Orijinalini görmek için tıklayınız : Sövmeden de olmuyor ki!
Erdem Alaca
26-10-2013, 22:25
Şimdi küfür etmek, genel olarak hoş karşılanmaz, küfür edene iyi gözle bakılmaz - bu bir gerçek.
Ama, ya yerine başka bir alternatif bulamıyorsak?
Anlatayım... Az önce eve girdim, girmeden önce de mahalledeki bayiiye uğradım. Canım nasıl bira çekti bu gece anlatamam. Sık içen biri asla değilim, ama dedim ya canım çok çekti, tadı burnumda tüttü.
Uzatmayalım, saat 10'u 5 dk. falan geçiyordu; yaklaşık 15 senedir alışveriş yaptığım bayiiye ben utana-sıkıla sordum "bir teneke bira alacaktım Osman" diye; o da beni kırmamak için 3-4 müşteri bekletti, sonra "gel ağbi yandan vereceğim" diye; etrafı kese kese, polis-zabıta denk gelmesin diye yana geçtim; Osman'da alelacele bir piyango listesine sardı bir teneke efes, torbamın içine attım.
Ne o? Bir teneke bira içeceğiz alt tarafı, sene 2014 - çektiğimiz eziyete bak... Üstelik 15 senelik müşterisiyim de belki de onun hatrına alabildim; şimdi bu satırları yazarken afiyetle yudumluyorum.
Şimdi, tahmin ettiğiniz gibi, yan tarafta Osman birayı sarıp benim torbaya atana dek geçen süre zarfında, malum şahısa, eşine, rahmetli annesine, kızına, vb. gereken lafları söyledim.
Söyledim yani en güzel şekilde - lütfen kusura bakmasın kimse. Osman da biraz bana eşlik etti, benzerlerini o da tekrarladı...
Şimdi ben burada haksız mıyım? Tepkimi nasıl ifade edebilirdim ki başka türlü o durumda? Kan beynime çıkıverdi iki saniyede, o malum lafları söyledim de sinirim biraz yatıştı...
...
Bu konunun ana fikri de bu işte, ben bazen küfürün yerine ikame edebilecek başka bir tarz / başka bir eylem bulamıyorum, siz ne dersiniz?
Öncelikle bilmen gereken alkol konusunda ki uygulamaların muhafazakarlık ile ilgisi yok. Yani eminim AKP hükümetinin içinden buda geliyordur ama içlerinden bunların gelmesi her şeyin haksız olduğunu göstermez. ABD gibi bir ülkede bu kurallar çok daha sert. Hatta birçok AB ülkesinde strandart uygulamalar.
Bunun için küfretmenizi mantıklı bulmuyorum.
Ve küfretmek konusu. Aslında hoş bir şey değil elbette. Mantıklı bir şekilde düşünmeye çalışıyorum. Cinsel içerikli bir küfür ile ne elde ederiz. Burada ki kastım "elinize ne geçicek" değil. Mesela birine "seni ...." dediniz. İyi de bu ne kadar kötü bir şey. Küfrettiğiniz kişi bir erkekse doğal olarak homo oldunuz. Yada dişi ise onu cinsel ilişkiye çağırdınız. Cinsel ilişki doğalsa küfür nedir? Ne yani karşıdaki ile cinsel ilişkiye giriyorsanız oda sizinle ilişkiye giriyor demektir. Sonuç itibari ile iki tarafta sex yapmış oluyor. Ne yani şimdi erkek olan kişi, sırf erkek olduğu için bu sırada daha mı üstün durumda oluyor? Dişi böyle bir durumda aşağılık mı oluyor?
Sanırım aptal-geri zekalı gibi hakaretler karşıdakini aşağılamak için daha uygun oluyor.
Ama kabul ediyorum herkes bazen küfür etmek ister.Her ne kadar genellikle "Lanet Olsun!" desemde, Bu kadar mantıklı düşünmeye çalışan ben bile bazen küfür ederim. Buda çevrenin beni manipüle ettiği anlamına gelir. Bilinç altıma empoze edilen bir şeyi çıkarmak hiç kolay değil.
Erdem Alaca
26-10-2013, 22:54
Cinsellikle de aslında bir alakası yok sn. NAZGUL... Mesela ölmüş annesi de nasibini aldı benim o dediklerimden; ne işim olur ölmüş kadınla - hoş yaşasa ne, canlı cenaze gibiydi zaten.
Daha değişik bir şey bu - ne bileyim belki hayvani yönümüzü dışa dökebilmenin verdiği bir mutluluk mudur nedir, beni aşar...
Dediğim gibi ben manüpile olarak görüyorum. Tabi psikolog değilim. Birçok kadın da küfür ediyor. Hatta ne anlama geldiğini bilmeyen çocuklar gibi. Bu ancak bunun çevre nedeni ile kafalara sokulduğunun kanıtıdır. Dediğinizde haklısınız. Heralde yaşlı bi kadınla işiniz olmaz. Gerçi ben aseksüel biriyim pek anlamam. Ama ne olduğum veya insanların ne olduğunun küfür etmekle alakası olmadığı ortada.
Mesela herkes nefret ettiği kişiye "safyuw" dese. Tüm bir nesil bunu küfür gibi kullanır.
Vefik Sami
26-10-2013, 23:18
Erdem bey;
25 senedir, belki de 30'a yakın tam bilemiyorum; bira da dâhil, boğazımdan aşağıya hiç bir içki inmedi. Öyle bir anlatmışsın ki, canımı istettin ya hu. Uzat oradan, bir "fırt" da biz çekelim. :D
Şaka bir yana; olsaydı, bir biraya hayır demezdim.
Yarın bir şişe alayım da midem bayram etsin anasını satayım.
Erdem Alaca
26-10-2013, 23:22
Erdem bey;
25 senedir, belki de 30'a yakın tam bilemiyorum; bira da dâhil, boğazımdan aşağıya hiç bir içki inmedi. Öyle bir anlatmışsın ki, canımı istettin ya hu. Uzat oradan, bir "fırt" da biz çekelim. :D
Şaka bir yana; olsaydı, bir biraya hayır demezdim.
Yarın bir şişe alayım da midem bayram etsin anasını satayım. Az önce bitti be Vefik ağbi, ama illa istiyorum dersen, ineyim bayiiye gene... :)
Bu arada ben de, birayı alırken çok sinirlendiğimden olsa gerek, olmam gereken çakırkeyflikte olamadım, neyse sağlık olsun, bir dahakine diyelim...
----------------
Güncelleme: Vallahi iniyorum aşağıya Vefik Sami ağabey, kesmedi, sen de böyle deyince bir tane daha rica edeyim Osman'ımdan... Bu arada umarım sn. Anima Libera okumaz bu başlığı, yoksa fırça atacak "Gene mi sanal meyhaneye çevirdiniz burasını?" diye... :)
Ahlaksız
26-10-2013, 23:40
Bu kadar lanet bir Dünya'da/Türkiye'de yaşayıpta,ağzı bozuk olmayan birisi bildiğin ottur..Bu ülkede çok var bu insanlardan..
Küfretmek saksınızın çalıştığının göstergesidir,avamdan olduğunuzun göstergesi değil..!
Tabi yerine göre küfretmekten bahsediyorum..Ayrıca zihinsel olarakta rahatlamanızı sağlar..
Erdem Alaca
26-10-2013, 23:46
Ayrıca zihinsel olarakta rahatlamanızı sağlar..
Bu ifadeye aynen katılıyorum.
Ayrıca şimdi güç bela alabildim ikinciyi. Osman'ımın patronu da ordaydı, baştan hiç vermek istemedi, sonra bir kereye mahsus anlaştık, ama alırken dedi ki "25.000 TL cezası varmış" -- korkunç bir rakam.
Ben dedim ona "Yahu yakalansak da hiç söyler miyim senden aldığımı, yazıhanemdeki dolapta vardı, ordan getiriyorum falan derim" dedim; ama kazın ayağı da öyle değilmiş, mutlaka kamera kaydı alıp ceza kesiyorlarmış. Bilmiyorum mobeseler mi, başka kameralar mı var, ama kesinlikle kayıt altına alınıp sonra ceza kesiliyormuş, itiraz etme de olmuyormuş haliyle.
Biraz pişman oldum bayii sahibi arkadaşa ısrar ettiğime...
Ben alkolü sadece ictikden sonra arabayla trafige cikmasina ve asiri icip saga sola saldiranlara ve kusanlara karsi cikiyorum.
Her insan bünyesinin nekadar alkol kaldiracagini bilir..
Mesela benim 2 sise birayla kafam gayet güzel olur max 3 tane icerim ve yanindada extra kücük ickiler en fazla 3-4 duble ( enerji icececek karisikli eristoff ) icerim...
Ama 3 birayi gecersem fazlasi mideme dokunur. Ve ben her iki haftada bir defa bu sekilde icip bütün stresslerimi atmak isterim. Burda kimse bana karisamaz karismayada hakki yoktur.. Cünkü benim bünyem bukadarini kaldirir ve bukadar icersem sersem olmam etrafa saldirmam ve araba hatta bisiklet bile sürmem. Kafam nekadar hos olsada bilincim yerinde olur . Buraya kadar anladik mi ?
Ama yok yarim sise viskiyi icipde hertarafa kusup hic tanimadigin insanlari bile öpmek isteyip bos bos cene calip rahatsiz etmekde yakismaz..
Bu nedenle alkölün fazlasina karisiyim. Öyle su gibi icilecek bir icecek degildir... ve 1 saat icinde icelecek gibi degildir.. Gittigin discoda , barda en fazla 3-4 saat icinde icmis olman gerekir. Bunun disinda diyecek birsey yok.
eger midem 2 birayi zor kaldirsaydi max 1 tane bira icerdim
Bu kadar lanet bir Dünya'da/Türkiye'de yaşayıpta,ağzı bozuk olmayan birisi bildiğin ottur..Bu ülkede çok var bu insanlardan..
Küfretmek saksınızın çalıştığının göstergesidir,avamdan olduğunuzun göstergesi değil..!
Ülke insanının "Elitist" yaklaşımdan neden rahatsız olduğunu ve akp ne oy verip iktidara getirdiğini şimdi daha iyi anlayabiliyor muyuz ?
Tanrı diyor ki :
"Dil Beni anmak içindir.Onu kötü sözlerle kirletmeyiniz."
Bir başka yerde de diyor ki :
"Şayet damarınız tutar da birisini kötülemek isterseniz,kendi kötülük ve yanlışlıklarınızı sayıp dökünüz.Zira siz kendinizi diğer insanlardan çok daha iyi tanırsınız."
Şahsen,sövmenin bir "Aciz"lik olduğunu düşünüyorum.
Merhabalar arkadaşlar.Ayrıca merhaba sevgili Psiko.Epeydir foruma yazma imkanı bulamıyordum.
Bu başlığa bir cümleyle katkıda bulunmak isterim.Yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir cümleydi.
''Dünyanın ilk barışçıl insanı, taş atmak yerine ''küfür'' eden insandır..
Ahlaksız
27-10-2013, 16:11
Şahsen,sövmenin bir "Aciz"lik olduğunu düşünüyorum.
Sn.psiko;siz bireysel düşünemiyorsunuz,ne yazık ki..!
Toplum,din iyi birşey dediği için,din iyi bir şey olmaz..
Toplum,küfretmek kötü birşey dediği için,küfretmek kötü bir şey olmaz..
Toplum,evlenmek iyi birşey dediği için,evlenmek iyi birşey olmaz..
Bunlar mutlak doğrular değildir..Sadece toplumun insanlara bir dayatmasıdır..
Örnek veriyorum(bu konuda çok örnek verilebilir),şu videodaki gerçeklere karşı elimden hiç birşey gelmiyor..Küfretmeyim de ne yapayım şimdi?!
http://www.youtube.com/watch?v=5TxfT1tX_s4
Merhabalar arkadaşlar.Ayrıca merhaba sevgili Psiko.Epeydir foruma yazma imkanı bulamıyordum.
Bu başlığa bir cümleyle katkıda bulunmak isterim.Yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir cümleydi.
''Dünyanın ilk barışçıl insanı, taş atmak yerine ''küfür'' eden insandır..
Merhaba sevgili Ovidius.
Seni tekrar burada yazarken görmek güzel.
Sitemize katkıları yadsınamayacak olan bir arkadaşımız vardı.
Nicki de 3.yol idi.
2006 yılında sitede "Kelimelerden eski dil" isimli bir roman paylaşmıştım.
Romanın bir bölümü de "Üçüncü yolu araştırma" idi.
O bölümde Nazi toplama kamplarında kalan birinin bir sözü vardı :
"Naziler bana daiima 2 seçenek sunduğunda,ben hep 3.yolu düşünürüm."
Neyse,konu "Sövmek,küfür etmek"
Eğer 3.yolu bulamaz isek,
ve
bana "Taş atmak/Şiddet mi ?" yoksa "Sövmek/Küfür etmek mi ?" şeklinde 2 seçenek sunulursa elbette sövmeyi tercih ederim :)
Belki şu an yaşananlar dolayısı ile ülkemizde sadece bu iki seçenek var gibi görünüyorsa da,
aslında dünya üzerinde ne şiddet ne de küfür içermeyen 3.yol da mutlaka var dolayısı ile ben 3.yolu tercih etmek istiyorum.
Sayın Nolan.
Dünya üzerinde de,içinde yaşamış olduğumuz ülke içerisinde de,"BENim,BİZim" gibi bakış ve anlayışa sahip olmayan,ve BEN,BİZ'e son derece ters yaşam sistemine sahip o kadar insan varr ki o kadar olur.
Yaşıyoruz,görüyoruz ve sonucunda da anlıyoruz ki onları yokederek çözüm üretmek çözüm değil.
Bilakis sorunlar kördüğüme doğru gittiğimizi gösteriyor.
Otokrat,benim dediğim istediğim diyor olmuyor.
Milliyetçi benim dediğim benim istediğim diyor olmuyor.
Ulusalcı benim dediğim benim istediğim diyor olmuyor.
Dinci benim dediğim benim istediğim diyor o da olmuyor.
Oysa herkes "Aynı atmosfer" içerisinde nefes alıp veriyor ve "BİR" toprağa basıyor.
Ve,
"Aynı şeyi defalarca deneyip farklı sonuç almayı beklemek pek akıl işi değil" demiş Einstein.
İmzamdaki "Mana"yı nasıl yaşama geçirebiliriz ?
Yoksa yaşam herkese "Zehir" :)
Ahlaksız
28-10-2013, 15:27
Sayın Nolan.
Dünya üzerinde de,içinde yaşamış olduğumuz ülke içerisinde de,"BENim,BİZim" gibi bakış ve anlayışa sahip olmayan,ve BEN,BİZ'e son derece ters yaşam sistemine sahip o kadar insan varr ki o kadar olur.
Yaşıyoruz,görüyoruz ve sonucunda da anlıyoruz ki onları yokederek çözüm üretmek çözüm değil.
Bilakis sorunlar kördüğüme doğru gittiğimizi gösteriyor.
Otokrat,benim dediğim istediğim diyor olmuyor.
Milliyetçi benim dediğim benim istediğim diyor olmuyor.
Ulusalcı benim dediğim benim istediğim diyor olmuyor.
Dinci benim dediğim benim istediğim diyor o da olmuyor.
Oysa herkes "Aynı atmosfer" içerisinde nefes alıp veriyor ve "BİR" toprağa basıyor.
Ve,
"Aynı şeyi defalarca deneyip farklı sonuç almayı beklemek pek akıl işi değil" demiş Einstein.
İmzamdaki "Mana"yı nasıl yaşama geçirebiliriz ?
Yoksa yaşam herkese "Zehir" :)
Sn.Psiko;sövmeden olmaz..Bunu kabul etmeniz lazım..Dünya'nın çivisinin çıktığının farkında iseniz,sövmeden verdiğiniz tepkiler,tepki değildir..İnanılmaz bir nüfus artışı,inanılmaz bir kirlilik,müthiş bir küresel ısınma,müthiş bir israf..Bu gerçekleri akıl kabul edemez..Akıl kabul etmediği zaman,tepkisini bir şekilde vermek zorundadır..
