PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yehova Şahitleri Dosyası..

Natan
07-01-2007, 13:44
evet yehova şahitlerini az çok tanıyooruz ama bazı şeyleri bilmiyoruz evet bunlar genelde açıklanmayan ,söylenmeyen gizli tutulan şeylerdir...heleki new york taki merkez bürolarına her ay raporlarla bilgi verdiklerii..bunlar kaç kişiyi bu gün ziyaret ettik kaçı ilgi gösdterdi kaçı inançlarımızı benimsedi *kaçı y .şahidi olmaya karar vedi ayrıca kaç kişi bu yıl vaftiz edildi gibi bilgileri new yorka bildirirler. evet bunlar kapımıı çalıyor lar ve bize bazı doktrinlerini anlatıyorlar daha sonra kapıyı kapatınca biz bunlar eline bir kalem ve kağıt alıp sizin adresinizi not ediyorlar amacı; sizin ilgi gösterip göstermediğiniz çünkü daha sonra tekrar size uğrayacaklar!! *peki doktrinleri nereye dsayanıyor ?? kendilerininde idda ettikleri gibi "tek gerçek tanrı yehovaya" yı ?cevap tabiki hayır!!! bunların inançlarının kaynağı eski adventist grupların öğretişleridir ! ve kesinlikle tanrı tarafından değil insanlar tarafından yönetilip kurulmuştur ! bizzat bu teşkilatı kuran kişide 100 yıl önce yaşamış charles taze russel dir ! sakallı ,gerici ,çok tutucu bir insandır kendisi .asla karalamak için söylemiyorum zaten inançlarını inceledikçe eminim ki sizde far edeceksiniz! yani amerikalı bir "şeyh" tarafından kurulmuştur..nasıl tanrı tarafından teşkil edilmiş bir hakikat olabilirler ki !

ayrıca uygulamalarına da değinmek istiyorum ; haftada beş ibadetleri vardır ..ikisini "tarla"olarak adlandırırlar ! yani size empoze ettikleri inançlarını tarla dedikleri sokaklarda caddelerde evlerde anlatırlar. .zorla kapınıza yeni bir dini tanıtım getirirler..sadece onlar kurtulucakmış aksi halde kapınıza gelerek kurtuluşa gelin diye çağrı yapmazşlardı.siz onlara göre sahte dinin yani şeytaın tarafında tavır alan kişilersinizdir..evet şeytanın...ama sadece onlar tanrının tarafındadırlar.siz onlara bir şey öğretemezsiniz onlar size öğretirler..öğrettikleri herşey de doğrudur.
ibadete giderken eğer bir vaftizli biriyseniz kesinlikle takım elbise yuada etek giymelisiniz..tişört,kot pantolon felan kabul edilmez..siz yaz kış hep aynı formatta takılırsınız! bide bunu din formatına sokarlar! ..sakal bırakamasssınız.saçınızı uzunca bırakamassınız bunlar kesinlikle yasaktır.
kan naklini kabul etmezler ...kutsal kitaptaki kan yemeyeceksin emrini dündürür dolaştırır kan nakline çevirirler..allah muhafaza başlarına bişey gelse amelyat durumları olursa kanı reddder ÖLÜRLER .daha modern çağa geç,iş yapamamışlardır yanii. tıbbın yardımını bu şekilde redddedip kendilerine "şehit" süsü verirler..tutumları son zamanlarda biraz yumuşamıştır ..şimdi kanın küçük kısımlarını vicdana göre kabul ediyorlar..önceden normal bir aşıya bile itiraz ederlerdi..kansız tedavi söz konusuysa kabul yoksa ölümü seçerler! zavallı bebnekler ,çocuklar,gençler bu şekilde ölür.aman siz bunlarn oyununa gelmeyin ..yşt nin kurbanı olmayın ! *
askerliğe felanda karşılardır ..kesinlikle askere gitmezler..onun yerine hapise girerler . hiç bir bayrağa selam vermezler ... hiç bir ülkenin milli marşını söylemezler hiç bir şekilde saygı duruşunda durmazlar ( nedense ...) yani bizim milli marşımızda söylenmiyoor.biz onlara göre şeytanın askerleriymişiz ..sadece onlar kurtulacaklarmış !!
birde 144 000 sınıfı vardır bunların ..bunlar tanrının seçtiği kutsallar sınıfıdır ! yani ruhban sınıfı! birde ruhban sınıfına karşı çıkarlar halbuki 144000 sınıfı resmen onların kollektif papa sıdır..katolikler gibi .onlar tanrıdan yönlendirme alırlarmış ve bunuda diğer y .şahitlerine iletirlermiş ! eğer bir kişi bu 144000 kişiye karşı çıkıyorsa aslında tanrıya karşı çıkıyor eğer 144000 leri eleştiriyorsa aslında tanrıyı eleştirmiş oluyormuş ! onlardan ayrılırsan sana "irtidat etmiş "damgasını vururlar.
kutsal kitabı tek yetki kaynağı olarak görmezler her nekadar mukadddes kitap deselerde onun yanında yine 144000lerin hazırladığı *gözcü kulesi ve uyanış dergilerini okurlar . . .kutsal kitabı ancak bu şekilde anlarlarmış ..
sınırlı ölçüde alkolu kabul ederler fakat sigarayı redddedrler.uyuşturucu kullanmazlar.
cehennemin var olduğuna inanmazlar ..ama cennete bir şey demiyorlar tabbii cenet varmış ama cehennem asla ! sevgi tanrısına bunu yakıştıramıyorlar
halbuki size bir ayetle sevgi tanrısının kim olduğunu ve nasıl bir karaktere sahip olduğunu göstereyi m;

2.Sa.22: 9 Burnundan duman yükseldi, Ağzından kavurucu ateş Ve korlar fışkırdı !

peki neden ? gelin görelim neden ;
2.Sa.22: 7 Sıkıntı içinde RAB'be yakardım,Tanrım'a seslendim.Tapınağından sesimi duydu, Haykırışım kulaklarına ulaştı.
2.Sa.22: 8 O zaman yeryüzü sarsılıp sallandı, Titreyip sarsıldı göklerin temelleri, Çünkü RAB öfkelenmişti.
..
bunların tanrılarıda böyle kendileride !!!

evet size kısaca doktrinlerini anlattım daha ekleyeceğimiz çok şey var tabii.. bunları ben abartmadan , eğriltmeden, kendi yorumumu katmadan *anlatıyorum bunlar kesinlikle doğrudur!!
amacım onları karalamak değil ( ki zaten hiç bir işime yararmaz) gerçekleri görmenizi sdağlamak ! bunların kurbanı olmayın ..yşt nin sömürgesi olayın ..azat edin kendinizi ! bu yazdığım tabulara bağlanmayın ... sapkın hırıstiyan kollardan inançlar toplayıp bunları kendi öğreti sistemine geçirip size sunulan bu oyuna gelmeyi n!

habilis

sargon
07-01-2007, 16:35
Sevgili Yuhanna,

keşke yazdıklarını daha güzel bir forma getirip, daha sistemli bir biçimde yazsaydın. Belli ki bu grubun anlayışına oldukça hakimsin. Yine de eğer böyle bir çalışma yapmayı kabul edersen bence site için de yararlı bir çalışma olur ve ana sayfadaki makalelere de eklenebilir.

Yehova Şahitleriyle birkaç defa karşılaştım. Katolikler ve Evangelişler adamları adeta şeytan gibi görüyorlar. Gerçekten de kan almayı kabul etmemeleri iğrenç birşey. Yani bir egemen devlette insanların dini inanışlarından dolayı kendi çocuklarını ölüme göndermeleri kabul edilemez birşey. Anladığım kadarıyla bir mezhepten çok dar ve sıkı bir tarikatlar.

Bir de şöyle birşey var. Askere gitmeyi reddetmeleri, milli marşları kabul etmemeleri, sigara içmemeleri, kot giymemeleri, saç-sakal yasağı gibi şeyler biraz abartılıyor gibi geliyor. Her dini grubun benzer kuralları var. Bunlar masum bile sayılır. Rakip hıristiyan mezhepleri tarafından malzeme yapılıyor yani.

Bence doktrinlerini daha sistematik bir eleştiriye tabii tutmak ve bunları öne çıkarmak gerek. Biçimsel yasakları da o doktrin içersine yerleştirerek sergilemek daha iyi olur.

Not: Bir konu daha var. Çok güzel kızları var *:D

Natan
07-01-2007, 18:19
evet haklısın bir dinden ,dini inanıştan çok tarikat lar.çok tutucular...sargon önerin için çok teşekkür *ederim ..daha sistamatik bir eleştiriye tabii tutacağım .bu biraz yüzeysel oldu ! y.şahitleri hakkında çok fazla bilgim var çünkü bende yıllardır bu kişilerin sömürüsüydüm her şeye yşt nin taktığı gözlükle bakıyordum ..zorda olsa kendimi kurtarabildim onlardan .neyse yazacağımız daha çok şey var *

teşekkürler

vacsmt
07-01-2007, 19:02
Ben yıllar önce izlediğim bir TV programında bu "Yehova Şahitleri"nin
kutsal kitapları( Tevrat;Zebur;İncil ve Kuran) kabul ettiklerini ancak
bunların hepsinin tahrifata uğradıklarını vurguladıklarını dinlemiştim.
Böyle bir şey var mı ? Yani Yehova Şahitleri Kuran'ı da kutsal kitap
olarak kabul ediyorlar mı ?Bilgilendirirseniz çok memnun olacağım....

Natan
07-01-2007, 19:06
sevgili vacsmt
senin izlediğin programı bielmiyorum ama sorunu cevaplıyayım ; yehova şahitleri kuranı kutsal kitap olarak kabul etmezler! onlar için incil tevrat zebur( mezmurlar) vardır .eski türkçeye göre mukaddes kitap derler.
sadece mukaddes kitap tanrı esinidir onlara göre .

habilis

vartor
07-01-2007, 19:22
Simdi guleceksiniz bana ateiste bak diyerek, benim yehova sahitlerine ilk intibam, diger dinlere nazaran eger, bir din secilecekse insanlari kardes sayan , dil irk renk ayirimi yapmadigini zannetigim bu tarikati digerlerine nazaran, daha olumlu gorusumdu. Tabi ki her bir digeri gibi sacmaliklarla dolu ancak insanlari daha birlestirici bir yonu oldugu gozume carpmisti.
* * * * * * Yuhanna yaniliyor muydum dersin?

Natan
07-01-2007, 19:50
vartor tüm samimiyetimle söyleyeceğim ;
yehova şahitleri bakılışta kibar ,barışçıl ,dil din ayrımı yapmayan ,akılcı ...görünebilir..fakat ben içinde yıllarca kaldım ve şunu söyleyeyim *ki bazı konularda gerçekten samimiler fakat işler bir noktadan sonra değişi veriyor.mesela ben ayrıldıktan sonra duyuru yapmışlar şu şu kişi artık irtidat etmiştir diye.. ..diğer tüm inançları ve dinleri eleştiriyorlar sırf kendi inançları insanlara daha samimi görünsün diye..diğer tüm teşkilatları şeytanın teşkilatı olarak görerek dışlayıcı bir politika izliyorlar! ve onlardan ayrılmışsan eğer kimse seninle konuşmuyor selam bile vermiyor ..gayet ciddiyim .ihtiyarlar ( onların papaz ,pastörleri) özel olarak uyarıyorlar şununla görüşmeyecek selam dahi vermeyeceksiniz diye!! sence bu hangi ideolojide var ? bu barışçıl ,uygarca bir yaklaşım mı?
sadece kendi teşkilatları doğrudur onlara göre! insanlara kendi inançlarını empoze etmek için kapı kapı giderek bütün enerjilerini harcarlar ..bende gittim bana şunu şunu al kapılara ,caddelere git dediler bende gittim bir çok kişiye empoze ettim ..neden yandaş kazanmak için !

sigara içmiyorlar ,uyuşturucu kullanmıyorlar, insanlarda renk ve dil ayrımı yapmıyorlar ,onlara göre insan insandır ..evet bu doğru fakat teoloji konusunda müthiş bir yanılgı içindeler ! çok tutucu lar !iyi taraflarıda var elbet ama bazen radikal müslümanlardan beterler!

vartor
07-01-2007, 20:20
Din oldugu nuddetce, insan somurusu olduguna hic suphem yok da ben digerlerine kiyasla diyorum; keza bahailik de prensip olarak insancil gorunuyor. Tabi ki uzaktan davulun sesi hos gelir, ancak icine dalip arastirarak ogrenilebilir ne oldugu ne olmadigi ki sen yapmis ve aklin herseyden ustun oldugunu kendine ispatlamissin

beelzbb
08-01-2007, 01:00
Allah katında tek din İslamdır. :cry:

Kont
08-01-2007, 06:38
Tabii abi,Kuran'a göre İbrahim,İsa,Musa hepsi müslüman... :)

Tasavvuf(Yunus Emre,Mevlana,Şeyh Bedreddin vs.) birçok dini,fikri -İslam şeriatı da dahil olmak üzere- insanilikte rahatlıkla sollar...

spartacus
08-01-2007, 15:34
Allah katında tek din, dinsizliktir, Allah'ın dine ihtiyacı var mı?

Sevgili Yuhanna, darılmazsan, yazdığın yazıları okurken, birde nickinle bağ kurarak okudum ve evet, sakın aldanmayın derken, onlarla birlikte olmak zorunda kalmış, şimdide onların gözünde şeytan tarafından alınmış, lanetlenmiş birisi olduğunu düşündüm. Acele ile yazdığın ve kesik, kesikde olsa üst başlıklar sunduğunu görüyorum.

"ben ayrıldıktan sonra duyuru yapmışlar şu şu kişi artık irtidat etmiştir diye.bu şekilde .damgalıyorlar insanları"

Sevgili Yuhanna aynen böyledir, din bir yerde ötekileşmektir. Hepsi içinde geçerli bu ve insanlığın(çıkar ekseninde) ötekileşmeye ihtiyacı var sanırım. Ölümden bile kurtulmanın tek yolu ötekileşmektir, yani insan olmaktan kendi gerçeğinden öteye erişmektir, öteki alemlerde, ötekileşmiş olmaktır. Gerçeklerden ancak başkalaşarak, kendinizdende başkalaşarak kurtuluyorsunuz. Şu anda onlara göre sende ötekileşmiş ve ötelenmişsin demektir. Sen olmazsan onlarında ötekiliğinin anlamı kalmayacak. Bir diğer taraftanda ötekileşmede gizemli ve sırlarla dolu şeytan, lanet vs gibi şeylere sığınırlar. Böylelikle ötekilerin hepsi şeytanın tesiri altındadır, bu kendilerini haklı ve EFENDİ yapmaya ama ayrıca SINIRLARINIDA belirlemeye yeterli. İçine biraz Yehova korkusu birazda şeytan korkusu ve birde bir gün ölüp gitme telaşını koyup, iyi bir çorba yaptığınızda, artık sıra sömürüye gelmiş demektir. Dünyada insanların inançlarını, korkularını, telaşlarını kendi menfi statüleri için kullanmak amacından daha alçakca ne olabilir?!!!!!

Tanrı Yehova ise iyi bir semboldür-özel bir isimdir, O ki Yakup ile güreşmektedir, o ki insan kılığına ne zaman girerse, o zaman Yehova olmaktadır, O'nu görende böylelikle Şahit. Kimbilir belkide Yehovadır bu tarikatın başındaki? Aksini ispatlayabilirmisin hayır, nede olsa Tanrının insan kılığında görülmesi, insanlarla bu kılıkla irtibat kurması hele birde Yehova Şahitleri iseniz, kıyamet kopmuş demektir. Şimdi yapmanız gereken kapılarınızı sonuna kadar bu Tanrı Dostlarına açmaktır. şaşırmayın, Tanrı Dostları diyorum, bu günde Müslümanlara Cidi(CD) satanlar, Allah'ın Dostları demiyor mu? Allah'a bakki, bunlar Cidi satsınlar diye dost edinmiş... Ya şeytanın dostları kim bunlara göre, mesala ben, şimdide sen... Ötekileşmek...

Tasavvufa gelince, ben tasavvufu ötekileşmeye karşı bir duruş, özünü kaybetmeye karşı kendisinide kabul edilebilir(meşru görülebilir) sınırlarda direnme olarak görüyorum.

Natan
15-01-2007, 19:39
haklısın spartacus ... belirtmek isterim ki burda inançlar ve tabuların çarpıklığı ,sahteliği ön plana çıksın..

bu teşkilat resmen kendini tanrının tek kanalı olarak görüyor ..bir *iki örneğe bakalım *-tabii kaynaklardan - * :

"Tarih , bu sınıfın Efendi'nin hizmetçilerinin dünya çapındaki Hıristiyan faaliyetleriyle ilgili genel yönetimi ve onları ruhen besleme işini yerine getirmek için Watch Tower Bible and Tract Society of Pensylvania Cemiyetini bir vasıta olarak kullandığını ispat eder ." (Tanrı Yalan Söylemez, sayfa 340).

burdada vurgulanmak istenen Watch Tower Bible and Tract Society of Pensylvania Cemiyetinin ( yani yehovanın şahitlerinin teşkilatı) dünyadaki tanrının tek kanalı olduğudur! ve yalnız onlar tanrının kavmidir ,diğerleri şeytana ve onun teşkilatına düşmüş kişilerdir !

‘‘İşte RABBİN büyük ve korkunç günü gelmeden önce, ben size peygamber İlya‘yı göndereceğim.‘‘ Acaba çağdaş İlya kimdi r? … Büyük ve korkunç günü gelip çatmadan önce, Yehova hayatî olan Krallığın iyi haberinin vaaz edilmesi işinin bütün yeryüzünde başarılması için çağdaş İlya ile beraber olacaktı. Malaki 4:6, çağdaş ‘‘İlya‘‘nın işini tarif ederek şunu belirtiyor: ‘O da babaların yüreğini oğullara, ve oğulların yüreğini babalarına döndürecektir; ta ki, gelip dünyayı lânetle vurmayayım. *‘‘ O halde bu ‘İlya‘nın kimliği, Efendinin, yani İsa‘nın, tüm mallarını emanet ettiği meshedilmiş takipçilerinden oluşan sadık ve basiretli köle sınıfı olarak saptanıyor .‘‘ (sf.23-24).

bu beyan kendilerinin yayımladığı 15 Haziran 1995 gözcü Kulesi dergisinde yer alıyor.

kendisine özel yetki vermiş ,peygambersel hava kazandırmış bir teşkilattın amerikan adventist gruplarının bir uzantısı olduğunu tarihsel verilerde onaylıyor !!

konu üzrinde durulacaktır ...

ozgur_beyin
15-01-2007, 19:52
Yehova şahitleri örgütünün kurucusu Charles Taze Russel (iyiki bayat değilmiş) (1852-1916) tam bir üçkağıtçıdır.
1879 evlendiği Maria FRANCİS ,kadınlara düşkünlüğü ve üvey kızı Roz Boli ile cinsel ilişkiye girmekten mahkemeye verdi, ve mahkum oldu.
yine başka bir mahkemede yunanca bildiğini söyledi ,avukat yunanca bir incil uzatıp okumasın istedi,okuyamayınca 'yalan yere yemin eden) biri olarak ilan edildi.
Russel okunmuş!! mucizevi bir avuç buğdayı 60 dolara sattı(100 yıl önce) alan saflar buğdayın hiç bir mucizevi yanı olmadığını anlayınca mahkemeye verdiler. ve bu mahkemedede dolandırıcılıkdan hüküm giydi.
işte insanlığı mutluluğa götüreceğini söyleyen üç kağıtçının ULU KARAKTERİ!!!

KİMSENİN UÇMAYA İHTİYACI YOKTUR,ağzın iyi laf yaparsa seni uçuracak, yeterince eşşek bulunur

vartor
16-01-2007, 04:56
Agzi iyi laf etmek yaninda, yalanci, acimasiz, vicdansiz , gaddar, s e refsiz olmak da gerekir.

Natan
16-01-2007, 20:55
C. T. Russell, 16 Şubat 1852'de Amerika'nın Pittsbourgh (Pensylvania) eyaletinde doğdu.Babasının bir konfeksiyon mağazası olup Russell'in de yardımıyla bu mağaza çok genişledi. Annesine gelince, şüphesiz daha küçükken Russell'e dinsel bir yön verip, ona ilk Presbiteryen inançlarını aşılayandı.fakat anneside russel erken yaştayken ölünce bu sefer russel tüm dinsel inançları inceler oldu ve cennet cehennem konularında şupheler duymaya başladı.hrıstıyanlığın yanı sıra doğu dinlerinide inceledi fakat onlar kendisini tatmin etmemişti ! sonundada şüpheci biri oldu çıktı. zamanla adventist bir kolla ( sapkın bir hrıstıyan tarikatı) karşılaştı ...işte herşey o anda değişti !! adventist koun öncüsü olan William Miller adlı bir çiftçi ile sayın ( şüpheci) russel birlikte elele verip kendilerine yeni doktrinler hazırlarlar. daha doğrusu millerin öğreti sistemini daha sonra russel kendi öğreti sistemine dahil edecektir !!

William Miller ve russel , 1816'da Kutsal Kitap'ı, özellikle Daniel ve Esinleme kitaplarını incelemeye koyuldu. İki senelik bir incelemeden sonra da İsa Mesih'in, 21 Mart 1843'te veya 1844'te yeryüzü makdisini temizlemek amacıyla, yeryüzüne geleceğini ileri sürdüler!!!

fakat bu gerçekleşecekmiydi ?? beklediler beklediler ve hayır gerçekleşmedi ve çok büyük bir hayalkırıklığı !! bu şekilde sahte peygamberlikte bulundu russel fakat sonunda hüsran
kendisiyle aynı görüşleri paylaşan biri daha vardı ,bu Barbaur du .barbaurla birlikte durup düşünmeye başlarlar ve herşeyi bir kez daha gözden geçirirler..ve başka bir tarih daha verirler ve yine beklemeye koyulurlar.

Russell "Three Worlds" kitabında 1914 senesinin ekim ayında "milletlerin zamanının tam olarak son bulacağını" öngörmekteydiler. Onlar için "milletlerin zamanının sonu," bu dünya hükümetlerinin tamamen yok edilmesi ve Tanrı'nın krallığının tam olarak yeryüzünde kurulması ..fakat bu dünyanın sonundan önce kendisinin ve saz arkadaşlarının ( onlara göre kendileri kutsal kişiler !!! )göğe çıkmaları söz konusudur. göğe çıkıp isa yla birlikte gökteki yeruşalimde olmak !

Beklenen 9 Nisan 1878 günü geldiğinde bu şarlatanlar *beyaz elbiselere bürünmüş bir şekilde, Pittsbourgh'da bir köprü üzerinde büyük bir coşkuyla beklemeye koyulurlar. Saatler ve günler geçer, ama hiçbir şey olmaz! Bunun sonucunda yine büyük bir hayalkırıklığı ve kriz meydana gelir!

Bu hayalkırıklığından ve sahte peygamberlikten sonra russel ve iş arkadaşı sayın N. H. Barbour ayrılırlar ! ilişkilerinide keserler!

sayın RUSSEL *yaptığı herşeyi ve kişiliğiyle birlikte öyle bir şekilde anlatır açıklarki ,kendisine peygambersel bir hava kazandırır. bakın yehova şahitleri "Mystere Accompli" kitabında neler diyor :

"Bu son Kilise döneminin özel habercisi, o halde C. T. Russell oldu; Kendisi 16 Şubat 1852'de doğdu. Russell özel konuşmalarında yerinegetireceği büyük iş için, Tanrı tarafından daha doğuşundan seçilmiş olduğuna inandığını kabulleniyordu."

"Gerçekten de bu son günlerde aramızda Rab'bin bir peygamberi yaşamaktaydı. Her ne kadar şimdi insan görüşüne göre ölü olsa da, onun yazıları, hikmet ve sadakatine bir... tanıklık olarak durmaktadır." (T. K. 1 Haziran 1917, sayfa 163 İng.). YŞT Mystère Accompli kitabının 282‘nci sayfasında daha da ileri giderek Russell‘i adeta ilahlaştırmıştır.
Dahada ötesi bu sahte peygamber russel Vahiy 16:9‘daki belalar üzerine hakimiyeti olan ilah ‘ olarak tanıtır:

‘‘Vahiy 16:9: ‘Bu belalar üzerine hakimiyeti olan ilahın ismine küfrettiler.‘. Bu insanlar vaktinde uygun yiyeceği kilisesine vermek için Rabbin yetkili kıldığı kudretli olan , vaiz Russell‘in kişiliği ve karakterini kötüleyip, çarpıtmışlardır… Hâlâ bazı insanlar anlamıyorlar ki, ilah terimi yalnızca Yehova için kullanılmaz ama kudretli olan anlamına gelir. Ilah terimi (yunanca teos) şu bölümlerde en Yüce varlık Yehova‘nın dışındaki kişiler için kullanılmıştır: Yu. 10:34-35; Elçi 7:40,43 vs…‘‘ (sf.282).

sevgili ozgur_beyin arkadaşımın dediği gibi ;

Russell normal türde bir buğdayı Tarassut Kulesi'nde "mucizevî buğday" diye ilan edip satmaya kalkışınca yine mahkemelik olur. Russell belirli bir para cezasına çarptırılarak suçlu bulunur ve mahkemeyi de kaybeder.

kendilerine daha sonra süper sınıf 144000 ler kavramını geliştirdiler ve sadık ve basiretli köle olarak tanrının yeryüzündeki tek gerçek kanalı olduğunu ilan ettiler !!!

sadık ve basiretli kölenin talimatlarını Tanrı'nın sesini izler gibi izlemek gerektiğini vurgular ve teşkilata karşı isyan etmenin de Tanrı'ya karşı isyan etmekle eşit olduğunu iddia ederler. sadık ve basiretli köle sınıfı ( 144000ler ) tanrıyla eşit konuma getirilmiş ve bu teşkilata karşı gelmenin kesinlikle tanrı tarafından cezalandırılacağı ilan edilir. yani bu süper sınıf 144000 ler yehova şahitleinin papası"" putu"" dur *!!!

"Yehova, halkıyla ilişki kurmak için aracı bir kanal yarattı. O'nun iradesinde kalmak için, O'nun günümüzde kullanmış olduğu bu bildirici kanalı, özellikle 1919'dan bu yana krallığın görünür yararları üzerine atanmış olan bu meshedilmiş bakiyeyi tanıyalım. Bu gerçeği anlamamız ve kölenin talimatlarını Tanrı'nın sesini izler gibi izlememiz yaşamsaldır. "(T.K. 15 Ağustos 1957, sf. 498).
"Sadık kölenin yaptığı her şey bizim yararımız doğrultusundadır. Köle bu şekilde Tanrı'nın işini yapmakla Yehova'nın önünde kendi özel görevini yerine getirir. Bundan dolayı kölenin isteği, Tanrı'nın isteği olup, köleye karşı yapılan isyan Tanrı'ya karşıdır. " (T. K. 1.8.1956, sayfa 474).

bu yehova şahitleri dahada ileri giderek kendi üyelerinin ( kendilerine tanrının şahitleri diyorlar) diğer teşkilatların, eleştiri içeren *hiç bir kitabın
okunmaması ,incelenmemesi gerektiği aşılandı ! banada bu konuda zamanında şunlar denmişti " eğer bizim hakkımızdaki değer kuruluşların kitabını okursan kesinlikle hikmetsizce davranırsın.bu akılsızlık olur ! .bak bizim kitaplarımız var ;geçmişimi öğrenmek istiyorsun otur bunları oku .ben seni uyarıyorum eğer okursan ( tetkik edersen) evin yıkılır ( ruhsal anlamda) !! "

peki okumassam diğer görüşleri ,fikirleri öğrenmessem nasıl gerçek olanı bulabilirim ??? nasıl yasaklarlar ? neyden korkmaktadırlar ??? karanlık tarihlerinin gün ışığına çıkmasından mı ???

"Şeytanî propaganda", "iftira, yalanlarla dolu kitap ve broşürler", "sapık şeyler", "murdar boş sözler", "yudum yudum içirilmeye çalışılan zehir", "ruhî kangren" ve "ruhî zina" "ölüm getiren ruhî kangren sana da bulaşmasın" BU SÖZLER NEDEN ? (T.K. Ağustos 1986, sf.17-25).
neyi saklama çalışıyorlar !!

yehova nın şahitleri -iş arkadaşlarımız-araştırmasın biz araştırırız ! diyenler kendileri değil mi ? bir bakalım ;

"Yehova'nın teşkilatında araştırmalar için, çok zaman ve enerji sarfetmek gerekli değildir. Çünkü zamanı olmayan sizlere yardım etmek amacıyla, bu işi yapmak için kardeşler tayin edilmişdir." (T. K. 15 Eylül 1967, sf. 562.).

yehova şahitleri karanlık bir geçmişe sahiptirler bunu her nekadar örtmeye çalışsalar ,çabalasalarda bir gün elbette bunlar gün yüzüne çıkacaktır .! işte o gün bu gündür ! karanlığın sesinin kesildiği ŞU AN !!

yehova şahitleri günümüze kadar sayısız öğreti değişikliği yapmışlardır , armagedon ( dünyanın sonu) için çeşitli tarihler vermişler ve hiç biri ,evet HİÇ BİRİ gerçekleşmememiştir !!!

yehovanın şahitleri bir zamanlar şunları öğretiyorlardı :

1 *Son günlerin başlangıcı 1799 yılıdır.
2 *İsa Mesih'in ikinci gelişi 1874 yılında gerçekleşmiştir.
3 *İsa Mesih 1878 yılında tahta oturup, Şeytanı gökten kovmuş ve yine 1878 yılında krallık ünvanına sahip olmuştur.
4 *Birinci diriliş 1878 yılında gerçekleşmiştir.
5 *Göksel sınıfa ait olma çağrısı 1881 yılında son bulmuştur.
6 *1914 yılında da kötü şeyler sisteminin sonu gelip yeryüzü cennete dönüştürülecektir .

kendi inançlarını yaymak ,yandaş toplamak için çıkarttıkları gözcü kulesi ( tarassut kulesi) şu başlık altında ilan ediliyordu :

'SİYON'UN TARASSUT KULESİ, MESİH'İN HUZURUNUN (1874'te gelişinin) HABERCİSİ

fakat kendisine peygamber diyen bu insanlar nasıl olduda şuanda tam olarak bütün bu tarihleri ve öğretileri değiştirdiler! hani bu beyanlar aslında kendilerinin değil tanrının beyanları idi.
tanrının emirleri ve beyanları zamanla değişmekte midir ??? çünkü tartışılmaz gerçekler diye önümüze koyulan ve 50 yıl boyunca sokak sokak ,cadde cadde duyurulan, ilan edilen bu öğretiler şimdiki y.şahitleri tarafından reddedilir ve yanılgı olarak ele alınır !!!

