PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce 'Milli İçeceğimiz' hangisidir?

ALKA
08-10-2013, 00:28
Sizce "milli içeçeğimiz" olmaya hangisi daha iyi bir aday olurdu? :)

Erdem Alaca
08-10-2013, 00:32
Şerbet herhalde, Osmanlı zamanında sarayda hep içiyorlarmış ya; bunların kafasına göre bu olması lazım bence. Gül Şerbeti, gibi...

Ahlaksız
08-10-2013, 00:50
Kahve..

Şu yüzden;

National Adventure kanalında İstanbul'u ziyaret eden gezgin/sunucu,Türk kahvesi ısmarlıyor ve içiyor..Rakı veya Ayran istemiyor bu kişiler:)

sorgulayan
08-10-2013, 01:21
Tipik Türk toplumu, yeni yeni icatlar ortaya cikartiyorlar. Birde milli icecek cikti ortaya. Bin kisiye sorsan en az 100 tane degisik milli icecek söylerler, yani hic bir konuda birlikte olamiyoruz. Söyledimya tipik Türk toplumu. Baska seylere kafa yormayiz ama böyle gereksiz icatlar üretiriz.

Psiko
08-10-2013, 01:22
Sevgili Alka şıklar arasında "Nebiz"i göremedim :)

Sevgili dilaver de şu an bu başlığa bakmakta :)

ALKA
08-10-2013, 01:27
Sevgili Alka şıklar arasında "Nebiz"i göremedim :)

Sevgili dilaver de şu an bu başlığa bakmakta :)

Nebiz daha ziyade Arapların milli içkisi diye biliyordum :)

Ayrıca Dilaver'in şu an hangi şıkkı işaretlediğini tahmin edebiliyorum. :)

Firestorm
08-10-2013, 01:34
yaw içeceğin millisi mi olurmuş :heh: hepsi yerine göre güzeldir :)

Çicek çayları ve meyve çayları sakinleştirir iyi gelir, rakı muhabbeti iyidir ama şarapta farklı bi tad bırakır, kırda çay güzeldir bilgisayar karşısında yada boğaza karşı bazen kahvede iyi gider vs vs vs...

Hepsinin yeri vardır ve hepsi güzeldir :)

Psiko
08-10-2013, 01:34
Sevgili ALKA.

Elbetteki nebiz arapların milli içkisi.
Ancak şimdilerde milletimizin hızla araplaşmasını gözönüne alırsak nebizin de bir şık olması gerekir gibi :)

Şüpheci Dinsiz
08-10-2013, 02:14
Rakıdır yav. :)

errata
08-10-2013, 03:11
Gazozdur. Ama özellikle Niğde gazozudur.
Bir kere köpek ABD ve uşaklarına gereken dersi her platformda verebilmektedir.

http://fc05.deviantart.net/fs71/f/2011/364/7/b/nigde_gazozu_by_utiziangur-d4kolrz.jpg

Tanrı korusun ve yüceltsin, inşaallah.

vartor
08-10-2013, 03:13
Turkiye'de icki demek, raki demektir.Almanya'da bira, Fransa'da sarap oldugu gibi...

Neva
08-10-2013, 03:59
Alkollu icki olarak rakidir, ama bunun yaninda bircok icecek vardir. Degismez bir klasik olarak cay ve kahvenin tahti da asla sarsilmaz.

prozac
08-10-2013, 08:27
Rakıdır , rakı.. Dost ile içersin , ...t ile değil.. Tadı damağında kalır bir sonraki buluşmaya dersin...

Subat
08-10-2013, 09:01
Iraki'den türemiş olup ilk olarak Irak'tan gelmiş olsa da, rakıdır.

AerA
08-10-2013, 10:31
İçecekten kasıt içki ise; RAKI...
İçki değil ise, "Niğde Gazozu" nun hakkını vermek lazım.
Şalgamda iyidir...

Hatta Rakı-Şalgam ikilisi süper gider :)

Firestorm
08-10-2013, 10:34
Ne çok gazozcu varmış forumda gözlerime inanamıyorum :heh:

AerA
08-10-2013, 12:04
Ne çok gazozcu varmış forumda gözlerime inanamıyorum :heh:

Ehue :)

Çocukken gazozuna top oynardık mahallede. Futbol değil ama, top.
Ya Niğde Gazozu alınırdı ya Elvan Gazoz. Elvan kalmadı artık.

Niğde Gazozu -kanımca- Pepsi'nin Fruko'suna, Ülker'in Uludağ'ına her kulvara takar. Bir kere Anadolu'nun bağrından, o bana yeter.

Süper bir tarif vereyim, deneyin :

* Su bardağı yarıya kadar Votka (bildiğin Tekel Votka) ile doldurulur.
* 1-2 parmak Kızılay Soda (başka soda markası ile aynı tat ve keyif yakalanmıyor) eklenir.
* Bardağın kalanı "Niğde Gazozu" ile doldurulur.
* Resmen afiyet, bal, şeker olur...

Birde Moda sahildeki çimlere oturmadan önce az ilerideki bakkaldan alıyorum. Çimlerde süper gidiyor. Simit-Gazoz... Yok öyle bir keyif :)

Erdem Alaca
08-10-2013, 13:14
Bir düzeltme: "Uludağ Gazozu" Ülker'in değil; Ülker'inki Çamlıca, onu satın aldı; o güzelim gazozun da canına okudu.

murted
08-10-2013, 15:57
Milli içecek ayran, milli içki (alkollü içecek manasında) rakıdır.

Alkollü içecekler (içkiler) de bir çeşit içecektir ve ayrıma gitmek gereksizdir derseniz o zaman milli içecek gene de ayrandır.

