PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şebelebelebikus yoktur

knowledgetowisdom
29-04-2014, 23:14
şebelebelebikus yoktur arkadaşlar!

bakın size şebelebelebikus'un yokluğunu ispatlayayım...

hay Allah! bulamadım bir şey.. bir şey yok olunca yokluğuna dair bir şey de bulamıyor insan...

e dur bakayım... ufo lar da olmayabilir.. ama onların yokluğuna dair en azından saçma da olsa delil üretebiliyorum..hmmm. o halde ufo diye bişey vardır..

mı demem lazım?

hay aksi kendimle çeliştim...

mi acaba?

buyrun ben saçmalama hakkımı kullandım sıra sizde....

evrensel-insan
30-04-2014, 00:19

hay Allah! bulamadım bir şey.. bir şey yok olunca yokluğuna dair bir şey de bulamıyor insan...

e dur bakayım... ufo lar da olmayabilir.. ama onların yokluğuna dair en azından saçma da olsa delil üretebiliyorum..hmmm. o halde ufo diye bişey vardır..

mı demem lazım?

mi acaba?

Sebelebelebikus nedir?

mrdragon
30-04-2014, 00:37
O halde biri gelip şebelebelebikus vardır diyerek kafa ütülediğinde, ona inanmazsanız derinizi yüzeceğini söylediğinde ona gülümsemeyi deneyin.

şebelebelebikus bir türlü ortaya çıkmayıp, o gelen kişinin dilinden günlerce 2-3 satır döküversin. Arada aynı adam sizin yok diye bellediğiniz şebelebelebikus üzerinden size hakaretler yağdırsın, korkuyu vaad etsin dursun. Şebelebelebikus'u arayıp boynuna sarılmayı deneyin.

Bir şeyin yokluğu neye istinaden kanıtlanır.

Küçük bir çocuk odasında 24 ayaklı 54 dişli vampir gördüğünü ve kanını emeceğini söylediğinde;

Evladım gel bakalım dersiniz çok çok. Aa bak öyle birşey yok dersiniz beklersiniz.

Çocuktan muhtemelen şöyle bir cevap gelebilir. Baba gitme sen gidince çıkacak beni yine korkutacak.

O zaman yokluğunu kanıtlamayı denemeyin. Siz yok diyince yok olmuyorlar değil mi ama.

Bu durumda rasyonel düşünelim. Yok olanın yokluğu kanıtlanmaz varsa, varlığını iddia eden kanıtlamalıdır.

İyi de zaman içinde o hayal ettikleri yaratıklar dillendirilmiyor. Evet yok olduğu kanıtlanmıyor sadece yok olduğuna inanıyorlar. Aynı şekilde aynı çocuklar küçük yaştan beri hayali tonla varlığın yokluğuna inandırılırken, Anne ve babalarının hayali tanrısına iman ediyorlar.

Yani binlerce hayalden vazgeçip toplumsal hayale yelken açıyorlar. Oysa x kentinde dünyaya gelen çocuk içinde arapların hayali tanrısının yokluğu nettir. Onlarda kendi kültürlerinin hayallerine sarılırlar.

2 farklı tanrıya iman eden adamın tartışması oldukça komik bir durum olacaktır.
Hah işte benim üfürdüğüm tanrı senin üfürdüğünü dövdü. Tamam be bir sonraki sefere ben öyle bir tanrı üfüreceğim ki tüm tanrıları kıtır kıtır yiyecek. (Tarih size bunu anlatıyor)

evrensel-insan
30-04-2014, 00:45
Epistemolojik temelli ontolojik paradoks;

