Orijinalini görmek için tıklayınız : Yenİ Üye ve budİzm
MRBEKTAS99
28-02-2014, 21:00
Merhaba arkadaŞlar. Ben yenİ Üye mrbektas99.
Şu an ateİstİm. Önceden sunnİ gİbİydİm. ÇÜnkÜ hep İnternete gÜvenİyordum ama sonradan anladim kİ aİlem alevİ ve ben de alevİydİm. Ama dedİĞİm gİbİ Şu an ateİstİm. Dİnİn,İnancin,tanri nin bana saÇma gelmesİ sebebİnden ÖtÜrÜ ateİstİm. Önceden yanmaktan korkuyodum ama sonra korkmamaya baŞladim ve dedİm kİ: ''eĞer tanri cİdden varsa ve sirf ona İnanmadigim İÇİn yanacaksam yanayim. Hem bİ tke ben deĞİl. BÜtÜn ateİstler, budİstler, hİndular, Şİntolar, vs. Ona İnanmayan herkes yanacak.
Neyse ben soruma geleyİm. 18 yaŞima kadar İngİlİzcemİ glİŞtİrİp kanada ya gİtmeyİ dÜŞÜnÜyorum. Orada zen budİst tapinaklari varmiŞ ve orada budİst olmak İstİyorum.
Sorum İse Şu: Ben ankara'da yaŞiyorum. Ankara da budİstlİkle İlgİlİ bİr İnsan veya bİr yer bulabİlİr mİyİm? Ateİzm budİzm'e nasil bakiyor?
TeŞekkÜr ederİm hepİnİzden.
anthemoessa
28-02-2014, 22:04
Hoşgeldin. Yaşın daha çok küçük. (14-15 sanırım) Bu yaşlarda dinlerle ilgili konularda karar vermemeni hatta fazla kafa yormamanı tavsiye ederim. Hele bir beyin yeterince gelişsin, o zaman daha iyi düşünüp değerlendirme imkanın olur.
Buddhizm, ateist bir dindir. Ancak materyalist değildir. (Nihai gerçeğin "bildiğimiz" madde olduğu fikrine karşı çıkar) Ayrıca Buddhizm'in de çok türü var. Gerçi hiçbirinde yaratıcı Tanrı anlayışı yok ama değişik ritüelleri var. Zen Buddhizmi hem en basit (ritüelsiz ya da az ritüelli, az mitolojik) hem de en felsefi kollardan biri. Ankara'da bildiğim kadarıyla yok. Hatta Türkiye'de yok. Saçma sapan, çekirge sürüsü gibi türeyen yoga..vs okullarından da uzak dur ceplerinize yazık olmasın boşu boşuna. Buddhizm'i yaşamak için, uygulamak için illa bir yere gitmeye gerek yok gerçi ama dediğin gibi Kuzey Amerika'da Zen tapınakları mevcut.
Buddhizm'i araştırmanı bu yaşlarda tavsiye etmem. Çünkü bazı soğuk gerçekleri, karamsar denilebilecek bir üslupla açıklar. Bu da o yaşlarda kötü etkileyebilir bir insanı. Hele Zen, ağır felsefi kavramlar ve fikirler de ekler, mantığı aşmak için kafa karıştırıcı örnekler de kullanır. Bu nedenle ben 18'den küçük hiçkimseye Buddhizm'i araştırmayı tavsiye etmem. 18'e gelince kitaplardan öğrenirsin. Ülkemizde başka öğrenilecek bir yer yok.
MRBEKTAS99
28-02-2014, 23:33
TeŞekkÜr ederİm yorumunuz İÇİn. Evet 15 yaŞindayim.
Zaten zen budİzmİ dİye bİr keresİde gİrmİŞŞtİm googleye bİ sÜrÜ yzi ÇikmiŞti ÜŞendİm okumaya :d
bİr de budİstlİkte olmazsa ateİst olarak yaŞayacaĞim dİye dÜŞÜnÜyorum.
Bu arada sİz ateİst mİsİnİz? Ve ŞÖyle bİ yazi okumuŞtum: Ateİstler ÖlÜnce yenİ doĞanlarin yanina gİder. Kİm bu yenİ doĞanlar?
