Orijinalini görmek için tıklayınız : Berkin Elvan'in Olumunun Nedeni/Degerlendirilmesi
evrensel-insan
12-03-2014, 19:28
Bugun cenazeye Istanbul nufusunun 1/10'unun katilimini saglayan, bugun ve dun tum Turkiye'de her kesim ve degerden herkesin protestosuna neden olan, dun saat sabahin 7'sinden beri, haberi alanin; burnunu sizlatan, bogazini dugumleyen, gozlerinden yas getiren, katilimlarda ekmegi sembol haline getiren, kisaca Turkiye farkli halklarini ve kewsimlerini tek bir temelde sokaklara doken; belki de T.C.tarihinde en cok kitlesel katilimlardan birine sahne olan, Berkin Elvan'in 269 gun sonra; kafasina aldigi gaz kapsulu sonucu yasamdan ayrilmasinin, degerlendirmesinin ve nedeninin temeli yukaridaki seceneklerden ya da secenekte olmayan baska neden ve degerlendirmelerden hangisidir ve neden odur?
Berkin Elvan'in yasama tutunus mucadelesinin 269 gun sonra sona ermesi, dunya'da da kitlesel yanki buldu.
Benim bireysel degerlendirmem, bu katliam insanlik tasiyan her bir beyinde vicdan olarak adaleti saglama adina kitleselklesmistir.
Buradaki vicdanin da adaletinde insanliginda ideolojik etik politik hic bir yani yoktur.
Tabi ki Berkin Elvan'i hayatindan koparan, diktator idaresindeki terorist ve biatci devletin ve onun polisinin ve polise teror estirme emrini verenlerin isledigi insanlik sucudur.
Berkin Elvan'in 269 gun sonra yasamindan kopusu, bu temelde Turkiye tarihinde Gezi bilinci direnisinin bir sembolu olarak vicdanlari adaleti saglamaya cagirmistir.
Zaten vicdan da adalet de, sadece insanliktan nasibini almis olanlarda mevcuttur.
evrensel-insan
12-03-2014, 20:08
http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2014/3/12/49789_cover_rect.jpeg
evrensel-insan
12-03-2014, 20:30
Dunya ve Turkiye Berkin Icin Eylemdeydi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2014/3/12/49795_cover_rect.jpeg
evrensel-insan
12-03-2014, 20:46
Tum Turkiye, dun ve bugun INSANLIGIN VICDANI VE ADALETI icin sokakta ve ayakta iken; hipokritik diktator, Siirt Mitinginde hic utanmadan sormus “Ne yaptım adam mı öldürdüm? Bir şeyler mi çaldım? Ne yaptım?”
Sonra da piskince eklemis;
:“Önce Gezi eylemleri dediler. Şimdi de 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimiyle yeni Türkiye’ye sabotaj düzenlemek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum. Gezi eylemleriyle ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi. Gerisi çok şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı?”
Yanitlayalim;
Netice: Berkin Elvan’la birlikte 8 direnişçi yaşamını yitirdi, 60’ın üzerinde ağır yaralı, 100’ün üzerinde kafa travması, 10 binin üzerinde yaralı.
Berkin Elvan'ın olayıyla ilgili videoyu izledim. Polis bilerek yada işaretleyerek Berkin Elvan'ın kafasını nişan almıyor. Görüntülerde o bölgeden gelebilecek bir eylemci kalabalığına karşı polis yetersizlik içinde arada bir gaz bombası atıyor.
Berkin Elvan'ın koşmasını gördüm sonra gaz bombası atılıyor ve Berkin Elvan'ın kafasına denk geliyor.
Burada polisin kesinlikle bir hedefleme yaptığını düşünmüyorum. Berkin Elvan boşu boşuna canından olduğu gibi o gaz kapsülünü atan poliste birisinin kafasını hedef almamıştır.
ForumKirpisi
28-11-2018, 16:30
Ben Berkin Elvan gibi çocukların hem Batı'da hem Doğu'da emperyal uşağı malum "sözde azınlık, sözde sol" örgütleri tarafından
kullanıldığını düşünüyorum. Bunlar neye hizmet etmekteler? Burada hükumetin yanlışlarından en çok zarar gören kendileri midir?
Toplumun diğer kesiminin nefretini kazanarak kar elde edebilmişler midir?
Polis artık eylemlere kamerayla müdahale ediyor. Yüksekova'da, Cizre'de görüntüleri izlediğimizde
polise yanıcı ve yaralayıcı madde atanlar hem küçük masum çocuklar, arkalarında da 18 yaşından küçük çocuklar. Fakat çok uzakta
izleyen 50'li yaşlarında insanlar oluyor. Polis genelde bunlara müdahale ettiğinde olay çözülüyor, bu kişiler kaçmaya hazır oluyor. Ama genelde silahlı oluyor.
Gezi olaylarında Erdoğan, olayı maksatlı olarak yanlış yönetip bir doğa ve baskı protestosunu, zararlı örgütlerin gayrimeşru hareketlerine çevirdi. Polis toplumsal olaylara müdahalede başarısızlık ve zayıflık örneği gösterdi. Çünkü bu ülke refah olarak tekinsiz hale sokuluyor.
