PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 17 yıllık karanlık

yasrasm
28-11-2013, 13:43
İyi günler sevgili arkadaşlar,
Aslında uzun zamandır forumu takip ediyorum ancak bugün ben de kendi hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uzun yıllar imanlı, dini için kavga eden, tartışan, her ortamda onu savunun biriydim. Doğal olarak ailem de böyleydi. Bu yüzden zaten 17 yılın 6 yılı kuran kursunda eğitim alarak geçti.

İmamlık, vaizlik, hafızlık, arapça eğitimi, fıkıh eğitimi gibi süreçlerden geçtim. Çok hevesliydim bu yüzden çok çalışıyordum öğrenmek için.

Ama bir yandan kafamda hep, ya diğer dinler doğruyu söylüyosa netice de onlarda kendilerini çok hakli görüyorlar, birilerinin kendilerini haklı görmesi düşüncelerinin doğru olduğunun ispatı değildir cümlesi dolaşıp duruyordu, bu nedenle yıllarca her elimi açıp dua ettiğimde, allahım nolursun benim imanı mı kaybetmeme müsade etme derdim.

Bir gün, mezheplerin aralarında ki farkın nedenini (yüzeysel olmayanları) araştırırken yıllarca görmezden geldiğim bir durum olduğunu farkettim, mezhepler yalan söylüyordu. cemaatlerin yalan söylediğiyse zaten orta da.

Kur'an da yazanlar ile islam toplumlarının islamı yaşayışları hiç uyuşmuyordu.

Beni uyuduğum 17 yıllık uykudan uyandıran hadise sanırım buydu.

O günden beri 17 yıl boyunca kafama hiç takmadığım, bilimsel konuları öğrenmeye başladım. Tekrar doğa bilimleri ile ilgilenen bir bölümde üniversite öğrencisi olarak. Her gün sonunda öğrendiklerime baktıkça 17 yıldır nasıl bir bataklıkta yaşadığımı görmek korkunç bir vicdan azabı yaşatıyor bana. Bu kadar aptal ve kör olduğumu kabullenemiyorum bir türlü :)

Bilim ile ilgilenmeye başladığımdan beri, bir kere bile islami bir konuda düşünmedim, doğayı kardeşim olarak gördüm, o kadar mutlu huzurlu bir insan haline dönüştüm ki, eski sinirli, tatmin olmayan, dediğim dedik, bağnaz insan olmadığımı gören herkes müthiş şaşkınlılar yaşıyor.

Sonu -ist ile biten herhangi bir kavrama dahilmiyim bilmiyorum. Ama söyledikleri sonuna kadar doğa da gözlemlenebilen, ölçülebilen Richard Dawkins'in yolunda gittiğimi içim rahat olarak söyleyebilirim.

Anlattıkları, akla ve mantığa ters olan, bilimsel gerçeklerle, doğayla çelişen Kur'anın, nasıl bir art niyetle yazılmış olduğunu, tanıdığım herkese anlatmayı kendime görev bildiğim için farkında olmadan açık hedef haline geldiğim zamanlar oldu. ama biliyorum ki biz susmayıp konuştukça, onların karanlığına da ışık olacağız, Carl Sagan'ın da söylediği gibi.

Özgürlükle dolu, aydınlık günler diliyorum sizlere.

inferno
28-11-2013, 14:27
hoş geldin aramıza ne mutlu sana :)

Vefik Sami
28-11-2013, 17:05
...İmamlık, vaizlik, hafızlık, arapça eğitimi, fıkıh eğitimi gibi süreçlerden geçtim. Çok hevesliydim bu yüzden çok çalışıyordum öğrenmek için...

(...)

...Bir gün, mezheplerin aralarında ki farkın nedenini (yüzeysel olmayanları) araştırırken yıllarca görmezden geldiğim bir durum olduğunu farkettim, mezhepler yalan söylüyordu...

Mezheplerin söylediği bu 'yalan'lardan birkaç örnek rica edebilir miyim.
En azından, bilgi dağarcığımız zenginleşmiş olur sâyenizde...

vartor
28-11-2013, 17:05
yasrasm, once aramiza hos geldin.
Dusun ki, kendi ulkenin insanlari, senin 17 senedir icinde bulundugun uyku haline dogru, devlet tarafindan surukleniyor; Sen uyanmissin, tebrik ediyorum, cunku islam gibi bir dinin tutsakligindan kurtulmak baya bir caba ister. Bizler burada uyuyanlari uyarmak icin, insani vazifemizi yapmak uzere bulunuyoruz, senin de katkilarinla daha da etkili olabilecegimizi umuyorum. sevgiler.