Mesela bir insana eğer küfrediyorsak,kendimize ait bir takım kuralları,karşımızdaki kişi çiğnediği için küfrediyoruzdur..Eğer belli değerlerimiz/kurallarımız yoksa,küfretmememiz çok normaldir..
Malatya'daki yurtta çocuklara vahşice davranan bireye,öyle davranmayı ahlaksızlık/namussuzluk olarak kabul ettiğim için küfrediyorum...Eğer çocuklara karşı bu vahşiliğin kafanızda bir karşılığı yoksa,bu vahşilere küfredemezsiniz zaten..
Bu Dünya'da belli bir yaşa kadar yaşamış birisi,mutlaka küfretmeyi bilir..Ayrıca bu kişi mutlaka hayatının bir bölümünde de depresyona girmiştir..Hayatınızda küfür etmediniz ve depresyona da girmedinizse,siz hiç yaşamadınız demektir..
Çünkü yaşayan bir insan tepki verir..
Bu Dünya'da belli bir yaşa kadar yaşamış birisi,mutlaka küfretmeyi bilir..Ayrıca bu kişi mutlaka hayatının bir bölümünde de depresyona girmiştir..Hayatınızda küfür etmediniz ve depresyona da girmedinizse,siz hiç yaşamadınız demektir..
Çünkü yaşayan bir insan tepki verir..
sevgili dostum nolan ve erdem...
kufur etmek tabii ki bir rahatlama ogesi insan icin... ancak maalesef bizim insanimizin dilinde rutine bindi amq ve sg gibi anlamini dusunmeden sanki normal konusuyormus gibi kullaniyor bir cok insanimiz ozellikle genc ve genc oldugunu sanan "maskulenlik" gosterisi duskunu insanimiz... sanirim genc nufusun bunda etkisi var... bence amerikan etkisi de var
ancak erdem dostun kufur etme istegi baska birsey... bunu da hepimiz anliyoruz tabii ki... bu iki farki ayirdettikten sonra kufurun bir sorun oldugunu sanmiyorum
olayin alkol satinalma boyutu ise farkli birsey... belki akp yapmasaydi bu yasaklari bu kadar irrite etmezdi bizim gibilerde... mesela sigara yasagini cok onemsiyorum ben ve dogru buluyorum... ayni sekilde alkol satisi kisitlamasini da... sorun bunlari akepenin akiletmesi ve yapmasi biraz da...
Sayın Nolan.
Demişiniz ki :
"Sövmeden olmaz."
ve
"Mesela bir insana eğer küfrediyorsak,kendimize ait bir takım kuralları,karşımızdaki kişi çiğnediği için küfrediyoruzdur.."
Senden alıntılamış olduğum ikinci alıntıyı bir "Formül" gibi düşün.
Senin "Değer"lerine uygun davranmayan "Diğer"ine sövüyorsun,
hatta bunu kendine bir hak olarak görüyorsun.
O zaman bunun tam tersini de kabul etmelisin.
Yani "Diğer"inin "Değer"lerine uygun düşünmediğinden kaynaklı onun da sana sövme hakkı var.
Peki bu doğru olan mıdır ?
Malatyada yurtta çocuklara vahşice davrananlara tüm Türkiye bir ağız dolusu sövdük.
Ne oldu ?
Değişen ne ?
Vahşiliği geri mi alabildik veya durumu mu düzeltebildik ?
Malatyada yurtta bu türev vahşilik yapanları yargılayıp gerekli cezayı alabilecekleri bir ortamın oluşması için çalışmak ve gayret etmek mi
yoksa
bir ağız dolusu sövmek midir doğru olan ?
Ahlaksız
28-10-2013, 16:34
olayin alkol satinalma boyutu ise farkli birsey... belki akp yapmasaydi bu yasaklari bu kadar irrite etmezdi bizim gibilerde... mesela sigara yasagini cok onemsiyorum ben ve dogru buluyorum... ayni sekilde alkol satisi kisitlamasini da... sorun bunlari akepenin akiletmesi ve yapmasi biraz da...
(konuyla alakalı bir bilgi)
Günümüzden binlerce yıl önce Sümerlerde,insanlar kahvehane gibi yerlerde otorup hortum benzeri aletlerle bira içip muhabbet ederlermiş..
Nereden nereye:)
Sözde laik/sosyal/hukuk devletiyiz ama içki içme saatimizi bile hükümet belirliyor..!
Kapalı yerde sigara içme konusunda hükümetin attığı adımları kimse dinlemiyor ne yazık ki..Polisin filan da umurunda değil bu yasaklar..Sözde yasak ama kimse dinlemiyor..
Sayın Nolan.
Demişiniz ki :
"Sövmeden olmaz."
ve
"Mesela bir insana eğer küfrediyorsak,kendimize ait bir takım kuralları,karşımızdaki kişi çiğnediği için küfrediyoruzdur.."
Senden alıntılamış olduğum ikinci alıntıyı bir "Formül" gibi düşün.
Senin "Değer"lerine uygun davranmayan "Diğer"ine sövüyorsun,
hatta bunu kendine bir hak olarak görüyorsun.
O zaman bunun tam tersini de kabul etmelisin.
Yani "Diğer"inin "Değer"lerine uygun düşünmediğinden kaynaklı onun da sana sövme hakkı var.
Peki bu doğru olan mıdır ?
Malatyada yurtta çocuklara vahşice davrananlara tüm Türkiye bir ağız dolusu sövdük.
Ne oldu ?
Değişen ne ?
Vahşiliği geri mi alabildik veya durumu mu düzeltebildik ?
Malatyada yurtta bu türev vahşilik yapanları yargılayıp gerekli cezayı alabilecekleri bir ortamın oluşması için çalışmak ve gayret etmek mi
yoksa
bir ağız dolusu sövmek midir doğru olan ?
Trafikte kırmızı ışıkta geçeni karşımıza alıp iyice bir sövelim demiyorum..Böyle yaparsak tabi ki,karşımızdaki kişide bize sövecektir..
Ayrıca sövmek bir hak değildir,bir tepkidir..Bu tepkiyi vermeniz içinde yaşamınıza dair değerleriniz/kurallarınız olması lazım..
Tepki olmadan eyleme geçilmez..Önce gerektiği zamanda tepkimizi vermeliyiz,sonra gayret etmeliyiz..
Sayın Nolan.
Madem konu trafikten açıldı bizzat yaşadığım bir olayı anlatayım.
Yıllar önce bindiğim bir takside Beşiktaş Barbaros bulvarından yukarı çıkıyoruz.
Darphanenin karşısında subay lojmanlarının orada trafik ışıklarının olduğu bir 4 yol ağzı vardır.
Subay lojmanlarının oradan gelen bir başka taksi kendisine sarı ışık yanıp kırmızıya dönüşecekken hızını arttırıp Beşiktaşa doğru dönüşe girdi.
Hali ile bize yanan sarı yeşile dönüşüp yol bizim olacaktı.
Bu durum karşısında benim bindiğim taksinin şoförü kornaya öyle bir bastı ki bunu meallendirmeye gerek yoktur sanırım.
Orayı geçtik ve Gayrettepeye gidebilmek için Dedeman otelin önünden geçen yola sola girmemiz gerek.
Biz yola,ışıklara doğru yaklaşırken yeşil söndü ve sarı ışık yandı kırmızı yandı yanacak.
Bizim şoför bekler mi ?
Hızla yola daldı ve sarı,kırmızı karışık Dedeman otelin yoluna palaspandıras daldı.
Şoförün yüzünde o ışıklarda,2,2,5 dakikalık beklememiş olmanın mutluluğu.
Sordum
-Deminki taksiye çalmış olduğun kornayı şimdi birileri de sana çalsın ister miydin ?
Sabaha karşı 03-05 gibi trafiğin hemen hemen olmadığı anlarda dahi kırmızı ışık yanarken beklerim.
Ama beklemeyip geçene hiç sövmedim şu ana kadar.
Bir doktora mı görüneyim ?
Bu konuda bir önerin olur mu ?
Ha bu arada.
Eski Bayrampaşa cezaevinin önündeki yol geliş ve gidiş tek bir yoldur.
Nitekim Istanbulda buna benzer bir çok yol vardır.
Trafik tıkandığında eğer bekleyenlerden birisi karşı yol açık diye uyanıklık yapıp kendini sola atıp kaçmak isterse asla sövmem.
Hemen ben de arabamın burnunu çıkarır yolu kapar ve o kişinin bu uyanıklığına mani olurum.
Hem de ne kavgalar pahasına.
Mesela bir gün de bir polis arabasına yol vermedim kırmızı ışık yanarken.
Karakola kadar gittik ve o arabanın resmi görevde olmayıp salt polis olduğu için kendisine ayrıcalık yapılmasını istediğini de meydana çıkardım.
Bu ve benzeri o kadar yaşanmışlığım var ki anlatamam.
Yine söylüyorum.
Sövmek "Acizlik"tir.
Ahlaksız
28-10-2013, 17:16
Yine söylüyorum.
Sövmek "Acizlik"tir.
Hem sövdüm diyorsunuz,hem de sövmek acizlik filan diyorsunuz..Anlamadım inanın..
Sövmeyi/küfretmeyi diline pelesenk yapmış insanlardan bahsetmiyorum..Yeri ve zamanı geldiğinde,içinizdeki öfkeyi dışarı atmak adına küfretmenin iyi bir şey olduğunu söylüyorum..
Neşeli olan bir insan,bu neşesini bir tepki ile dışa vurur..Gülümsemeyle yapar bunu..Peki öfkeli olan bir insan,bu öfkesini nasıl dışarıya vuracak?Tabi ki kızarak,hatta küfrederek..Böyle yapmazsa eğer,sağlığından olur..Bu içeride biriken öfke,bir şekilde dışarı çıkmak zorundadır..
Ben hiç bir şeye öfkelenmem/kızmam/küfretmem diyen birisini de,anlayacağımı zannetmiyorum..Çünkü böyle bir insan olamaz..!
Hem sövdüm diyorsunuz,hem de sövmek acizlik filan diyorsunuz..Anlamadım inanın..
Sövmeyi/küfretmeyi diline pelesenk yapmış insanlardan bahsetmiyorum..Yeri ve zamanı geldiğinde,içinizdeki öfkeyi dışarı atmak adına küfretmenin iyi bir şey olduğunu söylüyorum..
Neşeli olan bir insan,bu neşesini bir tepki ile dışa vurur..Gülümsemeyle yapar bunu..Peki öfkeli olan bir insan,bu öfkesini nasıl dışarıya vuracak?Tabi ki kızarak,hatta küfrederek..Böyle yapmazsa eğer,sağlığından olur..Bu içeride biriken öfke,bir şekilde dışarı çıkmak zorundadır..
Ben hiç bir şeye öfkelenmem/kızmam/küfretmem diyen birisini de,anlayacağımı zannetmiyorum..Çünkü böyle bir insan olamaz..!
O zaman küfür ile içki içme arasında bir fark yok. Küfretmeyi diline pelesenk yapmış insan da aynı, içmesini bilmeyip sarhoş olup etrafına zarar veren de aynı. Peki burada ne olacak? Akşam 10'dan sonra küfür etmek yasaklanmalı mı :)
Bir insan niye küfür eder? Rahatlamakmış, hadi oradan. Bu rahatlamayı kim öğretti? Kimden öğrenilmiş bu küfürler? Atalardan, eee. Hani siz bunlara karşıydınız.
Her ne olursa olsun, küfretmek "acizlik"tir ve her zaman tepki doğurur. İnsan "aklı" küfür etmeden de söyleyecek söz bulabilir, bulamıyor ise, atalarından öğrendiğini tekrar eden tembelden başka birisi değildir.
Ahlaksız
28-10-2013, 18:08
O zaman küfür ile içki içme arasında bir fark yok. Küfretmeyi diline pelesenk yapmış insan da aynı, içmesini bilmeyip sarhoş olup etrafına zarar veren de aynı. Peki burada ne olacak? Akşam 10'dan sonra küfür etmek yasaklanmalı mı :)
Bir insan niye küfür eder? Rahatlamakmış, hadi oradan. Bu rahatlamayı kim öğretti? Kimden öğrenilmiş bu küfürler? Atalardan, eee. Hani siz bunlara karşıydınız.
Her ne olursa olsun, küfretmek "acizlik"tir ve her zaman tepki doğurur. İnsan "aklı" küfür etmeden de söyleyecek söz bulabilir, bulamıyor ise, atalarından öğrendiğini tekrar eden tembelden başka birisi değildir.
Atayla ne alakası var?!
Ben sinirlenince hayatta olmayan babam ve dedem gibi mi küfrediyorum yani?!
10'dan sonra küfretmenin yasaklanması ne demektir?!
Ben ulu orta küfredilsin mi diyorum?!
Ben kızdığınız kişinin yüzüne karşı küfredin mi diyorum?!
Çok mu zor benim ne dediğimi anlamak acaba?
Kızdığın zaman at içine o zaman..İçinde biriktir kızgınlığını..İleride sağlık sorunların başlayınca,ben nerede hata yaptım demeye başlarsın artık sn.Yergin..
Etki tepki diyorum..Kızan insan tepki verir diyorum..Bu tepki insandan insana farklıdır diyorum..Bu söylediklerimi anlamamazlıktan gelip küfreden acizdir demek kolay tabi..
İstediğiniz konumda olun,Dünya'nın en aydın insanı olun,yine de yeri geldiğinde kızabilmelisiniz..Bu kızgınlık,bu tepki farklı şekilde olabilir..Kimisi sinirinden hayvan der,kimisi namussuz der..Kimine göre hayvan demek küfürdür,kimine göre değil..
Erdem Alaca
28-10-2013, 18:45
"Acizlik" ifadesi gerçekçi gelmedi bana da. Hani sanki öyle bir durumda (aşırı öfke); yapılacak daha doğru bir alternatif varmış ama insan bunu yapmaktan aciz de, küfrediyormuş gibi bir çağrışım yaptı bu ifade bana - yeterli değil bana göre.
Filmlerde de duyarız hep, "Shit", "God Damn!", "Son of a bitch", "Fuck you", "Bullshit", vb. tarzı küfürler; hemen herkes verir böyle tepkiler - öfke eşiğine bağlı olarak.
Sayın Nolan.
Elbette ki "Tepki" vermek insanidir.
Şahsen "Söverek" tepki vermem.
Bu durumun altını çizmeye uğraşıyorum.
Hakkına riayet etmediği için karşısındaki şoföre bastığı korna ile "Söven" benim bindiğim taksi şoförüne,
biraz önce sövdüğü durumun "Aynı"sını yaptığında verdiğim tepki,biraz önce yanlış yaptığı için öteki şoföre verdiği tepkinin aynısının kendisine de yapılmasını isteyip istemediğini sormak olmuştu.
Kırmızı ışık yanarken tam arkamdaki polis arabasının iki de bir sireni çalmasına aldırmayıp,arabadan inip yanıma gelen polise "Görevde misin ?" soruma karşılık "Değilim ama bana yol vereceksin" ısrarına karşın yol vermeyerek ve karakola kadar giderek tepki verdim.
Bizim bulunduğumuz yön tıkalı iken karşı geliş yolu boş olduğu için sola fırlayıp bizi geçerek "Nasılsa bana yol verirler" diye düşünen bir çok aracıın önünü kavga pahasına keserek yol vermeyip,uyanıklık yaparak geçmelerini engelleyerek tepki verdim.
Bazen sabaha karşı eve gelirken kırmızı ışıık yanar ve ben beklerim.
Başkaları aldırmaz geçerler.
Yine de sövmem.
O "ağız dolusu sövdük" ifadesinin önüne "Diyelim ki" demem gerekiyordu.
Anlayacağını umut etmiştim.
Hata benim kusura bakma yanlış düşündürdüm seni.
Sevgili Erdem Alaca.
Sövmek elinden bir şey gelmeyenlerin başvurduğu bir "Acizlik"tir diye düşünüyorum şahsen.
Düşüncem bu.
Düşüncemi paylaşmam sizlere kınamak gibi geliyorsa elimden bir şey gelmez.
Bana sövseniz dahi :)
Bu arada sevgili Yergine de " İnsan "aklı" küfür etmeden de söyleyecek söz bulabilir." konusunda birebir katılıyorum.
