RainFall
25-12-2013, 22:05
Arkadaşlar benim gelecekte çeşitli ideallerim hedeflerim var fakat içerisinde bulunduğum durum buna izin vermemekte.Aile ortamı gibi ve dinsiz olduğum için.Örneğin evrimsel biyoloji ve genetik okumak istiyorum.
Sonra yurtdışında master ve doktora yaparak phd okuyarak uzmanlaşarak bir noktaya gelmek istiyorum kendi kendimin efendisi olmak gibi diyebilirim.
İngilizce diline hakim olmak istiyorum.
Güzel bir dövüş sanatı öğrenmek istiyorum.
Fakat ailemde evrim olayına pek sıcak bakan yok.Üniversite ne yapabilirim?
İki seçenek var aklımda ya yazılım mühendisliği okuyacağım yada evrimsel biyoloji ve genetik okuyacağım.
4-5 sene kendimi geliştirmek istiyorum bireysel olarak fakat ortam kısıtlayıcı olup zor bunu yapabilmem lütfen bir fikir verin.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
İçimdeki merakı ve öğrenme duygusunu yenemiyorum.Akıl ve mantığa daha yatkın bir insanım.
Türkiye gibi bir ortamda yaşamak zor bence.Böyle insanların arasında.Yakında iran veya Arabistan gibi oluruz öyle düşünüyorum.Yurtdışına gidersem kafamı dinlerim orada.
Geleceğimden umutlu değilim açıkçası ailemin istediği yönden değil de kendi çizgimi çizmek istiyorum deneyimlemek.
Bircok planim var fakat gerceklestiremem diye korkuyorum.
Sonra yurtdışında master ve doktora yaparak phd okuyarak uzmanlaşarak bir noktaya gelmek istiyorum kendi kendimin efendisi olmak gibi diyebilirim.
İngilizce diline hakim olmak istiyorum.
Güzel bir dövüş sanatı öğrenmek istiyorum.
Fakat ailemde evrim olayına pek sıcak bakan yok.Üniversite ne yapabilirim?
İki seçenek var aklımda ya yazılım mühendisliği okuyacağım yada evrimsel biyoloji ve genetik okuyacağım.
4-5 sene kendimi geliştirmek istiyorum bireysel olarak fakat ortam kısıtlayıcı olup zor bunu yapabilmem lütfen bir fikir verin.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
İçimdeki merakı ve öğrenme duygusunu yenemiyorum.Akıl ve mantığa daha yatkın bir insanım.
Türkiye gibi bir ortamda yaşamak zor bence.Böyle insanların arasında.Yakında iran veya Arabistan gibi oluruz öyle düşünüyorum.Yurtdışına gidersem kafamı dinlerim orada.
Geleceğimden umutlu değilim açıkçası ailemin istediği yönden değil de kendi çizgimi çizmek istiyorum deneyimlemek.
Bircok planim var fakat gerceklestiremem diye korkuyorum.