yasrasm
28-11-2013, 17:30
Sayın vefik sami,

Uzun zamandır ilgilenmediğim bir konu, ilginiz için eski notlarımı gözden geçirip detaylı bir cevap veririm.

sayın vartor, çok doğru söylüyorsunuz, korku zincirini kırıp, islamın afyonlu uykusundan uyanmak inanılmaz zor bir süreç, benim için bu yıllar aldı. 6 yıllık eğitiminizin yalan üstüne kurulduğunu düşünün, bunu kabullenmek hepsinden zor. O yüzden ömrünü dinlere adayarak geçirmiş imanlı insanların, yaptıkları mantıksızlıkları fark etmeleri yaşlandıkça anlamsız bir inatla daha da imkansızlaşmakta, bunun için sabırla anlatmalıyız diye düşünüyorum.

Erdem Alaca
28-11-2013, 18:27
Ne mutlu size sn.yasrasm, genç yaşta bunu başarabilmişsiniz...
Hoşgeldiniz.

Vefik Sami
28-11-2013, 18:48
Sayın vefik sami,

Uzun zamandır ilgilenmediğim bir konu, ilginiz için eski notlarımı gözden geçirip detaylı bir cevap veririm.

Benim için sıkıntıya girmeyiniz.
Öylesine sormuştum.

yasrasm
28-11-2013, 18:57
Ne mutlu size sn.yasrasm, genç yaşta bunu başarabilmişsiniz...
Hoşgeldiniz.

Teşekkur ederim, ama pek genç olduğumu idda edemeyeceğim :) o güzelim yılları karanlıkta geçirdim, telafi edebilmek için gündüzleri iş, geceleri ise eğitimle geçiriyorum, keşke 20li yaşların başında bulabilseydim doğruları, 10 yıl geriden geliyorum bu yüzden.

Sayın vefik sami, sıkıntı olmaz, kötü bir hatırayı hatırlamış olurum sadece

K.C.
28-11-2013, 20:17
Sn. yasrasm, kayıp yılları, hele hele din yüzünden kaybedilmiş yılları telafi etmenin imkanı yoksa da nasıl bir bilgi açlığı olduğunu tahmin edebiliyorum.

Özgürlüğe hoş geldiniz. :)

Natürelist
29-11-2013, 04:38
Hosgeldiniz sayin yasrasm,

Keske mezhepler, din'ler yalan söylemeleri ile sinirli kalsaydi, ancak gel gör ki bunun ötesinde her alana yayilarak, insani insana düsman yaparak insanlik tarihinde bir hic ugruna milyonlarca kisinin katledilmesine arac olmustur, bu kötü aractan kurtuldugunuza sizin adiniza sevindim.. Ümit ederiz darisi digerlerinin basina. Imam'lik görevinde de bulundunuz mu?

Iyi ve hos günler gecirmenizi diler ve ayrica katkilarinizi esirgemeyecegini umuyorum...

yasrasm
29-11-2013, 17:26
Sayın Natürelist,
Resmi olarak hiç imamlık yapmadım ancak, uzun yıllar boyu özel mescitlerde, köy camilerinde imamlık yaptım. Hatta yaşadığım şehirde teravih için özel mescitler kurarlardı ramazan aylarına özel olarak, geçmişte içinde bulunduğum cemaatten özellikle beni isterlerdi :) hızlı ve telaffuzu bozmadan okurmuşum.
Bugün fourier dönüşümlerini kullanarak analizler yapıyorum, eskiden kur'anda var nasılsa araştırmak anlamsız dediğim işlerde tez yazmaya çalışıyorum. Dönüp bakınca o zaman ki halime, ne kadar kör olduğumu görmekten utanç duyuyorum bazen. Daha da garibi o zamanlar beni efendi, zeki çevresine saygılı olarak nitelendirenlerin şimdi benden nefret etmesi :) O zaman yaptıklarım insanlığa hizmet, şimdikiler ise ihanet galiba, bilemedim gitti.

romulus83
29-11-2013, 17:41
İyi günler sevgili arkadaşlar,
Aslında uzun zamandır forumu takip ediyorum ancak bugün ben de kendi hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uzun yıllar imanlı, dini için kavga eden, tartışan, her ortamda onu savunun biriydim. Doğal olarak ailem de böyleydi. Bu yüzden zaten 17 yılın 6 yılı kuran kursunda eğitim alarak geçti.

İmamlık, vaizlik, hafızlık, arapça eğitimi, fıkıh eğitimi gibi süreçlerden geçtim. Çok hevesliydim bu yüzden çok çalışıyordum öğrenmek için.