Erdem Alaca
28-10-2013, 19:06
Yok sn. Psiko, yanlış anlamışsınız. Siz düşüncenizi söylediniz, ben de ona katılmadığımı belirttim sadece - kınanmış gibi hissetmedim kendimi inanın.
Ahlaksız
28-10-2013, 19:18
Sn.psiko;siz hiç mi sövmediniz/küfretmediniz hayatınızda?
Atayla ne alakası var?!
Ben sinirlenince hayatta olmayan babam ve dedem gibi mi küfrediyorum yani?!
10'dan sonra küfretmenin yasaklanması ne demektir?!
Ben ulu orta küfredilsin mi diyorum?!
Ben kızdığınız kişinin yüzüne karşı küfredin mi diyorum?!
Çok mu zor benim ne dediğimi anlamak acaba?
Kızdığın zaman at içine o zaman..İçinde biriktir kızgınlığını..İleride sağlık sorunların başlayınca,ben nerede hata yaptım demeye başlarsın artık sn.Yergin..
Etki tepki diyorum..Kızan insan tepki verir diyorum..Bu tepki insandan insana farklıdır diyorum..Bu söylediklerimi anlamamazlıktan gelip küfreden acizdir demek kolay tabi..
İstediğiniz konumda olun,Dünya'nın en aydın insanı olun,yine de yeri geldiğinde kızabilmelisiniz..Bu kızgınlık,bu tepki farklı şekilde olabilir..Kimisi sinirinden hayvan der,kimisi namussuz der..Kimine göre hayvan demek küfürdür,kimine göre değil..
Ata ile kastım şu, hiç küfür etmeyen bir ailede büyüyen çocuk ile, hep küfür eden bir ailede büyümek aynı mı? Niye hep çoğunlukta erkekler küfür eder hiç düşündün mü?
Yüzüne karşı küfür etmek ile içinden küfür etmek arasında bir fark yoktur NOLAN. Bunu anlayabilsen yeterli aslında.
Sayın Nolan.
Çocukken bu konuda ağzıma sık sık biber sürülmüşlüğü vardır.
Off Antebin biberi de acaip yakar :)
Askerliğimi bitirip geldikten sonra bir daha ağzıma biber sürülmedi.
Hala annemin "Nasıl başardın oğlum ?" deyişini anımsar ve gülümserim :)
Ahlaksız
28-10-2013, 19:29
Ata ile kastım şu, hiç küfür etmeyen bir ailede büyüyen çocuk ile, hep küfür eden bir ailede büyümek aynı mı? Niye hep çoğunlukta erkekler küfür eder hiç düşündün mü?
Yüzüne karşı küfür etmek ile içinden küfür etmek arasında bir fark yoktur NOLAN. Bunu anlayabilsen yeterli aslında.
Mars'ta mı yaşıyorsunuz,yahu?!
Geçen gün bir arkadaşımın avukatına küfrettim..''Senin yaptığın/yapacağın işin de...'' diye..Avukat yanımızda değildi,avukatın yüzüne demedim bunu,içimden de küfretmedim..Bu küfrüme,arkadaşım da destek(hak) verdi..
Hiç mi kızmazsınız siz?
Hiç mi hakkınızı yiyen biri olmadı?
Hiç mi aldatılmadınız?
Nasıl bir tuzu kurulukmuş bu?!
Sayın Nolan.
Çocukken bu konuda ağzıma sık sık biber sürülmüşlüğü vardır.
Off Antebin biberi de acaip yakar :)
Askerliğimi bitirip geldikten sonra bir daha ağzıma biber sürülmedi.
Hala annemin "Nasıl başardın oğlum ?" deyişini anımsar ve gülümserim :)
Anladım ben sizi:)
Siz içinize atıyorsunuz..
Kapalı yerde sigara içme konusunda hükümetin attığı adımları kimse dinlemiyor ne yazık ki..Polisin filan da umurunda değil bu yasaklar..Sözde yasak ama kimse dinlemiyor.
toplumla ters dusen bir karar kanun kaduk olmaya mahkumdur... dogru da olsa..
bunu icki icinde soyleyebliriz
the man at the back
29-10-2013, 13:59
Şimdi küfür etmek, genel olarak hoş karşılanmaz, küfür edene iyi gözle bakılmaz - bu bir gerçek.
Anlatayım... Az önce eve girdim, girmeden önce de mahalledeki bayiiye uğradım. Canım nasıl bira çekti bu gece anlatamam. Sık içen biri asla değilim, ama dedim ya canım çok çekti, tadı burnumda tüttü.
Uzatmayalım, saat 10'u 5 dk. falan geçiyordu; yaklaşık 15 senedir alışveriş yaptığım bayiiye ben utana-sıkıla sordum "bir teneke bira alacaktım Osman" diye; o da beni kırmamak için 3-4 müşteri bekletti, sonra "gel ağbi yandan vereceğim" diye; etrafı kese kese, polis-zabıta denk gelmesin diye yana geçtim; Osman'da alelacele bir piyango listesine sardı bir teneke efes, torbamın içine attım.
Ne o? Bir teneke bira içeceğiz alt tarafı, sene 2014 - çektiğimiz eziyete bak... Üstelik 15 senelik müşterisiyim de belki de onun hatrına alabildim; şimdi bu satırları yazarken afiyetle yudumluyorum.
Şimdi, tahmin ettiğiniz gibi, yan tarafta Osman birayı sarıp benim torbaya atana dek geçen süre zarfında, malum şahısa, eşine, rahmetli annesine, kızına, vb. gereken lafları söyledim.
Söyledim yani en güzel şekilde - lütfen kusura bakmasın kimse. Osman da biraz bana eşlik etti, benzerlerini o da tekrarladı...
Şimdi ben burada haksız mıyım? Tepkimi nasıl ifade edebilirdim ki başka türlü o durumda? Kan beynime çıkıverdi iki saniyede, o malum lafları söyledim de sinirim biraz yatıştı...
...
Bu konunun ana fikri de bu işte, ben bazen küfürün yerine ikame edebilecek başka bir tarz / başka bir eylem bulamıyorum, siz ne dersiniz?
Akp'li olmadığımı ve hayatımda akp'ye bir kere bile oy vermediğimi belirterek başlayayım. Ben de akp'ye birçok konuda muhalifim ancak hiçbir zaman hakaret etmeyi çare olarak görmem.
Akp'li olmamak, her konuda akp'ye muhalif olmayı gerektirmez. "Akp'li olmamak = akp'ye kayıtsız şartsız saldırmak" zihniyetine sahip olmak, "akp'li olmak = akp'nin her türlüğü pisliğini savunmak" zihniyeti ile eşdeğer olup yobazlıktır.
Aklı olan aklını konuşturur ve akli temellere dayanan eleştiriler yapar. Aklı olmayanlar ise sadece hakaret etme zavallılığına düşerler.
Evet, sen bu konuda haksızsın. Dahası sen bir ahlaksızsın. Utanmadan bir de başlık açman ise ahlaksızlığını ikiye katlıyor.
Bir kişiye hakaret etmek ahlaksızlıktır. O kişinin masum eşine ve kızına hakaret etmek daha büyük bir ahlaksızlıktır. Ölmüş annesine hakaret etmek ise en büyük ahlaksızlıktır.
Sizin gibi ahlaksızların değil medeni bir toplumda, vahşi doğadaki bir kabilede bile yeri yoktur. Tez zamanda yok olmanızı diliyorum.
Erdem Alaca
29-10-2013, 15:18
Evet, sen bu konuda haksızsın. Dahası sen bir ahlaksızsın. Utanmadan bir de başlık açman ise ahlaksızlığını ikiye katlıyor.
Bir kişiye hakaret etmek ahlaksızlıktır. O kişinin masum eşine ve kızına hakaret etmek daha büyük bir ahlaksızlıktır. Ölmüş annesine hakaret etmek ise en büyük ahlaksızlıktır.
Sizin gibi ahlaksızların değil medeni bir toplumda, vahşi doğadaki bir kabilede bile yeri yoktur. Tez zamanda yok olmanızı diliyorum.
Ne alakası var hemşerim, bize tokat atana öbür yanağımızı da mı dönelim, onu mu istiyorsun? Elbetteki diktatör uygulamalara tepkimizi bir şekilde vereceğiz.
O kişi için de söylermisin bunları, "İki Ayyaş" - "Üç-beş çapulcu" dediği zaman? Pas geçersin elbette.
Karısı masummuş, hastaneler zinciri sahibi; kızı masummuş benim batmış halimle ödediğim vergilerden ayda 52bin TL maaş alıyor, neyin karşılığı olduğu belli değil. Oğulları gemicik kolleksiyonları yapıyor.
Nasıl masummuş bunlar hemşerim, bunları da yazsana bana hakaret etmeden önce?
Tez zamanda yok olmamı diliyormuş... Kendin diyorsun ya aklı olan aklını konuşturur diye, kendi dediğini kendin yap - aklını konuştur vahşilik düşünmeden önce.
the man at the back
29-10-2013, 15:37
Bir kere ben sizin hemşehriniz falan değilim. Önce insanlara doğru düzgün hitap etmesini öğrenin. Gerçi hakaret etmeyi savunmak için utanmadan başlık açan birinden böyle bir şey beklemek lüks olur ama hani bir söz var ya "Allah'tan ümit kesilmez".
Sana tokat atana yanağını çevir diyen olmadı. Sana tokat atmış olana tokat atabilirsin ancak sana tokat atmamış olana tokat atamazsın. Hele sana tokat atmamış olanın eşine, kızına ve annesine hiç tokat atamazsın. Şu "diktatör" ağızlarını da bırakın artık. Sıkmaya başladınız. Diktatörlüğü savunup da demokrat birine diktatör demek sıkıcı olmanın da ötesinde mide bulandırıcı bir şey.
Siz kimsiniz? "Liboşluk" derecesinde özgürlükleri savunan ileri demokrat biri misiniz? Ne gibi özgürlükleri savunuyorsunuz? Diğerlerinin kılık kıyafetini, dilini, ırkını yasaklama özgürlüğünü mü? Bu akp de ne diktatörmüş böyle! Bu masum ulusalcıların onu buna bir şeyleri yasaklama-dayatma özgürlüklerini yasaklıyor (!)
Karısı, kızı, oğlu ve anası her konuda masumdur demedik. Onlar başka konularda masum olmayabilirler ancak burada konumuz eşinin zincirler sahibi olması, kızının bilmem kaç bin lira maaş alması ya da oğlunun gemicik alması değildir. Burada konumuz alkol düzenlemesidir. Diğer konularla ilgili itirazlarını ilgili başlıklar altında belirtebilirsiniz.
Size hakaret ettiğim de yok. Zira ahlaksıza ahlaksız demek hakaret değil, tanımlamadır. Yoksa hakaret etmenin ahlaksızlık olmadığını mı savunacaksınız? A dur bi dakka. Başlığa bir göz atayım... "Sövmeden de olmuyor ki!" Evet, sanırım ortada bir ahlaksızlığı övme durumu var. Ama bu durumda da şöyle bir çelişki meydane geliyor: Hakareti övüp hakaretten dert yanma.
Hakkınızda vahşilik düşündüğümü de nereden çıkardınız? Dünyanın daha iyi bir yer olmasını dilemek vahşilik mi oluyor yani?
Erdem Alaca
29-10-2013, 15:40
Güzel kardeşim, bu olay ikili polemiğe gittiğinden dolayı sana burada artık cevap yazmayacağım, zira konunun dışına çıkılıp polemik yapılması forum kurallarınca yasaktır. Başka konularda, başka zaman gene tartışırız...
Bilgine sunarım.
mrdragon
29-10-2013, 16:20
Sayın man at the black;
Mevcut yönetimin, uzun süreçtir basamak basamak örgütlenip özgürlükleri geniş zaman diliminde ortadan kaldıracağını görmekte zor olmasa gerek. Hedefledikleri düzen için kaç yıl daha tasarlamışlar orayı tartışmayacağım.
Muhalefetin, tek tek susturulduğu, karşıt görüşlerin tamamen ötekileştirilip demokrasinin ne anlama geldiğini dahi bilemeyenlere demokrat demek enteresan. Günümüz insanının temel bilgi eksikleri bir hayli fazla olsa gerek. Demokrasinin açılımını yapmakta da zorlanıyorlar.
Küfür kısmına gelince, evet birine küfür etmenin bencede mantıksal bir izahı yok. Hele ki, işin içine bireyin ailesini de katmak hoş değil. Ben şahsen küfür eden adamın yüzüne güler ve ne kadar basitleştiğini zerre aldırış etmeyeceğimi belli ederim ki, bu onu daha bir hiddetlendirir.
Hakaret kısmına gelince, bu durumda 9 yaşında biri ile evlenip gerdeğe giren birine ne dersiniz? Elinin altında cariyeleri tutan, savaşta öldürdüğü adamın eşini, cariye ya da eş diye alan, köle barındıran birine ne diyeceksiniz? Karşıt görüşleri dillendirmeyi küfürden sayan ve yaşam haklarını ellerinden alan birine ne diyeceksiniz? Her eyleme uygun karşılığı verebilecek miyiz? Yoksa kıvırmak zorunda mıyız?
Mesela, azgın, sapık, akılsız, yaban eşeği, hayvan,yalancı,odun diye hitap eden bir kaynağa ne yapacaksınız?
Medeniyet ve insanlık sizin vicdanlarınızda hayat bulabiliyor ama inanç kısmı devreye girdiğinde düşünce ve felsefeniz bir anda çark ediyor değil mi?
İnsanlar asırlar boyunca, bir noktaya gelene kadar takiye yapmışlar. İçten içe zemini hazırlamışlar ve zamanı gelince de ses çıkaranların ayaklarını kaydırmışlar
Tarih size bunu söyler. Bu nedenle sözler ve eylemlerin altında yatan gerekçelerini yakalamız gerekir.
Her birey yeterince özgür olmalı ve özgürce düşüncelerini aktarabilmeli. Ne var ki, şimdi şurada iki satır karalayan bizler çıkıp bunu açık kimlikle bir köşede söyleyemeyiz. İlerleyen zamanda, tam da istenilen zemin oluşturulursa, körleşmiş insanlar ve itaatkar düşünceden uzak yaşayanların sesleri altında nefesleriniz dahi elinizden alınır.
kızı masummuş benim batmış halimle ödediğim vergilerden ayda 52bin TL maaş alıyor, neyin karşılığı olduğu belli değil.
Umutsuz vakasınız ama yine de buyrun;
Hükümetin yaptığı hizmetleri görmemek için kör olmak gerek ama zaten siz bakar körlerden olduğunuz için anlamanız mümkün değil.
Sümeyye Erdoğan ne Ak Parti teşkilatından ne de devletten tek kuruş maaş almıyor.
Alsa da hakkı ama sizin onun babasının karakterini anlamanız mümkün değil!
koskoca devleti fena boyunduruklarına aldılar. nasıl kurtulacağız bilemiyorum. pek yakında cumhurbaşkanlığı forsuna bir yıldız daha ekleyebilirler.. :(
Erdem Alaca
29-10-2013, 17:03
Hükümetin yaptığı hizmetleri görmemek için kör olmak gerek ama zaten siz bakar körlerden olduğunuz için anlamanız mümkün değil.Sıfırı tüketmiş bir şekilde savaştan çıkmış bir ülkenin 80 senede yaptığı dış borcu, neredeyse üçe katlamışsın;
http://www.odatv.com/images/resimler/t1(4).jpg
On küsur senelik iktidarın döneminde, vatandaşının sırtındaki borç yükünü tam 40'a katlamışsın;
http://www.odatv.com/images/resimler/h3.jpg
Açlık sınırının 1.064TL olduğu bir ülkede (http://ekonomi.milliyet.com.tr/aclik-siniri-1064-lira/ekonomi/detay/1782531/default.htm), asgari ücret net olarak 804.TL civarında (http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=asgari),
Buna rağmen, ülkendeki işsiz sayısı 5 milyon kişi civarına (http://sozcu.com.tr/2013/ekonomi/iste-gercek-issiz-sayisi-ve-issizlik-orani-335759/) dayanmış,
Memleketin dişinden tırnağından arttırarak yokluk içinde kurduğu tüm fabrikaları-tesisleri yok pahasına yandaşlarına peşkeş çekmişsin, sonunda maliye bakanın "Satılacak bir şey kalmadığını" itiraf etmek durumunda kalmış (http://www.milligazete.com.tr/haber/Satacak_kurum_kalmadi/283342#.Um-8fhBIT1U),
.......
ve sen bunca veriye rağmen gözboyamak için yapılan şeylere hizmet diyebiliyorsan eğer sn. Selalim,
... benim sana diyecek bir lafım kalmıyor. Memleketi bu hale soktuktan sonra; o hizmet dediğin şeyleri ben de yaparım, sen de yaparsın, babaannem de yapar.