İçki ile içecek de başta aynı şeylerdi fakat zamanla içki özellikle alkollü içecekleri kastetmek için kulllanılır oldu sanıyorum.

Bir kere ayranın menşeinin Orta Asya olduğu tıpkı yoğurt gibi tartışma götürmüyor zannedersem. Bu tabi milli olmanın şartı menşeinin milli olmasını gerektirir mi sorusuna evet denildiğinde daha anlamlı oluyor.

Tabi burada recep tayyip erdoğan ile aynı fikirde olmadığımın altını çizeyim. O "milli içki" ayrandır demişti. "Milli içki" denilince anlaşılması gereken milli alkollü içecektir. Çünkü "içki" bugün tamamen alkollü içecek anlamında kullanılmaktadır. Başbakan içeriğindeki laktoz şekeri yüzünden uyku getiren süt ve ayranın kafa yaptığını zannederek ayranı ve sütü içki zannediyor, bu yüzden de saçmalıyor olabilir. :)

Firestorm
08-10-2013, 17:27
Ehue :)

Çocukken gazozuna top oynardık mahallede. Futbol değil ama, top.
Ya Niğde Gazozu alınırdı ya Elvan Gazoz. Elvan kalmadı artık.

Niğde Gazozu -kanımca- Pepsi'nin Fruko'suna, Ülker'in Uludağ'ına her kulvara takar. Bir kere Anadolu'nun bağrından, o bana yeter.

Süper bir tarif vereyim, deneyin :

* Su bardağı yarıya kadar Votka (bildiğin Tekel Votka) ile doldurulur.
* 1-2 parmak Kızılay Soda (başka soda markası ile aynı tat ve keyif yakalanmıyor) eklenir.
* Bardağın kalanı "Niğde Gazozu" ile doldurulur.
* Resmen afiyet, bal, şeker olur...

Birde Moda sahildeki çimlere oturmadan önce az ilerideki bakkaldan alıyorum. Çimlerde süper gidiyor. Simit-Gazoz... Yok öyle bir keyif :)

Şu voktaya bi çok ısınamadım gitti ama bu tarifi kesin deniyicem :)

Bi ara tabi bu tarifi moda sahilinde de uygulayabiliriz gelirseniz :heh:

Ahlaksız
08-10-2013, 18:16
Herkes rakı diyor..Bu anket dini bir sitede olsaydı,nasıl bir sonuç çıkardı acaba:)
Anladık dinsizsiniz de,arkadaş Türk kahvesine benden başka oy veren olmamış:)
Sarhoşlar sizi:)

basic
08-10-2013, 19:14
Rakıdır , rakı.. Dost ile içersin , ...t ile değil.. Tadı damağında kalır bir sonraki buluşmaya dersin...
aynen katiliyorum.
raki muhabbeti bambaskadir. saygilar.

evrensel-insan
08-10-2013, 19:22
Basta icecek ile icki farkini algilamak lazim.

Icecek olarak, cayin ayranin ve kahvenin;

Icki olarak ta raki'nin onculugu tartisilmaz.

Audaz
09-10-2013, 23:06
Rakıdır kesinlikle.

uyar
10-10-2013, 08:07
burada herkes ayyas anlasilan.. ne diyeyim serefe !!!

yucemanitu
11-11-2013, 20:24
Yav menşei Uzakdoğu Çin ama en popüler içecek "çay". En çok o tüketiliyor ülkemizde. Ama milli demek ne kadar doğru bilemem. Sıcağına düşkün değilim günde bir bardak içersem içerim bazı günler hiç içmem amaa limonlu ice tea'yi çok severim. Ha milli midir yook hiç de değildir hatta çoğu kişi "Soğuk çay mı olur len?" diyor ama ben çok severim. Çay Çinlinin buluşu, Kahve ve rakı Arap'ın buluşu, Geriye şalgamla ayran kalıyor milli denebilecek. Onlar hem seviliyor hem menşei yabancı değil.

Vefik Sami
11-11-2013, 20:35
Meyan şerbeti.
Hiçbir içeceğe değişmem.
Tek geçerim.

irsArtvin
12-11-2013, 18:40
Milli olup olmadığı tartışmaya açık bir mevzu olsa da bence ülke olarak alkollü içki bazında bize has içkimiz rakıdır. Bir de rakı denilince aklıma hep aşağıda paylaştığım reklam geliyor. Videonun isminde “Yayınlanmayan Yeni Rakı Reklamı” yazmışlar; her ne kadar neden yayınlanmadığı hususunda herhangi bir malumatım olmasa da bence tartışmasız Türkiye reklam tarihinde yapılmış olan en güzel ve en tesir edici reklamdır. Ya da bilmiyorum, belki ben biraz gereğinden fazla müteessir olmuşumdur…

http://www.youtube.com/watch?v=eYgIw9XA4I0

Neva
26-11-2013, 18:13
Guncelleme.

ylmz3490
26-11-2013, 18:44
Kımız, ayran ve rakı

varyok
26-11-2013, 22:15
Sanırım su :noidea:

Selmet
05-12-2013, 14:22
Türkiş Raki,Türk kahvesi.... oyumu kahveden yana kullandım..

anthemoessa
05-12-2013, 19:01
Eğer "milli içki" olarak değerlendirilirse bunun sizcesi bizcesi yok. Türklerin ve bazı Orta Asya kökenli milletlerin milli içkileri, tarihi kayıtlara göre kımızdır. Rakı ise Araplardan bize gelmiştir ve tutulmuştur. "Milli içkimiz" falan değildir. fakat "Türkiye'de en sevilen içki" dense tabi yanıt rakı.

Alkolle ilgisi olmayan içeceğimiz ise şalgam olabilir.