PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TAVUK neden karşıdan karşıya gecer?

evrensel-insan
03-10-2013, 00:12
YANITLAR:

RENE DESCARTES:
Yolun öbür tarafina geçmek için.

EFLATUN:
İyiliği için, Gerçek, öteki taraftadır.

ARISTOTELES
Karşıdan karşıya geçmek tavuğun doğasıdır.
Biliyor musunuz?

KARL MARX
Tarihsel olarak kaçınılmazdı.

HIPOKRATES
Pankreasının aşırı salgısı yüzünden.

MARTIN LUTHER KING JR.
Tüm tavukların nedenini açıklamak zorunda kalmadan özgürce karşıdan karşıya geçtikleri bir dünya düşlüyorum.

RICHARD M. NIXON
Tavuk karşıdan karşıya geçmedi. Tekrar ediyorum, tavuk asla yolun karşısına geçmedi.

SIGMUND FREUD
Tavuğun karşıdan karşıya geçmesiyle ilgilenmeniz, sizde güçlü bir cinsel güvensizlik duygusunu ele vermektedir.

BUDA
Bu soruyu sormak, sizin kendi tavuk doğanızı inkar etmektir.

GALILEI
Oysa tavuk karşıdan karşıya geçiyor...

CHARLES DE GAULLE
Tavuk belki yolun karşısına geçti, ama otoyolun karşısına henüz geçmedi.

EINSTEIN
Tavuğun yolun karşısına geçmesi ya da yolun tavuğun ayakları altında yer değiştirmesi, tümüyle sizin gösterdiginiz referansa bağlıdır.

BILL CLINTON
Anayasa üzerine yemin ederim ki bu tavukla aramda hiç bir sey geçmemiştir.

GEORGE W. BUSH
Tavuğun bu yolda BM kararlarına rağmen cezalandırılmadan karşıdan karşıya geçmesi, demokrasiye, özgürlüge ve adalete kafa tutmaktır. Bu durum, yolu bizim çoktan bombalamış olmamız gerektiğini göstermektedir.

SÜLEYMAN DEMİREL
Tavuk geçmişse geçmiş, geçmemişse geçmemiştir.

TANSU ÇİLLER
Bu memleket için karşıdan karşıya geçen tavuk da bizimdir, üstünden geçen traktör de bizimdir.

BÜLENT ARINÇ
Tavuğun karşıdan karşıya geçmesi çok manidardır.

R. TAYYİP ERDOĞAN
- Ben tavuklu sandviç de satmıştım.
- Biz karşıdan karşıya geçmesini tavuktan öğrenecek değiliz

ABDULLAH GÜL
Hayır, bana böyle bir bilgi verilmedi ama karşıdan karşıya geçtiyse hükümet gereğini yapar.

İ.MELİH GÖÇEK
Biz ağaçları kesip yol yapmasaydık, tavuk nah karşıya geçerdi..

Corpse Bride
04-10-2013, 01:20
EVRENSEL İNSAN
Bu cümleyi kuran kim? - düşünen sorgulayan adlandıran anlam veren insanoğlu.

NEVA
tavukların karşıya geçmesi atalarının hareketlerini modellediğini gösterir.

DİLAVER
tavukların sadece karşıya değil afrikadan asyaya özgürce dünyayı dolaşması için kahrolsun faşizm.

KAPİTAN
tavuğun karşıya geçmesi anormal bir durum değil. hatta birileri bundan rahatsızsa doğru yolda.

BURSALI68
folluktaki yumurtaların hesabını verecekce sorumluluklarının farkındaysa neden geçmesin.

YERGİN
tavuklar huzuru karşıda değil islamda bulacaklar ama dinleyen kim.

FRESTORM
kendi düşünceme göre konu çok uzamış keyfim yetene kadar başlığı kilitliyorum.

RAKIBALIK
tavuklar yine bazı horozlara dert olmuş

SPARTACUS
karşıya geçmesi hareketsiz durmasından iyidir.

MURTED
tavuk ihtiyaçları için alışverişe çıkmış olabilir abartmayın

ALKA
daha fazla tavuğun karşıya geçeceği bir dünya olmalı.

UPUAUT
mısırda yaptığım araştırmalara göre tavuk yumurtası ilkkez 2. ramses döneminde yenmiş

VARTOR
kümeste kalan tavuklarında bu cesareti göstermesini umuyorum.

SUBAT
toplumsal kaygı haline getirilmemeli, olağan şeyler.

UYAR
alka ya katılıyorum

evrensel-insan
04-10-2013, 01:34
Kendi lakabim adina, pratik zekani ve bunu dile getirmeni kutluyorum.

