PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tesadüf

Felâsife
29-01-2014, 14:08
Her şeyden önce bu hayatta tesadüflere yer yoktur bilesin.
Fakat senin var oluşun senin açından bir tesadüftür göresin
Çünkü istemediğin bir zaman ve mekana habersizce geldin.
İstemediğin bir aile de ve istemediğin bir ortamda yetiştin.

Ve istemediğin bir zaman ve mekanda vefat edip gideceksin.
Hem de istemediğin bir şekil de vede istemediğin bir yaşta.
İşte sen yaşıyorsun ama nasıl yaşadığını biliyor musun?
Senin hayatını yönlendiren nedir? bunu anlayabiliyor musun?

İstemediğin bir zamana ve mekana geldin bu bir tesadüftür.
Çünkü başka bir zamana, başka bir mekana da gelebilirdin.
Başka bir ırk, başka bir din, başka bir renkte de olabilirdin.
Veya kadın isen erkek, erkek isen bir kadın da olabilirdin.

Veyahutta bunların hiçbiri olmayabilirdin de
Yani sen, hiç bir zaman doğmayabilirdin de !

Ne tesadüftür ki senin hayatın tamamiyle tesadüflere bağlıdır.
Kendi hakkın da ne istediğin oluyor ne de istemediğin oluyor.
Bütün bunlar iraden dışın oluyor ve sen de seyirci kalıyorsun.

İstediğin bir şekli kendine veremediğin halde, ısrarla ben diyorsun !
Oysa ki bu şeklin bir tesadüf değil midir?
İstediğin bir cinsiyete sahip olamamışken, cinsiyetinle övünüyorsun !
Cinsiyetin de bir tesadüf değil midir?

Uzunluğun kısalığın, zayıflığın şişmanlığın, bunlar da bir tesadüf değil midir?
Ses tonun, duyuşun, görüşün, duruşun, hasılı herşeyin tesadüf değil midir?
Kısacası senin sen oluşun,senin açından, gayr-i iradi bir tesadüf değil midir?

Mesela;
Bu Dünya da başkaları yaşamaya devam ederken sen öleceksin !
Onlar yaşarken senin ölmen tesadüf değil midir?
Sen neden ölüyorsun !

Veya sen yaşarken daima başkaları ölüyor değil mi?
Onlar ölürken, senin yaşaman tesadüf değil midir?
Sen neden yaşıyorsun !

Arabayla gezerken, bir işte çalışırken ve her ne yaparken.
Bir kaza olupta o kazanın oluşu dahi tesadüf değil midir?
Başka zaman neden olmuyor?

Bu oluşan olayların kaffesi iraden dışında ki oluşumlardır.
İraden dışında ki oluşumlar da sana tesadüf olarak yansır.
Yani az evel çıktığın binada çok büyük bir patlama olur.
Veya araban kaza da hurdahaş olur ama sen kurtulursun.

Kısacası çevren de onca ölümcül kazalar olurken.
Bu bir tesadüf değil midir? Sen hâlâ hayattasındır. !
Tesadüf eseri olarak, hâlâ nefes alıp vermektesindir. !

Ey nefes alıp verişi dâhi tesadüf olan insan.
O nefes alıp verişin dâhi tesadüf değil midir?
Habersizce alıyosun, habersizce de veriyorsun.
Haberin olmadığından, onlar tesadüf değil midir?

O nefesleri istemeden alırsın, çünkü istemeden doğmuşsun !
O nefesleri istemeden vereceksin, zira istemeden öleceksin !
O nefesleri alıp verdiğin içindir ki istemeden de yaşıyorsun !

Bu sözleri bir şiir olarak görme, şiir dediğin nedir ki karalayıver gitsin.
Bu sözleri bir hikaye olarakta görme, hikayeleri de tutuşturuver gitsin.
Bu sözleri doğum, yaşam, ölümün, bermuda şeytan üçgeni olarak bil.
Bu sözleri beğenmediysen, tercihte senin buruşturup atıver çöpe gitsin.
felâsife

Durak
06-12-2015, 21:51
“Allâh, her bir insanı, bir gaye, ve bir amaç için yaratmıştır; ki kişi ancak, o yaradılış amacına uygun olarak kendisine kolaylaştırılmış davranışları ortaya koymak suretiyle, yaradanın yaratış hedefine ulaşır... Ki bu da onun fıtrî kulluğudur!..”

Eğer bu cümlenin mânâsı beynimizde yer ederse; bu cümlenin anlamını idrak edersek; bu anlamı hazmedebilirsek; bizde kızma ve sinirlenme, eksik, yanlış, kusur görme gibi hâller kalmaz!

world
06-12-2015, 21:59
Ben diye bir şey yoktur benlik bir ilüzyondur.

Yani, kafamın içinde oturan biri yok benlik diye birşey yok.

Yaşanılan olaylar ve çevre benliği oluşturur aslında bilinç diye birşey yok.

Aleph
06-12-2015, 22:15
“Allâh, her bir insanı, bir gaye, ve bir amaç için yaratmıştır;

Elif Ayşegül'ü hangi amaç için yaratmıştır peki?
http://www.milliyet.com.tr/kabini-olmadan-acilan-asansorun-bosluguna-elazig-yerelhaber-860678/

Durak
06-12-2015, 22:21
Ben diye bir şey yoktur benlik bir ilüzyondur.

Yani, kafamın içinde oturan biri yok benlik diye birşey yok.

Yaşanılan olaylar ve çevre benliği oluşturur aslında bilinç diye birşey yok.

Tasavvufa girmeye çalıştın da tasavvuf mu sana girdi

world
06-12-2015, 22:27
Tasavvufa girmeye çalıştın da tasavvuf mu sana girdi

Salak bilinç beyinden bağımsız olduğunu sanan idealist bir malsın sadece.

Durak
06-12-2015, 22:30
Elif Ayşegül'ü hangi amaç için yaratmıştır peki?
http://www.milliyet.com.tr/kabini-olmadan-acilan-asansorun-bosluguna-elazig-yerelhaber-860678/

Muntazamdır, cümle ef’âlin senin,
Akıl ermez, hikmetine kimsenin.

Hikmet, fayda, yarar deyince su içeriz hayatta kalırız, havuç göze iyi gelir gibi düşünmekten değil de daha geniş düşün
Kötülüğü, haramı, domuzu evet hepsinin hikmetleri bar incelikleri var küçük böcekler, virüsler, mikroplar tek hikmet aramak yanlış olur

BÜTÜN İŞLERİN HİKMETİ
“YOK”LUK HÂLİ İÇİNDE FARK EDİLİR…
"Herkes ne için yaratıldıysa ona o kolaylaştırılır!.".
Yani, hangi gaye için meydana getirildi ise o birim, o gayeye göre programlanmıştır!. O programın gereği de, gereğini yapmak da ona kolay gelir ve onu yapar!.

Bu gerçeği bilmeyen, birime dışarıdan bakan kişi ise, "bu kişinin kendine özgü bir iradesi var ve bu irade ile bunları yapmaktadır." deyip; orada bir irade-i cüz`ün olduğunu var sayar... Halbuki, o, irade-i cüz denen şey, gerçekte, irade-i Küll`ün tâ kendisidir...

world
06-12-2015, 22:37
Muntazamdır, cümle ef’âlin senin,
Akıl ermez, hikmetine kimsenin.

