PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : !moderatÖr uyuma!

ebucehil
09-05-2014, 18:53
kasıtlı olarak kayıt olan ergenlerin yazdıklarını görmüyormusunuz. gerekeni yapın bütün bu tür yazılanları siliniz lütfen.

alpeerkara
09-05-2014, 18:59
kasıtlı olarak kayıt olan ergenlerin yazdıklarını görmüyormusunuz. gerekeni yapın bütün bu tür yazılanları siliniz lütfen.

Eski konulara ard arda atılan cevaplar görmekteyim siz de mi bundan bahsediyorsunuz?

Selmet
10-05-2014, 17:04
moderasyon biraz zayıf..

bursali68
19-05-2014, 20:34
Merhaba,

Moderasyon herkese söz söyleme özgürlüğü tanımaktadır...Silinmesi veya silinmemesine onlar gerektiği şekilde karar vermekteler...Ancak inançsız arkadaşların çıkıp şunları silin demesiyle mesajlar silinmiş olsa, inançlı olanlarında şunları silin demesiyle silinmesi gerek...Ki o zaman da moderasyon POSTACI veya KUKLA olur...Bırakalım da işlerini bildikleri gibi yapsınlar...

Not: Bu arada söylediğiniz mesajlara bakmış değilim genel yazıyorum...

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
19-05-2014, 20:49
Merhaba,

Moderasyon herkese söz söyleme özgürlüğü tanımaktadır...Silinmesi veya silinmemesine onlar gerektiği şekilde karar vermekteler...Ancak inançsız arkadaşların çıkıp şunları silin demesiyle mesajlar silinmiş olsa, inançlı olanlarında şunları silin demesiyle silinmesi gerek...Ki o zaman da moderasyon POSTACI veya KUKLA olur...Bırakalım da işlerini bildikleri gibi yapsınlar...

Sağlıcakla kalınız...

o zaman bilip bilmeden konuşma buraya özellikle "Anadolulu" gibi ergen kafalılar girip bütün yazıları okumadan sabote ediyorsa moderatörler bunu görmüyorsa ben bu forumdan şüphe ederim. dini bir mesele değil nickime bakıp hemen atladın değil mi bende senin nickine bakıpta mı atlayayım.

bursali68
19-05-2014, 21:05
o zaman bilip bilmeden konuşma buraya özellikle "Anadolulu" gibi ergen kafalılar girip bütün yazıları okumadan sabote ediyorsa moderatörler bunu görmüyorsa ben bu forumdan şüphe ederim. dini bir mesele değil nickime bakıp hemen atladın değil mi bende senin nickine bakıpta mı atlayayım.
Merhaba,

Bilip bilmeden konuşmak doğru değil de, moderatörleri görevlerini yapmıyormuş gibi göstermek mi doğru...!

Forumdan şüphe ediyorsan seni tutan mı var be arkadaş...!

Nickinden bana ne...Ne istersen onu kullanırsın...Başlık ve içeriğidir beni ilgilendiren...

Sağlıcakla kalınız...

Natan
19-05-2014, 21:05
Arkadaşlar;

Her yazılanı anında göremeyebilir, kontrol edemeyebiliriz. Biz de sizin gibi işleri yada sosyal dünyası olan insanlarız. Site forum kurallarına aykırı durumlarda gereken zaten yapılmaktadır. Eğer siz gördüyseniz ve bizim dikkatimizden kaçtıysa sizden ricamız sağ üstteki "!" ünlem butonuna basınız. Bu yol ile Moderasyon panellerinde bize gelmektedir. Duruma göre ne gerekiyorsa yapılır. Ortada kasıt aramaya da gerek yok.

Tartışmaya çalışan, kaç yaşına gelmiş bireylere disiplin uygulama heveslisi insanlar değiliz. Tartışmalara gerekli olmadıkça karışmamak lazım. -Mod olarak- Bunun dışında biz de yazar olarak fikrimizi ifade ediyoruz.

İyi forumlar

Natan
19-05-2014, 21:08
Bu arada Bursalının da ifade ettiği gibi,
neyden şüphe ediyorsunuz?

ebucehil
19-05-2014, 21:15
Arkadaşlar;

Her yazılanı anında göremeyebilir, kontrol edemeyebiliriz. Biz de sizin gibi işleri yada sosyal dünyası olan insanlarız. Site forum kurallarına aykırı durumlarda gereken zaten yapılmaktadır. Eğer siz gördüyseniz ve bizim dikkatimizden kaçtıysa sizden ricamız sağ üstteki "!" ünlem butonuna basınız. Bu yol ile Moderasyon panellerinde bize gelmektedir. Duruma göre ne gerekiyorsa yapılır. Ortada kasıt aramaya da gerek yok.

Tartışmaya çalışan, kaç yaşına gelmiş bireylere disiplin uygulama heveslisi insanlar değiliz. Tartışmalara gerekli olmadıkça karışmamak lazım. -Mod olarak- Bunun dışında biz de yazar olarak fikrimizi ifade ediyoruz.

İyi forumlar

Natan çok tşk ederim bilgi için tartışma değilde sabote etme çalışmaları forumun imajını zedeler. uyarma ihtiyacı hissettim hem Turan Dursun hemde burda yazanlar emek veriyor. okumadan yapılan tek cümlelik yazılar "he ya" "bencede" ya da alakasız saçma sapan yorumlar bence hakaret etmekten daha adicedir. ortada bir emek var.

ebucehil
19-05-2014, 21:24
Merhaba,

Bilip bilmeden konuşmak doğru değil de, moderatörleri görevlerini yapmıyormuş gibi göstermek mi doğru...!

Nickinden bana ne...Ne istersen onu kullanırsın...Başlık ve içeriğidir beni ilgilendiren...

Sağlıcakla kalınız...

ben kimseye işini yapmıyor dememişim haddim de değil. sadece ard arda atılan sabote maksatlı mesaşlardan dolayı bir uyarıdır. "uyuma" değilde "dikkat" deseymişim daha güzel olurmuymuş? evet. fakat işte bizde bazen kızabiliyoruz. ayrıca burda tüm emek vermiş ve verenlere saygılarımı sunarım.

Natan
19-05-2014, 21:31
Uyarınız ve eleştiriniz için teşekkürler. Trollük sezilirse kaldırılır elbet.

ebucehil
19-05-2014, 21:36
lütfen şu "anadolulu"nun kayıt tarihi, mesaş dadikalarına, çok önemli konulardaki mesaşlarına ve tahrik ediciliğine bir bakın da haksızsam söyleyin.

Vefik Sami
19-05-2014, 21:48
lütfen şu "anadolulu"nun kayıt tarihi, mesaş dadikalarına, çok önemli konulardaki mesaşlarına ve tahrik ediciliğine bir bakın da haksızsam söyleyin.

Mes'ele haklı ya da haksız olmanız değil.
Sizi huzursuz eden hususlar benim de canımı sıkıyor.
Lâkin; bâzı şeyleri engellemek/değiştirmek elimizde değil.
Vatandaş foruma astığı birer cümlelik mesajlarla mutlu oluyor, başkalarını gıcık etmekten haz duyuyorsa, elden ne gelir ?

MESİH'in buyurduğu gibi.
"Her ağaç meyvesinden tanınır." (Luka: 6/44)

Her şeyi dert etmeyin kendinize.

ebucehil
19-05-2014, 21:52
Mes'ele haklı ya da haksız olmanız değil.
Sizi huzursuz eden hususlar benim de canımı sıkıyor.
Lâkin; bâzı şeyleri engellemek/değiştirmek elimizde değil.
Vatandaş foruma astığı birer cümlelik mesajlarla mutlu oluyor, başkalarını gıcık etmekten haz duyuyorsa, elden ne gelir ?

MESİH'in buyurduğu gibi.
"Her ağaç meyvesinden tanınır." (Luka: 6/44)

Her şeyi dert etmeyin kendinize.

o zaman sana cevabım kjdsnfjdsnfıdsjgfodshfdsvdfgdefdhşofdsşdsf bende böyle mutlu oluyorsam ne olacak? bütün yazılara kjgndfkngdfngjdfuggfvdspgkdfİGbkd yazsam kim bunu kabul edecek? bu ögürlükmüdür? kardeşim çocuklar gidip parkta oynasın.

bursali68
19-05-2014, 22:03

Merhaba,

Sn.ebucehil...Sanırım halen daha aynı yere takılı kaldınız...Rahatsızsanız, ne yapmanız gerektiğini sevgili Natan söylemiş " Moderatöre Bildir " kısmına tıklarsınız, derdinizi yazarsınız...

