PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2013 Öğretmen Anketi

Erdem Alaca
22-11-2013, 15:59
Türk Eğitim-Sen'in, Kasım.2013'de, 16.723 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarından bazılarını aşağıda paylaşıyorum.

Ankete katılan 16.723 kişinin
%66.2'si öğretmen
%16.2'si okul müdür yardımcısı
%13'ü okul müdürü
%2'si okul müdür baş yardımcısı
%0.5'i memur
%0.6'sı şef
%0.2'si hizmetli
%1.3'ü "diğer" seçeneğini işaretleyenler'dir.

Soru: Herhangi bir borcunuz bulunmakta mıdır?
%89.2 ....... Evet

Borcu bulunanların %84.7'si, bankaya borçlu olduğunu belirtmiştir.Soru: Son 11 yıl içinde banka kredisi çektiniz mi?
%82.9 ........ EvetSoru: Elektrik ve Su faturalarınız ile Yakıt giderlerinizi azaltmak için kısıtlama yapıyor musunuz?
%86 ........ EvetSoru: Tükenmişlik Sendromu (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23410876.asp)'na yakalandığınızı düşünüyor musunuz?
%66.9 .......... Evet
%33.1 .......... HayırSoru: Türkiye'de en prestijli meslek sizce nedir?
%20.4 ........ Doktorluk
%19.7 ........ Kaymakam/Vali
%17.7 ........ İş adamı
%15.9 ........ Din görevlisi
%4.7 .......... Öğretmenlik
%4.2 .......... Avukatlık
%4.2 .......... Sanatçı
%3 ............ -diğer-
%2.2 .......... Polis
%1.8 .......... Serbest meslek
%1.4 .......... Mühendis/Mimar
%1.1 .......... Asker
%1 ............ Ekonomist
%0.9 .......... Eczacı
%0.8 .......... Bankacı
%0.5 .......... Diş hekimi
%0.4 .......... GazeteciSoru: Yönetici atamalarında yapılan sözlü sınavlar adaletli bir şekilde, yandaşlar kayırılmadan yapılıyor mu?
%78.9 ......... Hayır - adaletli yapılmıyor.
%16.6 ......... Fikrim yok
%4.5 ........... Evet - adaletli yapılıyor. Soru: Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hak ve hukuk gözeten, liyakati ön plana alan, uygulamaları ile adaleti sağlayan bir Bakandır” ifadesine katılıyor musunuz?
%78.7 ............. Hayır, katılmıyorum.Soru: Milli Eğitim'de uygulanan yanlış politikalar sonucunda devlet okullarının itibar kaybettiğini düşünüyor musunuz?
%90.9 .......... Evet, düşünüyorum.Soru: Öğrenci Andı'nın kaldırılmasını doğru buluyor musunuz?
%72 ......... Hayır, doğru bulmuyorum.Anket verilerine göre, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, onları yetiştirip hayata hazırlayacak olan öğretmenlerimiz en başta ekonomik sorunlarla boğuşmaktadır.

Hani ekonomimiz uçuşa geçmişti ya (!), bu 16.000 küsur kişinin katıldığı anketten belli nasıl uçtuğumuz...

Üstelik bunlar şanslı (!) olan kesim, atamaları yapılmış. Bir de ataması yapılmayan 300.000 civarındaki öğretmenimizi düşünün, onlardan yüzde kaçı diyebilir ki "öğretmenlik en prestijli meslektir" diye?

Yaa, böyle işte...

Bu işler atıp tutmayla, AVM yapmayla, metro durağı açmakla olmuyor. Halkın hangi kesimine dokunsak, bu gibi feryatları işiteceğimize ben eminim, kaymak tabaka hari tabii: İşçi, köylü, memur, emekli, esnaf, vb. gibi kesimleri kastediyorum...

Kaynak (http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=15454)

Yergin
22-11-2013, 17:41
Eksik bir soru var bu ankette.

Bu insanlar, bu ülkeye yeni mi ayak basmışlar ki, Türkiye'de öğretmenliğin zor olduğunu biliyorlarda yine de seçmişler. Bu zorluklar ile karşılaşacaklarını bildikleri halde neden seçmişler? Neden mühendisliği, Kimya ile ilgili, Biyoloji ile ilgili bir bölüm değil de öğretmenlik?

Yanlışa herkes yanlış der Erdem Alaca. Önemli olan bu değil, önemli olan bu sorunu çözmek için yapıcı birşeyler yapmak. Öğretmeni karşına al ve sor, borcun varmı? Var. Zordamısın? Evet. Tamam da, peki çözüm öneriniz ne? Hani nerede bu soru?

Lynx
22-11-2013, 19:19
Eksik bir soru var bu ankette.

Bu insanlar, bu ülkeye yeni mi ayak basmışlar ki, Türkiye'de öğretmenliğin zor olduğunu biliyorlarda yine de seçmişler. Bu zorluklar ile karşılaşacaklarını bildikleri halde neden seçmişler? Neden mühendisliği, Kimya ile ilgili, Biyoloji ile ilgili bir bölüm değil de öğretmenlik?

Yanlışa herkes yanlış der Erdem Alaca. Önemli olan bu değil, önemli olan bu sorunu çözmek için yapıcı birşeyler yapmak. Öğretmeni karşına al ve sor, borcun varmı? Var. Zordamısın? Evet. Tamam da, peki çözüm öneriniz ne? Hani nerede bu soru?

Konkurs diye bir var avrupada en azindan avusturyada..

Benim abim zamaninda bankadan yaklasik 50 bin euro kredit cekti. O nasil kafadirki yillarca ödemedi. Faizle beraber tam 111.000 euroya kadar cikti.

Daha sonra konkurs yapti. borcunun yüzde 80 ni silindi.. Geriye sadece 27 bin euro yu 7 sene icinde ödeme zorunlugu getirildi. Simdi ödüyorda. Sonucta konkurs diye birsey var yani.. Fazlasindan benimde bilgim yok.. Ha türkiyede böyle birsey varmi bilmiyorum..

Ahlaksız
22-11-2013, 21:48
Hükümetin berbat politikalarından bahsetmiyeceğim..
Şu öğretmenleri ben bir eleştiriyim:)
Kardeşim bu hükümetin 11 senedir ayakta dimdik kalmasının en büyük nedenlerinden biri nedir?
Öğretmenler hiç bunu düşündünüz mü acaba?

Taleptir,talep..

Senin bir ayağın AVM'de olursa,sen üç kuruş maaşınla son model araba alırsan veya yepyeni bir ev alırsan;bana hükümeti kötüleme lütfen..Çünkü kötü olan sensin..Çünkü ihtiyacın bitmiyor senin..Kendini bir şey zannediyorsun ama sıradan bir öğretmensin işte..Bu sıradanlığının farkında olsaydın ve ayağını yorganına göre uzatsaydın,ne borcun olurdu,ne derdin..Ekranlarda gördüğün tv yıldızları gibi yaşama hevesin,seni işte böyle tükenmişlik sendromuna doğru iter..

Hükümet tabi ki çok büyük yanlışlar içinde ama öğretmenlerimiz de masum değil yani..
Bu artan talebin en büyük nedenleri öğretmenlerin/memurların/işçilerin inanılmaz harcama isteğidir..
200 milyarlık ev alacağına 75 milyarlık al;Passat alacağına broadway al..Olur mu canım diyorlar..
Kitap okumazlar,AVM'lerde vakit geçirirler,sonra da hükümet kötü derler..
He canım,he..Hükümet çok kötü ama sen süpersin..!