PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Insanın Evrim geçirmiş hayvan olduguna emin mısın

insannedir
22-05-2014, 00:20
Insan nedir? Görünüşte 50-60 kiloluk kan ve kemik torbası
Tartıldin mı ? Tartıl kac kilosun 50-60-70-80
Ve yine görünüşte iki ayaklı Tüysüz bir mahluk
Ve görünüşte bakıyorsun 2 metre uzunluğunda bir çukuru dolduracak bir kabiliyet. Böyle bir sey görünüşte
Simdi dikkat!
Ama dogru mu? Içindeki manevi büyüklüğüyle ilmen ve fikren bütün kainatın alimi
Bütün kanatı ilmen ve fikren ihata ediyor. içindeki kuvvet elektriklenince kainatın altını üstüne getiriyor
Alemin en güçlü cisimleri canlıları varlıkları insanın ufak tedbirlerinin karşında zayıf ve güçsüz kalıyor
Halbuki insan 50-60 kiloluk kan ve kemik torbası 2 metre uzunluğunda bi çukuru sığan bir sey, simdi bu ufacık varlık içindeki manevi büyüklüğü evrim geçirmiş hayvanda mı aldı yoksa bütün kainatın alimi olan Allah'tan mı aldı

insannedir
22-05-2014, 00:25
Sendeki bu manevi büyüklük bu azamet geçici olur mu? Olmaz mı ? Vicdanında alacağın sesle hayır

uyar
22-05-2014, 20:53
iste bu senin yazdigin surekli bahsettigimiz yanilgi yani diluzyon .... insanin azameti yanilgisi

AerA
23-05-2014, 13:46
Içindeki manevi büyüklüğüyle ilmen ve fikren bütün kainatın alimi. Bütün kanatı ilmen ve fikren ihata ediyor. içindeki kuvvet elektriklenince kainatın altını üstüne getiriyor.Alemin en güçlü cisimleri canlıları varlıkları insanın ufak tedbirlerinin karşında zayıf ve güçsüz kalıyor

Bu manevi büyüklük dediğin şeyin ismi "kullanılabilir zeka". Hayvanlarda da var ama bir ölçüde. Senin ki onlara göre daha fazla olduğu için, sen Dünyanın altını üstüne getirebiliyorsun.

Ayrıca insanın ufacık tedbirlerine karşı alemin tüm canlıları zayıf ve güçsüz kalmıyor. Sen senede ne kadar antibiyotik kullanıldığını biliyormusun? Halen o küçücük organizmanın önüne geçemedin...

simdi bu ufacık varlık içindeki manevi büyüklüğü evrim geçirmiş hayvanda mı aldı yoksa bütün kainatın alimi olan Allah'tan mı aldı

Dedim ya, hayvanda da var kullanılabilr zeka. Sendeki bir tık fazla. Bir tık fazlaya doğru dönüşüm Evrim Kuramında mevcut. O zaman?

gordion
23-05-2014, 17:49
yeryüzünde ar olan 8.000.000 / yazıyla (SEKİZ MİLYON) / canlı türünden sadece insanın dünyaya hakim olan tek canlı olması bile insanın hayvanlardan farklı ve ayrıcalıklı olmasını açıklar.
insan sadece biyolojik olarak hayvanlara benziyor diye insan için "gelişmiş hayvan" diyenler, o halde patatesin de 46 kromozomu var yani insana çok yakın, o halde patates de gelişmemiş insandır demeli.

Genesis82
23-05-2014, 18:08
Bir Ara Bakterilerden İnsan Oluştuğunu İddia Eden Biri İle Tanışmıştım.Ona Şanslı Olduğunu Söyledim Çünki Kutuplardaki Buzulların Erimesiyle Buz Kütlelerinde Saklı Olan Bakteriler Gün Yüzüne Çıkarak Küresel Isınmayı Hızlandırdığını İddia Eden Bir Bilimsel Makele Okumuştum.Bundan Sebep Şanslı Olduğunu Bakterilerden İnsanlık Oluştuysa Milyarlarca Yıllık(bu milyar onların iddiasıdır) Akrabaları İle Kucaklaşabileceği Çıkarımını Yapmıştım :) Bu İnsanın Hayvandan evrimleşmeside Aynıdır Kanımca....Kaldıki Bazen Düşünmüyor Değilim Hani :) İki Ayaklıgillerden Oluşan Toplumları Gördükçe?