Yalniz lakabi gecmeyen yazar arkadaslar "alinabilir." :)

Corpse Bride
04-10-2013, 14:25
CENKVAROL
Tavuk kelimesi paganlarda yaratan doğuran anlamına gelen tavik olarak telaffuz ediliyordu

BASKÖYLÜ
Tavuk diye cinsiyetçilik yapan ırkçı milliyetçi faşist kemalist kan emici diktatörler bir gün bunun hesabını verecekler

XCAN
bu işte CIA ve MOSSAD'IN parmağı olduğundan şüpheleniyorum

NOLAN
tavuk bikini giymişse konu ilgimi çeker.

ERDEM ALACA
tavuk benim için yalnızca et parçasıdır. evdeki tavuk yüzünden kaçak yiyorum.

NATAN
Tavuk karşıya geçsede bir gün dönecektir. yoksa... yoksa dönmeyecek mi!

COZMİC PERSPECTİVE
Tavuğun karşıya geçmesi çok cesurca.

Firestorm
04-10-2013, 15:01
EVRENSEL İNSAN
Bu cümleyi kuran kim? - düşünen sorgulayan adlandıran anlam veren insanoğlu.

NEVA
tavukların karşıya geçmesi atalarının hareketlerini modellediğini gösterir.

DİLAVER
tavukların sadece karşıya değil afrikadan asyaya özgürce dünyayı dolaşması için kahrolsun faşizm.

KAPİTAN
tavuğun karşıya geçmesi anormal bir durum değil. hatta birileri bundan rahatsızsa doğru yolda.

BURSALI68
folluktaki yumurtaların hesabını verecekce sorumluluklarının farkındaysa neden geçmesin.

YERGİN
tavuklar huzuru karşıda değil islamda bulacaklar ama dinleyen kim.

FRESTORM
kendi düşünceme göre konu çok uzamış keyfim yetene kadar başlığı kilitliyorum.

RAKIBALIK
tavuklar yine bazı horozlara dert olmuş

SPARTACUS
karşıya geçmesi hareketsiz durmasından iyidir.

MURTED
tavuk ihtiyaçları için alışverişe çıkmış olabilir abartmayın

ALKA
daha fazla tavuğun karşıya geçeceği bir dünya olmalı.

UPUAUT
mısırda yaptığım araştırmalara göre tavuk yumurtası ilkkez 2. ramses döneminde yenmiş

VARTOR
kümeste kalan tavuklarında bu cesareti göstermesini umuyorum.

SUBAT
toplumsal kaygı haline getirilmemeli, olağan şeyler.

UYAR
alka ya katılıyorum

CENKVAROL
Tavuk kelimesi paganlarda yaratan doğuran anlamına gelen tavik olarak telaffuz ediliyordu

BASKÖYLÜ
Tavuk diye cinsiyetçilik yapan ırkçı milliyetçi faşist kemalist kan emici diktatörler bir gün bunun hesabını verecekler

XCAN
bu işte CIA ve MOSSAD'IN parmağı olduğundan şüpheleniyorum

NOLAN
tavuk bikini giymişse konu ilgimi çeker.

ERDEM ALACA
tavuk benim için yalnızca et parçasıdır. evdeki tavuk yüzünden kaçak yiyorum.

NATAN
Tavuk karşıya geçsede bir gün dönecektir. yoksa... yoksa dönmeyecek mi!

COZMİC PERSPECTİVE
Tavuğun karşıya geçmesi çok cesurca.

Baya iyi olmuş :)

Ayrıca o bana uydurulan ne öyle seni bir sonraki ilaç saatime kadar banlıyorum :p :heh:

Yergin
04-10-2013, 15:06
rakıbalık,

Yüzümü güldürdün :) sağol.

Erdem Alaca
04-10-2013, 16:12
Çok iyi olmuş sn. rakıbalık ve sn.evrensel insan, ellerinize sağlık; herkesinki "cuk" oturmuş. :)

Unutulan yazar arkadaşımız kalmasın isterim bu başlıkta...

Corpse Bride
05-10-2013, 12:52
HASAN AKÇAY
merhaba arkadaşlar, karşı kelimesi arapçada sahur anlamına gelmektedir yani tavuk karşıya geçmiyor tavuk sahura kalkıyor. arapça uzerine yaptığım doktoranın bana verdiği yetkiye dayanarak tavuğun sahura kalktığını iddia ediyorum.

UYAR
sevgili evrensel keşke metni dikkatli okusaydın, orjinal metinde tavuk karşıya geçmiyor, karşı tavuğa geçiyor.

MRDRAGON
tavuk karşıya geçmez , tavukta karşı vs kavram olayı yoktur bunu anlamanız için tavuk gibi düşünmeniz(yani düşünmemeniz) yeterli. olsa olsa tavuk salınıyordur.