Ayrıca şu " sorun olan " mesajlara gidip baktım...Biri hariç diğerlerinde çok da haklı değilsiniz, sadece bir mesajı için haklı olduğunuzu düşünüyorum...Haaa düşüncelerini katılıyorum veya katılmıyorum, bunu söylemiyorum ancak kışkırtıcı veya değil bunu bilemem ve yorumlayamam, belki de uzun uzadıya yazmayı sevmeyen, düşüncesini bir iki çümleyle açıklamayı seven bir yapısı vardır arkadaşın...Böyle olmadığını nereden biliyorsunuz...?

Yada diğer taraftan kışkırtıcılığa bakalım...İnançlıların yazdıkları inançsız arkadaşlar için, inançsız arkadaşların da yazdıkları inançlı arkadaşlar için de kışkırtıcı olabiliyor...Bu durumda moderasyon ekibi hepsini silmeli mi...?

Bu anlamda, birşeyden rahatsızlık duyuyorsanız mesaj anlamında, gidersiniz o mesajı rapor edersiniz olur biter...Bu tür başlıklar hiç hoş değil...Üstüne üstlük " sitemiz üzerine düşünceler " kısmında, özellikle yapıcı önerilerin olması gereken bir başlık altında...

Dediğim gibi moderatörler bakarlar, sizinle aynı düşüncedeler ise silerler, yok değil ise silmezler...Peki silmediklerinde ne olacak...? Yine bu tür başlık ile mi duyuracaksınız durumu...?

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
19-05-2014, 22:19
Merhaba,

Sn.ebucehil...Sanırım halen daha aynı yere takılı kaldınız...Rahatsızsanız, ne yapmanız gerektiğini sevgili Natan söylemiş " Moderatöre Bildir " kısmına tıklarsınız, derdinizi yazarsınız...

Ayrıca şu " sorun olan " mesajlara gidip baktım...Biri hariç diğerlerinde çok da haklı değilsiniz, sadece bir mesajı için haklı olduğunuzu düşünüyorum...Haaa düşüncelerini katılıyorum veya katılmıyorum, bunu söylemiyorum ancak kışkırtıcı veya değil bunu bilemem ve yorumlayamam, belki de uzun uzadıya yazmayı sevmeyen, düşüncesini bir iki çümleyle açıklamayı seven bir yapısı vardır arkadaşın...Böyle olmadığını nereden biliyorsunuz...?

Yada diğer taraftan kışkırtıcılığa bakalım...İnançlıların yazdıkları inançsız arkadaşlar için, inançsız arkadaşların da yazdıkları inançlı arkadaşlar için de kışkırtıcı olabiliyor...Bu durumda moderasyon ekibi hepsini silmeli mi...?

Bu anlamda, birşeyden rahatsızlık duyuyorsanız mesaj anlamında, gidersiniz o mesajı rapor edersiniz olur biter...Bu tür başlıklar hiç hoş değil...Üstüne üstlük " sitemiz üzerine düşünceler " kısmında, özellikle yapıcı önerilerin olması gereken bir başlık altında...

Dediğim gibi moderatörler bakarlar, sizinle aynı düşüncedeler ise silerler, yok değil ise silmezler...Peki silmediklerinde ne olacak...? Yine bu tür başlık ile mi duyuracaksınız durumu...?

Sağlıcakla kalınız...
kraldan çok kralcı o zaman sen herkes gerçekte lulullulululul'sunuz inkar ediyorsunuz. bu da benim düşüncem bütün lululululullu'lar size gününüzü gösterecek. insalarda dskgkldfjgjdfıdh düşüncesini inkar edemez. senin adında gerçekte dklfdskjgıdsgvodsf sende bizi kandırıyorsun. ve ben bütün bunları hiç durmadan her başlığa yazacam kimin ne düşündüğünün önemi yok.

bursali68
19-05-2014, 22:30
kraldan çok kralcı o zaman sen herkes gerçekte lulullulululul'sunuz inkar ediyorsunuz. bu da benim düşüncem bütün lululululullu'lar size gününüzü gösterecek. insalarda dskgkldfjgjdfıdh düşüncesini inkar edemez. senin adında gerçekte dklfdskjgıdsgvodsf sende bizi kandırıyorsun. ve ben bütün bunları hiç durmadan her başlığa yazacam kimin ne düşündüğünün önemi yok.

Merhaba,

Aynı şeyi sürdürüyorsun...Rapor et arkadaşım olsun bitsin...Alenen " şu mesajları silin " veya " moderasyon uyuyor mu " gibi konular açıp, yazılan mesajların bazen moderasyon ekibini zor durumda bırakacağını niçin aklına getirmiyorsun...Bırak da işlerini yapsınlar, değil mi...Binlerce mesaj yazmış ve seçilmiş arkadaşlar onlar...Bu işi nasıl yapacaklarını iyi bilirler merak etmeyiniz...

Ki ayrıca o söylediğiniz mesajların hiçbirinde bu tarz lakırtılar yok...Kabul edersiniz etmezsiniz ama maalesef dediğiniz türden mesajlar değil...Kişinin troll olup olmadığını da bilemem, buna da yönetim ekibi karar verir...Ancak bir üyenin konulara kısa mesajlar yazması, düşüncesini bir iki satırlık mesajlar ile yazması troll olduğunu mu gösterir...? Veya tasvip etmediğimiz türden bize karşı çıkan mesaj sahipleri...

Bence bunu sürdürmemeniz çok daha şık olur...Sonuçta yönetimin dikkatini çektiniz zaten...Ki bence bu tür konular da ÇÖP tür...Kirliliktir...

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
19-05-2014, 22:38
Merhaba,

Aynı şeyi sürdürüyorsun...Rapor et arkadaşım olsun bitsin...Alenen " şu mesajları silin " veya " moderasyon uyuyor mu " gibi konular açıp, yazılan mesajların bazen moderasyon ekibini zor durumda bırakacağını niçin aklına getirmiyorsun...Bırak da işlerini yapsınlar, değil mi...Binlerce mesaj yazmış ve seçilmiş arkadaşlar onlar...Bu işi nasıl yapacaklarını iyi bilirler merak etmeyiniz...

Ki ayrıca o söylediğiniz mesajların hiçbirinde bu tarz lakırtılar yok...Kabul edersiniz etmezsiniz ama maalesef dediğiniz türden mesajlar değil...Kişinin troll olup olmadığını da bilemem, buna da yönetim ekibi karar verir...Ancak bir üyenin konulara kısa mesajlar yazması, düşüncesini bir iki satırlık mesajlar ile yazması troll olduğunu mu gösterir...? Veya tasvip etmediğimiz türden bize karşı çıkan mesaj sahipleri...

Bence bunu sürdürmemeniz çok daha şık olur...Sonuçta yönetimin dikkatini çektiniz zaten...Ki bence bu tür konular da ÇÖP tür...Kirliliktir...

Sağlıcakla kalınız...
sana cevabım : he he (madem kısa cevapta sorun yok.)

yazı bir aydır orada daha yeni Natan döndü bilgilendirdi saolsun. eleştirinin olmadığı yer çürümeye mahkumdur. en fazla sevdiklerinizi en fazla eleştiriniz.

bursali68
19-05-2014, 22:47
sana cevabım : he he (madem kısa cevapta sorun yok.)

yazı bir aydır orada daha yeni Natan döndü bilgilendirdi saolsun. eleştirinin olmadığı yer çürümeye mahkumdur. en fazla sevdiklerinizi en fazla eleştiriniz.

Merhaba,

Neyse sizin de yazım tarzınızı size havale edeyim...Ancak son olarak yazılanları okumanızı öneririm...Şu an benim gördüğüm, o kişiye ait mesajlar sizin tarif ettiğiniz gibi değil " he he / hü hü " tarzı değil...Bir iki satır düşüncesini aktarmış sonuçta...Ancak sanırım siz beğenmemişsiniz...Benim edindiğim izlenim de bu şu anda...

Ters düştüklerimizi, beğenmediklerimizi, hırlaştıklarımızı istemeyiz genelde forumda...Bu doğal bir yaklaşım...Ancak bunu yıllardır bu işi yapan arkadaşlara empoze etmeye çalışmaktır haksızlık olan...Ve daha tanımadığınız bir üye hakkında kestirmeden karar vermek...

Kişilerin bir iki satırla düşüncelerini sunmaları hiçbir forumda yasak değildir Sn.ebucehil...Provakatör veya Troll ise o ayrı...Bunu da ben bilemem tabii ki...

