Orijinalini görmek için tıklayınız : Mail gönderimi için tavsiyeler
Erdem Alaca
27-09-2013, 17:12
Merhaba arkadaşlar...
Toplu olarak mail'ler göndermek istiyorum, daha önce bunu hiç yapmadım.
Biraz araştırdım, bu işi yapan programlar varmış; spam'e düşürmüyorlarmış, manuel göndermelerde spam riski, mail limiti, banlama-karaliste olayları falan-filan varmış; net bir şey anlayamadım.
Acaba rica etsem bu işin inceliklerini, kısaca ne olup-olmadığını, neler yaparsam başarılı bir şekilde mail'lerimi hedef kitleye ulaştırabilirim, vb.; bunları anlatabilir misiniz?
Teşekkürler...
SMTP sunucu kullanarak fazla uğraşmadan kendi bilgisayarından posta göndermek için SMTP sunucu desteği olan bir e-posta hizmetine ve client programına sahip olman lazım.
Eposta hizmetini gmail, microsoft gibi bir şeyden ayarlayıp SMTP sunucu ayarlarına da ulaşabiliyorsan Outlook veya Thunderbird üzerinden posta gönderebilirsin.
Örneğin Thunderbird'le toplu posta göndermek için aşağıdaki adresteki eklentiyi kurman yeterli.
https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/mail-merge/
Erdem Alaca
30-09-2013, 01:47
Beraber çalışacağımız arkadaşın çok eski bir internet sitesi var, bir de info@... ile başlayan mail adresi var (domain+hosting aldığı yerle mi bağlantılıdır bu mail? Hiç bilemiyorum)
Yarın sakin kafayla bir bakayım, SMTP desteği var mı bu mail hesabının. Bir de client program dediğiniz, piyasada yerlileri de var olan "toplu mail gönder, toplu e-posta gönder"; ya da yabancı bir tanesi var elimde "Max Bulk Mailer" - bu tarz programlar mı acaba?
Çok teşekkür ederim sn. Kapitan...
Client derken Outlook, Thunderbird demek istedim.
Arkadaşının sitesi varsa e-posta için SMTP sunucusu da kurulu ve çalışıyordur muhtemelen. Bilmiyorsanız hosting şirketinizin yardım bölümünden SMTP sunucu ayarları bilgisini alabilirsiniz. Böylece kendi bilgisayarınız üzerinden Thunderbird gibi bir yazılımla eposta alma/gönderme yapabilirsiniz.
Toplu eposta gönderebilmek için ise yukarıda bağlantısını paylaştığım "Mail Merge" isimli Thunderbird eklentisi var.
Erdem Alaca
30-09-2013, 05:26
Tekrar teşekkür ederim sn. Kapitan.