PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Facebook Ve Youtube Kapanıyor mu?

MRBEKTAS99
08-03-2014, 15:09
Evet abilerim, öyle bi haber çıktı internette. Kesin olarak kapanıyor mu Facebook ve Youtube? :(

Mihriser
08-03-2014, 15:54
Zannetmiyorum. Özellikle Facebook, Tayyip'in kendi tabanının ağırlıklı kullandığı bir site. Açıkçası kapanmasını çok isterim. Halkta gözle görülür bir uyanış başlar, yayındaki dizilerin bir çoğu da kaldırılsın mesela. Ancak böyle tepki gösterir belki halk. Zira Tayyip bugüne dek tabanını üzecek bir şey yapmadı, onların elinden özgürlüklerini almadı. Güzel olurdu gerçekleşseydi ama şu an boş bir tehditten öte değil, gerçekleştirebileceğine cesareti olmadığına eminim.

MRBEKTAS99
08-03-2014, 16:00
Abi tamam Facebook kaldırılsın, umrumda değil ama ben bi abiyle özel konuşuyoduk. Onu napıcamı düşünüyorum, asıl sorun orda :D

Yoksa üye olunacak forumlar var yani :D

upuaut
08-03-2014, 18:40
Youtube ve Facebook'un terör alanında kullanıldığını bilmeyen yok ve günümüzdeki ortam terörden beslendiğine göre kapatılmaları mümkün değildir. Hem kapatılırsa Hoca Efendimiz ile nasıl özlem giderebileceğiz? (Bkz. Youtube'daki Hoca Efendi Kasetleri'ne).

Az önce bir ses kaydı dinledim. Orada Hoca Efendimiz "Uzun Eşşek" diyordu! Hoca Efendimizin bu sözle neyi ya da kimi kastettiği bilinmiyor. Belki de bir oyundan bahsediyordu.

murted
08-03-2014, 19:01
Hazır Haziran da yaklaşıyorken kapatsın, kapatsın...

MRBEKTAS99
08-03-2014, 19:29
Aslında bi iyi yanı var bi de kötü yanı.

Yergin
10-03-2014, 02:01
Facebook ve youtube.

Nükleer enerjiden birilerinin iyi, birilerinin kötü birşey yapması gibi.

Bence burada asıl tartışılması gereken, bu iki firma parayı insanları başından ayırmayarak kazanıyor. Bunun için de her yol mubah mantığını güdüyor. Senelerce yahoo bu kadar para kazanamaz iken, facebook ve youtube(google da diyebiliriz) un bu kadar para kazanmaları bence çok ilginç.

Şahsi fikrime gelince, youtube için belki pek birşey diyemem ama facebook üzerinde devletin ciddi baskısı olması taraftarıyım. Facebook Türkiye olmamasından ötürü ki olsa da değişen birşey olacağını sanmıyorum, bir arkadaşım nerede ise intihar edecekti. Arkadaşımın resmini kullanarak tehdit etmişlerdi.

errata
10-03-2014, 02:18
Sizin de kafalar bi güzelmiş.

Youtube, Facebook terör yuvası, intihar ettirici, azmettirici öyle mi?

Ona bakılırsa herşeyin kaynağı internetin kendisi, onu da keselim.

Hatta elektrik de bir çok şeyin kaynağı gibi. Onu da artık kullanmayalım.

Sesli, görüntülü ne kadar haberleşme, iletişim kanalı varsa tıkayalım belki dünya düzelir...

...
...
...

Belki de iletişim kesildiğinde kötüler bazı şeyleri daha kolay örtbas eder.

Natan
10-03-2014, 05:16
Sigara sağlığa zararlıdır.

O halde sigarayı yasaklayalım mı?