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
20-05-2014, 01:57
Merhaba,

Neyse sizin de yazım tarzınızı size havale edeyim...Ancak son olarak yazılanları okumanızı öneririm...Şu an benim gördüğüm, o kişiye ait mesajlar sizin tarif ettiğiniz gibi değil " he he / hü hü " tarzı değil...Bir iki satır düşüncesini aktarmış sonuçta...Ancak sanırım siz beğenmemişsiniz...Benim edindiğim izlenim de bu şu anda...

Ters düştüklerimizi, beğenmediklerimizi, hırlaştıklarımızı istemeyiz genelde forumda...Bu doğal bir yaklaşım...Ancak bunu yıllardır bu işi yapan arkadaşlara empoze etmeye çalışmaktır haksızlık olan...Ve daha tanımadığınız bir üye hakkında kestirmeden karar vermek...

Kişilerin bir iki satırla düşüncelerini sunmaları hiçbir forumda yasak değildir Sn.ebucehil...Provakatör veya Troll ise o ayrı...Bunu da ben bilemem tabii ki...

Sağlıcakla kalınız...

ben beğenmemişim fakat senin beğendiğin ortaya çıkıyor. illa ayrıntılı yazıcağız. çocuğun troll olduğu belliydi ta ki benim uyarımdan sonra yazmayı kesti. ben kime neden bir şey empoze edeyim ki neyin kafasındasın. çok mu beğendin yazılanlarıda böyle savunuyorsun. insanlar bilimsel konularda yazarken en azından bir iki kaynak gösterebilmeli değil mi? öyle başlığı okuyup bir satırlık saçmalamak hemde ard arda reollük, provakatörlük değil mi? neden bazı şeyleri böyle büyütüyorsunuz. sayfalarca yazılara hiç okumadan saçma sapan yorumlar.
bak şimdi.

Anadolulu
Son Aktivitesi: 09-05-2014 19:15
Mesaj adeti: 17

ilk yorum 09-05-2014, 17:43
2. yorum 09-05-2014, 17:46
09-05-2014, 17:50
09-05-2014, 17:53
09-05-2014, 17:54
09-05-2014, 17:59
09-05-2014, 18:01
09-05-2014, 18:08
09-05-2014, 18:17
09-05-2014, 18:20
09-05-2014, 18:21
09-05-2014, 18:28
09-05-2014, 18:35
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/statusicon/thread_hot.gif Zazaca'nın Kökeni (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29571)
Görüntüleme: 1.601
Mesajı Gönderen Anadolulu (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=12937)
http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif zazalar normalde ermenidir bunlar sasanilerin... (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=517602#post517602)

zazalar normalde ermenidir bunlar sasanilerin anadoluyu işgali sırasında sasani askerleriyle lişki kurarak ortaya çıktılar birkaç köyün tarihinde aynen böyle yazıyordu sasa-zaza

bu işler böyle kolay mı yaa
09-05-2014, 18:35
Kürtçe'nin Yasaklanması (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30728) Görüntüleme: 3.139
Mesajı Gönderen Anadolulu (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=12937)
http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif Kürtler iran halkıdır Anadolulu değillerdir... (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=517603#post517603)

Kürtler iran halkıdır Anadolulu değillerdir istenmiyorlarsa ana yurtlarına geri dönsünler

09-05-2014, 18:42
09-05-2014, 18:46
09-05-2014, 18:48

tam bir saat içinde 17 yorum ve artık yok.
ben taki uyarana kadar. 09-05-2014, 18:53 bir sürü saçmalık ve sende bunları eğer beğeniyorsan ben hiçbir şey demiyorum. neyse seninde beğenilerin ortaya çıktı. isteyen istediğini tabiki söyler fakat ırklarla ilgili konularda bukadar basit mi olmalı bir belge, bir bilimsellik olmamalı mı ki zaten troll olduğu belli. eğer burda suçlu bensem özür dilerim

bursali68
20-05-2014, 09:51
Merhaba,

Sn.ebucehil...Niçin dediğinizi savunmuyorsunuz...Bakınız benim dediğimi söylüyorsunuz aynen verdiğiniz örneklerde...Nedir o örnek " he he " veya " hü hü " tipi mesaj değil, bir iki satırlık da olsa düşünce sunumu...

Ayrıca başta da belirttim...Bir kişinin mesajlarını beğenebilirim de, beğenmeyebilirim de...Ancak sizin savunduğunuz anlamda mesajlarının silinmesini gerektirecek bir durum değildir bu...Bunu anlayabilmek bu kadar zor mu...Hekes gelir, kimseye hakaret etmediği sürece istediği gibi düşüncesini açıklar...Bunun neresi yanlış...Bazıları gelir bir sayfa dolusu yazarak anlatır düşüncesini, bazıları gelir iki satırla veya bir satırla anlatır...Bunun neresi yanlış...? Bakınız yine mesaj yazıyor arkadaş...Ayrıca bir üyenin geldiği gibi 15-20 mesaj yazıp sonra gitmesi, 1 ay sonra tekrar gelmesi veya hiç gelmemesi midir yanlış olan...Ki uzun bir süre gelmediğinde bildiğim kadarıyla üyeliği askıya alınabiliyor...Ancak yasak mıdır bu...İlle de geleceksin, mesajlarında süreklilik olacak diye bir kural mı var bilmediğimiz...? Nasıl bir düşünce anlayışınız var anlamadım ki...

Ayrıca sizin bu gösterdiğiniz örneklerin hepsi 17 adet idi, yani akşam 17 mesajı vardı o arkadaşın ben baktığımda...Ve hepsine tek tek baktım...! Buraya alıntılayıp kirletmek gereği hissetmedim, çünkü bir üyenin arkasından konuşuyorsunuz...Çıkın karşısına konuşun...Veya gidin mesajlarını rapor edin...Ne oyunu oynamaya çalışıyorsunuz ki anlamadım...!

Örneğin ben yanlış olarak gördüğüm bir mesaj olduğunda bunu rapor ediyorum...Kişinin nickine, inançlı veya inançsız olduğuna bakmaksızın...Rapor ediniz olsun bitsin...

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
21-05-2014, 01:25
Merhaba,

Sn.ebucehil...Niçin dediğinizi savunmuyorsunuz...Bakınız benim dediğimi söylüyorsunuz aynen verdiğiniz örneklerde...Nedir o örnek " he he " veya " hü hü " tipi mesaj değil, bir iki satırlık da olsa düşünce sunumu...

Ayrıca başta da belirttim...Bir kişinin mesajlarını beğenebilirim de, beğenmeyebilirim de...Ancak sizin savunduğunuz anlamda mesajlarının silinmesini gerektirecek bir durum değildir bu...Bunu anlayabilmek bu kadar zor mu...Hekes gelir, kimseye hakaret etmediği sürece istediği gibi düşüncesini açıklar...Bunun neresi yanlış...Bazıları gelir bir sayfa dolusu yazarak anlatır düşüncesini, bazıları gelir iki satırla veya bir satırla anlatır...Bunun neresi yanlış...? Bakınız yine mesaj yazıyor arkadaş...Ayrıca bir üyenin geldiği gibi 15-20 mesaj yazıp sonra gitmesi, 1 ay sonra tekrar gelmesi veya hiç gelmemesi midir yanlış olan...Ki uzun bir süre gelmediğinde bildiğim kadarıyla üyeliği askıya alınabiliyor...Ancak yasak mıdır bu...İlle de geleceksin, mesajlarında süreklilik olacak diye bir kural mı var bilmediğimiz...? Nasıl bir düşünce anlayışınız var anlamadım ki...

Ayrıca sizin bu gösterdiğiniz örneklerin hepsi 17 adet idi, yani akşam 17 mesajı vardı o arkadaşın ben baktığımda...Ve hepsine tek tek baktım...! Buraya alıntılayıp kirletmek gereği hissetmedim, çünkü bir üyenin arkasından konuşuyorsunuz...Çıkın karşısına konuşun...Veya gidin mesajlarını rapor edin...Ne oyunu oynamaya çalışıyorsunuz ki anlamadım...!

Örneğin ben yanlış olarak gördüğüm bir mesaj olduğunda bunu rapor ediyorum...Kişinin nickine, inançlı veya inançsız olduğuna bakmaksızın...Rapor ediniz olsun bitsin...

