PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En nefret ettİren İtİraz

vishnu
26-09-2013, 21:29
dini inançlarınızdan kurtulduğunuzu söylediğinizde hep aynı tepki vardır

nefsine hoş geldiği için

aslında sende biliyorsun islamın hak oldugunu falan diyorlar

çok çok sinirleniyorum.

eğer ibadet yapmak istemesem inanırım yine yapmam.

ben onca yıl inanmaya çalışmışım sonunda kesin olarak

inancın doğru olmadığı sonucuna varmışım adamın dediğine bak.

belangaz
26-09-2013, 21:53
Allah'ı inkar etmek istediginizde istemeye istemeye varligini kabul etmis olursunuz. Cunku inkar etmeye bir turlu akliniz yetmez inkar icin savundugunuz tezlere bille kendiniz bile itibar etmezsiniz. Sonrada gelsin bunalim....

Ama bu yanlis yerine varligini kabul etseniz onu kendinize yakin ve kendisine ibadet etsenZ o zaman huzuru bulursunuz.

Erdem Alaca
26-09-2013, 21:57
Bünyesinde binbir çelişkiyle dolu bir kitap bana hak yol, vb. birşey olamaz. Bunca saat olduğu hata zaten, kendi kendime pişman oluyorum yitirdiğim senelere.

E haliyle böyle bir sistem de bana huzur veremez.

vishnu
26-09-2013, 22:15
tanrıyı inkar eden birisi değilim

ama kurana inanmak yaratıcıya hakarettir bence.

kurandaki gaddar cani işi sadece muhammede destek vermek olan bir tanrıya inanmam.

konu tanrının varlığı değğil.

ben tanrıyı değil

onu kullanıp insanları saptıran muhammedi inkar ediyorum.

marcos
26-09-2013, 22:30
Allah'ı inkar etmek istediginizde istemeye istemeye varligini kabul etmis olursunuz. Cunku inkar etmeye bir turlu akliniz yetmez inkar icin savundugunuz tezlere bille kendiniz bile itibar etmezsiniz. Sonrada gelsin bunalim....

Ama bu yanlis yerine varligini kabul etseniz onu kendinize yakin ve kendisine ibadet etsenZ o zaman huzuru bulursunuz.

Neyin bunalımıymış o.

vishnu
26-09-2013, 23:37
Kuranda anlatılan sadist diktatör allaha inanmak istesekde inanamayız.

Ahlaksız
26-09-2013, 23:46

Allah sanki var da,biz Allah'ı inkar ediyoruz.Olmayan birşeyi nasıl inkar edeceğiz?!

Yokmuş ama biz var sanıyormuşuz..Yok olduğunu anlayınca da,yaptığımız ritüelleri terk ettik sadece..Böylelikle üzerimizden büyük bir yük kalktı ve psikolojik olarak bir rahatlama hissettik..

Bakın dinsizlere..Farklı insanları yoldan çevirip,mesela ''ateist???''diye sorup,''evet'' cevabı aldıkları kişilere ''evrim teorisinin mimarı kimdir?'' diye sormuyorlar:)
Belki ne dediğimi anlamamış olabilirsiniz..Yani diyorum ki,asıl bunalım geçirenler inançlı insanlardır..Kapiş..!

Dinsizliği şuna benzetebilirim..Müslüman iken bazı zamanlarda gusül abdesti almanız lazımdır..Bu abdesti almadığınız zaman,üzerinizde müthiş bir baskı/stres hissedersiniz..Abdestinizi aldığınız zaman da,müthiş bir rahatlama..
Dinsizlik işte o abdest aldıktan sonra yaşadığınız rahatlamaya benzer..:)
Bende İsa gibi benzetmelere bayılıyorum galiba:)

Firestorm
27-09-2013, 00:09
http://img841.imageshack.us/img841/691/oqak.jpg

İster isim ver istsersen verme hep aynı şey...

vishnu
27-09-2013, 00:24
http://img841.imageshack.us/img841/691/oqak.jpg

İster isim ver istsersen verme hep aynı şey...islamcıların mantığı ne kadar bozuksa bunlarında mantığı o kadar bozuk.

soyut tanrı kavramı ile bunun somutlaşmış örnekleri aynı şey değildir.

ergenlerin seveceği şeyler bunlar.

vishnu
27-09-2013, 00:27
neyse bu yazıyı ateistlerle tartışmak için yazmadım. şu an dine karşı yazıyorum.

