PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Felsefi Dinler.

Think99
07-04-2014, 16:14
Arkadaslar merhaba.
Sizin Konfucyusluk gibi, Budizm gibi Tanri'siz, sadece ogretilerden yola cikan felsefi din tarzi seyler biliyor musunuz?
Bilen arkadaslarin yardim etmesini cok isterim.
Simdiden herkese tesekkurlerimi sunarim... :tongue1:

Think99
07-04-2014, 17:50
Kisacasi bu Uzakdogu dinlerinin hepsinde onderlerinin heykellerine saygida bulunuyorlar. Ama bazilari tapiyor.
Benim de bu Uzakdogu dinlerine ilgim heykele saygi gostermek istememden kaynaklandi. Yani ben bi heykele saygi gostermeyi cok isterim. Ama iyi bi insan olmak icin dine ihtiyacta yok ama diz bana hangi dini onerebilirdiniz?

vartor
07-04-2014, 19:53
Dinsizlerden din secimi yapmalarini istediginin farkinda misin? Allah olmamasi ateistlerin sempatisini kazanmasina yeterli olamaz; insani kul yapan felsefeler de dindir.

evrensel-insan
07-04-2014, 19:57
Kisacasi bu Uzakdogu dinlerinin hepsinde onderlerinin heykellerine saygida bulunuyorlar. Ama bazilari tapiyor.
Benim de bu Uzakdogu dinlerine ilgim heykele saygi gostermek istememden kaynaklandi. Yani ben bi heykele saygi gostermeyi cok isterim. Ama iyi bi insan olmak icin dine ihtiyacta yok ama diz bana hangi dini onerebilirdiniz?

Din anlam v e icerik olarak; tapinmadan ziyade, uygulamadir.

Her hangi bir yonlendirim ve yaptirimini uygulamak icin de; o dinin getirdigi bir kutsala biat etmek gerekir.

Bu birey olamamanin da en on sartidir.

Senin boyle bir biata ihtiyacin var mi?

Think99
07-04-2014, 20:23
Haklısınız biraz saçma bir soru olmuş. :D
Kusra bakmayin. :)