PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Burakcan Kahramanoglu'nun Oldurulmesi

evrensel-insan
14-03-2014, 00:50
Evvelsi gun ve dun, tum Turkiye halklari ve kesimleri B.Elvan'in 269 gun sonra kafasina aldigi gaz kapsulu darbesi ile yasamini yitirmesinden sonra; INSANLIK, VICDAN ve ADALET adina sokajlara tek vucut olarak eyleme cikti.

Dunya medyasi her yonu ile bu kitlesel eylemi ve de eylemdeki diktatorun devletinin ve polisinin terorunu kendi toplumuna duyurdu. Ayrica tum Avrupa'da yasayan T.C. vatandaslari da bulunduklari ulkelerde kitlesel eylemlere ciktilar.

Dun aksam ise, tam da B.Elvan'in kafasina darbe aldigi bolgece, medyaya bir oldurulme haberi daha dustu.

Bu konuda cesitli aciklamalar var ve isin asli Burakcan Kahramanoglu adli gencin neden ve nasil bir kursun ile vurulup olduruldugu hakkinda kesin bir yanit yok.

Algilanan en basta, bu gencin bir AKP'li oldugu ve AKP karsiti bir grup ile kendi grubunun catismasinda olduruldugu.

Hatirlayalim, diktator gezi bilinci eylemleri en atesli zamaninda iken ne demisti "evdeki %50'yi zor tutuyorum"

Her nedense hem CHP hem de MHP dun bir provakasyon tehlikesinden bahsettiler.

Dunku katliami ve uc soylemi birlestirdigimizde, soyle bir sonuc ortaya cikiyor.

DIKTATOR KENDI TARAFINDA GORMEDIGI KITLE ILE KENDI CEKIRDEK KADROSU ARASINDA BIR PROVAKATIF SOKAK SAVASI MI ISTIYOR?

Bunun uzerine iyice dusunmek lazim.

En basta gorunen, diktatorun hem oylarinin eridigi hem de kendi kadrosundaki cikan diktatore gore "catlak" sesler.

Yerel secimleri diktatorun, basta Ankara ve Istanbul'da ve de diger buyuksehir belediyelerinde kaybetmesi, diktator algisinda ne anlama gelir?

Diktatorun, sonraki cumhurbaskanligi secimlerinde kendince secilme sansi kactir?

Daha sonraki 2015 ana secim de, iktidari tek basina elde etme orani nedir?

Diktatoru her turlu diktatorce ve otokrat olarak hem partisinde hem de toplumda bu kadar acimasiz, sekter, tek duze yapan nedir ve neden bunda diretmektedir?

Tum konusmalarinda bir hipokritik davranis ile, kendisinin soyledigi ve yaptigini hem sanki kendi yapmamis hem de kendinin bertaraf ettikleri yapmis gibi gostermesinin nedeni nedir?

Kisaca KENDISI GIBI DUSUNMEYEN HERKESI karsisina almasi ve HERKESI KENDI GIBI DUSUNMEYE ZORLAMASI nedendir?

Bu nasil bir psikolojik bunalimdir?

"Ben batarsam bu gemi de batar" dusuncesi ile Turkiye'yi ulke ve toplum olarak tamamen gozden mi cikar mistir?

Kisaca IKTIDARDA KALABILMESI VE BU KALMASINI UZATABILMESI adina mi dir butun bu yaptiklari?

Mesela ne olursa yerel secimler iptal edilir, siki yonetim ilan edilir?

Her turlu bir sokak savasi, teror eylemi, ic savas v.s. DIKTATORUN CIKARINA UYAR MI?

Evet, diktatorun bu HER TURLU PROVAKATIF TUTUMU, ONUN POLITIK CIKARI ICIN MIDIR?

Butun bu dusunceler ve bilgiler temelinde, dun geceki silahli saldiri ve oldurulen genc, planli programli su ana kadar ki aciuklamalarin isiginda; her hangi bir seyin habercisi midir?

Yoksa siradan bir durum mudur?

Kitle her hangi bir provakasyona gelmemesi adina, en azindan yerel secimlere kadar; ne yapmalidir?

Adalet arayisini sandiga kadar ne olursa olsun, saklamali midir? yoksa aksine adaleti dun oldugu gibi kitlesel olarak sokaklarda aramali ve polisin eli sopali sallamalilarin sivil gorevlilerin teror hedefi olmali midir?

Diktator tarafi, silahli sopali sokaklara cikarsa ya da AKP disindaki secim soylemlerinde ve mekanlarinda teror estirirse buna nasil karsi koymalidir?

Anima Libera
14-03-2014, 01:46
Tüm Türkiye halklarının katıldığına emin değilim. Yoksa Türkiye'de sadece Türkler ve Kürtler mi yaşıyor.

Polisin kimin emrinde olduğu belli değil. Geçen yaz da belli değildi. Ama Polis şiddetinin biraz daha az olduğu bir gerçek.

Eğer çatışma sonucu öldüyse bu çocuk ben de sormak isterim: ne işi vardı orada? AKP'yi savunmak liseli ergenlere mi kalmış?

AKP'nin pis işlerle uğraştığı belli. Cemaat'e iftira atmak da eksik kalmıyorlar. Sivas'taki dershane olayı mesela. Şimdi de Gökçek'in iddia ettiği gibi AKP'ye oy verenleri kandırarak pusulaları geçersiz saymak gibisinden işler.

