Orijinalini görmek için tıklayınız : selamlar
Godsgift
11-03-2014, 10:14
Tum forum katilimcilarina selamlar. Bir suredir takip attigim ve neredeyse tum yazilari okudugum Turan Dursun sitesinin forumlarina da katilmak istedim. Ben 25 yasina kadar dindar idim. Kuran'I da incili de yillarca calistim. Ancak tum kalbimle ikna olamadim. Son 10 yildir ise dusuncelerim beni desitlige oradan da agnostiklige goturdu. Cocuklarmin hur dusunceli, analiz yapabilen, vicdanlarina ve akillarina tam sahip bireyler olabilmeleri icin de her turlu dini inanistan uzak olmalari gerektigini dusunuyorum. Herkese tekrar selamlar.
istatistik
11-03-2014, 12:52
Merhabalar.
Öncelikle hoş geldiniz. Kuran ve incil üzerine çalışmalarınızdan elde ettiğiniz bulguları bizimle de paylaşacağını umuyorum.
Aramiza hosgeldiniz, paylasimlarinizi bekliyoruz.
Cocuklarmin hur dusunceli, analiz yapabilen, vicdanlarina ve akillarina tam sahip bireyler olabilmeleri icin de her turlu dini inanistan uzak olmalari gerektigini dusunuyorum.İşte bu çok iyi, aramıza hoşgeldiniz...
Godsgift
13-03-2014, 05:31
Hepinize cok tesekkur ederim. Cocuklarimin egitimi ve onlarin tum dinsel dogmalardan arinarak buyumeleri benim icin cok onemli. Bir nevi bunu Turkiye'de yapamayacagimi (cevre baskisi, etkilesim v.s.) dusunerek yurtdisinda yasamayi sectim. Su ana kadar da bu kararda isabetli oldugumu dusunuyorum. Kendim de halen ozgurlugun, ozgur dusuncenin tadini cikariyorum :)
Incil calismalarimi Istanbul'da universitede okurken kiliseye ve calisma gruplarina devam ederek yaptim. Kuran calismalarimi ise lise yillarimdan itibaren yaklasik 7 sene basta nur risaleleri olmak uzere degisik kaynaklardan yaptim. Hatta esim askere Guneydogu'ya gittiginde korkudan olsa gerek 5 vakit namaz ve bir o kadar da nafile namaz ile doldurdum gunlerimi. O en korktugum zamanlarda bile ibadet tam olarak bana huzur ve inandiricilik vermiyordu. Demek ki kafirlik hep icimdeymis :loco:
Şüpheci Dinsiz
13-03-2014, 10:59
Hoşgeldiniz sevgili Godsgift. :)
Özgür yaşayabildiğinize çok sevindim. Sizin gibi aydın ebeveynlere sahip oldukları için çocuklarınız adına da çok sevindim.
Sevgiler