Hikmet, fayda, yarar deyince su içeriz hayatta kalırız, havuç göze iyi gelir gibi düşünmekten değil de daha geniş düşün
Kötülüğü, haramı, domuzu evet hepsinin hikmetleri bar incelikleri var küçük böcekler, virüsler, mikroplar tek hikmet aramak yanlış olur

BÜTÜN İŞLERİN HİKMETİ
“YOK”LUK HÂLİ İÇİNDE FARK EDİLİR…
"Herkes ne için yaratıldıysa ona o kolaylaştırılır!.".
Yani, hangi gaye için meydana getirildi ise o birim, o gayeye göre programlanmıştır!. O programın gereği de, gereğini yapmak da ona kolay gelir ve onu yapar!.

Bu gerçeği bilmeyen, birime dışarıdan bakan kişi ise, "bu kişinin kendine özgü bir iradesi var ve bu irade ile bunları yapmaktadır." deyip; orada bir irade-i cüz`ün olduğunu var sayar... Halbuki, o, irade-i cüz denen şey, gerçekte, irade-i Küll`ün tâ kendisidir...
Gözünü seveyim artık Türkçe kullan.

kkwejr213
06-12-2015, 22:42
“Allâh, her bir insanı, bir gaye, ve bir amaç için yaratmıştır; ki kişi ancak, o yaradılış amacına uygun olarak kendisine kolaylaştırılmış davranışları ortaya koymak suretiyle, yaradanın yaratış hedefine ulaşır... Ki bu da onun fıtrî kulluğudur!..”

Eğer bu cümlenin mânâsı beynimizde yer ederse; bu cümlenin anlamını idrak edersek; bu anlamı hazmedebilirsek; bizde kızma ve sinirlenme, eksik, yanlış, kusur görme gibi hâller kalmaz!

Yaratan veya yaratılan bir şey yok, ayrıca din kitap vs.'nin de tasavvufla alakası yok. Arif için din yoktur, İlahi din yoktur.

Aleph
06-12-2015, 22:42
Ben soruma yanıt alamadım Durak. Elif Ayşegül'ün yaratılış gayesi nedir? Açıklar mısın?

kkwejr213
06-12-2015, 22:53
Bu tip hiçbir şey bilmeden tasavvufu sahiplenmeye çalışıp kafir mafir ayağı çeken sahtekar, düzenbaz allahçıları ciddiye almayın. Diğeri de ozkanates. İlahi din kitap inanmazsan yanarsın falan yoktur.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12122876_411271429071779_5654762698674941613_n.jpg ?oh=e8f3df5c7e5db1637a6257fa223c3288&oe=571D926F

Durak
06-12-2015, 22:54
Ben soruma yanıt alamadım Durak. Elif Ayşegül'ün yaratılış gayesi nedir? Açıklar mısın?

Ağacın bile tek bir hikmeti yokken sebepler aleminde ağacın da zararı olmuştur
Zararlıların da, zararlarında faydalar vardır. Dünyevî faydalarından çok âhiretteki fayda önemlidir.
Ölen birinin hikmeti, diğer hikmetlerle beraber ilişkili olabilir
Öyle ilimler vardır ki, çok gizlidirler. Bunları, ancak marifet sahipleri bilir
Ama benim inandığım Allah herşeyi hikmetle yarattı
Evet seni de beni de

kkwejr213
06-12-2015, 22:56
Zararlıların da, zararlarında faydalar vardır. Dünyevî faydalarından çok âhiretteki fayda önemlidir.
Evet seni de beni de

Sen o marifet sahiplerinden değil madrabazlardansın. İlahi din kitap falan yok, İlahi Aşk'ı yaşayanlar bunu bilirler. Ayrıca yaratan veya yaratılan bir şey yok, inanmazsan da yanmazsın. Cin olmadan adam çarpmaya falan kalkma yani.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12227131_414537878745134_8488634459385550066_n.jpg ?oh=4c357f8ba8d96699fe963e2c2b9c09e2&oe=56F23624

Durak
06-12-2015, 23:00
Bu tip hiçbir şey bilmeden tasavvufu sahiplenmeye çalışıp kafir mafir ayağı çeken sahtekar, düzenbaz allahçıları ciddiye almayın. Diğeri de ozkanates. İlahi din kitap inanmazsan yanarsın falan yoktur.

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12122876_411271429071779_5654762698674941613_n.jpg ?oh=e8f3df5c7e5db1637a6257fa223c3288&oe=571D926F

Divân-ı Kebir clt.1. 455: Ey şu rûh âleminden bu dünya’ya doğup gelenler. Ölüm gelince ürkmeyin, korkmayın, bu ölüm değil bir ikinci doğumdur haydi doğun doğun bir başka âleme doğun.”

Tasavvuf ehli bir hocam da öyle söylüyordu ya hu cehennem ile ilgili bir şey öğrenemedim diye demek ki onlar güzel baktılar güzel gördüler güzel yaşadılar cehennem haktır çünkü adem sözünü tutmuyor

Aleph
06-12-2015, 23:01
Evet seni de beni de

Nereden biliyorsun hikmetle yarattığını? Elif Ayşegül'un yaratılış hikmeti nedir diye soruyorum, lafı ağzında geveleyip duruyorsun. Henüz bir yanıt veremedin. Hikmeti bilmiyorsun ama hikmetin var olduğundan son derece eminsin? Yanılıyor olabilir misin? Bu ihtimal geliyor mu hiç aklına?..

Durak
06-12-2015, 23:16
Nereden biliyorsun hikmetle yarattığını? Elif Ayşegül'un yaratılış hikmeti nedir diye soruyorum, lafı ağzında geveleyip duruyorsun. Henüz bir yanıt veremedin. Hikmeti bilmiyorsun ama hikmetin var olduğundan son derece eminsin? Yanılıyor olabilir misin? Bu ihtimal geliyor mu hiç aklına?..

Evet eminim herşeyin bildiklerini sandıkların yeterince delil hikmet deyince süt yararlıdır diye bir şey bekliyorsun
"Ümidimizin sebebi, her şeyin daha iyi olacak olması değildir, fakat her şeyin ardında Allah’ın hikmeti olduğunu bilmemizdir."

kkwejr213
06-12-2015, 23:19
Divân-ı Kebir clt.1. 455: Ey şu rûh âleminden bu dünya’ya doğup gelenler. Ölüm gelince ürkmeyin, korkmayın, bu ölüm değil bir ikinci doğumdur haydi doğun doğun bir başka âleme doğun.”

Tasavvuf ehli bir hocam da öyle söylüyordu ya hu cehennem ile ilgili bir şey öğrenemedim diye demek ki onlar güzel baktılar güzel gördüler güzel yaşadılar cehennem haktır çünkü adem sözünü tutmuyor

Bu konuda bilmiyorsan atıp tutmayacaksın, insanları kafir diye yaftalamayacaksın. İlahi din kitap elçi falan yoktur, inanmazsan yanmazsın bunların tamamı insani palavralardır. Hak dediğin içerisinde hiçbir, çelişki, ayrım barındırmaz, Mutlak Gerçek'tir sen kalkmış cehennem gibi barbarca bir zırvaya Hak'tır diyorsun, kafirler, inanmadılar yanacaklar falan diyorsun. Bu konuda hiçbir fikrin yok.