A- bu masa degil mi(eliyle masayi gosterir)
B- evet (masayi gorur ve tasdikler)
A- peki bu Sebelebelebikus degil mi-eliyle daha once ad konmamis bir cismi gosterir)
B- Hayir
A-neden?
B-cunku Sebelebelebikus fenomen degildir, gozlemlenemez.
A- Peki, sen bu sana gosterdigim seyi gozlemliyor musun?
B-evet
A-o zaman sorun nedir?
B- Bu Sebelebelebikus olamaz.
A- Neden?
B-Cunku Sebelebelebikus gorunmez.
A-yani sen Sebelebelebikus olmamasini gorunmezlige mi bagliyorsun, peki bu gorunen nedir?
B-Adini bilmiyorum.
A-peki masanin masa olduguna inaniyorsun da, bunun neden Sebelebelebikus olduguna inanmiyorsun?
B- Cunku masa gorunuyor, Sebelebelebikus gorunmuyor.
A- yani sen, bu goruntuyu (eliyle masayi gosterir), masa kavrami ile ozdeslestiriyorsun da, su goruntuyu(elindeki cismi gosterir) Sebelebelebikus kavrami ile ozdeslestirmiyorsun. Bunun tek sebebi senin "masa (masa kavrami, masa adli cisim ile ozdeslesir) gorunur, Sebelebelebikus (A sahsinin elindeki cisim, inanc olarak Sebelebelebikus kavrami ile ozdeslesmez, cunku Sebelebelebikus kavraminin, cisimsel bir goruntusu yoktur, gorunmez inanci vardir ) gorunmez" inancin degil mi?
B- evet.
A-o zaman bu sabit bir inanc, eger sen aklin olarak Sebelebelebikusun de gorunebildigine inanirsan, ayni masa gibi; bunu (elindeki cismi gosterir), Sebelebelebikus kavrami ile ozdeslestirir ve Sebelebelebikus olduguna inanirsin.
B-?

Goruldugu gibi, hersey kavramin ne oldugu degil; kavramin ne ile ozdeslestigi ve kavramlarin akillardaki almis oldugu sabit anlam ve icerikler.

Burada, masa da, Sebelebelebikus te; her turlu epistemolojik gerceklik te insanoglu yapilandirmisligidir.

spartacus
30-04-2014, 00:52

mı demem lazım?

mi acaba?

Hebelehübü vardır ve onun elçisi Heptelehübü(spartacus)...

İnanmıyor musunuz işte bakın burada, Hebelehübü söylüyor.

Labülübü Suresi
40. Ey iman etmeyenler, bilmez misiniz yeri, göğü yaradan Hebelehübüdür. Nereden bileceksiniz, inanmayanlara korkunç bir azap hazırladık. Devenin deliğinden geçtiği iğne ile, önce tırnakları delinecek, sonra kıldan ince, kılıçtan keskin labalübü ile derileri yüzülecek, yüzülen deriler tekrar yüzülebilsin diye günde 70.000 kere yeniden bina edilecek. Üstlerinden günde 5 vakit tır geçecek.
41. Ey Heptelehübü de ki; ey inkar edenler o ne korkunç bir gündür. Her birinizin şakağına zabnelübüler birer ondörtlü dayayacak, kurşun deliğinden her biri 4 bacaklı, bir kuyruklu olduğu üzre deve geçirilecek, sonra yine şakağınızı delmek için şakağınız günde 40 kere yenilenecek ve içinden, 40 kere 40 deve geçirilecek. Hala mı inan mıyorsunuz?
42. Ey heptelehübü onlar inanmazlar. Onlar için korkunç bir azap hazırladık....

Hebelehübü vardır, yukarıda yazıyor.

İyide bu yazılanları kim yazdı oraya?

Heptelehübü(spartacus) yazdı. Hebelehübü evreni Heptelehübü'nün(HAK) yüzü, suyu hürmetine yarattı.

Sonuç hebelehübü vardır arkadaşlar.

Hem yanlış olamaz, Devenin 4 ayaklı olduğunu söylüyor...
Superman bile vardır, olmayan şey uçar mı?

Uçuyorsa demek ki vardır :)

Uçtuğunu kim görmüş?!!!!

Orasını Hebelehübü(AY) bilir, biz bilmeyiz, bizim aklımız yetmez...

evrensel-insan
30-04-2014, 01:01
Aslinda guzel bir mantik.

Kendini tamamen disarida birakarak, aklindan birini yarat; onun adina her yonuyle kendi cikarina yaz ciz soyle uygula.