AerA
23-05-2014, 19:08
yeryüzünde ar olan 8.000.000 / yazıyla (SEKİZ MİLYON) / canlı türünden sadece insanın dünyaya hakim olan tek canlı olması bile insanın hayvanlardan farklı ve ayrıcalıklı olmasını açıklar.

İlahi Gordion, hepimizi güldürdün.

İnsanın Dünyaya hakim tek canlı türü olduğu doğru değildir. Ne yazık ki Dünya'nın hakimi tek hücrelilerdir. Ölünü bile onlar ortadan kaldırır. İnsanı diğer mahlukattan ayıran tek şey, "kullanılabilir zeka düzeyi" dir.

Sadece bu soruya cevap vermeni istiyorum : Memelilerin anatomisi-iskelet yapısı-organların yerleşimi ve işlevleri bile aynıdır biliyorsun. Şimdi çıkart insandan zekayı, kediden-köpekten-hatta ve hatta maymundan, ne farkı kalır?

insan sadece biyolojik olarak hayvanlara benziyor diye insan için "gelişmiş hayvan" diyenler, o halde patatesin de 46 kromozomu var yani insana çok yakın, o halde patates de gelişmemiş insandır demeli.

Örneğin hatalı olmuş be yaw. Patates hayvan mı? Kaldı ki biyolojik olarak benzerlikten anladığın şey, kromozom sayısı mı?

.......Milyarlarca Yıllık (bu milyar onların iddiasıdır) Akrabaları İle Kucaklaşabileceği Çıkarımını Yapmıştım..... :)

Şans eseri doğru bir çıkarım yapmışsın, lakin Dünya'nın yaşının kaç olduğunu zannediyorsun? 3-5 bin mi? Karbon 14 deme, Dünyanın yaşına onunla bakılmıyor. :)

Genesis82
24-05-2014, 00:26
yo bu yaş olayında hatırladığım kadarıyla bilimdede farklılık var,hadisçilerden filan hiç bahsetmiyorum zaten...50 milyar yıl bilinmezlik denklemi gibi birşey içine neyi sokuşturmak istersen kapı aralar

AerA
24-05-2014, 09:09
yo bu yaş olayında hatırladığım kadarıyla bilimdede farklılık var,hadisçilerden filan hiç bahsetmiyorum zaten...50 milyar yıl bilinmezlik denklemi gibi birşey içine neyi sokuşturmak istersen kapı aralar

Doğrudur yaş olayı ile ilgili bilimde farklılık var"DI". Uranyum-Kurşun tayini ile Dünyanın yaşı tespit edilirdi ama bu metodun tutarsızlıkları bulundu.

Aşağıda "Sızıntı" dergisinin konu ile ilgili bir yazısının linkini veriyorum. 2002 yılından kalma eski bir yazı. Lakin konu güzel işlenmiş ve halkın anlayacağı bir dille yazılmış. http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/dunyanin-yasi-ve-uranyum-kursun-metodunun-problemleri.html

Şimdi Uranyum-Kurşun metodu, Zirkon kristaller içerisine kafeslenmiş Uranyum'dan yola çıkılarak yapıldığı için Sızıntı dergisinin 2002 yılında kaleme aldığı hatalar ile karşılaşılmıyor.

Birde siz 50 milyar yazmışsınız... Onu anlamadım? 4,5 milyar yıl. Bu sayı büyüyebilir, ama küçülemez.

Genesis82
24-05-2014, 16:43
yazıda kullandığım 50 milyar mecaz olayıdır,olayın abartmasıdır ki 4.5 milyar yıl akıl ve bilimle nasıl açıklanabilmiş hala anlayamadım.çok derin bilgiye sahip değilim.kendi çapımda yaptığım araştırmalarda 4.5 milyar yıl olayının söylem olarak mevcut olduğunu gördüm yani dünyanın yaratılışından(sizlere göre tesadüfler zinciri ile) beridir yaşam süreci başladıktan sonraki ilk canlı türünün fosilini resmi anlamda göremedim.belki benden kaynaklıdır eğer bir kaynak var ise paylaşırmısın?

istatistik
24-05-2014, 17:02

İnsanın dünya üzerindeki görünürdeki hakimiyeti kaç yıldır devam etmekte? Kabaca 4 milyon yıl diyelim mi? Bu bile fazla çünkü insanın doğadan saklanarak geçirdiği milyon yıllık süreyi de buna dahil ediyorum. Esasında 100 Bin yılı bile bulmaz hakimiyeti.