Sokak savaşlarının işlerine geldiği belli. Ama maalesef bu tuzağa düşüp şiddete bulaşanlar var. Sayıları az da olsa kamuoyunda yeterli algıyı oluşturmak için gayet elverişli. Seçimlerden önce olması da talihsiz. Kendilerine ilaç olur bu gidişle.

Saydıklarının hepsi bir taktiktir. Geçmiş seçimlerde de aynısı oldu zaten. Beceriksiz muhalefet'te buna çare bulamadı. Ezildi.

evrensel-insan
14-03-2014, 21:20
Berkin'in babasından Burak Can'ın babasına telefon.

Enver ALAS - İSTANBUL DHA
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'nu telefonla aradı.

İki babanın birbirlerine, "Senin evladın benim evladımdır" diyerek acılarını paylaştığı belirtildi. Burak Can'ın babasının İstanbul'a dönünce Sami Elvan'ı ziyaret edeceğini söylediği öğrenildi. Berkin Elvan'ın ailesinden edinilen bilgiye göre, iki babanın "Evlat acısının kıyaslaması olmaz, acılarımızı siyasete alet edip nefret ortamı oluşturmalarına biz aileler olarak müsaade etmeyeceğiz" dediği kaydedildi.

http://www.gercekgundem.com/guncel/31308/senin-evladin-benim-evladimdir

kamilistforvendetta
14-03-2014, 22:50
https://www.youtube.com/watch?v=0k513ZFV7p8

Nevandaar
14-03-2014, 23:46

Keleşli masum protestocular :nod:
Terörist sempatizanlarının protestoculuğu bu kadar oluyor işte.

Akp'lileri, bu videodaki gibi muhafazakar denebilecek, medyanın yönlendirmesine maruz kalmış insanları olmayan aklınızca kötü gösteriyorsunuz. O insanlar en azından saf oldukları için, kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeye maruz kaldıkları için bu şekilde davranıyorlar. Ancak sizler her şeyin farkında olup olayları manipüle etmeye çalışan birer sinsi ve pisliksiniz.

Gezi protestoları gün geçtikçe tam bir halk mücadelesine dönüşüyordu ki her zamanki siz ciğeri beş para etmez küçük sol gruplar gelip gezi direnişinin içine ettiniz. Kameralar çekiyor fırsat bu fırsat deyip her yere flamalarınızı astınız ve 100 de 1 kadarlık bir grup bile değil iken orada bulunan bütün insanları lekelediniz. Etekleri tutuşan Akp'ye muhafazakar kitleyi manipüle etmesi için büyük koz verdiniz.
O kalın kafalarınız, sizin astığınız kıç bezleri yüzünden akp'ye oy vermiş ciddi bir muhafazakar kitlenin eylemlere katılmaktan vazgeçtiğini anlayamadı. Birçok akp'li daha o zaman bile rte ve tayfasının birçok uygulamasından rahatsız olmaya başlamıştı. Ama siz geldiniz ve direnişi amacından saptırdınız, kendinize yontmaya çalıştığınız, mahvettiniz.
Yetmedi elin terörist medeni yıldırımını gezide öldürülen gençlerle birlikte andınız sürekli.
Gezi direnişi bitti Berkin Elvan olayı oldu, gene aynısınız. Tam bir baş belasısınız. Sizin gibiler yüzünden millet sokağa çıkıp hakkını aramaktan korkuyor.
Evlat olsanız sevilmezsiniz.

kamilistforvendetta
15-03-2014, 00:01

Akp'lileri, bu videodaki gibi muhafazakar denebilecek, medyanın yönlendirmesine maruz kalmış insanları olmayan aklınızca kötü gösteriyorsunuz. O insanlar en azından saf oldukları için, kasıtlı olarak yanlış bilgilendirmeye maruz kaldıkları için bu şekilde davranıyorlar. Ancak sizler her şeyin farkında olup olayları manipüle etmeye çalışan birer sinsi ve pisliksiniz.

Gezi protestoları gün geçtikçe tam bir halk mücadelesine dönüşüyordu ki her zamanki siz ciğeri beş para etmez küçük sol gruplar gelip gezi direnişinin içine ettiniz. Kameralar çekiyor fırsat bu fırsat deyip her yere flamalarınızı astınız ve 100 de 1 kadarlık bir grup bile değil iken orada bulunan bütün insanları lekelediniz. Etekleri tutuşan Akp'ye muhafazakar kitleyi manipüle etmesi için büyük koz verdiniz.
O kalın kafalarınız, sizin astığınız kıç bezleri yüzünden akp'ye oy vermiş ciddi bir muhafazakar kitlenin eylemlere katılmaktan vazgeçtiğini anlayamadı. Birçok akp'li daha o zaman bile rte ve tayfasının birçok uygulamasından rahatsız olmaya başlamıştı. Ama siz geldiniz ve direnişi amacından saptırdınız, kendinize yontmaya çalıştığınız, mahvettiniz.
Yetmedi elin terörist medeni yıldırımını gezide öldürülen gençlerle birlikte andınız sürekli.
Gezi direnişi bitti Berkin Elvan olayı oldu, gene aynısınız. Tam bir baş belasısınız. Sizin gibiler yüzünden millet sokağa çıkıp hakkını aramaktan korkuyor.
ah canııım ne kadar da duygusal yazmışsın

sen dememişmiydin dua edin erdoganın eteklerine iyi tutunun
erdoğandan sonra karşı karşıya gelince bizim gibileri doğrayacağını söyleyen

erkekliğimizi sorgulayan

baş belası olan ırkçılık ve dinciliktir.
yani sensin nevandar

kötü göstermiyoruz. kötüsünüz.