Grafikler - kaynak (http://www.odatv.com/n.php?n=turkiyenin-dis-borcunu-duyunca-sasiracaksiniz-1404131200)
İftira üzerine iftira atıyorsunuz tutmuyor, iki ile ikiyi toplayamayan sizler sözde grafik ekliyorsunuz. Aaaa bizler de gördük borcumuz çıkmış(!).
Cidden acınacak haldesiniz.
O grafik ne anlatıyor onu bile bilmiyorsunuz. Yazık...
Gelir gidere bakarsanız, Türkiye'nin Avrupayı, Amerikayı kıskandıracak durumda olduğunu görürsünüz. Onların borcuna bakarsanız şoka uğrarsınız, ama hesaptan anlamayan biri baksa ne yazar bakmasa ne yazar.
Türkiyenin on sene önceki kişi başı gelirini vermek lazım size, o zaman anlarsınız... o da belki. Umut yok sizde. Cahil insanla uğraşmayacaksın.
Size kolay gelsin.
İftiralara ve kör hesaplara devam...
mrdragon
29-10-2013, 20:48
İftira üzerine iftira atıyorsunuz tutmuyor, iki ile ikiyi toplayamayan sizler sözde grafik ekliyorsunuz. Aaaa bizler de gördük borcumuz çıkmış(!).
Cidden acınacak haldesiniz.
O grafik ne anlatıyor onu bile bilmiyorsunuz. Yazık...
Gelir gidere bakarsanız, Türkiye'nin Avrupayı, Amerikayı kıskandıracak durumda olduğunu görürsünüz. Onların borcuna bakarsanız şoka uğrarsınız, ama hesaptan anlamayan biri baksa ne yazar bakmasa ne yazar.
Türkiyenin on sene önceki kişi başı gelirini vermek lazım size, o zaman anlarsınız... o da belki. Umut yok sizde. Cahil insanla uğraşmayacaksın.
Size kolay gelsin.
İftiralara ve kör hesaplara devam...
Pardon ama Avrupa, Amerika niye kıskansın ki? Sen devlete ait heryeri özelleştirip, arazilerini bile açıyorsan adamlara, sadece alkış tutarlar. Aç daha çok aç ver vatandaşın geleceğini, sat kısa vadede kasana para girsin 50 yıllık anlaşmaya imza at. Sömürürüz iliğine kadar; satacak bir yer kalmadığında, o çok bilgili insanlarına selam çakarız.
Cumhuriyet, büyük bir devrimdi. Dış sermaye kovulurken, üretim devlet ve halkın eline verildi. Nice fabrikalar kuruldu. Kimseye muhtaç olmayan bir ülke tasarlandı. Şimdi kısa vadede satılış fiyatını çıkartacak yerlerin 50 yıllığına verildi. Yetmedi tabi, satacak ne bulurlarsa onu pazarlıyorlar sudan ucuza. Limanlardan sonra denizleri de satar bu elemanlar. Cumhuriyetin kazandırdığı ne varsa satılıyor. Yakında Merkez bankasını da satarlarsa şaşırmayız.
Özelleştirme yerine göre doğrudurda, devlet olarak işletemediğin, kar getirmeyen yerleri bir şekilde özellikle yabancı şirketlerden ziyade içte değerlendirirsin. Tabi bunu hangi ülkeler yapıyor? Amerika-Avrupa ülkeleri.
Türkiye de durum nedir? Eldeki raporlara göre 2004 yılına kadar en azından sıkıntı alanlar özelleştirilirken, 2004 yılından sonra tamamen gelir getiren yerler özelleştirilmiş. Bu özelleştirmelerde büyük oranda yurtdışı odaklı yapılmış.
Özelleştirme ile giren paranın gelir tablosuna göre oldukça kısa vadede elde ediliyor olması en acısı. Siz en kıymetlilerinizi başkalarına devredin. Gelen sıcak para ile kısa vadede hayat sürün durun. Tabi yabancılara verilen bu kurumlar paravan şirketler üzerinden hareket ederek, temelde devletin yatırımları üzerinden doğrudan kara geçiyor ve ellerini ayaklarını işten çektiklerinde geriye birşey bırakmıyorlar.
Kısacası; bu ülkenin geleceğini satanlara şimdi alkış tutanlar, yıllar geçtikçe ben nerede yanlış yaptım diyecek olanlardır.
the man at the back
29-10-2013, 20:50
Sayın man at the black;
Mevcut yönetimin, uzun süreçtir basamak basamak örgütlenip özgürlükleri geniş zaman diliminde ortadan kaldıracağını görmekte zor olmasa gerek. Hedefledikleri düzen için kaç yıl daha tasarlamışlar orayı tartışmayacağım.
Muhalefetin, tek tek susturulduğu, karşıt görüşlerin tamamen ötekileştirilip demokrasinin ne anlama geldiğini dahi bilemeyenlere demokrat demek enteresan. Günümüz insanının temel bilgi eksikleri bir hayli fazla olsa gerek. Demokrasinin açılımını yapmakta da zorlanıyorlar.
Küfür kısmına gelince, evet birine küfür etmenin bencede mantıksal bir izahı yok. Hele ki, işin içine bireyin ailesini de katmak hoş değil. Ben şahsen küfür eden adamın yüzüne güler ve ne kadar basitleştiğini zerre aldırış etmeyeceğimi belli ederim ki, bu onu daha bir hiddetlendirir.
Hakaret kısmına gelince, bu durumda 9 yaşında biri ile evlenip gerdeğe giren birine ne dersiniz? Elinin altında cariyeleri tutan, savaşta öldürdüğü adamın eşini, cariye ya da eş diye alan, köle barındıran birine ne diyeceksiniz? Karşıt görüşleri dillendirmeyi küfürden sayan ve yaşam haklarını ellerinden alan birine ne diyeceksiniz? Her eyleme uygun karşılığı verebilecek miyiz? Yoksa kıvırmak zorunda mıyız?
Mesela, azgın, sapık, akılsız, yaban eşeği, hayvan,yalancı,odun diye hitap eden bir kaynağa ne yapacaksınız?
Medeniyet ve insanlık sizin vicdanlarınızda hayat bulabiliyor ama inanç kısmı devreye girdiğinde düşünce ve felsefeniz bir anda çark ediyor değil mi?
İnsanlar asırlar boyunca, bir noktaya gelene kadar takiye yapmışlar. İçten içe zemini hazırlamışlar ve zamanı gelince de ses çıkaranların ayaklarını kaydırmışlar
Tarih size bunu söyler. Bu nedenle sözler ve eylemlerin altında yatan gerekçelerini yakalamız gerekir.
Her birey yeterince özgür olmalı ve özgürce düşüncelerini aktarabilmeli. Ne var ki, şimdi şurada iki satır karalayan bizler çıkıp bunu açık kimlikle bir köşede söyleyemeyiz. İlerleyen zamanda, tam da istenilen zemin oluşturulursa, körleşmiş insanlar ve itaatkar düşünceden uzak yaşayanların sesleri altında nefesleriniz dahi elinizden alınır.
Ben niyet okuyucusu ya da müneccim değilim. Bu yüzden kimin ne niyeti olduğunu, ne yapmaya çalıştığını bilemem. İnsanların geçmişlerine bakıp bugünleri ve yarınları hakkında önyargıda bulunmak saçmadır çünkü burada akp'yi dinci diye eleştiren birçok kişi de eskiden akpliler gibi dindar insanlardı. Yanlış mıyım? Bugün bir yanlışını görürseniz itiraz edersiniz ancak ortada fol yokken, yumurta yokken "yarın şunu şunu yapacaklar" deyip de ortalığı ayağa kaldırmak paranoyadan başka bir şey değildir.
Muhalefet ile kastınız nedir bilmiyorum. Yoksa muhalefetten kastınız ordudaki cunta ve bunların sivil toplumdaki uzantıları mı acaba? Bunların darbe yapma girişimlerine karşı değilseniz o halde dinci çevrelerin de şeriat getirme girişimlerine karşı olmazsınız ve onların da susturulmalarına karşı olursunuz sanırım. Sonuçta onlar da akp'ye muhalif sesler yükseltiyorlar.
9 yaşında biriyle evlenip gerdeğe giren birisine karşı olmanız ona hakaret edebileceğiniz anlamına gelmez. Bir kişi 18 yaşında evlenip gerdeğe girmeyi savunabileceği gibi, 9 yaşında biriyle de evlenip gerdeğe girmeyi savunabilir. Düşünce ve düşünceyi ifade etme özgürlüğü diye bir şey varsa tabi. 9 yaşında evlenmeye karşı iseniz, "9 yaşında evlenilmez çünkü öyle şöyle böyle..." diye akli, bilimsel ya da başka türlü gerekçeler belirtebilirsiniz. "9 yaşında biriyle evlenemezsin ulan amk sübyancı sapığı, senin çükünü koparır gerine sokarım !!!" diyerek hiçbir akli, bilimsel kanıt sunmuş olmaz ve de kendinizi haklı çıkarmış olmazsınız.
istatistik
29-10-2013, 22:23
Ekonomik verileri tek bir değişkene göre incelemek hatalıdır. Tek başına borç stokuna bakarak karar verilemeyeceği gibi, tek başına Kişi Başı GSYİH verilerine bakarak da yargıda bulunmak yanlış olacaktır. Tüm verileri toplayıp elde ne varmış genel bir bakışa sahip olmak gerekir. O halde başlayalım:
Öncelikle borç stoku konusunda bir yargıya varmamız gerekirse, dış borç stoğumuzun başını alıp gittiği yadsınamayacak bir gerçektir. Ancak, dünya geneline baktığımızda, diğer ülkelerde de durumun pek farklı olmadığı göze çarpacaktır. Yani, dünya üzerindeki ekonomi, borcunu artırma yöntemi temel alınarak büyümektedir. Burada mesele, bu artışın oranıdır. Yani, ekonominizi şişirdiğiniz borçlanma, sizin ülke ve yaşam standartlarınızı ne ölçde karşılamakta/arttırmaktadır. Bu bakımdan, borç stokunun yükselişi ile GSYİH, Satın Alma Gücü vs ekonomik parametrelerin değişimlerinin yüzdelerini göz önünde bulundurmak genel tabloyu anlamak konusunda bize yardımcı olacaktır. Öncelikle yıllara göre borç stoğumuz ne durumda buna bir bakalım:
http://www.odatv.com/images/resimler/t1(4).jpg
Peki, yarışıyoruz dediğimiz ülkelerin borç stokları ne durumda?
http://img19.imageshack.us/img19/771/arx5.jpg
Tabloda, gelişmekte olan ülkeler arasında toplam dış borç stokunun en yüksek olduğu ilk 10 ülke sıralanmış. Yani, kendi sikletimizdeki ülkeler arasında 4. sıradayız. Şunu belirtmem gerekir ki, bizden daha fazla borçları var diye kendimizi Avrupa ülkeleri ya da ABD, Japonya gibi ülkeler ile karşılaştırmamak gerekir. Oynadıkları lig bakımından böyle bir karşılaştırma yaparak komik duruma düşmenin bir anlamı yok çünkü.
İyimser bir bakış açısı ile dış borcun 10 yıl içerisinde %100 arttığını söylemek mümkün. Peki borç neden alınır? devletin aldığı borçlar üzerinden konuşacak olursak, kamu hizmetlerinin ve harcamalarının devamlılığının sağlanması için kullanılır demek yanlış olmayacaktır. Peki kamu harcamaları konusunda ülkelerin durumu nedir? Orhan Bursalı'nın "10 Yıldır AKP" isimli kitabı bu konuda iyi bir kaynaktır. Alıp okuyabilirsiniz. Buna göre, gelişmekte olan ülkeler arasında sağlık dışında tüm harcama türlerinde sürekli sonlardayız. Kitabı okursanız daha detaylı ve karşılaştırmalı verileri elde edeceksiniz. Burada uzun uzadıya anlatacak kadar vaktim maalesef yok.
Kişi başına düşen GSYİH konusuna geri dönecek olursak, bu yükselişin halkın refah durumuna etkisini görebilmek için, harcamalar konusunda halkın cebinden ne çıktığını da göz önünde bulundurmak gerek. Bunu ise en kolay Açlık ve Yoksulluk sınırı istatistiklerinden çıkarabiliriz.
http://img198.imageshack.us/img198/4860/r4do.jpg
Yukarıdaki tablo yoksulluk sınırı istatistiklerini içeriyor. Veriler 2006 - 2012 yılları arasını içermekte. Yani dış borç verilerinden daha dar bir aralığı. Bu daha dar aralık içerisinde yine yine %100'e yakın bir artış olduğunu görüyoruz. Buna karşın, yoksulluk sınırı altında yaşayanlar bakımından %5 gibi bir azalma olmuş. Olumlu bir gelişme olmakla beraber, hesaplamalar TÜFE üzerinden yapılmaktadır ve artık sağır sultanın bile duyduğu üzere TÜİK'in bu hesaplamaları yanlıdır. Enflasyon sepetine dahil edilmiş olan Çalı Süpürgesi, At Nalı, Pinpon Topu gibi saçma ürünlerin sepet dışına çıkarılması ile asıl duruma daha yakın bir tahmin yapılabilir. Ancak bu defa da elde edilen olumlu gelişme kaybedilecektir. Sonuç olarak çarpıtılmış veriler üzerinden bile sağlanabilen gelişim bu kadardır.
Peki bu artan GSYİH bizlerin alım gücünü ne ölçüde etkilemiştir? Bizi yarışıyoruz dediğimiz diğer ülkeler ile karşılaştırırsak ne elde ederiz? Yine TÜİK verilerine bakacak olursak:
http://img15.imageshack.us/img15/2782/kpmb.jpg
İlginç ama TÜİK, Arjantin, Brezilya gibi ülkeleri bu çalışmanın dışında tutmuş. Zaten refah toplumu olduğunu bildiğimiz ve gelişmiş ülkeler olarak anılan ülkeleri de ben çıkarttım. Elde kalan ülkeler bazında tablo ortada. Sanırım detaylı bir açıklamaya ihtiyaç yoktur.
Toparlarsak, artan GSYİH ve Dış Borç Stoku ile yukarıdaki verileri harmanladığımızda, ekonomik büyümeden halkın pek bir şey görmediğini, artan GSYİH'nın alım gücü ya da yoksulluk konusunda halkın geneline yayılmadığını, bu durumun ise artan bir gelir adaletsizliğine yol açacağını ve açmakta olduğunu söyleyebiliriz.
mrdragon
29-10-2013, 23:08
Ben niyet okuyucusu ya da müneccim değilim. Bu yüzden kimin ne niyeti olduğunu, ne yapmaya çalıştığını bilemem. İnsanların geçmişlerine bakıp bugünleri ve yarınları hakkında önyargıda bulunmak saçmadır çünkü burada akp'yi dinci diye eleştiren birçok kişi de eskiden akpliler gibi dindar insanlardı. Yanlış mıyım? Bugün bir yanlışını görürseniz itiraz edersiniz ancak ortada fol yokken, yumurta yokken "yarın şunu şunu yapacaklar" deyip de ortalığı ayağa kaldırmak paranoyadan başka bir şey değildir.
Biz buna analiz deriz. Veriler alınır ortaya konulur ve değerlendirilir. Hani dün ve bugünkü söylemleri sürekli değişen, başta Akp'ye oy verenlerin de yok artık şeriat mi dedikleri halde günümüzde yavaş yavaş lafımıza geldikleri bir dönemdeyiz. Tabi sistemin içinde, dıştan sürekli dürtüklenen ılımlı islam politikası altında kukla hükümet ile kitleleri kontrol altına alma ve modern sömürgecilik hakkında konuşulacak çok şey de var.
