PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yok Olmak

alpeerkara
01-04-2014, 18:06
Ateizm ölümden sonra her canlının bilinç olarak yok olacağını söyler. (Ben de ateistim) Ancak yok olacağını bilmek siz de nasıl bir his oluşturur. Ben sonsuza kadar yaşamak isterim çoğu insan ister. Ama yok olmak ? Çok farklı bir kavram.Sadece hislerimizi düşüncelerimizi paylaşalım istedim arkadaşlar. Belki de dinler yok olmayı engellediği için ilgi çekmiştir.

vartor
01-04-2014, 18:36
Dinler yok olmayi engellemez, size olumsuzluk vaad ederek musteri toplar. Beyin olumu gerceklestigi anda benlik yok olur; bunu ne din ne de baska birsey durduramaz.
Diger canlilara baktigimizda, insandan baskasinin olumsuzluk diye bir problemi olmamistir; insan dusunebildigi icin, yok olmayi kabul edemez. Bu gercegi bilir, kabul ederseniz, yok olma korkusu kalmaz.

evrensel-insan
01-04-2014, 19:02
Ateizm ölümden sonra her canlının bilinç olarak yok olacağını söyler. (Ben de ateistim) Ancak yok olacağını bilmek siz de nasıl bir his oluşturur. Ben sonsuza kadar yaşamak isterim çoğu insan ister. Ama yok olmak ? Çok farklı bir kavram.Sadece hislerimizi düşüncelerimizi paylaşalım istedim arkadaşlar. Belki de dinler yok olmayı engellediği için ilgi çekmiştir.

"Yok olmak" tan ne algiladigina bagli.

Din bunu sadece hayali dunya otesi cennet/cehennem mekanlari ile degerlendiriyor.

Bilimsel olan ise, mustakil var olan her varlik; dogar, yasar ve olur (olmek)

Buradaki olmenin anlami; mustakil var olan varligin yasam yetisini yitirmesinden sonra; mevcut bedeninin eski mustakil var olma yapisini koruyamayarak, bu mustakil var olan yapinin doganin bunyesine karismasi ve yeni mustakil var olan varliklar turetmesidir.

Iste bu temelde dogmak, yasamak ve olmek; sadece yasayanin bir algisidir ve doganin boyle bir siniflandirmasi yoktur.

Ayrica dinde olmenin one cikarilmasinin tek sebebi, sadece yasami elinde olan mustakil var olan varligin bu yasamini onemsiz degersiz kilarak; kendi degerleri ile kendine kul etmesi ve teslim almasi ve onun mustakil var olan varligini ONUN HER TURLU KONTROLUNDEN ALARAK, KENDISININ YONETMESINI saglamasidir.

Yani yasami, mustakil var olan varliga birakmak yerine; ONUN YASAMINI DIN ADINA ONA YASATMASIDIR.

RainFall
01-04-2014, 20:46
Evet ateizm saf aklı esas alır.Din adamları ise görünmeyen alem diye bir alem ortaya koymuşlardır.Hatta islama göre Allah halen başka alem yani evrenler yaratmaktaymış.

alpeerkara
02-04-2014, 00:18
Çok güzel yorumlar. Bir gerçek olarak kabul ediyorsak konuşulması gerek

Selmet
02-04-2014, 11:20
Ateizm ölümden sonra her canlının bilinç olarak yok olacağını söyler

atezim in dinler gibi kuralları vs yoktur.. ateizm tanrıları veya tanrıyı tanımamaktır.. daha doğrusu ortaya bazıları tarafından atılmış dinlerin tanrılarını tanımaz. onların insan ürünü olduklarını kabul eder.. şuan bilimsel olarak insanların öldükten sonra ne olduğunu bilemediğimiz için ölümden sonrası tam bir muaammadır..

ölümden sonrası için kimileri tamamen bilincimizin yok olacağını savunur, kimileri enerjinin sonsuz olduğunu iddia ederkek bilincimizin tamamen yok olmayacağını vs vs.. hangisi doğru? ölünce anlayacağaız veya anlayamayacağız..