Peki geçmiş dönemlere ne diyorsun? Dinozorlar çağı. 250 Milyon yıl mı devam etmişti? Ondan önce bir de trilobitler vardı. O kaç yıl sürdü? Peki insan hükümdarlığı ne kadar sürecek? Gezegenin ileriki haline yönelik tahminlere bakılırsa pek uzun değil gibi. Küresel ısınma, virüsler vs...

AerA
24-05-2014, 19:32
.....4.5 milyar yıl akıl ve bilimle nasıl açıklanabilmiş hala anlayamadım.çok derin bilgiye sahip değilim.kendi çapımda yaptığım araştırmalarda 4.5 milyar yıl olayının söylem olarak mevcut olduğunu gördüm

Fakültede bana ilk anlattıklarında bende anlayamamıştım. Lakin olay çok basit. Uranyum bozunur. Sabit kalmaz. Her radyoaktif elementin bazı bozunma yolları vardır. Bunlar tamamen aydınlatılmış ve bilinen şeylerdir. İşte bu Uranyum'da bozunarak Kurşun'a dönüşür. Tek bir farkla, normalde var olan Kurşun 207 kütleye sahip iken, radyoaktif bozunmaya uğrayan Kurşunun bir tane nötron fazlası vardır ve ağırlığı 208 dir. Eğer bir kayaçta Uranyum ve 208 kurşun yan yana bulunuyorsa, bu Kurşun Uranyumdan geliyordur.

Uranyumun ne kadar hızla bozunduğu bilinir. 208 kurşun miktarını tespit eder ve bozunma hızını bu miktara bölersenir, o kayacın içindeki radyoaktif süreci tespit etmiş olursunuz. 4.5 milyar yıl, Amerika'dan çıkartılan Zirkon bir kristal içersinde kafeslenmiş Uranyumun kurşuna dönüşürken geçirdiği süre yani o kayacın yaşıdır. Bu sürenin üzerine Uranyumun oluşum süresini de dahil ederseniz eğer gerçek süreç bundan daha uzun olur. Yani Dünya üzerindeki en yaşlı kayaç 4.5 milyar yıl, Dünyanın yaşı ise bu süreye Uranyum oluşma süresi eklenmiş hali kadar yaşlıdır. Uranyumun gezegen oluşumunda ne kadar bir sürede oluştuğunu bilmiyoruz. İşte bu yüzden bazıları 4.5 milyar yıl der, bazıları daha yaşlı der.

O en yaşlı zirkon kristal, Dünya'da 100 ün üzerinde laboratuar tarafından incelenmiştir. Çok ufak sapmalarla sonuç hep aynı çıkmıştır. Ve bu ölçümler aman aman zor şeyler değil. Alt tarafı bir kütle spektrometresine bakıyor. İşte bu yüzden, Dünyanın yaşının daha az olduğunu söyleyenlere sinir oluruz. Ulan sonuç ortada. Al sen yap başka sonuç bulabilecekmisin bakalım. :)

yani dünyanın yaratılışından(sizlere göre tesadüfler zinciri ile) beridir yaşam süreci başladıktan sonraki ilk canlı türünün fosilini resmi anlamda göremedim.belki benden kaynaklıdır eğer bir kaynak var ise paylaşırmısın?

İlk canlı türün fosili diye bir şey kalmamıştır zaten. Fosilini boş verin, bir çok canlı türü kalmadı ortalıkta. Anadolu Sincabı derdik bir tür var idi. şimdi yok. Hal böyle iken, "ilk" olanın ne fosili kalır, ne başka bir şeyi.

