PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BDP'den 'Kutlu Doğum' açılımı

Natürelist
09-04-2014, 19:15
BDP, Demokratik Toplum Kongresi ve din adamlarıyla Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenleyecek. Haberin devami: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bdpden-kutlu-dogum-acilimi-haberi-90719

Siyasiler dinleri politikaya bulastirirsalar eger günün birinde de hic sasirmasinlar, halkin gittikce dinsel radikalciligina... Bu cok tehlikeli bir gelismedir...! Bunu artik isteselerde önüne gecemeyeceklerdir, islam ideolojisi, hak, hukuk, esitlik, demokrasi tanimaz! Acikcasi simdiye kadar tarafsiz bakiyordum bu partiye, yani herhangi bir önyargim yoktu ancak su andan itibaren BDP den de igrenmeye basladim....

Facebook'ta da bir üyenin dedigi gibi ......"hic celiski yok hersey apacik ortada , ebuu suud ve idrisi bitlis dönemini günümüze tasiyan BDP var ortada . ve DIN kardesleriyle birlesip ISLAM dinini egemen kilacaklar,.. seriati kendi iclerinde gizli yasayan kürtler bundan sonra resmi olarak yasayacaklar. yani artik cöplere genc kizlarini kesip atmayacaklar, kursunlayip atmayacaklar .. meydanlarda halkin önünde yapacaklar... atalarini Asan kesen tecavüz eden arap dini islami resmen yasamak istiyor kürt halki"... sanirim sonuna kadar da hakli....

ozgur_beyin
09-04-2014, 20:07
türkiyenin her kesiminin dine yönelişi hiç hayra alamet değil .adım adım dindarlşıyoruz .umarım . tam bir orta doğu ülkesi olmayız

Nevandaar
09-04-2014, 21:25
Şimdilik Türkiye'nin güneydoğusu olan bölgede, içinde bolca din sosu olmayan bir yapılanmaya izin verileceğini sanmıyorum. Her daim kontrol altında olacak, şeyhlerin hocaların bir sözü için ölüme koşacak bir toplum olmalı. Kurulacak muhtemel yapı Krallıktan bozma iki arada bir derede bir devletçik olacaktır.

Natürelist
09-04-2014, 21:47
türkiyenin her kesiminin dine yönelişi hiç hayra alamet değil .adım adım dindarlşıyoruz .umarım . tam bir orta doğu ülkesi olmayız

Bu gidisle olmaya az kaldi, dogu bu tür ideolojilere elverisli bir zemin dir.

Sayin Nevandaar, seyhlerin hocalarin bir sözü icin ölüme kosmalarina gerek yok, zaten halk kendi kendine radikal bir yapiya bürünmektedir, iste ne kurulacksa bu yapinin üzerine kurulacaktir...

Vefik Sami
09-04-2014, 21:57
Doğu ve Güneydoğuda önemli sayılabilecek bir Kürd nüfusu AKP'ye oy veriyor.
Bunlar daha ziyâde sünni/islâm cenahta duran Kürdler.
Bu strateji, BDP tarafından AKP seçmenine şirin görünüp çengel atma manevrası gibi duruyor.

İşe yarar mı ?
Bekleyip, göreceğiz.

murted
09-04-2014, 22:12
Maşallah, Kürt Siyaseti'nin artık Türk siyasetinden hiçbir eksiği yok. Lider kültleri bilem var.

Kürt Siyaseti, memleketi gerici bir soygun çetesi ele geçirip kendi diktasını kurmuşken bu çetenin beceriksiz muhalifleriyle olan savaşından her fırsatta kendime ne pay çıkarırım diye pusuda beklemekten ibaret. En nihayetinde çalmasınlar da o parayla F-16 alıp Kürtleri mi bombalasınlar?

ebucehil
10-04-2014, 00:34
din büyük bir tabudur din nasıl aşılır eleştirerek, düşünerek, sorgulayarak okuyarak. düşünen, sorgulayan birey ne yapar yarın senin karşına gelir seni eleştirir, seni sorgular. seni eleştirirse sen ne yaparsın orda öyle rahat oturamaz, ahkam kesemezsin, iktidarın sarsılır. bu çok basit çıkarım insanları yönetme sanatının temel taşıdır.