şimdi ise y.şahitleri şu tarihleri ve çğretileri ilan etmektedir :

1 *Son günlerin başlangıcı 1914 yılıdır.
2 *İsa Mesih 1914 yılında görünmez bir şekilde gelmiştir.
3 *İsa Mesih'in Şeytan'ı gökten kovup tahta oturması ve krallığı ele alması yine 1914 yılında olmuştur.
4 *Birinci diriliş 1918 yılında gereçekleşmiştir.
5 *Göksel sınıfa ait olma çağrısı 1935 de son bulmuştur vs

değişiklikleri fark edebilmişsinizdir umarım ! 50 yıl boyunca tartışılmaz gerçekler ve tanrının tarihleri ( bu tabiri yine onlar kullanırlardı ) nasılda değişti !!!

1914 ile ilgili sahte peygamberlik !

1874 ve 1914 tarihleri Russell'in bildirilerinin kalbini veya merkezini oluşturmakta olup, meydana çıkışlarının kökeninde bile bu tarihle ilgili inanışlar yatmaktaydı.ona göre bu : "milletlerin zamanının" 1914 yılında sona ermesi, insansal hükümetlerin bu tarihte tamamen yok edilmesi ve Tanrı Krallığı'nın tam olarak yeryüzünde kurulmasıydı. Yani, Russell bununla 1914'te insansal hükümetlerin tümünün yok edileceğini ve Tanrı Krallığı'nın yeryüzünde tam olarak kurulmuş olacağını peygamberlik etmekteydi. Aynı zamanda, ona göre sürekli tekrarlanan "gökte olduğu gibi yerde de senin iraden olsun" duası 1914 senesinde tamamen gerçekleşmiş olacaktı. İşte bununla ilgili beyanları:

"Bu bölümde milletlerin zamanının tam sonunun, yani onların egemenlik sözleşmelerinin sonunun 1914'te biteceğini kanıtlayan Kutsal Kitap delillerini sunacağız. Bu tarih, kusurlu insan hükümetlerinin en son sınırı olacaktır. Sonuç olarak eğer bu gerçeğin Yazılar aracılığıyla güçlü bir şekilde desteklendiğini kanıtlarsak, o zaman bu şekilde ispatlamış oluruz ki: Rab'bin, 'Krallığın gelsin' diyerek bize öğrettiği Tanrı'nın Krallığı duası, bu tarihte evrensel yetki almış olup, kuvvetli bir şekilde o zaman yeryüzünde kurulmuş veya sağlanmış olacaktır." (K.K.E. Cilt 2, Sf. 73, 1903, Fr.).
Russell aynı kitabın 97'nci sayfasında yine aynı konuya değinerek şöyle der:

"Kutsal Kitap'ın milletlerin zamanıyla ilgili bu güçlü kanıtları karşısında, bu dünya krallıklarının sonunun ve Tanrı'nın Krallığı'nın tam kuruluşunun 1914'te gerçekleşeceğini çok sağlam bir gerçek olarak görmekteyiz. O zaman, Rab'bin gitmiş olduğu günden beri istenilen, Krallığın Gelsin Duası cevaplanmış olacaktır. Daha sonra bu adaletli ve hikmetli yönetim altında bütün dünya Rab'bin yüceliğiyle, bilgi ve barışla dolacak (Mez . 72:19; İşa. 6:3; Hab. 2:14); Tanrı'nın iradesi gökte olduğu gibi yeryüzünde de gerçekleşmiş olacaktır.".
Dikkat edilsin ki, 1914 yılı için peygamberlik edilen, dünya krallıklarının sonu ve Tanrı krallığının yeryüzünde kuruluşu kısmî bir şekilde değil de, tam bir şekilde gerçekleşmelidir.

Russell aynı zamanda büyük sıkıntı veya Armagedon Savaşı'nın 1914 yılında en son doruğuna varıp, bitmiş ola-cağını peygamberlik ediyordu:

"Milletlerin oluşundan bu yana hiç görülmemiş olan büyük sıkıntı vakti bu tarihte doruğuna varıp, son bulacaktır. O zaman insanlar sakin olmayı öğrenip, Yehova'nın Tanrı olduğunu ve yeryüzünde yüceltilmek istediğini tanıyacaklardır (Mez.46:10-12). Kabaran deniz dalgaları, eriyen toprak, sarsılan dağlar ve ateş içinde olan gökler gibi sembolik dillerle anlatılan şeyler sistemi, bu zamanda geçmiş olup, yeni gök ve yeni yer dinlendirici bereketleriyle sıkıntı içinde ezilmiş insanlarca tanınmaya başlanacak. Rab'bin Mesih'i ve O'nun doğru ve adil yetkisi önce, büyük sıkıntı esnasında bu sıkıntıyı geçecek olan Tanrı çocuklarınca tanınacaktır ... Daha sonra sıkıntı zamanının en sonunda bedene göre İsrail tarafından ve en sonunda da bütün insanlar tarafından tanınacaktır." (Sf. 74).
Yine aynı kitabın 99'uncu sayfasında Russell şunları bildirir:

"Eğer bunu izleyen bölümlerde,Tanrı'nın Krallığı'nın çoktan başladığını, peygamberliklere göre 1878'de yetkisini kullanmaya başladığını ve şimdiki yersel hükümetlerin tam olarak yıkılışıyla, 1914'te sona erecek olan her şeye kadir Tanrı'nın büyük gününün savaşının çoktan başlamış olduğunu gösterirsek hiç şaşırılmamalıdır.".

Ama sonuç ne oldu? Acaba öngörülüp, ümit bağlanan bu peygamberlikler gerçekleşti mi? evet gördüğümüz gibi hiç ama HİÇ BİR ŞEY GERÇEKLEŞMEMİŞTİR!!!

sonra ne oldu acaba ? nasıl bu sahtecilik örtbas edildi russelın dedikleri nasıl örtbas edildi neler yapıldı ? hangi yorumlar kullanıldı ? evet yorumlar ! bu sapıklıkları ancak oraya buraya vurarak, yorumlayarak kendilerine göre kurtardılar ,paçayı sıyırdılar!

Natan
16-01-2007, 21:21
Russell'in yazılarından anlaşılan açıkça şudur :

Tanrı Krallığı'nın yeryüzünde tam olarak kurulması,
Büyük sıkıntı zamanlarının sonu,
Armagedon savaşının sonu,
Kutsal Kitap Etütçüleri'nin göğe alınması,
Hıristiyan aleminin tam olarak yok edilmesi,
İsrail kavmının ruhsal körlüğünün tam olarak kaybolması ve kendi topraklarına dönmesi,
Yeryüzünün cennete dönüş mesi ve 'krallığın gelsin ' duası-nın yerine gelmesi...
Oysa bugünkü Y. Şahitleri için milletlerin zamanının 1914'te son bulması şu anlama gelmektedir:

Şeytan'ın gökten kovularak Mesih'in tahta geçmesi,
Tanrı Krallığı'nın gökte kurulması,
Mesih'in kra llık yetkisini ve ünvanını ele alıp, kullanmaya başlaması,
Büyük Sıkıntı'nın başlaması,
Son'un başlangıcı...

dikkat ettinizmi nasıl değişikliklere başvurulmuş ! , hayal kırıklığından ve yalanlarının anlaşılmaması için sapkın tarikatların yaptığı gibi örtbas politikasını izlemiştir !

Russell, 1914'te milletlerin zamanının bitiminde, Tanrı'nın Krallığı'nın gökte değil de yeryüzünde tam olarak tesis edileceğini bildirmişti! Mesih'in ikinci gelişinin, huzurunun da 1914'te değil de 1874'te zaten gerçekleşmiş olduğunu ve Mesih'in krallık yetkisi ve ünvanını da yine 1914'te değil ama 1878 yılında ele almış olduğunu öğretmişti! Y. Şahi t leri Teşkilatı'nın daha ileri giderek 1914 ile ilgili bu farklı anlayışı kapamak ve ilk Y. Şahitleri'nin de aynı kendileri gibi düşündüğünü gösterebilmek için nasıl yalana başvurmuş olduklarına dikkat edin ; tanrı yalan söylemez adlı kitaplarında :
"Vakfolmuş ve vaftiz olmuş Hıristiyanlar, 'Milletlerin Zamanları' hakkında Temmuz 1879'da The Watch Tower mecmuasını yayımlamadan önce dahi, Kutsal Kitap'ın peygamberlik mahiyetindeki ayetlerinden bu zamanların 1914'te sona ereceğini ve o zaman Tanrı'nın krallığının gökte tam olarak tesis edilme zamanının gelmiş olacağını belirttiler. ".

dikkat ettinizmi diyor ki :"bu zamanların 1914'te sona ereceğini ve o zaman Tanrı'nın krallığının gökte tam olarak tesis edilme zamanının gelmiş olacağını belirttiler." GÖKTE ! fakat russel ( tanrının peygamberi ) tanrının kırallığının gökte değil tam olarak YERYÜZÜNDE kurulacağını belirtmiştir.

y.şahitleri bu şekilde nasılda yalana başvurmuşlardır !! bu mu dürüstlük ??
"Bu dünya krallıklarının sonunun ve Tanrı'nın Krallığı'nın tam olarak kurulacağı tarihin 1914 olacağını çok sağlam bir gerçek olarak görüyoruz." (Sayfa 97).

"çok sağlam bir gerçek olarak... " fakat bu şimdiki y .şahitleri için hiç te sağlam bir gerçek "değildir" !

bu bize nei gösteriyor : yehova şahitleri kendilerinin idda ettikleri gibi tanrının teşkilatı değil bir "tarikat" tır.dünyanın sonunun şu tarihte son bulacağını idda ediyorlar ,olmuyor sonra yalana başvuruyorlar ve yoluna peygambersel bir havada devam diyorlar .hemde başka tarihler vererek

1918 !!

bu tarikat yine uslanmıyor ve tekrar dünyanın sonunun tarihini hesaplamaya girişiyor ! kendi kitapve mecmualarınadan görelim :

"Finished Mystery"adlı kitapları

"Küçük sürünün yüceltilişinin 1918'in içinde gerçekleşeceğini düşünmekteyiz... İnsanlar 1918 ile 1921 yılları arasında öğreneceklerdir ki, kilise gerçekten de göğe kaldırılmıştır." (Sayfa 77).
"Esinleme 3:14 yorumunda, küçük sürünün kurtuluşunun 1918 yılında gerçekleşeceğini öngören bazı sebepler belirtilmişti." (Sf. 200).
"1918 yılı, Hıristiyanlık aleminin (yani Babil'in) tam düşüşünü görecektir (Esinleme 18)." (Sayfa 146).
"Yukarıda belirtilen yazıların incelenişi bize göstermektedir ki, 1918'in ilkbaharı Hıristiyanlık üzerine 1914'ten daha büyük, müthiş bir sıkıntı spazmı getirecektir. (Russell'in) Kutsal Kitap Etüdü'nün ikinci cildini... yeniden inceleyip, 37 rakamını 40'a değiştirelim, 70 rakamı 73 ve 1914 de 1918 oluyor. İnanıyoruz ki bu değişiklik tam olup, bunun yerine gelmesi büyük ve izzetli bir şekilde olacaktır ." (Sayfa 74).
"Bu şekilde 1918 yılında Tanrı kilisenin milyonlarca üyesini yok ettiğinde..." (484-485).
İşte YŞT'nın 1918 yılıyla ilgili yapmış olduğu peygamberlikleri. Yine hemen vurgulayalım ki, bu tarih için öngörülmüş olan ne göğe alınma ne de Hıristiyanlık aleminin tamamen yok ediliş olayı hiçbir şekilde gerçekleşmemiştir! Cemiyet bu tarihte yine büyük bir hayalkırıklığı ve feci bir krize maruz kaldı. sorumlu kişiler olarakda suçu yine kendi yandaşlarına atarak !! yine hüsran yine yalan ve yine başka bir tarih

"1925 " *.hiç mi uslanmayacaklar diyeceksiniz ; bilmiyorum ..zaten tüm tarikatlarında özelliği bu değil mi ?
yine y.şayitleri kıyametin kopmasınıve süper sınıfın 1925 te göğe alınacağını ilan ediyorlar ;

"İnsan soyuna geri verilmesi gereken başlıca şey yaşamdır. Madem ki, diğer bölümler olumlu bir tarzda İbrahim, İshak, Yakup ve eski zamanın diğer sadıklarının dirilip ilk imtiyazlılar olacağını gösteriyor, böylece 1925 yılının, bu sadık kişilerin dirilişini görüp, onların kamil insan pozisyonuna gelerek, burada yeni şeyler sisteminin görünür yasal temsilcileri olacağını bekleyebiliriz.… Kurula n Mesihî krallık, büyük Mesih'i teşkil eden İsa ve yüceltilmiş kilisesi uzun zamandır özlenilip, ümit edilen ve onun için o kadar dua edilmiş olan bereketleri dünyaya dağıtacaktır. Bu vakit geldiğinde artık savaş olmayacak, ama peygamberin yüce bir anlatım l a söylediği gibi sulh olacaktır (Mika 4:1-4).".
"Gösterdiğimiz gibi büyük Yubil'in 1925'te başlaması gerekiyor. Krallığın yersel safasının tanınacağı tarih, işte bu tarihtir . İbraniler 11'inci bölümde elçi, Mesih'in ölümünden ve kilisenin seçiminden önce ölmüş bulunan sadık kişilerin uzun bir listesini verir. Bunlar göksel sınıfa ait olamazlardı. Onların gök-sel ümitleri yoktu. Ama Tanrı onlar için bazı güzel şeyler hazırlamıştı. Onların vaade göre kusursuz insan olarak dirilip, yeryüzünün idarecileri veya prensleri olmaları gerekir (Mez. 45:16; Yeşa. 32:1; Mat. 8:11).. Bu nedenle 1925'in, İbrahim, İshak, Yakup ve eski zamanın sadık peygamberlerinin... mükemmel insan durumunda dönüşlerini işaretleyeceğini güvenle bekleyebiliriz." (Ş.Y.M. A.Ö. sf. 75-76).
Ayn ı kitabın 83'üncü sayfasında Rutherford yine 1925 yılıyla ilgili olarak şunları bildirir:

"Bundan önce verilmiş olan kanıtlarla (gösterildi ki), eski şeyler sistemi, eski dünya son bulup geçiyor, yeni şeyler sistemi kuruluyor ve 1925, eski zamanın sadıklarının dirilişini ve böylece yeniden bina edilişin başlangıcını görmelidir. Şimdi yeryüzünde yaşayan milyonlarca insanın 1925 yılında hâlâ yeryüzünde olacağı açıktır. Böylece Tanrısal sözün verileri üzerine dayanarak, olumlu ve çürütülemez bir şekilde söyl e meliyiz ki, şu anda yaşayan milyonlarca insan hiç ölmeyecektir.".
Y. Şahitleri'nin 1925 yılı için şu olayların gerçekleşmesini peygamberlik ettiğini görürüz. Bu tarihte:

Kutsal Kitap'ta sözü edilen büyük sıkıntı en son doruğuna varıp son bulacaktır.
Vaat edilen her şeyin yeniden bina edilişi ve bütün insanların dirilişi gerçekleşecek.
Kilise göğe alınıp, Me sih ile yüceltilecek.
İbrahim, İshak, Yakup ve eski zamanın diğer sadık kişileri yeryüzünde diriltilip, prensler olarak hizmet görecekler.
Tanrı'nın krallığı bu tarihte yeryüzünde tamamen kurulmuş olup, vaat edilen bütün bereketler insanlığa dağıtılaca k.
Büyük Yubil başlayacak.
Yahudi halkı Tanrısal lütfa erip, Yeruşalim dünyanın başkenti olacak.

ve hatta okadar çok güvenirler ki bu tarihe *şu i,lginç yorumda bulunurlar :

"1925 yılı Kutsal Yazılar'da açık ve kesin bir şekilde, hatta 1914'ten daha açık olarak işaretlenmiş bir tarihtir ." (T. K. 15 Temmuz 1924, sayf a 211, İng.).
"1925 yılı Kutsal Yazılar tarafından daha da net bir şekilde
işaretlenmiştir. Çünkü bu tarih Tanrı'nın İsrail halkına vermiş olduğu yasa aracılığıyla tespit edilmiştir." (T. K. Ocak 1925, sf. 15, Alm.).

güneş kadar gerçek sayılan 1914 yılı ve getirecekleri bu sefer hiç edililir ve onun yerine 1925 konur *! fakat yine sonunda hüsrana uğrarlar ! yalana başvururlar.ve şuçu yine dikkatsiz ,aceleci y.şahitlerine atarlar !! bu nasıl teşkilattır böyle !!!

!!!!!!!!

ozgur_beyin
16-01-2007, 21:34
Bu günün Türkiyesin'dede russel'ler var. kimi kuran'ı en iyi tefsir
eder, halbuki yazdıkları tefsire muhtaçtır.kimisi ALLAH üniversite'si kurar,
kimisi ALLAH bize ortaktır(jet Fadıl) diye Alaman'ın bokunu dökerek
para kazanan almancı'yı! söğüşler.
Şimdi inançlı insanlar zannediyorki benim(ve benim gibilerin) dinle bir derdi var. benim dinle ,inançlıyla bir derdim ,bir alıp veremediğim yok.
din bazılarına, sosyal bir ihtiyaçtır, din bazı insanlara çaresiz kaldığında bir liman bir sığınaktır.
benim derdim ,böyle üç kağıtçılara , düzenbazlara ,madrabazlara
ALLAH adına, insanları dolandıranlara ,inanıp çocuğunun çikolata parasını
verip o nu MERCEDES'le gezdiren ANGUT'larladır.
derdim onları kış uykusundan uyanmalarını sağlamaktır.bir adamın gözünü açarsam ,en azından,çocuklarının kurtulmasını sağlarım.

yazının icadıyla destan çağı bitmiştir ama bazı insanlar destan çağından kalıpta yazılı metinlere geçmiş 'tertemiz, özel insanların ' yaşadığına inanıyor.günümüz dünyasında, pamuk prensi öpüp onu diriltecek prens-
ler bekliyorlar. ah birde masallar gerçek olsa.

ozgur_beyin
16-01-2007, 23:05
sevgili yuhanna, *senden ricam , YEHOVA ŞAHİTLERİ'nin *RUSSEL'e
bakışını anlatmandır.benim elimde bu konuda iki kitap var. ama russel'e
bakış açılarını tam anlatmıyor. mucizeleri , kerametleri! varmı? onlara
göre.

Natan
17-01-2007, 18:39
ozgur beyin kardeşim soru için teşekkür ederim ,yehova şahitleri russel ı bir peygamber edasında *tanıtır ..kendilerinin yazmış olduğu bir kitapları ve mecmuaları ele aldığımızda onun hakkında " günümüzde rabbin bir peygamberi " olarak tanıtıldığını görürüz ! russel bir peygambermiş !!

bir iki örnek :

Bu son Kilise döneminin özel habercisi, o halde C. T. Russell oldu; Kendisi 16 Şubat 1852'de doğdu. Russell özel konuşmalarında yerinegetireceği büyük iş için, Tanrı tarafından daha doğuşundan seçilmiş olduğuna inandığını kabulleniyordu."

burda russelın daha doğmadan önce bile seçildiği anlatılmaktadır ..
aşağıdaki beyan i,se daha net ve anlaşılır :

"Gerçekten de bu son günlerde aramızda Rab'bin bir peygamberi yaşamaktaydı. Her ne kadar şimdi insan görüşüne göre ölü olsa da, onun yazıları, hikmet ve sadakatine bir... tanıklık olarak durmaktadır." (T. K. 1 Haziran 1917, sayfa 163 İng.).

ayrıca *Mystère Accompli adlı kitaplarındada bu russel i ‘belalar üzerine hakimiyeti olan ilah ‘ olarak tanıtır !! dikkat edin ilah diyor .yani okadar kutsal ve önemli bir insan !!

YEHOVA ŞAHİTLERİNİN PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ YARATMA İSTEKLERİ VE ÇEŞİTLİ YÖNTEMLERİ

yehova şahitlerinin bir yöntemi :

dünyadan ve insanlıktan ümitsizliğe uğratmak, savaş, yer sarsıntısı, sel baskını, kıtlık, hastalık, hatta hava kirlenmesi üzerinde durarak, insanın bunlarla cezalandırıldığı veya insanın bunları düzenleyemeyeceği telkinini yapmak, kendileri dışında mevcut dinleri, manevî idealleri, partileri, hukukî nizamı kötüleyerek, manevî bir buhran, zihnî bir bezginlik, ümitsizlik telkin etmek.

YŞT'nın üyelerini, sürekli olarak çok yakında gerçekleşecek olan "Armagedon Savaşı" korkusu içinde tutması ve bundan kurtulmak için de kendisini ve davasını desteklemesi gerektiğini, üyelerinin fikrine iyice yerleştirmiş olması. Korku içinde bırakmak. Yakında ölüneceği, Yehova Şahidi olmayanlar için ise kıyamet ve felaket geleceği !

Dünya çapında bir kuvvete ve çokluğa, örgüte dayanma ve mensubiyetle övünme, güvenme, kendine önem verme, verdirme ve bu gibi durumlar.

Y.şahitlerinin otoriter idaresi ve askeri teşkilatlanma şekli ,üyelerini sürekli bir telkinde tutar .

yayımladığı kitap ve dergilerde yine çekici ve özendirici bir dille çok yakında kurulması gereken yeryüzü cennetinden ve bunun insanlara, özellikle Yehova Şahitleri'ne getireceği olağanüstü nimetlerden söz etmeleri ve bu ödülden yararlanmak için, yine kendileriyle uyum içinde çalışılıp, öğreti ve uygulamalarının diğerlerine aktarılması gerektiğini vurgularlar.kurtulmak için kendi teşkilatlarıyla hareket etmelerini söylemeleri ..

not : bu arada ben yaklaşık bir hafta siteden uzak kalacağım . sizlerden bir hafta ayrı kalmak çok zor olacak ama çok yoğunum bu sıralar ...sitede değilsek düşüncelerde birlikteyiz :)

sevgilerimle

ozgur_beyin
17-01-2007, 18:55
sevgili yuhanna, teşekkürler.

habilis
29-01-2007, 14:36
Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil’i kendi yaptıkları yeni tercümede, metnin içine 200′den fazla Yehova adını katmışlardır.
Hiç mukaddes sayılan bir kitaba, kullar tarafından ek yapılır mı?
Demek ki bu kitap eksikmiş ki, içine 200 tane Yehova eklemişler. İçine sonradan ek yapılan bir kitap, nasıl, olur da mukaddes kitap olabilir?

İncil’in içine, 200 tane Yahudilerin tanrılarının ismini koymalarından, bunların Yahudiler tarafından Hıristiyanlığı bölmek için kurulan bir mezhep olduğu anlaşılmaktadır. Nitekim, her yerde Yahudileri destekleinektedirler. Yehova Şahitleri teşkilâtı yöneticilerinin düşüncelerini yansıtan yorumlar ve görüşler, 1917-1928 yılları arasında 148 noktada değişiklik göstermiştir. Onların dünyevî krallıklarının kurulduğunu, kendi anlayış çerçeveleri içinde devletlerin ve hükümetlerin sonunun başladığını ilan ettikleri tarihler daima fiyasko ile neticelenmiştir .İsa’nın kırallığının başladığı ve milletlerin, hükümetlerin sonu olduğunu iddia ettikleri tarihler, 1914-1918-1925-1975 tarihleridir. Bu söyledikleri tarihlerde ne İsa’nın krallığı başladı, ne de diğer hükümetlerin sonu oldu.

125 yılı hakkında *zamanında dediler ki ;"Küçük sürünün yüceltilişinin 1918'in içinde gerçekleşeceğini düşünmekteyiz... İnsanlar 1918 ile 1921 yılları arasında öğreneceklerdir ki, kilise gerçekten de göğe kaldırılmıştır." (Sayfa 77).
"Esinleme 3:14 yorumunda, küçük sürünün kurtuluşunun 1918 yılında gerçekleşeceğini öngören bazı sebepler belirtilmişti." (Sf. 200).
"1918 yılı, Hıristiyanlık aleminin (yani Babil'in) tam düşüşünü görecektir (Esinleme 18)." (Sayfa 146).

Finished Mystery adlı kitap -

"Bundan önce verilmiş olan kanıtlarla (gösterildi ki), eski şeyler sistemi, eski dünya son bulup geçiyor, yeni şeyler sistemi kuruluyor ve 1925, eski zamanın sadıklarının dirilişini ve böylece yeniden bina edilişin başlangıcını görmelidir. Şimdi yeryüzünde yaşayan milyonlarca insanın 1925 yılında hâlâ yeryüzünde olacağı açıktır. Böylece Tanrısal sözün verileri üzerine dayanarak, olumlu ve çürütülemez bir şekilde söyl e meliyiz ki, şu anda yaşayan milyonlarca insan hiç ölmeyecektir.".

fakat sonu hep hüsrana uğradı !!! gerçekleşmeyen sahte peygamberlikleri !! birde kendilerinden ve inançlarından "hakikat "olarak bahsederler.

Zamanımızda faaliyetlerini arttıran Yehova Şahitleri bilhassa şu propaganda üzerinde durmaktadırlar. Yakında mutlaka İsa’nın meydana çıkışı ve Armagedon son savaşı vukuu bulacaktır. Bu savaşta İsa’ya, Hıristiyanlığa karşı olanların dünyevi güçleriyle, 1000 yıllık hükümetin hükümdarı (İsa) karşı karşıya gelecektir. Kim Yehova’ya olan inancını bildirip yayarsa, uzun zaman yaşamaya devam edecek ve.böylece bir kimse 1000 yıllık hükümetin imtihanını kazanırsa, bir insanî mükemmeliyet içinde ebedî hayata ve cennet olan dünyaya (Yeni dünyaya) girebilecektir. Yehova Şahitleri hali hazırda kurmuş oldukları örgüte (Yeni Dünya Derneği) dedikleri gibi ayrıca ilerideki kuruluşa da (Yeni Dünya Derneği) demektedirler.

YEHOVA ŞAHİTLERİ SİYANİSTLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAKTADIR

Yehova Şahitleri kitap, dergi ve broşürlerinde İsrail’i, Yahudiliği överek onun yedi şamdanını (menora) tekrar tekrar resimleriyle ele alması ve bu siyon adını teşkilatın ve derginin ilk günlerinde başlık olarak kullanması ve sık sık kapak arkalarında renkli İsrail haritaları vermesi ve İsrail’i tarih ve ülkesiyle övmeye ve ona saygılı davranmaya sevketmesi, Yehova Şahitleri merkez teşkilatının arkasında Yahudi desteği, etkisi ve malî yardımı olduğuna dair şüpheler uyandırmıştır. Yıllıklarında başbakan yardımcılarının İsrail’i, Arap memleketlerinin yenilgisinden sonra ziyareti ve İsrail’in muzaffer durumunu övmesi, üzerinde ibretle düşünmeyi gerektirir.Yahudi zihniyetine hizmet ettirme gayesini güden bu mezhep, Yahudi teşkilatından başka bir şey değildir…

amaçları :

Dünyadan ve insanlıktan ümitsizliğe uğratmak, savaş, yer sarsıntısı, sel baskını, kıtlık, hastalık, hatta hava kirlenmesi üzerinde durarak, insanın bunlarla cezalandırıldığı veya insanın bunları düzenleyemeyeceği telkinini yapmak, kendileri dışında mevcut dinleri, manevî idealleri, partileri, hukukî nizamı kötüleyerek, manevî bir buhran, zihnî bir bezginlik, ümitsizlik telkin etmektir.

habilis
29-01-2007, 15:14
YEHOVA ŞAHİTLERİ İNANÇLARIYLADA YANLIŞIN ,YANILGININ İÇİNDEDİRLER
!!

şimdiye kadar tarihsel veriler altında y.şahitlrinin yanlışlıklarını gördük ..sahtekarlıklarını , yalanlarını, kişiliklerini, amaçlarını vs ..

fakat bukadala bitmiyor bunlar doktrinsel olarakta müthiş bir yanlışın içindedirler .. teolojik yanılgılarını inceleyeceğiz. gelin görün .

Yehova Şahitleri İsa Mesih hakkında oldukça yanlış öğretiler ileri sürerler.
Şüphesiz Y. Şahitleri İsa Mesih'i Tanrı'nın Oğlu ve vaat edilen kurtarıcı Mesih olarak kabul etmektedirler. Fakat daha yakından irdelediğimizde görürüz ki, Y. Şahitleri İsa Mesih'in ilk olarak yaratılmış bir varlık, başmelek Mikael olduğunu, ve O'nun yetkin Tanrılığını kesinlikle inkar ettiklerini, O'na tapınmayıp, O'nu yüceltmediklerini ve O'na dua etmediklerini görürüz.