Natürelist
10-03-2014, 05:16
Otomobil, ucak, tren, toplu tasima vs. her ne varsa, bunlarda tehlikeli. Cünkü teröristleri ulasacagi yerlere tasimaktadir, hemen yasaklayalim. Mümkünse 1.400 yil gerisine ışınlasinlar...

upuaut
10-03-2014, 16:44
Baylar bayanlar, kimse kimseyi 1400 yıl geriye ışınlayacak değil. Ama her türlü terörün bedava hizmetlerden sızdığını unutmayalım.

Hatırlıyorum da, internete hem ucuz olması hem de telefon kampanyası nedeniyle Ağustos 2000'de Superonline ile bağlanmış (ki 1997'de de bağlanabilirdim ama o zamanlar çok pahalı idi) ve o zamanlarda Youtube ve Facebook gibi bedava hizmet veren yerler yok denecek kadar azdı. Ben [/URL][URL="http://www.siberalem.com/Ucretsiz-Uyelik"]Ücretsiz Arkadaş Sitesi - Siberalem.com‎ (http://www.google.com.tr/aclk?sa=l&ai=Ctt_54b8dU5HLMuOG7gbXzIL4CeXCmOQEpYDFxoMB_smqrw QIABADKANQ2LzQ0vj_____AWCZ_p6GuCGgAYuv5f4DyAEBqQIP TI3v-WKePqoEIU_QlH2ECrjEjpWCAnD1CIjBbHGCqyrk5doj_k-HmxVX5IAH3dCaAZAHAw&sig=AOD64_1WcZ3mNsJchdJQyTJ4WeQMAddyQQ&rct=j&frm=1&q=arkada%C5%9F+sitesi&ved=0CDgQ0Qw&adurl=http://www.siberalem.com?aid%3D3532%26sa_adwordskeyword%3 Darkada%25C5%259F%2520sitesi) adlı siteye (ki şimdi paralıdır) üyeydim ve orada bize her ne kadar bedava hizmet verilse de site kurallarına aykırı herhangi bir mesaj atamıyordunuz. Örneğin, küfürlü ve tahdit edici bir mesajı mı attınız, bu, sizin siteden atılmanız için yeterli bir gerekçeydi. Oysa şimdi Youtube ve Facebook'a bakıyorsunuz, Devlet ve Hükümet aleyhinde bir sürü yayın var. İşin kötüsü, bu tür yayınlara dur diyen de yok. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'dan tutun da herkes hakkında bir sürü iftira var. Son günlerde yayımlanan Tapeler bunun son örneğidir. Yani isteyen istediği kadar atıp tutuyor ve şikayet edecek herhangi bir mercii de yok. Bu durumda Hükümetimiz ne yapacak; bu tür siteleri kapatacak. Çünkü başka bir çaresi yok... Çünkü bu sitelerin sahipleri sürümden kazandıkları için sitelerini bedava erişime açık tutuyorlar.

Korkmayın, Youtube Facebook'un Hükümet emriyle kapatılması ya da en azından genel erişime kapalı tutulması bizi geriye götürmez. Her şeyin laçkalaştığı bir ortamda bazı değerlerimizi yeniden kazanmamıza neden olur!

Lixpe
10-03-2014, 17:49
Youtube ve facebook un kapanması demek bu mercilerin büyük bir para kaybı demektir.Kaldı ki youtube da yine denetim var az da olsa..ama facebook bunu yapamaz..cunku insan evladı yetişemez o otokontrole...ki yazılımsal olarakta engelleyemezsin.o yüzden bütün dünyaya açık olan sosyal medya sitelerini kapatmak bu sitelerin kötü olduğunu açıklamaz aslında...Sorun insanlarda aslında.! 3 kuruşluk gündem mevzuatıyla 20 kuruşluk ahkam kesenlerde sorun aslında...gördüğü herşeye inanan ve photoshopsal bütün yalanlara kanan ve paylaşan insanlarda aslında..

Bu tür sitelerin kapanması değil..İnsanların yalan mekanizmalarına neden bu kadar çıkarları doğrultusunda inandıkları sorgulanmalı...en büyük sorun budur bence..