İlk Akp hükümeti geldiğinde, çevremdeki birçok insanla tartıştım. O zaman maskenin boyutu daha büyüktü. Geçmişsel analizleri ve zaman koşula yönelik eylemleri görmezden geldiler. Birçoğu ise şu anda haklı olduğumu biliyor. Balık hafızalı insanımız geçmişi ve söylemleri çabuk unutur aslında.
Başa gelmeden Laik müslüman olmaz diyenler, başa gelince Laik Cumhuriyet diye söylemlere katılanlar eylemleri ile Laiklik ve Atatürk ilkelerinin altını kazıyorlar ve göremiyorsanız o sizin algınız ile doğru orantılı olandır. Memlekette delice tuttuğu takımın maçını izleyenlerin objektifliğinde ve algısallığındadır particilik anlayışı.
Muhalefet ile kastınız nedir bilmiyorum. Yoksa muhalefetten kastınız ordudaki cunta ve bunların sivil toplumdaki uzantıları mı acaba? Bunların darbe yapma girişimlerine karşı değilseniz o halde dinci çevrelerin de şeriat getirme girişimlerine karşı olmazsınız ve onların da susturulmalarına karşı olursunuz sanırım. Sonuçta onlar da akp'ye muhalif sesler yükseltiyorlar.
Muhalefetten kastım karşı görüştür. Eleştirel yazıların, sivil tutumların alacağı cezalardır. Gazetelerin, tvlerin pasifize edilmesi, karşı söz söylenlerin susturulması ve cezalandırılması v.s. Bunu algılamak çok mu zordu bilemiyorum Muhalefet parti ya da muhalif güçler demediğime göre kelime anlamını bilmeniz yeterliydi.
Şeriat ve darbe noktalarına gelince, insanların özgürlüğünü savunan biri sadece insanların özgürlüğüne kast eden sistemlerin karşısında durur. Bu anlamda demokratik yaklaşım şeriat değildir. İnsanlık dışı bir yaşam biçimidir. Örnekleri de çevremizde bolca vardır.
Şeriat düzeni altında, içki içene neler yapılabilir? Şeriat düzeni altında, kadınlardan başı açık olanlara neler yapılabilir? Şeriat düzeni altında, namaz kılmayanlara neler yapılabilir? Kısacası şeriat azınlıkların haklarını koruyan bir düzen değil monotip insan oluşturmak isteyen bir düzendir. Dünyada tam bağımsız özgürlük veren bir sistem elbette yoktur ama insan zekası ve vicdanı sabitlenmiş akıl dışı kaynaklardan ötede üretkenlikte daha yaşanılası dünyalar tasarlama potansiyeline sahiptir.
Bunca yıl boyunca ben şahsen, sakallısı ile de kapalısı ile de, oturup konuşmuşsam birşeyler paylaşmışsam düşüncelerimi beyan etmişsem bunu her ne kadar çarpık ve hatalı uygulansa da sisteme borçluyum.
Tabi akp'ye karşı muhalif sesler derken, kuran insanlığa karşı muhalif ses söylemekte, bakınız akılsız, hayvan, odun, sapık islam tanrısına inanmazsanız hitabeti bu. Yani bu durumda kuran yasaklanmalı değil mi? Susturulmalı.
Hakeret dediniz buyurun. Oysa insanı, insani değerleri doğrultusunda değerlendirirsiniz. Düşüncelerin çarpıştığı bir yerde aklınıza sarılın. Gücünüz yetmiyor diye onu susturmayı seçtiğinizde o sadece sizin acizliğiniz olur. (Gerçi islamın da yaklaşımı budur. Dinden dönenleri öldürün diyen hadis ve sunni arap şeriatçıların yaklaşımının nedeni budur. karşıt görüş küfürdür ve cihada tabi tutulur.)
9 yaşında biriyle evlenip gerdeğe giren birisine karşı olmanız ona hakaret edebileceğiniz anlamına gelmez. Bir kişi 18 yaşında evlenip gerdeğe girmeyi savunabileceği gibi, 9 yaşında biriyle de evlenip gerdeğe girmeyi savunabilir. Düşünce ve düşünceyi ifade etme özgürlüğü diye bir şey varsa tabi. 9 yaşında evlenmeye karşı iseniz, "9 yaşında evlenilmez çünkü öyle şöyle böyle..." diye akli, bilimsel ya da başka türlü gerekçeler belirtebilirsiniz. "9 yaşında biriyle evlenemezsin ulan amk sübyancı sapığı, senin çükünü koparır gerine sokarım !!!" diyerek hiçbir akli, bilimsel kanıt sunmuş olmaz ve de kendinizi haklı çıkarmış olmazsınız.
sapık dediğimi sanmıyorum sanırım sizde öyle bir izlenim yarattı. Aklınızda belirenleri bana mal etmeseniz sevinirim.
O yaşlarda birine ilgi duyana bilimsel olarak Pedofili deniyor. Bilginiz olmayabilir sorun değil.
Savaşta öldürdüğü adamın eşini cariye yapacak zihniyete ne denir bilemem ama bu aşamada karşıdaki kadına sormak gereki ya da köle diye kullanılan çocuğa sormak gerekir değil mi ama?
Şimdi kızınızı 9 yaşındayken ortalama 55 yaşında biri aldığında gidip boynuna sarılmayı düşünüyorsanız size diyecek lafım yok. Çocuğa acırım sadece. Muhtemelen çocuk seçerse bu durumu akli yaşının yetersizliğinden dem vurup geri çevirirsiniz de, siz seçerseniz zaten çocuğun geleceği ile oynayan sevimli baba rolüne girersiniz.
Aynı şekilde, eşiniz varken savaşta öldürdüğünüz adamın eşini cariye diye alıp ona yaklaşırken kınanmayacaksan da kusura bakmayın ama insanlık namına o adamın vicdanına sevgilerimi sunamam. Siz sunuyorsanız sanırım en yakın zamanda cihad döngüsü altında, milletin eşine sulanmayı düşünüyorsunuz diye bir çıkarım mı yapmam gerekir? Yoksa öyle yapanlara saygı ile eğilmemiz mi gerekir? Düşünce özgürlüğünü başkalarının yaşam hakkına kast etmek diye algılayan zihniyetlere sevgiler.
Bakın ben tüm yazım boyunca yine küfür etmedim. Yukarıda da sevgilerimi sunamam dedim. İnsan yerine de koyamam yine de gidip küfür etmem tüm bunlar sizin zihninizde sanırım bilinç altınızda yatanlar olsa gerek. Kullandığınız kelimeleri de hiç kullanmadığımı söyleyebilirim.
Kısacası azizim, insanların salt düşünceden uzak maneviyatı kullanılarak müthiş bir kültürel erezyon oluşturulmuş. Bilgiler değil inançlar altında kuklalaştırılmış insanların hızla çoğaltıldığı, her türlü bilginin kirletildiği, sınırsız yalanın atıldığı, dün söylenilenlerin çabuk unutulduğu tam da robotlaştırılmış bir toplumun içinde yaşıyoruz. Sizde buna alkış tutacaksanız kusura bakmayın ama size katılamayız. Katılmıyoruz diye birbirimize karşı muhalif oluruz ama bana muhalifsiniz diye ne size hakaret ederim ne de elime güç verirlerse sizi sustururum. Çok çok demokratik hakkımı kullanıp belli bir zamandan sonra sizi dinlememeyi bireysel olarak seçebilirim.
Benim felsefemde ben gibi düşünen insanlara değil düşünce çeşitliliğine ve gelişime yer vardır. Bireyler öznel düşünceleri altında başkalarına zarar vermeden yaşam hakkına sahip olmalıdır. Başkalarının hakkına göz dikenlere de iyi gözle bakmam.
Mars'ta mı yaşıyorsunuz,yahu?!
Geçen gün bir arkadaşımın avukatına küfrettim..''Senin yaptığın/yapacağın işin de...'' diye..Avukat yanımızda değildi,avukatın yüzüne demedim bunu,içimden de küfretmedim..Bu küfrüme,arkadaşım da destek(hak) verdi..
Hiç mi kızmazsınız siz?
Hiç mi hakkınızı yiyen biri olmadı?
Hiç mi aldatılmadınız?
Nasıl bir tuzu kurulukmuş bu?!
Evet Mars'ta yaşıyorum, haberin yok mu yoksa?
Yahu bırak bu lafları NOLAN.
Bende kızarım tabiki, burada bir çoğunuza kızdığım gibi. Peki sen burada bize hiç kızmıyor musun? Kızıyorsun. Peki o zaman şimdi biz şunu mu düşünüceğiz. NOLAN burada bize kızıyor ama forum kuralları gereği küfür edemiyor. E o zaman demek ki arkamızdan küfür ediyor...
Bu mudur?
Tepki gösterilmez demiyorum, küfür edilmez diyorum. Küfür etmek, hele ki hayatın boyunca hiç tanımadığın birisine yani kişinin annesine küfür etmek acizliktir ve bir yerde kimse kızmasın ama büyük şerefsizliktir. Kendisine laf söyledin, kızdın tutamadın kendini, hadi anladık ta, niye annesine de küfür edersin?
Vefik Sami
30-10-2013, 12:52
Neyi tartışıyoruz yâ hu ?
Küfür etmemek ahlâkın,
Etmek de hayâtın gerçeği.
Yalancılığın, hırsızlığın, riyakârlığın yanlış/kötü olduğunu bilmeyen mi var ?
Buna rağmen, dünya bu karakterde insanlarla dolup taşıyor.
Sorunun ne olduğu anlaşılamaz/çözülemez bir konu değil.
Bencillik, hırs, ego, şehvet vs...
Sorun; teorik olarak kolayca dillendirilen ahlâki çözümlerin paratik'e dökülememesi.
İnsanları dürüst davranmaya iten bir "sistem" keşfedilse, bu defâ ahlâk kavramı önemini yitirecek. Çünki herkes belli davranışları sergilemek zorunda olacağından, gerçekte kim ahlâklı, kim ahlâksız bilinemyecek. İş "özgür irâde"ye bırakılınca da, görünenle gerçek aslâ birbiriyle uyuşmuyor.
Misâl; Demokrasi erdemli insanların yaşama biçimi olması gerekirken, toplumda yalaka tipler çoğalıyor. Bu gün dünyada yaşayan ne kadar insan, Demokrasi ile Cumhuriyet arasındaki farkın bilincinde acabâ?
Erdem Alaca
30-10-2013, 14:00
Tepki gösterilmez demiyorum, küfür edilmez diyorum. Küfür etmek, hele ki hayatın boyunca hiç tanımadığın birisine yani kişinin annesine küfür etmek acizliktir ve bir yerde kimse kızmasın ama büyük şerefsizliktir. Kendisine laf söyledin, kızdın tutamadın kendini, hadi anladık ta, niye annesine de küfür edersin?
Şunu açıklamam lazım, sövmeye başladın mı birine; "Hay ben senin ananı, avradını, bacını,..." şeklinde; aslında bu ağız alışkanlığıdır. Yani gösterilen tepki o malum şahısadır, ama bu küfürü böyle öğrenmişizdir, istemeden de olsa ana-avrat-bacı işin içine girer.
Bu küfürü etmek de şerefsizlik falan değildir bana göre, asıl şerefsizliği benim bu denli öfkelenip de bu tepkiyi vermeme sebep olan kişilerde aramak, işin doğrusudur.
belangaztamgaz
30-10-2013, 14:02
Bence dindar ile dinsiz olan birisi arasindaki en buyuk fark kufur ve hakaretir.
Allah`in resulü can dusmani ebu cehil icin bile hakaret edilmesine izin vermemistir.
Erdem Alaca
30-10-2013, 14:08
Bence dindar ile dinsiz olan birisi arasindaki en buyuk fark kufur ve hakaretir.
Alakası yok, hiçbir Müslüman, hiçbir küfür etmez mi hayatı boyunca?
"Büyük" Usta, Müslüman değil miydi "İki Ayyaş-Üç beş çapulcu" diye hakaret ederken?
Allah`in resulü can dusmani ebu cehil icin bile hakaret edilmesine izin vermemistir.
Mallık parayla mı yoksa cehaletin yanında bonus olarak mı veriyorlar?
Cehaletin babası diye isim olur mu? Asıl adı Amr bin Hîşām olan ve Ebû'l-Hakem (Bilgeliğin babası gibi bir şey olarak hatırlıyorum.) olarak bilinen bu zata "Ebu Cehil" lakabını takan kim acaba?
Ağzı bozuk bir insan olsam da (Ne ilginç, Müslümankene de ağzınm bozuktu!) şunları söylemek lazım: Küfür kötüdür, zira içerisinde ataerkilliğimiz kaynak alan bir cinsiyetçiliği, homofobiyi barındırır. İlgili şahısların yakınlarını olaya karıştırmaksa belden aşağı vurmaktır, iki kere kötüdür. Ammavelakin bazıları öyle şeyler yapmaktadırlar ki hiç de hoş bir şey olmayan küfür meşrulaşmasa da o şeylerin yanında masum kalmaktadır.
Şunu açıklamam lazım, sövmeye başladın mı birine; "Hay ben senin ananı, avradını, bacını,..." şeklinde; aslında bu ağız alışkanlığıdır. Yani gösterilen tepki o malum şahısadır, ama bu küfürü böyle öğrenmişizdir, istemeden de olsa ana-avrat-bacı işin içine girer.
Bu küfürü etmek de şerefsizlik falan değildir bana göre, asıl şerefsizliği benim bu denli öfkelenip de bu tepkiyi vermeme sebep olan kişilerde aramak, işin doğrusudur.
Kim öğretmiş bunu size? Benim yukarıda yazdığım atalarınız mı?
Ve şuna lütfen dürüstçe cevap verin.
Şeklinde dediğiniz küfür neden, ben senin babanı, abini, dayını değildir de hep kadınlara yöneliktir? Küfür ettiğiniz kişi erkek değil mi? Erkek. Neden işin içine kadını katarsınız? Ve bu kadını hor görmek, küçük görmek değil midir? Yani neden erkek küfür ettiğinde hemen aklına kadınlar gelir?
Erdem Alaca
30-10-2013, 17:37
Şeklinde dediğiniz küfür neden, ben senin babanı, abini, dayını değildir de hep kadınlara yöneliktir? Küfür ettiğiniz kişi erkek değil mi? Erkek. Neden işin içine kadını katarsınız? Ve bu kadını hor görmek, küçük görmek değil midir? Yani neden erkek küfür ettiğinde hemen aklına kadınlar gelir?
Dürüstçe cevap vereyim sn. Yergin...
Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, o anki öfkemle, kan beynime ansızın sıçramışken, ben o malum şahsın anasını, bacısını, avradını falan aklıma bile getirmiyorum zaten, sadece 42 senedir ağzımız öyle alışmış, öyle öğrenmişiz hep daha doğrusu, refleksvari bir şekilde bildiğimi tekrarlıyorum o an.
Şöyle bir şey, eğer o küfür kalıbı dediğiniz gibi "Hay ben senin amcanın, dayının, hala oğlunun, vs..." şeklinde olsaydı; onu söyleyecektim bu sefer.
Durum bundan ibarettir.
Dürüstçe cevap vereyim sn. Yergin...
Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, o anki öfkemle, kan beynime ansızın sıçramışken, ben o malum şahsın anasını, bacısını, avradını falan aklıma bile getirmiyorum zaten, sadece 42 senedir ağzımız öyle alışmış, öyle öğrenmişiz hep daha doğrusu, refleksvari bir şekilde bildiğimi tekrarlıyorum o an.
Şöyle bir şey, eğer o küfür kalıbı dediğiniz gibi "Hay ben senin amcanın, dayının, hala oğlunun, vs..." şeklinde olsaydı; onu söyleyecektim bu sefer.
Durum bundan ibarettir.
Ben bilmem babam bilir olmuş sizinki :) öyle öğrenmişiz işte ne yapalım değil mi?