Birisi sana bir sey dedigi ya da elestirdigi zamanda "ben ne yapayim, konusan alacatan, beni boyle konusturuyor, bana boyle yaptiriyor v.s. bu alacatan'in taktiri; ben onun sadece elcisiyim" diyerek siyril.

Oh ne ala memleket!

vartor
30-04-2014, 02:05
Ben Hebelehubu, sadece heptelelubuye olmak uzere, 19 kadinla evlenme izni veriyorum, kizkardesi haric butun akraba kadinlari da helal olsun ona, bir de rizasi olan Raziyeler, olmayan cariyeleri de, sadece sana bir yardim olsun, sikinti cekmeyesin diye verdim gitti. Hebelehubu cok bagislayicidir, sadece ona inanmayanlarin derisini yuzer, kafasini deler, develer gecirir delikten. Uslu durup bana inanalara 19 huri var, 19 da disi melek, 19 gilmani da her turlu hizmetlerine verecegime, daglara, baglara, ormanlara and icerim. Heptelelubuye karsi koyanlarin elleri kurusun, parmaklarindan irin aksin, nasil da dedikodu yaparlar canlari cikasicalar....

Natürelist
30-04-2014, 05:41
O seytan sizi ancak kendi dostlarindan korkutuyor. Onlardan korkmayin, eger mü’min iseniz,Sebelebelebikus den korkun.

Kim bunu diyor? Hayali Sebelebelebikus elci'si ebulahim diyor!

Sebelebelebikus'un yoklugunu ispatlayamadiginiza göre? demekki Sebelebelebikus var imis. Ancak dayanak nedir? onu da yine size sormak gerekir, cünkü iddia sahibi siz'siniz....

ebucehil
30-04-2014, 05:42
deki içinizden bazıları Hebelehübü'nün hak olduğunu söylemektedirler şüphesiz ki onlar için cehenemde sürekli ajdar sesleri eşliğinde çikita muzlar ile amansız acılar çektirilecektir. ne mutlu youturab'a inananlara işte onlara cennette cacola ırmakları akan mc donalds bahçelerinde diledikleri müzikleri dinleteceğiz şüpehisizki o en iyi notaları bilendir.

mp3 süresi.

Subat
30-04-2014, 09:32
Sayın knowledgetowisdom hebelehübü'nin varlığını bilseydi şebelebelebikus konusuna girmezdi bence :)

Heptelehübü olmasaydı bu konuyu burada açamazdınız haberiniz olsun :D

evrensel-insan
30-04-2014, 13:10
Sayın knowledgetowisdom hebelehübü'nin varlığını bilseydi şebelebelebikus konusuna girmezdi bence :)

Heptelehübü olmasaydı bu konuyu burada açamazdınız haberiniz olsun :D

Ben alacatan inanayiyim,

La bilimum yaratici, illalacatan :)

(Alacatan benim, Dremialali ve dark prince'in "domuzcuk ve kirpicik" lerine karsi yarattigimdir. Simdi de hem hebelehubu hem de sebelebelebikus ve Vartor'un toru ve de bilimum yaraticilarin da yaraticisidir)

knowledgetowisdom
30-04-2014, 15:52
burada şöyle bir açmaz var:

"şebelebelebikus yoktur arkadaşlar!" dediğimde olmayana dair "olan" "şey" lerden belli belirsiz bulutsu bir imge canlandı kafanızda....

siz de o bulutsu imgeyle mücadeleye başladınız.

burada ne desek zihnimizde bir bulutsu imgenin canlanmasına engel olamayacağız.

kaldı ki ben size şebelebelebikus'a dair bize özellik bile belitmedim ki siz onu hemen "tanrı" kavramı ile eşleştirdiniz.

oysa burada temel soru şu idi:

adı anılmayan-anılamayan-olmayan şeyin yokluğu ispatlanabilir mi?

ki bunu dünya üzerinde hiç bir insanoğlu yapmıyor.

