Orijinalini görmek için tıklayınız : Aranızda Kira Hukukundan Anlayan Biri Var mı Acaba?
Kiralık dairemde sevgilimle birlikte yaşıyorum, kira fatura hiç bir şey aksatmıyor, gürültü yapmıyor, her şeye özen gösteriyorum, ama bir takım muhafazakar komşuların el ele tutuştuğumuzu gördüğünde nefret dolu bakışlarıyla bizi taciz ettiklerini fark ettim, şimdi mırın kırın yapıyorlar, yazı asmışlar, apartmandan attıracaklarmış bizi :)
Merak ettiğim şu, neye dayanarak nasıl olacak bu durum? :)
Adamlar artık evlerin içine dahi karışıyorlar inanamıyorum.
Şüpheci Dinsiz
16-09-2013, 13:39
Sevgili qlause,
Bizim sitede de böyle bir durum yaşandı.
Bir gün akşamın bir saatinde kapı çaldı. Apartman görevlisi elinde bir kağıtla imza topluyordu, komşuların yarısı imzalamıştı. "Abi imzalar mısın" dedi. Ne için olduğunu sordum, Hiç tanımadığım bir kadın komşuyu apartmandan attırmak için imza toplanıyormuş.
Adımın karşısına "tanımıyorum ve herhangi olumsuz bir davranışına şahit olmadım, apartmandan atılmasına karşıyım" yazdım. Sonra içime sinmedi. Kağıdı yırtıp attım. Yeni bir liste düzenledim, adımın karşısına yine aynı şeyleri yazdım. Görevliye verip "hadi bir daha imza topla, bitince bana getir" dedim. Getirdiğinde daha önce atılması için imza veren kişilerin tamamının kararını değiştirdiğini gördüm. Kadın komşumuz hakkında iftira/dedikodu yapan şerefsiz sap gibi orada kaldı, sonra taşınıp defolup gitti. Böylece hak yerini buldu, apartman da bir şerefsizden kurtuldu. Bu arada, iftira atılan kadını hala tanımıyorum.
--/--
Bildiğim kadarıyla reşit olmak kaydıyla evlilik olmaksızın birlikte yaşamak suç değil, apartmandan atılmak için geçerli bir sebep de değil. "Giren çıkanın sayısı belli değil, ahlak dışı işler yapılıyor, gürültü yapılıyor" iddiaları varsa eğer, sadece resimli kanıtlı iddialar dikkate alınıyor. Mahkeme yoluyla sizi attırmaları zor. Belki ev sahibine baskı yaparak kira sözleşmesini yenilememesini sağlayabilirler.
Umarım bir haksızlığa uğramazsınız.
Sevgiler
Avukatıma danıştım, dava açarlarsa kaybederler, bizde karşı tazminat davası açarız, vaktini çalıp huzurunu bozdukları için dedi.
Bingölde yaşadığım yıllarda başıma böyle işler çok gelmişti.Üstelik sevgilimde yoktu sabah çıkar akşam gelirdim.Amma şerefsizler bekarım diye evden çıkmam için baskı yaparlardı.Bu sebeblerden tam beş ev değiştirmiştim.Bingölde kiralık ev bulmak hele o yıllarda tam belaydı.Lanet olsun pisliklere.
Sana sabır diliyorum.Pislikler yüzünden moralini bozma.
bakkalmahmud
17-09-2013, 12:22
Kiralık dairemde sevgilimle birlikte yaşıyorum, kira fatura hiç bir şey aksatmıyor, gürültü yapmıyor, her şeye özen gösteriyorum, ama bir takım muhafazakar komşuların el ele tutuştuğumuzu gördüğünde nefret dolu bakışlarıyla bizi taciz ettiklerini fark ettim, şimdi mırın kırın yapıyorlar, yazı asmışlar, apartmandan attıracaklarmış bizi :)
Merak ettiğim şu, neye dayanarak nasıl olacak bu durum? :)
Adamlar artık evlerin içine dahi karışıyorlar inanamıyorum.
Sayin glause bi ara türkiyeye dönmüsdüm,ayni sorunlari bende yasadim ve cok zoruma gitdi,adamlar bekarim diye ev vermiyorlardi,bende geri almanyaya döndüm,burda ne olursan ol ev bulabilirsin ordaki zihniyet burda yok,cok zor o zihniyetle biarada yasamak.saygilar
Burada sorun değil, burada aileye ev vermiyorlar :D, ama ben nasıl bir apartmana denk geldiysem artık :D
Biri beni evlatlık alsın, Alman vatandaşı falan olayım :D