Durak
06-12-2015, 23:24
Bu konuda bilmiyorsan atıp tutmayacaksın, insanları kafir diye yaftalamayacaksın. İlahi din kitap elçi falan yoktur, inanmazsan yanmazsın bunların tamamı insani palavralardır.

Benim yolum oradan farklı değil belki aynı yolun yoldaşı değiliz seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir

kkwejr213
06-12-2015, 23:28
Benim yolum oradan farklı değil belki aynı yolun yoldaşı değiliz seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir

Bunun ortası yok, ya aşk ehlisindir ya değilsindir. Ehil olmadığın da çok belli.

Durak
06-12-2015, 23:31
Bunun ortası yok, ya aşk ehlisindir ya değilsindir. Ehil olmadığın da çok belli.

Sen de haklısın

kkwejr213
06-12-2015, 23:33
Sen de haklısın

Sen haksızsın, burada din propagandası yaparsan da cevabını alacaksın. Git sen o zırvaları salak saçma dini forumlarda sat, burası bilinçsiz insanların forumu değili.

Durak
06-12-2015, 23:42
Sen haksızsın, burada din propagandası yaparsan da cevabını alacaksın. Git sen o zırvaları salak saçma dini forumlarda sat, burası bilinçsiz insanların forumu değili.

Bilmezsin Herkesi dinleyeceksin muhyiddini arabiyi cımbızlayarak ancak kendini kandırırsın

kkwejr213
06-12-2015, 23:46
Bilmezsin Herkesi dinleyeceksin muhyiddini arabiyi cımbızlayarak ancak kendini kandırırsın

Ben kimseyi cımbızlamıyorum, böyle söylenmemeli ancak tasavvufun aşkın ehli olmuş biriyim yani arabi kadar bu konuya hakimim. Yani sen bir halttan anlamayıp kafir mafir, cehennem diye sayıklarsan ben de gerçeği söylerim. Öyle bir şey yok, kendini fazla inandırma bu tip zırvalara.

İlahimasal
06-12-2015, 23:55
“Allâh, her bir insanı, bir gaye, ve bir amaç için yaratmıştır.

Yapma yahu ciddimi?

Allah gavatı niye yarattı gayesi neydi varlığındaki özelliği dışa vurma içinmi?

Allah muhammedi niye yarattı ahzap 50 içinmi.önüne gelene ÇÖKSÜN diyemi?

Allah firavunu niye yarattı ibrahim karısını bacımmmm diye tanıtıp firavunun altına yatsın diyemi.

Allah lutu niye yarratı kızlarını şehrin erkeklerine alın kullanin diyemi.

Allah şeytanı neden yarattı kendine posta koysun diyemi.

Yürüyün gidin işinize tanrınızımı kendi yaşam tarzınımızı ilahi diye yutturuyorsunuz.

Allahınıza diyinki karı kız işlerini bıraksın evrene baksın...

world
07-12-2015, 12:19
Kusursuz bir Tanrı'nın insanı yaratmaya niyeti ve ihtiyacı olması kabul edilemez.Niye gücünü gösterme ''arzusu'' var bu insana ait bir özellik ve aciziyettir.

İlahimasal
07-01-2016, 11:58
Yapma yahu ciddimi?

Allah firavunu niye yarattı ibrahim karısını bacımmmm diye tanıtıp firavunun altına yatsın diyemi.

Yürüyün gidin işinize tanrınızımı kendi yaşam tarzınımızı ilahi diye yutturuyorsunuz.

Durak sorularıma cevap veremediğine göre sende durumun farkındasın.
İrade onda diye iradesiz cümleler yazman senin çelişkin.

Söyle bakalım durakkkk el-ilah seni niye yarattı.

Ben biliyorum sen bizim akıl dolu sorularımıza cevap veremeyesin diye.

Durak
07-01-2016, 16:51
Yapma yahu ciddimi?

Dünyada olman bile bir mucizedir ulen. Dönüp dolaşıp her şey tesadüf, materyalizm tek gerçek diyorsunuz ya orası lafın bittiği yerdir. Yine de bazı konularda haklısın anasını satayım. Bunu söylemekten de çekinmem. Bağnaz veya tatlı su müslümanı olsak burada işimiz ne?Her konuya cevap veririm komedya fakat bu cevaplar herkesi tatmin etmez.

İlahimasal
08-01-2016, 14:43
Dünyada olman bile bir mucizedir ulen. Dönüp dolaşıp her şey tesadüf, materyalizm tek gerçek diyorsunuz ya orası lafın bittiği yerdir. Yine de bazı konularda haklısın anasını satayım. Bunu söylemekten de çekinmem. Bağnaz veya tatlı su müslümanı olsak burada işimiz ne?Her konuya cevap veririm komedya fakat bu cevaplar herkesi tatmin etmez.

Durak BAZI KONULARDA haklısin diyerek topu taca atmakla olmuyor bu işler.

Evet tekrar soralım üstteki kur-anın idaaları hakkındaki cevabınız nedir.

Bırak sen tatminkarcılığı.

İdaa sahibi sensin el-ilahın gayesi ne? . Ego!?!?!?

Durak
08-01-2016, 16:16
Topu taca atmak değil. Yukarıdaki sorularına cevap verme ihtiyacı hissetmiyorum. Cevap var mı dersen tabiki var. Zaten klâsik müslümanlardan bu cevapları duydun. Tekrarlamaya ne lüzum var. Koskoca bir siktir çekersin. Geçeriz. Bu verilen cevaplar daha beni tatmin etmiyor. Çünkü müslüman bir ateistim. Seni nasıl edecek anasını satayım? İlahi bir kudret var kardeşim. Bunu ara bul. Boş işler yapmayalım lütfen.

Aleph
08-01-2016, 18:06
İlahi bir kudret var kardeşim. Bunu ara bul.

Bu nasıl ilahi bir "kudrettir" ki çocuklar açlıktan ve hastalıktan ölürken, tecavüze uğrayıp katledilirken o arşına kurulmuş olan biteni seyrediyor?
http://4.bp.blogspot.com/-5SXovTFtNno/T21-18EXbuI/AAAAAAAAAEo/ThDxWzLg8Ng/s1600/poor+kids.jpg
http://cdn.jewsnews.co.il/wp-content/uploads/2015/03/322.1.jpg
Senin Tanrın ya kudreti olmayan bir Tanrı ki o halde Tanrı olmaz ya da bütün olan bitene göz yuman bir Tanrı ki o zaman da s*kimde olmaz.. Seni cennetine alsın, hurileri becer; ben cehennemde yanmaya razıyım..

