Orijinalini görmek için tıklayınız : islamı övmek zorunda kalmak...
bunun sebebi ne bir tehdit, ne de korkuydu. öğretmenlik yaptığım bu küçük köyde, cehaletin yetiştirdiği çocuklara hoşgörü aşılamak adına yapmak zorunda kaldığım şeydi. minicik kalplerini öylesine nefret bürümüştü ki Müslüman olmayanlara karşı. tabi ki öfkeyle bakan gözlerinin nedeni ailelerinin cehaletiydi. suçlamadım onları hiç. alevi olduğumu sandıkları halde nefretleri gözlerini kör etmişti. oysa ne önceden ne şimdi alevi değildim. ama öyle sanmışlardı bir kez. aylarca hoşgörü ve saygıyı anlatmaya çalıştım, insanları sevmeyi. ama olmadı. köylü ve çocuklar defalarca inancımı sorguladı tehditkâr konuşmalarla. düşündüm kendimi sorguladım önce. acaba ben Müslümanlara kızarken -küçücük çocuklara fikirlerini empoze etmeye çalıştıkça- aynı hataya mı düştüm diye. ama hayır öyle olsa beni hala alevi sanmazlardı. en sonunda yalan söyledim Müslümanım ama Müslümanlık hoşgörü dinidir, olmasaydım bile saygı duymanız gerekirdi diye.
o an öyle çaresiz hissettim ki iki büyük yalan söyledim kendim ve İslam hakkında. onlara ulaşmanın başka bir yolunu bulamadım. keşke olsaydı...
RainFall
17-12-2013, 23:02
Arkadaşım aklını daha fazla kullan sorgula sorgulattır ama dikkat et.
Nasıl Ateizm basit bir görüş değilse islamda değildir.
Bu kitap öyle basit yazılmış bir kitap değil.
Kim bilir ne kadar değişim geçirdi.Kitleleri kontrol altına alıp zombi haline çevirmek için.
Canlı bomba haline getirmek için.
Bunu diyorum çünkü ben ilahi bir din olduğunu düşünmüyorum.Her Müslümanın iddiasına karşı bir mantıklı cevabımız var.Onun için problem yok.
Arkadaşım aklını daha fazla kullan sorgula sorgulattır ama dikkat et.
Nasıl Ateizm basit bir görüş değilse islamda değildir.
Bu kitap öyle basit yazılmış bir kitap değil.
Kim bilir ne kadar değişim geçirdi.Kitleleri kontrol altına alıp zombi haline çevirmek için.
Canlı bomba haline getirmek için.
Bunu diyorum çünkü ben ilahi bir din olduğunu düşünmüyorum.Her Müslümanın iddiasına karşı bir mantıklı cevabımız var.Onun için problem yok.
öncelikle teşekkür ediyorum, bende dinlerin insan ürünü olduğuna inanıyorum. inanın düşünüyorum boş verip geçemiyorum. bu kadar büyük bir nefretle büyümelerini istemiyorum. aileleri tehditkar, çocuklar nefret doluydu. bana karşı öyle duvarları vardı ki ne yapacağımı bilemedim. burada yazma sebebim ise sizlerden fikir almak. değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Ahlaksız
18-12-2013, 01:02
Yapabileceğiniz fazla bir şey yok..Boşuna kendinizi yıpratmayın derim..
Bu foruma biraz kafası karışık bir müslüman girer..Kafası az da olsa karışmayan birinin,bu forumda yazması imkansız..Şimdi,biz burada yılların birikimi ile kafası karışık bir müslümana hiç bir şey anlatamıyorsak,sizin kafası din ile yoğrulmuş bir çocuğa bir şey anlatmanız imkansız..
İyi niyetli yazını okudum
Birey olarak toplumu değiştirmek zordur.
İslam toplumunun ben pek değişeceğini sanmıyorum. İslam gücünü şiddeten alıyor farklı fikirleri dışlıyor. Farklı fikirleride savunmak zor oluyor.
Toplum bireyi sindiriyor.
mrdragon
18-12-2013, 01:16
öncelikle teşekkür ediyorum, bende dinlerin insan ürünü olduğuna inanıyorum. inanın düşünüyorum boş verip geçemiyorum. bu kadar büyük bir nefretle büyümelerini istemiyorum. aileleri tehditkar, çocuklar nefret doluydu. bana karşı öyle duvarları vardı ki ne yapacağımı bilemedim. burada yazma sebebim ise sizlerden fikir almak. değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Dini noktalardan ziyade, eğitim sisteminin hangi aşamasındaysanız öncelikle çocuklara hayatlarındaki herşeyi sorgulamayı öğretin.
