Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba
zehirsiz
06-11-2013, 14:25
Ne zamandır kimseye soramadığım sorular var cevap arıyorum Kuranın türkçe mealiyle başladım fakat çoğu şeyi anlamadım.Belki burda aradığım şeyleri bulurum..tekrar merhaba..
Erdem Alaca
06-11-2013, 14:27
Hoşgeldiniz sn. zehirsiz.
Burada aradığınız soruların cevaplarını bulacağınıza eminim...
Saygılarımla,
Erdem Alaca
Hoşgeldiniz. Umarım aradığınızı bulursunuz.
Ahlaksız
07-11-2013, 16:13
Her türlü sorunuzu çekinmeden sorun..Bir bilen olacaktır muhakkak..;)
Hoşgeldiniz..
dininizi gercekten ogrenmek istiyorsaniz, dinden cikanlara sormak en akillica davranistir. Aramiza hos geldiniz.
zehirsiz
14-11-2013, 10:38
Merhaba öncelikle ben çok dindar bir ailede yetiştim.İlkokul bitti kapan diye zorladılar üniversiteye kadar o şekilde geçti içimden de geliyordu ama etrafımız hep rahat insanlarla dolu bir sahil kasabasında küçük yaşta kapalı olmak takdir edersiniz ki cidden zor.Sonrasında üniversitede bir şeyler değişti ben kendi kararlarımı verdim kapalı olmamayı tercih ettim.Ailemle aramda ciddi sorunlar oldu bu yıllara kadar geldim şu an bir sıkıntı yok ama 2 yıldır ibadet etmek bana samimi gelmemeye başladı sorguluyorum.Kuranın türkçe mealiyle başladım ama bana okumam için önerebileceğiniz bir kitap var mı?
Vefik Sami
14-11-2013, 12:48
İbadetler; inanılan, güvenilen, sevilen, saygı duyulan Tanrı'ya yapılırsa, "samimiyet endişesi" duyulmaz. Tanrıdan bir beklenti uğruna Tanrı'ya inandığını, yâhut ibâdet ettiğini söyleyen kişi(ler) gerçekte Tanrıya değil, beklentilerine iman etmişlerdir. Bu tip bir "iman"da Tanrı sadece sıradan bir "şefaatçi-araç"tır. Tanrı'ya inandığını iddia edenler de, - bilerek veya bilmeyerek - sahtekârlık etmektedirler. Kur'an'ın Allah'ı da bu sahtekârlık için insanları âdetâ teşvik eder.
"Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır..." (Tevbe:111)
Gerçekten evlâdını seven bir anne-baba, o evlâdı için ve sâdece evlâdına duyduğu sevgi-muhabbet uğruna, her fedâkârlığa katlanır. "Bunlar da büyünce bana bakarlar" diye bir beklenti ile evlât büyüten anne-babada, gerçek evlat sevgisi yoktur. Sıradan ebeveynler dahi evlatlarına karşılıksız-beklentisiz sevgi beslerken; 'eşsiz-bezersiz Allah'ın Cennet vaadi ile kullarını ayartamaya çabalaması gerçekten ironiktir.
Kimseden kitap tavsiyesinde bulunma.
Tanrı'yı arayışında samimi sen; O, sana kendi yolunu gösterecektir.
Ahlaksız
14-11-2013, 15:56
Merhaba öncelikle ben çok dindar bir ailede yetiştim.İlkokul bitti kapan diye zorladılar üniversiteye kadar o şekilde geçti içimden de geliyordu ama etrafımız hep rahat insanlarla dolu bir sahil kasabasında küçük yaşta kapalı olmak takdir edersiniz ki cidden zor.Sonrasında üniversitede bir şeyler değişti ben kendi kararlarımı verdim kapalı olmamayı tercih ettim.Ailemle aramda ciddi sorunlar oldu bu yıllara kadar geldim şu an bir sıkıntı yok ama 2 yıldır ibadet etmek bana samimi gelmemeye başladı sorguluyorum.Kuranın türkçe mealiyle başladım ama bana okumam için önerebileceğiniz bir kitap var mı?
''İlhan Arsel,Şeriat ve Kadın'' kitabını tavsiye ederim:thumb:
Tanrı'yı arayışında samimi sen; O, sana kendi yolunu gösterecektir.
Biz onca sene ''samimiyetsiz'' bir şekilde Tanrı'yı aramışız demek ki:)
Nerede Tanrısız var,hepsi samimiyetsiz:)
Vefik Sami
14-11-2013, 17:05
Biz onca sene ''samimiyetsiz'' bir şekilde Tanrı'yı aramışız demek ki:)
Nerede Tanrısız var,hepsi samimiyetsiz:)
Demagoji yapıyorsun.
Benim "samimiyet"ten kasdım; içine doğulan kültürün dayatmalarını sorgusuz-sualsiz "din" şeklinde kabullenme durumuna bir gönderme idi
Ayrıca MESİH;
"Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapı çalana açılır." (Matta: 7/8)
buyurmuş.
İnandığım doğrultuda yazmış olmamın sizce bir mahzuru mu var ?
Ahlaksız
14-11-2013, 19:15
Demagoji yapıyorsun.
Benim "samimiyet"ten kasdım; içine doğulan kültürün dayatmalarını sorgusuz-sualsiz "din" şeklinde kabullenme durumuna bir gönderme idi
Ayrıca MESİH;
"Çünkü her dileyen alır, arayan bulur, kapı çalana açılır." (Matta: 7/8)
buyurmuş.
İnandığım doğrultuda yazmış olmamın sizce bir mahzuru mu var ?
Ne mahzuru olacak sn.Vefik Sami?
İstediğinizi yazabilirsiniz..Tabi bende istediğimi yazabilirim:)
Mesih''ARAYAN BULUR''demiş..Ne büyük bir söz bu..
Vefik bana Muhammedin, evlatlığının karısına el koymasının hikmetini anlatır mısın?
Vefik Sami
14-11-2013, 22:14
Vefik bana Muhammedin, evlatlığının karısına el koymasının hikmetini anlatır mısın?
Onu öğrenmek istiyorsan; Kur'an, Hadis, Siyer-i Nebi vs. oku araştır.
Hazıra konmak "gaz" yapar; rahatsız olursun.