Yıldıztozu
08-01-2016, 21:34
Piyangonun tutması büyük bir tesadüftür değil mi? Ama dünyada neredeyse her gün birileri piyangoyu tutturur. Buna şaşırmayız, çünkü çok fazla deneme yapılmıştır.
Aynı şekilde evrende canlılığın başlangıcı için de bazı tesadüfler gerekti, fakat evrenin boyutlarını ve zamanın genişliğini düşündüğümüzde bu olasılığın gerçekleşmesi beklenirdi. Hatta gerçekleşmesi gerekirdi, düşünsenize süper lotonun yıllarca devrettiğini.. Bu tesadüfün tutmamasına şaşırırdık, tutmasına değil.

Ayrıca evrende tesadüfün dışında bir de doğal süreçler geçerli. Örneğin elimizdeki nesneyi bırakınca yere düşmesi tesadüf müdür? Hayır doğal bir süreçtir. Bunun gibi.

İlahimasal
08-01-2016, 22:56
Durak
Bu forumu tesadüfen bulduğumda bir putum vardı.
O putu terk etmek kolay olmadı ama terk ettim.
Put dediğin nedirki.
Tesadüfen bir yerlerde yine karşıma bir put çıkar.Arayıp bulmak için enerji tüketmeye gerek yok.
Mühim olan putsuz yaşayabilmek.Elimize geçen bir sıkımlık hayatı bir put için harcamaya da gerek yok.

Benden önce tesadüfen kendine put bulanlar o putları ile birlikde tarihe adlarını yazdırak veya yazdıramayarak gittiler.
Tesadüfen bulduğun bu hayatı yaşamaya bak .

Seninle bu forumda tesadüfen karşılaşdık.Tesadüfen karşılaşmadıklarımızdan deil kendimizden bahsediyoruz.

Kusura bakmada müslüman ateist piyasa da çok .

spartacus
09-01-2016, 00:30
Hz. Mükerrer

spartacus
09-01-2016, 00:30
Durak
İlahi bir gücün olduğuna inanman saygındır. Ben saygı duyuyorum...

Lakin inancın siyaseti, ideolojisi olmaz, buna saygı duymuyorum, buna istismar deniyor. Yani siz bir karar vermelisiniz, gerçekten 30 kişilik bir köyde, bir ağamıdır bu tanrı? hani şu Şener Şen'in ağa olduğu, diğerlerinin maraba olduğu filmler gibi... Herkes ve her şey ağanın malı ve diğerleri ağaya hizmet için var(yaratılmış). Bu masalları daha ne kadar dinlemeyi düşünüyorsunuz?

hani diyorsun ya ilahi bir güç, kabul sen inanıyorsun... Sonra birisi çıkıyor ve senin ilahi güç dediğine sen Zeus demişsen Zeus benle konuştu diyor. Öteki çıkıyor Zeus şunu, bunu emrediyor yapmazsanız yıldırım, şimşek, su baskını, salgın hastalık, bir doluda şantaj diziyor mu? Diziyor... Bu insanlar öyle halkın içinde halkın arasında kalmıyor, ya tamda o ağa kılıklılara hizmet eden birileri oluyorlar ya da ağa kılıklı efendiler bunları yanına çekip, Zeus'un ne buyurması gerektiğini söylüyor, biraz altın, servet iş tamam...

Sonra olurda halkın içinden aklı başında birileri çıkar, anında Tanrı buyruklarına karşı geldi vb kara propagandası ile de linç ediyorlar, böylece bu insanlık 5.000 yıl önce gelmiş olacağı konuma, 2015'de zar, zor geliyor... Hala daha insan, yine insanca bazı çıkarlar uğruna uydurulmuş şeylere inanıp, kul, köle olmaya devam edebiliyor.

Bakın bir karbon bileşiği dahi bir kaç bin kombinasyon yapabilir, ve evet bunlardan bir tanesi nadir bulunan ama sonuçta olasılık dahilinde olan elmastır!

Evrende sadece Dünya ve sadece Güneş sistemi yok, katrilyonlarca ortam mevcut, katrilyonalrca ilişki.... Biz tesadüf derken herhangi bir iradi müdahele ya da özel seçim yapılmadan oluşan şeylere diyoruz... Müdahale olmamalı, aynen piyango çekilişinde müdahale olursa ne olur? tesadüf gerçekleşmez! O halde müdahale edilip, bir bilet sahibi önceden seçilirde, irade devreye sokulur, o kişiye denk getirilirse buna tesadüf denemez...

Pekala dünyanın güneşe mesafesi nedir? TESADÜFTÜR! Yerinde diğer gezegenlerden herhangi biriside olabilirdi... Neden güneşe olan mesafe açısından, Mars değilde, Dünya? tesadüf, tesadüf, tesadüf, bir kasıt olması gerekmiyor, çünkü katrilyonalrca yıldız, gezegen var, haliyle bir o kadar da mesafe ve DENK GELME olasılığı... Gezegenlerin yıldızlara bazı mesafelerde denk gelme olasılığı %100, mesafesi olmayan zaten gezegen olamayacak... Birisinin şahsına münhasır mesafe, işte tesadüf olan budur...

Olasılık hesabı yapan bazı mantıksızlar, açıkcası mantıktan dahi habersizlerdir. bu sadece birkaç gerizekalının, mantıksız saçmalıkları... Yalıtık iş yapıyorlar, bu saçmadır. Örneğin 1 milyar kişi piyango oynamış olsun. 1 Kişiye çıktığında çıkıp diyorlar ki, milyarda 1! Bu imkansız! Oysa gerçekte olasılık hesabı öyle yapılmaz!

Şimdi anlaşılmalı olasılık hesabı nasıl yapılır?
1 milyar kişi oynamış ise ve atıyorum 6 haneli bir rakam ise, rahatlıkla üstelik atmasyon söylüyorum ki, çıkma olasılığı %99.999999 olur... Kime çıktığı meselesi asli olasılıktan ayrıdır, işin o kısımı tesadüfün olasılığı kısmıdır, olasılık %99,999999. Doğru olasılık hesabı budur, yok efendim illa bana, sadece 1 ama 1 kişinin özeline denk gelmesi olasılığından dem vurulacaksa işte o milyarda birdir, piyangonun çıkma olasılığı milyarda 1 değil, %99.999999, milyarda 1 olan özel birine, sadece 1 kişiye çıkma olasılığıdır. Umarım mantıksızlık, zekasını kullanmamak, yalıtmak ile neyi kastettiğim anlaşılır ve doğrusu birilerine çıkma ihtimali %99,99999 olan bir çekilişte, kime çıktığının bir ayrıcalığı yok. Milyarda 1 şansı olan birisine çıkmamış olabilir, lakin önceden seçilmemiş, bu nedenle de tesadüf diyebileceğimiz biçimde birilerine çıkmıştır sonuçta! :)

Sonuç olarak bir ilahi güce inanıyorsanız, bu ve benzer saçmalıklardan dolayı olacaksa, ne yazık ki akıl, mantık ve zekadan yoksun çıkarımlar...

İlahimasal
09-01-2016, 01:42
Bu milli piyango işine hep şaşırmışımdır.
Şans oyunlarını bir çok kez oynamışımdır fakat bana büyük ve küçuk ikramye tesadüf etmemisdir.Etrafımdaki insanlarada onların etrafindaki insanlarada.
Tv lerde görmüşümdür o tesadüfün rastladığı kişileri ,bazılarıda kendini saklarmış falan filan.