Etekleri tutuşan Akp'ye muhafazakar kitleyi manipüle etmesi için büyük koz verdiniz.

etekleri tutuşan akp ye gizli yada açık desteği veren sen ve senin gibiler

aslında senin kafanın basmadığı bizim akp ye neden karşı olduğumuz
sizin akp ye neden karşı olduğunuz

biz akp ye bizi sömürdüğü memleketi avm cenneti yaptığı ülkede esnaf bırakmadığı elimizde dahada ileri taşıyacağımız taşımaya çalıştığımız cumhuriyeti yıkmaya çalıştı için karşı çıkıyoruz.
herkesin kendini ifade edebileceği bir sosyal eşitlik istiyoruz
akp nin ben dedim oldu mantığına karşı çıkıyoruz.

siz ise

akp nin çaldığı paraları sadece kendisi yediği bizi sizden gayrı yönetmeye kalktığı ve sizide def ettiği için akp ile kavgalısınız.

malumunuz
bundan önceki 80 yıl sizin ve sisin gibilerin eseri
akp de sizin gayrı meşru çocuğunuz.

ama malumaliniz kanuninin babası selim gibi kendi babasını katleden bir zihniyetin ürünlerisiniz.

neyse ya ne kadar uzatsam da senin gibiler için fark etmez

YUKARIDA YADIĞIN BÜTÜN HAKARETLER SEN VE SENİN GİBİLERİN BİYOGRAFİSİDİR.

GİZLİ AKP LİLER SİZİN GİBİLERDİR.

FAZLA DEĞİL NE MENE BİR YAPI OLDUĞUNUZ 3-5 AY İÇİNDE ORTAYA İYİCE DÖKÜLÜR.

bana gelen özel tim ise özel harekat ise
bal börek karşılamıyacaktık heralde

kamilistforvendetta
15-03-2014, 00:08
bak hakaret ettiklerinin saklayacak hiç bir şeylerinin olmadığını
ok meydanına saldıranların aslında eski faşistlerin akp de çöreklenmiş olanlarının olduğunu görebileceğin bir canlı yayın

https://www.youtube.com/watch?v=eimcSyd0zXY

pislik olan sizlersiniz

evrensel-insan
15-03-2014, 00:20
Tüm Türkiye halklarının katıldığına emin değilim. Yoksa Türkiye'de sadece Türkler ve Kürtler mi yaşıyor.

Yukaridaki cumleni aciklar misin?

"Herkes" demek, Turkiye toplumunda yasayan her turlu etik milli kokensel ve dini mezhepsel yaninda her turlu kesiminde oldugu demektir. Neden sen bu eylemi sadece "turkler/kurdler" ile sinirladin.

Basta aleviler var ve alevilerin milli kokeni ne sadece kurd ne de turk.

Milli koken ile dini mezhepsel inanc farkli etik katagorilerdir.

Polisin kimin emrinde olduğu belli değil. Geçen yaz da belli değildi. Ama Polis şiddetinin biraz daha az olduğu bir gerçek.

"Daha az" mi? neye gore bu tesbitin, ustelik cok daha hedef alarak teror estirdiler.

Eğer çatışma sonucu öldüyse bu çocuk ben de sormak isterim: ne işi vardı orada? AKP'yi savunmak liseli ergenlere mi kalmış?

Soylenenlere gore, bu cocuk "Kasimpasa 1453" grubunun bir elemani olarak cagrilmasi uzerine oraya gitmis. Bu facebook ta mesaj olarak acikca yazilmis.

AKP'nin pis işlerle uğraştığı belli. Cemaat'e iftira atmak da eksik kalmıyorlar. Sivas'taki dershane olayı mesela. Şimdi de Gökçek'in iddia ettiği gibi AKP'ye oy verenleri kandırarak pusulaları geçersiz saymak gibisinden işler.

Sokak savaşlarının işlerine geldiği belli. Ama maalesef bu tuzağa düşüp şiddete bulaşanlar var. Sayıları az da olsa kamuoyunda yeterli algıyı oluşturmak için gayet elverişli. Seçimlerden önce olması da talihsiz. Kendilerine ilaç olur bu gidişle.

Senin "siddete bulasmak" algin nedir? Mesela B.Elvan gosterilerinde kimler "siddete bulasti?"

Cunku bu soylem zaten, diktatorun siari yani ona gore her sokakta hak ve ozgurlugunu ve de vicdani adaletini dile getiren, potensiyel suclu ve sucu algida eylem degil, senin dedigin "siddete bulasmak"

Kisaca sadece diktatorun deyimi ile "marjinal" gosterilen grup, boyle bir grup. Yalniz diktator tum eylemcileri cikari icin bu gruba koyuyor.

Ustelik siddetin tarafi bu eylemleri sonlandirmak puskurtmek isteyen diktatorun devleti, polisi ve tutulmus/satilmis eli sopali sallamali sivilleri.

Saydıklarının hepsi bir taktiktir. Geçmiş seçimlerde de aynısı oldu zaten. Beceriksiz muhalefet'te buna çare bulamadı. Ezildi.

"Saydiklarin" ve "taktik" derken, nelerden bahsediyorsun ve neyin/kimin taktigi?