En basiti, bir telefon alacaksın ilerde, araştır özelliklerini öğren neden hangisini tercih edeceğini iyice belirle gibi.
Basit insan tabanlı örnekler verip doğruyu yakalama oyunları oynatın. Sorgulamaktan zevk alırlarsa, insanı tanımayı sevmeyi öğrenirlerse değişebilirler.
Mesela müslüman olmayan insanların, insanlık adına kazandırdıklarına odaklanın. Kullanacakları bilgisayar, telefon, kullandıkları ilaçlar v.s.
Yabancı insanlar ile tanışmalarını sağlayın. İzledikleri yabancı filimleri, orada beğendikleri karakterleri düşünmelerini sağlayın.
Bu hastalığın tek ilacı, aklı devreye sokabilmektir.
Saygılarımla..
Yapabileceğiniz fazla bir şey yok..Boşuna kendinizi yıpratmayın derim..
Bu foruma biraz kafası karışık bir müslüman girer..Kafası az da olsa karışmayan birinin,bu forumda yazması imkansız..Şimdi,biz burada yılların birikimi ile kafası karışık bir müslümana hiç bir şey anlatamıyorsak,sizin kafası din ile yoğrulmuş bir çocuğa bir şey anlatmanız imkansız..
yorumunuz için teşekkür ederim. haklısınız, bunun üzüntüsü ile baş etmeyi
öğrenmem gerekiyor. fakat mrdragon un da söylediği gibi günlük hayatta ki ufak şeyleri sorgulamayı öğretmeyi deneyebilirim. sanırım elimden bundan fazlası gelmeyecek...
İyi niyetli yazını okudum
Birey olarak toplumu değiştirmek zordur.
İslam toplumunun ben pek değişeceğini sanmıyorum. İslam gücünü şiddeten alıyor farklı fikirleri dışlıyor. Farklı fikirleride savunmak zor oluyor.
Toplum bireyi sindiriyor.
yorumunuz için teşekkür ederim. bugün etrafımızda gördüğümüz bu bağnaz insanlar ve bizler bir gün yaşamıyor olacağız. toplumu bu çocuklar ve onların torunları oluşturacak. islamın gücü biraz da buradan geliyor. daha çok küçükken aşılanıyor bu fikirler. benim amacım ateizm misyonerliği değil fakat toplum temizlenmeli hoşgörüsüzlüklerden... çocuklar toplumun tohumları gibi.
Dini noktalardan ziyade, eğitim sisteminin hangi aşamasındaysanız öncelikle çocuklara hayatlarındaki herşeyi sorgulamayı öğretin.
En basiti, bir telefon alacaksın ilerde, araştır özelliklerini öğren neden hangisini tercih edeceğini iyice belirle gibi.
Basit insan tabanlı örnekler verip doğruyu yakalama oyunları oynatın. Sorgulamaktan zevk alırlarsa, insanı tanımayı sevmeyi öğrenirlerse değişebilirler.
Mesela müslüman olmayan insanların, insanlık adına kazandırdıklarına odaklanın. Kullanacakları bilgisayar, telefon, kullandıkları ilaçlar v.s.
Yabancı insanlar ile tanışmalarını sağlayın. İzledikleri yabancı filimleri, orada beğendikleri karakterleri düşünmelerini sağlayın.
Saygılarımla..
yorumunuz için teşekkür ediyorum benim için aydınlatıcı oldu. haklısınız, artık islamı övmek yerine insanlığı ve buluşlarını överek işe başlayabilirim. hayatlarındaki ufak tefek şeyleri sorgulamalarını sağlayabilir, hak aramayı anlatabilirim. aileleri için çok geç ama çocuklardan umutlu olmak, öyle kalmak istiyorum. rahatça yaşamak için gerçekleri mezara götürmek, bu rahatlığa alışmak istemiyorum...
saygılarımla..
DombiliDervis
18-12-2013, 16:56
Saygılarımla..