Sağlıcakla kalınız...

tamam o zaman özür dilerim "he he", "hü hü" dememiş bunu demiş"Dersim Katliamı bir soykırımdır!" (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4398) Görüntüleme: 4.362
http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif kimin umrunda 3-5 başka ülkelerden gelen... (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=517605#post517605)

kimin umrunda 3-5 başka ülkelerden gelen işgalcileri öldürmek?

demek ki hakaret etmeden düşünce açıklama özgürlüğü bu oluyor. tamam o zaman bende buna göre biraz düşünce açıklama özgürlüğü yapayım bakalaım ne olacak.

kimin umurunda orta asyadan gelen 3, 5 işgalciyi pkk'nin öldürmesi, ya da ölmeleri. ve sizin gibi 3, 5 kişi ölmeden bu toplum temizlenmeyecek. haydi trollsever söyle yazmaya devam etsin düşünce özgürlüklerini.

bursali68
21-05-2014, 08:57
tamam o zaman özür dilerim "he he", "hü hü" dememiş bunu demiş demek ki hakaret etmeden düşünce açıklama özgürlüğü bu oluyor. tamam o zaman bende buna göre biraz düşünce açıklama özgürlüğü yapayım bakalaım ne olacak.

kimin umurunda orta asyadan gelen 3, 5 işgalciyi pkk'nin öldürmesi, ya da ölmeleri. ve sizin gibi 3, 5 kişi ölmeden bu toplum temizlenmeyecek. haydi trollsever söyle yazmaya devam etsin düşünce özgürlüklerini.

tamam o zaman özür dilerim "he he", "hü hü" dememiş bunu demiş demek ki hakaret etmeden düşünce açıklama özgürlüğü bu oluyor. tamam o zaman bende buna göre biraz düşünce açıklama özgürlüğü yapayım bakalaım ne olacak.

Merhaba,

Sn.ebucehil, TD sitesinde yazınca çok da yargısız infaz yapmayan, doğru, dürüst, insanlara hakaret etmeyen veya insanları nitelemeyen biri mi olduğunu sanıyorsunuz...

Eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir...Bak bakalım ne yazmışsın...:
haydi trollsever söyle yazmaya devam etsin düşünce özgürlüklerini
Yahu arkadaşım, sen laf anlamaz biri misin, yoksa forum kiri falan mısın...Kişinin troll olup olmadığı beni değil, siteyi ilgilendirir varsa byle bir durum siler geçer, bunu zaten belirtmişim, ikincisi yanılmıyorsam ikinci mesajımdaydı " belki bir mesajı dediğiniz anlamda olabilir " diye de belirtmişim...

Bana troll sever biri ithamında bulunman senin ya karşısındakine çok rahatlıkla hakaret edebilecek-ithamda bulunacak biri olduğunu veya veya çok rahatlıkla yargısız infaz yapan biri olduğunu yada senin de üste çıkma çabasında olan ergen biri olduğunu gösterir...

Bu konu üzerinde fazlaca durulacak bir konu değil...Hiçbir üyeyi kafanıza uymadı diye konu açıp ALENEN şikayet edemezsiniz hem de açıkça kimseye hakaret etmemişken (ilk 17 mesajını baz alarak söylüyorum)...Beğenmediğinizi, sevmediğinizi, sizin mesajınıza içinize sinmedik şekilde mesaj yazanı ancak ve ancak mesajını baz alarak rapor edersiniz, derdinizi de orada anlatırsınız...

Ne yani yarın bir başkası çıksa yine böyle konu açıp, forumu mu kirleteceksiniz...Şimdi, eleştirdiğiniz o üye veya üyelerden ne farkınız var...?

" Eeee bilimsel konuda bir tane bile kaynak sunmamış " ....Delile de bak...Yahu insanlar mesajlarında copy/paste yapmayı sevmiyorsa bu sizi niçin bu kadar ilgilendiriyor ve hatta bu bir forum kuralı da değilse ille de insanlar bir kaynak vermek zorunda mı...Girersin yazışmaya kendisiyle kaynak istersin...Kaynak istedin de vermedi mi...?

kimin umurunda orta asyadan gelen 3, 5 işgalciyi pkk'nin öldürmesi, ya da ölmeleri. ve sizin gibi 3, 5 kişi ölmeden bu toplum temizlenmeyecek.
Yazabilir arkadaşım, bunun ne sakıncası var...Ya kendisine yazmazsın, sinir oluyorsan görmeme listene eklersin veya döner yanıt verirsin...

İnsanları yargılayan birisin Sn.ebucehil...O kadar ki ortada olan bir şeyi savunuyorum diye beni bile " troll sever " yapacak kadar cehalet sahibisin...

Bak arkadaşım ben dört yıldır bu forumdayım, az çok arkadaşlar tanır beni...Haklıya haklı, haksıza haksız demeye çalışan biriyim...Hiç kimse, ne nick olarak, ne inanç olarak, ne de ideolojik düşünce olarak beni ilgilendirmez, çünkü hayat herkese farklı pencereden bakar...Ancak sen daha ilk yazışmamızda ve bana yazdığın ilk mesajında bunlardan ikisi için hüküm verdin...Bu da seni, aynen eleştirdiğin " ergen " kişiler sınıfına sokar...

Sn.arkadaşım, burada gerçekten değer verdiğim, kendi inancımdan kişiler de var, başka inançtan arkadaşlar da var, inanmayan arkadaşlar da var...Yani kısaca BEN SEN DEĞİLİM...Ön yargıyla bakmam, şu troll müş, bu mesajlarını kısa kısa yazıyormuş, bunun nick inde hayır yokmuş....v.b. gibi...Genellikle kısa yazılan mesajlar nettir ve bazen acıtıcıdır, kabul edelim etmeyelim...

Not: Haa üstteki mesajınındaki " TROLL SEVER " ithamını, CAHİLLİĞİNE verip, rapor etmiyorum, bunu da unutma...

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
21-05-2014, 22:34
Merhaba,

Sn.ebucehil, TD sitesinde yazınca çok da yargısız infaz yapmayan, doğru, dürüst, insanlara hakaret etmeyen veya insanları nitelemeyen biri mi olduğunu sanıyorsunuz...

Eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir...Bak bakalım ne yazmışsın...:

Evet haklısın eşşeğe altın semer vursan çünkü eşşek yine eşşekir; çünkü yazılarınız olduğu halde kıvırabiliyorsunuz.bak bakalım ne yazmışsın.
Sn.ebucehil, TD sitesinde yazınca çok da yargısız infaz yapmayan, doğru, dürüst, insanlara hakaret etmeyen veya insanları nitelemeyen biri mi olduğunu sanıyorsunuz... ben yargısız infaz yapmıyorum, dediğin gibi bir iddiamda yok. bakalım sen ne yapıyorsun.nançsız arkadaşların çıkıp şunları silin demesiyle mesajlar silinmiş olsa, inançlı olanlarında şunları silin demesiyle silinmesi gerek...

evet madem neyden bahsettiğimi bilmiyorsun neden hemen atlıyorsun. benim dinle ilgili bir şeyden bahsedip etmediğimi anlamadan genel olarak ne yazmışsın? inanç inançsızlık. burda yargısız infaz yapan ben mi oluyorum?
Yahu arkadaşım, sen laf anlamaz biri misin, yoksa forum kiri falan mısın...Kişinin troll olup olmadığı beni değil, siteyi ilgilendirir varsa byle bir durum siler geçer, tamam kabul bakalım sen ne yapmışsın.

burda moderatörleri korumak sana mı kamış. seni ne ilgilendirir. kimin görevini yapıp yapmadığı bırak onlar karar versin. Natan bana sorunun ne olduğunu soruyor.Bu arada Bursalının da ifade ettiği gibi,
neyden şüphe ediyorsunuz? bende tşk ettim cevap verdim.cevap verdim.ütfen şu "anadolulu"nun kayıt tarihi, mesaş dadikalarına, çok önemli konulardaki mesaşlarına ve tahrik ediciliğine bir bakın da haksızsam söyleyin. moderatör demişki Uyarınız ve eleştiriniz için teşekkürler. Trollük sezilirse kaldırılır elbet. sen demişsin. şu " sorun olan " mesajlara gidip baktım...Biri hariç diğerlerinde çok da haklı değilsiniz, sadece bir mesajı için haklı olduğunuzu düşünüyorum...Haaa düşüncelerini katılıyorum veya katılmıyorum, bunu söylemiyorum ancak kışkırtıcı veya değil bunu bilemem ve yorumlayamam, belki de uzun uzadıya yazmayı sevmeyen, düşüncesini bir iki çümleyle açıklamayı seven bir yapısı vardır arkadaşın...Böyle olmadığını nereden biliyorsunuz...? yahu kardeşim sanane demezler mi? moderatör trolllse gereken yapılacak diyor sen burda neden panik yapıyorsun. koruma çalışması içine giriyorsun bunu yaparsan "trolsever" derler adama.