Ayrıca ilk oluşan canlının tek hücreli olduğu söylenir. Fakat hemen eklemeliyim bu "Evrimsel" bir söylem değildir. Evrim için yaşamın zaten var olması gerekli. İlk canlının ortaya çıkışı v.b. konular farklı branşların uzmanlığı, ilgi alanıdır. En eski ve ilkel fosil türler trilobitler olsa gerek. Google'dan bulabilirsiniz.

Sağlıcakla Kalınız

gordion
24-05-2014, 20:13
İnsanın dünya üzerindeki görünürdeki hakimiyeti kaç yıldır devam etmekte? Kabaca 4 milyon yıl diyelim mi? Bu bile fazla çünkü insanın doğadan saklanarak geçirdiği milyon yıllık süreyi de buna dahil ediyorum. Esasında 100 Bin yılı bile bulmaz hakimiyeti.

Peki geçmiş dönemlere ne diyorsun? Dinozorlar çağı. 250 Milyon yıl mı devam etmişti? Ondan önce bir de trilobitler vardı. O kaç yıl sürdü? Peki insan hükümdarlığı ne kadar sürecek? Gezegenin ileriki haline yönelik tahminlere bakılırsa pek uzun değil gibi. Küresel ısınma, virüsler vs...

"hakim olma" kavramından ne anladığımıza bağlı bu birazda, o zamanlar dinazorlar sadece kuvvet ve irilik anlamında vardı.şu an dinazorlar tekrar bir şekilde ortaya çıksa insanoğlu dinazorları yok edebilir..dünyanın geçmişinde insanoğlu kadar gerçek anlamda hakim olmuş bir canlı yok..hakim olma birazda akıl ile ilgili bir konu..insanoğu bugün uzaya gidiyor, yeni gezegenler keşfediyor, bilim anlamında gelişiyor, yeni keşifler, buluşlar vs..ben hakim olmak derken bunları anlıyorum.

mrdragon
24-05-2014, 20:41
"hakim olma" kavramından ne anladığımıza bağlı bu birazda, o zamanlar dinazorlar sadece kuvvet ve irilik anlamında vardı.şu an dinazorlar tekrar bir şekilde ortaya çıksa insanoğlu dinazorları yok edebilir..dünyanın geçmişinde insanoğlu kadar gerçek anlamda hakim olmuş bir canlı yok..hakim olma birazda akıl ile ilgili bir konu..insanoğu bugün uzaya gidiyor, yeni gezegenler keşfediyor, bilim anlamında gelişiyor, yeni keşifler, buluşlar vs..ben hakim olmak derken bunları anlıyorum.

Sen bunları anlıyorsun da;

Biz insanlık teknoloji de çığır açıp neler neler yaparken;

72.8 - "Kuşkusuz biz göğe ulaşmak istedik, fakat onu çetin bekçilerle ve yakıcı ışıklarla dolu bulduk."
72.9 - "Hâlbuki biz, (daha önce) göğün bazı yerlerinde gayb haberlerini dinlemek için otururduk. Fakat şimdi her kim dinlemeye kalkacak olursa, kendini gözetleyen yakıcı bir ışık bulur."

55.33 - Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz. Gerçi hoş bu ayet kıyamet senaryosu üzerine o güne mahsustur.

Kuran tanrısı ve yıldızlara bakış açısı;

37.6 - Biz, en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık.

67.5 - Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

RainFall
24-05-2014, 20:47
Bu konuyu açan arkadaş hiç kuranı okuyup üzerine kafa yormuşmu acaba bu yaratıcıdanmı geldi diye biz hergün yoruyoruz.Bıktık.

vartor
24-05-2014, 22:06
Ben bazilarinin evrim geciremedigine inaniyorum.

evrensel-insan
24-05-2014, 22:12
Evrim olarak insanoglu olunabiliyor, ama maalesef insan olunamiyor.

Cunku insan olmak, evrim ile degil; insanoglunun zihinsel devrimi ile mumkun.