Muhalefetten beklentin nedir?

kamilistforvendetta
15-03-2014, 00:35

hiç bir halt bilmiyorsun

https://www.youtube.com/watch?v=jkdD_HaPjyg

https://www.youtube.com/watch?v=k2iBuyIITcs

ve analiz yapmaktan bile bi haber, ırk özürlüsün.(hoş ırk özürlü olmak ırkçı olammak sa okey de senin ki başka fethiyede hdk ya saldıran labunyalara bezeyen bir profilin var)

sen türkmüsün? hiç sanmıyorum ya !!

yoksa kendi ırkını inkar edip burada hakim yani üst olarak lanse edilen ırka enjekte olmaya çalışan bir ... misin

Nevandaar
15-03-2014, 00:38
GİZLİ AKP LİLER SİZİN GİBİLERDİR.

FAZLA DEĞİL NE MENE BİR YAPI OLDUĞUNUZ 3-5 AY İÇİNDE ORTAYA İYİCE DÖKÜLÜR.

bana gelen özel tim ise özel harekat ise
bal börek karşılamıyacaktık heralde

Sahiden mi?

Şu hazırladığınız videoyu her yerde paylaşın ki Akp'nin oylarını tavan yaptırın.
Akp'nin başı ne zaman sıkışsa küçük sol gruplar orada bitip hemen suyu bulandırıyor malzeme çıkarıyorlar. Kimin gizli akp'li olduğu çok belli.

ve analiz yapmaktan bile bi haber, ırk özürlüsün.(hoş ırk özürlü olmak ırkçı olammak sa okey de senin ki başka fethiyede hdk ya saldıran labunyalara bezeyen bir profilin var)

sen türkmüsün? hiç sanmıyorum ya !!

yoksa kendi ırkını inkar edip burada hakim yani üst olarak lanse edilen ırka enjekte olmaya çalışan bir ... misin

Ouuvv :)
Sen ne kadar da özgürlükçü, eşitlikçi demokrat birisin böyle :)
Hemen homofobik nefret söylemlerine girişmişsin :)
Dediğim gibi, siz bu kadarsınız.

kamilistforvendetta
15-03-2014, 00:42
kıvılcım, kıvılcım

küçük sol gruplar kıvılcımdır.

sen ve senin gibilerin gizli ittifaklarını sergileyen halka korunun ecele faydası olmadığını anlatan küçük kıvılcımlardır.

ama sen anlayamazsın ki

sen o hırsız gruba dahil olamadığın için cıyaklıyorsun.

kamilistforvendetta
15-03-2014, 00:55
Sahiden mi?

Şu hazırladığınız videoyu her yerde paylaşın ki Akp'nin oylarını tavan yaptırın.
Akp'nin başı ne zaman sıkışsa küçük sol gruplar orada bitip hemen suyu bulandırıyor malzeme çıkarıyorlar. Kimin gizli akp'li olduğu çok belli.

Ouuvv :)
Sen ne kadar da özgürlükçü, eşitlikçi demokrat birisin böyle :)
Hemen homofobik nefret söylemlerine girişmişsin :)
kamilistforvendetta isimli Üye Bugün, 00:35 video linki verdiği saat
vide süresi 2:55+ 2:29 = 5,24

Nevandaar isimli Üye Bugün, 00:38 cevap yazdığı saat
cevap yazdığı süre 38-33=5

videoyu izlememiş bile
laf ola beri gele cevap vermiş

verdiği cevap da

Ouuvv
Sen ne kadar da özgürlükçü, eşitlikçi demokrat birisin böyle
Hemen homofobik nefret söylemlerine girişmişsin

e artık bende
hadi git yat bu işler çoluk çocuk işi değil diyorum

bak gaz fişeği atmıyorum kafana yada evinin önünde özel timlerle elinde tomsonlarla dolaşmıyorum

homofobik de bu arada homo seksüeller den korkanlar içindir
biz insanları cinsel seçimleri ile yada cinsiyetleri ile değerlendirmeyiz

bu özellik sen ve senin gibilere mahsustur.

canııım muhah

ama iyi yakalamışım asimalasyon kalıntısı olduğunu
Ouuvv demenden belli canım

qlause
15-03-2014, 00:59
Üniversitede bilgi edinme amaçlı sol grupların içinde biraz bulunup inceleme şansım oldu.

Maalesef çok büyük hayal kırıklığı içinde kaldım, çünkü güzel halkımın barış içinde yaptıkları eylemlere kendilerini yamayıp, her yeri bayraklarıyla donatıp, bildiriler dağıtıp, akabinde polise ve sağa sola saldırarak masum halkın polis ve kendileri arasında kalmasına sebep oldular.

Hiç bir şekilde sahip oldukları ideolojiye bağlılıkları yok, hiç bir amaçlarını ve yararlı faaliyetlerini göremedim.

Çoğu halkların kardeşliğinden bahsedip duruyor, ancak faşistliğin ve ırkçılığın dibine vurmuş durumdalar..

Ben ırkçı bir insan değilim, Kürt kardeşlerimin geneli böyle mi bilemiyorum, ama benim karşılaştıklarımın hepsi çok ırkçı ve faşist insanlar, doğuda kendi gözlerimle gördüğüm bazı kötü yanları dile getirince neredeyse saldırıya uğruyordum, ayırca kendileri sürekli Kürt faşistliği yaptıkları halde kendilerine Kürt kardeşim dediğim zaman saldırıya uğradım.

kamilistforvendetta
15-03-2014, 01:05
Üniversitede bilgi edinme amaçlı sol grupların içinde biraz bulunup inceleme şansım oldu.