Firestorm
27-09-2013, 00:55
islamcıların mantığı ne kadar bozuksa bunlarında mantığı o kadar bozuk.

neyse bu yazıyı ateistlerle tartışmak için yazmadım. şu an dine karşı yazıyorum.

Ama tartışıyorsun... Mantık temelde aynıdır bu yüzden örnekte gayet doğru yani hiç bir bozuk yani yok birini kabul etmeyip diğerini kabul etmek otomatik olarak onlarla aynı yerde durmaktır çünkü onlar da aynı şeyi yapıyolar ve tek doğruyu biz biliyoruz diyorlar bu kadar basit...(teistlerden bahsediyorum)

Ayrıca ikici keredir bana hakaretvari(küçümseyici) yazıyorsun! Açıkca söylemek gerekirse bunu da görmezden gelicem bunu özellikle belirtmek isterim ama bunu son olduğunu sana bildiriyorum.

marcos
27-09-2013, 01:03

Soyut tanrı kavramı ney.Mesela Khaos'mu.

Ahlaksız
27-09-2013, 02:39
çok çok sinirleniyorum.
Vishnu kardeşim,niye sinirleniyorsun?
Bırak,onlar sinirlensin..Sen gerçekleri görmüş,uykudan uyanmış birisisin..Asıl sinirlenmesi gereken uyurgezerlerdir..
(Bu uyurgezer söylemi hoşuma gitti..Sık sık kullanıyım bari:))

Ateistlere taş atarsın ha:)
Yalnız ergen değiliz biz..Buradaki yazarların çoğunun kılları ağarmıştır bence:)
Ateistlerle tartışmaktan çekinme..Ben agnostiktim aslında..Bir ateist ile yazışıyorduk..Söyledikleri çok mantıklı geldi bana ve ateizmi iyi bir öğreneyim dedim..Öğrenince de ateist oldum..Yalnız o ateist benim aklımı çeldi..:)
Sende bundan mı korkuyorsun yoksa:)

İnan,değişen birşey olduğu yok..Dinden kurtulduysan,gerisi teferruat..

Yergin
27-09-2013, 09:58
Nefrette bir duygudur derler, ama siz şimdi dersiniz ki kalp ile imanı açıkla bakalım...

İçinizde bir korku mu var ki, bu kadar çok sinirlenme gereği duyuyorsunuz?

vishnu
27-09-2013, 10:04
Vishnu kardeşim,niye sinirleniyorsun?
Bırak,onlar sinirlensin..Sen gerçekleri görmüş,uykudan uyanmış birisisin..Asıl sinirlenmesi gereken uyurgezerlerdir..
(Bu uyurgezer söylemi hoşuma gitti..Sık sık kullanıyım bari:))

Ateistlere taş atarsın ha:)
Yalnız ergen değiliz biz..Buradaki yazarların çoğunun kılları ağarmıştır bence:)

Ateistlerle tartışmaktan çekinme..Ben agnostiktim aslında..Bir ateist ile yazışıyorduk..Söyledikleri çok mantıklı geldi bana ve ateizmi iyi bir öğreneyim dedim..Öğrenince de ateist oldum..Yalnız o ateist benim aklımı çeldi..:)
Sende bundan mı korkuyorsun yoksa:)

İnan,değişen birşey olduğu yok..Dinden kurtulduysan,gerisi teferruat..

ateist olmaktan niye korkuyum. 4 ay kadar falan ateist oldum gibiydi. ama düşününce bana mantıklı gelmedi. yani ateist oldugum kısa bir süre de var ama mantıklı gelmediği için geri çıktım.