Size bir video armağan edeyim. Belki bir faydası olur, acınası hale gülmek bu olsa gerek.
http://www.youtube.com/watch?v=LanUDWJZURM
Diğer sorularımıza cevap vermediniz ama ben cevabımı aldım...
yucemanitu
30-10-2013, 18:16
Kapalı yerlerde sigara içme yasağını ben de destekliyorum çok yerinde ve doğru bir karar. Birisi keyif çatacak diye etrafındaki herkesi de zehirleyecek oh ne ala! Sigara kısıtlamasıyla bunu karıştırmayın lütfen. Sigaranın zararı ortamdaki herkese ama alkolün zararı sadece içene.
Öncelikle bilmen gereken alkol konusunda ki uygulamaların muhafazakarlık ile ilgisi yok. Yani eminim AKP hükümetinin içinden buda geliyordur ama içlerinden bunların gelmesi her şeyin haksız olduğunu göstermez. ABD gibi bir ülkede bu kurallar çok daha sert. Hatta birçok AB ülkesinde strandart uygulamalar.
Bunun için küfretmenizi mantıklı bulmuyorum.
Bu tuhaf kalıplar da hep AKP'yi savunmak isteyen taifenin uydurmaları bazılarımız da inanıyor. Elbette bir konu hakkında hiçbir şey bilmemek suç değil ama bazılarının savunma refleksiyle söylediği saçmalıklara da araştırmadan inanmamak gerek. Aylardır Avrupa daha katı bilmemne diye sallıyor bazı yayın organları nasıl daha katı onu söylemiyorlar ama. Çünkü daha katı falan değil. ABD'de ve Avrupa'da daha katıymışmış. Yahu hangi Avrupa ülkesinde saat 22.00'den sonra alkol satışı yasak. Hem orada üniversite dahilinde öğrencilerin içmesi yasak değil ki. Almanya desen festivallerde birayı yolun ortasında litre litre tüketirler. Hele ABD orda içki markaları konserlere sponsor oluyor alkol su gibi tüketiliyor. Üniversite kampüslerinde promosyon biralar içiliyor.
Alkollü insan direksiyon başına geçmedikçe bir köşede kendi kendine istediği kadar içsin, kendi vücudu kendi sağlığıdır kimseyi ilgilendirmez.
Ahlaksız
30-10-2013, 18:33
Enam 108;Allah'tan başkasına dua edenlere sövmeyin, aksi halde ilimleri olmadan, haddi aşarak Allah'a söverler.
Müslümanlar düşman kavimlere ve kutsallarına söverlermiş..Ayette görüldüğü gibi..:)
Allah(Muhammed),bunu yasaklamış..Tamamen siyasi bir hareket tabi bu..
Neyse artık..
İslam öncesi Arabistan'da AMM isimli bir Tanrı(put) varmış..Müslümanlar bu puta ve tapanlarına yönelik ''SENİN AMMINA K..YUM''derlermiş..Ayrıca bir de CEDD isimli bir Tanrı(put)varmış..SENİN CEDDİNİ S...YİM''sözü de müslümanlardan kalma bir küfürdür..
Kapiş:horn:
Son olarak,karşımızdaki kişi bizim anamızı belle...cek(hayatımızı karartacak) ama biz bu kişiye anana selam söyle mi diyeceğiz?!
Nasıl bir rahatlıkmış bu,nasıl bir aydınlıkmış bu?!
Yahu,başımıza buddha kesildiniz..
Farzedelim ki,babanıza arabayla bir sarhoş çarptı ve babanızı öldürdü..Kardeş eline sağlık mı diyeceksiniz?Tutupta bu kişiyi öldürün demiyorum ama en azından küfredin bari be..Bu kadar da mı tepkisizsiniz?!
Sayin Yergin;
O kadar da kasmayin bence.
Ornegin, bir basbakanin, hadi git isine be adam! diyecegi yerde, "Anani da al git lan!" dedigi, ise kisinin anasini da kattigi bir ulkede, kufur etmek de gayet dogal bir insani ozelliktir.
http://www.youtube.com/watch?v=5FiYmRkgr90
Veya birilerinin cocugu icin pic yaftasi bicmek, cok mu takdire sayan bir davranis bicimi midir? Bir kadinin kocasiyla anlasmali bosanip, bir baskasiyla evlenmesi veya birlikte olmasi ve ondan dogurdugu cocuk pic olmaz.
Asagidaki linkteki bir videoyu bir seyredin isterseniz.
http://www.odatv.com/n.php?n=p.clerin-...-0803131200
Nasilsa demokratiklesiyoruz degil mi?
Yine bir basbakanin, toplumun bir kesimine dair deger asagilamaya calistigi(onlara oyle gelecektir normal olarak) kopru ismi bahsiyle gundem yaratmasina karsilik, bahse konu sekilde kufredilmesi de cok normaldir.
Polisin hicbir siddet gostermedigi halde, oturan, uzanmis insana gaz uygulamasi yapmasina iliskin veya sokaklarda onune gelene, demir cubukla giristigi bir uygulamada, saglikli tepki veren her insanin kufretmesi de dogaldir.
Cocugunu kaybetmis bir annenin, oglunun cenazesine vs. iliskin israrla yasaklama getirilip gundem yaratilmasina karsilik, o ananin, ana avrat kufretmesi kadar dogal ne olabilir ki????
Bir basbakanin her ne olursa olsun yalandan da olsa, o anaya-babaya bassagligi dilemesi gerekmez mi? Hani sozde(!) milletin hizmetkari ya sonucta, o bakimdan..Serefsiz anne mi diyecegiz bu kadinlara yani kufrederse?
Carpik kentlesme, dandik, calinmis malzeme vb. sebebiyle, siddetli bir depremde yerle yeksan olan, komple ailesini kaybeden birinin kufretmesi kadar dogal ne olabilir? Millet yeri geldi, birakin kufretmeyi birbirini tasladi buyuk depremde ornegin..
Kufurun sadece erkeklere ait oldugunu kim uyduruyor ayrica yahu? Kadin da pekala kufreder. Sizden neyi eksiktir ki?
Kim öğretmiş bunu size? Benim yukarıda yazdığım atalarınız mı?
Hikayeden, kadini hor gormek, asagilamak bahsini malzeme olarak kullanmak da nedir? Bu da yeni moda oldu herhalde!???
Kadinla cinsel iliskiye girerken kadini asagiliyormusunuz, hor goruyor musunuz veya kadin asagilaniyor mu ki cinsellik yasiyor diye, kufurde eylemin kendisi dilde kullanilinca asagilanmis, hor gorulmus olsun?
Bu ikiyuzluluktur herseyden once...
Siz de tarla anlayisinda bir yapida olsaydiniz, siz de kullanirdiniz cinsiyet olarak kufurde..Ama yok iste, iman ettiginiz yuce yaradaniniz vermemis. Kadini dovun veya bosanmis bir kadinla evlenirseniz zina yapmis olursunuz vs. diye kimler demisse, ayni guruh ogretmistir bunu, sormaniz bile abestir.Lutfen yani..
Iste bu toplum (videodaki soru) buraya goturuluyor. Refah partisinden bugune pencere olsun size basitce.. Vajina bekciligi, kac cocuk dogurulmasina karar verme, kadinin-kocasina ragmen, rahmindeki hakkinda karar verme vs.vs.
Kadinlari da o kadar kucumsemeyin, onunuze gelen her konuda da malzeme yapmayin, onlar da kufreder yeri geldiginde, hem de en sunturlusundan, en yakasi acilmadik sekilde...
Ha bu yazdiklarima iliskin(baliklama atlayip, zoraki anlam cikaracaklar icin), elbette ki kufur edilmesini ovuyor degiliz, ancak bazen oyle durumlar ortaya cikiyor, yasaniyor ki, hic dusunmeden kufrediliyor gayet insani bir tepki olarak...
Ve zaten geleneksel olarak, toplumda kufur, klasiklesmis bir tepki cesididir, sadece olumsuz anlamda da degil, unlem, sasirma vb. turde de..
Yasaklar her zaman delinmek icindir diye bosa soylememisler. E tabi Osman'lari da etkilemistir bu yasak bahsi..
Yakinda belki de Kuzey Amerika'daki gibi, gizli veya aleni"hot shot" servisler de cikar piyasaya, her ilde... Gecenin bilmemkaci, sizin Osman, yasaya uygun sekilde dukkani kapamis, kacinci uykusunda kimbilir, siz servisi ariyorsunuz siparis veriyorsunuz, evinize kadar getirip kapida teslim ediyorlar, normalden biraz fazla para oduyorsunuz elbette..
Turkiye'de uygulansa, herhalde karaborsa islemi gorur o ayri konu tabi.. Gunduz atiyorum 1 liraya satilan bira, belli bir saatten sonra 10 liraya da satilabilir. Canim yurdum insani Osman'lar yer mi bu ileriye donuk satis stratejilerini? Yandan verir yine yemez.
Demokrasilerde careler tukenmez ne de olsa.. Demokratiklesiyoruz ya!
Rahmetlinin biri de zamaninda "benim memurum isini bilir " derdi ya, o geldi simdi aklima, cagrisim yapti.:)
Yadetmis olalim bari bu sebeple;
İslâm dini fakirliği değil, zenginliği öne çıkartır, Allah zengini sever.[2] (http://tr.wikiquote.org/wiki/Turgut_%C3%96zal#cite_note-2)
Benim memurum (http://tr.wikiquote.org/wiki/Memur) işini bilir.
("Bu kadar az maaşla memur nasıl geçinecek?" sorusuna cevabı.)
Fifty fifty kardeşim.
Benim memurum işini bilir.
Irak (http://tr.wikiquote.org/wiki/Irak) Savaşına Amerikalıların yanında girersek bir koyar üç alırız.
Anayasayı (http://tr.wikiquote.org/wiki/Anayasa) bir kere delmekle birşey olmaz.
(Özel televizyon yayınlarının mevcut anayasaya aykırı şekilde başlaması hakkındaki sorulara cevaben)
Bir müzik (http://tr.wikiquote.org/wiki/M%C3%BCzik) koy da havamızı bulalım Semracığım.
(Bilhassa belirtmek istiyorum)Allah'ın verdiği ömrü O'nun izninden başka alacak yoktur! Biz de O'na teslim olmuşuzdur. ANAP Kongresi'nde uğradığı suikast girişiminin ardından kürsüde
Cumhurbaşkanı Oldum Diye Namazı mı Terkedeceğim ?
Ekonominin (http://tr.wikiquote.org/wiki/Ekonomi) tabii kanunları (http://tr.wikiquote.org/wiki/Kanun) vardır. Bu kanunların (http://tr.wikiquote.org/wiki/Kanun) dışına çıkarak nehri tersine akıtmayalım.
http://tr.wikiquote.org/wiki/Turgut_%C3%96zal
NOLAN,
Tepkisiz kalmamak için illa ki küfür etmek gerekmez. Küfür sadece senin içini rahatlatır. Küfür edeceğim içim rahatlayacak diye küfür edecek değilim. Varsın kalsın içimde ve rahatlatmasın...
Neva,
Herşey için bir kulp bulmak kolaydır, kolaydır da testi bulmak zordur.
Sövmek, küfür etmek, rahatlamak.
Ben buna yanlış diyorum, sen diyorsun ki başbakanda bunu yapmış. Banane yaptığından.
Her ne olursa olsun Neva, kendimi tutamadım küfür ettim ne var bunda demek bir açıklama değildir. Hangi insan haklarında bu yazıyor? Nefsi müdafa yaptım küfür ettim diye birşey varmı? Varsa buyur göster...
Gayet insani bir tepki ise niye yasak burada, her yerde? O zaman kafamın tasını attırana ben burada küfür edeyim, sizde insani bir tepki gösterdi diye ceza vermeyin...
Herşeye bir kılıfınız da hazır ya cidden anlamıyorum. Ama şunu anladım, bencillikte varmış bu işin içinde.
"Ben küfür ederim ama başkası edemez."
Neva,
Herşey için bir kulp bulmak kolaydır, kolaydır da testi bulmak zordur.
Sövmek, küfür etmek, rahatlamak.
Ben buna yanlış diyorum, sen diyorsun ki başbakanda bunu yapmış. Banane yaptığından.
Her ne olursa olsun Neva, kendimi tutamadım küfür ettim ne var bunda demek bir açıklama değildir. Hangi insan haklarında bu yazıyor? Nefsi müdafa yaptım küfür ettim diye birşey varmı? Varsa buyur göster...
Gayet insani bir tepki ise niye yasak burada, her yerde? O zaman kafamın tasını attırana ben burada küfür edeyim, sizde insani bir tepki gösterdi diye ceza vermeyin...
Herşeye bir kılıfınız da hazır ya cidden anlamıyorum. Ama şunu anladım, bencillikte varmış bu işin içinde.
"Ben küfür ederim ama başkası edemez."
Bakin sayin Yergin;
Testi bulmak hic zor degildir, zira kulp bulmak gibi dert icerisinde degiliz.
Konusmak eylemi insanin en temel ozgurlugudur. Ozgun dogasinda bu sekilde gelir. Hicbir sonradan olusturulmus insan haklarina da tabi degildir.
Bakin yukarda ozellikle belirttigim halde parantez icinde, hala ayni sekilde yazmaktasiniz, biz kufur guzel birseydir, aman onumuze gelene ana avrat kufur edelim filan demiyoruz.
Ancak insani bir tepkidir, cok zaman da kendisini gosterir. Sizin insanlara iliskin, yekten kendilerini peygamber misali algilama/algilatma cabaniz bos bir cabadir.
Ne demek cevap degildir? Insandir bu, guzel de konusur, yeri geldiginde kufur de eder, bir sekilde tepkisini ortaya koyar.
Ne demek banane, bu kismi anlayamadim?
Yani siz liderin soylediklerini onemsemiyorsunuz, duyarsiz kalabiliyorsunuz da, halktan kisilerin kufurleri mi cok daha onemli? Klasik atasozumuzdur, bilirsiniz, "Imam osurursa, cemaat sicar" .
Gosterelim tabi.
Ornegin;
Biri geldi cocugumuza saldirdi, tecavuze yeltendi, hem dovduk, hem kufur ettik ana avrat.. Gorebildiniz mi nefsi mudafayi? Ne yani, gelene , buyur gel tecavuz et diye pesrev mi cekmemiz gerekiyordu? Veya yetmedi mahalleli de elimizden aldi kisiyi , top gibi oynadilar pata kute..
Veya topluma iliskin nefsi terbiye kimin haddine dusmus ki? Nefs-i mudafa kavrami yine islevseldir.
Nefs alkol almak istiyorsa, istiyordur. Nefs'tir bu sonucta. Hem kisisel istek babinda, hem ticaret babinda. Osman'lar yandan verince yasak delindi mi? Delindi. E ne anlami/islevi kaldi yasagin? Ote yanda birilerinin yine nefse iliskin seks yapip, sayica bilmem kac cocuk dogurmasini planlayan zihniyet bunu dusunemiyor mu ki?
Sanki bu ulke kuruldugu gunden beri dinsizdi, Allah'sizdi, haram yiyordu da, son yillarda Allah'la yaptigi sozlesmeyi hatirlayip helal'e dondu oyle mi? Buna inanmamizi filan mi bekliyorsunuz bilmem ki!!? Bakiniz nefs dediginiz sey ne guzel marka pazarliyor helal adi altinda degil mi? E topluma iliskin nefs terbiyesi vermeye kalkarsaniz, toplumda dogal olarak sizin nefs urunlerinizi elestirecektir, ama guzel konusarak, yeri geldiginde de ama sinirlenip kufur ederek. Bu da bir nevi nefs-i mudafadir.
Sorunuz abes bir kere. Sitede hayli eski uyesiniz, tavrimizi da gayet iyi bilirsiniz. Burada hic kimse otomatige baglamis sekilde ana avrat dumduz kufretmez kisilere, yani uyelere, yani size.. Uye olarak kisilik hakkinizi korumakla yukumluyuz, otesinde sizin gibi burada birden fazla uyenin de kisilik hakkini korumakla yukumluyuz. Buna belli guruhlar da dahildir. Yoksa bu sitede birden fazla rengi ve insani birarada barindiramayiz.
Elestiri ile kufuru ayiramayanlarin sorunudur bu tip sorular.
Nerede biz bencillik yapip kufur ettik de, size ettirmedik bir ornek gosterir misiniz lutfen?
Neva,
Hala kulp, testi derdindesin. Ben, siz küfür ettiniz ama bize ettirmediniz demiyorum. Madem küfür etmek, bir etkiye tepki, insani bir tepki neden o zaman yasak diyorum.