mesela şu ana kadar kimse zewekaparotus'un yokluğuna dair bir delil üretmedi...ama şu an'dan itibaren -bu noktada mrdragon'un ifadesini hoş buluyor ve kullanıyorum "dil tanrısı" devreye girecek... hemen zihnimizde oluşan bulutsu imge zewekaparotus'u var edecek bulutsu imgeler aleminde....

oysa yok... bir şey yok ise yoktur...

isimlendirdiğimiz anda o "bulutsu imgeler aleminde" dil tanrısı tarafından yaratılır...
----

saat 23:45 : odamda oturuyorum zihnim durağan...
saat 23:46 : oğlum odaya giriyor baba 52 bacaklı 78 pençeli bir yaratık odamda bana dil çıkarıyor dedi..."
saat 23:46 : zihnimde bildiğim imgelerden bir 52 bacaklı 78 tırnaklı bir yaratık imgesi oluşturdum. artık o zihnimde var..
23:47 : Oğlumun iddiasının peşine düştüm odasına gideceğim ama bazı beklentileri var:

a) oğlum muhtemelen akşam seyrettiği şiddet içerikli çizgi filmdeki imgelerden etkilenmiş
b) oğlumun odası darmadağın birisi odasını onun yapamayacağı şekilde darmadağın etmiş duvarlarda derin pençe izleri var...

----

kısacası "bir şeyin varlığına ve yokluğuna nasıl karar veririz" sorusu başlı başına yanlıştır. Bir şeyin yokluğuna karar vermeyiz. Böyle bir şeye ihtiyaç duymayız. Bu güne kadar kimse şebelebelekus'un yokluğunu veya varlığını tartışmadı...

"dil tanrı"sı sebepsiz yaratmaz...

duvara birisi bir resim çizdi ise ve bunu şebelebelekus çizdi dedi ise işte o zaman

1-) dil tanrısı bulutsu imgeyi yaratır
2-) deliller veya inançlar ( kuvvetlendirilmiş bulutsu imgeler) devreye girer

sözün özü:

bir şeyin yokluğu ile varlığı aynı anda tartışılmaz.

vartor
30-04-2014, 16:49

mı demem lazım?

mi acaba?

Sacmaladigini gordugune sevindim, ben de sacmalaya sacmalaya alismistir diyordum kendi kendime: Bizlerin de sacmalamaya sacmalik katma hakkimiz oldugunu hatirlatir, her zamanki sacmaliklarinin devamini beklerim.

knowledgetowisdom
01-05-2014, 00:09
Sacmaladigini gordugune sevindim, ben de sacmalaya sacmalaya alismistir diyordum kendi kendime: Bizlerin de sacmalamaya sacmalik katma hakkimiz oldugunu hatirlatir, her zamanki sacmaliklarinin devamini beklerim.

Biraz eğlence..Biraz beyin jimnastiği... hepsi bu...

Elbetteki benim en güzel sözlerim bile size saçma gelecek...

O yüzden kimseyi ikna edeyim gibi bir derdim yok....

O yüzden saçmalamaya devam edeceğim emin olabilirsin...

spartacus
01-05-2014, 01:53
sözün özü:

bir şeyin yokluğu ile varlığı aynı anda tartışılmaz.

Evet ama şey'in.

Çünkü bir şey, şey ise zaten yokluğu anlamsızdır...

varlığı veya yokluğu tartışmalı olanın varlığından bahsetmek abes olur. Varlığında varlığını iddia etmek abestir zira buradaki varlık, bir var iddiası değil ancak bir durum tespiti olabilir. Öte yandan var olmayan şey niteliği kazanamaz o yüzden de ancak subjektif yani insanın hayal dünyasında, ya da zihin diyeceğimiz dünyasının ürünleri olabilir. Bunalrın da varlığı-yokluğu özneldir ve öznel var-yok ile nesnel farklıdır, nesnelin tartışması olmaz, anlamsız olur...