Maalesef çok büyük hayal kırıklığı içinde kaldım, çünkü güzel halkımın barış içinde yaptıkları eylemlere kendilerini yamayıp, her yeri bayraklarıyla donatıp, bildiriler dağıtıp, akabinde polise ve sağa sola saldırarak masum halkın polis ve kendileri arasında kalmasına sebep oldular.

Hiç bir şekilde sahip oldukları ideolojiye bağlılıkları yok, hiç bir amaçlarını ve yararlı faaliyetlerini göremedim.

Çoğu halkların kardeşliğinden bahsedip duruyor, ancak faşistliğin ve ırkçılığın dibine vurmuş durumdalar..

Ben ırkçı bir insan değilim, Kürt kardeşlerimin geneli böyle mi bilemiyorum, ama benim karşılaştıklarımın hepsi çok ırkçı ve faşist insanlar, doğuda kendi gözlerimle gördüğüm bazı kötü yanları dile getirince neredeyse saldırıya uğruyordum, ayırca kendileri sürekli Kürt faşistliği yaptıkları halde kendilerine Kürt kardeşim dediğim zaman saldırıya uğradım.
hangi sol örgütün içinde bulundun diye sorarsam güvenlik sorunu nedeni ile söylememezlik etmezsin sanırım

çünkü eskide kalmış

faşistliğin ırkçılığın dibine hangi söylemleri ile vurmuşlar

çok afaki yazıyorsunuz.

kurandan ayet ayet getirip koyabilen anti komünist kemalistler yada eski ülkücüler yukarıdaki gibi bir iddiaları olduğunda ise

aynen hiç bir söylemi yada eylemi getirip önümüze koymadan sadace yaftalıyor

evet bekliyorum
hangi örgüt hangi eylemi yada söylemi ile ırkçılığın dibine vurmuş.

sakın bana ip ve benzerlerini sol diye getirme

zira direk akp li olduğun ortaya çıkar.

qlause
15-03-2014, 01:09
Benim akp ile uzaktan yakından alakam yok, ateist bir insanın dini bir partiyi desteklemesi başlı başına absürt bir durum.

Politikada genel olarak iki çeşit felsefe olur, idealizm ve realizm, maalesef sol gruplar Türk halkının gerçeklerine çok yabancı, idealar dünyasının hayallerinde yüzüyorlar, tek yaptıkları her yerde akpnin ekmeğine yağ sürmek.

kamilistforvendetta
15-03-2014, 01:17
Benim akp ile uzaktan yakından alakam yok, ateist bir insanın dini bir partiyi desteklemesi başlı başına absürt bir durum.

Politikada genel olarak iki çeşit felsefe olur, idealizm ve realizm, maalesef sol gruplar Türk halkının gerçeklerine çok yabancı, idealar dünyasının hayallerinde yüzüyorlar, tek yaptıkları her yerde akpnin ekmeğine yağ sürmek.
sorumun cevabı bu değil
hangi sol örgüt de bulundun hangi sol örgütler ırkçılığın dibine vurmuş.
atesit akp lilerde var
hatta akp lilerin çoğu ateisttir.
ateist olan bir şahış din ile istediğini yapabilecek dini innacı olan ve dini hakkında hiç bir şey bilmeyenleri çok kolay kullanır,, zira..
politikada iki çeşit felsefe olmaz çok çeşitli felsefeler vardır var
idealizm realizm den çok da ayrı bir şey değil
zira herkesin realitesi kendi algısına göredir. de konumuz ve sorum felsefi değildi

bir tespitinden bahs etmişsin
bende somutla yaz dedim o kadar
bilseydim bu kadar zorda kalacağını sormazdım diyecem ama,

yalan olacak
biliyorum zorda kalacağınıda
artı hiç bir şey bilmediğinide

qlause
15-03-2014, 01:21
Hiç bir şey yazmak zorunda değilim, her dahim ortalığı birbirine katıyorsunuz, kendi gözlerimle kaç defa şahit oldum, eylemlere giderdim, sizin yüzünüzden insanların can güvenliği tehlikeye giriyor, bu yüzden artık hiç bir eyleme gitmiyorum, sayenizde eylemlerden soğuyan o kadar fazla insan var ki.

Siz sadece hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

İdealizm ve realizm aralarında uçurum olan iki görüştür.

evrensel-insan
15-03-2014, 01:31
Hiç bir şey yazmak zorunda değilim, her dahim ortalığı birbirine katıyorsunuz, kendi gözlerimle kaç defa şahit oldum, eylemlere giderdim, sizin yüzünüzden insanların can güvenliği tehlikeye giriyor, bu yüzden artık hiç bir eyleme gitmiyorum, sayenizde eylemlerden soğuyan o kadar fazla insan var ki.

Siz sadece hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

İdealizm ve realizm aralarında uçurum olan iki görüştür.

Senin yazdiklarin "pireye kizip, yorgan yakmaktir" zaten bir beyin kendi beyni ile degil, baskalarinin beyni ile hareket ederse, o davalar yarim kalir.

Sonucta her sokakta insanlik vicdan adalet arayanin, hak ve ozgurluk talep edenin, destek verenin ve savunanin; yaptigi kendi bilinci ise, onu hic bir sey bu bilincinin harekwetinden alikoyamaz.

O yuzden "eylemden sogumak" kisinin kendi bilinci ile eyleme katilmamasidir.

Zaten sorun da burdadir. Cunku bilincli hic bir hareketin uygulanmasini kimse onleyemez. Istedigi kadar aleyhte girisim olsun.