İster başbakan küfür etsin, ister halk etsin. Bundan banane. Bu beni bağlamaz, küfür edeni bağlar. Ben sadece diyorum ki küfür yanlıştır, edilmemelidir. Bu kadar...
Siz işin sonucuna bakıyorsunuz, ben ise işin gelişmesindeyim. Biri geldi, çocuğumuza saldırdı, tecavüz etmeye kalktı, ne yapalım susalım mı yani diyorsunuz. Hayır, susalım demiyorum. Susmayalım, gerekeni yapalım ama yapanında bir daha yapmaması için küfür yanlıştır diyelim diyorum.
Konuşmak eylemi insanın en temel özgürlüğü de nasıl konuşmak? Bağıra bağıra konuşan var, küfür ederek konuşan var, güzel güzel konuşan var. Hangisi? Bunlar içinde ayrım yapılmamalı mı diyorsunuz? İsteyen güzel güzel konuşsun, isteyen küfür ederek konuşsun ne var ki mi?
Küfürün hiç bir zaman yeri yoktur Neva. Vardır diyen, minareyi çalmış, kendine kılıf aramakla meşguldür. Bahçen de istemediğin bir ot bitti ise bunun önlemini baştan alacaksın, sonrasında çıkıp ota küfür etsen ne yazar?
Neva,
Hala kulp, testi derdindesin. Ben, siz küfür ettiniz ama bize ettirmediniz demiyorum. Madem küfür etmek, bir etkiye tepki, insani bir tepki neden o zaman yasak diyorum.
İster başbakan küfür etsin, ister halk etsin. Bundan banane. Bu beni bağlamaz, küfür edeni bağlar. Ben sadece diyorum ki küfür yanlıştır, edilmemelidir. Bu kadar...
Siz işin sonucuna bakıyorsunuz, ben ise işin gelişmesindeyim. Biri geldi, çocuğumuza saldırdı, tecavüz etmeye kalktı, ne yapalım susalım mı yani diyorsunuz. Hayır, susalım demiyorum. Susmayalım, gerekeni yapalım ama yapanında bir daha yapmaması için küfür yanlıştır diyelim diyorum.
Konuşmak eylemi insanın en temel özgürlüğü de nasıl konuşmak? Bağıra bağıra konuşan var, küfür ederek konuşan var, güzel güzel konuşan var. Hangisi? Bunlar içinde ayrım yapılmamalı mı diyorsunuz? İsteyen güzel güzel konuşsun, isteyen küfür ederek konuşsun ne var ki mi?
Küfürün hiç bir zaman yeri yoktur Neva. Vardır diyen, minareyi çalmış, kendine kılıf aramakla meşguldür. Bahçen de istemediğin bir ot bitti ise bunun önlemini baştan alacaksın, sonrasında çıkıp ota küfür etsen ne yazar?
Sayin Yergin;
E tamam iste, bir baskasi da kufur yanlis degildir bazen diyebilir. O halde ne diye tartismaktasiniz ki?
Kusura bakmayin, verdigim ornek size uygun gelmemis olabilir, sizin cocugunuzun basina boyle birsey gelme durumunda, kufur etmeyiverirsiniz olur biter. Yaptiginin yanlis oldugunu anlatirsiniz.
Konusmak , bayagi bildiginiz anlamda konusmaktir. Her insanin geldigi, yetistigi kultur, sartlar vs. kendini baglar. Yeri gelir guzel konusur, ekstrem durumlarda kufurlu konusur, yeri gelir bagirir vs.. Bunu tek tiplestiremessiniz halka dair.
Size gore olmayabilir yeri, herkesin kirmizi cizgileri farklidir. Bana gore ornegin yukardaki verdigim ornekte kufrun yeri vardir. Size uymaz ayri konu, sizi baglar beni degil. Ama dedigim gibi, benzer olayla karsilasirsaniz, siz kufretmeyin, yaptiginin yanlis oldugunu anlatin.
Tecavuzu nasil onlemeyi dusunuyorsunuz sayin Yergin? Minare ve kilif'i ortaya koyarsaniz daha iyi anlayacagiz sizi emin olun.
Sayin Yergin;
E tamam iste, bir baskasi da kufur yanlis degildir bazen diyebilir. O halde ne diye tartismaktasiniz ki?
Kusura bakmayin, verdigim ornek size uygun gelmemis olabilir, sizin cocugunuzun basina boyle birsey gelme durumunda, kufur etmeyiverirsiniz olur biter. Yaptiginin yanlis oldugunu anlatirsiniz.
Konusmak , bayagi bildiginiz anlamda konusmaktir. Her insanin geldigi, yetistigi kultur, sartlar vs. kendini baglar. Yeri gelir guzel konusur, ekstrem durumlarda kufurlu konusur, yeri gelir bagirir vs.. Bunu tek tiplestiremessiniz halka dair.
Size gore olmayabilir yeri, herkesin kirmizi cizgileri farklidir. Bana gore ornegin yukardaki verdigim ornekte kufrun yeri vardir. Size uymaz ayri konu, sizi baglar beni degil. Ama dedigim gibi, benzer olayla karsilasirsaniz, siz kufretmeyin, yaptiginin yanlis oldugunu anlatin.
Tecavuzu nasil onlemeyi dusunuyorsunuz sayin Yergin? Minare ve kilif'i ortaya koyarsaniz daha iyi anlayacagiz sizi emin olun.
Hala soruma cevap vermiyorsun Neva,
Madem insani bir tepki, ben şimdi burada yeri geldiğinde ki size göre olabiliyormuş, küfür etsem, siz buna karşın, adamı kızdırmışsın kardeşim, o da doğal olarak insani tepki vermiş buna ceza veremem mi diyeceksin, yoksa kuralını uygulayıp ceza mı vereceksin?
Mesela ülkemiz için çok kötü birşeyler yapmış birisine ben burada küfür edeyim. Ne yapacaksın?
Sakın çıkıpta bana, yukarıda söylediklerinden sonra, burası bir forum burada ulu orta küfür edemezsin demeyesin. Ya da hadi size izin verdik, başkası da yapacak sonra, olmaz ipin ucu kaçar demeyesin...
Farklı nicklerle başlığa damlayan belangaz'ı kaale almayınız. Çünkü onun iletileri silindiğinde sizinkiler de güme gidecek, emeğinize yazık olacak.
Ahlaksız
31-10-2013, 18:09
NOLAN,
Tepkisiz kalmamak için illa ki küfür etmek gerekmez. Küfür sadece senin içini rahatlatır. Küfür edeceğim içim rahatlayacak diye küfür edecek değilim. Varsın kalsın içimde ve rahatlatmasın...
Anlamıyorsunuz değil mi?
Testere ile sevgilisinin kafasını,kız daha canlı iken kesmeye başlayan Cem Garipoğlu'na sövmediniz mi siz?
Bu kişiyi koruyan/saklayan anne ve babasına küfretmediniz mi?
Hayır,etmediniz ise,bu olay karşısında tepkiniz ne oldu?
Allah belalarını versin mi dediniz sadece?
Vefik Sami
31-10-2013, 20:33
Küfür etmek artık bir "tepkiölçer" mi oldu sn. NOLAN ?
Ne kadar sert/çok küfür edersek o denli tepki göstermiş mi oluyoruz ?
Anadoluda bazı şehirlerde küfür artık olağan hâle gelmiş ve ağız alışkanlığı olmuş durumda.
İki lâfın biri -hâşâ huzurdan - a.q.
Buna ne diyeceksiniz ?
Ayrıca küçük yaşlardan itibâren dine alıştırıldığınızı/şartlandırldığınızı iddia ederken, çabuk uyanıp ateist olduğunuz için gurur duyduğunuzu ifâde edersiniz sıkça...
Peki küfür etmeye de yine küçük yaşlardan itibâren alıştırılmadık mı ?
Dine karşı çıkarken, Küfür etmeye neden karşı çıkmıyorsunuz.
Yoksa küfür etmek, size göre inanmaktan daha "hayırlı/matah" bir davranış mı ?
Ben de zaman zaman küfrederim.
Ama bu sinirlendiğimde, kontrolü kaybettiğimde olur.
Yaptığım şeyden de "gurur" duymam.
Misâl, adam sigara tiryâkisidir ama; sigaranın yararlı olduğunu iddia etmez değil mi ?
Ahlaksız
31-10-2013, 21:39
Küfür etmek artık bir "tepkiölçer" mi oldu sn. NOLAN ?
Ne kadar sert/çok küfür edersek o denli tepki göstermiş mi oluyoruz ?
Belli durumlarda olağan söylemlerinin dışına çıkamayan birisinin sağlıksız olduğunu söylüyorum..Sağlıklı bir insan,anormal bir durumla karşılaştığı zaman anormal bir tepki verebilen kişidir..Haberlerde Cem Garipoğlu'nu gören birisi,mutlaka alışılmadık bir tepki göstermelidir..Aksi durumda bu kişinin bir uyurgezer olduğu kuşkusuzdur..
Anadoluda bazı şehirlerde küfür artık olağan hâle gelmiş ve ağız alışkanlığı olmuş durumda.
İki lâfın biri -hâşâ huzurdan - a.q.
Buna ne diyeceksiniz ?
Bu toplumsal bir durum..
Sürekli ezilen işçiler/memurlar/emekliler/öğrenciler/kadınlar,bu ezilmişliklerini bir şekilde ifade etmek zorundalardır..Avam denilen tabaka,toplumun bütün pis işlerini yaparken;bu tabakanın küfürleri göze batmamalı..Asıl küfürbazlar,bu insanların sırtından geçinen asalaklardır..
Bir maden işçisini ele alalım..Bu kişi inanılmaz şartlarda çalışıyor ve buna rağmen asgari ücretle yetinmek zorunda kalıyor..Şimdi bu kişi konuşurken ikide bir A.K. derse,bu kişi ahlaksız mı olmuş oluyor?Yoksa bu kişiyi bu şartlarda çalıştıran taşeron firma yetkilileri ve buna rıza gösteren sendikalar/devlet adamları mı ahlaksız oluyor?
Ayrıca küçük yaşlardan itibâren dine alıştırıldığınızı/şartlandırldığınızı iddia ederken, çabuk uyanıp ateist olduğunuz için gurur duyduğunuzu ifâde edersiniz sıkça...
Peki küfür etmeye de yine küçük yaşlardan itibâren alıştırılmadık mı ?
Dine karşı çıkarken, Küfür etmeye neden karşı çıkmıyorsunuz.
Küfür iyi birşey demiyorum ama 2013 Türkiye'sinde yaşayıpta,ağzı bozuk olmayan birinde,bir gariplik var diyorum..
Ben de zaman zaman küfrederim.
Ama bu sinirlendiğimde, kontrolü kaybettiğimde olur.
Normal olan da bu işte:)
Erdem Alaca
31-10-2013, 22:04
Alın işte bir örnek daha, kimse küfürün matah birşey olduğunu düşünmez herhalde ama damarına basılmışsa? Buyrun,
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/678/8770/original.jpg
Hala soruma cevap vermiyorsun Neva,
Madem insani bir tepki, ben şimdi burada yeri geldiğinde ki size göre olabiliyormuş, küfür etsem, siz buna karşın, adamı kızdırmışsın kardeşim, o da doğal olarak insani tepki vermiş buna ceza veremem mi diyeceksin, yoksa kuralını uygulayıp ceza mı vereceksin?
Mesela ülkemiz için çok kötü birşeyler yapmış birisine ben burada küfür edeyim. Ne yapacaksın?
Sakın çıkıpta bana, yukarıda söylediklerinden sonra, burası bir forum burada ulu orta küfür edemezsin demeyesin. Ya da hadi size izin verdik, başkası da yapacak sonra, olmaz ipin ucu kaçar demeyesin...
Sayin Yergin sorunuza daha ustte cevap verdim, konu baglaminda bir uye olarak kisisel gorusumu kendimce dile getirdim.
Yok sizin derdiniz, sayet yonetim ekibini kendinizce sozde sorgulamaksa, acip forum kurallarini okursunuz. Yok okudugunuz halde anlayamadiysaniz hala, ki oldukca eski bir uyesiniz; o da yetmezse, deneme yanilma metoduyla, nasil davranacaginimizi, ceza verip vermeyecegimizi vb. unsurlari ogrenebilirsiniz.
Ne yani bugune kadar, bu forumda yazilan cizilenlere iliskin, kafanizin tasi hic atmadi(!!) ve kufur etmediniz de, simdi mi kufur etmek akliniza geldi?
E biraz gec kalmadiniz mi sayin Yergin? Once buna bir cevap verseniz?
Basligin konusu mahalle bayisine iliskin bir konuyken, sozu donup dolasip foruma ve yonetime getirme cabanizi takdire sayan buluyorum gercekten.(!!)
Ama su baslikta da yapmistiniz benzer sekilde ayni seyi, cok da sasirmadim dogrusu...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=33635&page=3
Koyulastirdigim yere iliskin; sunu unutmamanizda fayda var.
Site genel cizgisi olarak/yonetim ekibi olarak , hicbir siyasi goruse taraf degildik, degiliz. Bu baglamda siyasi tartisma basliklarinda, herkesi elestiririz bunu bilmektesiniz.
Diger taraftan da, din, inanc bakimindan da cizgimiz net'tir.
Ahlaksız
31-10-2013, 22:57
Alın işte bir örnek daha, kimse küfürün matah birşey olduğunu düşünmez herhalde ama damarına basılmışsa? Buyrun,
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/678/8770/original.jpg
Çok zekice:wave:
Daha neler göreceğiz bakalım..
Sayin Yergin sorunuza daha ustte cevap verdim, konu baglaminda bir uye olarak kisisel gorusumu kendimce dile getirdim.
Yok sizin derdiniz, sayet yonetim ekibini kendinizce sozde sorgulamaksa, acip forum kurallarini okursunuz. Yok okudugunuz halde anlayamadiysaniz hala, ki oldukca eski bir uyesiniz; o da yetmezse, deneme yanilma metoduyla, nasil davranacaginimizi, ceza verip vermeyecegimizi vb. unsurlari ogrenebilirsiniz.
Ne yani bugune kadar, bu forumda yazilan cizilenlere iliskin, kafanizin tasi hic atmadi(!!) ve kufur etmediniz de, simdi mi kufur etmek akliniza geldi?
E biraz gec kalmadiniz mi sayin Yergin? Once buna bir cevap verseniz?
Basligin konusu mahalle bayisine iliskin bir konuyken, sozu donup dolasip foruma ve yonetime getirme cabanizi takdire sayan buluyorum gercekten.(!!)
Ama su baslikta da yapmistiniz benzer sekilde ayni seyi, cok da sasirmadim dogrusu...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=33635&page=3
Koyulastirdigim yere iliskin; sunu unutmamanizda fayda var.
Site genel cizgisi olarak/yonetim ekibi olarak , hicbir siyasi goruse taraf degildik, degiliz. Bu baglamda siyasi tartisma basliklarinda, herkesi elestiririz bunu bilmektesiniz.
Diger taraftan da, din, inanc bakimindan da cizgimiz net'tir.
Yahu Neva,
Benim burada yönetim ile ne derdim olacak ki, yönetimi kafaya takayım. Burada olduğumuz için böyle örnek vermiştim.
İnsani bir tepkidir kardeşim, kişi kendini tutamadığında küfür edebilir diyen sizler, eğer şunu derseniz lafım yok konuyu da kapatırım.
İnsani bir tepkidir, kişi kendini tutamamış, yapmışım bir yanlış, adamı sinirlendirmişim, o da benim anama, bacıma küfür etmiş, ne var ki bunda?
Bunu onaylıyorsanız lafım yok, kendi tercihiniz. Yok eğer, kimse bana küfür edemez diyorsanız siz hangi hakla edersiniz?
Misal olarak söylediğim "ben şimdi küfür etsem" ifadesini de farklı anlayıp bunları yazdın ya Neva. Küfür eden bir şahıs olsa idim, bu zamana kadar burada çoktan ederdim, bir çokları gibi. Ama ben etmem. Nolan buna hitaben istediğini söyleyebilir...