Peki öznel alanda soyut-somut var mıdır? Evet vardır ancak çerçevesi özneldir, şeyler(nesneler) dünyası bu alana indirgenemez. Örnek vermek gerekirse;
Kalem, bu kelime öznel alanda soyuttur. Peki nasıl somutlanabilir, kalem tanımlandığında, yani her tanımlama özünde bir somutlamadır da ancak öznel alandaki somut ile nesnel somut bir ve aynı şeyler değildir, zira zihin alanımızda anlamlandırıp, adlandırdığımız ne varsa, ya soyutlamadır ya da zihni üretimdir-soyuttur. Nasıl ki somutun ayırt edici özelliği varsa, öznel somutun da ayırt edici özelliği ne olduğu, nasıl olduğu, niteliklerinin ifadesi ile mümkündür. Örneğin Muz dediğimizde gözümüzde canlandırabildiğimiz anda sbu yaptığımız iş somutlamadır ama yabancı bir dilde hiç bilmediğimiz bir kelime atıyorum KOPUTA muzun karşılığı olsun, koputa nın ne olduğu, neye benzediği, niteliği vb bize izah edilmedikçe somutlama yapamayız, işte öznel soyut-somut işi bir yerde böyle oluyor.

Superman var mı? İşte bu sorunun alan olarak, açı olarak 2 yönü vardır nesnel ve öznel. öznel olarak vardır, zihni anlamdadır ve bir hikayesi bile olur, nesnel anlamda ise ŞEY değildir, haliyle ne varlığı ne de yokluğu özünde tartışma gerektirmez....

Bir söylem var iddiası taşıyorsa o söylemin işaret ettiği-edemediği her ne ise tartışmalıdır. Zira şey'lerin varlığı(durum anlamıyla varlık) işaret sıfatlarıyla değil bizzat algılarımızla da işaret edebileceğimiz bir niteliğe sahiptir, bu niteliğe sahip olmayan ne olursa olsun fizik dünyasına ait değildir ve var oldukları iddia edilemez. Var oldukları iddia ediliyorsa bu tamamen zihni yani hayal dünyamızdadır, orada da yok edilir, yani zihni anlamda var olarak iddia edilen her söylem, aynı zamanda kendi yokluğunu vareder..

Sonuç olarak Hebelehübü vardır ve ben var olduğunu sözlerle(laf ile) ispatladım. ha derseniz ki lafla peynir gemisi yürümez, e canım geminin olduğunu kim söyledi ki, inan gitsin :)

ha inanmıyor musun o zaman kusura bakma önce ben sana işkence-eziyet edecem, sonra Hebelehübü sen ölünce(nasılsa öldün artık hakkını da arayamazsın, zira bir iraden kalmıyor) Hebelehübü derini yüzecek....

İnan-gerçi başka şans tanımıyorum, aksi taktirde malların, canın, ırzın her şeyin Hebelehübü tarafından bana ve çobanlığım altındakilere lutfedilmiş birer ganimettir-! gerisine aldırma, inan ve o büyük çoğunluğa katıl iliklerine kadar sömüreyim seni, bir elimde kaval, bir elimde sopa umrumda mı dünya... varmış, yokmuş ne önemi var, inan ve benim buyruklarımı(emirlerimi) yerine getir aciz KÖLE! :)
Ve Hebelehübü böyle buyurdu!

Siz hala Hebelehübü var mı yok mu diye tartışıyorsunuz, ben size -bu dünya da inanmadığınız için yeterince eziyet edemedi isem- cehennemde sorarım(hele bir ölün :) )
İnanın, hebelehübü ye inanacaksınız! Buna mecbursunuz!

Sonuç: Şebelebelebikus VARDIR, o Hebelehübü'nün 247. adıdır, o kadar!

uyar
01-05-2014, 09:57
hepsi ayna noronlar yuzunden arkadaslar...

RainFall
04-06-2014, 15:16

mı demem lazım?

mi acaba?

Bu nedir ya?Siz ne çeşit bir din kullanıyorsunuz?Bir tanrı istediğini yapar arkadaşım.Uzaylıda yaratır bir başka evrende yaratır evrenlerde yaratır irade onun değil mi arkadaşım.Niye onu belli bir kalıba sokuyoruz illede dediğimiz gibi olmak zorundamı tanrı?