Bu konu üzerinde fazlaca durulacak bir konu değil...Hiçbir üyeyi kafanıza uymadı diye konu açıp ALENEN şikayet edemezsiniz hem de açıkça kimseye hakaret etmemişken (ilk 17 mesajını baz alarak söylüyorum).demek ki senin hoşuna giden yazılar var bunu içinde. evet 17 mesajdan birtanesi de bu."Dersim Katliamı bir soykırımdır!" (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4398) Görüntüleme: 4.362
http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif kimin umrunda 3-5 başka ülkelerden gelen... (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=517605#post517605)

şimdi bu yazı alenen hakaret olmuyor fakat benim yaptığım alenen şikayet oluyor öyle mi? bunun belgeyle bilgiyle alakası yok. amaç belli. ve sen bunda bir sakınca görmüyorsun. Yazabilir arkadaşım, bunun ne sakıncası var.. belki herkes senin düşünmeyebilir. 3,5 insanın ölmesi bir insanı acıtabilir. sonra diyorsun ki Genellikle kısa yazılan mesajlar nettir ve bazen acıtıcıdır Evet doğru diyorsun kısa yazılar nettir. bazen insanı acıtabilir tıpkı seni acıttığı gibi. beni ne mi ilgilendirir; çünkü buna normal derseniz başka biride benim verdiğim örneği veriri sonra herkesin canı acır. imzanda yazdığı gibi. " Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " burda iyi insan olduğumu söylemiyorum senin çelişkilerini yazıyorum. daha önce haklıya haklı, haksıza haksız demiş olabirsin ama bugün demiyorsun.

bursali68
22-05-2014, 00:07
Merhaba,

ben yargısız infaz yapmıyorum, dediğin gibi bir iddiamda yok.
Bunu demişsin, gayet düzel de, aşağıdakileri söyleyen kim o zaman...:
kasıtlı olarak kayıt olan ergenlerin yazdıklarını görmüyormusunuz.
Kasıtlı olarak kayıt olan ergen olduğuna dair elinde bir ispat mı var...? Kriterlerini sayar mısın...?
buraya özellikle "Anadolulu" gibi ergen kafalılar girip bütün yazıları okumadan sabote ediyorsa
Kim bunlar...? Ve o üyenin ergen veya ergen kafalı olduğuna dair ispatın mı var...?
dini bir mesele değil nickime bakıp hemen atladın değil mi bende senin nickine bakıpta mı atlayayım.
Benim binin üzerinde mesajım var bu forumda...Ve bir tane dahi kimsenin nickine göre yazdığım görülmemiştir...!
ben beğenmemişim fakat senin beğendiğin ortaya çıkıyor.
çok mu beğendin yazılanlarıda böyle savunuyorsun.
Beğendiğime dair tek bir kelimemi bulamazsın...Hatta konunun beğenip beğenmeme meselesinin de dışında olduğunun vurgusunu dahi yapmışımdır...
haydi trollsever söyle
Bu ise başlı başına hem yargısız infaz, hem de itham(iftiradır ki forumun kurallarına göre de yanlıştır...!
Bunlar senin yargısız infaz yapan bir ergen olmadığını göstermiyor ise neyi gösteriyor...? Anlat da bilelim...! Lafı eveleyip geveleme...! Haddini bilmiyorsan, senin dilinden konuşmasını da bilirim...
Ancak sen yazdığını da okumayan birisin...Neden mi...? Bak bakalım nedenmiş...:
ben kimseye işini yapmıyor dememişim haddim de değil.
Bunu diyen sen, Sn.arkadaş...:
gerekeni yapın bütün bu tür yazılanları siliniz lütfen.
Dakika bir gol misali Emr-i Ferman'a da bak...! Paşamızın dileği emirdir...Öyle mi olacağını sanıyorsun...!
benim dinle ilgili bir şeyden bahsedip etmediğimi anlamadan genel olarak ne yazmışsın? inanç inançsızlık. burda yargısız infaz yapan ben mi oluyorum?

Senin dinle ilgili bir şey söylediğini iddia eden mi var...! Bak bakalım ne demişim...:
Ancak inançsız arkadaşların çıkıp şunları silin demesiyle mesajlar silinmiş olsa, inançlı olanlarında şunları silin demesiyle silinmesi gerek...
İyi de be arkadaş sen daha bu siteyi anlamamışsın...Bu forumu biraz tanısan bunu anlardın...
Bu sitede en ağırlıklı işlenen konu İNANÇ-İNANÇSIZLIK...Ve bu sitede özellikle iki kesim vardır..: İnançlılar ve İnançsızlar...Ve bu sitede, yanlışsam bir arkadaş ( inançlı veya inançsız) çıkıp düzeltsin, yıllardır iki kesimin sürekli tartışma, hatta çok yüksek düzeyde tartışmaya girmediklerine...!Durum buyken sitenin genel durumuna göre bazen inançlıların yazdıklarını inançsız arkadaşlar silinmesini, bazen de inançsızların yazdıklarını inançlıların silinmesini istediklerini HERGÜN yaşıyoruz...! Örnek budur...Bunu dahi anlamamışsın be arkadaş...! Daha forumu bile tanımıyorsun demektir bu...
burda moderatörleri korumak sana mı kamış. seni ne ilgilendirir. kimin görevini yapıp yapmadığı bırak onlar karar versin. Natan bana sorunun ne olduğunu soruyor.
Forum kurallarını bilmiyorsun arkadaşım...Önce git onları oku...Diyor ki kurallar, rahatsız olduğun bir mesaj varsa rapor et...Çünkü her dakika yönetim yerinde olamıyor...Bilmiyorum anlatabildim mi...Bunu sana ben de sade bir üye olarak anımsatıyorum...Başka bir üyeye haksızlık da yapmış olabilirsin, söylediklerin doğru da olabilir, ancak YÖNTEMİN YANLIŞ...! Bir üye olaran bu hatırlatıyorum...Ki en azından yönetime EMRETMİYORUM...!
sen demişsin: şu " sorun olan " mesajlara gidip baktım...Biri hariç diğerlerinde çok da haklı değilsiniz, sadece bir mesajı için haklı olduğunuzu düşünüyorum...Haaa düşüncelerini katılıyorum veya katılmıyorum, bunu söylemiyorum ancak kışkırtıcı veya değil bunu bilemem ve yorumlayamam, belki de uzun uzadıya yazmayı sevmeyen, düşüncesini bir iki çümleyle açıklamayı seven bir yapısı vardır arkadaşın...Böyle olmadığını nereden biliyorsunuz...?
Bunu bir bahane olarak söylüyorun da...Ahhhh be arkadaşım hiç mi bakmazsın mesajlara...Hem kendi yazdıklarına hem benim yazdıklarıma...Bunu ne zaman demişim...
moderatör demişki :Uyarınız ve eleştiriniz için teşekkürler. Trollük sezilirse kaldırılır elbet.
Bunu sevgili Natan mesaj No:7 de söylemiş...Hemen ardından mesaj no:8 i de yazmış...
Sen ne yapmışsın...Mesaj No: 9 u Natan'a yazıp, mesaj No: 10 bana ile laf yetiştirme derdine düşmüşsün...Ben ise size bunun yanıtını mesaj No: 15 te yukarıdaki alıntıdaki gibi yazmışım...
Yani olur ya, belki hata yapmışımdır deyip, gidip o arkadaşın 17 mesajının 17 sine de bakmışım ve dediğin, savunduğun gibi silinmesini gerektirecek hiçbirşey görememişim ve bunu da söyleme gereği görmüşüm...Ne var bunda...Bundan niçin gocundunuz...
yahu kardeşim sanane demezler mi? moderatör trolllse gereken yapılacak diyor sen burda neden panik yapıyorsun. koruma çalışması içine giriyorsun bunu yaparsan "trolsever" derler adama.
Sn.arkadaşım, daha önce söyledim, ancak sanırım yine atladın, tekrar edeyim : Bir kişinin troll olup olmadığına ben, sen, o karar veremez...Bu bizim üye olarak söylememizle olmaz...Buna yönetim karar verir...Bu bu kadar basit ki zaten bunu söylüyorum ancak sanırım bunu anlamakta zorlanıyorsun...
demek ki senin hoşuna giden yazılar var bunu içinde. evet 17 mesajdan birtanesi de bu.
"Dersim Katliamı bir soykırımdır!" (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4398) Görüntüleme: 4.362

