Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinlerin miadını doldurmuştur
RainFall
21-04-2014, 18:02
Bakıyorum halen inanan büyük bir kitle kesim var.Dinlerin tarih sahnesinden silinmesi için bayağı bir süre gerekecek.Hristiyanıyla Müslümanıyla veya başka bir tanrıya inanan tek tanrıcı başka birisi kısacası tanrıya inanan kesim teist deniliyor dinleriyle birlikte tarihe gömülecektir bir süre sonra.
Godsgift
22-04-2014, 07:17
Satin Rainfall, keske dediginiz gibi olsaydi.... Sanmiyorum dinler tarihe gomulsun. Insanoglu, bilinmeze olan meraki sebebiyle dinlere ilgi duymaya devam edecek. Belki bugunku dinler binlerce yil sonra ortadan kaybolur. Ancak yerine yenileri gelir. Dusunsenize, gunese, aya, atese tapanlari?? Aciklayamadiklari olaylar icin, olum, dogum icin ne inanclar ortaya cikti.
Belki izlemissinizdir, youtube'da cok guzel bir documentary var : A Complete History of God - Documentary Theologian Karen Armstrong hazirlamis. Sanirim Turkce altyazili secenekli de var isteyen olursa. Tavsiye ederim, cok eglenceli bir belgesel. Gecmisten gunumuze ve gelecege guzel bir bakis.
Belki dinler ortadan kalkmaz, ancak belki insanoglu din merkezli dusunmeyi, dusunceyi ozgur birakmayi basarabilir.
knowledgetowisdom
22-04-2014, 10:26
Bakıyorum halen inanan büyük bir kitle kesim var.Dinlerin tarih sahnesinden silinmesi için bayağı bir süre gerekecek.Hristiyanıyla Müslümanıyla veya başka bir tanrıya inanan tek tanrıcı başka birisi kısacası tanrıya inanan kesim teist deniliyor dinleriyle birlikte tarihe gömülecektir bir süre sonra.
Dinler tarih sahnesinden silinsin silinmesin bundan sana ne , bana ne?
Diyelim ki silinecek.. Bu bilgi seni rahatlatıyor mu? İnandığın hiçlik'te bu bilginin san ne faydası olacak?
Vefik Sami
22-04-2014, 10:57
Bakıyorum halen inanan büyük bir kitle kesim var.
inanmak ile iman farklı kavramlardır. İnsanların net/kesin biçimde oluşturamadıkları düşünceleri de birer kanâattir/inanmadır. İnsanların hemen hepsi içine doğkları kültürün yaptırımlarıyla karşı karşıya kalır. Özellikle; bu hayatın bir şekilde biteceği gerçeği, ölüm korkusu, adâlet ve huzûra duyulan karşı konulamaz istek, kültürün din ağırlıklı yaptırımlarının bizler tarafından sorgusuz-sualsiz tasdikini kolaylaştırır.
Dindar görünen insanların mühim bir bölümü inanmıştır ama; imanlı değildir. İnsanların korku, zaaf ve beklentilerini kullanan dinler karşısındaki bu teslimyet ve şartlaşnmışlığı iman ile karıştırmamak lâzımdır.
Dinlerin tarih sahnesinden silinmesi için bayağı bir süre gerekecek.Hristiyanıyla Müslümanıyla veya başka bir tanrıya inanan tek tanrıcı başka birisi kısacası tanrıya inanan kesim teist deniliyor dinleriyle birlikte tarihe gömülecektir bir süre sonra.
İnsan soyu ortadan kalkmadığı müddetçe, dinler de varlıklarını sürdüreceklerdir. Bu tip fanteziler üretmenin sosyolojik açıdan bir önemi yoktur.
RainFall
24-04-2014, 19:21
Dinler tarih sahnesinden silinsin silinmesin bundan sana ne , bana ne?
Diyelim ki silinecek.. Bu bilgi seni rahatlatıyor mu? İnandığın hiçlik'te bu bilginin san ne faydası olacak?
Ne faydasi mi olacak Allaha takintili birisiniz bakin o sizi pek takmiyor zaten oyleydi.
evrensel-insan
24-04-2014, 21:24
O sure evrimsel fiziksel v.s. olarak kendi kendine gelmez.
Ancak insanoglunun bilincli algili gozlemli ve farkinda bilissel olarak bilimsel insansal ve evrensel temelde her bir bireyin kendi beyninde gerceklestirecegi zihinsel devrim ile gelir.
Tanri ya da din temelinde insanoglu olumlu olumsuz kutuplasmaya ve catismaya devam ettikce; bu kavramlar ve uygulamalari beyindeki yerini korur.
Onemli olan bu kavramlari ve uygulamalari beyinlerden arindirmak ve beyinlerin bu kavramlari olumlu ya da olumsuz her turlu kullaniminin, insanogluna sosyo-psikolojik bir sorundan baska bir sey vermedigini ortaya koymak ve algilamak gerekir.
Bu da kavramlara olan ihtiyacin bilinc ile giderilmesi temelinde mumkundur.
Zaten sistem de her turlu yonlendirim ve yonetimin istemi BU KAVRAMLARI KUTUPSAL CATISTIRMAILE GUNCEL VE DIRI TUTMAK VE BEYNI MESGUL ETMESINI YASAM VE ILISKIYE DE MUDAHELE ETMESINI SAGLAMAK.