O yuzden insan "zihinsel devrimini yapabilen insanogludur"

istatistik
24-05-2014, 23:35

Aslan mı Döver yoksa Kaplan mı? kıvamına doğru geçiyorsunuz. İnsanların ortaya çıkması dinozorarın ortadan kaybolmasının neticesinde gerçekleşti. Baskın türün ortada bulunduğu durumlarda daha zayıf türün ortadan kalkması gibi düşünün. Dinozorları ortadan kaldıran da biz değildik.

gordion
25-05-2014, 01:11
Aslan mı Döver yoksa Kaplan mı? kıvamına doğru geçiyorsunuz. İnsanların ortaya çıkması dinozorarın ortadan kaybolmasının neticesinde gerçekleşti. Baskın türün ortada bulunduğu durumlarda daha zayıf türün ortadan kalkması gibi düşünün. Dinozorları ortadan kaldıran da biz değildik.

ben kıvamdan kıvama geçmiyorum sadece "hakim olmak" fiilinin sadece dinozorlar gibi "güç ve kuvvete dayanmadığını" ve akıl unsurunun önemli olduğunu belirtiyorum..hakim olmak kısmen dünyaya hakim olmak yani deniz suyundan içme suyu elde edebilmek gibi; insanlık bugün susuz kalsa deniz suyundan içme suyu elde edebilir ve soyunu uzun süre devam ettirebilir fakat dinozor bunu sittin sene yapamaz, yapsaydı 230 milyon yılda yapardı zaten.
insanoğlu petrolden benzin yapar, petrolden lastik yapıp uzun mesafeleri kısaltabilir ama dinozor bunu yapamaz.

bunlar sadece birkaç sn. içinde bulduğum gelişmeler, vakit harcanırsa bunun gibi binlerce örnek bulunabilir.

Nevandaar
25-05-2014, 02:11
gordion´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=518346#post518346)
Sen bunları anlıyorsun da;

Biz insanlık teknoloji de çığır açıp neler neler yaparken;

Alıntı:
72.8 - "Kuşkusuz biz göğe ulaşmak istedik, fakat onu çetin bekçilerle ve yakıcı ışıklarla dolu bulduk."
72.9 - "Hâlbuki biz, (daha önce) göğün bazı yerlerinde gayb haberlerini dinlemek için otururduk. Fakat şimdi her kim dinlemeye kalkacak olursa, kendini gözetleyen yakıcı bir ışık bulur."

Alıntı:
55.33 - Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.
Gerçi hoş bu ayet kıyamet senaryosu üzerine o güne mahsustur.

Kuran tanrısı ve yıldızlara bakış açısı;

Alıntı:
37.6 - Biz, en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık.

67.5 - Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Kuranda geçen ayetler çok fazla muallaklar. Nereye çeksen oraya gelebilirler. O yüzden bu tip konularda ayetler üzerinden gitmek doğru olmayacağını düşünüyorum.
Aslında herşey ortada ama bir inanır açısından durum farklı.
Örneğin, en yakın göğü yıldızlarla donatma ayeti genel olarak atmosferin katmanları üzerinden eleştirilir ancak çok farklı şekilde de isterse yorumlanabilir.
Bulunduğumuz evrenden başka evrenler olabileceğinden ziyade olması gerektiği düşüncesi hakimdi konunun uzmanlarında.
Buradan yola çıkarak "en yakın göğü" ifadesini bulunduğumuz evren veya samanyolu galaksisi ile açıklamaya gidip çok rahat şekilde eleştirileri bertaraf edebiliriz :=)

ben kıvamdan kıvama geçmiyorum sadece "hakim olmak" fiilinin sadece dinozorlar gibi "güç ve kuvvete dayanmadığını" ve akıl unsurunun önemli olduğunu belirtiyorum..hakim olmak kısmen dünyaya hakim olmak yani deniz suyundan içme suyu elde edebilmek gibi; insanlık bugün susuz kalsa deniz suyundan içme suyu elde edebilir ve soyunu uzun süre devam ettirebilir fakat dinozor bunu sittin sene yapamaz, yapsaydı 230 milyon yılda yapardı zaten.
insanoğlu petrolden benzin yapar, petrolden lastik yapıp uzun mesafeleri kısaltabilir ama dinozor bunu yapamaz.

bunlar sadece birkaç sn. içinde bulduğum gelişmeler, vakit harcanırsa bunun gibi binlerce örnek bulunabilir.
İnsanlar şu an dünyada bulunan diğer canlılara zeka olarak nal toplatırlar ancak akıl konusu tartışılır bence.
Zekayı potansiyel olarak değerlendirirsek akılda kinetik oluyor.
Zekamızı kullanarak büyük işler başarıyoruz ancak kendi soyumuzu tüketmeye doğru da hızla ilerliyoruz.
Eğer hiçbir insan kurtulamaz ve soyumuz tükenirse, geliştirdiğimiz bunca teknolojiye rağmen biz ne kadar akıllı oluruz?
Zekamızı kaldırabilecek yeterli akla sahip değiliz denebilir sanırım.