Bak yine " yargısız infaz " zihniyeti gösteriyorsun...Nereden biliyorsun arkadaşım...Tahmin ile insanlara ithamda bulunma cüretini nereden buluyorsun...? Niçin halen hoşuma giden veya gitmeyen hangi mesajları bunun derdine düşüyorsun ki...? Yani sen bunları söyleyince buradaki insanların " ben ergen değilim " dediğinde inanmalarını mı bekliyorsun...Ki benim için ergen kafanın tevellüd ile de ilgisi yoktur...!
şimdi bu yazı alenen hakaret olmuyor fakat benim yaptığım alenen şikayet oluyor öyle mi? bunun belgeyle bilgiyle alakası yok. amaç belli. ve sen bunda bir sakınca görmüyorsun.
Niçin sakınca göreyim be arkadaşım...Örneğin inandığım dinin Peygamberine " şizofren " deniyor, onda da sakınca görmüyorum...Niçin çünkü kişinin düşüncesidir o ve bunu düşünmekte de özgürdür...
Ayrıca evet arkadaşım, doğru söyledin burada işte...Bu yazı alenen hakaret ise kendi yazılarına da bakmanı öneririm, eminim ki bu statüye göre bir çok hakaret çıkartabilirsin kendi yazdıklarından da...Ancak bir gerçek var o da şudur..: Hiç bir üyeyi ALENEN şikayet edemezsin...Neden mi...Bak sana senin anlayacağın şekilde anlatmaya gayret edeyim neden yanlış olduğunu...:
Yönetimi zor durumda bırakırsın...Silse bir türlü silmese bir türlü...
-Silse, karşı taraf " kardeş birileri hoşlanmadı diye niçin mesajlarımı siliyorsunuz " derse yönetim ne yanıt verir...Düşün bakalım ne der...Öyle ötmeyle olmuyor...Aklını zorla biraz...!
Forumun kurallarında : Bir satır veya iki satır mesaj yazmak silinme sebebidir diye bir kural yok ki silsin...!
Forumun kurallarında : Bir veya iki üye rahatsız oldu diye mesaj silinir diye bir kural yok ki silsin...!
-Silmese ve size hayır silmiyoruz deyip tek açıklama yapmasa ne durumda kalırsınız...? Dumur olursunuz...
İşte bu yüzden hoşlanmadığınız, hakaret olarak düşündüğünüz mesajlar varsa, kim olursa olsun, gider rapor edersiniz...Bu hem rapor eden olarak sizin KİMLİĞİNİZİ açığa çıkartmadığı için, yarın öbürgün forumdaki tartışmalarda seviyeyi düşürecek karşılıklı didişmeleri engellemiş olur, aynı zamanda forum yönetimi sizin gibi düşünmüyorsa da dumur olmazsınız...
belki herkes senin düşünmeyebilir. 3,5 insanın ölmesi bir insanı acıtabilir. sonra diyorsun ki
Evet acıtabilir...Geçen gün bir bayan yazarın twitte yazdığı gibi : Kar uğruna gitti Niyazi...! Kısa öz...! Uzun uzadıya yazıp acıtınca iyi de, kısa öz yazıp acıtınca mı kötü...? Sorun kısa net mesaj mıdır...?
Evet doğru diyorsun kısa yazılar nettir. bazen insanı acıtabilir tıpkı seni acıttığı gibi. beni ne mi ilgilendirir; çünkü buna normal derseniz başka biride benim verdiğim örneği veriri sonra herkesin canı acır. imzanda yazdığı gibi. " Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " burda iyi insan olduğumu söylemiyorum senin çelişkilerini yazıyorum. daha önce haklıya haklı, haksıza haksız demiş olabirsin ama bugün demiyorsun.
Benim dediğim seni acıtıyor, çünkü ne yapacağını şaşırdın...! Yanlış olarak hala sürdürüyorsun, her seferinde suratına tokadı yemeye başladın...! Oysa ki sevgili Natan'ın yazdığından sonra sonlandırmalıydın...Ama yapamadın değil mi...! Şimdi nasıl toparlarım diye debelenip duruyorsun...Söyleyeyim çok basit, hatalısın, hatanı kabul eder susarsın, bu kadar basit...
Benim imzamnda yazanı yerine getiriyorum ben merak etmeyiniz...Aramızda fark var...Ben ALENEN kimseyi şikayet ederek rencide etmem. Kendi inancımdan olan insanların da mesajlarını rapor etmişimdir, farklı inançtan olanların da, inançsız arkadaşların da...Sorun olduğunu düşündüğüm mesajı rapor ederim...Bazısında haklı olmuşumdur, bazısında haksız...Ama nara atarak kimseyi şikayet etmem...Sen ise ALENEN şikayet yolunu seçtin ve yanlış yaptın...Senin bu yaptığın hareket, genellikle GURUPLAŞMALARIN ağırlıklı olduğu forumlarda görülür...İyi de burası farklı...
Sn.Arkadaşım...Bir şeyi daha açıklığa kavuşturalım da gümbürtüye gitmesin..." Kraldan çok kralcı " olmak ile ve yönetimi savunma girişimi ile suçlaman da tipik bir yöntemdir...Bunu yemem...
Sen " Bu mesajları silin " deyip EMREDERKEN kraldan çok kralcı olmuyorsun, ancak ben, yöntemi söylemeye gayret ettiğimde ve forum yönetiminin tarzını (gördüğüm kadarıyla yeni bir üye olduğundan) yansıtmaya çalıştığımda kraldan çok kralcı oluyorum öyle mi...Arkadaşım buna ne derler biliyor musun... ÇİFTE STANDART...veya NALINCI KESERİ GİBİ KENDİNE YONTMAK...! Artık hangisini kabul edersen paşa gönlün bilir...
Ancak şunu iyi bilmen gerek...Konuyu ALENİ AÇTIN...! Dolayısı ile rahatsız olduysan, bir daha kimseyi alenen şikayet edip arkasından konuşma...Yiğitsen çıkarsın o kişi ile tartışmaya girersin...Yok o tür kişiler ile tartışmaya girmem de diyebilirsin, bu da bir tercih...Ki bu da yiğitlik...Veya gider mesajı rapor edersin ki buradaki kurallara da gayet uygundur...Sonuçları hem senin, hem de mesajını rapor ettiğin vatandaş açısında çok daha akıllıca ve doğrudur...
Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
22-05-2014, 04:23
Ben burdaki asıl meseleyi anlayamayacak kadar sizin gibi ergen kafalı değilim, ergen yazılarını savunanda ergen kafalıdır.bu insanlarla muhattap olmam.

asıl bütün mesele benim tabulara saldırmamla başladı. Eğer TD forumunda öldürülen binlerce insana(ırkı önemli değil) “kimin umurunda işgalci 3,5 kişi” deniyor (ki herkesi kontrol edemezsin). fakat bu yorumlar sözde bu forumda binlerce yorum yapan üyelerce normal karşılanıyor. Kimse ses çıkarmadığı gibi tam tersine bu yorumlar savunuluyor. şimdi bu trollüğün amacı şu ki başka biri de yoruma “asıl siz ölün” desin, sonra başka biri de diğerine, “asıl siz ölmelisiniz” desin kin ve nefret oluşsun istenmeyenler uzaklaştırılsın. amacın zaten bu olduğunu bildiğim için uyardım fakat yanlış anlaşıldım. Sadece site tüzüğünü okumuştum nasıl şikayet edildiğini bilseydim bunu yapmazdım. Moderatörler de zamanında uyarı yapsaydı sorun çözülürdü ki.

Fakat ben asıl meselenin benim dini,devlet tabularını eleştiriyor oluşumla ilgili olduğunu biliyorum. Madem burdaki zihniyet böyle o zaman sloganda bu olmalı “TD ovası tabuların yuvası” normal sokakta bu kadar tabusu olan insana az rastlanır. Kimse kusura bakmasın ben bana taş atana, gül atacak kadar saf değilim, her yoruma yazıda olması gerektiği gibi cevap verdim fakat hakaret olarak algılandı. Sonuçta gittik geldik burda da faşizme tosladık. Tamam yine siz kazandınız eğer bu forumda bu tür insanlar yazıyorsa benim burda işim olmaz. TD sitesini de suçlamıyorum sonuçta malzeme bu. Artık bu saatten sonra burda tek yazı yazmayı düşünmüyorum.