İSA MESİH BİR YARATIK MIDIR?

Y.Şahitleri İsa Mesih'in her şeyden önce yaratılmış güçlü bir melek oduğunu öğretirler. Oysa Kutsal Kitap hiçbir zaman İsa Mesih'i bir yaratık, bir melek olarak tanıtmaz. Bizzat İsa Mesih yaratılmamış olduğunu Yuhanna 8:58'de söylemiş olduğu "Ben varım." sözüyle açıkça belgelemiştir. İsa Mesih, Tanrı'nın yaratılmamış ezeli Sözü'dür. Çünkü Yuhanna daha hiçbir şey yokken O'nun başlangıçta Tanrı'yla birlikte zaten var olduğunu ve bütün şeylerin O'nun aracılığıyla yaratılmış olduğunu özellikle vurgular (1:1-3; 1.Yu. 1:2; Kol. 1:15-17). İsa Mesih, " sonsuzluk Babası'dır." (İş. 9:6) , "Kendisinde günlerin başlangıcı olmayandır." (İb. 7:3) , "O'nun günleri eski olup, çıkışı ezeli vakitlerdendir." (Mi. 5:1-2). Aynı Baba Tanrı gibi O da "Alfa ve Omega" yani başlangıç ve sondur (Esin. 22:13,20). Nasıl Alfa ve Omega olan Tanrı başlangıçsızsa, İsa da Alfa ve Omega olarak başlangıçsızdır.

O KUTSAL KİTABA GÖRE MELEK DEĞİLDİR. olamazda zaten !! Hıristiyanlığın ilk yüzyılına atfedilmiş bir yazıtta, eski bir kilise önderinin bildirdiği gibi:

"Tanrı bazılarının sanabileceği gibi insanlara hizmetçilerinden birini, bir melek, bir prens veya yeryüzü veya gökyüzü işlerinden sorumlu kılınmış ruhlardan birini göndermedi; ama evrenin yapıcısını ve mimarını gönderdi..." (Diognete Mektup, 6:32).

KUTSAL KİTABA GÖRE İSA TANRIDIR

Kutsal Kitap Mesih'i açıkça Tanrı olarak ilan eder: O İnsan konumuna giren "Kelam Allahtır "," Rab ve Allahtır. " (Yu. 1:1,14; 28:20), "Cümle üzerinde ebediyen mubarek Allahtır." (Rom. 9:6), "Kadir Allahtır. " (İş. 9:5), ‘İşte Allahınız, öç Allah‘ın karşılığı‘ (İş. 40:3-4), "Hakiki Allah ve ebedi hayattır." (1.Yu. 5:20), "Tanrılığın bütün doluluğu bedence O'nda mevcuttur." (Kol. 2:9). Bizzat Tanrı İsa Mesih'i " Ey Tanrı , tahtın sonsuzluk boyunca kalıcıdır" diyerek açıkça Tanrı çağırır (İb. 1:8).

Sadece Tanrı'ya yöneltilmesi gereken dua, tapınış, şükran, yücelik ve övgülerin Mesih'e de yöneltilmesi O'nun Tanrılığının melekler benzerliğinde kısmî değil, ama tam ve gerçek bir Tanrılık olduğunu belgeler: İstefanos taşlanmaktayken "Ya Rab İsa ruhumu al, diyerek dua etmekteydi. " ve yine "Ya Rab onlara bu günahı yükleme." diyordu (Elçi. 7:59-60; 1. Kor. 1:3; 2. Kor. 12:8-10). Melekler ve diğer varlılklar herzaman isa ya tapmışlardır ;

Sonra tahtın, canlı yaratıkların ve ihtiyarların çevresinde çok sayıda melek gördüm... yüksek sesle şöyle diyorlardı: 'Boğazlanmış Kuzu, gücü, zenginliği, bilgeliği ve kudreti, saygıyı, yüceliği ve övgüyü almaya layıktır.' Ve gökte, yeryüzünde, yer altında ve denizlerdeki tüm yaratıkların, bunlardaki tüm varlıkların şöyle dediğini işittim: 'Övgü, saygı, yücelik ve güç sonsuzlara dek, taht üzerinde oturanın ve Kuzu'nun olsun !" (Esin. 5:7-14; 22:20).
"Tanrı ilk doğanı dünyaya gönderirken diyor ki, 'Tanrı'nın bütün melekleri O'na (İsa'ya) tapınsınlar. " (İbr. 1:6).
"İsa onları kutsarken yanlarından ayrıldı, göğe alındı. Öğrencileri O'na tapındılar. " (Lu. 22:51-52).
"Onlar da yaklaşıp İsa'nın ayaklarına sarıldılar. O'na tapınmaya başladılar." (Mat. 28:9).
"Fakat kadın geldi ve ya Rab bana yardım et diyerek O'na tapındı. " (Mat. 15:25, 2:2, 11, vs...) .
Zaten İsa Mesih açıkça, herkesin "Baba'yı onurlandırdığı gibi kendisini de onurlandırması" gerektiğini bildirmiştir! (Yu. 5: 23; bkz. İb. 1:6; Lu. 24:52; 2.Pet. 3:18; 1. Tim. 1:13). Oysa Kutsal Kitap'ta bu eylemlerin Tanrı'nın dışında başka bir varlığa veya bir meleğe yöneltilmesi tamamen putperestlik sayılmakta ve bu nedenle de kesinlikle yasaklanmaktadır! (İş. 42:8; Mat. 4:10; Yu. 19:10).

Tarihsel yönde incelediğimizde de ilk yüzyıllardaki Hıristi-yanların Mesih'in Tanrılığını ve Tanrı‘yla birlikteliğini cesaretle savunduklarını görürüz. O'nun Tanrılığına değin bir yığın be-yanlar mevcuttur. Burada yalnızca İgnatyus adlı birinin beyanıyla yetineceğiz. M. S. 112 yılında Efesliler'e yazdığı mektubun 7'nci bölümünde İgnatyus şöyle der:

"Rabbimiz İsa Mesih yegâne Hekimdir. Hem bedeni hem de ruhu vardır. Kadından doğmuş olmakla beraber başlangıcı yoktur. İsa, insan vücuduna bürünmüş Allah'tır ; ölümde gerçek yaşamdır; Meryem'in Oğlu ve Allah'ın Oğludur...".

......

144000 LER SINIFINI oluşturarak sınıf ayrımı yapmışlar ve ruhban sınıfı meydana getirmişlerdir.

Yehova Şahitleri merkez teşkilatı, Hıristiyanlık kutsal kitabını (İncil’i) kendilerine göre yorumlarlar. İncillerinde cennet inancı olduğu ve orada evlilik, zürriyet, tenasül gibi hususlar olmadığı halde, onlar cennetin yeryüzünde (dünyada) olacağına İsa’nın orada krallığına ve 144 bin seçkin Yahudinin orada yönetileceğine, dünya cennetinde maddî, bedenî bir hayat yaşanacağına, çoluk çocuk sahibi olunacağına inanırlar. Ruhun varlığına ve ölmezliğine inanmazlar. Şimdi bunlar İncil’e inandıkları halde niçin İncil’in içindeki ayetlere karşı geliyorlar? Zaten İncil’lerin içindekilerin çoğu da doğru değil. Çünkü İncil doğru olsa idi, bir tane İncil olurdu. Halbuki dört tane İncil var.

Y. Şahitleri'nin bu konuda yapmış olduğu bir diğer ciddi yanılgı da, 144 bin kişiden meydana geldiğini iddia ettikleri bu köle sınıfının kimli ği, seçilme zamanlar ı ve ümitleriyle ilgilidir. Y. Şahitleri inanırlar ki, söz konusu bu 144 bin kişi, farklı ırk veya milletlerden ileri gelen insanlardan oluşmaktadır. Oysa Kutsal Kitap'a baktığımızda bunun hiç de böyle olmadığını ve bu kişilerin yalnızca harfi İsrail halkından ileri gelen Yahudiler olduğunu görüyoruz. Esinleme kitabı şüpheye yer vermeyecek açıklıkta "damgalanan" bu kişilerin "İsrail oğullarının bütün oymaklarından yüz kırk dört bin kişi " olduğunu vurgular ve ardından da bu oymak veya sıptların bir bir isimlerini sıralayıp, her sıpttan kaç kişinin seçilmiş olduğunu belirtir! (Esin.7:4-8).

Bu ifadeleri Y. Şahitleri'nin yaptığı gibi sembolik bir anlamda değerlendirmek hem yanlış, hem de mantıksızlıktır! Y. Şahitleri'nin "144 bin" sayısını harfi olarak kabul edip, ilgili olduğu kişilerin kimliğini de ruhsal anlamda yorumlamaları, Kutsal Kitap incelenişinde kabul edilmez bir kuraldır! Kendilerinin de bir yazıda beyan etmiş oldukları gibi; "Bir metnin yarısına harfi bir anlam, diğer bir yarısına da sembolik bir anlam verilemez." (Uyanın, 22 Eylül 1959, sayfa 5). "144 bin"in sırf harfi Yahudiler'den olacağını kanıtlayan diğer bir gerçek de, aynı bölümde 144 bin İsrailli'nin seçilişinden hemen sonra bunlara bir karşıtlama olarak, diğer "her ulustan, her oymaktan, her halktan ve dilden oluşan kimsenin sayamayacağı büyük bir kalabalık" tan söz edilmesidir (ayet 9). Açıktır ki, 144 bin yalnızca İsrailliler'den; büyük kalabalık da İsrail soyundan olmayan farklı uluslardan ileri gelmektedir.

...

CENNET

İndilerde cennet var diyor; bunlar cennet yoktur, ancak bu dünyada vardır diyorlar. Orada evlilik, çoluk çocuk yoktur deniyor, bunlar vardır diyorlar. Hıristiyansa bunlar nasıl Hristiyan ki İncil’in dediğine inanmıyor. Yok Hristiyan değil yeni bir din kurdularsa peygamberleri kim bunların? Cennet bu dünyada olacakmış, hem de bu maddî bedenle. Bu kadar saçmalık ve dünya ilminden habersizlik olur mu? Çünkü, bütün dünya insanları kabul ediyorlar ki bu dünya fanidir. Bütün madde yok olmaktadır. Güneş enerjisi bitmektedir. Güneş dakikada binlerce ton parçalanıp, toz haline geldikten sonra yok olmaktadır. Yani, bu dünyanın mutlaka birgün yok olacağını herkes kabul ettiği halde, nasıl oluyor da bunlar, “Cennet bu dünyada olacak” diyorlar?

....

CEHENNEM

Y.Şahitleri'ne göre, insanlar şimdiki yaşamda işlemiş oldukları günah ve suçlar için hiçbir şekilde ölümden sonra herhangi bir ceza veya yargılanmaya çarptırılmayacaklardır.

Sonra Yok Mu Oluyoruz? !! onlara göre EVET fakat k.kitaba göre HAYIR !
Ölüler diyarı iki kesimden oluşmaktadır. İyiler "İbrahim'in kucağı" ve aynı zamanda "cennet" olarak bilinen kesime, diğer günahlılar da kendileri için ayrılmış ve bazen cehennem adlandırılan kesime gitmektedirler. (Bundan dolayı ki, Kutsal Kitap'ta bazı kutsal adamların Yakup, Yusuf, Eyup vs... hatta İsa Mesih'in bile ölüler diyarına, Şeol'e gittiğini okuruz. Bkz. Tek. 37:35; Eyb.14:13; Elçi. 2:31-32). Bizzat İsa Mesih o zamanlarda Yahudiler arasında da yaygın olan bu görüşü "zengin adam ve Lazar" olayını anlatmak suretiyle tam olarak onaylamıştır (Lu. 16:19-31).

İsa Mesih bu zengin adam ve Lazar örneğiyle açık bir şekilde göstermiştir ki;

İnsanın ölümüyle yok olmaz ama varlığını devam ettirir (22-23),
Ölüler diyarı bir mezar değil ama iyiler ve kötüler için olmak üzere iki kesimden oluşan bir yerdir (23),
Yaşarken işlenen günahlar için bir yargı olacaktır (24),
Ölümden sonra da kesinlikle ikinci bir kurtulma şansı yoktur (26).
Eğer canın ölümden sonra yaşadığı inancı, Y. ŞAHİTLERİNİN 'nın ileri sürdüğü gibi Şeytan veya putperest icadı olsaydı, asla İsa Mesih böyle bir örnek veya konuşma tarzı kullanmayacak ve bu şekilde Şeytan'ın davasını güçlendirmeyecekti! İsa Mesih yine başka bir olayda "bedeni öldürüp de canı öldürmeye kudreti olmayanlardan korkmayın" demiş ve bununla yine fiziksel ölümle canın yani asıl benliğin yok olmadığını belirtmiştir (Mat. 10:28). Luka 23:43'te İsa Mesih kendisiyle birlikte çarmıha asılmış, daha sonra da kendisine iman etmiş olan mücrime şu vaatte bulunmuştur: "Doğrusu sana derim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın." *bu beyan bize açıkça cennetin veya cehennemim var olduğunu ve isanın öldükten sonrada cennete gittiğini destekler.

...
Kutsal Ruh Faal Bir Kuvvet mi Yoksa Tanrısal Bir Kişilik midir?

onlara göre bilinçsiz bir kuvvet , fakat k. kitaba göre BİLİNÇLİ bir varlık ve TANRIdır.

Kutsal Ruh "öğretir, konuşur, işitir, şefaat eder, tanıklıkta bulunur, ikna eder, yöneltir, mahzun olur" ve aynı İsa Mesih gibi "kendiliğinden konuşmayıp, Baba'dan işittiklerini " insanlara iletir. Bilinçsiz bir faal kuvvet veya enerji bunları asla yapamaz ve faal bir gücün "kendiliğinden konuşması" veya "işitme" s inden söz edilemez. Yine Kutsal Ruh, aynı Mesih benzerliğinde " başka bir Tesellici" veya "Avukat" olup, Tanrı'yla bizim aramızda dualarımızda "aracılık yapar." (Bkz. Yu. 14:16-18; 15:26; 16:5-14; 1. Yu. 2:1; Rom. 8:26).
Kutsal Kitap aynı zamanda yalnızca bir kişilikte mevcut olabilecek şu üç olgunun Kutsal Ruh'ta da var olduğunu bildirir: Kutsal Ruh'un kendine özgü bir düşüncesi vardır: "Yürekleri araştıran Tanrı, Ruh'un düşüncesinin ne olduğunu bilir." (Rom. 8:26-27). Kutsal Ruh'un kendine özgü bir iradesi vardır: "Ruh bunları dilediği gibi ayrı ayrı dağıtır." (1. Kor. 12:11; bkz. Elçi. 16:6-7). Kutsal Ruh'un kendine özgü duygu ve sevgisi vardır: "Tanrı'nın Kutsal Ruh'unu kederlendirmeyin. " (Ef. 4:30). "Kutsal Ruh'a ve bizlere... iyi göründü." (Elçi. 15:28). "Rabbimiz İsa Mesih ve Ruh'un sevgisi adına..." (Rom. 15:30).

Kutsal Ruh bizzat kendinden söz ederek, Pavlus ve Barnabas'la ilgili olarak İnanlılara şunları der:

"Bunlar Rab'be tapınıp oruç tutarlarken Kutsal Ruh kendilerine şöyle dedi: 'Kendilerini çağırmış olduğum görev için onları bana ayırın." (Elçi. 13:2).
KONUŞUR dikkat edin ..!!"Gidin bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin" (Mat. 28:19).
"Rab İsa Mesih 'in lütfu, Tanrı 'nın sevgisi, ve Kutsal Ruh 'un paydaşlığı hepinizle birlikte olsun."( 2. Kor. 13:14).
"Ruh birdir... Rab birdir... Tanrı birdir. " (Ef. 4:4-6; 1. Kor. 12:4-6; Yu. 14:16; Mat. 3:16-17; İb. 9:14; 1. Pet. 1:1-2; Yah. 20:21).
"Ve Allah dedi: Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım." ( Tek. 1:26; 3:26; 11:7; 18:1; Yeş. 6:8; Hoş. 1:6-7).
Bundan başka Baba, Oğul ve Kutsal Ruh arasında öyle bir birlik ve kaynaşım vardır ki, birinin eylemi bir diğerinin eylemi gibi tanıtılmaktadır. Örneğin, evren ve canlıların yaratılışı (Esin. 4:11, İbr. 1:10, Eyb. 33:4), Sonsuz yaşamın sağlanışı (1. Yu. 5:11, Yu. 10:28, 6:63), Mesih'in dirilişi (Elçi.2:24, Yu.2:19, 10:17, Rom.8:1), İnanlılarda konut kurup, ruhsal armağanların dağılımı (Yu.14:16-17,23, Rom.12:6, Efs.4:7-11, 1.Ko. 12:11) ve diriliş (Yu.5:21, 6:40, Rom.8:11) gibi birçok olayların gerçekleşmesi aynı anda hem Baba'ya, hem Oğul'a hem de Kutsal Ruh'a atfedilmektedir.

...

Ruha inanmıyorlarmış !!
Acaba kendi varlıklarına inanıyorlar mı ki, bu kadar saçmalıkları söylüyorlar? Eski ve yeni Ahiti benimser göründükleri birçok yerde inançları için delilleri merkez teşkilatlarının yorumlarıyla getirdikleri, eski ve yeni Ahit kitaplarının Allah tarafından yazdırıldığını ileri sürdükleri halde, Tevrat’ta açık şekilde belirtilmiş pesah (mayasız ekmek) bayramını,
sünnet olmayı, domuz eti yememeyi ve (on emirde yer alan) cumartesi gününü istirahatla geçirme gibi esasları benimsemezler.
İsa bunları değiştirmiş midir?
Neden?
Nasıl?
Bunlara cevap veremezler. Tevrat’taki cumartesi günü ateş yakmama buyruğuna uymazlar.
Fakat kan nakline, kan vermeye engel olmak için yorumlara girişir, bunun yasaklandığını iddia ederler. Bazı Hıristiyan mezheplerinde olduğu gibi, mabette (ibadet edilecek yerde) resim, heykel, haç, mum yakma, tesbih, Tanrının resmini yapma adetlerine karşıdırlar. Kiliselerinin altınla, rahiplerin süslü elbiseler içinde olmasına da karşıdırlar. “İsa’nın ve havarilerin özel kıyafetleri yoktur” derler. Hıristiyanlık kutsal kitabından aldıkları bazı sözleri ve levhaları duvarlara asarlar.

“Tevrat’ta, Tanah’ta poligami (çok evlilik) oluşuna Yehova müsaade etti” diyorlar. Fakat İsa müsaade etmiyor diyerek bir çelişmeye düşüp, İsa’nın tek evliliği istediğini ileri sürüyor ve evlenmeyi dini bir anlamda kabul ediyorlar” Güya inandıkları kitabın, işine gelmeyen yerlerini değiştiriyorlar. Yehova’nın (tanrının) müsaade ettiği bir emri nasıl olur da bir peygamber olan İsa kaldırabiliyor? Peygamber İsa (Yehova’nın oğlu), böylece Tanrıya (babasına) karşı gelmiş olmuyor mu? Ayrıca mukaddes dedikleri kitabın içindekileri nasıl değiştirebiliyorlar?

:)

habilis
29-01-2007, 20:07
BU BAŞLIK ALTINDA YEHOVA ŞAHİTLERİNİN TEOLOJİK YANLIŞLARI ,YANILGILARI ,HATALARI ELE ALINACAKTIR

1-YEHOVA ŞAHİTLERİ İSA MESİHİN TANRILIĞINI KABUL ETMEZLER

Yehova Şahitleri İsa Mesih hakkında oldukça yanlış öğretiler ileri sürerler.
Şüphesiz Y. Şahitleri İsa Mesih'i Tanrı'nın Oğlu ve vaat edilen kurtarıcı Mesih olarak kabul etmektedirler. Fakat daha yakından irdelediğimizde görürüz ki, Y. Şahitleri İsa Mesih'in ilk olarak yaratılmış bir varlık, başmelek Mikael olduğunu, ve O'nun yetkin Tanrılığını kesinlikle inkar ettiklerini, O'na tapınmayıp, O'nu yüceltmediklerini ve O'na dua etmediklerini görürüz.

peki isa yaratılmış bir varlıkmıdır yada bir yaratık mıdır ?

Y.Şahitleri İsa Mesih'in her şeyden önce yaratılmış güçlü bir melek oduğunu öğretirler. Oysa Kutsal Kitap hiçbir zaman İsa Mesih'i bir yaratık, bir melek olarak tanıtmaz. Bizzat İsa Mesih yaratılmamış olduğunu Yuhanna 8:58'de söylemiş olduğu "Ben varım." sözüyle açıkça belgelemiştir. İsa Mesih, Tanrı'nın yaratılmamış ezeli Sözü'dür. Çünkü Yuhanna daha hiçbir şey yokken O'nun başlangıçta Tanrı'yla birlikte zaten var olduğunu ve bütün şeylerin O'nun aracılığıyla yaratılmış olduğunu özellikle vurgular (1:1-3; 1.Yu. 1:2; Kol. 1:15-17). İsa Mesih, " sonsuzluk Babası'dır." (İş. 9:6) , "Kendisinde günlerin başlangıcı olmayandır." (İb. 7:3) , "O'nun günleri eski olup, çıkışı ezeli vakitlerdendir." (Mi. 5:1-2). Aynı Baba Tanrı gibi O da "Alfa ve Omega" yani başlangıç ve sondur (Esin. 22:13,20). Nasıl Alfa ve Omega olan Tanrı başlangıçsızsa, İsa da Alfa ve Omega olarak başlangıçsızdır.

O KUTSAL KİTABA GÖRE MELEK DEĞİLDİR. olamazda zaten !! Hıristiyanlığın ilk yüzyılına atfedilmiş bir yazıtta, eski bir kilise önderinin bildirdiği gibi:

"Tanrı bazılarının sanabileceği gibi insanlara hizmetçilerinden birini, bir melek, bir prens veya yeryüzü veya gökyüzü işlerinden sorumlu kılınmış ruhlardan birini göndermedi; ama evrenin yapıcısını ve mimarını gönderdi..." (Diognete Mektup, 6:32).

buradada görüldüğü gibi tarihsel veriler bile bize isanın tanrısal bir niteliğe sahip olduğunu gösteriyor.

" isa tanrı tarafından yaratılmış güçlü bir melektir" bu beyan y. şahitlerine aittir ..halbuki y. şahitleri isaya melek diyerek büyük bir yanlışın içine giriyorlar . çünkü kutsal kitap açıkça onun melek olmadığını fakat tanrı olduğunu gösteriyor.

ibraniler 1 . bölüm onun melek olmadığını aksine tanrı olduğunu ve ona tapınılması gerekiğini söyler.
Çünkü Tanrı meleklerin herhangi birine, “Sen benim Oğlum`sun, Bugün ben sana Baba oldum” Ya da, “Ben O`na Baba olacağım, O da bana Oğul olacak”demiş midir?

6 Yine Tanrı ilk doğanı dünyaya gönderirken diyor ki, “Tanrı`nın bütün melekleri O`na tapınsın.”

7 Melekler için, “Kendi meleklerini rüzgar, Hizmetkârlarını ateş alevi yapar” diyor.

8 Ama Oğul için şöyle diyor: “Ey Tanrı, tahtın sonsuzluklar boyunca kalıcıdır, Egemenliğinin asası adalet asasıdır.

buradada görülen onun bir melek olmadığı hatta tanrı olduğu ve tüm meleklerin isaya tapınması gerektiği !!

peki isa tanrı değilse neden ona tapınsınlar. tapınma eylemi yanlızca ve yanlızca tanrıya sunulan bir eylem değilmi . hem isada diyorki bir keresinde " rab tanrıya tapacak ve yalnız ona kulluk edeceksin"

KUTSAL KİTAPTA İSA YA DEFALARCA TANRI DENİR

sistamatik olarak ele alırsak ;

1. Mesih'in meleklerden ve peygamberlerden üstün olduğu belirtilen İbraniler’in birinci bölümünde, kitabın yazarı şöyle diyor: "Ey Tanrı (Teos), tahtın sonsuzluk boyunca kalıcıdır" (İbraniler 1:8). Bu aktarma Mezmur 45:6-7'den alınmıştır. Bu ayette Tanrı, Tanrı'ya hitap etmektedir

2. Petrus, Mesih'i "Tanrı" (Teos) olarak adlandırarak şöyle der; "İsa Mesih'in kulu ve elçisi ben Simun Petrus'tan, Tanrımız ve Kurtarıcımız İsa Mesih'in doğruluğu sayesinde, bizimkiyle eşdeğer bir imana kavuşmuş olanlara selam" (2 Petrus 1:1). Burada İsa Mesih kelimesi, Tanrı ve Kurtarıcı kelimelerine açıklayıcı olarak kullanılmıştır. Burada kullanılan "Tanrımız ve Kurtarıcımız İsa Mesih" tanımı, Grekçe'de bir kişi anlamında kullanılır. Yani, İsa Tanrı ve Kurtarıcı’dır.

3. Aynı durum, Pavlus'un Titus'a yazdığı şu cümlede de görülür: "Bu arada, mübarek ümidimizin gerçekleşmesini, ulu Tanrı ve Kurtarıcımız İsa Mesih'in, yücelik içinde gelmesini bekliyoruz" (Titus 2:13).

4. Dirilişten şüphe eden Tomas şöyle demiştir: "O'nun ellerinde çivilerin izini görmedikçe, çivilerin izine parmağımla dokunmadıkça ve elimi böğrüne sokmadıkça inanmam" (Yuhanna 20:25). İsa Tomas'a göründüğünde şöyle dedi: "Parmağını uzat, ellerime bak, elini uzat, böğrüme koy. İmansız olma, imanlı ol! " (a. 27). Tomas, İsa'ya şöyle karşılık verdi: "Rabbim ve Tanrım (Teos)" (a. 28). Tomas bu sözleriyle İsa'ya hitap etmektedir. Tomas, Mesih'in tanrısallığı ve rabliğiyle ilgili olan her iki ünvanı da kullanmıştır. İsa, Tomas'ı hakaret etmekle azarlamamış, tersine bu tanrısallık ünvanlarını kabul etmiştir.

5. Elçilerin İşleri 2:36 şöyle diyor: "Tanrı, sizin çarmıha gerdiğiniz bu İsa'yı, hem Rab, hem Mesih yapmıştır." 39 ayette şöyle yazılmışır: "...Tanrımız olan Rab..." Ve işte Rab (a. 36) olan Mesih aynı zamanda Tanrıdır (a. 39). Elçilerin İşleri 10:36 bu bildiriyi "herşeyin Rabbi" vurgusuyla güçlendiriyor.

6. Elçilerin İşleri 16:31 ve 34 Rab İsa'ya inanmanın Tanrı'ya inanmak olduğunu belirtir.

7. Esinleme 7:10-12, 17 şöyle der: "Yüksek sesle 'Kurtarış, taht üzerinde oturan Tanrımıza ve Kuzuya özgüdür,' diye bağırıyorlardı. Bütün melekler, tahtın, ihtiyarların ve dört yaratığın çevresinde duruyordu. Tahtın önünde yüzüstü yere kapanıp, Tanrı'ya tapınarak şöyle diyorlardı: "Amin, Övgü, yücelik ve bilgelik, şükran ve saygı, güç ve kudret, sonsuzlara dek Tanrımızın olsun. Amin'.... Çünkü tahtın ortasında olan Kuzu, onların gözlerinden bütün yaşları silecek." Onuncu ayette, Tanrı tahtta otururken, onyedince ayette Kuzu (İsa) tahttadır.

8. Elçilerin İşleri 18:25'te şöyle yazılmıştır: "Rabbin yolu... İsa'yla ilgili gerçekler...." 26. ayetteki "Tanrı yolu" ile aynıdır.

9. Mesih'in diğer bir adı da "Tanrı bizimle" anlamına gelen "İmanuel" (İşaya 7:14) kelimesidir. Matta 1:23'te bu ünvan açıkça İsa'nın Kendisine verilmiştir: " İşte kız gebe kalıp bir oğul doğuracak. O'nun adını İmanuel koyacaklar. İmanuel, 'Tanrı bizimle' demektir."

10. İşaya 9:6'da şöyle yazılmıştır: "Çünkü bize bir çocuk doğdu, bize bir çocuk verildi; ve reislik onun omzu üzerinde olacak, ve onun adı: Muhteşem Öğütçü, kadir Allah, Ebediyet Babası, Selamet Reisi çağırılacak." İsa Mesih'le ilgili bu önbildiri, O'nun adlarından birinin İbranice karşılığı "El Gibbor" olan "Yüce Tanrı" olacağını bildirmektedir. Aynı tanım, İşaya 10:21'de Yahve adı için de kullanılmıştır. Kutsal Ruh, bebek İsa'yı bu ünvanlarla tanıtmıştır. Bu adlar, bebek İsa'nın doğasını ifade etmek için kullanılmadıysa, bu önbildiri yalan durumuna düşmüş olur. Önbildirilerde; "O'nun adı şudur...," veya "adının anlamı şudur...," gibi önbildiriler boşuna söylenmiş olur.

Ben bu ayeti özellikle çok seviyorum çünkü çok çok açık ve net bir ayet .isa için *kadir allah ( yüce tanrı ) deniyor.