Iste buradaki realite, bu hak ve ozgurluk vicdan insanlik ve adalet bilinci ve b unun eylemini hic bir seyin durduramayacak olmasidir.

qlause
15-03-2014, 01:41
Hak adalet öyle mi, bak şimdi, bu eylemlerin yapıldığı yerlerde ki o masum esnafın ne suçu var, ya da polisin, sorgulayan insan olacaksınız tabi tabi.

Solcular her eylemde polise ve esnafa saldırıyor, cam çerçeve indiriyor, akp binalarına ve seçim stantlarına saldırıyor, polis görevini yapıyor, onlarda insan polislere ana avrat küfür ediyorlar poliste çileden çıkıyor.

Her eylemde şiddet her eylemde küfür ve hakaret, sakın bana onlar provakatör deme, tanıdığım o grupların içinde olan insanlar yapıyor bunu hep, sonra tutuklanınca ya da misilleme olarak kendi partilerinin binası saldırıya uğrayınca ortalığı ayağa kaldırıyorlar, ama başkalarının partisine saldırmayı çok iyi biliyorlar.

Tek yaptıkları şey insanları sol görüşten ve sosyalizmden uzaklaştırmak, solun içini boşaltmak.

evrensel-insan
15-03-2014, 02:03
Hak adalet öyle mi, bak şimdi, bu eylemlerin yapıldığı yerlerde ki o masum esnafın ne suçu var, ya da polisin, sorgulayan insan olacaksınız tabi tabi.

Butun sorunu yaratan zaten polis degil mi? Onlar saldirmasa ortada bir sorun yok. Zaten esnaf ta bun dan sikayetci. Esnaf dedigin de kitlenin bir parcasi. Zaten gerekli gordugunde kendi de eyleme kendi yontemince katilmiyor mu? Kah yardimci olarak, kah protesto ederek.

Solcular her eylemde polise ve esnafa saldırıyor, cam çerçeve indiriyor, akp binalarına ve seçim stantlarına saldırıyor, polis görevini yapıyor, onlarda insan polislere ana avrat küfür ediyorlar poliste çileden çıkıyor.

Tam da diktator agzi.

Birincisi neye gore solcu damgasi vuruyorsun?

Ikincisi gozlerin iyi gormuyor galiba, ya da gormek istemiyorsun?

Cenaze de tam 7.5 saat polis yoktu, ne oldu; varmiydi bir taskinlik?

Ayrica saldiran kim, polis degil mi?

Nedir polisin gorevi? Eylemin asayisini saglamak degil mi? Asayis yuruyenlere saldirarak mi saglaniyor?

Cenazede en az milyon vardi, sen kitleyi icinden cikan bir kac kendini bilmez ile bir mi tutuyorsun?

Ne demek, "polisin cileden cikmasi" p;olis resmen kitleye saldiriyor ustelik oldurmecesine. Bu zaten sosyo-psikolojik bir sorun.

Her eylemde şiddet her eylemde küfür ve hakaret, sakın bana onlar provakatör deme, tanıdığım o grupların içinde olan insanlar yapıyor bunu hep, sonra tutuklanınca ya da misilleme olarak kendi partilerinin binası saldırıya uğrayınca ortalığı ayağa kaldırıyorlar, ama başkalarının partisine saldırmayı çok iyi biliyorlar.

Tek yaptıkları şey insanları sol görüşten ve sosyalizmden uzaklaştırmak, solun içini boşaltmak.

Dedim ya, diktatorun agzindan konusuyor ve KITLE ILE DEDIGINI YAPANLARIN FARKINI ALGILAYAMIYORSUN ve de polisin gorevinin ne oldugundan bi habersin.

Gecmise ve bugune bak bakalim, eli sopali sallamali sivil gruplar ve vandallar kimler?

Sen once eylemdeki kitle ile polisin gorevini ve dedigin gruplarin farkina var.

Tabi once diktator agzindan konusmaman insanlik vicdan adalet ve hak ve ozgurluklerin ne oldugunu kavraman ve de kitlenin binde birini bile olusturmayan vandallari kitleden ayirman gerekiyor.

Bu da ancak diktatiorun gozu ve agzi olmamaktan geciyor.

qlause
15-03-2014, 02:07
Ben kendi gözümle gördüklerime inanırım, yaşadıklarımı bilirim.

evrensel-insan
15-03-2014, 02:30
Ben kendi gözümle gördüklerime inanırım, yaşadıklarımı bilirim.

Sorunda orda zaten, inanc.

Halbuki GOZ OLANI GORUR, INANCA IHTIYAC DUYMAZ.

Iste buradaki inanc, GOZUN GORDUGUNU DEGIL; BEYNE AKLININ INANDIGINI GOSTERIR.

qlause
15-03-2014, 02:39
Solcular her zaman gerçeklerden uzakta yaşıyor, her yere ideolojilerini bulaştırmaya çok meraklılar, sanki eyleme çıkan herkes onların görüşünü paylaşmak zorunda, sayelerinde bu ülke asla bir devrim falan görmeyecek.

evrensel-insan
15-03-2014, 02:40
Solcular her zaman gerçeklerden uzakta yaşıyor, her yere ideolojilerini bulaştırmaya çok meraklılar, sanki eyleme çıkan herkes onların görüşünü paylaşmak zorunda, sayelerinde bu ülke asla bir devrim falan görmeyecek.

Bu yazdiklarinin hak ve ozgurluk vicdan adalet ve insanlik eylemleri ile ne ilgisi var?

Anima Libera
15-03-2014, 11:00

Çok ilginçtir.

Kendini 'ilerici' zannedip islamcı ve ülkücü grupların şiddetini geçen bir güruh.