Her hafta kaç tane şans oyunu oynanıyor?
Hemen hemen hergün oynanıyor bu şans oyunu her gün bir milyoner ve her gün bir mini milyonerler olması lazım .
Bu şans oyunları bildim bileli var.Yaşım 43

Ortalama bilinçli yaşım 30 sene diyelim
30 x 360 =10.800
Onbin sekiz yüz insan milyoner oldu 30 yıllık bilinçli ömrümde ( islami ömrüm bilincli deil)
Ben bu on bin sekizyüz insandan bir tanesi ile bir sefer karşılaşmadım.Nerede bu milyonerler.
Diyeceksinizki karşılaşsan ne olur .

Karşılaşmak deil maksadım bu insanlar varmı? Yokmu ,milyon vuruyormu,vurmuyormu?

Bana tesadüf etmedi ne milyon ,ne de milyon isabet eden birisi.Etrafimdaki insanlara da soruyorum yok diyorlar.çevremin o kadar geniş olmasına rağmen yokkk yokkkk.

Heralde ben şanssızım.

Durak
09-01-2016, 02:32
Sayın Forum Üyeleri,
Tesadüf, diye bir şey yok, yok, yok ve olmadı. Koskaca evrenin bu şekilde oluştuğunu söyleyene gotumle gülerim. Çünkü Milli Piyango'nün milyonlar içinden bir kişiye çıkması tesadüfü kanıtlamaz.Milli piyangoyu üreten (yaratıcısı)insanlardır. Bu mantığa göre evrenin de yaratıcısı olmalı. Yaratıcıyı, Afrikadaki insanların katili demeden önce bir tanıyın. Kaç kiși O'na aşık. Neden açlar diyor. İmtihan diyeceğimi bile bile. Ee biliyorsan neden soruyorsun kardeşim. Daha kendini bilmezsin. Hikmet arıyorsun. İsteyen herhangi bir inancı benimsemesin veya isteyen uçan spaghetti canavarına tapsın banane. Hepinizin haklı olduğu yerler olabilir fakat sizin bildikleriniz aslında yanlış. Kalbin pompa yapıyor. Beynin düşünüyor. Dolaşım ayrı, sindirim ayrı vücut fabrika gibi. Șu dünyaya başka gezegen canlısı olarak gelseniz insana taparsınınız be. Gözün hikmetini gözü olmayana soracaksın. Sadece diyorum ki her inanca veya inançsızlığa da saygımız var. Sadece Materyalizme yok. Çünkü Metafiziğin ırzına geçtim. Evet, en güçlü delilim budur. Madem doğru yoldasınız. Basın gaza gidin yolunuza. Ortada tartışma yokken sataşıp duruyorsunuz. Tek kişi de değil 10 kişiye yazıyorum anasını satayım.Koca koca adamlarsınız.Kardeş kardeş yașayalım şurada lütfen.

aliyarasfal
09-01-2016, 03:36
Sevgili Durak;

Müthiş inada dayalı (bilgiye ve gerçeklere aykırı) mesajında belirttiğin üzere kesinlikle o organınla güldüğüne inanırım. Hani diyorsun ya kalp pompalamaya(kanı) yarıyor, gelde bunu tanrına anlat, o nasılki kalbi düşünme organı sanıyor, kalple düşüneceksin diyor eşsiz bilgisiyle sende ona uygun kul olarak gülüyorsun. Uyum mükemmel.

Yine ister inan ister inanma saygım var, materyalizm hariç diyorsun ya (müthiş tezat yine) inanmayan kişinin materyalizm dışında(ateist) farklı bir düşüncesi mi var? O halde senin hiç bir inanca yada inaçsızlığa saygısı olmayan inancına neyin saygısıdır beklediğin?

Bizim bildiklerimiz yanlış, senin bilmeyip taptığın masallar doğru:) Bu akıl yürütememesine hayran olmamak mümkün değil.

Durakın masallardan kurulu dünyası yıkılmasında , dinler tanrılar yalanmış, insanlara bu masallara inanan insanlar sırf kabul etmiyor diye zarar verirmiş ne gam.Amma saygısı varmışmış.:) Senin inançlarına benzer bir yönü mü var materyalizmin? İnsanları benim için öldürün, tecavüz edin, dayatın beni mi diyor? Önce inancının insanlara verdiği zararlara bak , sonra git materyalizmi öğren gel. Sana çocukluğundan beri dayatılmış masalları kutsayıp üstüne bina ettiğin yaşam çürük ve temelsiz. Çünkü bilgiye dayalı bilmekle değil masallara dayalı inanmakla kurulu.

Zeus ile taptığın put arasındaki fark nedir? Ona neden inanmıyorsun? Kanıtlarını sunki bilelim neymiş senin bildiğin? Masal anlatma yanlız, somut el-laha ait bilgiler sunda zeustan farkını bi anlıyak.

Tesadüf bu dine inanan bir ailede ve toplumda doğman sonucu olmasın tüm mesele? :)

Bu arada insana saygı duyulur, insanları hedefe koyup bölen , zarar veren, köle eden düşüncelere değil.Bu yüzden beyninizi ablukaya almış bu doğmalara saygı beklemeniz gerçekçi değil.

Sana hakaret eden mi oldu? Konu açmışsın cevap veriyorlar kızıyorsun.Senin yazdıkların yanlışsa susup ses etmesin mi kimse? Oku biraz bilgilen fenamı, bak biz yazdıklarını okuyoruz, işe yarar bir şey bulursak(henüz görmedik ama olur bir gün umuyorum) alıp öğreniyoruz, Tuhaf adamsın :)

Şimdilik saygımla gittim...

spartacus
09-01-2016, 05:22
Sayın Forum Üyeleri,
Tesadüf, diye bir şey yok, yok, yok ve olmadı. Koskaca evrenin bu şekilde oluştuğunu söyleyene gotumle gülerim. Çünkü Milli Piyango'nün milyonlar içinden bir kişiye çıkması tesadüfü kanıtlamaz.Milli piyangoyu üreten (yaratıcısı)insanlardır.
Tanrı gibi evet yaratıcısı isanlardır..Bu mantığa göre evrenin de yaratıcısı olmalı. Yaratıcıyı, Afrikadaki insanların katili demeden önce bir tanıyın.
Olmamalı, neden olsun ki, piyango örneği mantıksız olasılık hesabı için verildi... yaratanı, yaratan olmak zorunda, ama evreni değil. Evrende yaratım yok, OLUŞUM var, o da niteliğe dair...
Sizin TANRINIZI kim imtihan edecek o halde, O'da imtihan edilmiyorsa bu büyük bir haksızlık!? O'nu yaratanda O'nu imtihan ediyor olmalı... boşverin evreni, tanrınızı yaratanı anlatın, her şeyi bilen, geçmişi bilen, geleceği bilen, üfürünce yaratan, tıksırınca yok eden, yuh dedirten, katrilyonlarca nesnenin tek bir titreşimini dahi aynı anda bilen, eden, her yerde olan vs yahu ne kadar abarttığınızın farkında mısınız(inanç değil ki bu!!!!), abartın, daha fazla abartın, o kadar abartın ki, orta yerde duran evrene illa bir baba bulmaya çalışıp, sonrada anası, babası belirsiz piç bir tanrı peydahlayın, o'da 6 yaş sınırında!...

