PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternet Yasaklarına Karşı Alternatifler

Jolly Jocker
03-03-2014, 04:40
Arkadaşlar yeni internet yasasıyla internette İran seviyesine düştük biliyorsunuz. Gerçi hükümetin ilgili kişisi trafik bilgilerinin saklanmayacağını söyledi. Ama belli mi olur? Ben sol yayınlar okuyorum ve hangi site yasal hangisi yasa dışı muhasebesini yapacak halim yok.

IP'mizin kayıt altına alınamaması için VPN programları öneriliyor. En meşhuru da Hotspot Shield imiş. Bunu kurdum. Tabi bedava versiyonu olduğundan reklam çıkıp duruyor ama olsun o kadar. Altta işareti var. Oku üstüne getirince ''Connected - Privacy is on'' yazıyor. Üstüne tıklayınca ''Protected'' yazıyor. ''Virtual location'' bölümünde de Amerika görünüyor. IP'yi test etmek için 'test protection' yazan yere tıklıyorum. Açılan sayfada benim IP Kaliforniya'da görünüyor.

Amma velakin, zamanında atıldığım Hristiyan Foruma girmeyi denediğimde hala beni tanıyor olacak ki giremiyorum. Engelli olduğum uyarısı çıkıyor yine. İşte bu aklımı karıştırıyor. Nasıl oluyor bu?

Fikri olan var mı? Bu VPN bizi korumuyor mu yoksa?

Şüpheci Dinsiz
03-03-2014, 06:53
Sevgili Jolly Jocker,
Arkadaşlar yeni internet yasasıyla internette İran seviyesine düştük biliyorsunuz. Gerçi hükümetin ilgili kişisi trafik bilgilerinin saklanmayacağını söyledi. Ama belli mi olur? Ben sol yayınlar okuyorum ve hangi site yasal hangisi yasa dışı muhasebesini yapacak halim yok.

IP'mizin kayıt altına alınamaması için VPN programları öneriliyor. En meşhuru da Hotspot Shield imiş. Bunu kurdum. Tabi bedava versiyonu olduğundan reklam çıkıp duruyor ama olsun o kadar. Altta işareti var. Oku üstüne getirince ''Connected - Privacy is on'' yazıyor. Üstüne tıklayınca ''Protected'' yazıyor. ''Virtual location'' bölümünde de Amerika görünüyor. IP'yi test etmek için 'test protection' yazan yere tıklıyorum. Açılan sayfada benim IP Kaliforniya'da görünüyor.

Amma velakin, zamanında atıldığım Hristiyan Foruma girmeyi denediğimde hala beni tanıyor olacak ki giremiyorum. Engelli olduğum uyarısı çıkıyor yine. İşte bu aklımı karıştırıyor. Nasıl oluyor bu?

Fikri olan var mı? Bu VPN bizi korumuyor mu yoksa?
Hristiyan site sizin bilgisayarınıza cookie kaydetmiş olmalı, geçici internet dosyalarınızın kaydedildiği klasörün içinden bu cookie'yi bulup silerseniz artık Türkiye'den bile bağlansanız sizi tanıyamaz.

VPN programına gelince, VPN privacy Off iken www.whatismyip.com 'a girdiğinizde çıkan IP Türkiye IP'sidir. VPN privacy On yaptığınızda tekrar www.whatismyip.com 'a girdiğinizde IP değişiyorsa program işe yarıyordur.

Bu tür programların yanında, firefox browser'ın Anonymoux diye bir eklentisi var, ücretsiz de kullanılabiliyor, bu da VPN privacy sağlar.

Bundan başka, TORBrowser da VPN privacy sağlayan ücretsiz bir web browser'dır.

Sevgiler

Aborjin
06-03-2014, 23:23
Arkadaşlar hazır konu açıkken sorayım Hotspot shield programı güvenli midir ben onu kullanıyorum da ?