"Çünkü bize bir çocuk doğdu, bize bir çocuk verildi; ve reislik onun omzu üzerinde olacak, ve onun adı: Muhteşem Öğütçü, kadir Allah, Ebediyet Babası, Selamet Reisi çağırılacak."

sormak lazım y. şahitlerine ; yaratılmış bir melek nasıl olurda KADİR ALLAH olur.? bunun bir açıklaması varsa söylesinler. kadir allah !!! bukadar basit !.İşaya 10:21'de Yahve adı için de kullanılmıştır. Kutsal Ruh, bebek İsa'yı bu ünvanlarla tanıtmıştır.

İSA KENDİSİNE TAPINILMASINA İTİRAZ ETMEZ ,TERSİNE KABUL EDER

Yukarıdada belirttiğmiz gibi hem Eski Antlaşma, hem de Yeni Antlaşma sadece Tanrı'ya tapınılması gerektiğini vurgulamaktadır. İsa Şeytan'a şöyle demiştir: "Rabbin olan Tanrı'ya tapınacaksın ve yalnızca O'na kulluk edeceksin" (Matta 4:10; Luka 4:8). Hiçbir insana veya meleğe tapınılmaması gerekiyordu (Matta 4:10; Esinleme 19:20; 22:8, 9). Tanrı'nın "görkemini" başkasına vermeyeceği yazılmıştır (İşaya 42:8).

isa mesih ise kendisine tapınılmasına itiraz etmemiştir . bir çok ayette görürüz ki insanlar kendisine tapınmışlardır .ve isada " hayır ,durun ne yapıyorsunuz. ben tanrı değilim bana tapmayın "dememiştir. Yani onları durdurmamış tapınlamarını kabul etmiştir. ayrıca isaya dua edilmiştirde. fakat bildiğiniz gibi helenistik dönemde yalnızca tanrıya dua edilirdi !

isa tanrı olmasaydı kendisine neden dua edilsin ? neden kendisine tapınılsın ? * !!!

İstefanos taşlanmaktayken "Ya Rab İsa ruhumu al, diyerek dua etmekteydi. " ve yine "Ya Rab onlara bu günahı yükleme." diyordu (Elçi. 7:59-60; 1. Kor. 1:3; 2. Kor. 12:8-10). Melekler ve insanlar, aynı Baba Tanrı' ya olduğu gibi, eşit bir şekilde İsa Mesih'e de tapınıp, yüceltiyorlardı:

"Sonra tahtın, canlı yaratıkların ve ihtiyarların çevresinde çok sayıda melek gördüm... yüksek sesle şöyle diyorlardı: 'Boğazlanmış Kuzu, gücü, zenginliği, bilgeliği ve kudreti, saygıyı, yüceliği ve övgüyü almaya layıktır.' Ve gökte, yeryüzünde, yer altında ve denizlerdeki tüm yaratıkların, bunlardaki tüm varlıkların şöyle dediğini işittim: 'Övgü, saygı, yücelik ve güç sonsuzlara dek, taht üzerinde oturanın ve Kuzu'nun olsun !" (Esin. 5:7-14; 22:20).
"Tanrı ilk doğanı dünyaya gönderirken diyor ki, 'Tanrı'nın bütün melekleri O'na (İsa'ya) tapınsınlar. " (İbr. 1:6).
"İsa onları kutsarken yanlarından ayrıldı, göğe alındı. Öğrencileri O'na tapındılar. " (Lu. 22:51-52).
"Onlar da yaklaşıp İsa'nın ayaklarına sarıldılar. O'na tapınmaya başladılar." (Mat. 28:9).
"Fakat kadın geldi ve ya Rab bana yardım et diyerek O'na tapındı. " (Mat. 15:25, 2:2, 11, vs...) .

Zaten İsa Mesih açıkça, herkesin "Baba'yı onurlandırdığı gibi kendisini de onurlandırması" gerektiğini bildirmiştir! (Yu. 5: 23; bkz. İb. 1:6; Lu. 24:52; 2.Pet. 3:18; 1. Tim. 1:13). Oysa Kutsal Kitap'ta bu eylemlerin Tanrı'nın dışında başka bir varlığa veya bir meleğe yöneltilmesi tamamen putperestlik sayılmakta ve bu nedenle de kesinlikle yasaklanmaktadır! (İş. 42:8; Mat. 4:10; Yu. 19:10).

3. İsa Mesih'in yalnızca Baba Tanrı'ya özgü ünvan ve özelliklere sahip olması O'nun yine kesin Tanrılığını gösterir: O aynı Baba Tanrı gibi "Alfa ve Omega." dır (Esin. 1:8; 22:12-13, 20). Aynı anda her yerde olabilendir (Mat. 18:20; 28:20), "Kadir Allahtır." (İş. 9:6; 10:21; Fili. 3:21; İb. 1:3), "Rablerin Rabbi, Kralların Kralıdır." (1. Tim. 6:15; Esin. 19:16). Her şeyi bilip, bütün yürekleri araştırandır (Yer. 17:10; Esin. 2:23; Yu. 2:24-25; 16:30; 21:30). Yalnızca Tanrı'ya mahsus olan günahları bağışlama yetkisine sahiptir (Mar. 2:5-6; Elçi. 7:60), "İzzet Rabbi ve Kralıdır" (Mez. 24:7, 10; 1. Kor. 2:8), "Kaya ve Kurtarıcıdır." (İş. 43:11; 44:8; Fil. 3:20; 1. Kor. 10:4), "Her şeyde her şeydir" (1. Kor. 15:28; Kol. 3:11), ‘‘Cümlenin Rabbi‘dir (Elçi 10:36) "Yaratılan her şey O'nun vasıtası ile ve O'nun için olmuştur." (Rom. 11:36; Kol.1:16). Aynı Tanrı gibi ‘Sözleri ebediyen durandır‘ (Mat. 24: 35). Bundan başka Kutsal Kitap‘ta Baba Tanrı ve İsa Mesih‘in eşit bir şekilde şu fonksiyonları paylaşması gerçeği de O‘nun gerçek Tanrılığının başka bir kanıtıdır. Örneğin bir yerde Tanrı‘ nın Krallığı denilirken başka bir yerden bundan Mesih‘in Krallığı olarak söz edilir (Elçi 14:22-2. Pe. 1:11), Aynı şekilde Tanrı‘nın İncil‘i, Mesih‘in İncili (1.Sel.2:9-Rom. 15:19), Tanrı‘nın inayeti, Mesih‘in inayeti (Tit.2:11; 2.Kor.8:9), Tanrı‘nın sevgisi, Mesih‘in sevgisi (1.Yu.4:9;2.Kor.5:14;Esin 1:5), Tanrı‘nın Kilisesi, Mesih‘in Kilisesi (1.Kor. 1:2-Rom.16:16), Tanrı‘nın Günü, Mesih‘in Günü , Tanrı‘nın hizmetçisi, Mesih‘in hizmetçisi, Tanrı‘nın Ruhu, Mesih‘in Ruhu (Rom. 8:9), ve Tanrı‘nın melekleri ve Mesih‘in melekleri (Esin.1:1; 22:16) denilir. Mesih tarafından yaratılan melek ve insanların böyle ünvan ve özelliklere sahip olmadığı ve Baba Tanrı‘yla özdeşleşmedikleri açık bir gerçektir.

şimdide kutsal kitap ayetlerinin dışında ilk yüzyıldaki isanın takipçilerinin sözlerini ele alacağız . bu kişilerden bazıları *uğruna şehit edilmeyi göze almış kişilerdir. bu konuda yanılmış olmaları imkansızdır çünkü zaten isanın ilk havarilerini görmüş, dinlemiş, onlardan öğrenim görmüşlerdir !!!!

* Polikarp (İ.S. 69-155): İzmir rahibi, elçi Yuhanna'nın öğrencilerindendi. Polikarp şöyle yazmıştır; "Rabbimiz İsa Mesih'in Tanrısı ve Babası ve sonsuz Başkahin'in Kendisi Tanrı olan İsa Mesih, sizleri imanda güçlendirsin...."

* Ignatius (İ.S. 110): Antakya İnanlılar Topluluğu'nun önderidir. Polikarp, Klement, ve Barnaba'yla aynı dönemde yaşamıştır ve Kolose'de şehit edilmiştir. Efesliler'e yazdığı bir mektupta, Mesih'ten "Tanrımız İsa Mesih" olarak bahseder.

Daha sonra İzmirliler'den bahsederek Polikarp'e şöyle demiştir: "Mesih'in kanına (Tanrı'ya) inanmazlarsa, onları yargı beklemektedir."

Aşağıdaki alıntılar Kirsopp Lake'ten aktarılmıştır:

İgnatius'tan Efeslilere I, selamlar-- "...Tanrımız İsa Mesih...."

İgnatius'tan Efeslilere I. 1 -- "...Tanrı'nın kanıyla...."

İgnatius'tan Efeslilere VII. 2-- "...insan olan Tanrı...."

İgnatius'tan Efeslilere XVII. 2-- "...İsa Mesih olan Tanrı bilgisine erişmek...."

İgnatius'tan Efeslilere XVIII. 2-- "...Tanrımız İsa Mesih için...."

İgnatius'tan Efeslilere XIX. 3-- "...Tanrı insan olarak görünmüştür...."

* İrenaeus (İ.S. 125-200): Polikarp'ın öğrencisidir. "Yanlış fikirlere karşı" adlı yazısında, Musa'nın Mesih'i nasıl gördüğünü ve Musa'nın yanan çalıda görmüş olduğunun Mesih olduğundan bahseder. İrenaeus Mesih'in Baba Tanrı'yla olan ilişkisini şöyle anlatır: "Söz ve Bilgelik, Oğul ve Ruh devamlı O'nunlaydı.... 'Kendi benzeyişimizde insan yapalım' diyen de O'ydu."

*Şehit Justin (İ.S. 110-166): İmanını ilimsel bir anlamda savunmuştur. Şu sözler ona aittir; " Çoğu zaman 'Tanrı İbrahim'e gitti' veya 'Rab Musa'ya konuştu' ve 'Rab insan oğullarının inşa ettiği kuleye geldi' veya 'Tanrı Nuh'u gemiye bindirdi' sözlerini işittiğinizde, bildiğimiz Tanrı'nın buralara gittiğini, geldiğini sanmayın sakın.... Çünkü tarif edilemez olan Baba ve Rab, hiç bir yere gelmez, gitmez, yürümez, uyumaz veya uyanmaz. İbrahim, İshak ve Yakup, tarif olunamayan Rabbi değil, fakat Oğul olan Tanrı'yı görmüşlerdir. Musa’yla yanan çalılardan konuşan da Oğul Tanrıydı " (Diyaloglar CXXXVII). Daha sonra şöyle devam eder: "Mesihimiz, yanan çalıda bir Melek ve aynı zamanda elçi olan İbrahim'in, İshak'ın ve Yakub'un 'Ben, Ben Olanım' diyen Tanrısı olan İsa Mesih'tir" (Birinci Tartışma 1. XII; 1. XIII).

DEDİĞİM GİBİ BU KİŞİLER İSANIN İLK ÖĞRENCİLERİNİ GÖRMÜŞ , BİZZAT ONLARDAN EĞİTİM ,ÖĞRETİM ALMIŞ KİŞİLERDİR. .Teoloji konusunda yanılmış olmaları imkansızdır.

Yuhanna 17:3'te İsa Mesih'in Baba'ya hitaben söylediği ‘tek gerçek Tanrı' ifadesi ve Tesniye 6:4'ü yineleyen Markos 12:31' deki Tanrı'nın birliğiyle ilgili söylenen sözler de İsa Mesih'in gerçek Tanrılığını gölgeleyip, dışlamaz. Çünkü aynı düşünce doğrultusunda Yahuda mektubu ayet 4'te İsa Mesih'e ‘tek Efendimiz ve Rabbimiz' diyerek hitap edilmektedir. Acaba bizler buna dayanarak Baba Tanrı'nın Efendi ve Rab olduğu gerçeğini çürütüp, dışlayabilir miyiz? Ve yine buraya dayanarak O'nun Efendimiz ve Rabbimiz olmadığını söyleyebilir miyiz? Bunun dışında 1 Yuhanna 5:20' de Mesih'e ‘ Hakiki Tanrı ve ebedi hayat budur' denilmektedir.

son söz olarak ,Pavlus'un da belirttiği gibi:

"O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu ." (2. Kor. 8:9).
Yine "Mesih Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı'ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı. Ama yüceliğinden soyunarak kul özünü aldı... kendini alçalltı ." (Fil. 2:1-11).

YEHOVA ŞAHİTLERİ İSA MESİH E TANRI TARAFINDAN YARATILMIŞ BİR MELEK OLARAK BAKARLAR. HALBUKİ " KADİR ALLAH ,GÜÇLÜ TANRI, TEK GERÇEK TANRI " OLARAK BELİRTİLEN KİŞİ ASLA *VE ASLA YARATILMIŞ BİR VARLIK OLAMAZ .

NE KADİR ALLAH YARATILIR NEDE TEK GERÇEK TANRI !!

yehova şahitleri isa mesihin tanrılığı konusunda çok *büyük bir yanlışın içindedir ..yalnızca bu konuda değil daha bir çok konuda !! bunlar sırasıyla ele alınacak ve bu güzel çalışma devam edecektir!.

sevgi ve saygılarımla

habilis
29-01-2007, 20:45
2-Kutsal Ruh Faal Bir Kuvvet mi dir? yoksa kutsal kitaba göre tanrısal bir kişil mi ?

Y. Şahitleri Kutsal Ruhun bilinçsiz bir kuvvet olduğunu ve tanrısal bir yetkiye sahip olmadığını belirtirler. . .

Oysa Kutsal Kitap açık bir şekilde Kutsal Ruh'un ezeli, Tanrısal bir benlik olduğunu öğretir. Öyle ki, Kutsal Ruh ancak bir kişiliğin gerçekleştirebileceği işleri gerçekleştirir. Örneğin Kutsal Ruh "öğretir, konuşur, işitir, şefaat eder, tanıklıkta bulunur, ikna eder, yöneltir, mahzun olur" ve aynı İsa Mesih gibi "kendiliğinden konuşmayıp, Baba'dan işittiklerini " insanlara iletir. Bilinçsiz bir faal kuvvet veya enerji bunları asla yapamaz ve faal bir gücün "kendiliğinden konuşması" veya "işitme" s inden söz edilemez. Yine Kutsal Ruh, aynı Mesih benzerliğinde " başka bir Tesellici" veya "Avukat" olup, Tanrı'yla bizim aramızda dualarımızda "aracılık yapar." (Bkz. Yu. 14:16-18; 15:26; 16:5-14; 1. Yu. 2:1; Rom. 8:26). İsa Mesih, Kutsal Ruh'tan söz ederken açık bir şekilde O'nu ‘O‘ diyerek şahıs zamiriyle tanıttı. O'nun, Baba'dan gönderilen "başka bir Tesellici" olduğunu söylemekle de Kutsal Ruh'un aynı kendisi ve Babası gibi kendine özgü Tanrısal bir benlik olduğunu bildirdi.

Kutsal Kitap aynı zamanda yalnızca bir kişilikte mevcut olabilecek şu üç olgunun Kutsal Ruh'ta da var olduğunu bildirir: Kutsal Ruh'un kendine özgü bir düşüncesi vardır: "Yürekleri araştıran Tanrı, Ruh'un düşüncesinin ne olduğunu bilir." (Rom. 8:26-27). Kutsal Ruh'un kendine özgü bir iradesi vardır: "Ruh bunları dilediği gibi ayrı ayrı dağıtır." (1. Kor. 12:11; bkz. Elçi. 16:6-7). Kutsal Ruh'un kendine özgü duygu ve sevgisi vardır: "Tanrı'nın Kutsal Ruh'unu kederlendirmeyin. " (Ef. 4:30). "Kutsal Ruh'a ve bizlere... iyi göründü." (Elçi. 15:28). "Rabbimiz İsa Mesih ve Ruh'un sevgisi adına..." (Rom. 15:30). Şüphesiz, bilinçsiz bir gücün ne düşüncesi, ne sevgisi, ne de kendine özgü bir iradesi olabilir. Aynı zamanda bilinçsiz bir güce ne "karşı durulur" ne "yalan söylenir" ne de Kutsal Ruh‘a karşı "günah işlenir" (Elçi. 7:51; 5:3-9; Mat. 12:31-32). Pavlus‘un bildirdiği gibi bizim vücudumuz Tanrı‘nın ve Mesih‘ in olduğu gibi ‘Kutsal Ruh‘un‘ da ‘tapınağıdır.‘ ( 1. Kor. 6:19). Aynı zamanda yine Kutsal Ruh bizzat kendinden söz ederek, Pavlus ve Barnabas'la ilgili olarak İnanlılara şunları der:

"Bunlar Rab'be tapınıp oruç tutarlarken Kutsal Ruh kendilerine şöyle dedi: 'Kendilerini çağırmış olduğum görev için onları bana ayırın." (Elçi. 13:2).

BİLİÇSİZ BİR KUVVET BUNLARI YAPAMAZ, KONUŞAMAZ, YÖNLENDİREMEZ,

BİLİNÇSİZ BİR KUVVETİN BİR SEVGİSİ OLAMAZ

yehova şahitlertinin nekadar mantıksın olduğunu buradanda anlıyoruz aslında!!

Evreni yaratan aynı Kutsal Ruh, peygamberler aracılığı ile konuşan aynı Ruh’tur.

2. Samuel 23:1-2 “Ve Davudun son sözleri şunlardır:

* * * * * * * * * * * * * * * *Yessenin oğlu Davud diyor,

* * * * * * * * * * * * * * * *Ve yükseğe çıkarılan adam,

* * * * * * * * * * * * * * * *Yakubun Allahının Mesihi,

* * * * * * * * * * * * * * * *Ve İsrailin tatlı mezmur şairi diyor:

* * * * * * * * * * * * * * * *RABBİN Ruhu benim vasıtamla söyledi,

* * * * * * * * * * * * * * * *Ve onun sözü benim dilim üzerinde idi.”

Burada Davudun ne dediğine dikkatinizi çekmek istiyorum.

“RABBİN Ruhu benim vasıtamla söyledi”. Kutsal Kitap’ta peygamberlerin yazılı dökümanlarına baktığımızda, onlar aracılığı ile konuşan, esinleme veren Kutsal Ruh’tu. konuşan da AYNI RUHTU.

1. Petrus 1:10-11 “Size bağışlanacak lütuftan söz etmiş olan peygamberler, bu kurtuluşla ilgili dikkatli incelemeler ve araştırmalar yaptılar. İçlerinde olan Mesih’in Ruhu, Mesih’in çekeceği acılara ve bu acıların ardından gelecek yüceliklere tanıklık ettiğinde, Ruh’un hangi zamanı ya da nasıl bir dönemi belirttiğini araştırdılar.”

İşte burada da görüldüğü gibi, peygamberler aracılığı ile konuşan Kutsal Ruh’tu. Yani bu dünyayı ve hayatlarımızı değiştiren Sözü bizlere veren Kişi, bizim içimizde olan Kutsal Ruh’tu.

O gün peygamberler vasıtası ile konuşan Ruh’la; bugün vaizler aracılığıyle konuşan Ruh aynı Ruh’tur.

2. Petrus 5:21 “Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insanın isteğinden kaynaklanmadı. İnsanlar Kutsal Ruh tarafından yöneltilerek Tanrı’nın sözlerini ilettiler”.

2. Korintliler 13:14 “Rab İsa Mesih’in lütfu, Tanrı’nın sevgisi ve Kutsal Ruh’un paydaşlığı hepinizle birlikte olsun.”

Eski Ahit’te Davut ve Golyat’ın hikayesini hatırlayın: Davud’un kendi halkı uğruna nasıl savaştığını düşünün. Güçlü Golyatı öldürmek için Tanrı’nın Ruh’unun onu nasıl güçlendirdiğini anımsıyormusunuz? Aslında işin özünde İsa Mesih, vaftizinde Kutsal Ruh ile güçlendirilip; bizim adımıza seçilmiş Kişi olarak savaşa hazırlanıyor.ve meshediliyor.

Hatırladığınız gibi İsa Mesih, Elçilerin İşleri 1. bölümde Kudüs’te öğrencilerine şöyle diyordu: “Ben size Kutsal Ruh’u gönderinceye ve O’nun armağanlarını alıncaya kadar, burada bekleyin.”

Elçilerin İşleri 1:4-5 “Kendileriyle birlikteyken onlara şu buyruğu vermişti: ‘Kudüs’ten ayrılmayın, Baba’nın vermiş olduğu ve benden duyduğunuz sözün gerçekleşmesini bekleyin. Şöyle ki, Yahya suyla vaftiz etti, ama sizler birkaç güne kadar Kutsal Ruh’la vaftiz edileceksiniz.”

Bu tartışılmaz bir şekilde Kutsal Ruh‘un kişiliğini gösterir. Eğer O kişilik sahibi bir varlık olmasaydı asla "çağırmış olduğum görev için onları BANA ayırın." diyemeyecekti
Sözkonusu Kutsal Ruh'un bazen bir ateşe, suya, rüzgâra, vs. benzetilmesi, insanların üzerine dökülmesi ve insanları doldurması sembolik tanımlamalar olup, Kutsal Ruh'un bilinçsiz bir güç olduğuna bir kanıt oluşturmaz. Çünkü birçok kez, Tanrı ve İsa Mesih de Kutsal Kitap'ta bu sembolik terimlerle tanıtılmaktadır (İb. 12:29; Tes. 32:3-4; Ef. 3:17; Yu. 14:23 vs.) Örneğin İsa Mesih ‘Söz‘‚ ‘hikmet‘,‘Tanrı‘nın gücü‘, ‘su‘, ‘ekmek‘, ‘kapı‘, ‘yol‘ vs… gibi kişiliği olmayan şeylerle tanıtılır (1.Kor.1:24). Hatta İsa‘nın ‘ canını ölüme dökme ‘ sinden, ‘tüm yüreklerde oturmasından ‘, ‘ doluluğundan‘, ‘doldurmasından‘ ve ‘Mesih‘e vaftiz olunulup, Mesih‘in giyinilmesinden.‘ söz edilir (İşa. 53:12; Mez. 22:14; Efs.3:16; 4:10; 1:23; Yu.1:16; Gal. 3:27; Rom. 6:3). Şüphesiz bu tanıtımlara bakarak bizler nasıl Mesih‘in bilinçsiz, faal bir güç olduğunu söyleyemiyorsak Kutsal Ruh için de söyleyemeyiz!

Kutsal Kitap'ın birçok yerinde Kutsal Ruh'un, Tanrı ile bir tutulması veya Tanrı ve Mesih'le birlikte eşitlik ve birliklerini vurgularcasına sürekli yan yana tanıtılması da O'nun hem Tanrısal kişiliğini, hem de Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'tan oluşan bileşik birliğe ait olduğunu gösterir (Mez. 95:6-9; İb. 3:7-9; 9:14; Yeş. 6:8-10; Elçi. 28: 25 ve 5:3-5). İşte Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un yan yana tanıtıldığı birkaç ayet:

"Gidin bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin" (Mat. 28:19).
"Rab İsa Mesih 'in lütfu, Tanrı 'nın sevgisi, ve Kutsal Ruh 'un paydaşlığı hepinizle birlikte olsun."( 2. Kor. 13:14).
"Ruh birdir... Rab birdir... Tanrı birdir. " (Ef. 4:4-6; 1. Kor. 12:4-6; Yu. 14:16; Mat. 3:16-17; İb. 9:14; 1. Pet. 1:1-2; Yah. 20:21).
"Ve Allah dedi: Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım." ( Tek. 1:26; 3:26; 11:7; 18:1; Yeş. 6:8; Hoş. 1:6-7).
Bundan başka Baba, Oğul ve Kutsal Ruh arasında öyle bir birlik ve kaynaşım vardır ki, birinin eylemi bir diğerinin eylemi gibi tanıtılmaktadır. Örneğin, evren ve canlıların yaratılışı (Esin. 4:11, İbr. 1:10, Eyb. 33:4), Sonsuz yaşamın sağlanışı (1. Yu. 5:11, Yu. 10:28, 6:63), Mesih'in dirilişi (Elçi.2:24, Yu.2:19, 10:17, Rom.8:1), İnanlılarda konut kurup, ruhsal armağanların dağılımı (Yu.14:16-17,23, Rom.12:6, Efs.4:7-11, 1.Ko. 12:11) ve diriliş (Yu.5:21, 6:40, Rom.8:11) gibi birçok olayların gerçekleşmesi aynı anda hem Baba'ya, hem Oğul'a hem de Kutsal Ruh'a atfedilmektedir. Ama bu eylemleri gerçekleştiren gerçekte kimdir? Baba mı, Oğul mu yoksa Kutsal Ruh mu? *BU YÜZDEN HRISTIYANLAR ÜÇLÜK İNANCINI ORTAYA ATMIŞLARDIR. * fakat konumuz dahilinde olan kutsal ruhun bir kişiliğe sahip olmasıdır ! .

SON SÖZ OLARAK DİYEBİLİRİZ Kİ YUKARIDA GÖRDÜĞÜMÜZ KUTSAL KİTAP AYETLERİNE GÖRE KUTSAL RUH KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE BİR KİŞİLİĞE SAHİPTİR

TEKRAR SÖYLEYEBİLİRİZ Kİ BİLİNÇSİZ FAAL KUVVET KONUŞAMAZ,

ONUN BİR SEVGİSİ VE İRADESİ OLAMAZ

BİR YÖNLENDİRMESİ ,KORUMASI OLAMAZ VE DUYGULARI OLAMAZ!!!!

yehova şahitleri kutsal ruh hakkındada yanılmaktadırlar ve yanılgının içinden çıkamamaktadırlar. bu konuşan , duyguya, iradeye *sahip olan varlığa bilinçsiz bir yel demektedirler.

onlar sadece ve sadece bu konularda bilgisi olmayan insanları kandırabilirler. bizi değil

sevgilerimle

frodo
29-01-2007, 21:01
Sevgili habilis:
* * * * *Konunun dağılmaması için bu başlığı yehova şahitleri ile ilgili
açılan başlığa taşıyorum.

habilis
29-01-2007, 21:42
TANRININ İSMİ YEHOVA OLARAK SÖYLENMEZ

Yehova Şahitleri her fırsatta Tanrı'nın isminin "YEHOVA" olduğunu bildirip, kurtulmamız ve dualarımızın işitilmesi için bu ismin bilinip söylenilmesinin bir koşul olduğunu vurgularlar. Hatta Y. Şahitleri, daha ileri giderek 'Yehova' ismini kullanmanın gerçek dinin bir işareti olup, Tanrı'ya bu isim ile tapınmayanların "irtidat etmiş sapkın kişiler" olduğunu bildirirler!

Ocak 2005'te Yehova Şahitleri türkçe olarak "Kutsal Metinler-İncil" (KM.-İ.) başlığıyla yeni bir İncil çevrisini yayınladılar.
'Kutsal Metinler-İncil' çevrisini ,(kendi dergi ve broşurlerini )okurken dikkatimizi çeken ilk nokta ' Yehova' isminin daha Matta'nın birinci bölümünden itibaren bu çevriye 237 kez sokulmasıdır. Tetragramasyon şekliyle (YHWH) bu ismin Eski Antlaşma yazılarında yaklaşık yedi bin kez geçtiği bir gerçektir. Fakat Yeni Antlaşma'nın asıl Yunanca yazılarında da acaba bu isim geçmekte midir? Tarihsel bulgu ve verilerin ışığında bu soruya verdiğimiz yanıt kesin bir 'hayır'dır. Elde bulunan 5.000 asıl Yunanca elyazmalarının HİÇ BİRİNDE bu isim bir kez bile geçmemektedir. Tüm İncil uzmanları bu konuda aynı görüştedir. Bu durumda sorulabilir: neden Yehova şahitleri Kutsal Kitap'ın İncil kesimine bu ismi 237 kez eklemiştir?

1. Teşkilatın 1931 yılından bu yana taşıdığı ve Tanrı'dan almış olduğunu ileri sürdüğü 'Yehova şahitleri' ismiyle bağlantısı. Bu ismi İncil kesimine eklemekle Yehova Şahitleri aslında okuyucularla kendi teşkilatları arasında psikolojik bir bağ oluşturmayı amaçlıyor.

*2. Yehova ismini İncil kesimine eklemenin bir nedeni de Teşkilatın Mesih İsa'nın tanrılığına ve üçlü-birliğe karşı duyduğu hınçtır. Bununla şahitler Mesih'i Tanrı'dan ve tanrılıktan uzak tutmak ve okuyucuların düşüncesinde üçlü birlik inancına karşı zemin oluşturmayı hedef edinmektedir.

3.Bu ismin İncil'e eklenilişin bir diğer nedeni de şahitlerinin bu isme verdiği aşırı değerin çarpık etkisidir. Öğretileri uyarınca teşkilat yayınlarında bu isim üzerinde sürekli durarak bunun kullanılmasını kurtuluşun bir koşulu olduğunu ileri sürer. Tanrıca işitilmenin önemli bir koşulu bu isimle Tanrı'ya dua etmektir. Onlar için gerçek tapınışın bir özelliği de bu ismi kullanmaktır. Tanrı'ya bu isimle tapınmayanlar putperest, sapkın durumundadırlar.

fakat yehova telaffuzu uydurma bir versiyon ve yanlışlıklar sebebiyle doğmuştur.