Amacım kimsenin değerlerine saldırmak olmadı tek rehberim gerçekler oldu. Evet doğrudur tabuların yıkılması çok zordur, insanların canını acıtır; fakat onlara sarılmaktan daha iyidir. Ben burda daha hiç yazmaya başlamamıştım ayrılmayı düşünmüyordum çok yoğun olmama rağmen elimden geldiğince bir şeyler “yıkmaya” çalıştım; çünkü bir şeylerin yıkılmadan düzeltilemeyeceğine inanıyorum. Fakat şimdiden böyleyse daha fazla yazamayacağımı düşünüyorum, bütün yazılanlar ortada olduğu için kimin haklı ya da haksız olduğu belli o yüzden bu kaçma olarak algılanmasın fakat sürekli bu gereksiz tartışmalarla zaman harcayamam o yüzden artık moderatörlerden üyeliğimin iptalini rica ediyorum. Böylelikle siteyi de zor duruma sokmamış olurum. Yönetim istiyorsa bu başlığı kaldırmasında bir mahsur görmüyorum.
Saygılarımı sunarım.

(http://www.turandursun.com/hakkimizda/tuzugumuz)
Site Tüzüğümüz (http://www.turandursun.com/hakkimizda/tuzugumuz)
1- TD Sitesinin varoluş gerekçelerini paylaşan üyelerimizin katıldığı ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder. En az bir ay süre ile siteye aktif katılımda bulunmuş, dinlerden bağımsız deist, agnostik, panteist, panenteist ve ateist üyelerden oluşur. DÖ Grubu’na üyelik için yapılan başvuru grupta tartışılır ve değerlendirilir; olumlu bulunanlar onaylanır.
2- Turan Dursun sitesi 1.madde tanımlanan amaçlar doğrultusunda sivil toplum kurumlarıyla ortak hareket edebilir kampanya açabilir veya bu amaca yönelik oluşumlarda yer alabilir.
a) Ateist ve diğer din karşıtı felsefede olan bireyler toplumumuzda yakın bir döneme kadar bu ortaklıkları temelinde bir araya pek gelemediler. Genellikle ayrı kaldılar. İnternet ortamının yarattığı olanaklar sayesinde bu durum son yıllarda ortadan kalkmaktadır. Artık ateistler ve diğer din karşıtı felsefede olanlar en azından internet ortamında bir araya gelip seslerini duyurmaya başladılar. Bu oluşum, gelişimini sürdürmelidir. Bu açıdan sitemiz, gelecekte bir sivil toplum kuruluşuna dönüşmeyi, en azından böyle bir kuruluşun temellerine önemli katkıları olan bireylerin yetiştiği yer olabilmeyi kendisine hedef belirlemiştir.
b) Bu ülkede her ateist veya her dinsiz kendisini olduğu gibi rahatça ifade edebilmelidir. Bunun için ateistler ve dinsizler üstündeki toplumsal baskı ortadan kalkmalıdır. Bu ülkedeki herkes dolaylı veya dolaysız yoldan baskı ile Müslüman yapılmaya çalışılmamalıdır. Din olgusunun saygı sınırları içinde eleştirilmesi, ifade özgürlüğü sınırları içinde kabul edilebilmelidir. Laik devlet olmanın gereği olarak; Devlet bütçesinden din işlerine pay ayrılmamalı, din işleri özel kuruluşlarca Devlet denetiminde faaliyet gösterir mahiyette yeniden yapılandırılmalıdır.
c) Zihinleri din tabusundan kurtarmaya çalışmak, toplumumuzun gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Yüzyıllardan beri gerek bizim toplumumuzda, gerekse İslam'ın yaygın olduğu diğer toplumlarda İslam dinini eleştirmek hatta irdelemek, hukuksal suç, en basitinden ahlaksal suç olagelmiştir. Avrupa toplumları da orta çağ döneminde bunu en ağır şekliyle yaşamıştır. Ancak rönesans ve reform döneminden itibaren Avrupa toplumları bu tabuyu kırmış ve gelişimlerinin önünü açabilmiş, böylece gerek bilim gerekse de hukuk ve demokrasi alanında büyük atılımlar başarabilmişlerdir.
d) Toplumun önemli bir kesiminin kutsal kabul ettiği dinsel değerleri eleştirmek, hakaret etmek demek değildir. Dinlere ve kutsal kabul edilen değerlere yapılan eleştirilerin hakaret olarak algılanması da, muhafazakar- dindar çevrelerde sık gözlenen bir tepkidir. Eleştirilerimizin anayasal dayanağı ifade özgürlüğüdür. Uluslararası alanda ise İnsan Hakları Beyannamesi'dir.
e) Dünyaya bakış açımız; dinlerin, dinlerin tasvir ettiği tanrının, cennet-cehennem, melek-şeytan, cin, peygamberlik gibi usdışı kavramların akla dayalı reddinden öte yaşamın gerçekliğini temel alan hümanist anlayışı savunmaktır. Uygarlığın geliştirilmesi ve insanlığın mutluluğu için barışın ve demokrasinin, adaletin, hak ve fırsat eşitliğinin sağlanması, tabiatın korunması, bilimsel ve sanatsal yaratıcı etkinlikler, insanlararası dostlukların gelişmesi, kısacası sadece ve sadece dünyevi amaçlı etkinliklerle mümkündür diye düşünüyoruz. Böylece bizler sadece dinlere, sadece "bir şeylere" karşı çıkmanın ötesinde de kendimizi tanımlamakta, kendi pozitif değerlerimizi ortaya koymaktayız. Ateistler ve dinsizler, sadece "bir şeylere" karşı çıkan, sadece muhalefet eden insanlar değildir.
f) Yaşamın anlamının ne olduğu ve ölüm gerçeğinin içimizde yarattığı kaygıların çözümü sadece bireylerin iç dünyalarında ele alınabilecek öznel konulardır. Dinler, bu sorulara yanıt verdiklerini iddia etseler de bizce bunlar doğru değildir. Bu soruların ve kaygıların yanıtları ve çözümleri ne bir dinde, ne bir ideolojik, felsefi veya ahlaki öğretide ne de bilimde bulunabilir. Bunlar bireysel, öznel hayatın parçalarıdır. "Ne ararsan kendinde ara, Kudüs'te, Mekke'de, Kabe'de değil" atasözü de bu düşüncemizi ifade eder.
g) Sitemiz, aydın insan Turan Dursun anısına kurulmuş olmakla birlikte sadece Turan Dursun'un makalelerini kendisine sınır edinmiş değildir. Ayrıca onu tüm görüşleriyle doğru kabul eden, tabulaştıran, tarikatvari bir yapılanma da değildir. Eğer böyle olsaydık, dinlerde eleştirdiğimiz noktaları kendimizde de yaratmış olurduk. Biz bunun yerine bilimsel-akılcı perspektif ile Turan Dursun'a bakmakta, bunun sonucunda onun doğrularını çoğunlukta, hatalarını ise azınlıkta görmekteyiz. En önemlisi ise dinlerden özgürleşmenin insanlığı daha güzel yerlere getireceği düşüncesinde onunla aynı paydadayız.
3- Turan Dursun sitesi demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, barıştan yana taraftır.
4- Turan Dursun Sitesi, ırkçılık içermediği ve şiddete teşvik etmediği sürece, siteyi yasalar karşısında zor durumda bırakmayacak nitelikteki her türlü düşüncenin ifade edilebilmesinden yanadır.
Dinlerden Özgürlük (DÖ) Grubu :
5- TD Sitesinin varoluş gerekçelerini paylaşan üyelerimizin katıldığı ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder. En az bir ay süre ile siteye aktif katılımda bulunmuş, dinlerden bağımsız deist, agnostik, panteist, panenteist ve ateist üyelerden oluşur. DÖ Grubu’na üyelik için yapılan başvuru grupta tartışılır ve değerlendirilir; olumlu bulunanlar onaylanır.

Natan
22-05-2014, 05:00
Bu arada hatırlatma gereği duydum. Ben kimseye troll yakıştırması yapmadım. genel bir durumdan bahsedip ne yapılırı söyledim. Söz konusu üyenin şahsına yönelik yazmadığımı eklemek isterim.

Bu gibi durumlarda lütfen ilgili prosesi gerçekleştirin. Panellerden kontroller muhakkak yapılır. Yoksa bu iş uzadıkça uzar gider.

