Orijinalini görmek için tıklayınız : gerçek olacak 3 kıyamet
ozgur_beyin
22-09-2013, 15:04
dinlere bakarsanız onların kıyameti peygamberinin havsalasına göre biçimlenir.
anlattıkları hep afakidir. ve insanları korkutmaya yöneliktir.
ama gerçek olacak üç kıyamet senaryosu vardır.
1- şu an ay bizden yılda 3,5 cm uzaklaşmaktadır. 1,5 milyar yıl sonra bizden uzaklaşması dünyanın dengesini bozacak ve ekseni bozulacak . mevsimler. nerde nasıl olacağı belirsizleşecek. ve dünyada sonunda canlı kalmayacak
2- yaklaşık 5 milyar yıl sonra güneşin yakıtı bitecek . sonunda patlayacak ve dünyada yaşam bitecek.
3- şu an bize en yakın galaksi olan andro meda bize (saman yolu) doğru yaklaşıyor . ve yine yaklaşık 5 milyar yıl sonra bu iki galaksi çarpışacak. ve yine dünyanın sonu olacak. yani kıyamet bu üç şekilde olacak
dördüncü ihtimalde, insan kendi kıyametini koparmazsa. bunlar olacak
Ahlaksız
22-09-2013, 16:29
Sn.ozgur_beyin;bize doğru yaklaşan galaksi sözlerinizi doğrulayan bir haber linki var mı acaba?
Ben bize doğru hiçbir galaksinin yaklaşmadığını sanıyorum..
Ay'ın yörüngesinden çıkması veya Güneş'in devre dışı kalması,Dünya'daki yaşamı muhakkak çok etkileyecektir ama yaşamın tamamen biteceği söylenemez..Yaşam için Güneş'e bile ihtiyaç olmadığı artık biliniyor..Okyanusun kilometrelerce tabanında,ışığın olmadığı yerlerde farklı canlıların var olduğu biliniyor..
bakkalmahmud
22-09-2013, 16:30
dinlere bakarsanız onların kıyameti peygamberinin havsalasına göre biçimlenir.
anlattıkları hep afakidir. ve insanları korkutmaya yöneliktir.
ama gerçek olacak üç kıyamet senaryosu vardır.
1- şu an ay bizden yılda 3,5 cm uzaklaşmaktadır. 1,5 milyar yıl sonra bizden uzaklaşması dünyanın dengesini bozacak ve ekseni bozulacak . mevsimler. nerde nasıl olacağı belirsizleşecek. ve dünyada sonunda canlı kalmayacak
2- yaklaşık 5 milyar yıl sonra güneşin yakıtı bitecek . sonunda patlayacak ve dünyada yaşam bitecek.
3- şu an bize en yakın galaksi olan andro meda bize (saman yolu) doğru yaklaşıyor . ve yine yaklaşık 5 milyar yıl sonra bu iki galaksi çarpışacak. ve yine dünyanın sonu olacak. yani kıyamet bu üç şekilde olacak
dördüncü ihtimalde, insan kendi kıyametini koparmazsa. bunlar olacak
Sevgili özgür hocam,kainat cok büyük oldugundan hakkinda fazla birsey bilmem ama bildiyim kadariyla bu tür kiyametler gökyüzünde zaten oluyor ve bu insanoglunun pekde umrunda deyil cünkü bize zarari dokunmuyor,gelecekde insanoglu galaksi disina,taksimden eminönüne gider gibi gidebilirse ,bu saydigin kiyamet seneryolarinin,kime göre ne degeri kalir?.Burda insan yoksa,varsin günes sönsün varsin galaksiler carpissin.saygilar
ozgur_beyin
22-09-2013, 18:37
arkadaşlar andromeda'nın bize yaklaştığını ''universe'' adlı belgeselde n öğrendim.
ayrıce uzaya özel bir merakım var
Sevgili Ozgur,
Beyin fonksiyonum durdugunda, benim kiyametin zaten kopmus olacak. Birbuck milyar sene beklememe luzum kalmayacak:)
ozgur_beyin
22-09-2013, 20:14
Sevgili Ozgur,
Beyin fonksiyonum durdugunda, benim kiyametin zaten kopmus olacak. Birbuck milyar sene beklememe luzum kalmayacak:)
doğru söze hacı emmi ne desin:heh:
Nevandaar
22-09-2013, 21:09
Sn.ozgur_beyin;bize doğru yaklaşan galaksi sözlerinizi doğrulayan bir haber linki var mı acaba?
Ben bize doğru hiçbir galaksinin yaklaşmadığını sanıyorum..
Ay'ın yörüngesinden çıkması veya Güneş'in devre dışı kalması,Dünya'daki yaşamı muhakkak çok etkileyecektir ama yaşamın tamamen biteceği söylenemez..Yaşam için Güneş'e bile ihtiyaç olmadığı artık biliniyor..Okyanusun kilometrelerce tabanında,ışığın olmadığı yerlerde farklı canlıların var olduğu biliniyor..
Nolan bey;
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/563083_241927515953735_52929797_n.jpg
Kaynak: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=241927515953735&set=a.117943501685471.33529.117939958352492&type=1&relevant_count=1
Facebookta Kozmik Anafor isimli bir astronomi grubu var. Herkese tavsiye ederim. Çok kaliteli paylaşımlar yapılıyor. Grubun kurucusu, ateist ve sol görüşlü birisi.Ancak yapılan paylaşımlara siyasi ve dini yorumlar yapmak, grubun bütünlüğünü korumak açısından kesinlikle yasak ve atılma sebebi.
Ahlaksız
22-09-2013, 21:32
arkadaşlar andromeda'nın bize yaklaştığını ''universe'' adlı belgeselde n öğrendim.
ayrıce uzaya özel bir merakım var
Doğruymuş bu bilgi:)
Araştırmacılar, Hubble Uzay Teleskobu'yla Andromeda'nın 2002 ile 2010 yılları arasındaki hareketini özenle inceledikten sonra iki galaksinin kesinlikle çarpışacakları sonucuna varmışlardır
http://tr.wikipedia.org/wiki/Andromeda-Samanyolu_%C3%A7arp%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1
Ayrıca şu bilgiyi de belirtelim;
Yaklaşık 1,4 milyar yıl sonra, yani iki galaksi çarpışmadan çok önce, Güneş'in kademeli olarak artan parlaklığından ötürü Dünya üzerinde su kalmayacaktır.
Tamamen karasal bir gezegene dönüşürsek,tabi ki yaşama rastlamak çok zor olacaktır..
Facebookta Kozmik Anafor isimli bir astronomi grubu var. Herkese tavsiye ederim. Çok kaliteli paylaşımlar yapılıyor. Grubun kurucusu, ateist ve sol görüşlü birisi.Ancak yapılan paylaşımlara siyasi ve dini yorumlar yapmak, grubun bütünlüğünü korumak açısından kesinlikle yasak ve atılma sebebi.
Facebook hesabımı kapattım..Gereksiz bir site bence..
Tabi hesabı olanlar belirttiğiniz gruba katılabilirler..
ozgur_beyin
23-09-2013, 18:25
kurandaki kıyametle bunların hiç alakası yok.
kurandaki kıyamet 1400 yıl önceki bir dünyalının hayal dünyasından öte değil
Dünya düzenli olarak heryıl Güneşten uzaklaşıyor. Bir noktadan sonra zaten Güneşin çekim alanında kalsa bile, yeni bir yörüngede olacağından hayat kalmayacaktır.