Anima Libera
15-03-2014, 11:11
Butun sorunu yaratan zaten polis degil mi? Onlar saldirmasa ortada bir sorun yok. Zaten esnaf ta bun dan sikayetci. Esnaf dedigin de kitlenin bir parcasi. Zaten gerekli gordugunde kendi de eyleme kendi yontemince katilmiyor mu? Kah yardimci olarak, kah protesto ederek.

Tam da diktator agzi.

Birincisi neye gore solcu damgasi vuruyorsun?

Ikincisi gozlerin iyi gormuyor galiba, ya da gormek istemiyorsun?

Cenaze de tam 7.5 saat polis yoktu, ne oldu; varmiydi bir taskinlik?

Ayrica saldiran kim, polis degil mi?

Nedir polisin gorevi? Eylemin asayisini saglamak degil mi? Asayis yuruyenlere saldirarak mi saglaniyor?

Cenazede en az milyon vardi, sen kitleyi icinden cikan bir kac kendini bilmez ile bir mi tutuyorsun?

Ne demek, "polisin cileden cikmasi" p;olis resmen kitleye saldiriyor ustelik oldurmecesine. Bu zaten sosyo-psikolojik bir sorun.

Dedim ya, diktatorun agzindan konusuyor ve KITLE ILE DEDIGINI YAPANLARIN FARKINI ALGILAYAMIYORSUN ve de polisin gorevinin ne oldugundan bi habersin.

Gecmise ve bugune bak bakalim, eli sopali sallamali sivil gruplar ve vandallar kimler?

Sen once eylemdeki kitle ile polisin gorevini ve dedigin gruplarin farkina var.

Tabi once diktator agzindan konusmaman insanlik vicdan adalet ve hak ve ozgurluklerin ne oldugunu kavraman ve de kitlenin binde birini bile olusturmayan vandallari kitleden ayirman gerekiyor.

Bu da ancak diktatiorun gozu ve agzi olmamaktan geciyor.

Senin söyleminde de 'ya bizdensin, ya onlardan' gibi bir anlayış var. İşte 'diktatör' deyip hıncını ve nefretini alamadığın kişinin ağzı tam olarak budur.

Kendi düşüncelerini fazla farklı sanma. Tipik folklörcü solcu düşünceleri çünkü. Kendini 'elitist' bir çizgiye çekmen de bir o kadar komik.

Solcular kadar hayalperest insanlar görmedim. 60-70 yaşına gelen adamlar bile hala 'devrim yapacak, sosyalizmi getireceğiz' diye ağızlarından salya akıtıyorlar.

Tabi ideoloji çürük olduğu için herşeyin kötüsü ya polis, ya devlet, ya asker oluyor. Bu kurumların temiz olduğuna gelmez bu. Hepsini 'faşist' olarak damgaladıktan sonra 'faşistlere' oy veren kendi halkına 'öküz, salak, cahil' yakıştırmaları da geri kalmıyor.

qlause
15-03-2014, 11:36
Çok ilginçtir.

Kendini 'ilerici' zannedip islamcı ve ülkücü grupların şiddetini geçen bir güruh.

Sorma ya, sorsan hep ilericiler, hep sorgulayan bilime önem veren insanlar, yok ama öyle bir şey, islamcılar gibi dogmatikler, onlarla sosyalizm üzerine konuş sanki bir dindarla konuşuyormuşsun gibi oluyor hiç bir farkı yok.

En ufak eleştiride onların safında yer almadın mı, faşist oluyorsun, seni bir sürü şeyle suçluyorlar, asla kendi yaptıklarını görmüyorlar.

Tüm suç her zaman başkasında.

Anima Libera
15-03-2014, 17:26
Sorma ya, sorsan hep ilericiler, hep sorgulayan bilime önem veren insanlar, yok ama öyle bir şey, islamcılar gibi dogmatikler, onlarla sosyalizm üzerine konuş sanki bir dindarla konuşuyormuşsun gibi oluyor hiç bir farkı yok.

En ufak eleştiride onların safında yer almadın mı, faşist oluyorsun, seni bir sürü şeyle suçluyorlar, asla kendi yaptıklarını görmüyorlar.

Tüm suç her zaman başkasında.

Okurken sanki 'evrensel-insan'ı anlatıyorsun sandım.

evrensel-insan
15-03-2014, 18:46
Senin söyleminde de 'ya bizdensin, ya onlardan' gibi bir anlayış var. İşte 'diktatör' deyip hıncını ve nefretini alamadığın kişinin ağzı tam olarak budur.

Bu anlayis bende hic bir zaman olmadi. Bu diktatorun anlayisiu ve bunu her soylem ve isleminde de kanitliyor. Sen benim bunc a yazimda bir tane yerde bile boyle bir soylem algiliyorsan, okuduklarini sadece kendi inanmdigin gibi algiliyorsun demektir. Cunku hic bir mesajim da ne boyle bir soylem ne boyle bir ima ne de boyle bir algi yoktur ve olamaz.

Kendi düşüncelerini fazla farklı sanma. Tipik folklörcü solcu düşünceleri çünkü. Kendini 'elitist' bir çizgiye çekmen de bir o kadar komik.

Benim dusuncelerim ortada ve gayet acik ve net. Tabi buradaki neylik, neyin ne oldugunu verildigi gibi algilayabilmeye bagli. Bu da senin mesajinda yer almiyor.