HDP - HDP'liler - Malum Örgütler ve Selahattin Demirtaş gibi kişilerin AB ile ilişkilerine bakın!
AB gibi emperyal, dinci ve çifte standartçı rezil bir örgüt niye bu kişilere yardım etsin! Sebebi basit ülkelerindeki azınlıklara karşı karapropaganda yapıp onları geldikleri yere göndermek ve diğer ülkelerde kararsızlığa sebep olmaktır. İçlerindeki grupların ve kendi vatandaşlarının milliyetçi duygularını okşayıp toplumları saçma sapan ırkçı bir harekete sevk etmekteler. İtalya en büyük örnektir.
Matteo Salvini gibi serseri aşırı sağ ötesi bir siyasetçi İç İşleri Bakanı, apaçık popülist aşırı sağcı birisi de başbakan olmuştur.
Leonardo
28-11-2018, 17:12
- Ben bilerek hedef aldı diye biliyorum.
Abdullah Cömert aynı şekilde başından kapsülle vuruluyor.
Ethem sarısülük tabanca ile vuruluyor ve faili 10 bin TL para cezası alıyor.
Ali İsmail Korkmaz AKP'liler + polis tarafından ölümüne dövüldüğü için ölmüştür.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Gezi_Park%C4%B1_protestolar%C4%B1
Berkin Elvan konusunda şu çok ilginç:
Soruşturma[değiştir | kaynağı değiştir]
Berkin Elvan'ın yaralanmasına ilişkin devam eden soruşturmada 12 Mart 2014 tarihinde 4 polis memuru ifade vermiş, soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınan polis sayısı 18'dir.[14] Polisin o zamana kadar varlığını inkâr ettiği, olay gününe ilişkin kamera kayıtları 17 Nisan 2014 tarihinde ortaya çıktı. Görüntüler, inceleme için savcılık tarafından bilirkişilere gönderildi.[15] Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanan 14 yıllık savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesindeki odasında yaşanan rehine krizi sonrası DHKP-C militanları tarafından öldürülmüştür.[16]
https://tr.wikipedia.org/wiki/Berkin_Elvan
/Yani bunları iyice şişirdiler. Eskiden hani soğuk savaş / Rusya filan vardı. Da birinin ayar vermesi şart oldu gibi bir şey. Benim görüşüm.
Leonardo; görüntüden ayan beyan anladığım kafaya nişan alınmadığı. Şayet nişan alıp oradan hareketli bir hedefi tutturacak bir polis memuruysa hemen sniper yetiştirsin.
Savcının öldürülme olayı, ne kadar karışık değil mi ? En çok ilerleme kaydettiği söylenen savcıyı sözde Berkin Elvan cinayetinin aydınlatılması için ortadan kaldırıyorlar.
Ethem Sarısülük olayının da görüntüleri var, orada da polis memuru kafaya nişan almıyor. Sıkılan kurşun sanırım bir yerden sekip geri dönüyor.
Bu iki olayda da nişan alınma yok.
ForumKirpisi
28-11-2018, 18:56
Ali İsmail Korkmaz'ı öldürenler ne oldu ben onları merak ediyorum. Bu kişileri toplayıp askere alıp ön saflara sürmek
faydalı olur kanaatindeyim. Saldırmaya müsait insanlar, potansiyelleri boşa gitmesin. Ya promosyon almışlardır ya da 3,5 ay hapis.
Gezi olayları dünyada haksızlığa isyanın Türkiye de ki yansımasıdır. Arap baharı da denilen Mısır da başlayan olaylar bir çok ülkeyi sardı Hali ile Türkiye de gergin bir siyaset izleniyor olması en basit bir prutostoyu en şiddetli biçimde bastırılmak istenmesi basit bir gezi parkını koskoca bir yangına çevirdi.
Bu olayların büyümesinde tek suçlu o günkü hükümet yöneticileridir. Bu ülkede nedense iktidara gelmek isteyenler başkalarını anti demokratik davranmakla eleştirirken kendileri geldiğinde geçmişin aynısı oluyor.
Belkin Evren nasıl ve kim tarafından öldürüldü veya tesadüfen öldü o çok önemli değil devleti yönetenlerin bu ölüm karşısında aldığı tavır daha önemlidir.
İnsan bir trafik kazasın da da ölür ama şöförün tavrı kazadan daha önemlidir.
Biz şimdi polis o olayı kasti yapmadı tesedüf oldu hatta B. Elvan niçin oralarda bulundu diyelim belkide B.Elvanı terörist bir örgütün sempatizanı olarak sıfatlandıralım sonuç zamanı geri getirmiyor ama siyasetin bir ölüm karşısında aldığı tavrı da unutturmuyor.
Aristo mantığı benden değilsen düşmanımdansın bu olmaz aralarda da yer var, her şey siyah veya beyaz değil.
Mezara atılan meşeleri bile silah ilan eden iktidar tarafı insan a verdiği değeri yansıtır.