Orijinalini görmek için tıklayınız : İman ve peygamberlİk nasil oluyor .gÜnÜmÜzde tezahÜrÜ
ozgur_beyin
26-02-2014, 12:45
Herhalde günümüzdeki insanlar, peygamberler nasıl oluştuğunu anlayamıyorlardır.
çünkü peygambelik normal insandan mucizevi bir insan yaratmaktır.
eğer yeterli sayıda HAVARİ peydahlayabilirsen bu mucize! gerçekleştirebilirsiniz.
bu günlerde gözümüzün önünde yeni bir peygamber yaratılmaktadır. ama bu dini değil siyasi bir peygamberdir. bu peygamberde başbakandır . bu kadar rezalete rağmen havarileri( seçmenleri) ona hala toz kondurmuyor ve onun İSMET'ine
(günahsız) iman ediyorlar.
merak ettiğim soru şu. tayyip bu işin altından havari ve takiyye, destekli olarak
altından kalkacakmı? yoksa sonumuz ukrayna gibimi olacak(hiç dilemesemde)
bakalım bu necip türk milleti daha ne kadar zaman akp havariliğine devam edecek.
du bakali ne olacak
aliyarasfal
26-02-2014, 13:37
Sevgili özgür beyin, şu anda bir din nasıl ortaya çıkar, peygamberlik ve kutsiyet nasıl elde ediliri canlı olarak tüm ahlak ve suç tanımlarını kutsiyetle nasıl yerle bir edebilirizi izliyoruz.
Zayıfken edilen sözlerin mülayimliği, kardeşlik vaazları ve güçlendikçe yapılan ve ortaya konan tüm ahlaksızlıkların reddi, kutsallaşmış ahlaksızlığın karşısında sinmiş ve kabullenip yücelten ve hatta destekleyen ,pay isteyen, tamamen uyuşan kitleler.
yeni bir din doğuyor, dinler nasıl doğara en güzel örnek. Sonu bilinmez. Çünkü Hitlerin peşinde koşan almanlar günü gelip ırk temelindeki kutsal atfettikleri davayla işledikleri ahlksızlığın boyutunu ve suçların boyutunu ancak ortalık durulunca anlayabilmiştirler. Ki ya kaybetmeseydiler savaşı?
Asıl sorulması gereken kazansalardı boyutu nerelere taşınabilirdi ki bunu anlamanın en güzel yolu, kutsallığın insanlık tarihinde yayılma süreci ve yolları ile bu yollarda kullandığı her tür ahlaksızlık ve suçun o ideolojilerin taraftarlarınca en doğal hak kutsal kılıfı ile kabulüdür.
İşte rferans noktasını bir kutsalın ardına gizlerseniz, suç hak, ahlaksızlık ahlak olur. Keza aynısı cemaat içinde geçerlidir.
Yani elimizde iki ucu b..lu bir değnek ve o değneğin kutsallığına inanan kitleler var.
Şimdilik saygımla gittim...
ozgur_beyin
26-02-2014, 19:55
ben sokaktaki bir insanım bu nurcuların 70 lerden beri devleti ele geçirmeye hazırlandıklarını biliyorum. ama elinde mit olan başbakan bilmiyor!! ve canhıraş bağırıyor PARALEL DEVLET var
diye. ne kadar inandırıcıolurki? ama burhan kuzu doğru söyledi bu millet gerçek bile olsa inanmaz.çünkü bunların havarileri tam imanlı taki yehudalar ayılıp isanın yanağından öpüp
onu ihbar ve ihanet etme vaktine kadar.
Anima Libera
26-02-2014, 20:25
Biraz daha seküler bir deyim ile peygamber değil, 'dünya lideri' olarak tanımlıyor bu ayak takımları. Tabi bu kavramın ne ifade ettiği de bir o kadar belirsiz. Türkçe'den başka dil bilmeyen bir dünya lideri. Hayırlı uğurlu olsun.
ozgur_beyin
26-02-2014, 22:45
Biraz daha seküler bir deyim ile peygamber değil, 'dünya lideri' olarak tanımlıyor bu ayak takımları. Tabi bu kavramın ne ifade ettiği de bir o kadar belirsiz. Türkçe'den başka dil bilmeyen bir dünya lideri. Hayırlı uğurlu olsun.
sevgili anima libera haksızlık ediyorsun!! ONE MİNUTE öğrenmiş ya yetmezmi
ozgur_beyin
26-02-2014, 23:08
iranlı arkadaşımın bana gönderdiği mail.
> Subject: Salam
>
> Abi nasılsınız ?umarım iyisinizdir?
> Abi artık türkiyede olanlara inanamıyorum artık başbakanın acayip bir mantığı var kim ki onun düşüncesini ve mantığını kabulleniyorsa başbakan onu terörist ve soysuz ve vatan ve millet düşmanı biliyor aynen bizimkilerin mantığı gibi ve malesef o bana Youtube da gönderen film 2 2 =5 eder korkarım turkiyedede sağlanıyor gibime geliyor ve bugün olmasıda yarın uygulanır diye düşünüyorum ne oluyor Türk toplumuna abi böyle giderse başbakan dunyanın parlayan yıldızı Türkiye'yi uzun sürmez bir terör ve dehşet ülkesine çevirir diye düşünüyorum ve malesef dediğin gibi abi o yüzde 40 kör ve okumamış halk da bu adamın arkasında koyun sürüsünün çobanın arkasından kökü körüne giden gibi gidiyor ve çok uzun sürmez 12 eylül havadisi bir daha tekrarlanır diye düşünüyorum çünkü pusula bunu gösteriyor ve böyle olursa Türkiye'yi örnek alan bir çok ülke artık Türkiye'yi bırakır ve bu ABD nin işine gelir az önce söylediğim gibi ikinci iran gerçekleşmekte abi mit artık başbakanın emrine geçti ve artık savcı başbakan onaylamadan hiç bir araştırma tutuklama emri bile mite ve mite bağlı olanlara vere miyecektir ve bu demektir ki mafya artık kendileri her kesi dinleme artık mümkün hale geliyor ve bu özgür yaşamını doğrudan dogrüya baltalamaktır .abi ne kadar söylesem bitmez artık terör bir tek ppk nın işi degil ve bu halde sabotajlar çoğalır ve hükumet korkuyla hükmetmeye başladı .
> İşte bu dincilik kafası Avrupa'daki hani rönesans dan önceki deviri bekliyecez diye düşünüyorüm.
> Umarım söylediklerimin hiç biri olmaz ama malesef tablo ortada.
> Iyi akşamlar abi herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
> Poyraz
>
> Sent from my iPad
bu iranlı azerinin gördüğünü akp seçmenbi görmüyor