Solcular kadar hayalperest insanlar görmedim. 60-70 yaşına gelen adamlar bile hala 'devrim yapacak, sosyalizmi getireceğiz' diye ağızlarından salya akıtıyorlar.

Tabi ideoloji çürük olduğu için herşeyin kötüsü ya polis, ya devlet, ya asker oluyor. Bu kurumların temiz olduğuna gelmez bu. Hepsini 'faşist' olarak damgaladıktan sonra 'faşistlere' oy veren kendi halkına 'öküz, salak, cahil' yakıştırmaları da geri kalmıyor.

Dedim ya yazilanlari algilayamiyor ve sadece ezberini konusturuyorsun. "SOLCU VE SOSYALIST" senin ufkunun siniri. Bunun otesini yani insanligi vicdani ve adaleti ve de bunlarin temeli hak ve ozgurluklerri algilamak icin, baska bir beyin ufku gerekiyor.

evrensel-insan
15-03-2014, 18:48
Okurken sanki 'evrensel-insan'ı anlatıyorsun sandım.

Dogrudur herkes kerndi ufku kadar anlar. Kimseden kapatilmis beyninin otesine gecmesini beklemek, zaten utopiktir.

evrensel-insan
15-03-2014, 19:24
Berkin'in babasından Burak Can'ın babasına telefon.

Enver ALAS - İSTANBUL DHA
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'nu telefonla aradı.

İki babanın birbirlerine, "Senin evladın benim evladımdır" diyerek acılarını paylaştığı belirtildi. Burak Can'ın babasının İstanbul'a dönünce Sami Elvan'ı ziyaret edeceğini söylediği öğrenildi. Berkin Elvan'ın ailesinden edinilen bilgiye göre, iki babanın "Evlat acısının kıyaslaması olmaz, acılarımızı siyasete alet edip nefret ortamı oluşturmalarına biz aileler olarak müsaade etmeyeceğiz" dediği kaydedildi.

http://www.gercekgundem.com/guncel/31308/senin-evladin-benim-evladimdir

Genç yaşta çocuklarını kaybeden acılı aileler AKP'lilere ders vermeye devam ediyor. Burak Can'ın babası Halil Karamanoğlu, Tunceli'de hayatını kaybeden polisin babasını aradı.

Halil Karamanoğlu'nun, Küçüktağ'a, "Memleketi bölmek ve huzuru kaçırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizim çocuklarımız gitti. Başka ailelerin burnu kanamasın. Ne polis şehit olsun ne de bir vatandaş hayatını kaybetsin. Ülke, birlik ve beraberlik içinde olsun" dileklerini ilettiği konuşmanın sonunda, iki acılı baba da gözyaşlarına hakim olamadı.

Süleyman Küçüktağ, Burak'ın babası Halil Karamanoğlu'nun kendisini telefonla aradığını ve başsağlığı ilettiğini belirterek, "Başsağlığı diledi ölen oğlum için. Ben de kendisine bütün şehitler için başsağlığı diledim. Ondan sonra böyle olaylar olmaması için konuştuk, bu şekilde görüştük yani" dedi.

http://www.gercekgundem.com/images/posts/201403/42dd5e5bfe2be65b_480x270.jpg

http://www.gercekgundem.com/guncel/31463/sehit-polisin-babasini-da-aradi

Anima Libera
17-03-2014, 20:04
Bu anlayis bende hic bir zaman olmadi. Bu diktatorun anlayisiu ve bunu her soylem ve isleminde de kanitliyor. Sen benim bunc a yazimda bir tane yerde bile boyle bir soylem algiliyorsan, okuduklarini sadece kendi inanmdigin gibi algiliyorsun demektir. Cunku hic bir mesajim da ne boyle bir soylem ne boyle bir ima ne de boyle bir algi yoktur ve olamaz.

Benim dusuncelerim ortada ve gayet acik ve net. Tabi buradaki neylik, neyin ne oldugunu verildigi gibi algilayabilmeye bagli. Bu da senin mesajinda yer almiyor.

Dedim ya yazilanlari algilayamiyor ve sadece ezberini konusturuyorsun. "SOLCU VE SOSYALIST" senin ufkunun siniri. Bunun otesini yani insanligi vicdani ve adaleti ve de bunlarin temeli hak ve ozgurluklerri algilamak icin, baska bir beyin ufku gerekiyor.

Kendinizi ifade edemiyorsunuz yani. Ne güzel bir itiraf. Müslümanlar da Allahın ifade edilemeyeceğini ancak inanarak ona ulaşılabileceğini iddia ediyor.

Tabi insan ileri yaşlarda hayatı boyunca savunduğu bir fikrin yalan olduğunu, bir hayal olduğuna kabullenemiyor. Böylece 'sosyalizm' fikri de ömrünü uzatıyor.

Arada ki benzerliği görebiliyor musun? Yoksa beynin o kadar dar kalıplı mı?

evrensel-insan
17-03-2014, 23:24
Kendinizi ifade edemiyorsunuz yani. Ne güzel bir itiraf. Müslümanlar da Allahın ifade edilemeyeceğini ancak inanarak ona ulaşılabileceğini iddia ediyor.

Tabi insan ileri yaşlarda hayatı boyunca savunduğu bir fikrin yalan olduğunu, bir hayal olduğuna kabullenemiyor. Böylece 'sosyalizm' fikri de ömrünü uzatıyor.

Arada ki benzerliği görebiliyor musun? Yoksa beynin o kadar dar kalıplı mı?

Yukarida dile gelenler ne lakabimin ne de lakabimin dile getirdiklerinin muhatabi degildir.