Bu, Turkiye sartları icin vazgecilemez dogrulukta bir gorus. Kesin olan sey icinde yasadıgımız toplumun boyle bireylere cok ihtiyacı oldugu. Musluman olsun veya olmasın bir toplumun bireylerinin birbirleri icin tehdit olmamaları ancak bununla saglanabilir. Bir egitimci olarak buna emek verebilecek konumda olmanız beni imrendiriyor.
Umarım boyle cabalar menfaatperest kisilerin iddia ettigi islam yerine hakiki islamın yerlesmesi icin gerekli temelleri atacaktır.
Ahlaksız
18-12-2013, 17:12
yorumunuz için teşekkür ederim. haklısınız, bunun üzüntüsü ile baş etmeyi
öğrenmem gerekiyor. fakat mrdragon un da söylediği gibi günlük hayatta ki ufak şeyleri sorgulamayı öğretmeyi deneyebilirim. sanırım elimden bundan fazlası gelmeyecek...
Turan Dursun gibi isimlerin korkusuzca,yılmadan insanları aydınlatmak için çabalamaları beni gerçekten duygulandırıyor..Hayranım bu insanlara..
Hepimiz bu insanlar gibi olamayız..Hepimiz ölümü göze alacak kadar,kendimizi toplum içinde yapayalnız bırakacak kadar cesur olamayız..Arada mutlaka Turan Dursun gibi insanlar çıkacaktır ama sessiz kalan dinsizlere de birşey demenin haksızlık olacağına inanıyorum..Bazı dinsiz arkadaşlar,''biliyorsak herkesi anlatmalıyız'' gibi basit düşünüyorlar..Bu kadar basit değil bu işler..
Size o yüzden kendinizi yıpratmayın dedim..
Bakın,bu çocukları yapmak için iki yetişkin cuma gecesi yatağa girmeden önce namaz kılıyorlar..Çocuk olunca kulağına ezan okuyorlar..Çocukları konuşmaya başlayınca ''Allah bir'' demeyi öğretiyorlar..Sonrasında çocukları alıp camiye gidiyorlar..Çocukları kuran kursuna yolluyorlar..Çocukların başlarını örtüyorlar..
Bu böyle sürüp gidiyor ama siz bu çocukların karşısına çıkıp ''Allah diye birşey yok'' derseniz,büyük bir yanlışa imza atmış olursunuz..Sn.mrdragon'un dediklerini yapmanız yeterli..Asla ileri gidip bizim burada ettiğimiz lafları söylemeyin çocuklara..Birisinin babası gelir ve hiç ummadığınız şeyler yapabilir size..Burası Türkiye,adım atarken dikkatli atmalısınız..
Ben eşek kadar insanlara şu EL Akp hükümetin kötü bir hükümet olduğunu anlatamadım..Anlamıyorlar çünkü..Bir hükümet hakkındaki gerçeklere inanmayan,gözlerini/zihnini kapayan insanların, inandıkları dine dair menfi olguları kabul etmeleri beklemekte zor iş..:)
Turan Dursun gibi isimlerin korkusuzca,yılmadan insanları aydınlatmak için çabalamaları beni gerçekten duygulandırıyor..Hayranım bu insanlara..
Hepimiz bu insanlar gibi olamayız..Hepimiz ölümü göze alacak kadar,kendimizi toplum içinde yapayalnız bırakacak kadar cesur olamayız..Arada mutlaka Turan Dursun gibi insanlar çıkacaktır ama sessiz kalan dinsizlere de birşey demenin haksızlık olacağına inanıyorum..Bazı dinsiz arkadaşlar,''biliyorsak herkesi anlatmalıyız'' gibi basit düşünüyorlar..Bu kadar basit değil bu işler..
Size o yüzden kendinizi yıpratmayın dedim..
Bakın,bu çocukları yapmak için iki yetişkin cuma gecesi yatağa girmeden önce namaz kılıyorlar..Çocuk olunca kulağına ezan okuyorlar..Çocukları konuşmaya başlayınca ''Allah bir'' demeyi öğretiyorlar..Sonrasında çocukları alıp camiye gidiyorlar..Çocukları kuran kursuna yolluyorlar..Çocukların başlarını örtüyorlar..