YEHOVA TELAFFUZUNUN KÖKENİ

Yahudiler, Tanrısal isim YHWH'yi her gördüklerinde bunu Adonay veya Elohim olarak söylüyor ve bu ismi her yazdıklarında da hemen üzerine İbranice kurala göre Adonay veya Elohim'in sesli harflerini bir hatırlatma olarak yazıyorlardı. Elohim'in sesli harfleri "e o i" , Adonay'ın da " e o a " harfleri YHWH'nin üzerine konulmaktaydı. Ama M. S. 1100 senelerine doğru, bu yazım şeklinin amacını anlamayan bazı Kutsal Kitap bilginleri, Adonay ve Elohim'in bu sesli harflerini Tanrı'nın ismini oluşturan bu dört ünsüz harflerin aralarına indirerek, Elohim'in sesli harflerinden Y e H o W i H, Adonay'ınkinden de Y e H o W a H telaffuzunu meydana getirdiler! "Yehowih" telaffuzu fazla benimsenmeyip bırakıldı, onun yerine Yehowah telaffuzu tercih edilip kullanıldı. İşte kısaca Yehova telaffuzunun nasıl yanlışlık sonucu meydana çıktığı…

Y. Şahitleri "Yehova" telaffuzunun yanlışlığını bildiği halde bunu, yine "sırf yüzyıllardan beri kullanılmakta olup, geniş çapta bilindiğinden" dolayı adet üzere kullanmakta ısrar etmektedir!

Oysa işine gelmeyen diğer birçok konularda, adetlere başvurulmasını tamamen eleştirmektedirler! Unutulmaması gereken diğer bir konu da, söz konusu Tanrısal ismin, ne YHWH olarak, ne de Yehova olarak İncil'in hiçbir yerinde kullanılmamasıdır! İsa Mesih ve öğrencileri bu ismi hiçbir zaman, zamanımızın Y. Şahitleri gibi fanatik bir şekilde kullanmamış ve bunu kurtuluşun bir koşulu olarak ileri sürmemişlerdir. Söylediğimiz gibi Yahudiler, İsa Mesih'ten çok önceleri bu ismi telaffuz etmemeyi ve onun yerine temsili isimler kullanmayı kendilerine bir kural edinmişlerdi.

Dikkat etmemiz *gereken diğer bir gerçek de şudur ki, İsa Mesih ve öğrencileri Çıkış 3:14 ve Yeşaya 42:8'deki "ismin budur ve devirden devre anılmam budur" bildirisini iyi bilmelerine rağmen, Tanrı'dan söz ederken, O'nu Yeni Antlaşma ilişkisi içerisinde daima "BABA" olarak bildirdiler.

incilde bun örnekleri çoktur ..

bir kaç örnek ;

Sizi tekrar korkuya götüren kölelik ruhunu değil, fakat oğulluk ruhunu aldınız. Bu ruhla, "Abba, Baba!" diye sesleniriz." (Rom. 8:15).
Ve yine:

"Oğullar olduğunuz için Tanrı, öz Oğlunun "Abba! Baba!" diye seslenen Ruhunu yüreklerinize gönderdi." (Gal. 4:6).

Yukarıda tanrısal isim YHWH'nin asıl telaffuz edilme şeklinin kaybolduğunu ve bunun söyleniş tarzının kimse tarafından bilinmediğini ve "Yehova" telaffuzunun da iki temsili ismin Tanrısal isimle karıştırılması sonucunda ortaya çıkmış çarpık bir telaffuz olduğunu söylemiştik. Tarihte buna tanıklık etmiştir.

bukadar yanlışlıklarla ortaya çıkmış bu telaffuz y. şahitleri tarafından öyle bir çarpıtılmıştır ki ; ona bu isimle seslenmessen seni duymazmış bile !!

kurtulmak için bu isimle ona yakarmalısın ..

rab , tanrı .allah ... bunlar sıradan kabul edilir ve YEHOVA şekli yüceltilir.

Dikkat ederseniz İsa Tanrı‘ya sürekli Baba‘ diye hitap ediyor ve öğrencilerine de şöyle dua etmelerini buyuruyor:

‘‘Bunun için siz şöyle dua edin: ‘Göklerdeki BABAMIZ , adın kutsal kılınsın.‘‘ (Mat.6:9; Yu.11:41; Mrk.14:36).

neden acaba isa tanrıya BABA *diyor da YHVH DEMİYOR !!

ZATEN O DÖNEMDEDE KULLANILMAYAN BİR GELENEKTİ BU .. YHVH yehova şahitleri tarafından oldu YEHOVA !!!

ACABA TANRIYA NEDEN BÖYLE BİR İSİM TAKIYORLAR ?

tanrının bir ismi vardır kutsal kitaba göre fakat bunun telaffuzu unutulmuş ve hiç bir şeklde bilinmemektedir.!!

ACABA TANRI NEDEN KENDİ İSMİNİN UNUTULMASINA GÖZ YUMMUŞTUR ??

NEDEN KENDİ İSMİNİ KORUYAMAMIŞTIR *??? tanrı bunlarıda yanıtlayabilirmi acaba :) *:D *:D

bunları hiç düşünmüşmüydünüz *?

Günümüzde ise yaratıcılarının isimlerinin ne olduğu üzerine herhangi bir delilleri olmadan, hala daha yaratıcının seçilmiş milleti olduğu iddialarına sürdürmektedirler. Bir millet yaratıcısının adını nasıl unutur, bence üzerinde ciddi derecede düşünülmesi gereken noktadır.

yuh 17:6 "Dünyadan bana verdiğin insanlara senin adını açıkladım...

'dan dolayı'da Hıristiyan kardeşlerimizede *buyrun sizde *İsa'nın bize açıkladım dediği isim nedir gösterin? dediğimizde cevap veremediklerini bilmektemisiniz? Bakmayın siz Türkçe çevirilerde Allah veya Tanrı demelerine, Hıristiyanlarında bu konuda yaratıcılarının isminin ne olduğu üzerine yazılı delilleri yoktur.

tevratta TANRININ İSMİ NEDİR ?

Eski ahite göre, eski ahitteki yaratıcı Tanrının,
Exo.3:15 ...Yahve gönderdi.' Sonsuza dek adım bu olacak. Kuşaklar boyunca böyle anılacağım. dediği kabul görmektedir. Türkçemize Yahve diye çevrilen kelimeler ise kendilerince YHWH'nin Türkçe okunuşudur. İngilizcede "Yahweh" veya "Yahuweh" olması gerektiği üzerine tartışmaları olan bu ismin, geri kalan harflerin günümüz tarafından, Avrupa lisanlarına genel olarak girişi şöyledir: Jehóva, Yehóa, Jehova, Jihova, Jehova / Jahve, Jahve (/ Jehova), Jehovah / Jahwe(h), Jehovah, Yehowah, Jehovah / Yahweh, Jiova, Jahve / Jehova, Yahvé / Jéhovah, Ihovah, Jehova / Jahwe, Jahve / Jehova, Yehuwa, Geova / Jahve, evet kısaca günümüzde herkesin kafasına göre okuduğu isim olmuştur.

VE DÜŞÜNÜN Kİ BUNLAR SADECE TERCÜMELER , GERÇEĞİ NEREDE ??? BOZULMAMIŞ , KAYBOLMAMIŞ KESİN TELAFFUZ NEREDE ?

YARATILIŞÇILARIN VE YEHOVA ŞAHİTLERİNİN CEVABI :

BİLMİYORUZ * :( *:(

peki yine sormalıyız y. şahitlerine " ozaman neden ona yehova olarak seslenmessek kurtulamayacağımızı *"söylüyorsunuz.

kendinizindebelirttiği gibi " şuanda gerçek telaffuz bilinmemektedir"(YCEY, sayfa 43). *işte siz BU KİTABINIZIN BU SAYFANIZDA BUNU DİYORSUNUZ . ..

Hrıstıyanlar ne diyorlar peki bu konuda *? tevratın tanrısı nasıl olurda ismini koruyamaz !!!!!!

'' işte Tanrımızın ismi şudur '' diye bir isimle önümüze gelememektedirler. Zaten birçoğunun bu sorundan haberi yoktur, Türkçe çevirilerde Tanrı, Rab hatta hızınızı alamaz Allah dersiniz ve önüne konanı sorgulamadan yiyenlerde bunu yer, yaratıcılarının adının bu yazmalara göre Allah olduğunu sanır. Allah adı ne eski ahitte nede yeni ahitte geçer.

Tanrılarının ismi konusunda bu kadar hassas olmaya özen gösteren bu kardeşlerimizden buyrun bize eski veya yeni ahitten okuyacağımız bir isim ortaya koyun dediğimizde ise ne gariptir gıklarıda çıkmaz. Garip olan ise yeni ahitte denen Grekçe yazılan bu yazmalarda bırakın İsa'nın Yhwh'nin kaybolan sesli harfleri nelerdiye cevabın dışında, *bu isimden geriye kalmış Yhwh harfleri bile geçmez.
Bunun yanında Yehova Şahitlerinin çevirilerine bakarsanız, onlar eski ahitle uyum sağlaması açsından yeni ahitte uygun gördükleri yerlerde Tanrıyı yine Yehova olarak bize aktarmaktadırlar.
Fakat ortada olan gerçek yeni ahitte İsa, yaratıcıya '' ... bana verdiğin insanlara senin adını açıkladım..., onları bana verdiğin kendi adınla koru *'' demekteyse bizce ortada açıklanmış olması gereken bir isim vardır. Bu isimde Grekçede kullanılmış olan, '' * theos {theh'-os}'' ve '' kurios {koo'-ree-os}'' *olamayacağına göre nedir?

'' theos {theh'-os} *!!! yoksa *Jehóva, Yehóa, Jehova, Jihova, Jehova / Jahve, Jahve (/ Jehova), Jehovah / Jahwe(h), Jehovah, Yehowah, Jehovah / Yahweh, Jiova, Jahve / Jehova, Yahvé / Jéhovah, Ihovah, Jehova / Jahwe, Jahve / Jehova, Yehuwa, Geova / Jahve mu ?

AMA HANGİSİ *? *:cool: *:cool: *:cool:

cevabı isamı vermeli ;

Mat 5:17 "Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.

:D

Mat 5:17'de '' Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. *'' diyen İsa'nın burada neyi tamamlamıştır ???

TANRININ İSMİ '' BABA '' *MIDIR YOKSA ??

isa belirtiyor ve diyor ki

Mat 23:9 Yeryüzünde kimseye 'Baba' demeyin. Çünkü tek Babanız var, O da göksel Baba'dır. *

yine kendisi diyor ki " bu dünyada kimseye BABA demeyin"

fakat kendisi bir çok kereler tanrıya BABA DEMİŞTİR

ayetler :
Baba, Baba'm: Mat 7:21, Mat 10:32, Mat 10:33, Mat 11:25, Mat 11:26, Mat 11:27, Mat 12:50, Mat 15:13, Mat 16:17, Mat 16:27, Mat 18:10, Mat 18:19, Mat 18:35, Mat 20:23, Mat 25:34, Mat 26:29, Mat 26:39, Mat 26:42, Mat 26:53, Mar 14:36, Luk 2:49, Luk 9:26, Luk 10:21, Luk 10:22, Luk 11:2, Luk 15:18, Luk 22:29, Luk 22:42, Luk 23:34, Luk 23:46, Luk 24:49, Jhn 2:16, Jhn 5:17, Jhn 5:30, Jhn 5:36, Jhn 5:37, Jhn 5:43, Jhn 5:45, Jhn 6:32, Jhn 8:19, Jhn 8:38, Jhn 8:54, Jhn 10:18, Jhn 10:25, Jhn 10:29, Jhn 10:37, Jhn 14:2, Jhn 14:7, Jhn 14:20, Jhn 14:21, Jhn 14:23, Jhn 15:8, Joh 15:1, Jhn 15:10, Jhn 15:15, Joh 15:23, Jhn 15:24, Jhn 17:1, Jhn 17:5, Jhn 17:11, Jhn 17:21, Jhn 17:24, Jhn 17:25, Jhn 20:17, Rev 2:27, Rev 3:5, Rev 3:21

Bununla beraber, İsa öğretilerinde aynı mantıkla Tanrıya inananlardan da öylesi bir hitap ister, ve Tanrıyı onlara anlatırken devamlı '' Baba'nız '' olarak sunar. Bakınız,
* Baba'nız: Mat 5:16, Mat 5:45, Mat 5:48, Mat 6:1, Mat 6:4, Mat 6:6, Mat 6:8, Mat 6:9, Mat 6:14, Mat 6:15, Mat 6:18, Mat 6:26, Mat 6:32, Mat 7:11, Mat 10:20, Mat 10:29, Mat 18:14, Mat 23:9, Luk 6:36, Luk 12:30, *

Tanrı Baba: Rom 6:4, Rom 8:15, Rom 9:5, 1Cr 1:3, 1Cr 8:6, 1Cr 15:24, 2Cr 1:2, 2Cr 1:3, 2Cr 6:18, 2Cr 11:31, Gal 1:1, Gal 1:3, Gal 1:4, Gal 4:6, Eph 1:2, Eph 1:3, Eph 1:17, Eph 2:18, Eph 3:14, Eph 4:6, Eph 5:20, Eph 6:23, Phl 1:2, Phl 2:11, Phl 4:20, Col 1:2, Col 1:3, Col 1:12, Col 3:17, 1Th 1:1, 1Th 1:3, 1Th 3:11, 1Th 3:13, 2Th 1:1, 2Th 1:2, 2Th 2:16, 1Ti 1:2, 2Ti 1:2, Tts 1:4, Phm 1:3, Hbr 1:5, Hbr 12:9, Jam 1:17, Jam 1:27, Jam 3:9, 1Pe 1:2, 1Pe 1:3, 1Pe 1:17, 2Pe 1:17, 1Jo 1:2, 1Jo 1:3, 1Jo 2:1, 1Jo 2:22, 1Jo 2:24, 1Jo 3:1, 1Jo 4:14, 2Jo 1:3, 2Jo 1:4, 2Jo 1:9, Jud 1:1, Rev 1:6

İnsanlar artık birbirine mektuplar yazarken bu öğretinin sonucu olarak anladıklarınıda ortaya koyarlar.

1Co 1:1 Tanrı'nın isteğiyle Mesih İsa'nın elçisi olmaya çağrılan ben Pavlus ve kardeşimiz Sostenis'ten Tanrı'nın Korint'teki kilisesine* selam! Mesih İsa'da kutsal kılınmış, kutsal olmaya çağrılmış olan sizlere ve hepimizin Rabbi İsa Mesih'in adını her yerde anan herkese Babamız Tanrı'dan ve Rab İsa Mesih'ten lütuf ve esenlik olsun.
Gal 1:1 İnsanlarca ya da insan aracılığıyla değil, İsa Mesih ve O'nu ölümden dirilten Baba Tanrı aracılığıyla elçi atanan ben Pavlus'tan ve benimle birlikte olan bütün kardeşlerden Galatya'daki kiliselere* selam!
Eph 1:2 Babamız Tanrı'dan ve Rab İsa Mesih'ten sizlere lütuf ve esenlik olsun. Mesih'te Sahip Olduğumuz Ayrıcalıklar

Phi 1:1 Mesih İsa'nın kulları ben Pavlus ve Timoteos'tan Filipi'deki gözetmenler ve görevlilerle birlikte Mesih İsa'ya ait bütün kutsallara selam!
Phi 1:2 Babamız Tanrı'dan ve Rab İsa Mesih'ten sizlere lütuf ve esenlik olsun. *

Diğer karmaşa ise,

Mat 23:9 Yeryüzünde kimseye 'Baba' demeyin. Çünkü tek Babanız var, O da göksel Baba'dır.

NASILDA GÜLÜNÇ BİR DURUMA DÜŞÜYOOR *,GÖRÜYORMUSUNUZ *:D

SONUÇ OLARAK *BELİRTMEK İSTERİM Kİ

1- TANRININ İSMİ YEHOVA OLARAK SÖYLENMEZ !

2- TANRININ İSMİ YEHOVADIR DİYEN Y. ŞAHİTLERİ CİDDİ BİR ÇELİŞKİ VE YANLIŞ İÇERİSİNDEDİR !

3-YEHOVA TELAFFUZU RESTLANTI VE YANLIŞLIK SONUCUNDA OLUŞMUŞTUR!

4-TANRININ İSMİ BUGÜN NASIL SÖYLENİR , BUNU KİMSE BİLMEZ !

5-TANRIYA NASIL SESLENMEMİZ GEREKTİĞİ TAM OLARAK SAPTANAMAZ!

6-TANRI KENDİ İSMİNİ KORUYAMAMIŞTIR , KENDİ İSMİNE SAHİP ÇIKAMAMIŞTIR !!!

NOT : bu güzel çalışmamız burada bitmeyecek devam edecektir . yehova şahitlerinin inançlarının temelsiz olduğunu hepbirlikte göreceğiz !!

sevgilerimle

habilis
29-01-2007, 21:47
tamam , olur tabii *:wink: *:wink: *:wink:

habilis
31-01-2007, 20:12
YEHOVA ŞAHİTLERİNDE RUHBAN SINIFI

Y.şahitleri sık sık derler " bizde ruhban sınıfı yoktur" diye *..halbuki bu yşt nin büyük bir yalanıdır. y. şahitlerinde ruhban sınıfı VARDIR ! ..sevgili arkadaşlar ,şimd i ele alacağımız beyanlarla göreceğizki bazı kişilere büyük yetkiler verilmiş ve açıkça peygamber yerine koyulmuştur. . .

önemli olan bizim aydınlanmamız ve gerçeği öğrenmemizdir. *. *.

gelin ilk kurucuları russel hakkında neler söylendiğine bakalım .ayrıca göreceğizki bu şarlatan için PEYGAMBER sıfatı verilmiştir . kaynak yine kendi kitaplarıdır. ;

"Bu son Kilise döneminin özel habercisi, o halde C. T. Russell oldu; Kendisi 16 Şubat 1852'de doğdu. Russell özel konuşmalarında yerine getireceği büyük iş için, Tanrı tarafından daha doğuşundan seçilmiş olduğuna inandığını kabulleniyordu."

"Gerçekten de bu son günlerde aramızda Rab'bin bir peygamberi yaşamaktaydı. Her ne kadar şimdi insan görüşüne göre ölü olsa da, onun yazıları, hikmet ve sadakatine bir... tanıklık olarak durmaktadır." (T. K. 1 Haziran 1917, sayfa 163 İng.).

YŞT Mystère Accompli kitabının 282‘nci sayfasında daha da ileri giderek Russell‘i adeta ilahlaştırmıştır. Öyleki onu Vahiy 16:9‘daki ‘belalar üzerine hakimiyeti olan ilah ‘ olarak tanıtır:

‘‘Vahiy 16:9: ‘Bu belalar üzerine hakimiyeti olan ilahın ismine küfrettiler.‘. Bu insanlar vaktinde uygun yiyeceği kilisesine vermek için Rabbin yetkili kıldığı kudretli olan , vaiz Russell‘in kişiliği ve karakterini kötüleyip, çarpıtmışlardır… Hâlâ bazı insanlar anlamıyorlar ki, ilah terimi yalnızca Yehova için kullanılmaz ama kudretli olan anlamına gelir. Ilah terimi (yunanca teos) şu bölümlerde en Yüce varlık Yehova‘nın dışındaki kişiler için kullanılmıştır: Yu. 10:34-35; Elçi 7:40,43 vs…‘‘ (sf.282).

dikkat ettiniz mi ! *‘belalar üzerine hakimiyeti olan ilah ‘ olarak tanıtılıyor. !!

yşt nin sapıklığını ,sapkınlığını görebiliyormusunuz !! önce bir peygamber olarak tanıtılıyor .

sonrada İLAH olarak !! evet * İLAH ! *yunanca theos ! yani tanrı *yada devamlı başvurdukları bir terim olah bir tanrı !

kendine böylesine tanrısal yetki veren bu kişiler kimdir , nasıl bir teşkilattır !!

ayrıca yşt bu russel ın yanı sıra sonradan çıkardığı 144000 ler yada "sadık ve basiretli köle" sınıfı ile kendilerine peygambersel bir hava kazandırmışlar , tüm y. şahitlerininde kendilerine mutlak bağımlılık göstermelerini beklemişlerdir . bu sınıf onların "papası" durumundadır.

papa kendisinin dünyadaki tanrının kanalı , isanın başvekili olarak ilan eder.aynı şeyi 144000lerde yapar ve derler ki " biz tanrının dünyadaki tek ve gerçek kanalıyız" !!

hatta öyle bir bağımlılıktır ki bu "tanrının sesini izler gibi " sadık ve basiretli kölenin sesini dinlemeliymişiz!

bu sınıfı eleştirmek tanrıyı eleştirmek, bıu sınıfı terk etmek ,tanrıyı teretmek, bu sınıfa muhalefet etmek tanrıya muhalefet etmek demekmiş !!!! peki insanları böylesine tabulara köle etmiş ve kendisine öyle tanrısal eda kazandırmış bir teşkilat için ne denebilir , soruyorum ne denebilir ?? dostlar siz söyleyin !!

"Sonuç olarak acaba Tanrı'nın bir peygamberi var mıdır ki, gelecek şeyleri onlara (hizmetçilerine) bildirsin ve onları çeşitli tehlikelere karşı duruş almaya yardım edebilsin?
Peygamberin Kimliği... Bu soru olumlu olarak yanıtlanabilir. İyi ama o halde bu peygamber kimdir?... Hıristiyan rahipleri... onlar Tanrı'ya ihanet edip görevlerini yapamadılar. Tanrı'nın krallığı yerine, Birleşmiş Milletler Teşkilat'ını onayladılar... Ama Tanrı onları uyarmak için bir peygamber sağladı. Bu peygamber tek bir adam olmayıp, kadın ve erkeklerden oluşan bir gruptur. Bu, o zamanlar Kutsal Kitap Etütçüleri olarak tanınmış olan İsa Mesih'in öğrencilerinin küçük grubuyla ilgiliydi. Onlar bugün Yehova'nın Hıristiyan Şahitleri ismini taşımaktadırlar. Kendileri sürekli bir uyarı mesajı ilan etmektedirler.". *

YŞT yine yayınlarında kendisini açık bir şekilde Esinleme 11:1-13 ayetlerinde sözü edilip, göğü kapamaya, suları kana dönüştürmeye ve yeryüzünü kaç kez isterlerse bela ile vurmaya yetkili olan ‘ iki peygamber‘ olarak da tanıtır!! (TK. 1 Temmuz 1987 sf. 21-22; La Révelation, le grand dénoument est proche sf. 167-170).

umarım anlıyorsunuzdur , kendilerine bukadar ilahi bir hava katıyorlar işte!

başlangıçta dediğimiz gibi bu teşkilat ynı PAPA nın dediği ,idda ettiği gibi kendisinin Rab tarafından kullanılan tek kanal olduğu !!!

evet bu tamamiyle böyle anlatılır kendi kitaplarına!!!

gelin görelim ne diyorlar ;

İsmini taşımak için seçilmiş olan bizler, Tanrı halkının grubu ... tanıyoruz ki, Tanrı'nın hükümeti temiz bir teokrasidir, Mesih İsa tapınakta olup, tüm yetkisiyle Yehova'nın Teşkilatı‘ nın hem görünür, hem de görünmez kısmını yönlendirmektedir ve 'TEŞKİLAT' O'nun yersel temsilcisidir ..." (Les TJ, dans les desseins Divins, sayfa 148).

ayrıca ;

‘‘Teşkilat son günler boyunca Rab tarafından kullanılan tek kanaldır.‘‘(Les Témoins de Jéhovah-Prédicateur du Royaume de Dieu, 1993, sf.626 TJ.PRD).

papada aynısını idda etmiyor mu ?

‘‘İsa ölüp diriltilmesinden sonra, iletişim kanalı olarak ‘bir sadık ve basiretli köle‘ çıkacağına ilişkin güvence verdi… Mukaddes Kitap peygamberliği Maşiah‘a (Mesih‘e) işaret ettiği gibi, şimdi de bizi sıkı bir birlik içinde olan sadık ve basiretli köle olarak hizmet eden İsa‘nın meshedilmiş takipçilerine GÖTÜRÜR . BU KANAL Tanrı‘nın Sözünü anlamamıza yardım eder. Mukaddes Kitabı ANLAMAK isteyenlerin TÜMÜ ‘Allahın nevi çok olan hikmetinin‘, SADECE Yehova‘nın İLETİŞİM KANALI OLAN sadık ve basiretli köle vasıtasıyla BİLİNEBİLECEĞİNİ FARK ETMELİDİR.‘‘ (T. K. 1 Ocak 1995, sf. 8).

Yehova, halkıyla ilişki kurmak için aracı bir kanal yarattı. O'nun iradesinde kalmak için, O'nun günümüzde kullanmış olduğu bu bildirici kanalı, özellikle 1919'dan bu yana krallığın görünür yararları üzerine atanmış olan bu meshedilmiş bakiyeyi tanıyalım. Bu gerçeği anlamamız ve kölenin talimatlarını Tanrı'nın sesini izler gibi izlememiz yaşamsaldır. "(T.K. 15 Ağustos 1957, sf. 498).

TANRININ SESİNİ İZLER GİBİ İZLEMEK dikkat edin !! kimi : *basiretli köle denen sınıfı. ayrıca onların sömürüsü olan y. şahitleri teşkilatını !!

ŞU ŞEKİLDE ÖZETLEYEBİLİRİZ ;

1- YEHOVA ŞAHİTLERİNDE RUHBAN SINIFI - ÖZEL SINIF VARDIR !

2- YEHOVA ŞAHİTLERİ DÜNYADAKİ TANRININ TEK VE GERÇEK *KANALIDIR. !

3- BU SÜPER SINIFI ELEŞTİRMEK TANRIYI ELEŞTİRMEK DEMEKTİR !

4- KURTULMAK VE TANRININ ONAYINI KAZANMAK İÇİN MUTLAKA YEHOVA ŞAHİTLERİNİN TEŞKİLATINA MUTLAK BAĞIMLILIK GEREKTİR !

TABULARA BAĞLANMAK DİYE BEN BUNA DERİM İŞTEE!!

sevgilerimle

habilis
02-02-2007, 19:24
yehova şahitleri yanılmaktadırlar !!

kutsal kitapta cehennem öğretisi vardır *!!!

yehova şahitlerine göre Kitabı Mukaddeste cehennem kelimesi geçmekteysede cehennem olmadığı savunulur. Olmadığı ile ilgili olarak ortaya konan alıntılardan bazıları şunlardır.

Ps.34:16 RAB'bin yüzü kötülere karşıdır, Onların anısını yeryüzünden siler.
Ps.37:2 Çünkü onlar ot gibi hemen solacak, Yeşil bitki gibi kuruyup gidecek.
Ps.37:20 Ama kötüler yıkıma uğrayacak; RAB'bin düşmanları kır çiçekleri gibi kuruyup gidecek, Duman gibi dağılıp yok olacak.
Pr.24:20 Çünkü kötülerin geleceği yok, Çırası sönecek onların.
Ob.1:16 Ey Yahudalılar, kutsal dağımda nasıl içtiyseniz, Bütün uluslar da öyle içecekler. İçip içip yok olacaklar, Hiç var olmamış gibi.

ortaya konan bu alıntılara göre kötüler, kötülüklerinden dolayı sonsuz yaşama kavuşamayıp '' yok olacaklar, Hiç var olmamış gibi. '' bir savunulmaya gidilmektedir. Bunun yanında Kitabı Mukaddeste cehennemi belirten şu öğretiler ortaya konduğunda ise, ilginç bir mantıkla '' biz Kitabı Mukaddeste cehennem kelimesi yok demedik '' gibi bir yaklaşım sergileyip bahsedilen cehennemin İslami inançta olduğu gibi bir yer olmadığı öne sürülmektedir.

halbuki cehennem öğretisi kutsal kitapta mevcuttur !!

ayrıca yine yanılgının içindeler ki; cehennem ile kastedilen ateşli bir göldür ve gece gündüz işkence edilir !!!

Mat 5:22 Ama ben size diyorum ki, kardeşine öfkelenen herkes yargılanacaktır. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'da* yargılanacaktır. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecektir.
Mat 5:29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir.
Mat 5:30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
Mat 10:28 Bedeni öldüren, ama canı öldüremeyenlerden korkmayın. Canı da bedeni de cehennemde mahvedebilen Tanrı'dan korkun.
Mat 18:9 Eğer gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Tek gözle yaşama kavuşman, iki gözle cehennem ateşine atılmandan iyidir.
Mat 23:15 "Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Tek bir kişiyi dininize döndürmek için denizleri, kıtaları dolaşırsınız. Dininize döneni de kendinizden iki kat cehennemlik yaparsınız.
Mat 23:33 "Sizi yılanlar, engerekler soyu! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız?
Mar 9:43 Eğer elin günah işlemene neden olursa, onu kes. Tek elle yaşama kavuşman, iki elle sönmez ateşe, cehenneme gitmenden iyidir.
Mar 9:45 Eğer ayağın günah işlemene neden olursa, onu kes. Tek ayakla yaşama kavuşman, iki ayakla cehenneme atılmandan iyidir.
Mar 9:47 Eğer gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Tanrı'nın Egemenliği'ne tek gözle girmen, iki gözle cehenneme atılmandan iyidir.
Luk 12:5 Kimden korkmanız gerektiğini size açıklayayım: Kişiyi öldürdükten sonra cehenneme atma yetkisine sahip olan Tanrı'dan korkun. Evet, size söylüyorum, O'ndan korkun.
Jam 3:6 Dil de bir ateş, bedenimizin üyeleri arasında bir kötülük dünyasıdır. Bütün varlığımızı kirletir. Cehennemden alevlenmiş olarak yaşamımızın gidişini alevlendirir.
2Pe 2:4 Tanrı günah işleyen melekleri esirgemedi; onları cehenneme atıp karanlıkta zincire vurdu. Yargılanıncaya dek orada tutulacaklar.
* Bu gördüğünüz alıntılar Kitabı Mukaddeste '' cehennem '' den bahseden alıntılardır. Bahsedilen bu yerde birilerinin günlük hayatta kenara attığı çöpleri yakmak için kullandıkları bir yer olmadığı açıktır. Mat:23-33 açıkca insanlara bunu hatırlatıp
'' Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız? * '' *demektedir ve bu sözde Kitabı Mukaddese göre İsa'ya aittir. Kısaca İsa kötülerin cehennemle cezalandırılacağını açıklamaktadır.

kutsal kitabın *bahsettiği bu cehennemin dumanının '' sonsuzlara dek tütecek. '' olarak belirtir !.

cehennem dumanı görüldüğü gibi cehennem ölülerin yok olup gitmesi değildir.

