve saldırganlar boşu boşuna kürek çekerler, 24-48 saat sürer saldırıları ancak site işlemeye devam eder.

Şu bir önceki ulaşılamama durumunda ben çaresiz kaldım, çünkü Sunucu hizmeti aldığım firmadan bana hayatlarında bu denli büyük saldırı görmediklerini yazıp, fişimizi çekmişlerdi. Ulan takın fişi, ben 5 dakikada halledecem dediysemde yapmadılar, korktular. Bu durumda onlarla yola devam edemezdik, sitede kapalı. Onlara IP adresimi verdim ve bana mahsus açtılar sunucuyu, vakit kaybetmeden yedekleri aldım(40 GB) ve şu anki yayın yaptığımız sunucuya taşındı... (Sanırım hızı herkes farketmiştir)

Haliyle dakikada binlerce saldırı olduğu halde sitenin işlemesi ne yazık ki insan müdahalesi gerektiriyor. Tabi o insanın da o zaman da PC başında olması ve müdahale edebiliyor olmasını gerektiriyor. Böylesi bir durumda sitenin neden yayın yapmadığı konusunda neredeyse hiç kimsenin fikri olmuyor, çünkü bu durumdan habersiz, ya da PC başında olmuyorum. PC başında olduğumda da kimseye mail atarak ya da Facebook vb yerlerde mesaj yazarak vakit kaybetme durumum yok, o sitelere mesaj yazmaya kaybedeceğim zamanda zaten siteyi yayına sokmuş oluyorum ve bazen sabaha kadar PC başında gözetlemek zorunda kalıyorum. (Küfür de etmiyorum ama, mendeburlar boşu boşuna beni uykusuz bırakıyorlar, ben onlara cehennemde soracam kul hakkını :)

8 Yıldır bu sitedeyim... hala yayındayız.....

BOTNET Saldırılarına karşı sunucu hizmetleri aylık 1.000 dolarları buluyor ve bizde de aktif 4 site var haliyle bu rakam daha bir uçuyor. Bizede ancak insan emeği ve bilgisiyle müdahale etmekten başka yol kalmıyor. Eğer ben yaparım, 30 dakikada 40.000.000 BOTNET cinsi saldırıyla bu siteyi her daim, her dakika ayakta tutarım diyebilen varsa buyursun... Kaldı ki o çok yüksek paralı sistemler de dahi böylesi bir durumda yayın kopabilir rewall'un de anlık trafik limiti var... Neyse isterse 100.000.000 saldırı yapsınlar, bütün uğraşları saldırının farkedilmesinden 5 dakika sonrasına kadar sürer..

Bazı duyurular DÖG de, bazen GY bazen de YK dadır..

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21910

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22422&page=3

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32893

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=377953&postcount=1

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30540

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22234

http://img375.imageshack.us/img375/8779/scanattackconn.jpg
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=492826#post492826

VraeL
25-10-2013, 23:19

mağazaya gelipte "bu kazağın niye kırmızısı yok, niye kalmadı, kalmadıysa niye istemiyonuz, göndermiyorlarsa niye merkezle konuşmuyonuz" diye gerginlik çıkarak sorunlu müşteriler gibisin mübarek. adamalar yazmamışlar işte ne uzatıyorsun :)

Yıldıztozu
30-08-2015, 18:41
Sitenin rengi değişti, yazıların punto büyüklükleri değişti. Neler oluyor?

Saldırıya mı uğradık? Işid kafamızı kesecek mi?

spartacus
30-08-2015, 18:54
Saldırı yok, gözü yormayacak biçim çalışması var...

İlahimasal
30-08-2015, 19:33
Saldırı yok, gözü yormayacak biçim çalışması var...

Güzel olmuş.

Bu ne be siteye saldırımı oldu?biri bizimi takip ediyor?deşifremi olduk?keserlermi bizi?

Tırsıyorsanız girmeyin hamama.terlemeyin arkadaş.

Korkanlar camiye hocanin yanına..

Engse Hohol
30-08-2015, 20:06
biçim çalışmasını beğendim. mat renkleri, parlayan renklerden daha fazla severim. önceki parlaktı.

pianola
30-08-2015, 20:36
Guzel oldu forum :hippie:

Boolean
30-08-2015, 21:02
Süper olmuş Spartacus. Eline sağlık. Gözü yormuyor sahiden artık.