Bazı çizgiler değişebilirmiş, bundan dolayıda diyorum ki, müslümanız ya, illa ki ortak noktada buluşulmayacak. Peki diyip konudan çekiliyorum.
yucemanitu
01-11-2013, 13:14
Bu başlıkta çok ilginç iletiler var. Küfretmeye şiddetle karşı çıkan bazı kişiler bir forum üyesine "şerefsiz" demiş. Yok garibime giden "küfretmeye karşı" olmaları değil, garibime giden "şerefsiz" demeleri de değil. Peki tuhaf olan ne söyleyeyim mi? Tuhaf olan ikisinin aynı anda ve ayn kişide olması.
Yahu Neva,
Benim burada yönetim ile ne derdim olacak ki, yönetimi kafaya takayım. Burada olduğumuz için böyle örnek vermiştim.
İnsani bir tepkidir kardeşim, kişi kendini tutamadığında küfür edebilir diyen sizler, eğer şunu derseniz lafım yok konuyu da kapatırım.
İnsani bir tepkidir, kişi kendini tutamamış, yapmışım bir yanlış, adamı sinirlendirmişim, o da benim anama, bacıma küfür etmiş, ne var ki bunda?
Bunu onaylıyorsanız lafım yok, kendi tercihiniz. Yok eğer, kimse bana küfür edemez diyorsanız siz hangi hakla edersiniz?
Misal olarak söylediğim "ben şimdi küfür etsem" ifadesini de farklı anlayıp bunları yazdın ya Neva. Küfür eden bir şahıs olsa idim, bu zamana kadar burada çoktan ederdim, bir çokları gibi. Ama ben etmem. Nolan buna hitaben istediğini söyleyebilir...
Bazı çizgiler değişebilirmiş, bundan dolayıda diyorum ki, müslümanız ya, illa ki ortak noktada buluşulmayacak. Peki diyip konudan çekiliyorum.
Sayin Yergin;
Bakiniz sizin musluman olmanizin veya olmamanizin, benim icin hicbir onemi yoktur tartisma baglaminda, bunu iyi bilirsiniz, fikirleriniz onemlidir benim icin. Zira tartistigimiz herhangi bir dini konu da degildir, ki olsa bile bilirsiniz hic cekinmeden kisisel elestirimi yaparim. Bu ister siz, ister baskasi , ister sayin NOLAN olsun farketmez.Yani benim nazarimda sayin NOLAN ile sizin aranizda insan olarak hicbir fark yoktur.
Yonetimi kafaya takmis degilim demektesiniz, ama konu icerigi ile alakasi olmayan bir sekilde, e boyle, boyle olursa ne yapacagiz demektesiniz farkinda misiniz?
Konu basligi nedir?
Erdem Alaca'nin alkol yasagi sebebiyle, kendi yasadigi bolgedeki, mahalle bayisiyle arasinda gecen diyalog ve soylediklerini, gayet durust ve kivirmadan kufur ettim diyerek, bize aktarmasidir. Erdem Alaca burada, bu baslikta basbakana kufur etmemistir oysa. Yaptigini bize aktarmakta ve tartismaya acmaktadir.
Konunun acilis mesaji, ortalama bir zekanin anlayabilecegi kadar acik bir icerikte;
(...)
...
Sizin karsi dusunsel savunma orneginiz nedir?
Mesela ülkemiz için çok kötü birşeyler yapmış birisine ben burada küfür edeyim. Ne yapacaksın? Yoksa siz de konuyu basbakana kufur ediliyor bahsine mi baglama cabasindasiniz, tipki belangaz rumuzlu arkadasin yapmaya calistigi gibi?
Gereksiz calimlarla sunu derseniz konuyu kapatirim falan filan demenize hic gerek yok, bakiniz ben size yukarda acikladim, kurallari okursunuz, yetmediyse deneme yanilma yontemiyle gidersiniz. Burasi da bir site olarak, sosyal yasam alaninin bir parcasidir neticede. Bakin ben sizi hic tanimam ornegin, ama iki yildan fazladir yazismaktayiz bu forumda tartisma basliklarinda degil mi? Demek ki insani bir sekilde iletisim kurup, birseyleri paylasabiliyoruz zit dusuncelerde olsak da. Ne benim dinsiz, tanrisizligimin size gunahi vardir sizin inanciniza gore, ne de sizin musluman olusunuzun bana bir getirisi vardir dinsiz ve tanrisizligima iliskin.
Kufur etmek ovulecek, yuceltilecek bir eylem degildir, basligi acan kisi de zaten kufredene kotu gozle bakildiginin, bir gercek oldugunu dile getirmis, ama insanidir tepki olarak, tipki insan oldurmenin de ovulecek, yuceltilecek bir yani olmayisina karsin, insani bir durtu olmasi gercekligi gibidir...
Insani, ozgun durtu/tepki dediklerimiz bizim dogamizin gercegidir.
Mutlak olarak otokontrol saglamaya kalkarsak, otokontrolun kendisi olmaya baslariz. Paranoyaya baglariz yani kestirmeden. Hani benzer ornek kariyer yapayim derken, kariyerin kendisi olmak gibi. Ici bosaltilmis kavramlara donusurler yani.. Hicbir kiymeti harbiyesi kalmaz.
Sizinki de o hesap simdi, guncel hayatta sokaktaki insani kufur etme bakimindan elestiriyor musunuz, yoldan cevirip yanlis birsey oldugunu usenmeden izah ediyormusunuz ki, burada bu kadar onemsemektesiniz ve foruma ve uygulamaya iliskin soru sormaktasiniz? Veya toplumda, kufurden izole bir sekilde mi yasiyorsunuz?
E bakin ben ahlaksiz(!) bir ateist olarak, sizin muslumanliginizi dahi onemsemiyorken, aksine fikirlerinizi nokta aliyorken, sizin, kendinizi, bana cevap yazarken ; " ben muslumanim ya, o yuzden diyorum ki illa ki ortak noktada bulusulamayacak" seklinde garip bir sekilde otekilestirmeniz, zaten adeta ortak paydada bulusmamaliyiz azmiyle yazilan cumleleri cagristiriyor ne yazik ki...
Sayin NOLAN'in kisisel yaklasimi kendini baglar. Soylemlerini de o kadar ciddiye almaniza gerek yok, ters geliyorsa sayet.
Ve onca kere yazmama, izah etmeme ragmen, hala, eger boyle derseniz konuyu kapatirim demeniz manasizlasiyor.
Bu yuzden son defa anlamaniz icin kisisel dusuncemi yaziyorum. Insanlar guzelce de konusurlar, zaman gelir kufur de ederler. Olaylara sadece sonuclariyla bakmak hastaligina maruz bir toplumuz cogunlukla ne yazik ki, hicbir zaman sebebine bakmak cabasi gostermeyiz. Oysa kisiler ortada hicbir sey yokken, durup dururken kufretmezler, eger tibben ve akla iliskin bir problemleri yoksa veya bir artniyet tasimiyorlarsa sayet.
Bunun disinda kufur, guncel hayatimizda, artik unlem, sasirma vb. tarzda da kullanilir.
Anlamaniz acisindan ornek;
Hay aq nasil da akil edemedim!
Hass..rrrrrrrrr! Deme yahu ciddi misin, bak bunu bilmiyordum!
Kucuk cocugu severken baba; Haydi bir kufret bakayim! aq pezevengi de bakayim! Bak sana seker verecegim. He he he aslan oglum benim!
Canimiz cigerimiz anneler, senkronize terlik atislari esliginde; Ulan!/Kiz! ben sana odani topla demedim mi? Gelirsem oraya canina sicarim!
Ornekleri cogaltabiliriz. Bu yukardaki orneklerin hicbiri sevgisiz, siddet duskunu,aciz vs. ornekler/profiller degildir. Gayet dogaclama seklinde kullanilir yasam icinde. Yanlistir/dogrudur tartisilir ayri konu.
Yani kisaca kufur etmek, toplum olarak ata sporumuzdur. Butun toplumlarda da bu ayni sekildedir. Degismez. Simdi youtube girsek veya sitelere baksak, goz gezdirsek, size onlarca yasli, genc, cocuk, haci, hoca kufurlu video/yazi vb. getirebiliriz.
Siz kufretmeyebilirsiniz, bu demek degildir ki toplumdaki istisnasiz her insan kufur etmeyecektir. Zira mutlaka tetikleyen bir onculu vardir olay, ortam, etki/tepki vb. babinda. Soz konusu basbakansa veya baska bir onemli sahsiyetse, o da tetikleyecek yeterli sayida etkiyi biriktirmistir demek ki, bir kisim halka dair. Neticede bir insan.
Ancak bazi arkadaslarda, israrla basbakani veya iktidari Allah gibi algilamak, putlastirmak hasletini gozluyoruz. Sayin Belangaz'in, bu baslikta basbakana kufur ediliyor cikarimi veya tehditler savurmasi gibi..
Simdi elinizi vicdaniniza koyun sayin Yergin, icinizde iddia ettiginiz gibi Allah korkusu tasiyorsaniz, bize ve belangaz isimli uyeye cevap verin, eger bu kadar duyarliysaniz bu konuda;
Baslik acilis mesajinda, basbakana kufur mu ediliyor?
Yoksa kisi yukardaki haliyle, yasadigi diyalogu mu bize aktarip tartismaya aciyor durustce?
Bakin ben bir ahlaksiz(!) ateistim, bircoklarina gore benden hersey beklenir, zina yaparim, calarim vs.vs. siz ise dini butun ve Allah'a iman eden bir muslumansiniz. Bu soruyu yonelttim, zira ustteki iddiayi da ortaya getiren inancli bir uyemiz.
Madem ki, kufur edilmemeli, yanlis oldugu anlatilmali, tehdit, kufurden kotudur diyorsunuz, ayni duyarliligi, diger bir kisiye yonelik de, iftira/zan bahsinde gosterin. Bildigim kadariyla kitabinizda, iftira ve zan da onemli bir yer tutmakta.
Erdem Alaca
01-11-2013, 14:22
ayni duyarliligi, diger bir kisiye yonelik de, iftira/zan bahsinde gosterin.
Evet, hala bekliyoruz "camiide içki içtiler", "başörtülü bacımın üzerine işediler" açıklamalarının kanıtlarını?
Aradan aylar geçsede...
http://www.youtube.com/watch?v=HcD1U707KCE
Bu şarkı içinde geçen "İhanet ve kahpelik p u ş t a göreyse" ifadesine katılmak,
eğer
"Sövmek/Küfür etmek" yerine geçiyorsa,
ben de sövüyorum demektir.
Daha önceki yazdıklarımın sizleri yanılttığını düşünüyor ve bundan dolayı başlığa yazanlardan özür diliyorum....
Bu başlıkta çok ilginç iletiler var. Küfretmeye şiddetle karşı çıkan bazı kişiler bir forum üyesine "şerefsiz" demiş. Yok garibime giden "küfretmeye karşı" olmaları değil, garibime giden "şerefsiz" demeleri de değil. Peki tuhaf olan ne söyleyeyim mi? Tuhaf olan ikisinin aynı anda ve ayn kişide olması.
Lafın bana ise ki banadır, yaşlılığıma ver, ben hangi forum üyesine "şerefsiz" demişim?
Kastın, bir yerde küfür etmek şerefsizliktir demem ise sonuna kadar lafımın arkasındayım. Kişinin kendisi ile derdi olup ailesine küfür eden şerefsizdir.
Sidik yarışına çevirdiniz resmen.
Yahu, ben diyorum ki küfür etmek iyi değildir, kötüdür. Hala çıkmışsınız diyorsunuz ki, tamam haklısın da yeri geldiğinde oluyor ne yapalım. Yapmayın birşey. Yalan söylemekte kötü birşey, yeri geldiğinde yalanda söyleyin. Kötü olan birşeyin önünü açın, ondan sonra da vay efendim bu nasıl olur diye dert yanın.
Buyrun, ata sporunuzu devam ettirin. Çocuklarınıza küfür etmeyi öğretin, küfür edin, ettirin.
Lafın bana ise ki banadır, yaşlılığıma ver, ben hangi forum üyesine "şerefsiz" demişim?
Kastın, bir yerde küfür etmek şerefsizliktir demem ise sonuna kadar lafımın arkasındayım. Kişinin kendisi ile derdi olup ailesine küfür eden şerefsizdir.
Sidik yarışına çevirdiniz resmen.
Yahu, ben diyorum ki küfür etmek iyi değildir, kötüdür. Hala çıkmışsınız diyorsunuz ki, tamam haklısın da yeri geldiğinde oluyor ne yapalım. Yapmayın birşey. Yalan söylemekte kötü birşey, yeri geldiğinde yalanda söyleyin. Kötü olan birşeyin önünü açın, ondan sonra da vay efendim bu nasıl olur diye dert yanın.
Buyrun, ata sporunuzu devam ettirin. Çocuklarınıza küfür etmeyi öğretin, küfür edin, ettirin.
Evet . çok haklısın ilk okul bire giden ve o organın ne işe yaradığını bilmeyen çocuklar ana avrat birbirlerine küfrediyorlar. şimdi bu çocuklar genetik aktarım ile öğrenmedi bunları bu küfürleri bizler öğrettik bu çocuklara.
Yetişkinler olarak biraz daha dikkatli olmalıyız bu konularda.
Siz yaptiginiz bir isten dolayi ailenize kufredilmesini hoş karsilarmiydiniz ?
Corpse Bride
04-11-2013, 12:26
bilenler bilir şimdiye kadar hiç küfür etmeyen küfürden hiç hoşlanmayan elit biri olaraktan, paraylada olsa benim için yaptığı bir işten yorulan birine, çekilir eziyet değil çok teşekkür ederim isterseniz sülaleme küfredebilirsiniz diyorum. şahıs aman efendim olurmu öyle şey vazifemiz diyor gülümsüyor bnde ona yoo ciddi sölüyorum böyle işmi olur yav ben olsam ederdim diyorum. daha bi gülümsüyor etmem ama o yorgunluğu yaşaydım ederdim yani hani asla etmem diyemicim.
elturhani
04-11-2013, 12:38
İçkiyi elde etmek için biraz uğraşmışsın altı üstü bu ve hemen akabinde küfürler yağdırmışsın kimisine. Bizim çocukların kullandığı bir laf var " kötü söz sahibine aittir " diye. Ben olsam senin gibilerine içkiyi fıçıyla veririm, biran önce aramızdan ayrılmanız için ! ne kadar çok içip erken aramızdan ayrılsanız o kadar iyi olur bizim için ! ayrıca dünya bir küfürbazdan da kurtulmuş olur ! bak ben küfretmiyorum ne güzel konuşuyorum değil mi ?
...
elturhani
04-11-2013, 12:42
Siz yaptiginiz bir isten dolayi ailenize kufredilmesini hoş karsilarmiydiniz ?
vede yaptığı iş toplumun tasvip ettiği faydalı bir iş içinse ....
Evet . çok haklısın ilk okul bire giden ve o organın ne işe yaradığını bilmeyen çocuklar ana avrat birbirlerine küfrediyorlar. şimdi bu çocuklar genetik aktarım ile öğrenmedi bunları bu küfürleri bizler öğrettik bu çocuklara.
Yetişkinler olarak biraz daha dikkatli olmalıyız bu konularda.
Son derece haklı ve yerinde bir tespit.
Ancak,
şimdi düşünüyorum da,
keşke çocuklarımız insanların gözlerinin içine baka baka "Eskiden ölü iken şimdi diriye bile" yalan söyleyeceklerine,
yalancı şahitlik yapacaklarına
başkasının hakkına göz dikecek ve haksızca alacaklarına,
yetimin hakkını talan edip,ettireceklerine,
ötekileştirip,yabancılaştırıp,kin ve nefret tohumu ekeceklerine,
tiran,diktatör olacaklarına
insanları diri diri yakacaklarına,
insanları kesip kalbini ciğerini yiyeceklerine,
bunları yaparken kadınları "2.sınıf" ve bir "Sex kölesi" göreceklerine,
vb vb vb vb vb vb
sadece ve sadece ağız dolusu sövselerdi.
Şimdi bir daha düşünüyorum da sövmek çok daha güzel bunların yanında.
Ağzına sağlık sevgili Erdem Alaca.
Diğerlerini yapmadığın için de teşekkürler.....