Genesis82
25-05-2014, 03:02
Nevandaar Yazdıklarının Bir Bölümüne İnanan Olarak Katılmamak Mümkün Değil.Ancak Ayetteki En Yakın Gök Çıkarımın Mantıkla Bağdaşmamasını Kabul Ettiğin Gibi(Kinayeli Olsada) Anlıyorum..Çünki Aynı Tesadüfsel varoluşçularında sığındığı "Zaman" Kavramı Tamda Bunun Paralelinde Olduğundan daha Çok Tartışmaya Açılabilirdi..İyi Bir Analiz Ne Şiş Ne Kebap Tarzında

mrdragon
25-05-2014, 12:19
Kuranda geçen ayetler çok fazla muallaklar. Nereye çeksen oraya gelebilirler. O yüzden bu tip konularda ayetler üzerinden gitmek doğru olmayacağını düşünüyorum.
Aslında herşey ortada ama bir inanır açısından durum farklı.
Örneğin, en yakın göğü yıldızlarla donatma ayeti genel olarak atmosferin katmanları üzerinden eleştirilir ancak çok farklı şekilde de isterse yorumlanabilir.
Bulunduğumuz evrenden başka evrenler olabileceğinden ziyade olması gerektiği düşüncesi hakimdi konunun uzmanlarında.
Buradan yola çıkarak "en yakın göğü" ifadesini bulunduğumuz evren veya samanyolu galaksisi ile açıklamaya gidip çok rahat şekilde eleştirileri bertaraf edebiliriz :=)

Bir inanırın ana dayanağı kuran ayetleridir üstad. Ayetleri kullanmadığınız zaman herşey farazi boyuta ulaşıyor. İnanırı inancının dayanağı üzerinden yakalamadığınız sürece boşa tartışırsınız.

Gerçi hoş, yurdumdaki inanırların büyük bir çoğunluğu kuran ayetlerinden habersiz. Önlerine ne konmuşsa onu almışlar.

Atmosfer eleştirisi ise, gök katlarını atmosfer yapmayı deneyen mucizeciler için geçerli. Aslında kim nerede neyi neden kullanıyorsa eleştiri onun üzerine geliyor. Atmosfer yapmak istersen bu engel önünde deriz tartışma devam eder.

Yok hayır galaksi ve türevlerine gitmek isterlerse, evrende sayısız galaksi var ne 7 si der geçeriz.

Ama paralel evren fikrine atlamak isterlerse;

Gökleri görünmez tavan olarak yükselten tanrıya gönderme yapıp, özellikle yerden göğe ulaşan tanrının hiçbir bilimsel veri ile örtüşmediğini gösterebiliriz. Ayetlere hakimseniz, bu sorun değil ama bir ayeti diğer bağlamlarından koparıp muallak sınıfına koyarak kelime üzerinden elbette dilediğiniz uzak yorumları yapıp ayeti kurtarmaya çalışabilirsiniz ama kuran içinde o kadar ayet var ki, diğerleri ile bağlamınız kopmuş olur.

Şayet bilimsel veriler ile aranız iyiyse, ve biraz da aklınızı kullanmayı tercih ediyorsanız, bu tarz veriler sizi bağlar.

Onun haricinde inançlı biri masalları seçiyorsa ne söylerseniz söyleyin sonuç değişmeyecektir. Bakın icap edince tanrısal saydıkları ayetleri dahi rahatlıkla bükebiliyorlar.

Peki biz kimlere sesleniyoruz sizce? Merak edip siteye uzaktan bir göz atıp fikir sahibi olmak isteyen insanlara, tartıştıklarımıza değil. Şüphe varsa eninde sonunda insanı araştırmaya yöneltebilecektir.

41.10 - O, dört gün içinde yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti. 4 günde dağ yaratan tanrı, bolluğu bereketi ve rızıkları önceden bu süreçte hazırlayan tanrıya dikkat edin sonra paralel evrenlere yolculuk yapanlara kapı aralayacağız.