dinden zaten çıktım dinlerin tanrısına ise zaten inanmıyorum. tanrı ile din arasında zerre alaka yok bence ... allah denilen uydurma varlığa zaten inanmıyorum... sadece salt materyalist akımın doğru olacağını düşünmüyorum. yaklaşık 20 tane ateizmi anlatan kitap okudum ve tatmin edici gelmedi.

vishnu
27-09-2013, 10:06
Nefrette bir duygudur derler, ama siz şimdi dersiniz ki kalp ile imanı açıkla bakalım...

eğer korku olsa inanıyorum demek olurdu. inansaydım musluman kalırdım.

sadece la ilahe illallah derdim enınde sonunda cennet garanti idi.

ama kesin gerçekler kuran doğru olamaz diye gösterdi ki inanmıyorum daha doğrusu inanamıyorum.

yani sizin durmadan rahat yaşamak için dinsiz oldu lafınız tamamen saçmalık.

tevhid sözünü söyler istediğimi yine yapardım.

5 sene oldu dinden çıkalı. ilk dinden çıktığımda öyle sizin zannettiğiniz gibi çoşkulu sevinç hey şimdi serbestim olmadı

tam tersine yaklaşık 2 ay bunalımla geçti. yıllarca dinle yaşamıştık. ki dinsizim diye hiçbir şey yaptığımda yok.

dindar halimle tek farkım arada sırada içtiğim bir iki bira

vishnu
27-09-2013, 10:07
Ama tartışıyorsun... Mantık temelde aynıdır bu yüzden örnekte gayet doğru yani hiç bir bozuk yani yok birini kabul etmeyip diğerini kabul etmek otomatik olarak onlarla aynı yerde durmaktır çünkü onlar da aynı şeyi yapıyolar ve tek doğruyu biz biliyoruz diyorlar bu kadar basit...(teistlerden bahsediyorum)

Ayrıca ikici keredir bana hakaretvari(küçümseyici) yazıyorsun! Açıkca söylemek gerekirse bunu da görmezden gelicem bunu özellikle belirtmek isterim ama bunu son olduğunu sana bildiriyorum.

peki özür diliyorum

vishnu
27-09-2013, 11:03
İnsan tam tersine kendisi inanmaya zorluyor.

bu cehennem korkusu

ve cennet isteği yüzündne böyledir.

inandığı halde inanmamaya çalışmıyor

inanamadığı halde inanmaya çalışıyor.

çünkü cennet çok hoş geliyor huriler vesaire.

yok olmaktansa cennete girmek çok daha iyi geliyor.

bunun için insan kendini inanmaya zorluyor.

ama bir yere kadar bir yerden sonra istesende inanamıyorsun artık.

hem yapacakalrımı inanarak ta yaparım bir sürü dindar herşeyi yapıyor.

Corpse Bride
27-09-2013, 22:32

evet nefrette öfke sevinç gibi duygu durumu, etki tepkiye bağlı reaksiyon çeşidi. kalple imanı nasıl bununla bağdaştırıp diğer başlıkta sorduğum soruya burda genel yazıp götün götün laf sokmaya çalışıp artistlik yapıyorsun. gidip oraya yazsaydınya kalple iman ettim diyince kendini 8. boyutta hekesten farklı konumda mı sanıyorsun. iman nedir kabul etmek değil midir. bu o beynindeki hormonlar loblar sayesinde, dışardan aldığın doğru-yanlış bilgiyi kabul etmen demektir.tercihtir. yani sen kalple iman ediyoruz diyince çoook ulvi bir iş yapmıyorsun laf kalabalığı yapıyor saçmalıyorsun. kimsede olmayan yalnız sende "sizin gibilerde" olan iman gücü diye kulluğunu köleliğini (imanını) kalple iman diye pazarlama sayın yüce imanlı yergin bide gerizekalı yergin.