AKSİ TAKTİRDE NASIL " GECE GÜNDÜZ KENDİLERİNE İŞKENCE EDİLECEKTİR "

bunu belirten isadır ve eğer y. şahitleri doğru söylüyorsa ozaman isa yanılmaktadır !!!!!!

Bir diğer kötü haber ise cehennemdeki bu insanlara, Kuzu diye tabir edilen İsa'nın '' önünde ateş ve kükürtle işkence edilecek. *'' olmasıdır.

Rev 14:9 Onları üçüncü bir melek izledi. Yüksek sesle şöyle diyordu: "Bir kimse canavara ve heykeline taparsa, alnına ya da eline canavarın işaretini koydurursa, Tanrı gazabının kâsesinde saf olarak hazırlanmış Tanrı öfkesinin şarabından içecektir. Böylelerine kutsal meleklerin ve Kuzu'nun önünde ateş ve kükürtle işkence edilecek.
Rev 14:11 Çektikleri işkencenin dumanı sonsuzlara dek tütecek. Canavara ve heykeline tapıp onun adının işaretini alanlar gece gündüz rahat yüzü görmeyecekler.
Rev 20:10 Onları saptıran İblis ise canavarla sahte peygamberin de içinde bulunduğu ateş ve kükürt gölüne atıldı. Gece gündüz, sonsuzlara dek işkence çekeceklerdir.

"Gece gündüz, sonsuzlara dek işkence çekeceklerdir. "

yehova şahitleri yanılmaktadırlar !!

kendilerini kandırmaktadırlar ..tabii onlara inanırsanız sizide kandıracaklardır. fakat bilinçli olup , onların oyununa gelmeyelim !!

onlar *cehennemi bir mezar *olarak görürler ,insanların orada sonsuza kadar kalmadığını savunurlar.

halbuki açıkça kutsal kitap "Gece gündüz, sonsuzlara dek işkence çekeceklerdir. " *der.

insanları kazanmak için , cehennem ateşini temsil olrak gösterirler fakat eğer öyle olsaydı ; NASIL BİLİNÇ SİZ KİMSELERE GECE GÜNDÜZ İŞKENCE ÇEKTİRİLSİ ?

BİLİNÇSİZ İNSANLARA İŞKENCE YAPILABİLİRMİ , BİLİNÇSİZ İNSANLAR İŞKENCENİN ACISINI DUYABİLİRLER Mİ ??

ANCAK VE ANCAK BİLİNÇLİ İNSANLARA İŞKENCE YAPILABİLİR !!!

" bilinçsiz "kavramı y. şahitlerine aittir. sırf insanların gözünü boyamak için , insanları kazanmak ,öğretisine kazandırmak için öğretilir.

kutsal kitabın verilerine göre *cehennemde insanlar acı çekmektedir.

Mat 10:28 Bedeni öldüren, ama canı öldüremeyenlerden korkmayın. Canı da bedeni de cehennemde mahvedebilen Tanrı'dan korkun.

açıkça bu ayette öldükten sonra yaşamın devam ettiği ve cezalandırılacağı görülür !

Mat 23:33 "Sizi yılanlar, engerekler soyu! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız?

SON DERECE AÇIK !!!

YEHOVA ŞAHİTLERİ YANILMAKTADIRLAR !!

habilis
04-02-2007, 12:59
YEHOVA ŞAHİTLERİNE GÖRE *KURTULUŞ

Y. Şahitleri her fırsatta, sözlü ve yazılı olarak kendilerini Mesih‘in fidyesel ölümünün sadık savunucuları gibi gösterir ve tarih boyunca da daima bu gerçeğe sahip çıkmış olmalarıyla övünürler. Oysa bu konuda yakından bir inceleme yapıldığında Y. Şahitleri‘nin Mesih‘in fidyesel ölümü konusunda Kutsal Ki-tap‘la ilgisi olmayan bir sürü sapık görüşler ileri sürdüğü ve aynı zamanda bu temel gerçeği tamamen çarpıttığı görülür. Daha ilk kurucuları Russell bile Mesih‘in fidyesel ölümünden söz ederek bunun ‘hiçbir insana hayat veya ebedi bereketler sağlamadığını‘ ancak ‘bu fidyenin her bir insana ebedi hayatı elde edebilmek için başka bir fırsatı veya denenmeyi garantilediğini‘ söylüyordu (Bkz. Sayfa 63-64).

Y. Şahitleri'ne göre Mesih'in sağladığı fidye veya kurtarmalık işi, şimdiki zamanda yalnızca 144 bin meshedilmiş kişiler için geçerlidir. Onlara göre şimdiki yaşamda ancak 144 bin kişi bu fidyeden tam olarak yararlanarak daha şimdiden tam bir şekilde imanla günahların bağışına sahip olup, doğru sayılır ve Tanrı'nın çocukları‘ durumuna gelebilirmiş.

bununla ilgili şu beyanlara dikkatinizi çekmek isterim :

şimdiki zamanda, yeryüzünde ebediyen yaşayacak olan insanlar için GEREKLİ DEĞİLDİR... Onlar, YALNIZCA son denenmeyi zaferle geçip, Millenyum'un sonunda kâmilliğe erdikten sonra, ebedi yersel yaşam için adil beyan edilebilecekler." (T.K. 1.11. 1954 / T.K. 1. 7. 1986 sf. 17-29).

Bu nedenle büyük kalabalık ne şimdinede gelecekte 144000 gibi adil beyan edilmeyecektir.!
zaten onların imanla adil beyan edilmeye gereksinimleri yoktur." (Ewiges Leben in der Freiheit der Söhne Gottes, sf. 386).

BU açıklamalara göre Tanrı'nın krallığına girebilmek için şimdiki zamanda yalnızca 144 bin kişinin yeniden doğuşa gereksinimi varmış. Bunların dışında kalanlarınsa yeniden doğuşa gereksinimi yokmuş!

144000 lere nasıl bir peygamberlik havası kazandıdıklarını ve özel sınıf edası çizdiklerini görebiliyor musunuz !!! ?

"Başka koyunların' onlar gibi (yani 144 binler gibi) yeniden doğmaları gerekmez, çünkü onların hedefi, gökteki Krallığın tebaları olarak ihya edilen yeryüzü cennetinde ebedi hayattır." (T.K. Mart 1986, sf.10).
"Yeryüzünde yaşamayı ümit eden gerçek Hıristiyanların hiçbir şekilde yeniden doğmaya ihtiyaçları yoktur." (T. K. 1 Nisan 1988, sf. 18, Fr.)
YŞT daha da ileri giderek, İsa Mesih'in şu anda gökte, tüm inananların değil, yalnızca 144 binlerin aracısı olduğunu ileri sürer!

"Bu şekilde, Kutsal Kitap‘a göre kelime anlamıyla İsa yalnızca meshedilmiş Hıristiyanların (yani 144.000'in) aracısıdır." (T. K. 17 Temmuz1979, sf. 31).
"Yeryüzünde ebediyen yaşama ümidine sahip olan tüm milletlerden gelen insanlar şimdi bile İsa'nın hizmetinden yararlan-maktadır. Yeni Ahit içinde yer almadıklarından, YASAL MEYANCILARI OLMADIĞI halde, İsa Yehova'ya yaklaşmalarını sağlayan yoldur.'' (T. K. 1 Eylül 1991, sf. 12-13).

Mesih'in fidyesinin, 144 binin dışında kalan diğer insanlara, şimdiki yaşamda sağladığı tek yarar, Armagedon savaşından sağ geçip, cennete dönüşmüş yeni bir yeryüzünde kurtuluş için harika bir şansa sahip olmaktır!

Yehova şahitleri *kurtuluşun yalnızca 144 binler için imanla ve lütuf yoluyla olduğunu, diğerlerine de iyi işlerle (yani kapı kapı vaaz etmek, toplantılarda hazır olmak, Teşkilat'la uyum içinde çalışmakla vs.) olduğunu öğretmektedir.

halbuki bu öğretiler kutsal kitaba tamamen terstir !! ve yehova şahitleri bu açıklamalarıyla ciddi bir yanlışın , yanılgının içine düşmektedir !!

"İman yoluyla lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır. Kimse övünmesin diye iyi işlerin sonucu değildir." (Ef. 2:8-9).

"Çünkü herkes günah işledi..İnsanlar, İsa Mesih'te olan kurtu- luşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak doğru sayılırlar" (Rom. 3:23-26; 5:1, 9, 12-21; Elçi. 13:39).

YEHOVA ŞAHİTLERİ" *KURTULMAK İÇİN YENİDEN DOĞMAYA GEREKSİNİM YOKTUR " DEMEKTE

FAKAT K.KİTAP AÇIK AÇIK "YENİDEN DOĞMAKSIZIN KURTUUŞA ERİŞEMESSİNİZ" DEMEKTE * !!!!!

İsa'nın Mesih olduğuna inanan herkes Tanrı'dan doğmuştur." (1. Yu. 5:1).
Çünkü Tanrı'nın sözü kesin bir şekilde bir kimsenin yeniden doğmaksızın Tanrı'nın krallığını göremeyeceğini ve ona giremeyeceğini ilan eder. Dikkat edilsin ki, girmek için de görmek için de yeniden doğuş şarttır:

"Doğrusu sana derim bir kimse yeniden doğmadıkça Allah'ın melekutunu göremez... bir kimse sudan ve ruhtan doğmadıkça Allah'ın melekutuna giremez..." ( Yu. 3:3-7).

" bir kimse yeniden doğmadıkça Allah'ın melekutunu göremez"

ne kadarda çelişkinin içindeler !!! k. kitap öğretileri, dogmalarıyla tamamen terstirler !!!

SÖZDE KUTSAL KİTAP MESİHİN FİDYESİNE İMAN EDEN HERKEZİN KURTULACAĞINI VAAT EDERKEN , ONLAR TAMAMİYLE 144000 LERİN KESİNLİKLE KURTULACAĞINA GARANTİ VERİRLER!!

habilis
04-02-2007, 13:23
* İsa Mesih'in Dönüşü 1914 Yılında Oldu mu? - İSA MESİH'İN İKİNCİ GELİŞİ NASIL OLACAKTIR?

* * *

Yehova Şahitleri İsa Mesih'in ikinci gelişinin 1914 yılında ruhen gerçekleşmiş olduğunu ilan ederler. Bu onların temel bir öğretisi olup Teşkilatlarının varlığına ve misyonuna kaynaklık etmektedir. Oysa Kutsal Kitap'ta böyle bir düşünce ve öğreti bulunmaz. Kutsal Kitap açık bir şekilde bizlere Mesih'in ikinci kez şahsi ve görünür bir tarzda yeryüzüne geleceğini öğretir.

YİNE YEHOVA ŞAHİTLERİ BU KONUDADA YANILMAKTADIRLAR !!

İSANIN DÖNÜŞÜ 1914 YILINDA OLMAMIŞTIR !

İSA NIN GELİŞİ HERKEZİN ONU GÖRMESİ DEMEKTİR !!

Y. Şahitleri, YCEY kitabının 147'nci sayfasında, Kutsal Kitap'ın bu temel gerçeğini "Mesih'in artık yeryüzüne dönmeye gereksinimi yoktur." diyerek açıkça çarpıtmakta ve bu olayı ruhsallaştırarak tamamen yadsımaktadır! Onlara göre Kutsal Kitap'ta Mesih'in ikinci gelişiyle ilgili kullanılmış olan "gelmek" veya "dönmek" ifadeleri, yalnızca Mesih'in "dikkatini yeryüzüne çevirmesi" ve görünmez bir şekilde ‘hazır bulunması‘ anlamındaymış! Bundan öte onlara göre Mesih bu dönüş vaadını 1914' te dikkatlerini yeryüzüne çevirip, yönetimi ele almak suretiyle aynen gerçekleştirmiştir!

SORMAK İSTİYORUM ;

Kutsal Kitap açık bir şekilde İsa Mesih'in ikinci gelişinin ve Tanrı'nın krallığının kuruluş tarihinin hiç kimse tarafından bilinemeyeceğini SÖYLERKEN , ONLAR KİM OLUYORLARDA BU TARİHİ SAPTAYABİLİYORLAR !!!!!

????

Bizzat İsa Mesih bu konuda şu açıklamada bulunur:

"O günü ve saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez ... Bunun için uyanık kalın. Çünkü Rabbinizin geleceği günü bilemezsiniz." (Mat. 24:36,42).

"Elçiler bir araya geldiklerinde İsa'ya şunu sordular: ''Rab, İsrail'e krallığı şimdi mi geri vereceksin? Baba'nın kendi yetkisiyle belirlemiş olduğu zamanları ve tarihleri sizin bilmenize izin yoktur. " (Elçi. 1:7).

KUTSAL KİTAP O SAATİN VEYA TARİHİN KİMSE TARAFINDAN BİLİNEMEYECEĞİNİ SÖYLERKEN BU ŞARLATANLAR KİM OLUYORLARDA TARİHİ 1914 OLARAK SAPTAYABİLİYORLAR ??*

İsa Mesih'in 1914 yılının Ekim ayında çoktan gelmiş olduğunu ve bu tarihte Tanrı'nın krallığının gökte kurulduğunu ileri sürebiliyorlar!

YOKSA KUTSAL KİTAP YALAN MI SÖLEMİŞ OLUYOR ??

Y. Şahitleri "İsa Mesih 1914 yılında görünmez olarak çoktan geldi" demekle yine yanılıyorlar; çünkü Kutsal Kitap açık bir şekilde İsa Mesih'in ikinci gelişinin görünür bir tarzda ve bu yeryüzümüz üzerine olacağını öğretmektedir.

Bizzat İsa Mesih bütün insanların kendi dönüşünü göreceğini bildirdi: "İnsanoğlu'nun gökteki bulutlar üzerinde büyük güç ve görkemle geldiğini görecekler."

(Mat. 24:30). Elçi Yuhanna da Esinleme 1:7'de şöyle der: "İşte, bulutlarla geliyor! HER göz O'nu görecek ve O'nun için dövünecekler."

Melekler de Mesih'in bu kişisel ve görünür gelişine tanıklık etmişlerdir:"Sizden göğe alınan bu İsa, göğe çıktığını nasıl gördünüzse, aynı şekilde geri gelecektir." (Elçi. 1:11).

İkinci olarak İsa Mesih'in geri gelişi yeryüzümüz üzerine, büyük bir görkemle, melek ve kutsal kişilerin (kilisenin) eşliğinde olacaktır (Mat. 25:31; Esin. 19:11-21).

"İşte, bulutlarla geliyor! HER GÖZ O'NU GÖRECEK , O'nun bedenini delmiş olanlar bile. O'nun için yeryüzünün bütün halkları dövünecek. Evet, bu böyle olacak, amin!" (Esin. 1:7).

EVET "HER GÖZ ONU GÖRECEK " !!!

"mesih *ekim 1914 yılında çoktan yeryüzüne geldi " diyen YEHOVA ŞAHİTLERİ YANILMAKTADIRLAR !!!

ACABA SİZ ONU GÖRDÜNÜZMÜ ? , BEN GÖRMEDİM :)

ONUN GELİİ RUHSAL ANLAMDA DEĞİL " *HER GÖZÜN , HERKESİN ONU GÖREBİLMESİ "DEMEKTİR !!

Bu ayetlerin içeriği yorum götürmez bir şekilde açıktır. İsa Mesih görünür bir tarzda, terk etmiş olduğu bu dünyaya yeniden görünür bir tarzda gelecektir. Fakat bu kez O'nun dönüşünü yalnızca bazı seçilmişler değil, o anda yaşamakta olan bütün insanlık görecektir. Kutsal Kitap'ın bu açık beyanlarına ruhsal veya sembolik anlamlar vererek çarpıtmak ciddi bir hatadır!

Yunanca "parusia" dan Türkçeye çevrilen "huzur" veya "gelme" terimine "dikkatleri yeryüzüne çevirmek" ve "yetkiyi ele almak" gibi anlamlar vermek de tamamen yanlıştır! Kutsal Kitap'ın hiçbir yerinde bu terim bu anlamda kullanılmamıştır. Mesih'in dönüşü için kullanılan bu "parusia" kelimesi hiç de O'nun gelişinin görünmez olup, yetkiyi ele alması anlamında değildir. "Parusia" kelimesi İsa Mesih'in günlerinde özellikle bir kralın veya yüksek bir şahsiyetin herhangi bir ülkeyi ziyarete gelmesini ifade etmek için kullanılırdı.

Mesih de, ikinci kez yeryüzüne "Kralların Kralı" olarak geleceğinden bu geliş özellikle, bu "parusia" terimiyle belirtilmiştir. Bundan başka "parusia" kelimesi, Mesih' in Meryem'den doğarak ilk kez yeryüzüne gelişini işaret etmek için de kullanılmıştır! (bkz. II. Pet. 1:16).

Elçi Pavlus da, Filipililer cemaatine yönelik olarak söylemiş olduğu "tekrar yanınıza geldiğimde " ifadesinde, aynı kelimeyi yani "parusia" sözcüğünü kullanmaktaydı! (Fil. 1:26; 2:12; 2. Kor. 10: 10). Acaba Pavlus'un bu kiliseye gelmesi veya dönmesi görünmez bir huzuru mu kapsıyordu, yoksa harfi bir huzuru ve gelişi mi? 1. Kor. 16:17'de ve 2. Kor. 7:6'da Pavlus yine aynı kelimeyi İstefanos, Fortunatas, Ahaykus ve Titus'un gelmelerini ifade etmekte kullanmaktadır! Acaba bu kişilerin gelmesi görünmez bir huzur veya geliş miydi? Bu dikkatlerini belirli bir bölgeye çevirip orada yetki sahibi olmaları mı demekti? Şüphesiz ki, hayır!

AKSİNİ DÜŞÜNMEK ÇOK CİDDİ BİR SAPIKLIKTIR !

AYRICA ONUN GELMESİ 1914 YILINDA OLAMAZ ! ÇÜNKÜ K. KİTAP AÇIKÇA BELİRTİR Kİ ; İSA GÖĞE YÜKSELDİĞİ ANDAN İTİBAREN , TÜM YETKİNİN İSA DA OLMUŞTUR *!!

bakın ayet ne diyor :

"Gökte ve yeryüzünde tüm yetki bana verildi... İşte ben bütün günler dünyanın sonuna kadar sizinle birlikteyim" (Mat. 28:18-20).

"Nerede iki ya da üç kişi benim adımla toplanırsa, ben de orada onların ortasındayım ." (Mat. 18:20).

ACABA YEHOVA ŞAHİTLERİNİN BU ÇALIŞMAMIZDAKİ CİDDİ YANLIŞLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ ??

umarım yardımcı olmuşumdur ;

sevgilerimle

habilis
12-03-2007, 21:44
SEVGİLİ DOSTLARIM SİZİNLE ÇOK ÖZEL RESİMLERİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM , BUNLAR yehova şahitleri tarafından hazırlanmış , çizilmiŞ, *

sayın yehova şahitleri bu resimleri kitaplarında sergiliyorlar gelin görelim ; sonra yorum sizin ,

http://img453.imageshack.us/img453/3408/16645225qa4.th.jpg (http://img453.imageshack.us/my.php?image=16645225qa4.jpg)

http://img488.imageshack.us/img488/2939/20589352qe8.th.jpg (http://img488.imageshack.us/my.php?image=20589352qe8.jpg)

http://img488.imageshack.us/img488/7808/16714450wz6.th.jpg (http://img488.imageshack.us/my.php?image=16714450wz6.jpg)

http://img488.imageshack.us/img488/5816/64906167ym5.th.jpg (http://img488.imageshack.us/my.php?image=64906167ym5.jpg)

http://img102.imageshack.us/img102/2136/86068680fn3.jpg (http://imageshack.us)

görebiliyormusunuz bu resimlerdeki ayrıntıları ! ilginç geldimi ,

İLK RESİMDEKİ ŞU GARİP ELEDE BAKIN !

sonraki resimde kadının eteğinde bir adamın resminin ne işi var ??

habilis
29-03-2007, 13:37
Putperest kökenli bir ilahın (jüpiter) kadının eteğinde oluşmuş bu görünümüne siz ne anlam veriyorsunuz?

habilis
29-03-2007, 13:59
peki tanrının isminin YEHOVA olduğunda direten bu tarikat üyelerinin ne kadar kanıtı var ?? gerçekten önyargısız soruyorum nekadar var ? hiç ama hiçç !! çünkü direkt olarak elyazmalarına baktığımızda bile bu isim YEHOVA OLARAK GEÇMEZ !!

tetragrammaton dediğimiz şekilllerle yer alır , ve bu YHVH olarak gümnümüz türkçesine geçer. YHVH *ünsüzleri olarak.. ortadaki ünlüler ise görünmez , yani yazı diline geçmez !! *

yEhOvA : BURDAKİ ÜNSÜZLERİ KOYANLAR YİNE İNSANLARDIR .. KENDİLERİDİR. VE İŞİN KOMİĞİ TANRIYA İLLAKİ BU İSİMLE YAKARMAMIZ GEREKİYORMUŞ !!

işte kanıt :YCEY, sf. 44, 185, Les nations sauront que je suis Jéhovah-Comment? 1974, sf.112).

buradada görülen ; 'Yehova' ismini kullanmanın gerçek dinin bir işareti olup, Tanrı'ya bu isim ile tapınmayanların "irtidat etmiş sapkın kişiler" olduğundur !!

Tanrı' nın temsili ismi Adonay'ın sesli harflerinin, Tanrısal ismi ima eden bu dört ünsüz harf ile karıştırılması sonucunda oluşturulmuştur. ..
ilklerde ona *YEHOWİH dediler.. ama bu pek tutmadı ,,sonra daha karizmatik olanı YEHOVAH ı yakıştırdılar.-Elohim in seslilerinden alınmıştır.-

İngilizcede "Yahweh" veya "Yahuweh" olması gerektiği üzerine tartışmaları olan bu ismin, geri kalan harflerin günümüz tarafından, Avrupa lisanlarına genel olarak girişi şöyledir: Jehóva, Yehóa, Jehova, Jihova, Jehova / Jahve, Jahve (/ Jehova), Jehovah / Jahwe(h), Jehovah, Yehowah, Jehovah / Yahweh, Jiova, Jahve / Jehova, Yahvé / Jéhovah, Ihovah, Jehova / Jahwe, Jahve / Jehova, Yehuwa, Geova / Jahve, evet kısaca günümüzde herkesin kafasına göre okuduğu isim olmuştur.

dikkat edin bunlar sadece görüşlerdir.. gerçek isim gerçek TELAFFUZ BELLİ DEĞİLDİR. !!

ÇIK..3:15'de dikkat etmemiz gereken, yaratıcı biri isim vermekte üzerine VURGU yaparak '' Sonsuza dek adım bu olacak. Kuşaklar boyunca böyle anılacağım. *'' kısaca beni başkaca isimle anmayın demektedir. .. AMA HANGİ İSİMLE ????

YUH. 17:6 "Dünyadan bana verdiğin insanlara senin adını açıkladım...

AMA HANGİ AD !!

Mal 2:2 Her Şeye Egemen RAB diyor ki, söz dinlemez, adımı onurlandırmaya istekli olmazsanız, üzerinize lanet yağdırıp hayırdualarınızı lanete çevireceğim. Lanetledim bile. Çünkü beni onurlandırmaya istekli değilsiniz.

Mal 2:3 "Soyunuzu paylayacağım. Bayramlarınızda kurban ettiğiniz hayvanların gübresini yüzünüze saçacağım. Sizi önümden atacağım.

....

YEHOVA ŞAHİTLERİ *BİR YEHOVAH TUTTURMUŞ TANRISINA BU İSİMLE HİTAP ETMEKTE VE YALNIZCA BU İSİMLE DUA EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEKLE BİRLİKTE , EĞER BU ADI KULLANMAZSAN "SEN İRTİDAT ETMİŞ YADA ŞEYTANIN TARAFINA GEŞMİŞ BİRİ SİN " DEMEK İSTEMEKTEDİR.

YCEY, sf. 44, 185, Les nations sauront que je suis Jéhovah-Comment? 1974, sf.112

habilis
26-04-2007, 14:27
[align=left:967e0fb578]arkadaşlar çok dikkat etmenizi istediğim bir iki *resim var. bu resim yehova şahitleri tarafından çizilmiş ve kendi kitaplarına asılmıştır.

( BİRAZ ÖNCE GÜNCELLEDİM !!!)

http://v.i.v.free.fr/image/main2.jpg

http://v.i.v.free.fr/image/main3.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/4000/tgeov32sc2.jpg

http://img507.imageshack.us/img507/3806/tgeov33vt2.jpg

http://img239.imageshack.us/img239/8708/tgeov50se0.jpg

http://geocities.com/siaxares/Baphomet2X.JPG[/align:967e0fb578]

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgdivolocapellp.jpg

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgvecchia6.jpg

http://www.scienzeantiche.org/images/purkinje_sanson.jpg

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgdiavolo8.jpg

ters haç görmek mümkün .. birde alttaki şu garip görüntü !!

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgspesa1.jpg

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgbattesimo1.jpg

birde sigaranın zararlarını anlattıkları bir broşürleri var ..

ilginç olan üzerinedeki garip resim ...

çok dikkatle bakın !!

http://www.scienzeantiche.it/images/demonefuoco1.jpg

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgtabacco3.jpg

http://www.scienzeantiche.it/images/tdg45a.jpg

habilis
27-05-2007, 13:51
BENCE bu resimler çok fazla şey anlatıyor !!!

ozgur_beyin
27-05-2007, 15:41
Çok etkilendim ,şad oldum ,dilşad oldum. Yehovaya şahid oldum. :lol: *:lol:

habilis
28-05-2007, 18:59
:lol: *:lol: *:lol:

abi süpersin nerden buluyosun bu lafları :lol:

beğendiğine sevindim...

devam edelim....

http://v.i.v.free.fr/image/boucfem.jpg

http://v.i.v.free.fr/image/boucfem3.jpg

http://img236.imageshack.us/img236/7203/tgeov16dq3.jpg

http://v.i.v.free.fr/image/couple.jpg

http://v.i.v.free.fr/image/couple2.jpg

http://v.i.v.free.fr/image/2jesus1.jpg

http://v.i.v.free.fr/image/2jesus2.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/9035/tgeov21wa5.gif

http://img441.imageshack.us/img441/9241/tgeov22ku7.gif

nedir bu "A" *yoksa anti christ *mi ?? ( ingilizcede mesih karşıtı )

http://img522.imageshack.us/img522/313/tgeov36in1.jpg

http://img522.imageshack.us/img522/3376/tgeov37at4.jpg

http://img504.imageshack.us/img504/5249/tgeov52st3.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/204/tgeov53ab3.jpg

devam edecek..

sevgilerle

habilis

28-05-2007, 23:53
Sevgili habilis,
bu resimlerde birtakim aciklanmasi zor sekiler var, ama bence bazi resimlerde, ozellikle saclarla ilgili olan kisimda abartma olmus. Ben baska bir noktaya daha dikkat cekmek istiyorum,

"3 *İsa Mesih 1878 yılında tahta oturup, Şeytanı gökten kovmuş ve yine 1878 yılında krallık ünvanına sahip olmuştur. "
Bu yilda gerceklesen en buyuk olay Katolik Papa 9. Pius'un olumu ve 13. Leo'nun papaligi devraldigi yildir. Yehova sahitlerinin, mesihin gelisini, boyle hristiyan aleminin hassas bir yili ile ifade etmeleri, bu adamlarin ne kadar hristiyan oldugunu ortaya koyuyor. Garip.

habilis
29-05-2007, 11:35
gerçekten ilginç...

habilis
29-05-2007, 15:11
bak mesela bunda nekadar abartma olabilir ???

şu saça tersten bakınca bu yüz ortaya çıkıyor ..

http://www.scienzeantiche.it/images/tdgdivolocapellp.jpg

29-05-2007, 19:58
Sevgili habilis,

Birinci resimde, elin kimin eli oldugu belli ama sekli semali degisik.

Dorduncu resimde belirtilmis yaratik, Marduk'un hizmetkar hayvanina benziyor.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Marduk_and_pet.jpg/340px-Marduk_and_pet.jpg

habilis
29-05-2007, 20:22
eheh... çok iyi .. çok teşekkürler paylaştığın için respendial kardeşim.

29-05-2007, 21:01
Sevgili habilis,

ilk baktiginda o birinci resimdeki el kisa boylu bir yaratigin eli gibi gorunuyor ama dikkatli bakinca yasli kralin sagindaki adamin eli oldugu belli oluyor.

Bunun disindaki bazi cizimler, ozellikle saclarla ilgili olanlar, kendim de resim cizdigim icin, olabilir diyorum. Biraz karpuz cekirdeginde allah yazisi gorenlere benzemesin durum. Bazilari ayni pokemon gibi sekiller. Hayalgucu olabilir, inanmakta zorlaniyorum.