Bu böyle sürüp gidiyor ama siz bu çocukların karşısına çıkıp ''Allah diye birşey yok'' derseniz,büyük bir yanlışa imza atmış olursunuz..Sn.mrdragon'un dediklerini yapmanız yeterli..Asla ileri gidip bizim burada ettiğimiz lafları söylemeyin çocuklara..Birisinin babası gelir ve hiç ummadığınız şeyler yapabilir size..Burası Türkiye,adım atarken dikkatli atmalısınız..
Ben eşek kadar insanlara şu EL Akp hükümetin kötü bir hükümet olduğunu anlatamadım..Anlamıyorlar çünkü..Bir hükümet hakkındaki gerçeklere inanmayan,gözlerini/zihnini kapayan insanların, inandıkları dine dair menfi olguları kabul etmeleri beklemekte zor iş..:)
kelimesi kelimesine haklısınız. söylediğiniz gibi tehditkar veliler. alevi olduğumu sandıkları halde evimin etrafında dolanmalar, haber göndermelerle uğraştım. bir de ateist olduğumu bilseler daha ciddi durumlar yaşanabilirdi. yine de çocuklara ulaşabilmek adına yalan söyledim. zaten tek amacım hoşgörü ve farklılıklara saygıyı öğretebilmekti. daha evrensel bir ahlak yapısını benimsetebilmekti. araştıran sorgulayan hak arayan çocuklar istedim. bu konuları artık daha basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.. söylediğiniz gibi kutsallaştırmaya bu kadar meraklı bir toplum ki 'kanaat önderi', 'tarikat lideri' hatta 'siyasi parti lideri' bile kutsalken allah, din, peygamber bunlar tehlikeli kelimeler :)
RainFall
18-12-2013, 17:53
Bakın bir Müslümanın kafasının karışmasını sağlayan etkenler vardır.Örneğin şunlar gibi;
1-Kuranı eşsiz benzersiz görmesi
2-İyisinin yazılamayacağını düşünmesi
3-Kuranda yazanların önceden olamayacağını düşünüyor olması
Bu yüzdende tatmin olmayacaktır.124.000 peygamber geldi deniliyor.Hadis kaynaklı tabiki bu sayı.Şöyle diyebiliriz aslında gerçek peygamber yoktur.Başarılı ve başarısız peygamberlik girişimi vardır.İnananlar zar atıyor konumdalar şu anda.İki kişinin ortak noktası kendinden çok emin olması.
Onlara şöyle sormayı denediğimizde kendi dinlerini övüyorlar.
Neden Allah neden 999 diğer tanrı değil?Binlerce tanrı profili üretilmiş belkide çoğu din evrim geçirmiş.Politeizm den monoteizme geçiş yapılmış.
Bugün islamda bahsedilen çoğu bilgi sahte çıkıyor test ettiğimizde doğru olduğunu göremiyoruz.İşte bakın bu doğru dindir diyebilmemiz için bilimde işimize yaraması için.Çağının ötesine geçebilmiş bir din değil.Kölelik kurumu insanları köleleştirme düşüncesi hakim.Çünkü kuranın çok fonksiyonlu bir kitap olabileceğini düşünüyorum.İçerisinden iyi bir ayeti alırsınız bulursanız işte bu hak dindir.Allah iyiliği emretmiştir dersiniz.Sonrasında ise peygamberin yaptığı savaşları ele aldığınızda ise kötü tarafını görürsünüz.Herkesin perspektifi(bakış açısı) farklıdır.Neyi nasıl görmek istersen o şekilde görürsün.
Sizin gibi idealist insanlar saygı duyarım.
Fikir aşılam ayrı bir sanat. Bir ekip işidir aslında. Birey olarak birşeyler yapmak zordur.
tek amacım hoşgörü ve farklılıklara saygıyı öğretebilmekti. daha evrensel bir ahlak yapısını benimsetebilmekti.
Aşılamak istediğiniz fikir "Farklılıklara saygı"
İslami fikir "Müslüman olmayan herkes kafirdir düşmandır."
Karşıt fikir en büyük gücünü islamdan alıyor. Peki islamı yok edebilirmiyiz hayır.
Sadece islam değil milli eğitimin tarih kitaplarının ırkçılık tohumlarının ektiği bir gerçek.
