PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : selamün aleyküm ?

French Connection
01-02-2014, 20:50
Insanlarimizin çokça selamlasmakta ve dine atfen kullanilmakta olan bu sözcügün anlami aslinda "baris içinde ol" baris seninle olsun demek".

Içinde etimolojik olarak dine bir referans yok.
Bu sözcügün islamdan önce kullanilip kullanilmadigini bilmiyorum.
Bu konuda kaynagi olan var mi ?
Simdiden tesekkürler.

bilig
02-02-2014, 02:45
Selam'un aleykum; "Esenlik üzerine olsun" demektir, dediğin gibi dini bir içeriği yoktur. İbrancası da aynıdır; "Şalom alekhim". Arapça ile İbranca kökteş diller, bu nedenle bu esenlik sözü de benziyor. Aşağıdaki videoya bakınız, bize göre soldaki kız Arap, sağdaki ise İbrani, dillerin benzerliğinden örnekler veriyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=HymRkx-gF4w

French Connection
02-02-2014, 12:00
Tesekkürler video için.
Nedense bizde arapça ve farsça görünce dinle ilgili bir sey saniliyor.

bilig
02-02-2014, 15:32
Rica ederim :) Müslümanların kendileriyle çeliştikleri bir durum var, şöyle; "Arapça ayetler diğer dillere tam olarak çevrilemez, bu nedenle namaz Arapça kılınmalıdır, o kavramlar diğer dillerde yok" derler. O halde İslam'ı en iyi anlayan ve yaşayan da Araplar olmalıdır değil mi? Hayır, o da değil... 1400 yıldır aynı coğrafyada, aynı dille ve aynı geleneklerle yaşayan Arap oğlu Araplar İslam'ı yanlış anlıyorlar da bizimkiler doğru alıyor... Suudi Arabistan'da fetva verilir; "İslam'da evlenmede yaş sınırı yoktur, 1 yaşındaki kız bebekle bile evlenilebilir. Bu konuda ölçütümüz efendimizdir, 6 yaşındaki kızla da, 9 yaşındaki kızla da evlenilebilir". Bunu duyan bizim İslam'ı akla ve vicdana uydurmak için çalışan tim harekete geçer; "Gerçek İslam bu değil", ayrıca "Araplar İslam'ı yanlış anlıyor, yanlış yorumluyorlar" :) Tam tersi olmasın? Araplar senin o diline çeviremediğin(!) kavramları doğrudan anlıyorlar... Bir karar ver kardeş...

Bu arada paylaştığım videodaki kız Hristiyan bir Araptır, yani Arapların tümü Müslüman değiller. Ayrıca Hristiyan Araplar da Tanrı'ya Allah derler, çünkü Allah Arapçada "Tanrı" demektir yani İslam'a özgü bir sözcük değildir. Arapça İncillerde de God vs. değil Allah adı geçer :) doğal olarak. Maha'nın (videodaki kız) bu konuyla ilgili bir videosunu da koyuyorum.

ozgur_beyin
02-02-2014, 18:02
sevgili arkadaşım, bu selamda keramet aranmaz bu bir lisanın selamı islamdan öncede böyleydi sonrada böyle.
islamın iki büyük düşmanı!! ebu cehil ve ebu lehebde bir birlerine aynı selamı veriyorlardı şu ana arap dünyasındaki hrıstiyan araplarda aynen böyle selam veriyordu

French Connection
03-02-2014, 15:10
sevgili arkadaşım, bu selamda keramet aranmaz bu bir lisanın selamı islamdan öncede böyleydi sonrada böyle.
islamın iki büyük düşmanı!! ebu cehil ve ebu lehebde bir birlerine aynı selamı veriyorlardı şu ana arap dünyasındaki hrıstiyan araplarda aynen böyle selam veriyordu
Bunu ben de bildigim için yazdim.
Belki bu konuda somut bir kaynak bilen vardir diye.
Bunun islamla bir ilgisi olmadigini ben anlatmaktan yoruldum, onlar anlamamaktan yorulmadi.

vartor
03-02-2014, 18:35
Anlamazlar, iman etmisler bir kere, mantik gitmis, nasil anlayabilsinler?