Bunun yanisira bazilarini aciklamak gercekten zor. Su gomlegin uzerindeki kurukafaya, HY bile bir aciklama getiremez.

habilis
30-05-2007, 16:04
açıklaması gerçekten zor bazı şeylerin..

bazıları ise abartı olabilir ne olursa olsun bu şekiller y ciler tarafından çizildi ve bende peylaşmak istiyorum..

hani çocuğun örtüsünün altından görünen garip yüze nedersin !!

çok ilginç bence ..

birde elin içinde görülen yüz ifadesi . buda güzel olmuş

30-05-2007, 16:59
Evet onu aciklamasi cok zor iste. Yayinladigin resimlerden anladigim kadariyla, bu adamlar, satanist ve masonik bir teskilat. Satanizmin tarihi ile ilgili bir video vardi, oradaki sembollerle burada kullanilanlar arasinda baglantilar var. Yani polis uzun sacli gencleri, "satanismisiniz bakim" diye sorguya cekerken, gercek satanistler sokak sokak yayinlarini dagitmislar.

habilis
30-05-2007, 17:14
evet sevgili dostum respendial , bende tam bunu diyorum aslında .. birazdan yehova şahitlerinin kurucusunun bir mason olduğu gerçeğini yazacağım.. umarım beyenirsiniz...

bende üzülüyorum bazı şeylere ,, mesela sürekli kapkaç yapan zibidileri durmadan serbest bırakıyolar ,, gidip saçma sapan yere insanları tutukluyolar ..

asıl tutuklamaları gereken kişi hala sokakta oluyooo .. adamlarda cesaret alıp azıttıkça azıtıyolar... nedir bu çektiğimiz

habilis
30-05-2007, 17:44
yehova şahitlerinin kurucusu masondur

evet ,yehova şahitleri tarikatını kuran c.t.russel bir masondu.

RUSSELİN MASONLARLA İLİŞKİSİ VE PUPERESTLİĞİ

http://v.i.v.free.fr/media/russell-a.jpg

KENDİLERİNİN TANRININ TEK GERÇEK TEMSİLCİSİ VE KANALI OLDUĞUNU İDDA EDİYORLAR.

HALBUKİ BU TARİKAT BİR ADAM TARAFINDAN KURULMUŞTUR.

http://www.kids-lev.com/images/sonst/bilder02.jpg

SAKALLI,YAŞI İLERLEMİŞ, KENDİSİNDEN ONLACA YAŞ KÜÇÜKLÜĞÜNDE OLAN BİR EVLATLIĞINA SARKAN,MAHKEMELİK OLUP,MAKKEME TARAFINDAN SUÇLU BULUNAN VE PARA CEZASINA ÇARPTIRILAN BİRİ ..

İYİ CİNS BUĞDAYI "MÜCİZEVİ BUĞDAY " DİYE SATIP BİR SÜRÜ PARA ELDE ETMİŞ, FAKAT YAPTIĞI BU SAHTEKARLIK SONUCUNDA YİNE MAHKEMELİK OLMUŞTUR !

VE ŞUANKİ MEZARI MASON GELENEKLERİNE GÖRE DİZAYN EDİLMİŞTİR. "BİR PİRAMİT ŞEKLİNDE"

http://esaie.free.fr/images/tomberussel.jpg

http://esaie.free.fr/images/zoomtomberussel.jpg

DİKKAT EDİN ORTADA BİR HAÇ BİR TACIN İÇİNDE VE ÇEMBERLENMİŞ..

BU İŞARETİ MASONLARDA KULANIYOR.

MASONLARIN SEMBOLUNE OKADAR SARILMIŞTIRKİ *DERGİSİNİN BİLE SEMBOLU HALİNE GELMİŞTİR.

http://esaie.free.fr/images/wt1.gif

BİR MASON İŞARETİ :

http://www.yorkrite.com/04ca/ktswd175.gif

http://esaie.free.fr/images/wt1gros.gif

BİR ÇARMIHI BÖYLE BİR TACIN İÇİNE YERLEŞTİRMEK VE ÇEMBERLEMEK ANCAK MASONLARIN SEMBOLUDÜR

http://esaie.free.fr/images/york.gif

BURDADA EN ÜSTTE GÖRÜLÜYOR ...AYNI İŞARET,AYNI TAÇ

VEYİNE BU RUSSEL KİTAPLARINA

-KENDİSİNİN YAZDIĞI BAZI KİTAPLARINA O KUTSAL KİTABIN KENDİSİDİYORDU -

Mısır kökenli Ahoura Mazda tanrısının sembolü olan şu resimle süslemişti!

http://esaie.free.fr/images/tj_ra.jpg

http://esaie.free.fr/images/ra.gif

İŞARETİ BİRBİRİYLE KARŞILAŞTIRIN..

AYNI İŞARET.

DİKKATE DEĞER NOKTASI İSE BUNUN BİR MISIR TANRISININ SEMBOLU OLMASI ..

Şimdi bu sembol aşağıda da görebileceğiniz gibi Rosicrucian adlı ezoterik ve Mason bir akım tarafından kullanılmaya devam edilmektedir.

http://users.skynet.be/fb858482/images/log.gif

http://watch.pair.com/croscrown1.gif

ŞİMDİ MASONLARIN YUKARIDAKİ BU İŞARETLERİ , RUSSELİN MEZARINDAKİ İŞARETLE AYNI DEĞİLMİDİR ? !

01-06-2007, 02:18
Sevgili habilis,

masonlar kendi aralarinda bircok gruba ayrilir. Bu sembol, Knights templar yani tapinak sovalyelerinin sembolu. Tapinak sovalyeleri guclu bir mason grup ve Blair de, ust rutbeli bir uyesi. Blair'in Malta Knight oldugunu duymustum. Ben bunlarin seceresini bilirim habilis, senden tek bir istegim var. Ister bir baslik ac, ister burada anlat. Bu adamlar neyin pesinde? Bugun baktigin zaman bircok aklibasinda gorunen adam mason. Bu adamlarin derdi ne?

Ikinci mevzu, bu mezar Russel'i ne kadar taze tutabilmis bilemiyorum, ben de boyle bir mezar yaptiricam. Bu adamlarin bi bildigi var.

Ustunede yazdiricam, "ustune bastigin cicek benim bobregimdi" diye :)

09-06-2007, 12:09
Sevgili arkadaslar,

iki gun once yehova sahitleri kapima geldiler. Ta ayagima geldiler, ama ben ses etmedim tabi, ilgilenir gibi davrandim ve dehset belgelerle karsinizdayim. Bana verdikleri kitapcikta, iki adet masonik ve satanist ogeler iceren resim bulunuyor, ucuncuden supheliyim, hala inceliyorum. Az sonra...

habilis
09-06-2007, 12:15
ress.. bekliyoruz bakalım ....

ayrıca şunuda hemen söyleyeyim arkadaşım; sen ilgilenir gibi yaptıysan yada sessizce dinlediysen ,MUHAKKAK ama MUHAKKAK TEKRAR GELİRLER ,, aşağı yukarı 4 yada 5 gün sonra tekrar gelicekler !! hazırlıklı ol !!

gEcCeCi
09-06-2007, 12:40
arkadaşlar allah diyeceğiniz zaman al-lah biçiminde yazmanızı rica ediyorum keza doğrusu -biz uydurulmuşu diyelim- budur.al-lat al-menat ve al-uzza onun kızları o da baba al-lah'tır.muhammed sadece en büyüğünü kendine tanrı seçip insanlara yutturmaya çalışan uyanığın biriydi.lütfen tek din islamdır gibi şeyler söyleyip de turan bey'in kemiklerini sızlatmayınız..
saygılarımla

habilis
09-06-2007, 13:55
aniden kapı çalar !

-merhaba ! i günler biz yehovanın şahitleriyiz!
...hıımm öylemi..
- evet bizler tanrının szölerini inceliyoruz ve siz komşularımızla bunu paylaşmak istiyoruzy.şahitlerini duymuşmuydunuz ?
....evet elbette duydum hyani siz kan almayı reddedip pisipisine ölen fanatik grup değilmisiniz ! !
-ııı ..şeyy bakın kan almama emri mukaddes kitapta yer alıyor tevrata baktığınız zaman ..
...tevrattamı
-evet tevratta yer alıyor kandan sakının diye..
...tevrat şeriat yasalarını içerir büyük ölçüde bu kan meseleside şeriat yasasıdır ! yani sizlerde şeriatçısınız öylemi ! :) ben *şeiatçılarla ve gericilerle ilgilenmiyorum tıbbi tedavi mümkünkende pisi pisine ölmek istemiyorum , iyi günler !!

ve kapı kapanır !

-yaw ne adammış bu , bari şimdi gideyimde bir kaç gün sonra başkasını yolluyayım

09-06-2007, 14:08
Sevgili habilis,

kitabi aldim diye tekrar geliceklerini soylediler. Elimdeki kitapla ilgili soylesi yapacaklarmis. Ikinci geldiklerinde, dusuncelerinin sapikca ve yahudi yanlisi oldugunu, Russel'inde hicte oyle Taze bir adam olmadigini, aksine kizina sarkan yagli bir kasar oldugunu soyleyecegim.

Gercek masonlari ve mason kurumlari teshir eden, mason tarihi ve sanati hakkinda bir baslik acarsan, elimden geldigi kadar yardimci olurum.

habilis
09-06-2007, 14:36
YEHOVA ŞAHİTLERİNİN DOKTORLAR HAKKKINDAKİ GÖRÜŞÜ !!

kapımıza gelen şahide bu sözlerini ve kaynaklarını gösterirsek o anda kaçarcasına kapıdan ayrılacak ve utancından birdaha gelmeyecektir !

bu sözler onların kitap ve dergilerinden alınmıştır !!!!! ilk defa yayımlıyoruz....

### doktorlar şeytanın temsilcileridir !!! ( kaynak :golden age -uyanın - 24/1/16 250. sf ingilizce )

### aliminyondan yapılmış mutfak aletleri şeytan kökenlidir ,bu aletleri kullanmak hertürlü kanser hastalığına neden olur !

###aliminyon dan yapılmış her aleti evimizden uzak tutalım ,,

###aspirin kalp hastalığına neden olur !!

### kanserden kurtulmak için sabah öğle akşam üzüm yenmelidir ! bu en kesin ve en etkili yoldur !! ( böylece amelyat ve tıbbi tedaviden uzak tutulmaya çalışılıyor )

###(şu açılamayı lütfen dikkatle okuyun ) * " aklımızda bulundurmalıyızki oktorlar tarafından tavsiye edilen serumlarda aşılamalarda , amelyatta vs ..bizi iyileştirebilecek geçerli ve etkili hiç bir şey yoktur ! ..onların bilim diye ileri sürdükleri şey mısırlıların kara büyüsü üzerine kurulmuştur ve şeytansal özelliğinden hiç bir şey eksilmemiştir !! ...sevdiklerimizi bu kişilerin ellerine teslim etmekle kritik bir davranışta bulunuyoruyz !!"

( kaynak : the golden age dergisinin 727.sayfası / 5 ağustos 1931 )

sizde hayretler içinde kaldınızmı !! *bu yobazlar bide kendilerinin dünyadaki tek tansıral kaynak olduğunu idda ediyorlar ama tarikat olduğu herhalinden belli !!!!!

bu yobaz sınıf zamnanında *AŞILAMAYA DA KARŞI ÇIKMIŞTI !!!

ZAMANINDA ORGAN NAKLİNEDE KARŞI ÇIKMIŞTI !!1

KAN NALKİNEDE KARŞI ÇIKMIŞLARDIR VE HALA ÇIKMAKTADIRLAR !!!

bu soytarılara aldanıpta hayatımızdan olmayalım !!

habilis
09-06-2007, 14:39
sevgili ress.. üstte gördüğün gibi çok can alıcı bilgileri sundum ! bunları yüzüne vur bakalım ne diyecekler ! :D

ikincisi masonlar hakında yazıcam arkadşım biraz zaman gerekli ,,,,

habilis
09-06-2007, 14:47
YEHOVA ŞAHİTLERİ ÇOCUKLLARININ ADINA KARAR VEREREK KAN ALMASI GEREKEN YAVRULARINI ÖLDÜRÜYORLAR,

BU MASUM YAVRUCAKLARIN ÖLÜMÜNE MÜSADE EDİYORLAR !!

http://www.ajwrb.org/images/dak100x137.jpg

http://www.ajwrb.org/images/slisa1.jpg

http://www.ajwrb.org/images/sadrian1.jpg

http://www.ajwrb.org/images/slenae1.jpg

http://www.ajwrb.org/images/swyndhm1.jpg

BU ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNDEN TAMEMEN ANNE BABALARI SORUMLUDUR !!!

DOKTORLAR" kan nakli yapılmalı yoksa çocuk göz göre göre ölecekler" DİYOR ,,, FAKAT İNATÇI YOBAZ ANNE BABA ÇOCUKLARININ YERİNE KARAR VERİP ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLUYORLAR !!!!

BU ÇOCUKLARI ESASINDA ANNE VE BABALARI ÖLDÜRÜYOR !!

.....

ayrıntılı olarak şu adrei tıklayabilrisiniz :http://www.ajwrb.org/

habilis
09-06-2007, 14:50
he bu arada respendial arkadaşım

sana hangi kitabı verdiler " mukaddes kitap aslında ne öğretiyor " isimli *olanı mı ! ? :)

teşkilat 1975 yılında dünyanın sonunun geleceğini sanıyorlardı !! ama yine yanıldılar yine hüsrana uğradılar ,,tıpkı 1914 yılı gibi,1925 yılı gibi *!!

Kardeşlerin evlerini ve mallarını sattıklarını,
yaşamlarının geri kalan kısmını hizmetin ön safhalarında tüketmeyi
planladıklarını duyuyorum. Kötülükle dolu dünyanın sonu gelmeden
önceki son kısa zamanları geçirmenin iyi bir yoludur bu.
Krallık Hizmeti, 1974

09-06-2007, 15:18
Bana verdikleri kitap, "Seni onemseyen bir yaratici var mi?" seklinde cevrilebilir sevgili habilis. Aslinda ben onlara yol verirdim ama, benim adimi adresimi not alip bela olmalarindan korktum, birde kitaptaki resimlerde pokemon var mi diye sahsen bakmak istedim. Iste bana verilen kitapta bulunan iki resim ve icindeki semboller;

http://img265.imageshack.us/img265/3892/ys1eh3.jpg

Bu kapak reminin normal hali. Eagle Nebula (M16) "Pillars of Creation"

http://img247.imageshack.us/img247/7135/ys2tc0.jpg

Burada resime okun gosterdigi yerde bir mudahale yapilmis, ucgen ve goz sembolunu belirtmek icin. Bu sembolun hakkinda diger ornekleri http://www.whale.to/b/eye_s.html bu adreste gorulebilir.

http://img247.imageshack.us/img247/7034/ys3sw5.jpg

Burada yehova sahitleri kardeslerimiz icin sembolu ben tamamlayiverdim :)

http://img247.imageshack.us/img247/3406/ys4zk3.jpg

Bu resimde ilginc. Gaugin'in "Nereden geldik" isimli eseri. Resmin sag tarafinda daireye alinmis resimde, agzindan atesler sacan bir ejderha goruluyor. Sol tarafta iki rahip kilikli sahis, ejderhanin gozunun icine bakiyor. Rahiplerin elleri resimde cok belli olmuyor olabilir ama soldaki rahibin yaptigi isaret assagidaki resimdeki ile ayni.

http://img521.imageshack.us/img521/8751/ys5ec5.jpg

Resmin buyuk hali burada .

Gaugin'in tablosu (http://cgfa.sunsite.dk/gauguin/gauguin23.jpg)

Bu resimde sol tarafta bir sefalet sozkonusu iken, sag tarafta herkes halinden memnun. Soldaki oturan kim? Abel'in elinden aldigi karisi ile, uzaklara dalmis bu genc, lanetli Cain mi acaba? Ayakta heykelin yaninda duran kadinda, Adem'in ilk karisi, buyucu Lilith'e benziyor. Lilith, kendi kiyafetlerini ve yiyeceklerini buyu ile saglayabiliyordu ve tipki Cain gibi karanliga lanetlenmislerdi. Cain, Lilith'in kanindan icerek, birtakim guclere sahip olmustur. Bir rivayete gore tabi :)

Zamanim oldukca Gaugin'in diger eserlerini de incelemege calisicam.

habilis
09-06-2007, 15:32
evet ress ben bu resimlere hiç de bu şekilde bakmamıştım ,,

kitabın türkçedeki ismi *"sizinle ilgilenen bir yaratıcı varmı" .

birinci resimde "göz" gerçekten ilginç ,,
ikincisindeki ayrıntıyı farkedemedim ,,

habilis
09-06-2007, 15:37
ress arkadaşım :

yehova şahitleri e masonlarla ilgili bir site :

http://www.jwfacts.com/index_files/davinci.htm

şunada bakabilirsin bu daha kapsamlı
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Jehovah%20Witnesses/jw.htm

...

09-06-2007, 15:38
http://www.edwardtbabinski.us/images/LILITH.JPG

Adem, Eva ve Lilith isimli, 13. yuzyildan kalma bir minyatur.

http://www.chakraplein.nl/images/lilith.jpg

Lilith, sumer dili ile Liliaka'yi tasvir eden bir kabartma. Liliaka daha sonra bircok hikayede yine Ianna olarak gecer. Ornek, Gilgames destani. Bu konuya derin girmemin sebebi, bu okultist inanclarin kokeninde, Cain ve Lilith'in cok onemli olmasi.

tewderi
09-06-2007, 15:56
http://www.edwardtbabinski.us/images/LILITH.JPG

Değerli site yoldaşlarım şimdi yazacağım şeylerden hepinizden özür diliyorum...

Yukarıda görmüş olduğunuz adem ve Hava resmini dinler ile hiç bir bağlantısı olmayan kişilere *gösterip aha bu hava babamız aha buda hava anamız dersem kesin *söylediğim kişi bııyık altında sinsi sinsi gülmeye başlar ..

Sizin babalarınız s... d.... hep dışarda .. hele *o hava ananız tamamı dışarda... Hiç utanma yok *sizin atalarızda diyecektir. :oops:

Bir hadisi şerifte Allahın resulu buyuruyor herkes mahşerde çıplak olarak mahşderdeki hesap meydanına *gelecektir.. Bu açıklamay akarşılık hz aişe R.a da sual ediyor Ey Allahın Resulu o zaman kimse bir birinin avret yerlerine bakmayacakmı ? Allahın resuluda ; ya Aişe herkes kendi günahlarının derdine düşecek demiştir.

habilis
09-06-2007, 16:57
tewderi neden bu ikili adem ve havva olmaz diyorsun kardeşim ,,ben blliyorum bunlar ta kendileri :D

Britney Spears kızımız da zor durumda desene :D

09-06-2007, 17:43
Benim oyle dotumde don olmadigini unutacak kadar bir gunahim yok. Ben bakabilirim saga sola ;)

habilis
09-06-2007, 17:45
hehehehh :D :D

habilis
09-06-2007, 20:43
ress

çok güzel bir imza seçmişsin kendine *,, çok beğendim ,

"Evrim mevrim bunlar hikayedir. Darwinde işi çözemedi. Bir ara çözecek gibi oldu , sonra gene aklı başka yere gitti. *Bakın şimdi işin aslı şudur."

ya gülmemek elde mi :D

habilis
02-08-2007, 12:49
bu çocuklar ana babaları tarafından öldürüldü. kan almaları gerekiyor dedi doktor .ancak ana baba doktora karşı çıktı "kan almayacak !!" doktor *sebebini sordu . onlarda açıklamaya koyuldular :
"bizler yehovanın şahitleriyiz. kan almayız . ölme riski olsa bile. kan nakli tanrının gözünde çok büyük bir günahtır. " ..

doktor " eğer günahsa bu ,benim üzerime olsun günah bana sayılsın . yeterki bu çocuklar ölmesin . kan nakli olmazsa bu çocuklar pisipisine ölecek "

ana baba karşı çıktı ve sonunda çocuklar öldü .

http://www.ajwrb.org/images/slenae1.jpg

http://www.ajwrb.org/images/swyndhm1.jpg
,
YAZIK BU YAVRUCAKLARA ..YAZIK

Nebenbuhler
02-08-2007, 21:33
Tanrinin kendisi gelse onada inanmaz bunlar,cocuklari alip doktora nasil gitmisler hayret ya.Artik yeter dedirtecek bir olaybu..

el-alem
02-08-2007, 21:48
YHWY *

[align=center]

şuna bakın
telafuz bile edilemiyor yahu..

neye inanıyorlar belli degil...

bizim köşedeki kasabın şahidi olsalar daha iyi yhwy

kasap osmanın şahitleri.... 8O *:D *:D

osiris
02-08-2007, 22:06
abi burak eldemin kitabı mardukla radevu 2012 da yehova nın eski mısır dilindeki karşılığının ışığın bir tek tanrısı manasına geldiğini okumuştum siz ne dersiniz bu duruma acaba yahudilerde bunu da oradan aşırmış olmasınlar

02-08-2007, 22:14
Sevgili osiris,

gerek musevilikte gerek isevilikte Mısır kültlerinin ve gizemciliğinin etkisi yadsınmaz. Özellikle İsis kültünün ve Mısır gizemciliğinin etkisi. Bu konuları aslında resimlerle açıklayıp uzun uzun konuşmak gerekir, eğer sevgili habilis bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa.

Sevgili habilis,

teşekkür ederim, bende o kadar güldüm ki bu lafa, imzama koydum. Asıl trajikomik olan, bu kelamın gerçekten mevzubahis üye tarafından söylenmiş olması :) Bu arada Yehova Şahitleri tekrar gelmeden taşındım evimden, bu adamlardan korkulur :)

habilis
13-09-2007, 19:11
http://users.skynet.be/jacques.luc/cascade.jpg

arkadaşlar bu resmi ilk kez paylaşıyorum sizlerle..

arka planda sağ tarafta yeşillik havası verilmişl yere dikkat çekmek istiyorum ..

ne görüyorsunuz siz ??

hem ortadaki kızın kulağını altında bir göz mü var ? bana mı öyle geldi ! ?

habilis
13-09-2007, 22:19
http://www.gloeckel.info/Bilder/dukannstS93_1.jpg

http://www.gloeckel.info/Bilder/dukannstS93_2.jpg

işte orda birde adam var ..

dikkatlice bakılmalı !!

..

zeonx
14-09-2007, 04:26
Arkadaşlar kusura bakmayın ama yehova şahitleri hakkında malesef bu yazdıklarınız şeyler oldukça taraflı ve çarpıtılmış yazılar.Kin ve nefret kusar gibi birsürü yazı yazmışsınız.Sürekli bir suçlama içerisindesiniz.Yehova şahitlerinin bir kötülüğünü mü gördünüz ben anlamadımki?:) Bir tane yehova şahidine soru bile sormamışsınız sanırım:)Özelliklede farkettimki bu yazıları yazan arkadaşlar sanırım hıristiyan olmalılar(yinede yanılıyor olabilirim).Çünkü çok taraflı bi eleştiri olmuş!
* Russel'ı peygamber saydıklarını duymamıştım sayenizde böyle bişeyi öğrendim mesela.Yapmayın allahaşkına adam gibi bi yehova şahidi bulupta soru sorun,öğrenin,eleştirmeden önce anlamaya çalışın.Herşeyden önce ne düşünüyorlarsa düşünsünler saygı gösterin->yalnızca doğru düşünen sizmisiniz?Benim yehova şahidi olan arkadaşlarım var,gayet de bilgili kültürlü ne yaptıklarını bilen ve gerçekten inançlı insanlar ve hiçbir çıkarları yok hiçbir gelir elde etmiyorlar bu işten.Gerçekten inanıyorlar yani bizde saygı duyuyoruz arkadaşlarımıza.Ayrıca ve ayrıca sizin yehova şahitliğini kötüleme amacınızı açıkçası çok merak ediyorum?Sanki rakip firmanın mallarını kötüleyen satıcılar olur ya onlar gibi davranmışsınız:)Siz mi doğru düşünüyorsunuz yani?mesela yazılarınızdan okuduğum kadarıyla aklıma gelmişken söyleyeyim->İsa hakkında "İsa bir Tanrıdır"demişsiniz,bende sade bi vatandaş olarak kaçtane tanrı var diye sorarım size?Çünkü 2 Tane Tanrı olamaz herhalde öyle değilmi?:)Yada tanrının ismi olan YHVE'yi onlar yehova olarak okumayı tercih ediyorlarsa bu sizi neden rahatsız ediyor siz nasıl okuyacaksınız sesli harf mi varki?Cehennem var diosun ama Gehenna eski yahudiler zamanında çöplerin YOK EDİLMEK içinyakıldığı yere deniliyormuş bunu biliyormuydunuz,BİLMİYORDUNUZ,bende bilmiyordum.İşte bu sebeple Yahova şahitleri de cehennem kelimesini yok oluş olarak algılıyorlar,sen yanmak olarak algılarsın o senin algılama biçimindir.Onlar yok oluş olarak algılarlar,bi başkası başka şekilde algılar.Yoruma açık yazılar yani bunlar.Sen 2007 basımı kutsal kitap okuyorsun ama adamlar okudukları kitapta geçen kelimelerin,yazıldığı zamanda ne anlamda kullanıldığını araştırıyorlar,ve o anlamıyla,o şekliyle kullanmaya özen gösteriyorlar,o zaman da tabi senin bakış açından farklı bi bakış açısı ortaya çıkıyor!Bende saygı gösteriyorum yani;)
* *Açıkçası şunu söylemeliyim->Yehova şahitleri de sizin gibi benim gibi sıradan insanlardan oluşuyor ama gerçektende saygıyı hakediyorlar;)Eleştirecekseniz de yine eleştirin ama bilen birilerine sorun önce,yehova şahitliği hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar da bi yehova şahidi bulup sorabilirler,merak edenler de google'dan aratıp resmi sitelerine ulaşabilirler diye düşünüyorum ve ekliyorum tüm dinlere inansanız da inanmasanız da saygı gösterin;) saygılarımla efendim;)

zeonx
14-09-2007, 04:43
ayrıca resimlerle ilgili de şunu söylemek istiyorum-->o kitaplardan aldığınız resimlerin çoğu zaten adamların kitaplarına koymak için aldığı alıntılardır.Hem alıntı olmayan resimlede de yaptığınız yorumlar o kadar saçma ki!-->çocukken gölgeleri ve bulutları bi nesneye benzetmeye çalışırdık,tıpkı onun gibi yorumlar var:)Yok arkadaki şelalede adam var,yok kadının boynunun altında göz var:)Komik yani komik,adamların kitabını cadı kitabı gibi göstermişsiniz:)masonlarla uzaktan yakından ALAKALARI bile yok!:)Çok taraflısınız ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK sizin bi çıkarınız var ya du bakalım çıkacak ortaya;)bişeyi çok kötüleyen insandan da çok öven insandan da uyuz olurum;)Yani çok övseydiniz de uyuz olurdum:)))hehehe

dilaver
14-09-2007, 05:01
sayın zeonx

* * iddialı bir giriş yapmışsınız ve hemen ögretmeye başlamışsınız. Ögretmeden önce ögrenmeye çalışsaydınız kendinizi komik duruma düşmekten de kurtarırdınız. Olsun ögrenmenin yaşı ve zamanı yoktur, bu niyetle geldiyseniz buradan bir şeyler alabilirsiniz. Burası ögretmeni olmayan, sadece ögrencilerden oluşan bir aydınlanma okuludur.

* * Zahmet buyurup da başlıgı açan arkadaşın kim oldugunu iletilerinden takip etmiş olsaydınız, ya da arama motorundan yehova şahitleri ile ilgili başka başlık var mı diye araştırsaydınız, arkadaşımızın bu gruptan kendini emekliye ayırdıgını ve bir anlamda kendi özeleştirisini yazdıgını görürdünüz. Buradaki bilgiler dinlerin tümünü *red eden eski bir yehova şahidinin aktarımlarıdır.

* * Gene biraz emek sarfedip genohim, ya da cehennem diye tıklasaydınız bize matahmış diye aktardıgınız şeylerin forum arşivlerinde kayıtlı oldugunu ve herhalde site müdavimlerinin tamamı tarafından bilindigini idrak ederdiniz.

* * * Neyse gene de hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Paylaşmak için ve ögrenmek için geldiysen hoş geldiniz. Ama tavrınız ilgili iletiler gibi olacaksa boşuna geldiniz.