Aleph
30-08-2015, 21:04
Şu an cep telefonundan girebiliyorum, bilgisayardan giremiyorum..

dine mine ne
30-08-2015, 21:27
ellerine saglik spartacus

cok modern görünüme sahip olmus site yeni google design nina benzet,tim matt ve sade

en önemlisi de sitenin okurken gözleri yormamasi gercekten
cok sevindim :kiss:

Barlas
30-08-2015, 22:54
Sitenin yüzü, gözü açılmış resmen :) Eline sağlık usta...

spartacus
31-08-2015, 00:17
Teşekkrüler :)

Ben yaparken ekrana bakmaktan gözlerim kamaştı ayırt edemez olmuştum, demek ki bu hali daha iyi olmuş :)

Tumagü İskicap
07-09-2015, 00:44
Güzel görünüyor gerçekten. Öncelikli olarak webwiz ve phpbb forum scriptlerini beğenen biri olarak söylüyorum; bir vbulletin script ancak bu kadar güzel görünebilir

upuaut
07-09-2015, 03:22
Güzel görünüyor gerçekten. Öncelikli olarak webwiz ve phpbb forum scriptlerini beğenen biri olarak söylüyorum; bir vbulletin script ancak bu kadar güzel görünebilir

Daha önceden söylemiştim. Ne önceki, ne de bu şekli iyi değil.

Bu arada, vbulletin andığınız kadar iyi değil (Bkz. "Hangi Forum Yazılımını Seçmeli (http://forum.shiftdelete.net/yazilim-tavsiyeleri/343421-hangi-forum-yazilimini-secmeli.html)").

Peki hangisini seçmeli?

Eğer profesyonel forum istiyorsanız, SMF'yi tek geçerim. SMF hem tasarım olarak, hem de editör olarak diğerlerine fark atar. Öyle ki, burada bir mesaj yazsanız, kendinizi profesyonel bir makale okuyor sanırsınız!

Yazık be! Yıllardır öneri olarak SMF'yi dile getiririm ama profesyonellik kimsenin umurunda değil!

spartacus
07-09-2015, 05:47
Profesyonellik ne oluyor upuaut?
Profesyonel demek iş edinmiş mesleki düzey ve hayatını bunun üzerine kurmak demektir. Profesyonel tasarım dendin mi linkini atarsın, parayı basarsın ve alırsın(bundan daha mı iyi olur, orası tartışılır) :)

Bir diğer konuda görüntüye aşırı önem vermek, diğer işlevleri köreltir,en azından bu konuda iyi, kötü 15 yıllık pratik ve tecrübe edindim, suya girdim biraz ıslandım. Yani genel ve hrkesin rahatlığı önemsendiğinde, kişilerin göz zevkinin bir önemi kalmıyor...

Sen nasıl bir görünüm istiyorsun örnek ver, izah et, anlat ki yapma şansımıza bakalım.
Kısaca beğenmeyenin neyi beğenmediği bilineydi üzerinde düşünme şansı olurdu :)

Bir diğer husuta, görünümün smf, vbuleltin, phbb olmasıylailgisi yok, bu sistemler arka plandaki temel işlevi görür, temalar ise işlevlenmiş değişkenler üzerine tasarımcının dilediği gibi tasarlamasına imkan verir. Arzu eden üçgen site tasarlar, öteki kare, kimisi kutucuklu kimisi cafcaflı. Bizim için ise okunabilirlik öncelikli, cafcaf umrumuzda değil.

Tumagü İskicap
07-09-2015, 23:28
Eğer profesyonel forum istiyorsanız, SMF'yi tek geçerim. SMF hem tasarım olarak, hem de editör olarak diğerlerine fark atar.
Haklısınız değerli upuaut; ama profesyonellik için C Sharp, C++, MySQL, php, asp, html ve algoritma ile matematik de bilmek lazım. allah aşkına ben gazaltı kaynakçısıyım ve benim gibi işçi insanların buraya girme amacı yalnızca yazı okumak, gerekiyorsa yanıt vermek. benim gibi çoğunluk, programlama dilleri hakkında ancak yüzeysel bilgi sahibi olabiliyor. yüzeysel bilgim nedeniyle 2010 yılında kurduğum ücretsiz smf (http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=525825.0) çökertildi. tam da üyeliklerin admin onayı almasını, email aktivasyonu falan-filan düzenleyecekken baktımki hacked olmuş. ama ücretli smf (http://forum.hunturk.net/siyasal-islamciligin-beslendigi-kaynaklar-3874-s30.html) scriptlerine güvenilebilir tabiki ve birazda izin vermelerde- yetkilendirmelerde kullanmayı bilmek lazım. ben yeterince ilgilenemedim ve önemsemiyordum da. sonra freeforums'dan başka kurdum 2010'da, o nu da önemsemiyorum ama o şu an yaşıyor.