Haklısın, elbette neye inanırsanız inanın, inanca sözümüz yok, konuya dair fikrimizi söyledik sadece... İmtihan flan yok kardeşim, o dinlerin(inanç sömürüsne dayalı mafya örgütü), haksızlıkları örtbas etmek için, bir yanda sözde Allah dostunun haremlerinde seks köleleriyle, kuş tüyü yastıklarda, aslan sütlü sofralarda semirirken, cennet yaşarken, astiğı astık, kestiği kestik bir saltanat sürerken, diğer saf-garibanların sırtına binmesi, iliğine kadar sömürmesi, o insanların etinden, sütünden, canından, terinden faydalandığı ve her pisliğe azmettirdiği(!) dünya vb mevzular için üfürülmüş bir örtbas, kılıf... Kısaca DİN ALLAH'ı kullanan bir şebeke kardeşim...

EVREN yaratılmadı, OLUŞTU, yaratmak fiili akılsız, mantıksız bir zevzeklik... Yağmur yağınca oluşan çamur gibi, güneş açınca kuruması gibi, oluştu, sadece oluşum var, başka bir halt yok...

Kafana düşen yağmur damlası mı, işte o dur tesadüf denen... Oluşumlar tesadüf değil, bir niteliğin şahsına münhasır lafzı mevzusu olursa tesadüf hasıl olur. Efendim 3 m öteye düşen binlerce damla değilde, vay efendim bu bilmem kaç milyonuncu damlalar nasıl benim kafama düşer. Tövbe bunda bir hikmet var! :) Şu mantığınıza bakın, arkadaş milyonlarca damla çekim kuvvetine kapılmış gelişigüzel düşüyor, senin kafan kimin umrunda, sana düşen damlada hikmet olsun, az ötede çöpe düşen damlalardan farkı yoktu, bir hikmetide... Yok illa bana düştüyse bir hikmeti vardır diye, kendinizi dev aynalarına yüceltip, sonrada tanrılığa soyunup tanrılar ğeydahlıyorsunuz, bir hikmeti yok kardeşim, damlalar gelişigüzel düşüyor, vay bana denk gelenler neden denk geldi diye tutturuyorsunuz, özel değilsiniz, sadece tesadüf... Girmişsin milyonlarca düşen damlanın altına, toprağa düşen gibi sana denk gelenleri ayrıcalıklı kılmışsınız, kendi, kendinize labirentler örmüş kendinizle kafa yapıyorsunuz....

tesadüf mızmız çocuklar gibi banane ya, banane ya, ühhhüüüüü, o damla neden bana düştü, ühhüüüüüüü, sokağa düşen binlerce damlada bu damlalar mı gelip beni buldu ühhüüüüüü yaparsanız, tesadüf hasıl olur, bizi tesadüftü demeye mecbur bırakırsınız. Efendim yağmur udur tesadüf olan?!! HAYIR!!!! Senin kafana düşmesini dava etmendir, bunalr farkı şeyler. Efendim Evren'midir tesadüf olan? HAYIR! Sizler Dünyayı diğer gezegenlerden çok daha ayrıcalıklı kıldığınzda, dünyanın konumu şusu busu tesadüftür denir, dünya tesadüftür denmez! farklı şeyler... Oysa Dünya da bir gezegen olarak diğerleri gibi, milyarlarcasından birisi... fark mı? Nitelikte! Hepsi bu, o nitelikelrde gelir, geçer, başka şeye dönüşür, böylelikle başka şeyler oluşur, evrende oluşmak var, yaratım, büyü, ecüş, bücüş, üfürükle tedavi vs masal kitaplarının konusu..

Kardeş, kardeş yaşayalım, ama fikir ve görüşlerimizi tartışmak meselesini lütfen şahsi almayalım. Bizim toplumun en büyük ZAAFI bu zaten, adamın fikrine katılmazsın, resmen sülaleme küfretti modlarına girer, herhangi bir konuda farklı düşünürsün bir bakmışsın küser, kardeşiz, her konuda aynı fikirde olamayız, fikrimiz beyan ederiz de, tartışırız da, yeterki bunu şahsileşmiş kavga olarak almayalım. Adamın biri geliyor hangipartiye oy verdiğimi soruyor, söylüyorum küsüyor yahu! Sanane kardeşim benim siyasi görüşümden, inancımdan, inançszılığımdan, sen gündelik hayatta benle ne paylaşıyorsun O'na baksana, hayatının gerçeklerine baksana, mecbur muyum tuttuğun takımı tutmaya, Zeusulla,Zeusulla...:tea:

İlahimasal
09-01-2016, 12:53
Sayın Forum Üyeleri,
Tesadüf, diye bir şey yok, yok, yok ve olmadı. Koskaca evrenin bu şekilde oluştuğunu söyleyene gotumle gülerim. Çünkü Milli Piyango'nün milyonlar içinden bir kişiye çıkması tesadüfü kanıtlamaz.Milli piyangoyu üreten (yaratıcısı)insanlardır. Bu mantığa göre evrenin de yaratıcısı olmalı. Yaratıcıyı, Afrikadaki insanların katili demeden önce bir tanıyın. Kaç kiși O'na aşık. Neden açlar diyor. İmtihan diyeceğimi bile bile. Ee biliyorsan neden soruyorsun kardeşim. Daha kendini bilmezsin. Hikmet arıyorsun. İsteyen herhangi bir inancı benimsemesin veya isteyen uçan spaghetti canavarına tapsın banane. Hepinizin haklı olduğu yerler olabilir fakat sizin bildikleriniz aslında yanlış. Kalbin pompa yapıyor. Beynin düşünüyor. Dolaşım ayrı, sindirim ayrı vücut fabrika gibi. Șu dünyaya başka gezegen canlısı olarak gelseniz insana taparsınınız be. Gözün hikmetini gözü olmayana soracaksın. Sadece diyorum ki her inanca veya inançsızlığa da saygımız var. Sadece Materyalizme yok. Çünkü Metafiziğin ırzına geçtim. Evet, en güçlü delilim budur. Madem doğru yoldasınız. Basın gaza gidin yolunuza. Ortada tartışma yokken sataşıp duruyorsunuz. Tek kişi de değil 10 kişiye yazıyorum anasını satayım.Koca koca adamlarsınız.Kardeş kardeş yașayalım şurada lütfen.

Durak yoruldun değilmi?

Anlıyorum seni A-teist'lerin seri ve akıllıca soruları karşısInda islam ve onun tanrısının cevapları bitti.

İslamın el-ilahı bile tesadüfen arap çöllerinde insanlar tarafından UYDURULMUŞDUR. Öyle çokda eski bir UYDURULMA geçmişi yokdur.Olsun olsunda 1500 yıl kadar .