Subat
22-05-2014, 09:22
Sayın ebucehil'e katılıyorum. (tartışmanın devamını okumadım) Bu konuda daha hassas olmamız lazım. Bunun yanında, niyet okumaya soyunmadığımız için, bir müddet bekliyoruz. Sonrasında ise zaten gereken uyarı ve ya yaptırım yapılıyor.

bursali68
23-05-2014, 01:25
Merhaba,

Ben burdaki asıl meseleyi anlayamayacak kadar sizin gibi ergen kafalı değilim, ergen yazılarını savunanda ergen kafalıdır.bu insanlarla muhattap olmam.

Sn.Arkadaşım, doğru, dürüst bir insanın, yazdıklarıyla karşısındakine ithamda bulunmaması, hakarete varacak cümleler kumaması çok önemlidir...

Diyelim ki ben yanlış bir müdahalede bulundum ilk mesajımda...

Oysa ki sen yazdıklarınla beni...:
-Üyenin nickine ve inancına bağlı olarak yazan biri ilan ettin,
-Kraldan çok kralcı ilan ettin,
-Troll sever ilan ettin,
-Şimdi de " ergen kafalı " ilan ettin...

Sağolun gerçek yüzünüzü görmüş oldum...Ara ara " yanlış forumda bulunduğun vurgusunu " yapmış olsan da, yine de satır aralarında " bu forumda çok işi ( pozitif anlamda) olduğunu " düşünen birinin düşmemesi gereken yanlışlardır bunlar...

Öncelikle birilerini " ergen, troll, hakaret ediyor...v.b. " şikayet ederken, kendin aynı yanlışlara düşmemelisin...Bu çok önemli...Bu karşındaki insanın seni, etnik kökenine veya inancına veya ideolojik görüşüne bakmaksızın, doğru, dürüst bir insan olup olmadığını görmesi açısından çok önemlidir...Burada ahkam kesmiş olmayayım, senin açından bu detaylar çok önemli olmayabilir, ancak benim açımdan önemli...

Benim yazdığım 4 nolu mesajdan sonra bana yazdıklarına,

Benim yazdığım 15 nolu mesajdan sonra bana yazdıklarına,

Benim yazdığım 19 nolu mesajdan sonra bana yazdıklarına,

Benim yazdığım 21 nolu mesajdan sonra bana yazdıklarına,

Lütfen bir kez daha bak...Tek bir kelime sana hakaret var mı...? Sen " şusun " tarzında bir ithamda bulunmuş muyum...? Oysa ki sen o benim mesajlarımın hemen ardından yazmış olduğun mesajlarda direkt...:

-Üyenin nickine ve inancına bağlı olarak yazan biri ilan ettin,
-Kraldan çok kralcı ilan ettin,
-Troll sever ilan ettin,

Ve şimdi de...:
-Şimdi de " ergen kafalı "...

E el insaf be arkadaşım...! Hem trolldür, şudur, budur temizlensin diyorsun forumdan, hem de kendine tek kelime hakaret olmadığı halde söylediklerine bak...

Neyse çok yazılacak şeyler var belki, ancak burada kesmekte yarar var...Sıkıntı yarattıysam, üzdüysem özür dilerim...Umarım daha verimli tartışma ortamlarında bilgi alış-verişinde bulunuruz...

Sağlıcakla kalınız...

ebucehil
23-05-2014, 03:54
.Sıkıntı yarattıysam, üzdüysem özür dilerim...Umarım daha verimli tartışma ortamlarında bilgi alış-verişinde bulunuruz...

Sağlıcakla kalınız...

Efendim sıkıntı şöyle ki bence burda ki gereksiz tartışmaya hiç gerek yoktu. bunu kabul edelim ki din çok hassas bir konudur. yazdıklarımdan belki bir düşünceye kapılıp tepki vermiş olabilirsiniz. ilk başta konuya bakıp düşüncenizi ifade etmiş olsaydınız ki bence siz mesajları ilk başta sağlıklı bir şekilde okusaydınız belki bana hak verir ya da anlardınız, ya da hiç bir şey yazmazdınız. sonradan okuduysanız bari savunmayın neden yazmadığınız bir yazıyı savunma gereği duyuyorsanız bu çok ciddi bir hatadır. insanın aklına her şey gelir. karşınızdaki insanın çok anlayışlı biri olduğunu nerden biliyorsunuz. belki andavalın tekiyim moderatör olmadığınız halde bu hatayı yaptınız. bu da uzun ve gereksiz bir tartışmaya yol açtı. burda herkes aynı düşünse zaten yazmaya gerek kalmaz. normal hayatımızda olsa kendime ebucehil gibi bir lakap takmam her halde. bu Nicki seçtim eğer yunus emre ya da mevlana nicki kullansaydım. o zaman sana farklı bir cevap verirdim. ama kusura bakma direk bana okumadan inançsızlar sil diye şöyle olur dersen. bende sana bu cevabı veririm. çünkü insan beyni çok farklı çalışır bir çok ihtimali düşünür savunma moduna geçer. kimse kendini kandırmasın bu durum çoğu insanda böyle işler.

şimdi şunu söyleyeyim buraya birisi gelip saçma sapan bir yazı yazdı diyelim yazamaz mı yazar. forumdayken üst üste aynı düşünce tarzında sık sık nerdeyse aynı yorumları yazdığını gördüm nasıl uyarılacağını bilmediğim için sert olsa da kendime göre uyardım ki zaten kendi üslubumu da eleştirdim. uyarıdan sonra nedense yorumlar kesildi. sonra hiç bulaşmadım sonuçta ben görevimi yaptım çekildim. ne olduysa aradan baya zaman geçtikten sonra moderatörler dışında siz uyardınız ve konu buraya kadar geldi. ben gidip orda o kişiye cevap yazmaya tenezzül etmezken burda bukadar yazı yazdık o da amacına ulaştı bir yerde tek mesele budur.

ben yinede insan psikolojisini tahmin ettiğim için olabilir diyorum. ben de sen de kendimize göre haklı olabiliriz. fakat kararı moderatörler verir isterlerse kaldırırlar istemezlerse kaldırmazlar. ama o yorumlar orda kalırsa yarın başka biride gelip aynı şeyleri söylerse o zaman umarım kimse mızıkçılık yapmaz. diyeceğim bu.
bu Nickle artık yazmayı düşünmüyorum. belki uzun bir süre sonra gelir dini konular dışında kaynaklara dayanarak bir şeyler yazabilirim. çünkü bu Nickle gerçekten insanlar tarafsızlığım hakkında kuşkuya düşebilirler. hemde bu aralar çok yoğunum. ve bence eğer bir insan uyandığı zaman yine aynı kişiyse(kendine birşeyler katma konusunda) o insandan hiçbir şey olmaz. bizde zamanında din hakkında ileri geri konuşanlara tahammül edemiyorduk. şimdi diyorum ki keşke daha önce kafama vursaydılar. o yüzden ben burda belki kafasına vurulmasını isteyen biri olur diye biraz sert yazdım. azizim hergün birilerinin acımasızca kafama vurmasını ne kadar çok isterim bilir misin? belki uyandığımda aynı kalmaktan korktuğum için. sen o hergün uyananların uyandığına bakma belki bizde hala uyuyoruz bunu kim bilebilir ki? o yüzden bazen sertlik iyidir. insanı kendine getirir.(üzerinize alınmayın lütfen) gerçi konu çok dağıldı ama eğer bende bu üslubumdan dolayı sıkıntı yarattıysam tabiki özür dilerim fakat emin ol bu Nickle yazarsam sert yazmaktan çekinmem isterseniz bu Nickle devam edeyim ama bu tartışma bitmez ve bu üsluptan dolayı özür dilemem :)

sizde sağlıcakla kalınız.

bursali68
26-05-2014, 09:02
Merhaba,

şimdi şunu söyleyeyim buraya birisi gelip saçma sapan bir yazı yazdı diyelim yazamaz mı yazar. forumdayken üst üste aynı düşünce tarzında sık sık nerdeyse aynı yorumları yazdığını gördüm nasıl uyarılacağını bilmediğim için sert olsa da kendime göre uyardım ki zaten kendi üslubumu da eleştirdim.

Sn.ebucehil, koyulaştırdığım kısımdır benim eleştirim zaten...Mesajınızın diğer kısımlarına yazmış olduklarınıza karşılık bir şeyler yazmıyorum, çünkü polemiği sürdürmekten başka bir şeye hizmet etmeyecek...

Sağlıcakla kalınız...