41.11 - Sonra duman hâlinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, "İsteyerek veya istemeyerek gelin" dedi. İkisi de, "İsteyerek geldik" dediler. Tüm bu rızıklar yapıldıktan sonra (atmosferli atmosfersiz, paralel, dik artık ne söylerlerse söylesinler, bilimsel olarak yaşam koşullarına ve bulgulara tamamen aykırı olsa da orasını da es geçelim.) gök ve yeryüzü kavuşturuluyor. (işte bu aşamada buraya atmosferi koymak onlara mantıklı tercih olarak geliyor.)

41.12 - Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah'ın takdiridir.4 günlük yeryüzü macerası sonrasında 2 günde 7 tane gök yapan tanrıya merhaba demeniz gerekiyor. Dikkat edin yukarıdaki ayetten kopuk değil. Gök ve yer kavuşturulduktan sonra o gök 7 kata bürünüyor ve en yakın gök yıldızlar ile donatılıyor.

Şimdi bir dinsiz olarak tüm mantığınız ile soracağım bu aşamadan paralel evrene nasıl atlayabilecekler? (Atlamak isteyen sonuçta buradan makarna tarifi de çıkartabilir de, aklı ile şüphelerinden korkmadan hareket eden biri içindir bu soru) Lakin ne yaparlarsa yapsınlar kuran dünya tabanlı evreni her alanında savunuyor. Oysa bilimsel bulgular dünyadan çok önce evrenin varlığını sürdürdüğünü söylüyor.

Benim kendime ait görüşüm şu; Kuran ayetleri şiirsel bir üslup ile yazılırken aslında çoğu yerde kelimelerin birincil anlamları göz ardı edilmişte olabilir. Kuran o dönemin insanına yönelik sözler bütünü olarak tarihte yerini almış ama sonradan onu evrensel bir kaynak diye insanlığa yutturmuşlar.

Bu aşamda zamana bağlı sözler dizgesinden kimi ayetleri bağlamlarından koparıp arka arkaya isteğiniz doğrultusunda dizince ve işinize gelmeyenleri görmezden gelirseniz, totalde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. (biraz mecaz, biraz uzak anlam, biraz modern bilimler ile sosla tamamdır.)

Bu neden ile, Kuran analizi yapabilmek için konuyu ilgilendiren tüm ayetleri bütünsel olarak ele alabilmek gerekiyor.

Bir yerde kıvırdıkları başka bir yerde patlak veriyor. Ellerinde sabitlenmiş bir eser var ve bu eserin tamamen tanrısal sözler ile donatıldığına, korunduğuna inanıyorlar. Hadislere inanan biri için hadis kullanılabilir ama, inancının özünde kuran varsa elbetteki kuran ayetleri masaya yatırılır...

mrdragon
25-05-2014, 14:40
Nevandaar Yazdıklarının Bir Bölümüne İnanan Olarak Katılmamak Mümkün Değil.Ancak Ayetteki En Yakın Gök Çıkarımın Mantıkla Bağdaşmamasını Kabul Ettiğin Gibi(Kinayeli Olsada) Anlıyorum..Çünki Aynı Tesadüfsel varoluşçularında sığındığı "Zaman" Kavramı Tamda Bunun Paralelinde Olduğundan daha Çok Tartışmaya Açılabilirdi..İyi Bir Analiz Ne Şiş Ne Kebap Tarzında

Sayın Genesis82;

Bu arada dikkatimi çeken bir noktaya değineyim okuduğum 2-3 iletiniz itibari ile knowledgetowisdom (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=12842) adlı arkadaşımızın klonu gibisiniz.

Genesis82
25-05-2014, 15:06
Mrdragon Bahsettiğiniz Kişiyi Tanımadığım Gibi Henüz Yazdıklarındanda Bir Haberim..Okuyup Neden Böyle Bir Sonuca vardığınızı anlamaya çalışırım.ancak kimsenin klonu yandaşı yardakçısı(ki klon dan kastınız bu olsa gerek) değilim olmamda..olsaydım çoğunluğun sizlere verdiği tepkiyi verirdim yazılarımda!