Diğer semavi dinlerin tanrılarıda aynı ,tesadüf UYDURULMA zamanları biraz daha eskidir o kadar.

Nana Buluku
09-01-2016, 15:38
Sayın Forum Üyeleri,
Tesadüf, diye bir şey yok, yok, yok ve olmadı. Koskaca evrenin bu şekilde oluştuğunu söyleyene gotumle gülerim. Çünkü Milli Piyango'nün milyonlar içinden bir kişiye çıkması tesadüfü kanıtlamaz.

Yukarıda açıklanmasına rağmen bunları yazmasının sebebi bence sebebi tatmin olmak. ''Tesadüfen oluşamaz öyleyse Tanrı yarattı.'' deyip tatmin oluyor. Oluşuma dair hiç bir açıklama yapmıyoruz bilimsel cahiller hala tesadüfen oluşamaz diyorlar. Kendinizi tatmin edecek başka yollar arayın artık.

Durak
10-01-2016, 02:12
Tartışma yormadı, yormuyor. Sanıldığı gibi konuyu kendim de açmadım. Konu ile ilgili Spartacus önemli bir tespit yapmış. Toplum olarak, kendi görüşümüze katılmayan insanlar ile düşman gibi olma huyumuz var. Bu da yetmezmiş gibi bu duruma, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin veya kafirler ile oturmayın gibi ayetleri uygulamaya geçirmiş olan insanlar katılınca umudum hepten kesiliyor. Siyasi görüşünü aktarana kadar herhangi bir sıkıntı yok. Dinini açıklayana kadar da öyle. Ondan sonra neden işler değişiyor? İstersen 250 grama tap banane kardeşim. Yine de buradaki ortamın gayet seviyeli bir ortam olduğunu düşünüyorum. Çünkü dışarı çıkıp toplumu bir değerlendirmeye alacak olursak görürüz ki; bu toplumun çoğunluğu amaçsız, bilgisiz, boş ve düz kontak insanlardan oluşuyor. Bu insanlar, akıllı tasarımsa bunu tasarlayan ne kadar akıllıdır anasını satayım. An itibari ile imtihanda olduğumuz veya imtihanın gerçekleşeceği konusunda da net bir bilgi yok sayın üyeler. Ayrıca evet mantık olarak, Tanrıyı da birilerinin imtihan etmesi gerekiyor. Yoksa Tanrı, sütten çıkmış ak kaşık mıdır? Siktir oradan. Aynı şekilde Muhammedin sülalesi ile cinsel ilişkiye girmesine izin verilmesi ve yine aynı şekilde birilerinin haremde kuş tüyü yataklarında halil ibrahim sofrası eşliğinde sefasını çektikleri șu hayatta, onlara hizmet eden kölelere veya afrikadaki açlıktan ölme durumuna gelmiş çocuklara ölünce kralsın tanrı sizi imtihan ediyor demek de saçmalıktır. Afrikalı olsaydım imtihan meselesini sülaleme edilmiş bir küfür olarak algılardım. Buraya kadar olan söylemlerinizi kabul etmenin verdiği dindar ateistlik hazzı ile devam edecek olursak siz yaratmak fiilinin ve sonuçlarının saçmalıktan ibaret olduğunu biliyorsunuz. Kainattaki her şeyin tesadüfen oluştuğu fikrinin de saçmalıktan ibaret olduğunu biliyorsunuz fakat birinci durumdaki saçmalığı, ikinci durumdaki saçmalığa karşı örtbas edecek şeklinde kullanmaya çalışıyorsunuz. Sadece Maddeci olamayız dedik. Metafiziğe iman, Mistisizme iman etmişiz. Gerisi ters açıdır.

spartacus
10-01-2016, 05:17
Durak

Tesadüf konusunu hatalı yorumluyorsunuz. Eminim zamanında bir çok insan gibi, hepimiz bazı kavramalrı, bize hazır verilenlerden dolayı hatalı, yanlış, işimize geldiği gibi yorumladık.

Yaratım bir fiildir, ama bunun hiç bir gözlem tabanı yok... İnsanın yaratıclığı ise çok daha farklı bir kavram olarak gelişmiş, yarattığı bir şey yok aslında, yine yaptığı özünde nesnel açıda OLUŞTURMAK'tır, öznel-zihinsel çerçevede ise taban bellidir, gözlem vermez ama yansıtılabilir...

Tesadüf ise olasılıklar ölçeğinde anlam, hayat kazanan, aslında birincil değil izahta ikincil önemde olan bir ifadedir. İfadedir, evrende ise raslantı, tesadüf değil, kaçınılmazdır, çünkü her şey birbiriyle ilişki, etki-tepki, tepkileşim-reaksiyon halinde, bu halde raslantı kaçınılmaz olur(gözünüze kaçan toz gibi) peki tesadüf nerede anlam, hayat kazanır, o kaçınılmaz ilişki ağında herhangi bir şeye ÖZEL, ÖZGÜ kendine özel bir anlam yükler veya ayırt edici ilişki görürsek NAMINA hayat kazanır :)

Kısaca kaçınılmaz olanın, özelde, özgülde ele alımı tesadüfleri anlamlı kılar...

Biz hayat tesadüftür demedik, evren tesadüftür demedik, hayat kaçınılmazdı diyoruz. İyi asma neden Dünya'da, Mars'da değil? Çünkü imkan ölçeğini vareden koşullar Mars'da değil dünyada oluştu. iyi ama neden illa dünya'da? Bir nedeni, bir illası, bir özel tarafı yok, Dünyanın konumu, diğer gezegenlerin dizilişi gibi tesadüf! Dünyanın yerinde mars'ta olabilirdi ve dünya, mars'ın yerinde olabilirdi, kısaca bu dizilim özellikle seçilmiş değil, o halde nedir?

10 adet bilya alın ve GELİŞİGÜZEL, HEDEF GÖZETMEDEN topluca savurun, A bilyası, X noktasına düşmüş, B bilyası K noktasına düşmüş, şöyle ya da böyle, herhangi bir noktaya düşmeleri ne idi? KAÇINILMAZ, ama siz şu bilya neden bu noktada, o bilya neden şu noktada diye özele ienrseniz, yanıtı tesadüftür, herhangi bir özel sebebi yok ve o noktanızında gerçekte bir özel, ayrıcalıklı yanı yok, ayrıcalıklı kılsanız dahi bunu siz yüklemiş olursunuz... Kısaca o çerçevede, iradece belirlenmiş bir müdahaleniz yok ise raslantı tesadüftür, gerçekte ise kaçınılmaz(yine müdahale yoksa)...