Sizi ümitsiz yapmak istemiyorum ama tamamıyla kokuşmuş bir sistem var.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama bence kendinizi yıpratmayın.
balyapan
18-12-2013, 23:06
düşündüm kendimi sorguladım önce. acaba ben Müslümanlara kızarken -küçücük çocuklara fikirlerini empoze etmeye çalıştıkça- aynı hataya mı düştüm diye. ama hayır öyle olsa beni hala alevi sanmazlardı
Bu yazdıklarınızdan ateistlerin hoşgörülü oldukları sonucu çıkmaz tabi ki.
Bununla birlikte yukarıda alıntı yaptığım cümlelerinizde ne demek istediğinizi anlatabilir misiniz?
Ahlaksız
19-12-2013, 01:27
kelimesi kelimesine haklısınız. söylediğiniz gibi tehditkar veliler. alevi olduğumu sandıkları halde evimin etrafında dolanmalar, haber göndermelerle uğraştım. bir de ateist olduğumu bilseler daha ciddi durumlar yaşanabilirdi. yine de çocuklara ulaşabilmek adına yalan söyledim. zaten tek amacım hoşgörü ve farklılıklara saygıyı öğretebilmekti. daha evrensel bir ahlak yapısını benimsetebilmekti. araştıran sorgulayan hak arayan çocuklar istedim. bu konuları artık daha basite indirgeyerek anlatmaya çalışacağım.. söylediğiniz gibi kutsallaştırmaya bu kadar meraklı bir toplum ki 'kanaat önderi', 'tarikat lideri' hatta 'siyasi parti lideri' bile kutsalken allah, din, peygamber bunlar tehlikeli kelimeler :)
Taşa tapan insanların yürekleri de taş gibidir..Yeri geldiğinde bizlerin kafasını gözünü kırpmadan kesebilecek,bu ülkede milyonlarca insan var..Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız..
Bu yazdıklarınızdan ateistlerin hoşgörülü oldukları sonucu çıkmaz tabi ki.
Bununla birlikte yukarıda alıntı yaptığım cümlelerinizde ne demek istediğinizi anlatabilir misiniz?
hoşgörü çok büyük bir kavram, kendim için bile şimdiye kadar gördüğüm farklılıklara karşı hoşgörülü olduğumu söyleyebilirim. belki de henüz karşılaşmadığım bir durum oluşursa hoşgörü göstermekte zorlanabilirim. ama bildiğim şey hoşuma gitse de gitmese de farklılıklara saygı göstermek zorunda olduğum. hoşgörüyü karakterlerimize nakşetmek zorlayıcı bir süreç, epey de uzun. kendimize hatırlatmamız gerekiyor. konu ise hoşgörüyü hiç öğrenmemiş çocukların bunu hatırlayamayacak olması. öğrenmeliler ki bunu yaşamlarına uygulayabilsinler.
yazdığınız cümleme gelince ise; ben herhangi bir siyasi fikrin veya dini inanışın çocuklara empoze edilmesine karşıyım. bu konuda ise çevremde bunu yapanların Müslümanlar olduğunu gördüğüm için kızıyorum. velilerin hareketlerini de görünce bu yüzden kendimi sorguladım, acaba kendi siyasi görüşümü veya inanç yapımı farkında olmadan çocuklara aşılamaya mı çalıştım diye. ama söylediğim gibi ateistim eğer ateizm propagandası veya misyonerliği yapsaydım alevi olduğumu sanmazlardı.
Sizin gibi idealist insanlar saygı duyarım.
Fikir aşılam ayrı bir sanat. Bir ekip işidir aslında. Birey olarak birşeyler yapmak zordur.
Aşılamak istediğiniz fikir "Farklılıklara saygı"
İslami fikir "Müslüman olmayan herkes kafirdir düşmandır."
Karşıt fikir en büyük gücünü islamdan alıyor. Peki islamı yok edebilirmiyiz hayır.
Sadece islam değil milli eğitimin tarih kitaplarının ırkçılık tohumlarının ektiği bir gerçek.
Sizi ümitsiz yapmak istemiyorum ama tamamıyla kokuşmuş bir sistem var.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum ama bence kendinizi yıpratmayın.
teşekkür ediyorum... şu an 150 öğrencim var ve biri bugün gelip öğretmenim siz Müslüman olmasaydınız bile ben sizi severdim ki dedi :) hiç farketmemiştim ama birine ulaşmışım. her biri birer umut... yine de kendimi biraz daha çekmeye karar verdim. daha basit tabanlı örneklerle devam edeceğim artık...