UYAR
iç ses( -aslında hiç birinize katılmıyorum. forumda sağduyulu olmanız için arkanızı toplamaktan gına geldi, mermi manyağı yapacam hepinizi o olacak, katil olacam sizin yuzunuzden tansiyonum fırladı yine bak)

SPARTACUS
tavuk ve yaptığı eylem insanoğlu tarafından sembollerle kodlanmasa da varlığı inkar edilemez... sevgili evrensel.

ÖZGÜR BEYİN
şimdilik tavuk karşıya geçsede gideceği mesafe çok uzun pes etmese bari.

OLİMPİYAT
ingiltereye burslu gidip oxford da 5 (yazıyla BEŞ)yabancı dil öğrendiğim taa o dönemde tavuklar karşıya geçiyordu oysa. off neden hala turkiyedeyim bilmiyorum

PROZAC
baraf gazetesi dünkü köşe yazısında karşıya geçen tavuğa destek vermek için toplanan bir grup tavuğun polis tarafından göz altına alındığını yazdı

İSTATİSTİK
tavuk kendi uzerinden artı değer sağlayanları protesto ediyor olabilir

VEFİK SAMİ
tavuk karşıya geçiyor derken... benden iyi olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz. bu bir hakaret mi?

VARTOR
kentaki frayçikının para için, iğrenç koşullarda kendisini boğazlamasını dünya duysun istiyor olabilir,kendisini destekliyorum.

DEİST TR
şekilci ve sahip olduklarıyla aslını unutanların dünyasından kaçıyordur

NATÜRELİST
sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez ifadesinden yola çıkmış olabilir, kendisini marsa da bekleriz.

NEEVAANDAAR
sahip olduğu özgürlüğü sağlayanlara arkasını dönecekse hiç durmasın onunla aynı havayı solumak dahi istemem.

Kozmik Perspektif
05-10-2013, 13:03
Komik ve yaratıcı bir çalışma olmuş. Tebrikler! :)

Corpse Bride
05-10-2013, 13:16
evrensel-insan,
frestorm
yergin
erdem alaca
cosmic perspective

teşekkür ederim. adı geçenleri ne alay etmek ne üzmek katiyyen düşünmedim. anlayışlarına sığınarak biraz eğlenelim istedim

Subat
05-10-2013, 14:24
Sayın rakıbalık, inanın gözümden yaşlar aktı gülmekten.
Elinize, dilinize sağlık.

Bir ek de benden o halde.

Frodo
İlginç! Eğer bu tavuklar yapacağım Darbe'ye destek için gelmiyorlarsa, niye geliyorlar bu tarafa?

Neva
05-10-2013, 14:27
rakibalik sahane olmus, tesekkurler. :)

vartor
05-10-2013, 15:46
Biz de eglendik zaten, eline saglik.

Şüpheci Dinsiz
05-10-2013, 17:58
Başlığın konusunu facebook'ta görmüş olduğum için bakmamıştım. Meğer sevgili rakıbalık üstün yaratıcılığıyla zaten güzel olan esprilere renk katmış, harikalar yaratmış. :)

Emeği geçenlere teşekkürler, çok güzel olmuş. Çok güldüm, çok beğendim, gurur duydum.

Sevgiler

uyar
05-10-2013, 18:08
cok guldum ::pound::pound::pound::pound:

evrensel-insan
05-10-2013, 20:00
evrensel-insan,
frestorm
yergin
erdem alaca
cosmic perspective

teşekkür ederim. adı geçenleri ne alay etmek ne üzmek katiyyen düşünmedim. anlayışlarına sığınarak biraz eğlenelim istedim

Zaten lakabim adina hic oyle bir dusunce beynimden gecmedi. Eline saglik.

Yalniz senden bir ricam var.

Iki yazar arkadas lakabima yanit vermis, bir zahmet o iki arkadasa lakabim adina yanit verir misin?

Belkide spartacus ile aramizda olan her turlu yanlis anlamayi verdigin yanitin ile duzeltirsin. Tam firsat. :)

Sana ipucu "tavugun karsidan karsiya gecisi zaten insanoglu algisina bir fenomen olarak gozlem vermektedir"

UYAR
sevgili evrensel keşke metni dikkatli okusaydın, orjinal metinde tavuk karşıya geçmiyor, karşı tavuğa geçiyor.

SPARTACUS
tavuk ve yaptığı eylem insanoğlu tarafından sembollerle kodlanmasa da varlığı inkar edilemez... sevgili evrensel.

Erdem Alaca
05-10-2013, 20:42
Kendi adıma asla böyle bir şey yok, bilakis kendiminkini okurken "taş bu kadar mı gediğine konur" diye gülmekten bir hal oldum.

Kendimi biliyorum, bazı şeyleri de aşmış bir insanım, dolayısıyla alınma-gücenme yok asla; espiri var, muhabbet var. :)

Elinize sağlık tekrar sn.rakı-balık.

