PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mormonlar dinlerini guncellediler

ereninthenature
15-12-2013, 07:02
Yeni versiyonda (http://www.alternet.org/belief/mormon-church-dark-skin-sign-gods-curse-no-longer) artik koyu renkli insanlar tanri tarafindan cezalandirilmiyor. :hippie: Darisi muslumanlarin basina diyorum.

ALKA
16-12-2013, 04:08
Seviyorum bu Mormonları ya. :) Akılları hep sonradan başlarına geliyor, ama geliyor mu geliyor. Sırada eşcinsel evlilikleri kutsamak var. Şimdiden söyleyeyim, 10-15 yıl içinde eşcinsel evlilikler de tapınaklarda kutsanacak ve Tanrı katında geçerli olacak. Bir yandan bir din bu kadar mı dönek olabilir diye alay ediyorum ama diğer yandan da keşke her din Mormonlar gibi esnek olabilse diyorum. Arada kaldım :)

Vefik Sami
16-12-2013, 11:23
Aslında bütün dinler benzer özellikler taşıyor.

Orta Çağın Katolik-Hristiyan anlayışı ile şimdiki bir mi ?
Protestanlar bile kendi aralarında ayrışma içindeler.
Muhammed zamanındaki İslam ile şimdiki Light İslam aynı mı ?
Orta Çağ'ım hâkim kültürü üzerinden dünyanın düz olduğunu Kur'an'dan 'delil' getirerek ıspatlamaya çabalayan İslam ulemâsı; şimdi de, dünyanın Geoid yapısı için Kur'andan "malzeme" üretiyor.
En keskin değişmez olan Mûsevilik.
Yahudiler dahi, kurban gibi kimi ritüellerini artık yerine getir(e)miyor.
Tapınakları yok çünki...

Dinler ancak, ekonomik güç ve siyasal erk sahibi olurlarsa, değişmeden durabilirler.
Bu güce sahip olamayan her din, hâkim kültüre boyun eğmek mecbûriyetindedir.

Kozmik Perspektif
16-12-2013, 11:27
Demek Mormonlar siyah cildi Tanrı'nın lanet izi olarak kabul ediyorlardı, şimdi bundan vazgeçtiler. Keşke her din böyle kendini update edebilse. Ortaçağ'ın ahlak anlayışını 21. yüzyıla taşımasa.

Ahlaksız
16-12-2013, 13:33
Bu mormonlar da acayip insanlar..Geçen gün bir belgeselde bunların çok eşli olduklarını gördüm:)
Genç ve yakışıklı bir Abd'li,alışveriş merkezine iki güzel ve genç karısıyla gidiyor..Yanlarında da 5-6 tane çocuk:)
Yalnız bunların çok eşli olduklarını bilen/gören Abd'lilerin,bunlara bakışlarını görmeniz lazım..:)
Hortlak görmüş gibi bakıyorlar bunlara:D

Neva
16-12-2013, 14:51
Yine de olumlu bir degisim.

Uriel
17-12-2013, 01:37
Mormon dini hiç bir çağa uyum sağlayamış bir dindir.

Mormonlarda çok eşlilik çok çocuk yaparak ayakta durmaya çalışıyor aynı müslümanlar gibi. Mormonların şansızlığı dünyada azınlık olmaları.

Mormonluk 1960 larda femistler tarafından kadın düşmanı ilan edilmişlerdi. ABD de hergün femistler protesto ediyordu mormonları.

Mormon dini süreki üyelerini kaybettiğinden bahsediliyor. Açık konuşmak gerekirse mormonluğun geleceğini ben parlak görmüyom. Her zamanki gibi küçük azınlık bir din olarak yaşamaya mahkum kalacaklar.

The Mountain Meadows Massacre katliamı
11 eylül 1857 mormonlar çocuklu, kadınlı 140 kişi öldürülmüştür. Mormonlar dünya tarihe karaleke olarak geçmiştir.

Bu koyu ele alan Eylül Şafağı (September down) diye bir film vardır ayrıca.