Korkuluğun, kuşları kaçırmak gibi bir amacı var mı? Yok, bu insanın amacı, yüklüyoruz, kuşlarda insan suretinden korkuyor, bu korku da kuşa ait. Korkuluğun korkutma yüklemi korkuluğa giydirilir, oysa kuş onu insan sanmaktadır, o nedenle korkmaktadır, korku kuşa, korkutmak amacı ise insana ait, korkuluğun ise hiç bir amacı yoktur, korkutmakta buna dahil. Kısaca javramlar diyorum, kavramlar yerli, yerinde anlamlı :)

İlahimasal
10-01-2016, 15:42
Tartışma yormadı, yormuyor. Sanıldığı gibi konuyu kendim de açmadım. Konu ile ilgili Spartacus önemli bir tespit yapmış. Toplum olarak, kendi görüşümüze katılmayan insanlar ile düşman gibi olma huyumuz var. Bu da yetmezmiş gibi bu duruma, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin veya kafirler ile oturmayın gibi ayetleri uygulamaya geçirmiş olan insanlar katılınca umudum hepten kesiliyor. Siyasi görüşünü aktarana kadar herhangi bir sıkıntı yok. Dinini açıklayana kadar da öyle. Ondan sonra neden işler değişiyor? İstersen 250 grama tap banane kardeşim. Yine de buradaki ortamın gayet seviyeli bir ortam olduğunu düşünüyorum. Çünkü dışarı çıkıp toplumu bir değerlendirmeye alacak olursak görürüz ki; bu toplumun çoğunluğu amaçsız, bilgisiz, boş ve düz kontak insanlardan oluşuyor. Bu insanlar, akıllı tasarımsa bunu tasarlayan ne kadar akıllıdır anasını satayım. An itibari ile imtihanda olduğumuz veya imtihanın gerçekleşeceği konusunda da net bir bilgi yok sayın üyeler. Ayrıca evet mantık olarak, Tanrıyı da birilerinin imtihan etmesi gerekiyor. Yoksa Tanrı, sütten çıkmış ak kaşık mıdır? Siktir oradan. Aynı şekilde Muhammedin sülalesi ile cinsel ilişkiye girmesine izin verilmesi ve yine aynı şekilde birilerinin haremde kuş tüyü yataklarında halil ibrahim sofrası eşliğinde sefasını çektikleri șu hayatta, onlara hizmet eden kölelere veya afrikadaki açlıktan ölme durumuna gelmiş çocuklara ölünce kralsın tanrı sizi imtihan ediyor demek de saçmalıktır. Afrikalı olsaydım imtihan meselesini sülaleme edilmiş bir küfür olarak algılardım. Buraya kadar olan söylemlerinizi kabul etmenin verdiği dindar ateistlik hazzı ile devam edecek olursak siz yaratmak fiilinin ve sonuçlarının saçmalıktan ibaret olduğunu biliyorsunuz. Kainattaki her şeyin tesadüfen oluştuğu fikrinin de saçmalıktan ibaret olduğunu biliyorsunuz fakat birinci durumdaki saçmalığı, ikinci durumdaki saçmalığa karşı örtbas edecek şeklinde kullanmaya çalışıyorsunuz. Sadece Maddeci olamayız dedik. Metafiziğe iman, Mistisizme iman etmişiz. Gerisi ters açıdır.

Kainattaki her seyin TESADUFEN oluşması saçma da!

Arap çöllerindeki isa,musa,mhmd in yaratılış saçmalığı mı dogru.

Yaratılışın kaynağı
Bu üçünün birbirlerinin taraftarları tarafından tekfir edilen kitapları.

Kitaplara baksan üçününde biribirinden farkı yok .GÖRÜNMEZ TANRI.

Meraklısı olanlar GÖRÜNMEZ TANRIYI bulabilmek için isa,musa,mhmd in kitaplarını kurcalıyıp duruyorlar fakat nafile bulamıyorlar.

Bulunmayan tanrıyı konusturma yöntemi ile tassavuf dedikleri yönteme başvuruyorlar.
Kimisi uçuyor,
Kimisi nirvanalarla erişiyor,
Kimisi kendisini tanrı ilan ediyor.
Kimisi yalanı görüyor ama uyanık işde menfaatine kullanıyor.
Kimisi gerçekden ulaşmaya çalışıyor ama ulaşamayıp hayatını boşa geçiriyor.

Tanrı diye bir şey olmasını istemek ayrı,tanrı diye bir seyin olması ayrı .
Dinlere yalan ama tanrı olabilir diyenlerede sormak lazım kaynağı dini kitaplar olan tanrı ya inanıpda ,dinleri yok demekde ne demek.

Evrene bakıp aaa evet evet bir tanrı olmassa bu düzen olmazz demek şu 3 dinden birini zaten tercih etmek demekdir.

Nana Buluku
10-01-2016, 15:56
Kainattaki her şeyin tesadüfen oluştuğu fikrinin de saçmalıktan ibaret olduğunu biliyorsunuz fakat birinci durumdaki saçmalığı, ikinci durumdaki saçmalığa karşı örtbas edecek şeklinde kullanmaya çalışıyorsunuz. Sadece Maddeci olamayız dedik. Metafiziğe iman, Mistisizme iman etmişiz. Gerisi ters açıdır.

Oluşumu teoriler açıklar. Tesadüf, olayın özel bir anlamı olmamasıdır. Anlayın artık bunu.

İman etmiyoruz, şuana kadar evrenin yaratıldığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını ve kanıt bulunana dek yaratılmadığını kabul ediyoruz.

world
10-01-2016, 16:12
Oluşumu teoriler açıklar. Tesadüf, olayın özel bir anlamı olmamasıdır. Anlayın artık bunu.

İman etmiyoruz, şuana kadar evrenin yaratıldığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını ve kanıt bulunana dek yaratılmadığını kabul ediyoruz.

Ki bulunması bilimsel yöntemle imkansızdır.Bu yüzden yoktur ve bu çok nettir.Pozitif ateizm kazanmıştır.

Felâsife
25-11-2016, 20:10
İnsanlar tesadüfü, kendi açılarına göre kullanmışlar.
Hem tesadüf yok deyip, hem zıtlarıyla savaşmışlar.
Zıtsız dünya hayal edip, bu hayalleriyle yaşamışlar.
Hiç zıtsız dünya olur mu? olmaz ama olur sanmışlar.

Kuralsız olmaz, nedenler bile bazen nedensiz.
Ne karşı düşünce, ne karşı fikir, ne de ilimsiz.
Hayalde yok ki dünyada, dünya zaten hayalsiz.
Elan koca dünya budur, size gelsede sevimsiz.

Öyle bir konudur ki tesadüf konusu ne yapalım.
Eskiler değinmediler diye üstünümü kapatalım.
Evet; hayat bize tesadüfi tesadüflerle doludur.
Hayır yoktur desende, şunuda cevapla bakalım.

Çocuğunun bir gece, aniden hastalandığını farzedelim.
Ne yapıyorsun, dr. dr. o çocuğunu gezdir miyormusun?
İyi olsun diye, tüm imkanları seferber etmiyor musun?

O halde tesadüf yoktur iddiasını, niye yapıyorsun?
Bir hastalıkla, adeta seferberliği ilan ediyorsun?

Tesadüf yoktura hani samiyet; niye telaşlanıyorsun!
Tesadüf yoksa nerede razı olmak; niçin üzülüyorsun!
---

Hayatta tesadüf ne kadar var, ne kadar yok.
Eskiler "Her şey zıttıyla kaimdir" demişler.

Hasılı var da %50, yokta %50 şansa sahip.
Ne daha az, ne de daha fazla, ikisi de eşit.

Bildiğim bu.
Daha ötesini bilmem.