Şüpheci Dinsiz
28-02-2014, 23:45
Sevgili MRBEKTAS99 hoşgeldiniz. :)
İlla Budist, Ateist, Deist vs olmak zorunda değilsiniz. İsterseniz bunun kararını kavramların daha iyi oturacağı ilerleyen yaşlara bırakın.
Ateİstler ÖlÜnce yenİ doĞanlarin yanina gİder. Kİm bu yenİ doĞanlar?
Nasıl ki doğmadan önce yoktuk, öldükten sonra da yok olacağız.
Sevgiler
MRBEKTAS99
01-03-2014, 00:27
Sevgİlİ ''deİst tr'' :)
İsmİnİzden anladigim kadariyla deİst'sİnİz. Pekİ deİzm ne? Bazi arkadaŞlarim deİst. Ve ŞÖylesÖylorlar. BİldİĞİmİz allah'a İnaniyor onun diŞinda hİÇbİrŞeye İnanmiyor.
BaŞka bİ deİst İse ŞÖyle dİyor. ''bİr yaraticiya İnaniyorum ama allah'a İnanmiyorum. Bu yaratici zeus, poseİdon, veya baŞka bİŞey olabİlİr'' dİyor. Bana 2. CÜmle daha yakin geldİ. Sİz neye İnaniyorsunuz?
TeŞekkrler...
MRBEKTAS99
01-03-2014, 00:29
Bİr de ateİzm'e en yakin dİn ne? Budİzm mİ?
anthemoessa
01-03-2014, 01:55
Bİr de ateİzm'e en yakin dİn ne? Budİzm mİ?
Evet ateizme en yakın din Buddhizm'dir. Daha doğrusu Buddhizm zaten ateist bir dindir. Ama yukarda dediğim gibi materyalist değildir. Mezhebine göre, bir sisteme ve "kurtuluş" yoluna sahip "Mistik ateizm" ya da "felsefi ateizm" de diyebiliriz. :)
Şüpheci Dinsiz
01-03-2014, 02:03
Sevgili MRBEKTAS99,
Sevgİlİ ''deİst tr'' :)
İsmİnİzden anladigim kadariyla deİst'sİnİz. Pekİ deİzm ne? Bazi arkadaŞlarim deİst. Ve ŞÖylesÖylorlar. BİldİĞİmİz allah'a İnaniyor onun diŞinda hİÇbİrŞeye İnanmiyor.
BaŞka bİ deİst İse ŞÖyle dİyor. ''bİr yaraticiya İnaniyorum ama allah'a İnanmiyorum. Bu yaratici zeus, poseİdon, veya baŞka bİŞey olabİlİr'' dİyor. Bana 2. CÜmle daha yakin geldİ. Sİz neye İnaniyorsunuz?
TeŞekkrler...
Ateizm için bu bölümün (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104) içindeki başlıkları,
Deizm için bu bölümün (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=127) içindeki başlıkları okuyun vaktiniz olursa.
Sevgiler
Bir budist icin Kanada en son dusunulmesi gereken ulke; bildigin gibi, onlar yari ciplak dolasiyor ve bu kis aylarinda, bence hepsi donmustur:).
Ben bir ateist olarak, budizme de bie din olarak bakiyorum ve din olunca somurmeye, somurulmeye musait
MRBEKTAS99
01-03-2014, 15:59
Sayin vartor ban ub konuda bİraz yardimci olur musunz :)
yanİ sİzce hangİ Ülke budİzmİ yaŞamak İÇİn İyİ? Ya zaten ben budİst olucam dedİm ama rahİp olmİcam normal kiyafetlerle gezİcem ama budİst İnancina sahİp olucam :)
ya bu arada sÖylemek gerekİrse alevİlyken yanİ mÜslÜmanken İÇİm hİÇ rahat deİldİ, rahat dİye kendİmİ kandiriormuŞum :) ama Şİmdİ cİdden rahat...
MRBEKTAS99
01-03-2014, 16:21
Ve bu sİteye Üye oldugum İÇİn Çok ama Çok mutluyum.
MRBEKTAS99
01-03-2014, 20:12
TÜrkİye'de budİst bİrİsİne ulaŞabİlİr mİyİm? Yanİ bİldİĞİnİz bİrİlerİ var mi?