Corpse Bride
06-10-2013, 11:56
SPARTACUS
sevgili evrensel, olayı, olay olmadan önce sistem tarafından dilde kabul gören anlamlarını(tavuk, geçmek karşı) kullanarak yazı yoluyla bize ifade ettin. yüzyüze olduğumuzda fiziksel olarak ittirip dürterek yada jestlerle ya da sesle de ifade edebilirdin artı o anki gözlemine ortak da olurdum. iletişimde dil ve yazı, sistemin onayladığı anlamıyla bunu kabul ettirenin (ki tarihi de onlar yazar kaybedenlerinkini de) gerçeği oluyorsa bu durumda "tanrı bizi koruyor" ifadesini kabul eden (gözlemden deneyden yoksun) sistemler olduğunu da kabul ediyormuyuz evet o halde iletişimde dil ve yazıyla ifade kesin gerçeklik ya da insanoğlunun ayrıcalığı üstünlüğü değil egemen olanın kendi türüne üstunluğü ve dayatmasıdır diyebiliriz sanırım... sevgili evrenselciğim,birey bilinci gelişen sorgulayan düşünen aynı zamanda dürüst çıkarsız ve güvenilir insanoğlu istisna oluyor. yeryüzünde böyle insan sayısı 1 ve bu yüzden forumda seni ağırlamak bize gurur veriyor.

UYAR
sevgili evrensel metni yanlış okumadığını savunuyorsan tavuğun karşıya geçmesiyle karşının tavuğa geçmesi, ikimizinde gözleminde farklı algılar oluşturduğunu gösterir ve ben gözlemlerime güvenirim.

ANTİLOP
karşıya geçtiğinde özgür olacağını dşünen tavuk kendi gerçeğini kabul etmeyip özgürlük için mücadele ettiğini düşünür, kapitalizmin kucağında tükettirilerek çıkar sağlayanların gerçeğine hizmet ettiğini düşünmez. sistem bozuk anasını satayım.

CUMAYAGİTTİMGELECEM
horoz kümeste eli götünde tesbih çeker ve hiç bir işin ucundan tutmazsa tavuğun karşıya geçmesi kaçınılmaz elbette.ne diyoruz paylaşım işbirliği sevgi saygı ve güven, olmazsada zorlamayın gidene gül güle

HYPATİA
ne mutlu o tavuğa karşıya geçtiğinde kelebekler gibi özgürce uçacak... uçacak?

KIZIL
musanın on emri gibi sürekli karşıdan bahsederek örgütlenebiliriz.

ALİYARASFAL
sistem tavukları topluma güçsüz lanse ettiğinden bazı hatta çoğu tavuk da bunun böyle olduğuna inanır. işine gelenler ve bunun böyle olmasından zevk alanlarda yok değil. efendisi horoza hizmet ederek cennete gidilmeyeceğini anlayan tavuklara selam olsun. şimdilik saygımla gittim.

SUBAT
son bir hafta içinde tavuğunuza onu sevdiğinizi söylediniz mi nasılsın dediniz mi? neyi niye beklediniz? o karşıya geçerken sizde oturup düşünün ben ne yaptım bize ne oldu, ben aslında horoz değil, öküz olabilir miyim diye.

evrensel-insan
06-10-2013, 21:34
Cok guzel bir yanit. Dogal/fenomenal zihniyetin; nasil bir insanoglu yapilandirilmisligi oldugunu "Spartakus" cok guzel aciklami da, sorun bundan sonrasi. Yani bunun insansal zihniyete donusmesi ve bilimsellik ile bilisselloigin one cikmasini saglayacak farkindalik.

Yoksa iste boyle "Tanri ya da tanrilastirilan her ne ise o; 'korumaya' devam eder.

Neyse bir gun tavuk dilini ortak kullanabilecegimiz bir dialog ortaya cikarsa, tavuk bize "neden karsidan karsiya gectigini" aciklar; bizde onun adina "ahkam kesmeyi/spekulasyon yapmayi" birakiriz. :)

aslinda yanitlari benim vermem yerine, senin vermeni gormek isterim.

En azindan lakabimin dusuncesini nasil algiladigini ortaya koyacaksin.

Neyse bu isler "zorla" olmaz. :)

Yalniz bir konu ve kavram hakkinda kisilerin adini kullanarak ta olsa; farkli bilgi ve dusunceler dile getirebilmek, seckin bir meziyettir.

Senin boyle bir meziyetini gozlemleme firsati buldugum ve bu firsati site okur/yazar kitlesine sundugun icin de tesekkur ederim.

Bu senin belki de bilincsiz olarak analitik/kritik bir beyne sahip oldugunu gosterir.

Beyninin bu yonunu her firsatta kullanabilmen umuduyla.