* * * saygılarımla

zeonx
15-09-2007, 02:18
Ben sanırım burada bu yazınızdan sizin büyükburunlu olduğunuzu öğrenmeliyim?:)Avukat edasıyla yazmışsınız maşşallah bravo:)Açıkçası bu forumun öğrenme değil de tartışma platformu olduğunu düşünüyorum.Çünkü adı üzerinde bu bir forum.Özellikle yazıyı yazan kişinin emekli ve önceden yehova şahidi olan,bu konuda bilgisi ve konumu yüksek olan birisi olduğunu vurgulamak ister gibi bir yazı yazmışsınız.Fakat ben tanrısal konuları konuşurken insanların rütbeleriyle ve konumlarıyla ve bilgileriyle ilgilenmemeyi öğrendim.Çünkü (sözüm meclisten dışarı) kişiler büyük konumlara haketmeden gelebilir ve insanlar bişeyleri bildiğini zannedebilirler diye düşünürüm ve her düşünceyi hemen benimsemem,eleştirel bakarım.Ve bahsettiğiniz kişinin yazılarına da bu açıdan baktım.Zaten öğretmeye başlamam için emekliliğimi beklemem gerekmiyor emin olun bu konuda öğretmenlik yapabilirim.Ayrıca insanın yaşlı ve emekli olması hatta ve hatta kendini geç bir yaşta dine vermesi GENÇ yaşlardan itibaren dini konularla ilgilenen kişilerden üstün olduğu anlamına da gelmez.Olasılıkları düşünerek yola çıkacak olursak-->40 yıl yehova şahitlerinin arasında kalmıştır ama bişey anlamamıştır bu da olabilir öyle değilmi?Ayrıca Doğma büyüme müslüman olup namaz kılmayı bilmeyen insanlar da var yani,bu kişiler gidipde hristiyan bir ülkede müslümanlığı kötüleseler nekadar müslümanları temsil edebilirlerki???Zaten bir dine sonradan giren herkes(bu din hangi din olursa olsun),önce o dine eleştirel bakar ve kusur arar.Çünkü her seferinde hata yapmadığından emin olmak ister.Ama belki hiç benimseyememiştir???Belkide bahsettiğiniz kişi uygunsuz bir davranışından dolayı o dinden atılmıştır ve bunu söylemiyordur?! Ben Biraz objektif bakıyorum olaylara.Bu sebeple sizin yazılarınıza eleştirel bakmakta kendimi gayet haklı görüyorum.
* * *Aşağılama ve ezme konusuna gelince;ben yeteri kadar incil ve tevrat bilgisine sahip olduğumu düşünüyorum tabiki öğrenmem gereken belkide daha çok şey vardır,eminim siz de yeterli bilgiye sahipsinizdir fakat ben kimseyi henüz aşağılamaya başlamadım,bunu yapmayacağımda!Çünkü herkes din konusunda düşüncelerini dile getirmekte özgür olmalı diye düşünüyorum.Düşüncelerim hoşunuza gitmeyebilir ama siz de saygı göstermeyi öğrenmelisiniz.O yazılarda yazan arkadaş isa'yı tanrılaştırırken ben kalkıp gülmedim ama siz bana kendinizi komik duruma düşürmeyin diyerek beni aşağılamaya çalışıyorsunuz.isa'nın öğretilerinden insanlara bu şekilde davranmayı mı öğrendiniz?
* *Genohim (cehennem) konusuna gelince herhangi birşeyi tıklamak zorunda hissetmedim kendimi,çünkü olay düşüncede bitiyor.Gidipte cehennemi gören birisi yok,ben görmedim,eminim siz de görmemişsinizdir.Gördüyseniz de üçününcü dereceden yanıklarınızın acısını da benden çıkarmazsınız umarım:)))Cehennemin Var olduğunu kanıtlamanın yolu ayetlerin numaralarını yazmak değildir.O ayetleri herkes okur ama herkes farklı anlar,farklı yorumlar.Yehova şahitleri de farklı yorumluyorlar diyorum size.İnsanlar farklı yorumlara sahip diye siz Beş milyon tane inananı olan ve türkiye cumhuriyeti tarafından da tanınan büyük bir dini tarikat yaparsanız o zaman büyük haksızlık edersiniz.İşte bu sebeplerden dolayı bende sade bir vatandaş olarak size bu yazıların taraflı bir yazı olduğunu söyleme hakkını kendimde görüyorum.Çünkü ben haksızlığa uğrayanların herzaman yanında olurum.Benim size aktarmak istediğim buydu sadece ama sanırım beni bu konuda yanlış anlamışsınız.Daha dikkatli ve daha seviyeli cevaplar yazarsak yazışmaya devam edebiliriz,aksi halde edemeyiz diye düşünüyorum ve yine saygılar diliyorum...

15-09-2007, 11:01
:) guler misin aglar misin

thunderpoint
15-09-2007, 12:31
Benim size aktarmak istediğim buydu sadece ama sanırım beni bu konuda yanlış anlamışsınız.Daha dikkatli ve daha seviyeli cevaplar yazarsak yazışmaya devam edebiliriz,aksi halde edemeyiz diye düşünüyorum ve yine saygılar diliyorum...

O halde hoşgeldiniz zeonx...

Umarım paylaşımlarınız herkese yararlı olur...

zeonx
15-09-2007, 15:29
teşekkür ederim;)

15-09-2007, 20:29
yuhanna,bu kadar iddia onlardan nefret etmeye yetmez.daha baska?.
allahuekber nidalariyla sucsuz günahsiz insanlarin kafasini kesiyorlarmi?veyahut sucsuz gunahsiz insanlari kirbacliyip tasliyorlarmi?veya bi sakallinin pesine takilip 8 sene birbirlerini yiyiyorlarmi?biliyorum bunlarin hepsini amerika yapiyor,,,düsünen beyinlere saygila *en basdada turan abime

sargon
16-09-2007, 19:46
habilis birkaç gündür siteye giremiyormuş. Bu topicde yazılanlara cevap yazmış, siteye koymam için bana gönderdi. Word dosyasındaki yazısını buraya aktardım. İçinde HTML ile yazılmış bazı altçizgi ve koyu karakterler vardı. Göndermeye çalıştığımda sistem beni bloke etti. HTML kodlarını temzileyip tekrar gönderdim, yine bloke etti. İki defa uğraşmanın sonunda artık bıraktım. Kendisi tekrar döndüğünde cevabını direk yazsın artık.

habilis
17-09-2007, 11:43
çok teşekkür ederim sargon kardeşim ,
o kadar uğraştırdımki seni ,, nasıl özür dilesem benim yüzümden bloke olduğuna ve çok teşekkür ediyorum ilgine yardımına..

sayın zeonx arkadaşım benim hakkımda nelerde yazmışsın ... kimse merak etmesin ;

teknik sorundan dolayı cevabım aksıyor... en kısa zamanda görüşürüz...

sevgiler

hbls

habilis
18-09-2007, 12:27
defalarca denedim .. bir iki paragrafı geçen hiç bir yazıyı buraya asamıyorum.. şuanda bile "acaba çıkacakmı ?" sorusunu soruyorum belirsizlikle ..

zeonx arkadaşım sen bu başlığı a dan z ye inceledinmi .. ne kadar komik iddalarda bulunuyorsun .şahitlerin masonlarla hiç bir ilgsinin olmadığı vs. bununla ilgili yazı yazıldı. eğer karşı çıkıyorsan yazdığım yazıdan alıntı yapıp yanlışını göster ! iddalarla olmuyor bu işler ..kaynak gösterdik o kadar. russelın kendisini peygamber olarak österdiini ,hatta bir İLAH olarak ortaya atıldığını . teşkilatın bunu yayınlarında onayladığını KAYNAKLARIYLA gösterdik .. sen neye karşı çıkıyorsun .. kaynak diyoruz yok efendim o insanlar altın kalpli ,çok şirin ,çok tatlı.. olabilir .. bende incelersen ilk sayfada "samimi insanlar" demişim .. doğrudur.. buna birşey demiyoruzki .. kendi iddalarını ,bunun içine kıyamet tarihleri verdiğinide ekleyelim ,kaynaklara dayandırarak gösteriyoruz.. :)

umarım bu yazıdan sonra yine teknik bir problem olmaz.. kaçtır yazıyorum çünkü.. önce canım sen forumu bir güzel bi incele .. sonra inkar et.. yalanla..

habilis
20-09-2007, 18:47
yehova şahitlerinin 1914 yılıyla ilgili verdiği kıyamet ( armagedon - dünyanın sonu -) tarihi :

"Bu bölümde milletlerin zamanının tam sonunun, yani onların egemenlik sözleşmelerinin sonunun 1914'te biteceğini kanıtlayan Kutsal Kitap delillerini sunacağız. Bu tarih, kusurlu insan hükümetlerinin en son sınırı olacaktır. Sonuç olarak eğer bu gerçeğin Yazılar aracılığıyla güçlü bir şekilde desteklendiğini kanıtlarsak, o zaman bu şekilde ispatlamış oluruz ki: Rab'bin, 'Krallığın gelsin' diyerek bize öğrettiği Tanrı'nın Krallığı duası, bu tarihte evrensel yetki almış olup, kuvvetli bir şekilde o zaman yeryüzünde kurulmuş veya sağlanmış olacaktır." (K.K.E. Cilt 2, Sf. 73, 1903, Fr.).
Russell aynı kitabın 97'nci sayfasında yine aynı konuya değinerek şöyle der:

"Kutsal Kitap'ın milletlerin zamanıyla ilgili bu güçlü kanıtları karşısında, bu dünya krallıklarının sonunun ve Tanrı'nın Krallığı'nın tam kuruluşunun 1914'te gerçekleşeceğini çok sağlam bir gerçek olarak görmekteyiz. O zaman, Rab'bin gitmiş olduğu günden beri istenilen, Krallığın Gelsin Duası cevaplanmış olacaktır. Daha sonra bu adaletli ve hikmetli yönetim altında bütün dünya Rab'bin yüceliğiyle, bilgi ve barışla dolacak (Mez . 72:19; İşa. 6:3; Hab. 2:14); Tanrı'nın iradesi gökte olduğu gibi yeryüzünde de gerçekleşmiş olacaktır.".

Dikkat edilsin ki, 1914 yılı için peygamberlik edilen, dünya krallıklarının sonu ve Tanrı krallığının yeryüzünde kuruluşu kısmî bir şekilde değil de, tam bir şekilde gerçekleşmelidir.

1918 !! yılıyla ilgili verdikleri tarih :

"Finished Mystery"adlı kitapları

"Küçük sürünün yüceltilişinin 1918'in içinde gerçekleşeceğini düşünmekteyiz... İnsanlar 1918 ile 1921 yılları arasında öğreneceklerdir ki, kilise gerçekten de göğe kaldırılmıştır." (Sayfa 77).
"1918 yılı, Hıristiyanlık aleminin (yani Babil'in) tam düşüşünü görecektir (Esinleme 1." (Sayfa 146).

1925 !!!

"1925 yılı Kutsal Yazılar'da açık ve kesin bir şekilde, hatta 1914'ten daha açık olarak işaretlenmiş bir tarihtir ." (T. K. 15 Temmuz 1924, sayf a 211, İng.).
"1925 yılı Kutsal Yazılar tarafından daha da net bir şekilde
işaretlenmiştir. Çünkü bu tarih Tanrı'nın İsrail halkına vermiş olduğu yasa aracılığıyla tespit edilmiştir." (T. K. Ocak 1925, sf. 15, Alm.).

bunlar sadece bir iki örnek .. cevaplanması gerekmezmi :)

habilis
20-09-2007, 18:50
neden teşkilat kıyamet tarihleri veriyor ? neden ? ..
tarih tumayınca bunu "aceleci şahitlere "neden yüklüyorlar ? .. gördüğümüz gibi tanrısal olduğu kabul edilen teşkilat , süper sınıf 144000 ler tarafından açıklanıyor bunlar.. kaynakları yukarıda verdik..

tarih tutmuyor, başka bir tarih veriiyor , oda tutmuyor başka bir tarih ..

habilis
20-09-2007, 18:56
arkadaşım sürekli olarak soruyor AMACIN NE ? diye..

bak arkadaşım teşkilatın ne diyor :

"Eğer Yehova Şahitleri tarafından ilan edilen mesajın gerçekliği sağlamlaşırsa, o zaman bu mesaj insanlık için son derece önemlidir. Fakat bunun tersine, EĞER BU YANLIŞSA BUNUN DOĞRU OLMADIĞINI BİLDİREN DİNİ GÖREVLİLER BUNUN NEYDE YANLIŞ OLDUĞUNU AÇIKÇA VE CESARETLE HALKA GÖSTERMEKLE YÜKÜMLÜDÜRLER." (Rutherford, La Crise, sf. 42. Fr.).

benim hiç bir şahsi anlaşmazlığım yok . yukarıdaki açıklama tam olarak anlatıyor aslında. kim neyi saklamaya çalışıyor..

iddalarınızı kaynaklandırmanızı öneriyorum . russelin peygamber hatta bir İLAH olarak ilan edildiğinide ben söylemiyorum .. teşkilat söylüyor.

ikinci sayfaya bakılabilir. ÖZGÜR BEYİN arkadaşımın sorusu üzerine gerekli kaynaklar gösterilerek anlatılı.

yapmanız gereken forumları tekrar gözden geçirmeniz..

yehova şahitleri her fırsatta nazi zulmüne uğradıklarını söylemektedir. kamplarda kalan şahitleride kahraman olarak nitelendirmektedirler.

"işte biz şöyle zulme uğradık , böyle karşı geldik nazilere , onurumuzla " vs vs..

ancak buarada taraflı olarak ele alınmaktadır herşey. objektif değiller. düşünülmesi gerekir acaba naziler neden kamplara gönderdi bu şahitleri ?

bunun nedeni ise teşkilatın hükümet ve kiliselere karşı tahrik edici provokasyonel tutumlarıdır.. (Kendilerin dışında bulunan bütün kilise ve kurumlar Şeyan'dandır)

bu parantez içerisindeki iddaya karşı gelebilecek hiç bir şahit yoktur. !! bunu her şahit kabul eder !!ayrıca şahitler gerek sözlerinde gerek kitap ve dergilerinde sürekli olarak siyonizmi teşir etmektedirler. defalarca israil ,israiloğulları ,israil torakları , yahudilik vs bahsedilmektedir. siyonizm övülmektedir. israilliler tanrının bir numaralı halkı ,ırkıdır .kitaolarında sürekli olarak israil toprakları övülmektedir. hatta günümüzde bile sırf bu konuda bir kitap yazmışlardır .." güzel diyarı görelim "diye.. bu öğretici bir atlas görevi görsede kitapta "güzel diyar" diye tabir edilen yine İSRAİL TOPRAKLARIdır. !

bu hayranlık 1932 ye kadar devam etmiştir.

ayrıca nazi saldırılarına maruz kalmalarının nedenleri vardır. ..yukarıda belirtildiği gibi kışkırtıcı ,tahrik edici provokasyonel tutumları

gelin şu ilginç açıklamaya bakalım :

" Golden Age ve Consolation dergileri (Yehova Şahitlerinin resmi yayını) çoğunlukla militarizmle ilgili Almanya‘daki gelişmelere dikkat çekti. Hitler'in iktidara gelmesinden üç yıldan fazla süre önce, The Golden Age dergisinin Almanca baskısı cesaretle şunları belirtti: ‘Nasyonal Sosyalizm… doğrudan doğruya, insanın düşmanı olan İblis‘in emrinde… çalışan bir harekettir‘. Hitler‘in yönetimi ele geçirmesinin arifesinde, 4 Ocak 1933 tarihli The Golden Age şöyle dedi: ‘Nasyonal Sosyalizm tehdidi başımızın üzerinde dolanmakta. (Bu sözler 8 Ocak 1996‘daki türkçe Tarassut Kulesi‘nde farklı çevrilmiştir). Başlangıçta böylesine önemsiz, izlediği politika bu kadar aykırı olan bir siyasi partinin birkaç yıl içinde milli bir hükümet yapısını gölgede bırakacak boyutlara ulaşması inanılmaz gibi görünüyor. Bununla birlikte, Adolf Hitler ve onun nasyonal sosyalist partisi (Naziler) az rastlanır bir iş başardı.‘ (22 Ağustos 1995 ,Tarassut Kulesi sayfa 6).

kesin bir şekilde hitler yönetimini ŞEYTANIN BİR PARÇASI OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞMAKTADIRLAR. ONUN YÖNETİMİNİ ŞEYTANSAL OLARAK İLAN ETMEKTEDİRLER !!!

şimdide tüm dünya hükümetleri için aynı şeyi beslemekte ,öğretmektedirler. *BUNA KARŞI ÇIKAN VARSA ÇIKSIN CESARETLE SÖYLESİN !!!!

tüm hkümetler ,politikacılar , NATO, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER *şeytanın etkisinde olan teşkilatlardır.
aklıma gelmişken hemen belirteyim vahiy kitabında belirtilen kırallardan biride BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDİR
bu kral yine şeytanın etkisinde olan bir kraldır ve YIKIMA gideceği varsayılır !.. şeytanın bir yansıması olarak algılanan BİRLEŞMİŞ MİLLETLER !

17: 10 Bunların beşi düştü, biri duruyor, ötekiyse henüz gelmedi. Gelince kısa
süre kalması gerek.
17: 11 Yaşamış, ama şimdi yok olan canavarın kendisi sekizinci kraldır. O da
yedilerden biridir ve yıkıma gitmektedir.

İŞTE BU KADAR KIŞKIRTICI,TAHRİK EDİCİ BİR POLİTİKA İZLEMEKTEDİR ŞAHİTLER !!!

habilis
20-09-2007, 21:10
süper sınıf öğretisi ve yehova şahitleri

yehova şahitleri ve sempatizanları sürekli olarak inkar ederler bunu ancak geçekler acıdır ..
her nekadar kabul etmeselerde bu teşkilat içinde var olan bir olgudur. 144000 sınıfı diğer yehova şahitlerinden daha üstün bir konumdadır. adeta şahitlerin papası konumundadır. ( şahitler bunu sürekli inkar ediyor )

gelin görelim :

"Bu nedenle büyük kalabalık( sıradan y. şahitleri ) ne şimdi ne de gelecekte 144.000 gibi adil beyan edilmeyecektir... zaten onların imanla adil beyan edilmeye gereksinimleri yoktur." (Ewiges Leben in der Freiheit der Söhne Gottes, sf. 386).

"Bu şekilde, Kutsal Kitapta göre kelime anlamıyla İsa yalnızca meshedilmiş Hıristiyanların (yani 144.000'in) aracısıdır." (T. K. 17 Temmuz1979, sf. 31).

şahitler bu süper sınıfı yücelymiş de yüceltmiştir. benim taraflı olarak yazdığımı idda edenlerde olabilir . ancak kaynak ortada idda ortada.. neyi çarpıtıyormuşuz anlamış değilim..

"Göksel hayat için seçilenler (144.000) DAHA ŞİMDİDEN adil beyan edilirler...(Rom. 8:1). Fakat bu şimdiki zamanda, yeryüzünde ebediyen yaşayacak olan insanlar için GEREKLİ DEĞİLDİR... Onlar, YALNIZCA son denenmeyi zaferle geçip, Millenyum'un sonunda kâmilliğe erdikten sonra, ebedi yersel yaşam için adil beyan edilebilecekler." (T.K. 1.11. 1954 / T.K. 1. 7. 1986 sf. 17-29).

gördüğümüz gibi bu SÜPER SINIF 144000 ler diğer sıradan yehova şahitlerinden daha özel ayrıcalıklıdır.
bunu kabullenmeyen şahitler o teşkilat tarafından sömürülmeye devam edecektir.

"Bu şekilde, Kutsal Kitapta göre kelime anlamıyla İsa yalnızca meshedilmiş Hıristiyanların (yani 144.000'in) aracısıdır." (T. K. 17 Temmuz1979, sf. 31).

şahitler inandığını idda ettiği incili bile doğru dürüst kabul etmemektedirler. kendi öğretileride kutsal saydığı incil metinleriyle çelişir durumdadır. örneğin yukarıda bir süper sınıf görüyoruz ancak incilleri derki ;

"İsa'nın Mesih olduğuna inanan herkes Tanrı'dan doğmuştur." (1. Yu. 5:1).

"Kendisini kabul edip, adına iman edenlerin hepsine, Tanrı' nın çocukları olma hakkını verdi." (Yu. 1:12; 1. Yu. 3:1-2; Rom. 8:14).

inandıkları incille bile çelişmektedir bu tarikat!

ruhban sınıfını kesinlikle reddettiğini idda eden y şahitleri davranışları ve sözleriyle tamda tersini göstermektedirler. ki yukarıda kaynaklarıyla bunu gördük .

ayrıca 144000 lere karşı gelmek tanrıya karşı gelmek demek , 144000lere hakaret etmek yine tanrıya hakaret sayılır! buna karşı gelebilecek bir şahit varmıdır , çıksın aksini idda etsin bakalım !

habilis
26-11-2007, 22:59
yehova şahitlerinin beytel( tanrının evi) olaraknitelendirdikleri merkezlerinden görünümler,,

http://www.brooklynpaper.com/assets/photos/30/19/30_19witnessesproperty2_i.jpg

bu lüx bina tamamiyle onlara aittir..müridlerinden topladığı paralarla ( ve ayrıca yayınlarında sürekli övdüğü israil sebebiyle -siyonizim hareketlerinin etkisi de var) bu binalarda konaklamakta gününü gün etmektedirler..

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/Watchtower-brooklyn.jpg/200px-Watchtower-brooklyn.jpg

http://www.bethel-tours.com/Brooklyn_Office_Complex.gif

http://brooklynheightsblog.com/wp-content/uploads/181765203_d0e26409b3.jpg

http://www.bethel-tours.com/images/NY%20Factory-grounds.jpg

http://www.bethel-tours.com/images/office-complex-close.jpg

http://www.bethel-tours.com/images/Stanley-4.jpg

habilis
26-11-2007, 23:02
resimleri kaldırdım.. ancak
şu tur linkinde yer alıyor..

http://www.bethel-tours.com/Pictures.html

sevgiler

habilis
26-11-2007, 23:03
işte yehova şahitleri böyle yerlerde konaklamaktadırlar...

sevgilerle

dilaver
26-11-2007, 23:07
nasıl yehova şahidi olunur ? *:lol:

* * saygılarımla

mer-orh
27-11-2007, 06:09
Bundan 4-5 yil önce Almanyada yapilan Türk Yehova sahitlerinin toplantisina katilmistim,orada dikkatimi ceken iki sey olmustu.

Yehova Sahidi Almanlarin,Türkleri kendi taraflarina cekmek icin Türkce ögrendiklerine.Hatta birtanesini hic unutamam,Türkceden imtihana girsek benden daha iyi not alacagina eminim.

Ikincisi ise Yehova Sahitlerine katilanlardan bircogunun alevi kardeslerimizden oldugu.

Katilanlardan birine sormustum"Neden bunlara katildin"diye,"Cok iyiler,bunlar sayesinde sigarayi biraktim" demisti.

Ara verildiginde sigara icmeye bahceye cikmistim,Yehova Sahitlerinden bir arkadas sagolsun beni uyardi,kutsal topraklar üzerinde bulunuyormusum,sigara icmek yasakmis,bende toplanti yerinin bahcesinin disini göstererek"Surasi kusal topraklarin disi galiba,ben oraya bir gidip geleyim"dedim.

Yehova Sahitlerin den arkadasimla din konusunda ne kadar tartissakta,kendisini cok severim.Hic degilse o na söylediklerim yüzünden beni öldürmeye kalkmiyor.Kitabini hic yanindan eksik etmez,mesela Armut üzerine konussak hemen kitaba sarilir"Bak incil Armut üzerine ne söylüyor" diye söze baslar.

27-11-2007, 11:18
mer-orh
ben hiçkimseye katılmadım ama o kitabı okuduğumda tanrıdan olduğunu sandığım için *bende sürekli manalar çıkartmaya çalışıyordum ama şimdi biliyorumki mana çıkartmaya kalkarsak yüzüklerin efendisi ve harry potter ı da tanrının kitabı yapabiliriz.selamlar

mer-orh
28-11-2007, 04:18
Scarface,

Benimde kimseye katildigim yok,sadece toplantilarina katilmistim.Olmayinca olmuyor iste,dinsiz olarak göcüp gidecegiz su dünyadan.

Yüzüklerin Efendisi yada Harry Potter in tanrinin kitabi olmasina karsi degilim ama peygamberi Nasrettin Hoca yaparsak sevinirim.

habilis
28-11-2007, 15:35
evet yehova şahitleri çok cicidir,tatlidir,şekerdir...

sigara ya kesinlikle karşılardır. bu yehova tanrının emrine uygun olmaz
çünkü.. vücuda zararlı madde almayı kesinlikle reddediyorlar, ,,sigaraya
hayır ancak alkole evet derler..
kan naklinede hayır deyip hertürlü aşılamanın ve organ naklinin de yanlış
olduğunu düşünüyorlar..

son zamanlarda organ nakli ve kan transferi konusunda yumuşadılar..
ancak yine ölüm tehlikesi devam ediyor.. bi kaza geçrsen kan nakli
yapılması gerekiyorsa bu BİLEREK VE İSTEYEREK ÖLMEK anlamına geliyor..

kaldıkları yerlere bir iki örnek verdim.

kaldıkları bu evlere ( tanrının evi) beytel diyorlar..burada kırallar gibi yaşıyolar tabi....
tüm yiyecekler, ücretsiz barınma, ücretsiz kitap dergi vs. hep onlarda.....
bende bir ara düşünmüşltüm burada kalmayı. benim düşüncem ingilteredeki beytel eviydi..
o0rayı beyeniyordum.. sosyal şartlar konusunda daha iyi bir ideale ulaşabilirdim ancak
bu düşüncemden vazgeçmiştim...

istanbulda da bir BEYTEL var..ancak ülkenin müslüman ağırlıklı olması ve sosyal imkansızlklar
nedeniyle o kadar da şatafatlı değil.. bir kaç katlı bina.. bir kaç kez gitmiştim.. yiyeceklerde güzeldi yani..

istanbuldaki beytel evinin önderi METE SÜER dir.. İNSANLARI KANDIRMA SANATINI ÇOK İYİ BİLİR..

aklıma gelenler şimdilik bu kadar...

sorunuz olursa bekliyorumm

habilis
28-11-2007, 15:41
yehova şahitlerinin bazı merkezi adreslerini vermek istiyorum ;

amerika daki merkez:

25 Columbia Heights, Brooklyn, NY 11201-2483.

isveçteki beytel:

Box 5, SE-732 21 Arboga.

italyadaki beytel:

Via della Bufalotta 1281, I-00138 Rome RM.

japonyadaki beytel:

1271 Nakashinden, Ebina City, Kanagawa Pref., 243-0496.

degisim
28-11-2007, 18:22
Sevgili habilis İst'daki adresi versende, madem yemekleri güzelmiş bir de biz karnımızı doyursak hiç fena olmaz. :D

habilis
29-11-2007, 13:20
hehehh:)

güvenlik sebebiyle vermedim..
yemekleri gerçekten çok kaliteli ( zengin sofraları var)

ayrıca kızlarıda çok güzeldir:)

ozgur__
05-12-2007, 16:42
Hangi tanrı bu görüntuyu ister ??

http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=117002

mhmd
05-12-2007, 17:31
Sn. ozgur__,

Vermiş olduğunuz link bizlere daha başka şeyleri de düşündürdü.
Bu kişinin, inandığı dini bir tarafa bırakıyorum.
Doğruluğu ya da yanlışlığını da tartışmıyorum.
Bunlar olmayınca da; mantıklı ya da mantık dışı olgularla da ilgilenmenin bir anlamı kalmıyor.
Bizi düşündüren çok daha farklı bir şey.
İman.

Kendimizi hesaba çekiyoruz.
Bunca büyük bir duruma karşı duruşun tek nedeni var iman.
Bunca zorluğa, bunca eziyete, bunca dışlanmaya tek cevap iman.
İmanı için en yakınları uzaklaşmıştır, akrabaları, komşuları, tanıyanlar, arkadaşlar.
Ölüm kaçınılmaz ama sonuç, iman.
Sizi bilmem ama bu kadar imanın ve cesaretin yüzde birini bile kendimizde bulamadık.
Biz buna yandık.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

habilis
10-12-2007, 16:44
ozgur kardeşim,,

verdiğin linke tam olarak bakamadım bile.. bu insanlar sırf kendilerini düşünüyorlar,,
yazık değğilmi o insana ! 1amelyat şeytan işidir" gibi saçma sapan bir inanç uğruna hem masum insanlara hemde o inanca mensup olmayan diğer insanlara saygısızlık ediyorlar..görüntü kirliliği yani.. mecburmu insanlar bu görüntüleri görmeye.. diğer insanları hiç mi düşünmüyolrar..

saçma...

evren
14-05-2008, 12:51
Eger izin verirseniz bende kisaca biraz degineyim.
Yehovanin sahitleri bana göre ABD'nin mutlu Insan yaratma politikalarinin bir ürünüdür.
Nedenine gelince tek tarafli dünya hakimiyeti icin yapmayacaklari hicbir sey yok, Kutsal Kitap'taki Levili'ler(Hizmetciler) gibi su an kendilerine topladiklari insanlari birer gecis araci olarak (hizmetci) görmekteler. Dünya'nin bütün inanclarinda özelliklede bu inanci yaymak icin caba sarfednlerde , Dinsel manada her zaman insani kullanma ve onun üzerinden istenilen yerlere gelme gibi gayretleri mevcuttur. Yehovanin Sahitleri özelliklede dis ülkelerde sikisip kalmis ve cikis yolu bulamayan insanlari aglarina düsürmektedirler. Diger bir tarafdan özelliklede hapisane ve bunun benzeri yerlere daha bir ragbet göstermektedirler. Yani kisacasi bunalimda olan insanlari tuzaklarina düsürmektedirler. Bunuda su islem üzerinden yapmaktadirlar, bu insanlara is imkanlari, belli basli bu insani rahata cikarabilecek kücük yardimlar. Dolayisi ile bu insanlar ister istemez peslerinden gitmekteler. Sanirim insanoglu varligini sürdükce bu türlü git geller olacaktir, tabiiki bu akimlardan kendilerini kurtaran insanlar akilli insanlar olacaklardir.

Tanri ile degil kendinizle barisik kalin .

habilis
26-05-2008, 04:51
arkadaşlar , dün fransadan yehovanın şahidi bir akrabam geldi, onunla bu konuda konuştuk, hani yüzünde ur çıkan çocuk üzerine, bu propagandaların şahit olmayanlar tarafından ileri sürüldüğü ve bu yoldan uzaklaştırılmak için birilerinin yöntemleriymiş ,,,,

bu benim akrabamın düşüncesi ,,

papillon
26-05-2008, 23:38
yehova sahitleri hic kuskusuz muhammet cilerden cok cok iyidir,allah adina bir parmak dahi kesmezler,benim bu zamana kadar tanidiklarimin ben dahi cariginin bagini cözmeye layik deyilim.