Ama bir yandan kafamda hep, ya diğer dinler doğruyu söylüyosa netice de onlarda kendilerini çok hakli görüyorlar, birilerinin kendilerini haklı görmesi düşüncelerinin doğru olduğunun ispatı değildir cümlesi dolaşıp duruyordu, bu nedenle yıllarca her elimi açıp dua ettiğimde, allahım nolursun benim imanı mı kaybetmeme müsade etme derdim.

Bir gün, mezheplerin aralarında ki farkın nedenini (yüzeysel olmayanları) araştırırken yıllarca görmezden geldiğim bir durum olduğunu farkettim, mezhepler yalan söylüyordu. cemaatlerin yalan söylediğiyse zaten orta da.

Kur'an da yazanlar ile islam toplumlarının islamı yaşayışları hiç uyuşmuyordu.

Beni uyuduğum 17 yıllık uykudan uyandıran hadise sanırım buydu.

O günden beri 17 yıl boyunca kafama hiç takmadığım, bilimsel konuları öğrenmeye başladım. Tekrar doğa bilimleri ile ilgilenen bir bölümde üniversite öğrencisi olarak. Her gün sonunda öğrendiklerime baktıkça 17 yıldır nasıl bir bataklıkta yaşadığımı görmek korkunç bir vicdan azabı yaşatıyor bana. Bu kadar aptal ve kör olduğumu kabullenemiyorum bir türlü :)

Bilim ile ilgilenmeye başladığımdan beri, bir kere bile islami bir konuda düşünmedim, doğayı kardeşim olarak gördüm, o kadar mutlu huzurlu bir insan haline dönüştüm ki, eski sinirli, tatmin olmayan, dediğim dedik, bağnaz insan olmadığımı gören herkes müthiş şaşkınlılar yaşıyor.

Sonu -ist ile biten herhangi bir kavrama dahilmiyim bilmiyorum. Ama söyledikleri sonuna kadar doğa da gözlemlenebilen, ölçülebilen Richard Dawkins'in yolunda gittiğimi içim rahat olarak söyleyebilirim.

Anlattıkları, akla ve mantığa ters olan, bilimsel gerçeklerle, doğayla çelişen Kur'anın, nasıl bir art niyetle yazılmış olduğunu, tanıdığım herkese anlatmayı kendime görev bildiğim için farkında olmadan açık hedef haline geldiğim zamanlar oldu. ama biliyorum ki biz susmayıp konuştukça, onların karanlığına da ışık olacağız, Carl Sagan'ın da söylediği gibi.

Özgürlükle dolu, aydınlık günler diliyorum sizlere.

Aramıza hoşgeldin

http://www.youtube.com/watch?v=PreAABChTyQ

tarankedi
04-04-2014, 12:05
Karanlıktan uyanmak ne kadar subjektif bir kavram. Ateist olmak, özgür olmak, boyun eğmemek, popüler bilime yüzeysel sevgi duymak kesinlikle çok güzel. Bu inkar edilemez, zaten a-teist olmanın özünde farklı olmak, koyun olmamak için yatan çaba mevcut. Hayatın boyunca hep aklında 'ya varsa' diye yaşayacaksın. asıl karanlık bu, hiçbir zaman aydınlığa kavuşamayacaksın. Bu bir sınav.

Selmet
04-04-2014, 12:15
Karanlıktan uyanmak ne kadar subjektif bir kavram. Ateist olmak, özgür olmak, boyun eğmemek, popüler bilime yüzeysel sevgi duymak kesinlikle çok güzel. Bu inkar edilemez, zaten a-teist olmanın özünde farklı olmak, koyun olmamak için yatan çaba mevcut. Hayatın boyunca hep aklında 'ya varsa' diye yaşayacaksın. asıl karanlık bu, hiçbir zaman aydınlığa kavuşamayacaksın. Bu bir sınav.

tarankedi ednan ın kediciklerinden biri herhalde. :cheer2:

tarankedi
04-04-2014, 12:30
tarankedi ednan ın kediciklerinden biri herhalde. :cheer2:

Değilim merak etme:) , ben eski bir dostum. Senin şu anki yaşadıklarını yıllar öne yaşadım. Seni anlıyorum.

vartor
04-04-2014, 16:33

Once bir ateizm nedir arastirip ogrenmende fayda var. Kimse, dur ben ateist olayim deyip de ateist olamaz, Ateist olan da bir daha teist olamaz, mantigi musade etmez buna, tabi ki eger varsa...

balkadam1
09-05-2014, 16:03
Tipik hikayeler.

RainFall
06-06-2014, 11:42
Ozgurlugune kavusmussun hayatin tadini cikar bir dindarla tartisirken kendi diniyle vur kendisini.